|
Post by elysa7 on Jul 4, 2021 18:18:42 GMT
Tak, fragment obiecuje naprawdę świetny odcinek
|
|
|
Post by mira on Jul 4, 2021 18:42:06 GMT
Ja również jestem po trzecim odcinku. Oglądało się bardzo dobrze, sama nie wiem, kiedy odcinek się skończył. Historia może i jest banalna, ale klimat serialu, aktorzy, piękne widoki, wszystko to sprawia, że serial jest inny od pozostałych propozycji na lato. Mnie się bardzo podoba, jest lekki, kolorowy, radosny. Idealny na wakacje. Wygląda na to, że Idil dała w przeszłości Hakanowi kosza, ale zanim to zrobiła, coś się między nimi jednak wydarzyło. On jej dogryza, ale widać, że tak naprawdę wybaczyłby wszystko, gdyby tylko zechciała z nim być. W tym odcinku Harizan dostała smsa od byłego, o którym coś tam wspominało się już w odcinku pierwszym. Skoro delikatnie o nim przypominają, to można spodziewać się, że prędzej czy później taki ktoś się w serialu pojawi. Myślę, że raczej później, o ile serial się utrzyma dłużej niż kilkanaście odcinków. Ciekawe, kiedy obudzi się babcia Poyraza. Bo obudzi się na pewno. I czy rzeczywiście będzie pamiętała Haziran, jej głos? Bardzo jestem ciekawa życiorysu Poyraza. Wcześnie stracił matkę, ale z jakiego powodu? Co z ojcem? Skończył studia, gleboznawstwo, ale w jaki sposób, gdzie? Przecież na wyspie raczej nie ma uczelni. A jednocześnie mówi się, że Poyraz nigdy wyspy nie opuścił. Albo ja czegoś nie zrozumiałam. Bo to aż niemożliwe, żeby facet w tym wieku nigdy nigdzie nie podróżował, niczego nie zwiedzał. Rozumiem, że może nie lubić dużego miasta, nie chcieć tam mieszkać, ale dlaczego nie chce tam pojechać choćby na chwilę, żeby coś załatwić (sytuacja z meblami)? Zwiastuny kolejnego odcinka są bardzo ładne. Jak nic mi nie wypadnie, to obejrzę na żywo
|
|
|
Post by mira on Jul 5, 2021 9:49:06 GMT
Jakkolwiek to zabrzmi, uwielbiam gdy się kłócą
Fotki zza kulis. Wszystko wskazuje na to, że się nieźle dogadują
|
|
|
Post by lucy on Jul 5, 2021 9:54:35 GMT
Ayca dla mnie wygląda (w sensie w tym projekcie) jakby się zakochała. Sympatia sympatią, ale tutaj jest coś więcej.
|
|
|
Post by mira on Jul 5, 2021 11:56:26 GMT
Będzie sesja dla HELLO Ależ promują ten serial, na tt ciągle pojawia się coś nowego, dają dużo fotek z odcinków, ale i fotki zza kulis, były też jakieś filmiki, a i sami aktorzy, zwłaszcza drugoplanowi, ciągle wrzucają jakieś relacje.
|
|
|
Post by lucy on Jul 5, 2021 13:10:16 GMT
Promują, bo Catay go sprzeda do polowy świata. Oby tylko scenariusz był tego wart i serialu nie ciągnęli do bólu jak SCK i EK. Klasyfikacja letniaków do 3 tygodniach rywalizacji:1. Aşk Mantıkİntikam 5,36 2. Ada Masalı 3,84 3. Sen Çal Kapımı 3,65 4. Baht Oyunu 3,50 5. Kalp Yarası 3,40 6. Aşkın Tarifi 3,13 7. Baş Belası 3,10 8. Seksenler 2,59 9. Kazara Aşk 2,55 10.Cam Tavanlar 2,09
|
|
|
Post by mira on Jul 6, 2021 11:24:26 GMT
Naprawdę jestem pod wrażeniem tego, jak promują ten serial. Jak im to nic nie da, to chyba będą mocno zawiedzeni... Do najbliższego odcinka wydano 2 zwiastuny i 3 scenki, czyli w sumie aż 5 zapowiedzi! Alp i Ayca wystąpili w "Menajerimi Ara". Wypuszczono jakieś fotki i filmiki z czytania scenariusza. Nagrano piosenkę do serialu - przygotowano teledysk. Na oficjalnych kontach serialu i wytwórni pojawiły się nieźle przygotowane filmy zza kulis, w sumie chyba aż 3. Admin na TT próbuje podjąć dialog z widzami, zadaje pytania, prosi o komentarze, często wrzuca jakieś ujęcia zza kulis. Dziś na przykład poproszono o wpisywanie w komentarzach pytań do głównej pary, na wybranych 10 odpowiedzą na żywo. No i zapowiedziano sesję do Hello. Dziś w końcu nowy odcinek. Mam nadzieję, że dane mi będzie obejrzeć
|
|
|
Post by elysa7 on Jul 6, 2021 19:12:29 GMT
Ja już lajwów nie będę oglądała. Grzecznie poczekam na odcinek z napisami i już
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Jul 6, 2021 21:50:02 GMT
Nie dość, że Alp i Ayça nagrali dzis live'a, to jeszcze ukazały się zdjęcia z sesji dla HELLO! 😍 kocham ten duet! ❤
Na tym koncie można przeczytać kilka fragmentów wywiadu 🙂
|
|
|
Post by mira on Jul 7, 2021 6:38:24 GMT
Widziałam już fotki z sesji i moim zdaniem wyszły bardzo ładnie, aczkolwiek nie do końca podoba mi się fryzura Alpa, jakby przesadzili nieco z kosmetykami do stylizacji.
