|
Post by mira on Mar 22, 2022 8:40:04 GMT
Tu już info o odcinku 24 i wyniki 25, a ja dopiero wczoraj zmęczyłam 23. Nie to, żeby mi się nie podobało, ale oglądałam go w kawałkach chyba przez cały tydzień, bo ciągle ktoś lub coś mi przeszkadzało W 23 odcinku mama Ceylin przeprowadza swego rodzaju analizę zachowania członków rodziny Kaya. My wiemy, że Metin i Cinar zachowują się tak z powodu tego, co się stało z Zaferem. Wszystko wskazuje na to, że i Gul w końcu się dowie, ale na to przyjdzie nam jeszcze dłuuugo poczekać. Najpierw znajdą trupa, potem przez wiele odcinków będą prowadzić dochodzenie i bomba pewnie wybuchnie na koniec sezonu. Pisałam wcześniej, że wrócę do sceny z 13 odcinka, bo nie dawało mi to spokoju. No więc mamy Engina, który wybudził się w szpitalu, a przy jego łóżku siedzi Yekta. Engin mówi: "Powiedziałeś, że mnie uratujesz. To była część Twojego planu?". Yekta wszystkiemu zaprzecza. Nie wiem dlaczego ubzdurałam sobie, że Yekta przyznał się Enginowi do użycia trucizny. Wcale tak nie było. A więc wszystko się zgadza - Engin zrobił sobie to wszystko sam. I pięknie grał przed ojcem śmiertelnie wystraszonego, że niby ktoś chciał go zabić.
|
|
|
Post by julia on Mar 23, 2022 21:37:24 GMT
A więc wszystko się zgadza - Engin zrobił sobie to wszystko sam. I pięknie grał przed ojcem śmiertelnie wystraszonego, że niby ktoś chciał go zabić. Engin starannie zaplanował wszystkie szczegóły i to jest przerażające. Wynajął zabójcę, potem przy jego pomocy mylił trop w końcu zostawił pożegnalne nagranie dla Ceylin. Yekta w ostatnim odcinku nazwał to kompletną głupotą. Odcinek 25.Duże spadki, ale takiego jak w AB, to się nie spodziewałabym po obejrzeniu odcinka. Ciekawe, co wpłynęło na ocenę tej grupy. Sam odcinek , do pewnego momentu bez fajerwerków, wszystko toczy się normalnym trybem. Praca codzienna w prokuraturze, dochodzenia, akcje.... Erena, co było do przewidzenia znajdują i ratują mu życie. W szpitalu gromadzą się wszyscy, łącznie z Parsem. To jest bardzo fajny gość, mimo jego częstych irytacji, oschłości, daje się lubić... no i spodobała mu się Deryia ....chyba z wzajemnością Tugce wskazuje winowajcę i wystawia ojczyma. Fatih, który pchnął nożem Erena, pójdzie siedzieć. I bardzo dobrze. Młodzież została zdemaskowana przez Ceylin. Parla przyprowadzona przez Aylin do ciotki, przyparta do muru powiedziała prawdę. Ściągnięta do kancelarii pozostała część dzieciarni w obliczu postawy Ceylin, też nie zaprzeczała, ale teraz wszyscy się boją następstw. Co to będzie , a o tym dzieciaki trzeba było myśleć wcześniej. Przecież adrenalina i pieniądze wam się podobały , a teraz portkami trzęsiecie lanie Wiadomo, że Ilgaz chce, aby ponieśli karę za wplątanie się w handel narkotykami, pranie brudnych pieniędzy, ale obiecuje, że się wstrzyma do ...przyjazdu Zafera. Statek, o którym "pisał" ojciec Ceylin ma przypłynąć i cała rodzina