Next
Moderator
|
Post by Next on Aug 26, 2021 9:39:06 GMT
A o co tu chodzi, bo ja chyba nie w temacie.
|
|
|
Post by lucy on Aug 26, 2021 9:41:14 GMT
O "zażyłość" poza planem.
|
|
|
Post by mira on Aug 26, 2021 10:31:54 GMT
Widziałam, wczoraj wieczorem na TT zapanowała prawdziwa euforia Jak dla mnie to Ayca od samego początku robi maślane oczy i wygląda na mocno podekscytowaną, Alp jest nieco bardziej powściągliwy. A jak będzie, to się okaże. Mnie się razem podobają
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Aug 26, 2021 13:34:40 GMT
To wygląda w ten sposób od samego początku, ale chyba dopiero teraz częściej można to zauważyć zdj po lewej jest z rozpoczęcia serialu Ja tam uważam ich za piekna przyszła parę
|
|
|
Post by julia on Aug 27, 2021 7:54:49 GMT
Nie wdając się w relacje Ayca Alp oraz smaczki pozakulisowe, kilka słów o ostatnich odcinkach. Idil dalej wkurzająca, ojciec chodzi wokół swojej księżniczki, a ona dalej nie wybacza ojcu ożenku. Zenep, jako matka absolutnie się nie sprawdza. Sprowadzenie Batu było podłe. Jak można tak mieszać w życiu własnego dziecka. Między nią i burmistrzem jest więź, ale jaki jest cel Zeynep W sumie wiadomo, że coś między nimi było przed laty, ale nikt nie wspominał, że to była szalona miłość. Ten ślub był szybki, ale ich determinacja też duża, bo nie brali pod uwagę sprzeciwu córek... Zauważyliście zapewne, że aktorka ma niezgrabne nogi i nieładnie chodzi. Dobrze wygląda w długich sukienkach. Wprowadzono do akcji kolejnego wariata, który sadystę ma w oczach. Zawzięty, złośliwy, przebiegły, czerpie satysfakcję z robienia na złość..... Ciekawe czym go Zeynep przekonała. No i jest niewiarygodny, spotykał się z Haziran krótko , a teraz rości sobie jakieś prawa. Przegiął celowo z ostatniej rozmowie z Poyrazem, gdy powiedział coś w tym stylu :"Czy Haziran powiedziała ci o tych nocach" .Zabrzmiało to mocno, choć były to zapewne noce pod gwiazdami i wypowiadanie życzenia po spadającej gwieździe , nic więcej. No ,ale Poyraza szlag trafił i posłał mu prawego sierpowego, aż Batu nogami się nakrył i walnął głową , no i problem gotowy Oczywiście Batu wybrał miejsce świetnie widoczne przez kamerę monitoringu. To, że zniknął Hakan mnie nie boli, też był zdrowo szurnięty, no i po jego ostatnich występach nie miał czego szukać na wyspie.
|
|
|
Post by mira on Aug 28, 2021 14:53:33 GMT
W zeszłym tygodniu w sobotę o tej porze wydano już drugi zwiastun, w tym tygodniu nie ma nawet jednego. Dziwna sprawa. Odcinek chyba jest skończony, bo aktorzy wczoraj informowali, że mają przerwę, nawet ktoś wybrał się do Bodrum. Chyba, że skończyli ledwie przedwczoraj i nie zdążyli zmontować? No ale materiał na zwiastun przecież mają. Na TT od czwartku wszyscy pytają o zwiastun, a admin wrzuca jakieś dziwne rzeczy, czym doprowadza fanów do białej gorączki. Czemu tak zwlekają? Może dadzą zwiastun z napisem "Final"? (żarcik)
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Aug 28, 2021 15:50:31 GMT
Zwłaszcza, że zdjęcia z odcinka juz są. Łudzę się, że po nieprzychylnych komentarzach po ostatnim odcinku stwierdzili, że muszą zmienic parę scen 😅 i dopiero je dokręcają 😬 Ostatnio za dużo zdradzili w zwiastunach. Wolę jeden fragman, ale dobry.