Oglądałam wczoraj lajwa, wrażenia nadal pozytywne.
Edit. Oglądalność mocno w dół. Można powiedzieć, że tyle, ile ten serial stracił w każdej kategorii, "Baht Oyunu" wzrósł. Są to bardzo zbliżone liczby. Nie spodziewałam się tego. Trochę przykro, ale co zrobić.
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Jul 7, 2021 7:45:01 GMT
No i niestety jest duży spadek, szczególnie w AB. Swoją drogą dziwne, że ta kategoria tak skacze. Niestety Turcy wolą BO. Mam nadzieję, że po euro i finale Marasli uda się zdobyć trochę więcej punktów, na tyle, by się utrzymać...
|
|
|
Post by lucy on Jul 7, 2021 7:53:44 GMT
Czyli już są pierwsze efekty zmiany reżysera (nie mówiąc o boskich scenarzystkach)? Mam nadzieję, że po euro i finale Marasli uda się zdobyć trochę więcej punktów, na tyle, by się utrzymać... Przecież podczas wakacji serialu nie wywalą.
|
|
|
Post by mira on Jul 7, 2021 8:17:17 GMT
Czytałam komentarze i są bardzo różne. Część osób pisze, że w scenariuszu brakuje elementów dramatu, że historia jest zbyt słodka. Mnie się wydaje, że jak babcia Poyraza się obudzi, a matka Haizran przybędzie na wsypę, to sytuacja trochę się zmieni, będą jakieś dodatkowe, ciekawe wątki. Są też głosy, że admini za dużo wrzucają fotek z odcinków i zwiastunów, co sprawia, że prawie cały odcinek jest znany jeszcze przed premierą i nie ma elementu zaskoczenia. Mnie tam się wszystko podoba, ale nie mam wielkich wymagań, chcę żeby było romantycznie, wesoło, wakacyjnie. Nie mam też porównania z tym "Baht Oyunu", bo nawet na sekundę nie włączyłam żadnego odcinka. "Marasli" też mocno spadł, aż zabolało
|
|
|
Post by julia on Jul 7, 2021 9:15:54 GMT
Są też głosy, że admini za dużo wrzucają fotek z odcinków i zwiastunów, co sprawia, że prawie cały odcinek jest znany jeszcze przed premierą i nie ma elementu zaskoczenia. Otóż to, chętni obejrzą zwiastuny po kilka razy, to co ich ma zaskakiwać w odcinku, skoro już prawie wszystko wiedzą , dlatego ja nie oglądam zwiastunów. Co do wczorajszego spadku, to na pewno zasługa meczu Italia - Hiszpania. Sama dzieliłam spojrzenia na ekran telewizora ze spojrzeniami na ekran laptopa. Sam odcinek przyjemny w oglądaniu. Poyraz , to mocny mężczyzna, ale w relacji z Haziran trzyma uczucia na wodzy, nie oświadcza, nie deklaruje , jednak w końcówce, gdy Haziran wyjeżdża zdobył się wreszcie na pogoń i :"Gitme" Idil jaszczurka , szybciutko zabrała trójkołowy pojazd właścicielowi i niemal na siłę wsadziła w niego Haziran i odstawiła na prom, aby tylko się nie spóźniła Co za troska... A tu będzie supriz - Haziran na pewno wróci ...pewnie żółć ją zaleje Powieloną, ale zabawną postacią jest Gorkem. Tak Turcy trącają o kwestię innej orientacji. Humor sytuacyjny zawsze się sprawdza. Ja nazwałam go Mavi , bo wpisuje się kolorystycznie w tło wyspy. Myślę, że do kompletu, wcześniej czy później pojawi się na wyspie Zeynep, bo już przyuważyła , że Gorkem ściemnia z tą zagranicą :"Gorkem, a gdzie ty właściwie jesteś"?! Kolejny raz nie mogłam patrzeć na te buciory Poyraza. Widać ,że aktorzy spoceni , makijaż ledwie to maskuje, a styliści nie mają litości Haziran te botki ma ażurowe, to jeszcze idzie wytrzymać, choć też to poroniony pomysł, ale za to sukienki ma wyjątkowo kuse. No i ta jej walizeczka podręczna na miesiąc pobytu