Erguvan go oczekuje. Działa oczywiście i Yekta ze swoją asystą. Serdar bydlę, wyśpiewał wszystko o zabiciu Zafera przez Cinara i to on wraz z koleżką wykradli ciało z samochodu Metina , a potem pogrzebali. Dla Yekty to wygrany los na loterii. Zemści się na Ceylin i na Ilgazie. Ale gratka Niemal podskakuje z radości. Zgarnia chłopaka ze sklepu, każe się wieźć w to miejsce i rozkopać ziemię. Sam z Cuneyitem stoi z boku, do momentu, gdy zaczyna rozchodzić się nieznośny odór rozkładającego się ciała. Każe to pozostawić i czekać na okazję. Ta trafia się momentalnie, para wyszła z psem na spacer i psina poczuła zapaszek, zaczęła kopać, a tu z dołu wystaje ...ręka Policja wraz z Metinem przybywa na miejsce, taśmy , namioty, ekipa sanitarna... Muszę powiedzieć, że ta operacja była pokazana wręcz naturalistycznie i to mi się podobało. Denata ostrożnie wyjęto , zawinięto w folię i przekazano do dalszego postępowania medyczno - sądowego. Znaleziono też pistolet Zafera. Zastanawiam się dlaczego Metin go pozostawił i zastanawiam się też dlaczego podmienił pistolet w laboratorium? Czy dlatego, aby kula , którą znajdą podczas sekcji nie pochodziła z tego badanego przecież ten znaleziony w grobie był trzy miesiące w ziemi i wilgoci, a zamieniony pistolet na pewno nie miał na sobie śladów błota. No chyba , że Metin go też odpowiednio ubabrał. Teraz Metin kroczy już po ostrej, jak brzytwa krawędzi. prosi ojca o pomoc, on, który się zarzekał, że tego nie zrobi. Lada moment i wszystko się posypie. Rodzina oczekuje na Zafera, ale oczywiście na statku nikt go nie widział. Ceylin ma bardzo złe przeczucia, a biedny Ilgaz wiezie ją do laboratorium, aby dokonała rozpoznania ubrania denata...
|
|
|
Post by Matthias on Mar 24, 2022 16:46:47 GMT
Ja musz się zebrać i obejrzeć odcinek 24. Zbieram się i zbieram, i się zebrać nie mogę
|
|
|
Post by mira on Mar 25, 2022 7:50:16 GMT
Ja musz się zebrać i obejrzeć odcinek 24. Zbieram się i zbieram, i się zebrać nie mogę Mnie się udało wczoraj Ceylin trochę wkurzająca, chociaż rozumiem, co nią kierowało i dlaczego chciała ukryć to nagranie i wsadzić Yektę do więzienia. Ale jednak jest prawnikiem, a tacy ludzie zawsze powinni stać na straży sprawiedliwości i robić wszystko zgodnie z prawem. Myśleć, że wszyscy tak robią, jest naiwnością, ale tak właśnie być powinno.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 28, 2022 16:47:39 GMT
📌 Reytingi za 27.03.2022 - NIEDZIELAТОТАL:1. Teşkilat (40 odcinek) 7.76% ⬆ (+0.34%) 3. Yargı (26 odcinek) 6.48% ⬇ (-0.82%)
6. Adı Sevgi (3 odcinek) 4.30% ⬇ (-1.67%) АВ:1. Yargı - 9.30% ⬆ (+0.08%)
2. Teşkilat - 8.65% ⬆ (+0.66%) 13. Adı Sevgi - 1.59% ⬇ (-0.42%)
|
|
|
Post by julia on Mar 30, 2022 18:15:49 GMT
