|
Post by lucy on Jul 23, 2021 14:04:29 GMT
Dzięki mira za opisy.
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Jul 23, 2021 17:42:02 GMT
Byłam ciekawa, czy w opisie postaci jest coś więcej na temat babci Poyraza, jej charakteru, ale niestety nie. A jak już jestem przy tym, to wrzucam opisy postaci, bo chyba nie było wcześniej. [/br]Czyli zostawili sobie otwarta furtkę w związku z babcią 😁 na tym zdjęciu które dodalas Mira, Aliye nie ma zbyt przyjaznej miny 😅
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Jul 25, 2021 13:50:45 GMT
Nowy zwiastun 😁
Wtorku przybywaj!
|
|
|
Post by mira on Jul 26, 2021 6:59:57 GMT
|
|
|
Post by mira on Jul 26, 2021 18:02:56 GMT
Ayca w obiektywie Alpa
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Jul 27, 2021 6:11:20 GMT
Zwiastun widziałam, będzie pocałunek, w końcu Zaczną się też poważniejsze problemy, bo pewnie babcia trochę namiesza, matka Haziran też. Mam nadzieję, że z tego powodu oglądalność trochę wzrośnie. [/br]No niestety moim zdaniem nie wzrośnie, muszę się pogodzić z tym i mieć nadzieję, że do tych 15 odcinków uda im się dobrnąć. Sytuacja wygląda jak w przypadku Menajerimi Ara, bardzo popularne w social media, ale niedocenione przez tureckich widzów. Szkoda, bo to bardzo jakościowy serial, odcinki lecą mi bardzo szybko. Nie ma tu sztucznej, naciąganej dramy, wrzasków, krzyków, ciotek-konserw, popularnych stereotypów w głównym wątku... I może tego właśnie Turkom brakuje, a dla mnie jest wielkim plusem 🙂
|
|
|
Post by mira on Jul 27, 2021 6:22:47 GMT
A ja jednak mam malutką nadzieję, że wzrośnie. Chociaż żeby 3 udało im się osiągnąć w Totalu.
Menajerimi Ara początkowo wcale nie miał złych wyników, było coś około 6, potem też długo trzymał się na poziomie 3-4. Ale kilkanaście ostatnich odcinków rzeczywiście wypadało bardzo słabiutko. A tu słabo jest właściwie od początku, niby było coś koło 4, ale to też nie był szałowy wynik.
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Jul 27, 2021 8:37:54 GMT
Ten sezon jest dziwny, zaden serial nie ma super oglądalności, te 5 pkt to jest max. Kalp Yarasi zapowiadało się na hit, a wczoraj zaliczylo duży spadek w totalu. Nie zdziwię się jak BO dzis wywinduje do góry, tego lata właśnie te głupawe produkcje mają się najlepiej, jak np AMI - jak zobaczyłam scenkę, gdzie protka dostaje piłka w głowę... a dobra, nie będę nawet tego komentować 😂
|
|
|
Post by mira on Jul 28, 2021 7:22:08 GMT
Po wczorajszym odcinku niewielkie wzrosty we wszystkich kategoriach. Dobrze, że nie spadło, choć liczyłam na więcej. Odcinek oglądałam na żywo, to jedyny serial, którego lajwy oglądam Akcja przyspieszyła, mnie się bardzo podobało, choć momentami brakowało kłótni Poyraza i Haziran. Nie wiem, ile razy próbował ją pocałować, ale finalnie udało się w końcówce Babci nie polubiłam niestety. Myślałam że to będzie babuszka o dobrym sercu, ale jest nieprzyjemna. Z jednej strony się nie dziwię, wie, co zrobiła Haziran, trudno by nagle ją pokochała, skoro dziewczyny nawet nie zna. Ale mogłaby przynajmniej spróbować poznać.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 28, 2021 14:00:22 GMT
Reyting za 27.07.2021 - WTOREK ТОТАL:1. Baht Oyunu (6 odcinek) - 3.53% ⬆ (+0.13) 3. Ada Masalı (6 odcinek) - 2.84% ⬆ (+0.20) АВ:3. Baht Oyunu - 2.87% ⬇ (-0.07) 4. Ada Masalı - 2.50% ⬆ (+0.81)
|
|
|
Post by mira on Jul 29, 2021 8:58:21 GMT
Nowy zwiastun
Aż trudno uwierzyć, że to naprawdę aktor grający Gorkema
|
|
|
Post by julia on Jul 29, 2021 18:01:48 GMT
Aż trudno uwierzyć, że to naprawdę aktor grający Gorkema Ale oczy ma te same . Mnie, mimo przerysowania Gorkem się podoba - artystyczna dusza...
