|
Post by elysa7 on Jun 29, 2021 18:10:45 GMT
Moim zdaniem zarówno Ayca jak i Hande są bardzo piękne.
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Jun 29, 2021 21:44:04 GMT
Piękny odcinek 😍 Obawiam się tylko ze przez Euro rating może spaść 🙄
|
|
|
Post by mira on Jun 30, 2021 6:43:03 GMT
Wczorajszy odcinek obejrzałam na żywo, bo mnie ciekawość zżerała Wydaje mi się, że było to mniej szałowe niż ostatnio, ale to może właśnie dlatego, że odzwyczaiłam się od tureckich "lajwów". Cały odcinek czekałam na jakieś mocniejsze sceny i trafiły się takie tylko dwie, ta z kwiatkiem we włosach i ta w samej końcówce. Poza tym nic szczególnego się nie działo, aczkolwiek oglądało się przyjemnie i myślę że z polskimi literkami bardzo mi się spodoba. Nie planuję szukać niczego innego, ale wciąż się zastanawiam, czy nie zabrać się dodatkowo za "Bas Belasi".
Całe szczęście w tym odcinku Harizan nie potknęła się ani razu
Czekam na wyniki, trzymam kciuki
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Jun 30, 2021 7:31:46 GMT
Myślałam, że będzie gorzej
|
|
|
Post by lucy on Jun 30, 2021 7:38:10 GMT
Kogo wybiera turecka ulica... Ayca vs Alina.
|
|
|
Post by lucy on Jun 30, 2021 8:15:26 GMT
Do grupy scenarzystów dołączyły: Emine Yıldırım (Zadzwoń do mojego agenta) i Dilek Yigün (EK, SCK).
|
|
|
Post by mira on Jun 30, 2021 8:28:00 GMT
Nie jest źle, ale myślę, że gdyby nie "Marasli", byłoby znacznie lepiej. Mam rozdarte serce, bo "Marasli" też uwielbiam. I jestem zła na ATV, że tak potraktowali ten serial
|
|
|
Post by lucy on Jun 30, 2021 10:37:20 GMT
Wątpię, aby bez Marasli było lepiej, bo to zupełnie inna widownia ogląda serial. Obawiam się tylko ze przez Euro rating może spaść 🙄
|
|
|
Post by mira on Jun 30, 2021 12:17:30 GMT
To chyba nie można tak powiedzieć, że zupełnie inna widownia. Owszem, wiele osób nie tknie komedii romantycznej, a z zapałem ogląda porachunki mafijne i na odwrót. Ale są też tacy, którzy lubią i to, i to. Jestem żywym przykładem Mnie się serial bardzo podoba, ale widz turecki bywa nieprzewidywalny.
|
|
|
Post by lucy on Jun 30, 2021 14:42:53 GMT
A ja się upieram że widz turecki (mówimy o wyłącznie telewizyjnym) nie jest aż tak wszędobylski. Poza tym podział na widownię męską oraz damską nie wziął się z powietrza. Nie wierzę, że chłopy w Turcji oglądali Sefirin Kizi i Yasaka, a Turczynki Marasli i Cukura. Mówiąc o większości, a nie pojedynczych przypadkach. Przed ekranami meczy piłkarskich też jest i zawsze było najwięcej facetów. Tak jak przed romcomami - kobiet. I to się nigdy nie zmieni.
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Jun 30, 2021 16:01:15 GMT
Ale właśnie panowie mogli żonom zabrać pilota i przełączyć z Ada Masali na mecz 😁 ja nie twierdzę, że gdyby nie euro to AM miałoby rating na poziomie 5. Ale jednak obecność 3 seriali w jednym dniu + właśnie rozgrywki na pewno mają wplyw na ogladalnosc. Która pewnie i tak jest ogólnie niska bo jest ciepło i wieczorami mniej osób siedzi w domach. Dziś nie ma żadnego meczu, zobaczymy na rating SCK i CT. Mnie tylko zaboli, jeśli BO przewyższy AM, bo moim zdaniem nie dorównuje mu kompletnie. Ale gusta są różne, a Turcy to Turcy
|
|
|
Post by lucy on Jun 30, 2021 17:45:04 GMT
Więc wygląda na to, że odkąd Turcja wyleciała z Euro, mężowie przestali zabierać żonom piloty. Zarówno Marasli jak i Euro nie mieli wczoraj wpływu na spadek AM w totalu. Prędzej program Muge. W dodatku na TV8 nie było już Survivoru, tylko Masterchef z o wiele niższym reytingiem. Patrzcie: wczorajtydzień temu
|
|
|
Post by mira on Jul 1, 2021 6:49:54 GMT
Ayca i Alp. Ciekawe, czy coś z tego będzie...?
|
|
|
Post by mira on Jul 1, 2021 13:54:35 GMT
Tak się wkręciłam w ten serial, że co chwile sprawdzam, czy jest coś nowego A że dziś za bardzo nic, poza nowymi fotkami na kontach IG aktorów pierwszoplanowych, postanowiłam poszukać czegoś o aktorach drugoplanowych. Niektórych kojarzę, ale nie wszystkich. Najbardziej zaciekawiła mnie aktorka grająca Idil. Okazuje się, że wystąpiła w "Akrep" i "Afili Ask", ale nie widziałam żadnego z tych seriali. Zaskoczyło mnie natomiast, że prywatnie spotyka się z Ugurem, nie miałam o tym pojęcia.
