|
Post by lucy on Jun 22, 2021 16:58:14 GMT
Ja jestem nowicjusz (...)😄. Nie wiem po ilu postach to się zmieni na forum Zerknij skaty do pierwszego działu do tematu "Rangi".
|
|
|
Post by lucy on Jun 23, 2021 8:34:06 GMT
Serial wczoraj ładnie wzrósł w obu kategoriach, jednak Baht Oyunu odnotował jeszcze ładniejszy wzrost, bo o 0,40% (total) i 0,20%(ab) wyższy, co na tym poziomie oznacza lepszą dynamikę. Ciekawe jak się rywalizacja dalej rozwinie.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 23, 2021 15:11:03 GMT
Reytingi za 22.06.2021 - WTOREKТОТАL: 4. Ada Masalı (2 odcinek) - 4.11%⬆(+0.91)
5. Baht Oyunu (2 odcinek) - 3.59%⬆(+1.29) АВ:6. Ada Masalı - 3.27%⬆(+1.02)
8. Baht Oyunu - 2.91%⬆(+1.23)
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 23, 2021 15:19:55 GMT
Wiem, że to dość popularny ból części tylnej. Ale jak pomyślę, że BO będzie miało lepsze wyniki to mnie właśnie boli Nie, no ale serio. AM to lepszy serial pod każdym względem. Dziś mecz, wiec dopiero jutro obejrzę odcinek
|
|
|
Post by julia on Jun 23, 2021 19:59:26 GMT
Trochę się działo. Po pierwsze, Hakan, który podejrzanie migał się od wyjazdu na wyspę i namawiał Haziran, zna się i z Poyrazem, i z Idil, z którą ma na pieńku. Po drugie, przewodnik, wskazał na Haziran, jako na tę, którą podejrzewa o sfotografowanie dokumentów. Po trzecie, wydało się (ostatnia scena), że Haziran wcale nie jest tam , gdzie mówiła, że będzie, a na wyspie i jeszcze pracuje z Poyrazem. Mina Hakana - bezcenna
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 24, 2021 19:26:44 GMT
Dziś znowu brak czasu. Gdybym wiedziała, że mecz to strata czasu to bym miała już obejrzany odcinek. Hakan wraz z Idil będą mieszać. Z czego mi się wydaje to jakby Hakanowi się Haziran podobała? A może raczej chce zrobić na złość Poyrazowi? W każdym razie jest już fragment. www.youtube.com/watch?v=8yLEX3gP-_0Ależ oni są razem cudowni
|
|
|
Post by mira on Jun 25, 2021 7:35:07 GMT
Pierwszy odcinek obejrzałam jeszcze na wakacjach, bo nie mogłam wytrzymać A że akurat byłam na wyspie, to tym bardziej pasował mi klimat tego serialu. Bardzo mi się podoba. Historia ciekawa, bohaterowie ładni i interesujący, widoki piękne, chemia widoczna. Niemniej zastanawiam się, czy nie obejrzeć 1 odcinka drugi raz, bo za pierwszym razem byłam mega zmęczona i chyba nie do końca zrozumiałam, o co chodzi z tym hotelem. Chyba, że ktoś mi tu wyjaśni? Ładnie proszę Zrozumiałam, że babka Poyraza i babka Harizan (prababka?) i ktoś jeszcze, prowadziły kiedyś hotel. Teraz budynek stoi pusty, niszczeje. Trzeci współwłaściciel jest zagranicą. Harizan najpierw chciała to miejsce (część) odkupić czy wynająć od Poyraza, ale on się nie zgodził, czy też powiedział, że to niemożliwe, bo nie ma kontaktu z trzecią osobą. Ostatecznie Harizan i Poyraz razem zamierzają zająć się hotelem. Ale czy w tym wypadku zgoda trzeciej osoby nie jest potrzebna? Chyba się gdzieś tu zakręciłam.