|
|
|
Post by lucy on Jul 7, 2021 9:18:44 GMT
Czytałam komentarze i są bardzo różne. Część osób pisze, że w scenariuszu brakuje elementów dramatu, że historia jest zbyt słodka. Dziwne, bo drama w romcomie jest tym, na co ludzie właśnie narzekają. Twórcy zresztą nigdy jej nie fundują w czasie wakacyjnym, tylko dopiero we wrześniu, szczególnie kiedy projekt jest przedłużany na sezon jesienny. Wtedy bez dramy ani rusz, bo statystyczny Turek by tego nie oglądał. Natomiast inna sprawą jest ilość "cukru" w romcomie. Nie wiem jak jest tutaj, ale ogólnie bez dodatkowych smaków robi się w pewnym momencie mdło. I tu jest zadanie scenarzystów, żeby do tego nie dopuścić. Są też głosy, że admini za dużo wrzucają fotek z odcinków i zwiastunów, co sprawia, że prawie cały odcinek jest znany jeszcze przed premierą i nie ma elementu zaskoczenia. To niestety nie jest żaden argument. Tym bardziej, że widownia turecka nie siedzi na twitterze i ostatnie wyniki poleciały z innego powodu. Catay to już chyba nie śpi. Staje na rzęsach, żeby dogodzić Turkom, a oni jak na złość omijają wszystkie jego projekty. Gdyby nie jego umiejętności biznesowe (sprzedaż zagraniczna), już dawno by poszedł z torbami.
|
|
|
Post by mira on Jul 7, 2021 9:28:24 GMT
Tak, walizeczka Harizan mnie też rozbawiła Dziewczyna codziennie paraduje w innych ciuchach, nierzadko też zmienia je w ciągu dnia, ma dużo torebek, rozmaite buty, zapewne nakupiła też rzeczy do domu, a tu jedna mała walizka wszystko pomieściła Ogólnie to podobają mi się mężczyźni w takich ciężkich butach i Poyrazowi one pasują, ale trochę to mało realistyczne, by paradować w takich buciorach przy ponad trzydziestu stopniach, do tego będąc na wyspie, blisko morza. Jestem pewna, że Alp się nieźle męczy w tych stylizacjach, zwłaszcza jak ma na sobie takie najcięższe buciory, długie spodnie, t-shirt i na to narzuconą koszulę z długim rękawem... Ale czy byłby tak samo uroczy, gdyby chodził w spodenkach do kolan i odkrytych butach?
|
|
|
Post by Matthias on Jul 7, 2021 14:14:14 GMT
Reytingi za 06.07.2021 - WTOREK ТОТАL:2. Baht Oyunu (4 odcinek) - 4.13%⬆(+0.61) 3. Ada Masalı (4 odcinek) - 3.40%⬇(-0.44)
4. Maraşli (25 odcinek) - 2.86%⬇(-1.22) АВ:2. Baht Oyunu - 3.91%⬆(+1.03) 5. Maraşli - 2.58%⬆(+0.21) 6. Ada Masalı - 2.32%⬇(-1.29)
|
|
|
Post by elysa7 on Jul 7, 2021 16:51:58 GMT
Jestem zdziwiona spadkiem i leciutko zasmucona. Ale z drugiej strony, chciałabym aby AM leciało tylko do końca wakacji z sensownym końcem. Więc poziom 3% jest jak najbardziej do przyjęcia.
|
|
|
Post by lucy on Jul 7, 2021 17:34:36 GMT
Zestawienie reytingów wtorkowych romcomów.. Świetnie widać, gdzie poszła widownia podczas ostatniego odcinka. Może Was to tez czeka
|
|
skaty
Entuzjasta
|
Post by skaty on Jul 7, 2021 18:33:14 GMT
Ada Masali podoba mi się ale aż kusi żeby obejrzeć i BO, żeby zobaczyć co tak przyciąga widzów.