Odcinek 26.Spora część odcinka, to rozpacz Ceylin ( bardzo ładnie zagrana) i jej rodziny. - Dlaczego życie tak się ze mną obchodzi Ilgaz wspiera ją , jak może, ale nie bardzo mu się udaje. Ceylin na zmianę to popada w rozpacz , to nie może pogodzić się z tym , że jednak Zafer nie był czysty, jak to ona sobie wyobrażała. Otóż wychodzi na jaw, że człowiek przetrzymywany przez niego w magazynie (komisarz Yavuz) siedział w nim, bo Zafer chciał się zemścić za niesłuszne wsadzenie go do więzienia, a wypuścił go wyłącznie dlatego, bo szedł zabić Cinara o czym - na razie - wie tylko widz. Mało tego, ojciec kłamał, wziął z domu złoto, sprzedał je i kupił pistolet. Uczciwy człowiek tego nie robi . Takie życie, każdy ma jakiegoś mola, który go gryzie. Bywa, że my postrzegamy bliskich inaczej, niż otoczenie. Tak jest z Zaferem, chociaż Gul od zawsze kłóciła się z nim, ponieważ on wypływał na całe miesiące, nawet na krótko odeszła od niego..., ale wróciła ze względu na dzieci, których sama nie dałaby rady utrzymać. Niestety grunt się pali pod nogami Metina i Cinara. Metin zaczyna mataczyć i kierować śledztwo na inne tory, stąd włamanie do domu Yavuza i zabranie dysku. Naczelnik od dawna ma na pieńku z Yavuzem, bo to za jego sprawą przyczynił się do tego ,że Zafera wsadzono niewinnie do więzienia. Pech chciał, że w tym mieszkaniu przeszukanie robił też Eren i postrzelił szefa, który go ogłuszył.... Niegroźnie , bo w rękę, ale zorientował się później do kogo strzelał, gdyż Metinowi przemókł od krwi rękaw marynarki. Niedowierzanie...jak to naczelnik jest w to zamieszany, dlaczego....osoba , której bezgranicznie ufał Merdanowi jakoś skończyły się pomysły i znajomości, tyle tylko, że coś majstruje przy tym, aby jednak wina spadła na Yavuza. Cinar zupełnie sobie nie radzi z sytuacją, bez przerwy płacze, pije...on panicznie boi się więzienia. Swoją drogą chłopak jest niewinny, to Zafer go chciał zabić, bo nie doczekał końca śledztwa i uznał, że to on zabił Inci. Wlókł go na cmentarz, potem zaciągnął do pustego magazynu...Cinar się bronił, to wszystko. Obrona konieczna. No , ale sprawy zaszły już za daleko i teraz poza nim , wmieszany w ukrywanie zabójstwa jest także Metin. To wszystko kładzie się też cieniem na reputacji Ilgaza. Będzie pogrom, jak prawda wyjdzie na jaw Wątek poboczny - prokurator Deryia i sprawa morderców szesnastolatki - toczy się powoli. Mimo, że chłopak się przyznał, to rodzina nie przyjmuje tego do wiadomości i śledzi panią prokurator, przykleja jej zdechłego szczura do szyby samochodu, nęka na każdym kroku. Mamy w odcinku wyraźne lokowanie produktu . Sklep z męską odzieżą. Eren chce zapisać córkę do szkoły i prosi prokuratora Parsa o pomoc. Idą tam obydwaj i nie powiem, ładnie wyglądają w nowych garniturach, zwłaszcza Eren, którego do tej pory widywaliśmy w roboczym, służbowym ubraniu.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 30, 2022 18:28:10 GMT
Jejku, ja mam zaległości. Taka ładna pogoda była w zeszłym tygodniu i w poniedziałek, że nie obejrzałem Wyroku...
Muszę nadrobić te zaległości.