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 25, 2021 18:27:06 GMT
Jeszcze ja też trochę w tym wątku jestem zakręcona. Mało uważałam. I też chyba po obejrzeniu drugiego wrócę do pierwszego. Albo hurtem obejrzę dwa Najbardziej skupiłam się na tych maślanych oczach Poyraza
|
|
ola
Entuzjasta
Member is Online
|
Post by ola on Jun 26, 2021 19:43:17 GMT
Ależ się wkręciłam po drugim odcinku 😁 obejrzałam już fragmenty po turecku, całość po angielsku i właśnie zobaczyłam że są polskie napisy, więc pewnie jeszcze fragmenty po polsku 😅 wszystko mi się w tym serialu podoba. Bardzo, bardzo zachwycam się parą Alp & Ayça, ktoś zrobił świetną robotę parując ich ze sobą! Ayçę pięknie ubierają, wygląda świetnie plus ta figura 😍 najlepsze jest to, że będą mieć sesję w HELLO! Nie spodziewałam się, że tak się wkręcę w romcom... Jedyne, co mogliby sobie już darować, to ciągłe wpadanie/spadanie Haziran w objęcia Poyraza, w ostatnim odcinku było chyba z 5 takich sytuacji,litości! No i mamy fotki z kolejnego odcinka, szykuje się jakieś party i Poyraz wygląda naprawdę hot 😁😁
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 26, 2021 19:56:28 GMT
Tak! Też się wkręciłam. To jest prawdziwy serial wakacyjny. Piękna jest ta miejscowość. Miasteczko i te cudowne uliczki. Miałam wrażenie przez chwilę, że straciłam rachubę ile razy Haziran się potknęła. Lepiej by nie było już takich scen w następnych odcinkach. Wczoraj oglądając stwierdziłam, że Poyraz to tak naprawdę ideał mężczyzny. Fizycznie wygląda bardzo dobrze. A jego charakter to same praktycznie zalety.
|
|
|
Post by mira on Jun 26, 2021 20:56:40 GMT
Inne seriale leżą i nie mam kiedy do nich wrócić, a tymczasem obejrzałam powtórnie pierwszy odcinek Ada Masali O dziwo wcale, ale to wcale nie było to dla mnie nudne i obejrzałam całość bez żadnego przewijania Jeśli chodzi o wątek z hotelem, Harizan najpierw zaproponowała, by Poyraz go sprzedał, że ona pozwala. Ale to nie było możliwe ze względu na brak zgody/brak kontaktu ze strony trzeciego współwłaściciela. Potem, gdy zorientowała się w problemach finansowych matki, zdecydowała że reaktywuje ten hotel i będzie płacić Poyrazowi czynsz za jego część, na co on się nie zgodził, nie chciał pieniędzy za nic. Tak więc do interesu przystępują razem. Podoba mi się, jak wiele wątków może się tutaj rozwinąć. Mamy wątek matki i ciotki Harizan, nie wiemy, co wydarzyło się w przeszłości. Nie wiemy, co stało się z ojcem Harizan, skąd ten strach przed lataniem nad wodą. Nie wiemy, co działo się w pracy Harizan, dlaczego szef mówił o błędach z przeszłości. Gdzieś tam mimochodem wspomina się też o jej byłym chłopaku, chociaż ona twierdzi, że to nigdy jej chłopak nie był. Dlaczego Hakan kombinuje za plecami Poyraza? Co się stało z rodzicami Poyraza? Dlaczego jest taki wycofany, ostrożny? Co stało się jego babci? Kim jest trzeci partner z Ameryki? Pytań jest całe mnóstwo, więc gdyby zaszła potrzeba, by serial dłużej przeciągnąć, to myślę, że są ku temu podstawy. Dla mnie jest to nr 1 na lato, z nowości oglądam jeszcze tylko nowy sezon SCK.
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 26, 2021 21:17:04 GMT
Jest mnóstwo wątków, które proszę się by je łatwo i prosto wykorzystać. Więc mam nadzieje, że scenarzyści tego nie zepsują. Bo naprawdę nie trzeba kombinować i tworzyć nowe np. głupkowate dramy z Idil czy Hakanem. Tylko wykorzystać co już od pierwszego odcinka jest mniej więcej zarysowane.
|
|
ola
Entuzjasta
Member is Online
|
Post by ola on Jun 26, 2021 22:14:45 GMT
Do wątków jeszcze można dodać przeszlosc Idil i Hakana, bo niewątpliwie coś ich kiedyś łączyło 😉 mam nadzieję, że nie będzie w nadmiarze głupich zagrywek ze strony tej dwójki, jakoś nie mam ochoty oglądać prymitywnych podstępów i niedomówień protów przez to 🙄 chyba wystarczy drama która wyjdzie, kiedy Poyraz dowie się, co zrobila Haziran. Mam nadzieję że będzie gorąco 😅
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 26, 2021 23:14:32 GMT
Również nie chce czegoś takiego. Takie manipulacje ze strony vilianów zawsze są tanie i nudne. Oj, będzie taka drama jak się dowie. Wystarczy paliwa na co najmniej 2-3 odcinki. Co do Hakana i Idil, sądzę, że może spędzili razem noc. Ale Idil cały czas (najwidoczniej od wielu lat) żyje w przekonaniu, że będzie żoną Poyraza. Więc może brzydko porzuciła Hakana? I teraz ten czuje dużą niechęć do Poyraza. Hakan ma w sobie fałsz. Na duży plus, że Haziran jest świadoma dużej niechęci Idil do siebie.
|
|
skaty
Entuzjasta
|
Post by skaty on Jun 27, 2021 15:47:57 GMT
Jestem po pierwszym odcinku. Bardzo przyjemny serial. Naprawdę nie wiem dlaczego tak czepiacie się wyglądu Alpa. Jak dla mnie wygląda dobrze nawet bardzo dobrze. Teraz drugi odcinek...