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Jul 29, 2021 18:14:11 GMT
Zwiastun mnie zaskoczył, po pierwsze, że tak szybko, po drugie, że wygląda na to że prawda wyjdzie na jaw, a po trzecie... ze Poyraz dal Haziran pstryczka w nos, a myslalam ze bedzie zupełnie inaczej 😁
|
|
|
Post by mira on Jul 30, 2021 6:36:57 GMT
Zwiastun mnie zaskoczył, po pierwsze, że tak szybko, po drugie, że wygląda na to że prawda wyjdzie na jaw, a po trzecie... ze Poyraz dal Haziran pstryczka w nos, a myslalam ze bedzie zupełnie inaczej 😁
Przemiana Poyraza dosyć gwałtowna. Był takim samotnikiem, mrukiem, zamkniętym w sobie, a tu nagle cały odcinek poluje na całusy, łapie za rączkę, jakieś wyznania czyni W kolejnym odcinku prawdopodobnie zdecyduje się na delikatny flirt z inną kobietą, żeby Haziran była zazdrosna. Co ta miłość robi z ludźmi
Edit. Miałam wątpliwości, czy rzeczywiście sprawa ze zdjęciami i bankiem wyda się w siódmym odcinku, ale dziś na koncie Star TV na TT pojawiła się taka zapowiedź: "W nowym odcinku AdaMasalı wszystkie sekrety zostają ujawnione. Co się stanie, gdy Poyraz dowie się prawdy, że Haziran ukrywała się przed nim od początku?"
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Jul 31, 2021 15:07:00 GMT
Szykuje się bardzo emocjonalny odcinek, a z drugiego fragmana wynika, że wyjście prawdy na jaw na szczęście nie będzie zakończeniem. Wszyscy, nauczeni doświadczeniem z dizi, myśleli ze to niemożliwe, a jednak 😁 bardzo czekam ma ten odcinek. Póki co każdy kolejny jest lepszy od poprzedniego. Bardzo się cieszę, że to nie typowy romcom...
|
|
|
Post by julia on Aug 1, 2021 15:43:39 GMT
Jak się okazuje , Poyraz z Haziran powiązani są ze sobą także i poprzez ich rodziców - jej matkę i jego ojca. Zeynep widać dobrze go znała , skoro babcia Pyraza niemal wyrzuca ja z domu. Być może, to ona namieszała w małżeństwie rodziców Poyraza, że jego matka opuściła rodzinę i wyjechała do Stambułu Była też jakoś powiązana z ojcem Idil, ale tutaj było chyba tak , jak z Idil i Hakanem. On chce, a ona nie. Poznajemy też kolejną cechę charakteru Poyraza - nie wybacza "Nie wybaczył własnej matce, choć pisała, i błagała, chciała wrócić, a ma wybaczyć tobie" - mówi babcia, która nie darzy sympatią Haziran. Wszystko słyszała, wie co zrobiła Haziran, wie, że chce odkupić swoją winę, ale jednak woli Idil. Finałowa scena z pocałunkiem wyglądałaby na bardziej namiętną, gdyby nie było takiego zbliżenia ,
|
|
|
Post by mira on Aug 1, 2021 16:59:10 GMT
Zwiastuny nowego odcinka są oczywiście bardzo smutne, ale i bardzo dobre. Nie mogę się już doczekać, żeby zobaczyć, jak się to wszystko rozwiąże. I mam przeczucie, że wydarzy się jeszcze jakaś bomba poza tym, na co wszyscy czekamy i co widzimy w zwiastunach.
|
|
|
Post by mira on Aug 3, 2021 13:16:27 GMT
Dzisiaj nowy odcinek, nie mogę się doczekać
Chyba jakaś nowa sesja:
Ogólnie całkiem ładnie, choć nie wszystkie zdjęcia mi się podobają, na tym powyżej ma bardzo spłaszczony biust. Ale okładka, jeśli to prawdziwa, wygląda tragicznie. Grafik zdrowo przegiął majstrując przy twarzy.