Zainteresował mnie też Sadik, a właściwie grający go aktor. Niby postać niezbyt ważna dla całej historii, ale cały czas gdzieś się tam przewija. Okazuje się, że aktor wystąpił we wszystkich odcinkach serialu "8.gun". Oglądałam, ale zupełnie gościa nie kojarzę. W ogóle to byłam przekonana, że jest lekko po czterdziestce, tymczasem wszędzie podają, że urodzony w 1994 roku, czyli ma 27 lat. No szok.
|
|
|
Post by lucy on Jul 1, 2021 15:55:49 GMT
Ooo, nawet Ugur jest skoligacony z tym romcomem. Ayca i Alp ciągle selfują. Ładne foto.
|
|
|
Post by julia on Jul 1, 2021 16:27:02 GMT
Kogo wybiera turecka ulica... Ayca vs Alina. lucy, mnie Alina absolutnie niczym nie porywa No, ale nie jestem "turecką ulicą" Przeciętnej urody, wielka, bez wdzięku.... Ayca natomiast ten wdzięk, zgrabną sylwetkę i bardzo ładną buzię ma , a to są atuty.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 1, 2021 16:28:25 GMT
Reyting za 29.06.2021 - WTOREKТОТАL:2. Maraşli (24 odcinek) - 4.08%⬇(-0.97) 3. Ada Masalı (3 odcinek) - 3.84%⬇(-0.27)
5. Baht Oyunu (3 odcinek) - 3.50%⬇(-0.09) АВ:5. Ada Masalı - 3.61%⬆(+0.34)
6. Baht Oyunu - 2.88%⬇(-0.03) 9. Maraşli - 2.37%⬇(-1.18)
|
|
|
Post by elysa7 on Jul 1, 2021 19:23:12 GMT
Cieszę się, że reyting jest stabilny. Dziś bądź jutro zacznę oglądać odcinek.
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Jul 1, 2021 19:38:39 GMT
Ale piękne to selfie ❤ oni chyba naprawdę się bardzo polubili cała ekipa zdaje się być bardzo zgrana.
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Jul 1, 2021 19:43:22 GMT
Ale piękne to selfie ❤ oni chyba naprawdę się bardzo polubili cała ekipa zdaje się być bardzo zgrana.
|
|
|
Post by mira on Jul 2, 2021 6:23:22 GMT
Nagrywają poza Stambułem, takie wyjazdy dodatkowo zbliżają ludzi, bo są ze sobą nie tylko w pracy, ale i w wolnym czasie. Co do pojedynku Alina - Ayca, aktualnie oglądam obie panie i obie są spoko, ale rzeczywiście Ayca wydaje się delikatniejsza, pełna wdzięku. A w ogóle skąd ten pojedynek? Ze względu na to, że obie aktorki zaliczyły/zaliczają serial z Alpem? Alp miał chyba całkiem niezły kontakt z Aliną, w sieci jest mnóstwo zabawnych fotek i nagrań zza kulis serialu "Nie puszczaj mojej dłoni". A mimo to nie trafiłam na żaden tekst, który sugerowałby, że coś między nimi jest. Pomyślałam sobie, że może prześledzę ten serial, ale oglądać całego póki co mi się nie chce. Dokonałam powierzchownego przeglądu kilku scen. I muszę przyznać, że Alp wyglądał tam świetnie, dużo lepiej prezentuje się w krótszej fryzurze. Serial był na TRT więc dobrze myślę, że przez 59 odcinków nie było ŻADNEGO pocałunku?