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 27, 2021 18:23:55 GMT
|
|
ola
Entuzjasta
Member is Online
|
Post by ola on Jun 27, 2021 20:02:39 GMT
Czym byłby romcom bez imprezki, na której sporo się wydarzy 😁 Oczywiście to zbliżenie będzie pewnie końcówką odcinka, ale w sumie na poduszkową walkę tez czekam 😁
Bardzo podoba mi się muzyka w tym serialu. Naprawdę klimat jest typowo letni, ta lokalizacja na wyspie była strzałem w 10 😍 Ayça wygląda zabójczo w tych krótkich topach, a Alp w tych rozchełstanych koszulach😂
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 27, 2021 20:20:36 GMT
Ileż ta kobieta musi ćwiczyć, żeby tak wyglądać. Szanuje, bo mi się po prostu nie chce Alp wygląda świetnie Cudowne jest to jak Haziran potrafi praktycznie uwodzić Poyraza.
|
|
skaty
Entuzjasta
|
Post by skaty on Jun 28, 2021 6:46:20 GMT
Jestem po 2 odcinkach. Serial bardzo na plus. Ayca wygląda tu zdecydowanie lepiej niż w Meryem jest też bardziej charakterna a nie taka mimoza. O Alpine już się wypowiadałam mi się podoba. Hakan wredny typ niby przyjaciel Poyraza a tu dołki pod nim kopie. Idil też nie lepsza zastanawia mnie czy ona babci Poyraza specjalnie nie trzyma w śpiączce, bo to ona przynosi te kroplówki. Nie mogę doczekać się trzeciego odcinka.
|
|
|
Post by mira on Jun 28, 2021 6:47:46 GMT
Tak, macie rację, dochodzi wątek przeszłości Idil i Hakana, ale to pokazali dopiero w drugim odcinku, a ja pisałam komentarz po obejrzeniu pierwszego W tym momencie drugi też już za mną i nadal jestem zachwycona, aczkolwiek nie chciałabym, żeby przerysowano postać Harizan. Ciągłe potknięcia, gadanie do siebie, i to głośne ufff (które mocno kojarzy mi się z Oyku z KM) to dla mnie ciut za dużo, mam nadzieję, że dalej nieco z tym przystopują. Niezbyt podoba mi się też, jak łatwo przychodzi Harizan kłamstwo. Niby w sytuacji z Poyrazem ma wyrzuty sumienia, ale okłamuje też kuzynkę, matkę, a nawet tę przyszłą pannę młodą, dla której chce zorganizować przyjęcie zaręczynowe. Z drugiej strony podoba mi się, że jest taka zdecydowana, konkretna, a przy tym wesoła, spontaniczna i mimo wszystko ma dobre serduszko. Natomiast do postaci Poyraza nie mam żadnych zastrzeżeń. Podoba mi się wszystko Jest opiekuńczy, zaradny, inteligentny, umie gotować. Każdemu służy pomocą. Jest też wrażliwy i uczuciowy, choć na pierwszy rzut oka tego nie widać. Do tego jest taki męski, silny. No po prostu fajny facet Może kiedyś się skuszę i obejrzę serial, w którym Alp zagrał z Aliną Boz. Ją też polubiłam w "Marasli".
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 28, 2021 15:29:58 GMT
Poyraz to po prostu ideał Ale przy tym nie jest jakiś nudnawy. Ma charyzmę i chce się go oglądać. Na razie przymykam oko na niektóre większe wady Haziran. To z Idil całkiem możliwe. W końcu ma pełną kontrolę nad sytuacją, a Poyraz jej ufa.
|
|
|
Post by lucy on Jun 29, 2021 10:55:13 GMT
Niestety, ale Ayca z tymi brwiami to chyba idzie w ślady Bensu Soral.
|
|
ola
Entuzjasta
Member is Online
|
Post by ola on Jun 29, 2021 11:05:24 GMT
Ayça zawsze miała takie brwi, z tym że tu jej wyczesali bo to selfoe z sesji zdjęciowej dla Hello.