No i dali jeden, a słaby 😅 moim zdaniem coś kombinują i nie mają jeszcze materiału. Fragmany zawsze mieli dobre.
|
|
|
Post by julia on Aug 29, 2021 17:30:32 GMT
A ja z uporem maniaka będę powtarzać, że zwiastuny tylko mącą w głowach, powodują niepotrzebne oczekiwania.... W dodatku są tak montowane , że potem te nagromadzone najlepsze sceny gubią się w całości i rozczarowanie gotowe.
|
|
|
Post by mira on Aug 30, 2021 7:19:59 GMT
Obejrzałam wczoraj odcinek z polskimi literkami i przyznam, że nie czułam już takiej ekscytacji, jak wcześniej. Ale to może dlatego, że odcinek obejrzałam w oryginale, potem większość scen po angielsku i po rosyjsku, więc przy czwartym razie, gdy już wiedziałam o czym to, miało prawo mnie tak nie wciągnąć Jest drugi zwiastun, znacznie lepszy od poprzedniego. Ale opis odcinka jakoś mi z nim nie współgra, bo jedno zabawne, a drugie lekko dołujące.
|
|
|
Post by julia on Aug 31, 2021 21:20:40 GMT
Odcinek podobny do poprzednich. Za wiele w nim się nie dzieje. Jedynie końcówka ładna Batu leży w szpitalu, Haziran czuwa przy jego łóżku, co denerwuje Poyraza. Ten za pobicie siedzi trochę w areszcie, ale wiadomo że wyjdzie. Batu wspaniałomyślnie wycofuje skargę. Świrnięty typ cały czas mąci, wynosi się z wyspy i wynieść nie może, łazi ze swoją walizką z kąta w kąt.. Gra na nerwach bohaterom i...widzom No i dalej współpracuje z Zeynep, która nie chce dopuścić do tego, aby Poyraz i jej córka byli razem. Dziwna to kobieta, nie można jej rozszyfrować. Musiała dać się we znaki na wyspie, skoro babka Poyraza jej tak bardzo nienawidzi. O dziwo zbliżyła się z Selmą, nawet projektuje jej sukienkę na spotkanie z Fatihem, ale tu znowu jest kochana córeczka Nehir, która robi aferę matce, a potem i Fatihowi - ona nie chce i nie pozwala , podobnie , jak wcześniej Idil, ale jej ojciec i tak postawił na swoim. Nie sądzę, aby Selma była tak samo twarda. Dziwaczne są rozgrywki między Melisą i Biricik. Melisa, wiecznie skrzywiona nie cierpi Biricik za to , że zabrała jej Alpera, a Biricik zachowuje się , jak chodząca naiwność - głucha i ślepa. Gorkem nie ma za wiele do zagrania. Poza końcówką podobała mi się jedna scena, gdy Idil przerażona perspektywą wyjazdu z Poyrazem do kliniki w Stambule, gdzie jej oszustwo wyszłoby na jaw, przyznaje się do tego babce ( wreszcie ma normalne włosy), a ta wymierza jej siarczysty policzek Koniec uroczy. Poyraz nie zapomniał o urodzinach Haziran i pięknie składa jej życzenia, jedno drugiemu wręcza karteczkę , a na niej jest jedno słowo :"Sen", a potem :"Seni seviyorum" Świadkami tego są świrek Batu i gotowa wybuchnąć Idil Będą teraz działać razem... No, a sami proci uroczy i patrzą na siebie tak, że serce się raduje - chemia jest i to jaka ! Alp coraz bardzie zyskuje w moich oczach
|
|
|
Post by Matthias on Sept 1, 2021 14:47:54 GMT
Reytingi zа 31.08.2021 - WTOREK▪Total:3. Baht Oyunu [KANAL D] - 11 odcinek - 3.70 ⬆ (+0.26) 8. Ada Masalı [STAR TV] - 11 odcinek - 2.34 ⬇ (-0.21)▪AB:4. Baht Oyunu [KANAL D] - 3.10 ⬆ (+0.47) 9. Ada Masalı [STAR TV] - 1.78 ⬇ (-0.73)