Edit.: Moje zainteresowanie tym serialem zaczyna się przeradzać w obsesję Nadal czytam różne informacje dotyczące aktorów i pochylając się nad Alpem zauważyłam, że odkąd zaczął pracować w tv, to praktycznie nie miał żadnej dłuższej przerwy. Nie ma co prawda zbyt dużego dorobku, bo dość późno wkroczył do branży. Ale jego seriale niemal się zazębiają. Ostatni odcinek "Fazilet Hanım ve Kızları" jest wrzucony na YT z datą 9 czerwca 2018. Pierwszy odcinek "Elimi Birakma" pojawił się już 22 lipca 2018. Serial skończył się 24 grudnia 2019, a już 25 stycznia 2020 wrzucono pierwszy odcinek Zümrüdüanka.
|
|
|
Post by elysa7 on Jul 2, 2021 16:44:44 GMT
|
|
|
Post by mira on Jul 2, 2021 17:09:17 GMT
elysa7, ja zerkam na tłumaczenia angielskie, ale nie oglądam całości, bo jednak zajmuje mi to więcej czasu, niż wtedy, gdy oglądam po polsku. Dużo wolniej czytam w innym języku, a i zdarza się, że nie znam znaczenia jakiegoś słówka i muszę zatrzymać, żeby sobie przetłumaczyć. Nowy zwiastun całkiem spoko. Ciekawe, co zatrzyma Harizan na wyspie.
|
|
|
Post by elysa7 on Jul 2, 2021 18:38:17 GMT
Zobaczymy co to będzie. Ja czekam na tą soczystą dramę, jak się Poyraz wszystkiego dowie. Fandom również zaczyna podejrzewać, że Idil majstruje coś przy kroplówkach dla babuni Poyraza. To jakaś wariatka jest, więc pewnie jest coś na rzeczy. Hakan to taka żmija.
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Jul 3, 2021 6:03:21 GMT
Ciekawe, co zatrzyma Harizan na wyspie. Poyraz😁 pod przykrywką jakiejś sprawy z hotelem zapewne. Oni oboje teraz są na etapie wypierania przed samymi sobą, że zaczyna ich coś łączyć. Ujęcia w tym serialu są piękne 😍
|
|
|
Post by julia on Jul 3, 2021 8:56:34 GMT
Trzeci odcinek utwierdza nas w przekonaniu, że między Idil a Hakanem panuje chłód, ze strony Idil wręcz lód. Ona zagięła parol na Poyraza , a Hakan chciałby być z nią...oczywiście do końca jeszcze nie wiemy , jak to między nimi było naprawdę. Widać, ze panienka ma ogromne wpływy na wyspie i nic bez jej wiedzy się nie dzieje. Ma swoją przyboczną od noszenia dokumentów , obserwowania otoczenia...przemierzają wyspę wzdłuż i wszerz. Między Haziran i Idil będzie jeszcze nie raz i nie dwa dochodzić do stawania w szranki, gdyż Haziran , to nie jest potulne dziewczątko Podły charakter tej pierwszej widać choćby po tym, jak zabroniła sprzedaży kwiatów Haziran ;"Noo, możesz jej sprzedać kaktusy". Mało tego, że wykupiła wszystkie kwiaty, to jeszcze je spryskała trucizną, a potem "wspaniałomyślnie" zaproponowała Haziran, że jej odstąpi. Nie przewidziała, że Poyraz zawiezie Haziran do hodowcy gerber, że wybiorą piękne okazy i on wykona za, śpiącą dziewczynę dużą część bukietów Ayca jest pełna wdzięku i ładnie odnajduje się w duecie z Alpem. Mam jedno zastrzeżenie - bardzo lubię mini , ale sukieneczki (śliczne) są tak krótkie, że cały czas jest obawa, iż przy silniejszym powiewie wiatru będzie widać jej bieliznę. No i w takie upały wysokie botki u protki oraz ciężkie buty u Poyraza nie podobają mi się Może to i modne, ale wyjątkowo niehigieniczne. Postać Gorkema, który szybko i efektownie urządza pokoje hotelowe, bardzo mi przypomina Koraya z "Miłości na wynajem". Nie można powiedzieć, jest wyrazistą postacią i świetnie kolorystycznie komponuje się z niebieskim , kolorem, dominującym na wyspie..
|
|
skaty
Entuzjasta
|
Post by skaty on Jul 3, 2021 14:50:23 GMT
Jeju jak ja nie mogę doczekać się na napisy. Ja chcę już!
|
|
|
Post by elysa7 on Jul 3, 2021 16:33:29 GMT
U mnie też niektóre stylówki Haziran tworzą takie "ale". Podobnie było u Edy z SCK. Często te sukienki są zdecydowanie za krótkie. Gorkem - tak naprawdę to ta sama postać w romcomach od x czasu. Trochę takie coś mnie męczy, że po raz setny mamy przerysowaną, męską postać, która jest niewyobrażalnie zniewieściała. To takie nudne. Mam wrażenie, że każdy turecki romcom musi mieć taką postać.
|
|
ola
Entuzjasta
|
Post by ola on Jul 4, 2021 10:20:09 GMT
Nowy fragman jest mega 😍 nie mogę się doczekać odcinka!
|
|
Reyyan
Entuzjasta
|
Post by Reyyan on Jul 4, 2021 12:16:25 GMT
Serial jest w porządku, ale BO jako całokształt bardziej do mnie przemawia. Największy plus to główna para, reszta jest bladym tłem.
|
|