Ada Masali Day! 🥳 Serial w zasadzie prowadzi patrząc na ogół mediów społecznościowych:) (tak wiem że to nie ma znaczenia, ale i tak się cieszę 😉)
|
|
|
Post by mira on Jun 29, 2021 11:28:46 GMT
Mnie się te brwi też nie podobają, a teraz taka moda, mają być wyczesane i niemal przyklejone do skóry, żeby nie opadały w dół Ayca jest śliczna, ale przeglądając stare zdjęcia zaczęłam myśleć, że zrobiła ze szczęką coś podobnego do Demet Ozdemir. Podobno można wstrzyknąć botoks i on jakoś paraliżuje mięśnie, przez co dochodzi do zmiękczenia męsko zarysowanej szczęki. Ale możliwe, że Ayca po prostu schudła i wydoroślała, przez co po części straciła tę pyzatą buźkę.
Wyniki całkiem niezłe, mam nadzieję, że dzisiejszy odcinek zanotuje kolejny wzrost.
|
|
|
Post by lucy on Jun 29, 2021 11:38:12 GMT
Nie, no takiej szczęki jak Demet Ozdemir to nie ma nikt. Co do Aycy to jako małolata nie była zbyt piękna. Dobrze, że wysmuklała. I tu nie chodzi o "pyzowatość", ale o rysy. Np. Hande Ercel w czasach kiedy była bardzo okrągła na twarzy, i tak była śliczna.
|
|
ola
Entuzjasta
Member is Online
|
Post by ola on Jun 29, 2021 11:53:26 GMT
To prawda, bardzo się zmieniła, ale te zdjęcia dzieli ok 8 lat, ja śledząc Ayçę od czasów Meryem nie zauwazylam żadnej ingerencji medycyny estetycznej przy ciężkim zgryzie czasem dobra ortodoncja potrafi zdziałać cuda. Szczękę i tak ma szeroką, ale bardzo schudła na buzi co uwydatniło jej kości policzkowe i proporcje się wyrównały. Dla mnie jest piękna. Hande też, ale czasami jej uroda mnie przytłacza. Ayça trenuje boks, stąd ten super ABS i ładne ramiona. Widocznie sport wyciągnął z niej większość tkanki tłuszczowej z policzkami włącznie 🤪
|
|
|
Post by mira on Jun 29, 2021 12:01:47 GMT
To prawda, bardzo się zmieniła, ale te zdjęcia dzieli ok 8 lat, ja śledząc Ayçę od czasów Meryem nie zauwazylam żadnej ingerencji medycyny estetycznej przy ciężkim zgryzie czasem dobra ortodoncja potrafi zdziałać cuda. Szczękę i tak ma szeroką, ale bardzo schudła na buzi co uwydatniło jej kości policzkowe i proporcje się wyrównały. Dla mnie jest piękna. Hande też, ale czasami jej uroda mnie przytłacza. Ayça trenuje boks, stąd ten super ABS i ładne ramiona. Widocznie sport wyciągnął z niej większość tkanki tłuszczowej z policzkami włącznie 🤪 Tak, figurę ma mega. Nie mogę się napatrzeć, jak biega w szortach czy kusych bluzeczkach
Obejrzałabym z nią coś jeszcze, bo w sumie zaliczyłam tylko jeden film kinowy, ale jakoś żaden serial mnie nie ciągnie. Może "Zemheri", bo krótkie (tylko 10 odcinków) i całkiem fajna obsada? Oglądał ktoś, warto?
Edit. Widzę, że temat serialu ma na starym forum 145 stron. To chyba się podobało?
|
|
ola
Entuzjasta
Member is Online
|
Post by ola on Jun 29, 2021 15:53:09 GMT
Hehe, może lepiej szukaj czegoś innego 😁 serial wzbudzał wielkie nadzieje, niestety coś nie wyszło... chociaż dla mnie nie było tak źle, ale może nie jestem obiektywna
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 29, 2021 17:37:14 GMT
Polubiłam ją od Meryem i też nie zauważyłam, by coś majstrowała. Widać jedynie, że bardzo dużo schudła. Super. Lepiej się patrzy na ładnych, szczupłych, estetycznych ludzi, niż na to całe "body positive" Zemheri sobie odpuść. Już lepiej właśnie Meyrem.
|
|
|
Post by julia on Jun 29, 2021 17:55:48 GMT
Nie, no takiej szczęki jak Demet Ozdemir to nie ma nikt. Co do Aycy to jako małolata nie była zbyt piękna. Dobrze, że wysmuklała. I tu nie chodzi o "pyzowatość", ale o rysy. Np. Hande Ercel w czasach kiedy była bardzo okrągła na twarzy, i tak była śliczna. lucy, fakt , takiej szczęki, jak Demet , to nie ma nikt. Trudno, ale Demet jest sympatyczna. Są głosy, że ona nadawałaby się do roli Dilruby w "Azizie", jako partnerka Murata No i prawda, gdy zobaczyłam po raz pierwszy pełną Hande byłam zachwycona, porównałam ją nawet do Madonny Boticellego
|
|