|
|
|
Post by mira on Sept 1, 2021 16:07:47 GMT
Mnie się odcinek podobał. Był całkiem zabawny. Dużo tego Batu, koleś jest mega dziwny, ale trzeba przyznać, że aktor radzi sobie z tą rolą świetnie, jest podły, szalony, ale ma przy tym zadatki na komedianta. Konkretny i zdecydowany Poyraz bardzo mi się podobał. Przestał obrażać się na cały świat i zaczął działać. Końcowa scena bardzo ładna, mam nadzieję zobaczyć wiele romantycznych momentów w kolejnym odcinku, albo nawet kilku, ale tak długo sielanka pewnie nie potrwa. Biricik i Haziran były bardzo bliskimi przyjaciółkami, ale teraz zrobiło się jakoś dziwnie. Każda zajęta swoimi sprawami prawie nie myśli o drugiej. Szkoda, mam nadzieję, że nie będzie tu wielkiego rozłamu, zwłaszcza gdy Biricik dowie się, że Haziran zachęcała Melisę do działania w kwestii Alpera (nieświadomie, ale czy Biricik w to uwierzy?). Oceny kiepskie, szkoda
|
|
|
Post by mira on Sept 6, 2021 18:56:53 GMT
Alp, Ayca i wietrzna pogoda
|
|
|
Post by julia on Sept 8, 2021 7:44:20 GMT
12. odcinek w takim samym tempie i na tym samym poziomie. Wojna podjazdowa trwa. Idil działa z Batu, a właściwie, to nim pomiata i go pogania. On sam, szaleniec, złośliwiec, cynik, najprawdopodobniej robiący szemrane interesy, nie miał normalnego życia. To głęboko okaleczony psychicznie i fizycznie człowiek. Całe lata ojciec znęcał się nad nim, jego plecy pokryte są grubymi bliznami po katowaniu. moment, gdy Idil oglądała plecy Batu był wzruszający, nie tylko dla niej, ale i dla widza Powoli na jaw wychodzą mroczne sprawy z przeszłości. Idil przyznała się babci Poyraza do symulowania choroby i ta dalej twardo nie chce z nią rozmawiać, ale przebiegła księżniczka wyspy umiała zmiękczyć jej serce, wyznaniem o swojej wielkiej miłości do Poyraza. A że rywalką jest Haziran, to babunia mięknie... Batu, uśpiwszy Aliye , myszkuje po domu i znajduje zdjęcie rodzinne Poyraza z wyciętą twarzą kobiety , przez kuriera przesyła je Haziran, a ta pokazuje Poyrazowi. Kolejne wyznanie - ojciec znęcał się nad nimi, awanturował , więc w ruch poszedł nóż. Ojciec nie żyje, babka wzięła winę na siebie, matka wyjechała do Stambułu, zapomniała o nim i on też nie chce jej znać. Łzy żalu, bezsilności i słowa otuchy ze strony Haziran :"Jestem tutaj, nigdy cię nie zostawię" , "Asla vazgecmem"... No i wśród tych łez i obietnic, są oświadczyny Postaci drugiego planu są widoczne , ale bez większego blasku. Zeynep mieszka u Selmy przez Idil. Selma odmówiła Fatihowi przez Nehir, więc ci z rozpaczy się upijają , wyśpiewują pod drzwiami, potem mają kaca giganta, a burmistrz dodatkowo ochrypł , ale jedno co dobre - postawił Idil do pionu! Nie podobały jej się tańce na festynie (zwłaszcza Haziran i Poyraza), więc kazała wyłączyć muzykę i tutaj tatuś stanął na wysokości zadania :"Dość , tego, marsz do domu" Serialowi wystarczą ze dwa końcowe odcinki,a jak będzie , zobaczymy?