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Aug 3, 2021 19:21:41 GMT
To prawda, okładka fatalna, strasznie zretuszowana 🙄 wszystkie zdjęcia są dziwnie poprzerabiane. Wolę selfie Ayçy🤪
|
|
|
Post by mira on Aug 4, 2021 6:55:15 GMT
I jak wrażenia po odcinku? Mnie się bardzo podobało Zwłaszcza momenty dramatyczne, a tych nie brakowało. Z niecierpliwością czekam na wyniki.
Edit. No i niestety spadek Taki dobry odcinek i spadek, zupełnie się nie spodziewałam Co ciekawe ten drugi serial też spadł - w Totalu jest już poniżej 3.
Nie ma szans, by serial pociągnęli w sezonie jesiennym, ale niech chociaż nie wywalą, dopóki nie wejdą nowe produkcje.
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Aug 4, 2021 7:15:19 GMT
No obecne wydarzenia w Turcji raczej nie sprzyjają oglądalności seriali letnich. Chyba żaden w tym i w zeszłym tygodniu nie zanotował wzrostu. Nie martwię się aż tak, bo nie tylko AM spadło, choć szkoda ze przełomowy odcinek wypadł właśnie teraz. Swoją drogą był świetny, mój tt wrze 😅 scenarzysci mnie po raz kolejny zaskoczyli, choć w sumie mogłam się tego spodziewać po walecznej Haziran Teraz bedzie walka z wiatrakami, czyli Zeynep i Aliye 🙄
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Aug 5, 2021 18:01:13 GMT
Kurcze, ci scenarzyści naprawdę pozytywnie zaskakują. Myślałam, że Poyraz jeszcze długo nie odkryje "drzewa kłamstw " Haziran, a tu już w kolejnym odcinku Na tt krążą plotki, że serial ma pewne 26 odcinków niezależnie od oglądalności- byłoby wspaniale 🤩 a druga wersja- że kończą na 13. Odcinku - tu już zdecydowanie gorzej nie jestem gotowa na rozstanie z Haziran i Poyrazem 😭
|
|
|
Post by mira on Aug 6, 2021 6:43:46 GMT
ola, ja też nie, zdecydowanie. Uwielbiam ten serial. Nawet jeśli ma jakieś niedociągnięcia, to mnie one zupełnie nie przeszkadzają. Dawno nic mnie tak nie wciągnęło. Gdyby był to serial zakończony, oglądałabym dniami i nocami
Mam nadzieję, że Poyraz właściwie zrozumie, co oznacza to skreślone zdanie.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 7, 2021 10:11:21 GMT
Reyting za 03.08.2021 - WTOREKТОТАL:
2. Baht Oyunu (7 odcinek) - 2.94% ⬇ (-0.49) 4. Ada Masalı (7 odcinek) - 2.10% ⬇ (-0.74) АВ:3. Baht Oyunu - 2.58% ⬇ (-0.29) 5. Ada Masalı -1.75% ⬇ (-0.75)
|
|
|
Post by mira on Aug 11, 2021 6:54:25 GMT
Zakończenie wczorajszego odcinka było dość zaskakujące, chyba po raz pierwszy nie skończyło się na kłótni/pocałunku głównej pary. Ale ja poczułam ogromną irytację, że przerywają w takim momencie i że nie było żadnego przełomu w relacjach Poyraza i Haziran. Ale co zrobić, trzeba czekać na kontynuację. Poyraz wściekły, absolutnie ma do tego prawo. Ale mógł powiedzieć, nawet wykrzyczeć co myśli i potem milczeć, obrazić się, a on takie szpile wbija Haziran, że naprawdę jest mi dziewczyny szkoda. Pamiętam swój post po bodajże drugim odcinku serialu. Napisałam tam, że nie mam żadnych zastrzeżeń do postaci Poyraza, podobał mi się ten człowiek, jego charakter i sposób bycia. Teraz mam ochotę cofnąć te słowa, ale jeszcze dam mu szansę, mam nadzieję, że w końcu wróci dawny Poyraz i że scenarzyści nie wypłyną na zbyt głębokie wody... Popłynęli z postacią Mehdiego z DEK, teraz się boję, że znowu mi to zrobią Haziran to mega silna babka. Ale ile można znieść? Obawiam się, że pewnie w końcu przyjdzie taki moment, że powie dość. I niech ten czub jedzie za nią do Stambułu.
