ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Jul 11, 2021 15:59:38 GMT
Tym razem są bardziej powściągliwi w spoilerach nowego odcinka, chociaż z opisu odcinka nie wynika jakiś nawał zwrotów akcji. Chyba będzie trochę spokojniej, choć może nas zaskoczą Odcinek powtorkowy AM miał podobno super oglądalność jak na powtórkę, nie rozumiem tego 😅 Ciekawe co Poyraz odpowie na pytanie Haziran. Pewnie wymyśli jakąś bzdurę z hotelem, w końcu sam przed sobą jeszcze nie był w stanie się przyznać że zaczyna coś do Haziran czuć. Podoba mi się w tym serialu pozycja protów, oboje są w podobnej sytuacji, muszą zadbać o swoje interesy, oboje pracowici, ambitni. Nie ma tu biednej, zagubionej protki i prota z ogromnym majątkiem i władzą.
|
|
|
Post by elysa7 on Jul 11, 2021 18:46:23 GMT
Na pewno coś wyduka, że hotel itp.. Przyjedzie mamusia, normalnie jak zła macocha z Kopciuszka Tak. To kolejna rzecz, która mi się podoba.
|
|
|
Post by mira on Jul 12, 2021 7:52:58 GMT
Obejrzałam odcinek z tłumaczeniem i nadal jestem oczarowana, choć tym razem strasznie wkurzał mnie montaż. Czasem sceny tak przeskakiwały ni z gruszki, ni z pietruszki, mało płynne to było. Ale Poyraz i Haziran nadal wspaniali, choć uparciuchy straszne Też jestem ciekawa, co Poyraz powie Haziran, gdy ta wysiądzie z promu. Wątpię, by przyznał się do swoich uczuć, za wcześnie na to. Dobrze wie, że przywiązał się do Haziran, ale nie potrafi tego powiedzieć. A ona też jedno myśli, drugie robi W tym odcinku trochę brakowało mi tłumaczeń piosenek. W poprzednim piosenki zostały przetłumaczone, a teraz żadna, troszkę mi tego brakowało, bo chciałabym wiedzieć, co w danym momencie śpiewają i jak to pasuje do sceny. Już jutro nowy odcinek. Będzie impreza
Fotki z jutrzejszego odcinka:
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Jul 12, 2021 19:35:02 GMT
Drugie miejsce w SM, niezle jak na 4 odcinki 👌
|
|
|
Post by julia on Jul 12, 2021 21:09:25 GMT
Też jestem ciekawa, co Poyraz powie Haziran, gdy ta wysiądzie z promu. Wątpię, by przyznał się do swoich uczuć, za wcześnie na to. Dobrze wie, że przywiązał się do Haziran, ale nie potrafi tego powiedzieć. A ona też jedno myśli, drugie robi Z nimi jest problem. Poyraz jest zamknięty w sobie i niezbyt wylewny, trudno mu wykrztusić z siebie jakieś cieplejsze słowa, zaś Haziran ze zwykłej przekory udaje, że to wszystko, to był układ między nimi i praca, choć widzieliśmy, jak się ociągała z wejściem na prom
|
|
|
Post by julia on Jul 13, 2021 21:09:13 GMT
Szalona dziewczyna wróciła na wyspę, a Poyraz dalej się czai, ale pokazuje swoje talenty. Robi sesję fotograficzną na polu lawendy, gra na gitarze podczas koncertu, co zachwyca Haziran coraz bardziej. Zeynep narobiła szumu swoim powrotem, dostało się Gorkemowi , oj dostało. Mało tego , rozgościła się w domu siostry, a raczej domu rodziców. No cóż, dom w Stambule sprzedała, a tu , choć z siostrą jest skłócona , to ma dach nad głową Idil dała kolejny popis swojego charakterku, przy pomocy Hakana (nakryta ubłagała, aby jej pomógł). Sanepid nie dał zgody na otwarcie restauracji ze względu na szybkobiegi w kuchni, czyli ...karaluchy Ona chce wyeliminować z gry Haziran, ale nie przychodzi to jej do pustej głowy, że w ten sposób niszczy Poyraza i jego wysiłki. Słusznie jej to powiedziała Haziran. Wreszcie Poyraz może lżej oddychać w tym upale, buty ma trochę lżejsze i dziury w spodniach Kolekcję toreb plażowych - i nie tylko - ma Gorkem, a Zeynep zadawała szyku ażurową włóczkową - przypominającą sieć rybacką - suknią narzuconą na strój plażowy.