|
|
|
Post by mira on Sept 8, 2021 12:01:44 GMT
julia, oglądałam dziś angielskie tłumaczenia najważniejszych scen, zaznaczam że mój angielski rewelacyjny nie jest, ale uważam, że tam nie chodziło o ojca, tylko nowego fagasa matki. Rzeczywiście ona wyjechała, tak jak kiedyś mówił Poyraz, ale gdy miał 13 lat postanowił ją odnaleźć, pojechał za nią do Stambułu. Matka niby się ucieszyła, ale ostatecznie ona i ten ojczym odwieźli go na wyspę. W każdym razie ostatecznie ten ojczym oberwał nożem, ale chyba jednak nie od Poyraza. Aczkolwiek matka go nie broniła przed policją, nie protestowała, gdy wsadzali go do więzienia, wyjechała do Stambułu i nigdy więcej nie wróciła. Poyraz miał potem w sobie dużo złości, ale miłość (tu wspomina się p przyjaźni Alpera i Melisy) go wyleczyła. Nikt na wyspie nie wspomina o tych wydarzeniach, ale wszyscy, łącznie z babcią, wierzą, że Poyraz to zrobił, a on nigdy nikomu nie powiedział prawdy. Powiedział tylko Haziran. Tak zrozumiałam przynajmniej, zobaczymy później z polskimi literkami. No i oświadczyn na końcu też raczej nie było. Wiem, że niektórzy tak piszą, ale w tym tłumaczeniu, które ja widziałam, było tylko "czy rozstaniesz się ze mną, kochanie?" i koniec odcinka. Z całą resztą się zgadzam. Batu jest mega dziwny, ma to być czarny charakter, ale jakoś nie potrafię go do końca znielubić, bo jest też mega zabawny, no i te rany na plecach... Ciekawe, w którą stronę rozwiną jego postać. Aktor jest naprawdę dobry, ale chyba już to pisałam przed tygodniem. Scen PoyHaz było sporo, romantyczne, wzruszające, ale mogliby dodać trochę ognia, bo mamy tylko buziaki w czółko i przytulanie się czołami. Nie wyobrażam sobie, by tak zakochana w sobie para, do tego będąc w tym wieku (około trzydziestki) i dopiero w pierwszej fazie związku, zachowywała się w ten sposób Ja wiem, że to turecki serial, ale ani jednego buziaka przez cały odcinek??? Więcej ognia było w scence zapowiadającej kolejny, ale spodziewam się, że i tam nieproszony gość wszystko zepsuje
|
|
|
Post by Matthias on Sept 8, 2021 14:52:55 GMT
Reyting zа 07.09.2021 - WTOREKТОТАL:6. Baht Oyunu (12 odcinek) - 3.17% ⬇ (-0.53) 12. Ada Masalı (12 odcinek) - 2.30% ⬇ (-0.04) АВ:7. Baht Oyunu - 2.42% ⬇ (-0.68) 12. Ada Masalı -1.73% ⬇ (-0.05)
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Sept 14, 2021 6:49:29 GMT
Dzisiaj chyba startuje Masumlar Apartmani, także spodziewam się dużego spadku. Nie wiem, jak długo będą kontynuować, gdy pojawią się same jedynki z przodu... chciałabym te 20 odcinków. Dzis szykuje się ciekawy odcinek i mnóstwo scen protów, zobaczymy czy zaskoczą ją nadal bardzo chętnie oglądam live i przesiaduję na tt, tam jest mnóstwo dobroci dla fana AM 😁
|
|
|
Post by mira on Sept 14, 2021 9:31:15 GMT
Dzisiaj chyba startuje Masumlar Apartmani, także spodziewam się dużego spadku. Nie wiem, jak długo będą kontynuować, gdy pojawią się same jedynki z przodu... chciałabym te 20 odcinków. Dzis szykuje się ciekawy odcinek i mnóstwo scen protów, zobaczymy czy zaskoczą ją nadal bardzo chętnie oglądam live i przesiaduję na tt, tam jest mnóstwo dobroci dla fana AM 😁 Nawet nie strasz tymi spadkami, jest już tak nisko, że jak jeszcze spadną, to naprawdę będzie mi przykro. Moim zdaniem nie jest to serial wybitnych lotów, ale ja go naprawdę bardzo lubię. Niestety nie zdążyłam obejrzeć tłumaczenia poprzedniego odcinka i dziś już raczej nie zdążę, ale na live i tak planuję wpaść. Jestem bardzo ciekawa, co też oni wymyślili z tym ślubem Znowu gdzieś rzuciła mi się w oczy dyskusja na temat orientacji Alpa, chyba na FB to było. Dla mnie on nie ma w sobie nic takiego, żeby można było go podejrzewać o zainteresowanie płcią męską, aż jestem w szoku, że ktoś ma wątpliwości. Bo niby pocałunki w serialu słabe. No są słabe, ale czy to akurat wina Alpa? Choć z drugiej strony trochę dziwne, że postaciom drugoplanowym pozwalają na mocniejsze pocałunki, a główna para tylko się cmoka. Nie mam pojęcia, z czego to może wynikać.