A tak z innej beczki - doczekaliśmy się w końcu czołówki. Mnie się podoba, jest kolorowo i wakacyjnie.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 11, 2021 10:02:12 GMT
No, dziewczyny kochane - serial drgnął do góry . Cieszmy się i radujmy Będziecie miały co oglądać . Reytingi za 10.08.2021 - WTOREK ТОТАL:2. Baht Oyunu (8 odcinek) - 3.23% ⬆ (+0.29) 4. Ada Masalı (8 odcinek) - 2.57% ⬆ (+0.47) АВ:5. Baht Oyunu - 2.19% ⬇ (-0.39) 6. Ada Masalı - 1.76% ⬆ (+0.01)
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Aug 11, 2021 16:29:01 GMT
No nie wiem czy takie drgnięcie zapewnią mu bezpieczeństwo 😅 ale może fakt, że zrobili czołówkę, świadczy o tym że serial ma pewne te 20-25 odcinków? Nie chce sobie robić nadziei, ale zaklinam rzeczywistość żeby tak było 🙈 Ostatni odcinek był ciężki, podpisuje się pod każdym Twoim slowem mira, Poyraz zdecydowanie przegina i mam nadzieję, że szybko pożałuje swoich słów. Haziran juz oberwala z chyba każdej możliwej strony, oby w kolejnych odcinkach dali jej juz wreszcie spokój. Cieszę się, że w ostatniej scenie przestała wreszcie próbować się tumaczyć, tylko po tych okropnych słowach Poyraza pp prostu odwróciła się i odeszła. Ileż można?Szkoda ze nie wyszly na jaw matactwa Idil, nie znoszę jej panoszenia się. Trochę zmarnowany potencjał sceny z zamknięciem w chłodni. Ciekawe, w jakim kierunku pójdą dalej? Nie potrafię przewidzieć myśli scenarzystow 😁 oby nie przesadzali z wątkiem małżeństwa Zeynep w ojca Idil. Haziran ma wystarczająco dużo na głowie, żeby jeszcze się mamusķa zajmować.
|
|
|
Post by mira on Aug 12, 2021 6:47:57 GMT
Mnie najbardziej zastanawia, jak Poyraz zareaguje, jak się w końcu dowie, że babcia znała prawdę i to od samej Haziran. Czy na babcię też nawrzeszczy i obrazi się, jak na Alpera? Nie można tak wszystkich skreślać z powodu jednego błędu. Ludzie nie są nieomylni, Poyraz też nie jest. Na końcu chyba wreszcie zrozumiał, że przesadził, ale wypowiedzianego słowa nie sposób cofnąć. Haziran zawsze na wszystko miała odpowiedź, tym razem nie powiedziała nic. Poyraza to chyba zaskoczyło. I to jej spojrzenie, pełne bólu
|
|
|
Post by mira on Aug 13, 2021 9:58:39 GMT
Bardzo mi się to spodobało:
Niestety nadal nie wiem, co robię źle i dlaczego zamiast filmu wyświetla się link
|
|
|
Post by Matthias on Aug 13, 2021 11:12:37 GMT
Bardzo mi się to spodobało:
Niestety nadal nie wiem, co robię źle i dlaczego zamiast filmu wyświetla się link
|
|