|
|
|
Post by mira on Jul 14, 2021 6:36:46 GMT
julia , Zeynep sprzedała jednak ten dom? W poprzednim odcinku Gorkem mówił, że ubłagał ją, żeby wycofała ogłoszenie. Wczorajszy widziałam, ale z dialogów niemal nic nie zrozumiałam
Edit. Widziałam wyniki, odcinek zanotował duży spadek. Co ciekawe, Baht Oyunu i Marasli również pospadały. Więc gdzie poszła ta widownia? Wszystkie letnie seriale spadają z tygodnia na tydzień, a w miarę dobrą oglądalność mają tylko dwa
|
|
|
Post by julia on Jul 14, 2021 7:28:28 GMT
mira, nie jestem pewna na 100% czy dom został sprzedany. Poprzedni odcinek oglądałam tylko na live, więc sama rozumiesz Być może wycofała się z tego, tylko skąd weźmie pieniądze na spłatę długu Trudno powiedzieć dlaczego są takie spadki, może upały, może jednak przesyt , a turecka widownia jest wybredna, no i ma w czym wybierać.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 14, 2021 15:24:17 GMT
Reytingi za 13.07.2021 - WTOREK ТОТАL:2. Baht Oyunu (5 odcinek) - 3.40%⬇(-0.73) 3. Maraşli (26 odcinek, FINAŁ) - 2.67%⬇(-0.19) 4. Ada Masalı (5 odcinek) - 2.64%⬇(-0.75) АВ:3. Baht Oyunu - 2.94%⬇(-0.97) 4. Maraşli (FINAŁ) - 2.39%⬇(-0.19) 8. Ada Masalı -1.69%⬇(-0.63)
|
|
|
Post by mira on Jul 15, 2021 7:31:01 GMT
Kiepsko to wygląda, w normalnej sytuacji seriale z taką oglądalnością nie mają racji bytu. Ale gdy się spojrzy na konkurencję, to widać, że niemal wszyscy ciągną na tym samym poziomie... O co tu chodzi? Jest lato i Turcy nie spędzają czasu w domu? Może tak być. Jak coś ich interesuje, to obejrzą sobie później w Internecie, albo zobaczą powtórkę w tv. A może mają przesyt komedii romantycznych na jedno kopyto?
|
|
|
Post by mira on Jul 16, 2021 6:43:28 GMT
Birsen donosi, że nie tylko Ayca i Alp są zakochani, ale również aktorka grająca Idil i aktor grający Hakana. Nie brałabym tego za pewnik, ale szczerze mówiąc na nagraniach zza kulis widać było, że tych dwoje dobrze czuje się w swoim towarzystwie i gdyby nie to, że sądziłam, iż Beril nadal spotyka się z Ugurem, powiedziałabym, że ona i Cem mają się ku sobie.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jul 16, 2021 10:13:48 GMT
Klasyka rom-comów, wszyscy się doszukują miłości wśród protów.