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Sept 14, 2021 15:16:14 GMT
Ale często tak jest, że poboczne pary mają bardziej śmiałe sceny. Turcy są dziwni, ale często protom "wolno mniej". Nie wiem czy wg myślenia, że proci poniekąd stanowią wzór do naśladowania (zwykle to postaci pozytywne). To na pewno nie wina Alpa, a dziwnego systemu dizi, który pozwala pokazywać przemoc wobec kobiet, a sypie kary za zwykly pocałunek. 🙄 Dzis był live Ayçy i Alpa, powiedzieli, że nic o finale im nie wiadomo. Ale jeśli dziś BO wzrośnie, a AM spadnie, to raczej nie mam złudzeń. Oby bylo jak w przypadku Menajerimi Ara. W Internecie AM ma ogromną popularność 🙂
|
|
|
Post by mira on Sept 14, 2021 17:27:26 GMT
Dzis był live Ayçy i Alpa, powiedzieli, że nic o finale im nie wiadomo. Ale jeśli dziś BO wzrośnie, a AM spadnie, to raczej nie mam złudzeń. Oby bylo jak w przypadku Menajerimi Ara. W Internecie AM ma ogromną popularność 🙂 Wiem, bo nawet ja, człowiek niepublikujący niczego w sieci, specjalnie dla tego serialu wzbogaciłam się o konta na Instagramie i Twitterze
|
|
|
Post by lucy on Sept 14, 2021 19:54:07 GMT
To na pewno nie wina Alpa, a dziwnego systemu dizi, który pozwala pokazywać przemoc wobec kobiet, a sypie kary za zwykly pocałunek. 🙄 Raczej mentalności tureckiej. Rtuk działa w oparciu o skargi napływające od widzów, bo przecież nie śledzi wszystkich seriali. A że dla większości tamtejszego społeczeństwa najbardziej gorszące są sceny "erotyczne" to nawet za pocałunki kanały zbierają kary.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 15, 2021 15:08:01 GMT
Reytingi zа 14.09.2021 - WTOREK ТОТАL:1. Masumlar Apartmani (38 odcinek) - 5.67% 🆕 8. Baht Oyunu (13 odcinek) - 2.76% ⬇ (-0.41) 14. Ada Masalı (13 odcinek) - 2.20% ⬇ (-0.10) АВ:1. Masumlar Apartmani - 7.14% 🆕 12. Baht Oyunu - 1.91% ⬇ (-0.51) 20. Ada Masalı -1.17% ⬇ (-0.56)
|
|
|
Post by mira on Sept 16, 2021 6:53:49 GMT
Wyniki bardzo słabe, lepiej już na pewno nie będzie. Pytanie, co planuje Star. Dopóki nie ogłoszą finału Kazara Ask, o Ada Masali jestem spokojna. Uważam, że najpierw wyleci tamto, bo radzi sobie jednak gorzej i nie ma takiej widowni międzynarodowej.