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Jul 7, 2021 18:57:06 GMT
Ja nie oglądałam ani jednego odcinka BO i nie zamierzam, ale widzialam na tt kilka scenek z Cemre i to utwierdzilo mnie w przekonaniu, że takiej protki definitywnie nie chcę oglądać 🤪 Szkoda, że Turkom AM aż tak się nie podoba, moim zdaniem to świetny letni serial, nie igrający z inteligencją widzą aż tak jak klasyczne romcomy, z mieszanką różnych typów historii, lekki ale interesujący, całość skupią się na protach co jest dużym plusem - nie mam ochoty na tureckie ciotki i babki i ich wrzaski, tu tego nie ma. Generalnie mega chemiczni proci robią całą robotę i zdecydowanie wystarcza mi to. Postacie drugoplanowe są fajnym tłem. Póki co oprócz mini walizki Haziran czy innych bzdurek jakichś większych niedorzeczności nie zauważyłam (jak na serial letni). Scenerie są piękne, zdjęcia również, muzyka, klimat całej produkcji bardzo mi się podoba. Mam nadzieję, że będą kontynuować na podobnym poziomie jak te 4 odcinki. Mnie bardzo się podoba 😍 Co do ostatniego odcinka - faktycznie Poyraz w tych buciorach to aż kłuje w oczy🙄 nie mówię, że ma śmigać w spodenkach i japonkach, ale te grube portki i buciory to przegięcie, zwłaszcza kiedy wszyscy biegają w letnich ciuszkach. Biedny Alp... No i ten bieg przez całą wyspę z klatą na wierzchu 😂 nie mógł podjechać autem?😁 Sesja i wywiad super! Zastanawiam się, czy faktycznie czegoś nie ma między nimi. Naprawdę tę chemię widać nawet za kulis. Na pewno bardzo się polubili
|
|
|
Post by elysa7 on Jul 7, 2021 19:35:12 GMT
Jak pisałam w temacie BO. Ada to kolejna protka-idiotka, która w każdym momencie zachowuje się idiotycznie. Nie jak normalny człowiek, tylko jak sim prowadzony przez gracza, który robi sobie jaja. Krzyki, ryki, bieganina, paplanie bez sensu. Prot, który na pierwszy rzut oka jest inteligenty, ale po czasie wychodzi, że to też kolejny idiota. Nie mam siły oglądać takiego samego romcoma po raz kolejny. AD nie jest serialem idealnym. Ale tu człowiek nie jest zażenowany zachowaniem bohaterów. Po za tym AM to nie romcom, a obyczajówka. Za to od razu ma plusa. Turcy to nieprzewidywalna widownia. Więc nawet jeśli AD będzie już do końca wakacji przegrywać rywalizację z OB to nie będę sobie z tego powodu wyrywała włosów z głowy. Tak naprawdę to chce by AD miało teo 12-14 odcinków z dobrym, miłym zakończeniem. Wiecie ślub, dzieci na końcu. Bo im więcej odcinków to serial zaczyna mi się dłużyć i nudzić.
|
|
|
Post by elysa7 on Jul 7, 2021 19:36:46 GMT
Ada Masali podoba mi się ale aż kusi żeby obejrzeć i BO, żeby zobaczyć co tak przyciąga widzów. BO to zgrany typowy turecki romcom. Zamiast BO to już lepiej obejrzeć Kiralik Ask, tam przynajmniej chemia jest 100% A bardzo w podobnym stylu.