|
|
|
Post by mira on Jul 16, 2021 11:23:51 GMT
Zainteresował mnie Alp i okazuje się, że na jednej z grup można znaleźć wywiady, jakich udzielił za czasów "Nie puszczaj mojej dłoni" i "Szmaragdowego Feniksa". W tym wcześniejszym mówił, że nie ma dziewczyny i nigdy nie był zakochany. Dziwne, jak na człowieka prawie trzydziestoletniego i to całkiem przystojnego Potem wiem, że był z tą Ebru jakiś czas i rozstał się przed rozpoczęciem zdjęć do "Ada Masali" albo jakoś na początku tych zdjęć. Nie dziwię się, że ludzie doszukują się miłości, bo to zerwanie trochę przypomina sytuację Hande i Murata w początkach SCK Wywiady z Alpem są całkiem interesujące, wydaje się, że ma poukładane w głowie. Spokojny człowiek lubiący poezję A Ayca była z kimś dłużej w związku? Tak oficjalnie? Bo w sieci jej nazwisko wiązali z następującymi panami: Ozcan Deniz, Furkan Andic czy Umit Oruc, ale to wszystko takie domysły, są jakieś wspólne fotki, owszem, ale jak dla mnie nic konkretnego. Wcześniej niezbyt się nią interesowałam, dlatego nie wiem nic o jej życiu prywatnym. Wiem, że ma sporo rodzeństwa - pięciu starszych braci i siostrę. Mega
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Jul 16, 2021 18:39:42 GMT
Klasyka rom-comów, wszyscy się doszukują miłości wśród protów. Jak jest chemicznie w głównej parze, to się doszukują 😁 A Ayca była z kimś dłużej w związku? Tak oficjalnie? Bo w sieci jej nazwisko wiązali z następującymi panami: Ozcan Deniz, Furkan Andic czy Umit Oruc, ale to wszystko takie domysły, są jakieś wspólne fotki, owszem, ale jak dla mnie nic konkretnego. Wcześniej niezbyt się nią interesowałam, dlatego nie wiem nic o jej życiu prywatnym. Wiem, że ma sporo rodzeństwa - pięciu starszych braci i siostrę. Mega I jakiekolwiek zdjęcia miala z tylko jednym bratem, a ja jestem ciekawa jak wygląda cała jej rodzina, do kogo jest podobna, a tu żadnych zdjęć nie ma Ayça jest bardzo skryta i pilnuje swojej prywatności, a o jakiejkolwiek wzmiance o życiu uczuciowym nie ma mowy 😅 tak więc wszyscy wymienieni wyżej panowie to tylko plotki i nikt nigdy Aycy z żadnym z tych panow prywatnie nie złapał. A sama chciałabym wiedzieć 😁 Ten ostatni wywiad z Hello z obojgiem jest bardzo fajny i dużo o nich mowi. Oboje twardo stąpający po ziemi, ambitni, skoncentrowani na pracy. Wydaje się że mają bardzo poukładane w głowie. Podobno kolejny odcinek dopiero w kolejnym tygodniu, przerwa jest spowodowana świętem. Jak tu wytrzymać 🙄
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jul 16, 2021 18:58:49 GMT
Jak jest chemicznie w głównej parze, to się doszukują 😁 Ja tam im nie wrogiem niech się kochają. Ale to już klasyka że jak jest dobra chemia to od razu że ask.
|
|
|
Post by mira on Jul 19, 2021 7:07:02 GMT
Wciąż jestem zafascynowana tym serialem, nawet jeśli nie ma tu zaskakujących zwrotów akcji. Fabuła nie jest skomplikowana, ale akcja toczy się we właściwym tempie, jest miło i przyjemnie Niestety mimo ogromnych chęci nie dałam rady obejrzeć w weekend ostatniego odcinka, już nie mogę się doczekać, by dziś wieczorem go sobie odpalić We wtorek ma być jakiś odcinek specjalny, czyli zapewne zlepek wszystkich poprzednich odcinków.
|
|
|
Post by mira on Jul 20, 2021 8:36:43 GMT
Zwiastun szóstego odcinka. Wydaje się, że będzie trochę nerwów i płaczu, oby to zachęciło Turków do oglądania, jakkolwiek to brzmi
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Jul 20, 2021 18:00:55 GMT
Babcia się obudziła, a Poyraz jedzie na camping 😅 No widocznie obecność Haziran tam jest ważniejsza;) Poyraz zaczyna się otwierać, do tej pory chyba nikt nie traktował go tak jak Haziran, i choć nie chcą przed sobą tego przyznać, to ciężko im bez siebie wytrzymac nawet chwili, nawet kiedy się sprzeczają 😁 dzięki Haziran Poyraz zaczyna wychodzić ze swojej skorupy i pokazywać swoje wrazliwsze strony a Haziran juz naprawdę porządnie zaczynają męczyć wyrzuty sumienia z powodu kłamstwa, a niestety coraz głębiej w to wszystko brnie i z każdym dniem będzie jej ciężej się przyznać, a Poyraz będzie załamany, że osoba przed która się otwiera zrobila za jego plecami coś takiego. W zasadzie gorsze jest to, że ciągle to przed nim ukrywa. Oj będzie drama;)
|
|
skaty
Entuzjasta
|
Post by skaty on Jul 20, 2021 19:12:12 GMT
To dziś był nowy odcinek? A nie odcinek specjalny z okazji jakiegoś święta?