|
|
|
Post by julia on Sept 16, 2021 16:37:13 GMT
julia, oglądałam dziś angielskie tłumaczenia najważniejszych scen, zaznaczam że mój angielski rewelacyjny nie jest, ale uważam, że tam nie chodziło o ojca, tylko nowego fagasa matki. mira, oczywiście ,że mogło być tak, jak piszesz. Oglądałam na live , a tureckiego przecież nie znam, a tłumaczę , więc jak najbardziej mogłam mijać się z prawdziwym tekstem. Mam zaległy jeden odcinek, może już jest po rosyjsku... Swoją drogą, to mimo, że lubię protów, to chyba czas kończyć serial. Prawie wszystko już zostało powiedziane.
|
|
|
Post by mira on Sept 17, 2021 6:34:00 GMT
Swoją drogą, to mimo, że lubię protów, to chyba czas kończyć serial. Prawie wszystko już zostało powiedziane. To prawda, sytuacja między protami na ten moment jest jasna, wszystko wyjaśnione, nikt niczego nie ukrywa. Ale wprowadzają nam nowe wątki, zdaje się, że babka Poyraza utrzymuje jakiś kontakt z jego matką. Swoją drogą okropna ta babka. Oglądałam ostatnio Menajerimi Ara i tam ta aktorka grała sympatyczną matkę Cinara (jednego z agentów). W Ada Masali nie da się jej lubić. Agresywna, wrzeszcząca, nie liczy się z uczuciami Poyraza, ukrywa przed nim to i owo. Naprawdę jej nie lubię.
Myślę, że coś tu się jeszcze wydarzy z Batu i jego ojcem. Z jednej strony śmiać mi się chce, jak pomyślę, że mafiozo miałby pojawić się na wyspie, ale z drugiej - dlaczego nie? Skoro wszędzie udawało mu się znaleźć syna, to dlaczego na wyspie miałby nie znaleźć? No i zdaje się, że Batu i Idil się w sobie zakochają. Bardzo do siebie pasują. Wiem, że to niby czarne charaktery, ale uwielbiam ich razem
Jeszcze muszą pogodzić Zeynep i Latifa (swoją drogą dziwny wątek, po trzydziestu latach rozłąki wzięli natychmiastowy ślub, a już następnego dnia, czy tam po dwóch dniach, małżonka się wyprowadziła...), połączyć Selmę z Fatihem, rozwiązać jakoś trójkąt Melisa - Alper - Biricik. I w zasadzie mogliby kończyć. Ale ja chętnie jeszcze na nich popatrzę, niech zrobią chociaż 20 odcinków.
|
|
|
Post by lucy on Sept 21, 2021 8:50:47 GMT
Ooo, widzę, że już sypiają razem...
|
|
|
Post by mira on Sept 21, 2021 9:12:55 GMT
lucy, w dzisiejszym odcinku prawdopodobnie nastąpi koniec sielanki, ale porządnego "spania" jeszcze nie było Podobno Birsen A. napisała, że Star narazie nie podjął decyzji odnośnie finału Ada Masali. Już to gdzieś pisałam - dopóki nie ogłoszą finału Kazara Ask, fani Ada Masali nie mają się o co martwić.
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Sept 21, 2021 10:05:19 GMT
Właśnie ogłosili koniec Kazara, na 13 odcinku. AM dotrwa do 20, tak myślę
|
|
|
Post by mira on Sept 21, 2021 10:51:39 GMT
Właśnie ogłosili koniec Kazara, na 13 odcinku. AM dotrwa do 20, tak myślę Tak, widziałam. To teraz można spodziewać się wszystkiego, ale również myślę, że serial jeszcze trochę pociągnie, może nawet do czasu, gdy Star nie wystartuje z nowym serialem. Kilka jest w przygotowaniu, ale chyba jeszcze żaden zwiastun się nie pojawił.
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Sept 21, 2021 11:58:52 GMT
A jak obstawiasz, co będzie przyczyną rozstania protow? Bo już różne teorie widzialam, a nawet taką, że mogą być rodzenstwem😅 ale definitywnie coś mamuśka z babką wymyśliły.
|
|