|
|
|
Post by mira on Jul 8, 2021 6:56:15 GMT
Jest lekki smuteczek, że serial nie został doceniony, ale mam nadzieję, że mimo wszystko utrzyma się na podobnym poziomie i nie będzie osiągał wyników w przedziale 1-2... Widzę w sieci, że jest mnóstwo komentarzy od zagranicznych widzów, wydaje się nawet, że dużo więcej, niż napisanych w języku tureckim. Trochę dziwne, że nie ma zapowiedzi kolejnego odcinka. Myślałam, że mają trochę nagrane na zapas, a tu się okazuje, że wszystko na styk. Podczas wtorkowego lajwa Apl i Ayca mięli na sobie te same ubrania, co w końcowej scenie ostatniego odcinka. W ogóle to obejrzałam tego lajwa dwukrotnie z angielskimi napisami i podoba mi się sposób bycia Alpa. Ayca trochę się tam trzepała, a to zakładała okulary, a to kładła się na stoliku, a to wstawała. Jakby unikała odpowiedzi na niektóre pytania, zrzucając odpowiedzialność na Alpa. Nie do końca mi się to podobało. Natomiast Alp uśmiechnięty, ale spokojny, opanowany, widać było, że zależy mu, by wypadło to dobrze. Ogólnie lajw wypadł fajnie, Ayca i Alp nieźle się dogadują, dużo żartują i absolutnie nie unikają kontaktu fizycznego
|
|
|
Post by lucy on Jul 8, 2021 11:30:04 GMT
Tyle, że takim serialem, gdzie historia się skupia na protach i to oni dźwigają cały ciężar/ czy tez robią całą robotę... bardzo łatwo i szybko się znudzić. Po kilku odcinkach serial staje się niewydolny, a dreszczyk emocji coraz szybciej zanika i nie ma jak tego powstrzymać, bo fabuła leży. Jak długo można w kółko oglądać te same sceny? Z tego co czytam, w BO jest lepsza fabuła, a że Turcy nie oglądają seriali dla aktorów, tylko właśnie dla niej, przenieśli się do konkurencji. Proste i się temu nie dziwię.
|
|
|
Post by mira on Jul 8, 2021 11:46:30 GMT
Ja tam mogłabym non stop oglądać protów, ale to prawda, że w tle musi się coś dziać. Wydaje mi się, że tutaj będzie się działo, ale dopiero się rozkręca. Na wyspę przybywają nowi bohaterowie. Przybył młody chłopak, w sam raz dla kuzynki Haziran. Pojawił się burmistrz. W kolejnym odcinku prawdopodobnie przybędzie matka Haziran. Musimy się dowiedzieć, dlaczego tak bardzo skłóciła się z siostrą i co ją łączyło z burmistrzem, bo mam wrażenie, że coś było na rzeczy. Rozwija się wątek miłosny przyjaciela Poyraza i przyjaciółki Haziran. Poza tym ciągle przewijają się gdzieś Idil i Hakan. Tu też musi się coś wydarzyć. No i wciąż czekamy, aż babcia Poyraza wybudzi się ze śpiączki.
Zastanawiam się jedynie, co takiego ciekawego może dziać się na tej wyspie, by zrobić z tego kilkanaście odcinków? Nie chodzi mi o rozwój uczucia, o sposób spędzania wolnego czasu przez paczkę przyjaciół, ale o wydarzenia ważne dla całej społeczności. Otworzą hotel, przybędą jacyś goście, ale co dalej? Jakieś koncerty, jakiś wypadek na plaży? No nie mam pojęcia.
|
|
|
Post by lucy on Jul 8, 2021 12:14:53 GMT
Zobaczymy co pokaże kolejny tydzień, bo tu nie chodzi o to, żeby wprowadzać nowe postacie i jedynie obiecywać widowni gruszki na wierzbie, tylko, żeby zawiązać jakąś akcję i zaciekawić nią widza. Fajnie by było, bo letniak, w którym po kilku odcinku zwalnia się scenarzystów, a to się pewnie stanie jeśli cyferki nie wzrosną, wróży koszmarka.
|
|
|
Post by elysa7 on Jul 8, 2021 18:01:24 GMT
W sumie to mogliby więcej włączyć do fabuły Hakana i Idil. Bo ich wątek może być naprawdę interesujący. Turcy często nie doceniają tych seriali, które byśmy chcieli.
|
|
|
Post by elysa7 on Jul 10, 2021 20:10:31 GMT
|
|
|
Post by julia on Jul 11, 2021 15:45:24 GMT
Jestem pewna, że Alp się nieźle męczy w tych stylizacjach, zwłaszcza jak ma na sobie takie najcięższe buciory, długie spodnie, t-shirt i na to narzuconą koszulę z długim rękawem... Ale czy byłby tak samo uroczy, gdyby chodził w spodenkach do kolan i odkrytych butach? Na pewno się morduje, bez dwóch zdań. A czy byłby fajny, gdyby chodził w sandałach Można by się przekonać W każdym razie widać, że aktorzy są spoceni, nawet charakteryzacja nie daje rady.
|
|