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Jul 20, 2021 19:27:35 GMT
To dziś był nowy odcinek? A nie odcinek specjalny z okazji jakiegoś święta? Nieee, nie było, puścili odcinek specjalny ze zlepek najważniejszych scen. 🙂
|
|
|
Post by mira on Jul 21, 2021 6:43:11 GMT
Wczoraj obejrzałam 5 odcinek i po prostu uwielbiam te ich przekomarzanki Ale czasem Poyraz tak dowali, że Haizran naprawdę może myśleć, że nic do niej nie czuje. Teksty typu, że nie wytrzyma z nią jednej nocy, czy że ją zostawi na odludziu, gdy będzie zmęczona, były dosyć mocne A ona mu mówi, że czeka na znak, by zostać, albo że nigdy nie kochała tak żadnego miejsca... Ciekawe, kiedy Poyraz się w końcu przełamie... Obawiam się, że największa tajemnica Haziran wyjdzie na jaw dopiero wtedy, gdy ona i Poyraz naprawdę się do siebie zbliżą, może nawet rozpoczną związek. Będzie drama na całego, aż się boję Babcia Poyraza została zabrana do szpitala, pewnie nie ma powodu, by siedział tam przy niej cały czas i po kilku dniach wybierze się pod namiot na jedną noc. Bardzo jestem ciekawa postaci babci, czy się polubimy, czy zdecydowanie nie.
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Jul 21, 2021 6:56:47 GMT
No właśnie, nie ma żadnych przesłanek czy będzie postacią raczej pozytywna, czy nie. I jak zareaguje gdy naprawdę dotrze do niej, że Haziran oszukała jej wnuka choć ja myślę, że polubią się wzajemnie. Jest jeszcze wiele wątków do rozwinięcia, co kiedyś skłóciło Selmę i Zeynep? Jaki związek ma Zeynep z ojcem Idil. No i oczywiście co wydarzyło się kiedyś między Idil a Hakanem, i kiedy naprawdę sprzymierzą siły przeciwko "PoyHaz" 😄
|
|
|
Post by mira on Jul 21, 2021 7:13:20 GMT
Relacja Selmy i Zeynep jest jakaś dziwna. Ja się spodziewałam wielkiego dramatu, w końcu jedna z sióstr wyjechała z wyspy i przez całe dorosłe życie nie kontaktowała się z drugą, nawet nie znała swojej siostrzenicy. Córce zabroniła kontaktów z ciotką. To oznacza, że siostry nie poróżniły się z powodu błahostki. A w odcinku zrobili z tego wątek komediowy, trochę byłam tym rozczarowana...
Póki co to wiemy tyle, że Zeynep miała wielkie ambicje i nie mogła ich zrealizować na wyspie, wygrała jakiś konkurs i wyjechała. Być może kochała tego (obecnego) burmistrza, ale żeby z nim być, musiałaby zrezygnować ze swoich marzeń. Może wybrała inaczej, zostawiła swoją młodzieńczą miłość i wyjechała realizować marzenia.
|
|
|
Post by mira on Jul 21, 2021 11:22:52 GMT
Panowie spędzają wspólnie czas. Oni są bliskimi przyjaciółmi?
Wychodzi na to, że to Umit Alpowi te fotki robił
A tu fotka z wczoraj, niestety Umita wczoraj nie rozpoznałam, a chyba nie był oznaczony.
Alp się rozkręcił, często coś wrzuca. Jak dla mnie, mógłby przystopować. Co za dużo, to niezdrowo. Ayca natomiast nie wrzuca praktycznie nic.
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Jul 21, 2021 16:55:32 GMT
Ayca i tak jest mega aktywna przy tym projekcie. Czasami miewała okresy,że przez kilka miesięcy nic nie wrzucała. Dlatego wcześniej pisałam, że chyba bardzo entuzjastycznie podchodzi do AM, bo jak na nią jest jej bardzo dużo na insta i tt 😁 Natomiast Alpa wcześniej nie obserwowałam, ale z ilosci dostępnych w necie jego różnorakich selfie domniemam, że lubi social media
|
|
|
Post by mira on Jul 22, 2021 11:09:42 GMT
Alp już mnie wkurza z tymi fotkami. Owszem, lubię popatrzeć na zdjęcia z planu i doczekać się nie mogę, kiedy coś wrzucą, ale wolałabym popatrzeć na coś innego niż zachwyconego sobą faceta Ciekawe, kiedy dadzą drugi zwiastun. Pewnie dopiero w weekend. Chyba że wcześniej wrzucą jakąś scenkę z odcinka.
|
|
|
Post by julia on Jul 22, 2021 19:10:35 GMT
Alp coś za bardzo się spiekł , a ciągłe wrzucanie swoich fotek odrobinę trąci narcyzmem Co do Zeynep, to na bank coś ją łączyło z burmistrzem
|
|
|
Post by mira on Jul 23, 2021 12:03:41 GMT
Są fotki z odcinka, oczywiście sporo fajnych ujęć Poyraza i Haziran, ale mnie najbardziej interesuje zdjęcie poniżej. Wygląda na to, że babcia szybko wróci ze szpitala. Pytanie, czy pamięta, co jej powiedziała Haziran i co zrobi z tą wiadomością. Nie mogę się doczekać Filmik zza kulis: (Nie wiem, dlaczego dodają mi się linki, a nie filmy, robię 'skopiuj link do filmu' i wrzucam go potem przy użyciu 4 ikonki z klapsem filmowym, powinnam jakoś inaczej?) twitter.com/i/status/1418531930778349573
|
|
|
Post by lucy on Jul 23, 2021 12:47:22 GMT
Filmik zza kulis: (Nie wiem, dlaczego dodają mi się linki, a nie filmy, robię 'skopiuj link do filmu' i wrzucam go potem przy użyciu 4 ikonki z klapsem filmowym, powinnam jakoś inaczej?) twitter.com/i/status/1418531930778349573W najbliższym czasie wrzucę do działu pierwszego poradnik jak dodawać zdjęcia i filmy, żeby każdy wiedział. Tymczasem:
|
|
|
Post by mira on Jul 23, 2021 13:55:13 GMT
Byłam ciekawa, czy w opisie postaci jest coś więcej na temat babci Poyraza, jej charakteru, ale niestety nie.
A jak już jestem przy tym, to wrzucam opisy postaci, bo chyba nie było wcześniej.
Ayça Ayşin Turan (Haziran)
Stojąca na własnych nogach, udana i wolna w duchu Haziran; Jest piękną i pełną życia kobietą. Haziran, która jest równie czuła, co uparta, potrafi zaimponować wszystkim swoim światłem. Największym marzeniem Haziran, kochającej miejskie życie i wykorzystującej wszystkie możliwości, jakie daje współczesny świat, jest awans zawodowy i awans na stanowisko w Tokio. Ścieżka młodej kobiety, która ma ostatnie zadanie do tej promocji, upadnie na Wyspę Jaskółki, a jej życie zmieni się całkowicie wraz z tą wyspą. Zrezygnuje z tego, w co wierzy, spróbuje przyzwyczaić się do zupełnie nowego stylu życia, a przy okazji spotka miłość.
Alp Navruz (Poyraz)
Poyraz, który jest miłośnikiem przyrody, mądrym i przystojnym mieszkańcem wyspy, jest osobą o bardzo dobrych intencjach, z łagodnym duchem, zamiłowaniem do dzieci i zwierząt, i nie ma nic, czego by nie zrobił dla swoich bliskich. Lubi robić wszystko własnymi rękami, uwielbia produkować i tworzyć rzeczy. Życie Poyraza potoczy się zupełnie inaczej wraz z nowymi mieszkańcami wyspy i nowymi uczuciami, jakich doświadczy.
Ipek Tenolcay (Zeynep)
Zeynep, odnosząca sukcesy projektantka strojów wieczorowych, jest matką Haziran. Zeynep, która wyróżnia się pracoholizmem, jest w rzeczywistości byłą mieszkanką wyspy. Przez lata nie wracał na wyspę z powodu kłopotów, jakie miał w przeszłości z Selmą. Kiedy ścieżka Haziran wypadnie na Jaskółczą Wyspę, ona również będzie musiała zmierzyć się ze swoją przeszłością.
Nihan Buyukagac (Selma)
Urodzona i wychowana na wyspie Selma jest ciotką Haziran. Selma, życzliwa i gościnna kobieta; Chociaż jest osobą pesymistyczną, uwielbia gościć ludzi w swoim domu, nakrywać dla nich stoły i zadowalać otaczających go ludzi.
Bulent Colak (Görkem)
Görkem, który pracuje jako organizator pokazów mody, jest najlepszym przyjacielem Zeynep. Ma ogromną obsesję i nie lubi wielu ludzi. Chociaż jest zrzędliwym człowiekiem, zawsze stara się jak najlepiej dla swoich bliskich.
Cem Anil Kenar (Hakan)
Hakan, przyjaciel Haziran z biura w Stambule, również jest wyspiarzem. Hakan, który przybył do Stambułu po ukończeniu studiów, w kolejnych latach nie odwiedzał wyspy. Jednym z powodów, dla których nie wrócił na wyspę, było złamane serce w przeszłości, a młody człowiek nie ma nic wspólnego ze swoją ambicją i pasją do sukcesu.
Beril Pozam (Idil)
İdil, córka burmistrza wyspy, jest absolwentką pielęgniarstwa. Zwracając uwagę na swoją urodę i towarzyskość, İdil jest szaleńczo zakochana w Poyrazie od dzieciństwa. Jest oddana działalności wyspy, na której mieszka. Idil, która jest przyzwyczajona do bycia najbardziej kochaną i podziwianą na wyspie, i która została zaakceptowana przez wszystkich swoim miłym i pomocnym zachowaniem, jest gotowa walczyć na wszelkie sposoby, aby dostać to, czego chce. Młoda kobieta, która zasługuje na wiele rzeczy, nigdy nie rezygnuje z tego, co uważa za słuszne.
Ozge Demirtel (Biricik)
Najlepsza przyjaciółka Haziran od dzieciństwa Biricik jest wesoła i pełna życia. Bircik, córka bardzo zamożnej rodziny, która nie ma innego celu w życiu niż wędrowanie po okolicy, mimo wszystkich możliwości, jakie daje jej życie, nie jest kobietą zepsutą ani samolubną. Młoda kobieta, która nie ma ochoty ani zapału do pracy, jest prawdziwym mieszczuchem.
Rami Narin (Alper)
Kolejny mieszkaniec wyspy i jeden z najbliższych przyjaciół Poyraza, Alper prowadzi tawernę na placu na wyspie. W przeciwieństwie do Poyraza jest ekstrawertyczny i towarzyski. Chociaż nigdy nie zaznał prawdziwej miłości, miał wiele dziewczyn. Alper, który nigdy nie idzie na kompromis w swojej radości, bardzo lubi Poyraza, chociaż ma zupełnie inne cechy i może dla niej zaryzykować wszystko.
Eylul Ersoz (Nehir)
Córka Selmy i kuzynka Haziran, Nehir, która nigdy wcześniej nie spotkała Haziran, podziwia ją. Bardzo inteligentna młoda dziewczyna, Nehir nieustannie przybiera różne tożsamości z zamieszaniem spowodowanym okresem dojrzewania. Pod swoim gotyckim wyglądem młoda dziewczyna, która wierzy w bajki, ukrywa przed wszystkimi swoją romantyczną stronę.
Merve Nur Bengi (Melisa)
Melisa, która od dzieciństwa jest bliską przyjaciółką Poyraza i Alpera, jest cukiernikiem na wyspie. Pomimo dobrych intencji, na zewnątrz jest twarda i surowa. Jej nastrój ciągle się zmienia, jest zamknięta na zmiany.
Fatih Yucebag (Sadik)
Sadik, zamieszkały w pośpiechu mieszkaniec wyspy, ma ciągle kłopoty z założeniem nowego biznesu swoim przebiegłym umysłem. Turyści przybywający na wyspę są dla Sadika wybawieniem. Jednego dnia sprzedaje pamiątki, następnego pełni funkcję przewodnika turystycznego. Stara się rozbić pieniądze różnymi usługami, które oferuje turystom.
Bedia Ener (Aliye)
Aliye, która od miesięcy była w śpiączce, jest babcią Poyraza. Zapadła w śpiączkę w wyniku krwotoku mózgowego i wszyscy na wyspie nie mogą się doczekać przebudzenia Aliye. Bardzo lubi Poyraza i zrobiła wszystko, co mogłał, wychowując go.
|
|