|
|
|
Post by mira on Mar 31, 2022 6:45:06 GMT
Nasz Kędziorek w serialu "Kara Tahta". Przystojnie wygląda
|
|
|
Post by mira on Apr 4, 2022 8:06:51 GMT
Dawno już porzuciłam oglądanie odcinków na żywo, ale zapowiedzi wczorajszego odcinka były tak ciekawe, że przynajmniej przeczytałam wszystkie komentarze w poście live. I jestem przerażona, co to teraz będzie? Jak Ilgaz powie o tym wszystkim Ceylin? Jak ona to przyjmie? Nie wyobrażam sobie, że Ilgaz będzie milczał. Zresztą Eren i Pars też już wiedzą. Czy Cinar zdąży uciec? Czy Metin popełni samobójstwo? Naprawdę nie wiem, jak Sema z tego wybrnie Swoją drogą zrobiły mi się zaległości, wczoraj wpadło już tłumaczenie 26 odcinka, a ja jeszcze nie obejrzałam 25. Coś ostatnio nie mam na to wszystko czasu, ale może nadrobię w tym tygodniu.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 4, 2022 16:29:49 GMT
📌 Reytingi za 03.04.2022 - NIEDZIELA ТОТАL:2. Yargı (27 odcinek) 6.59% ⬆ (+0.09%)
3. Teşkilat (41 odcinek) 6.52% ⬇ (-1.24%) 11. Adı Sevgi (4 odcinek) 3.69% ⬇ (-0.61%) АВ:1. Yargı - 9.12% ⬇ (-0.18%)
2. Teşkilat - 7.36% ⬇ (-1.29%) 17. Adı Sevgi - 1.86% ⬆ (+0.27%)
|
|
|
Post by madzialenka959 on Apr 4, 2022 18:25:01 GMT
Witam, chciałam się dowiedzieć gdzie mogę obejrzeć ten serial z napisami? Szukam i szukam i znaleźć nie mogę. Czy ktoś może mi podpowiedzieć? Pozdrawiam serdecznie
|
|
|
Post by julia on Apr 6, 2022 9:50:49 GMT
Witam, chciałam się dowiedzieć gdzie mogę obejrzeć ten serial z napisami? Szukam i szukam i znaleźć nie mogę. Czy ktoś może mi podpowiedzieć? Pozdrawiam serdecznie Może to i nieetyczne w tej chwili, ale z napisami lub z lektorem, ja oglądam po rosyjsku. Zakładam, że to tłumaczenie jest niekoniecznie z Rosji....Polskiego nie szukałam... Odcinek 27.Mnie się bardzo podobał. Grunt pod nogami wszystkich zaczyna się palić , odkąd Yekta zdobył od Serdara informację o tym, że za sprawą śmierci Zafera stoi Cinar. Co by nie powiedzieć o tej cholerze ognistej , o tym draniu, cyniku, fałszerzu, mścicielu i przestępcy Yekcie, to jest on piekielnie inteligentny ... Wymusił na koledze Serdara (ten od składu porcelany) śledzenie Cinara. Udowadnia Ilgazowi, że Yavuz nie zabił Zafera, ponieważ nie dałby rady dokonać zbrodni, zakopać Zafera w lesie i wrócić do domu w ciągu trzech godzin. Ilgaz poszedł tym tropem... Tymczasem Eren i Pars zajmują się raną Metina, który najpierw zrugał Erena, a potem poszedł do prawnika, aby zapytać o możliwość zapisania domu na Defne. Napisał też list z wyjaśnieniami i wskazaniami, który miał oddać prawnikowi, ale niestety wmieszała się w to jego siostra, która zaniosła go...Nevie. A gdzie tajemnica korespondencji proszę pani?! Tłumaczyła się tym, że od trzech miesięcy coś dziwnego dzieje się z Metinem i Cinarem. Komisarz bardzo przeżywa, wie , że to będzie jego koniec, ale chce ratować Cinara i teraz sam chce go wyprawić za granicę. Chłopak ma zrobić zdjęcie do paszportu...Yekta jest pół kroku do przodu, jak zwykle i już wie od donosiciela, że Cinar był u fotografa. Konkluzja - Metin wysyła syna za granicę. Po nitce do kłębka Pars i Eren dochodzą do tego, że Metin jest zamieszany w sprawę, co im dwóm sprawia ogromną przykrość, zawsze wierzyli w nieskazitelny charakter komisarza. Merdan , stara się podstawić znajomego, który ma mu wiele do zawdzięczenia, ale Pars i spółka nie dali się wziąć na lep zbyt idealnie opowiedzianej historyjce, a poza tym pielęgniarka powiedziała im, że rana faceta jest świeża.... W międzyczasie Ceylin przechodzi załamanie nerwowe, Ilgaz jest przy niej i postanawiają zacząć nowe życie od znalezienia domu... Pars jest widocznie zauroczony prokurator Deryą , co zauważa nawet Neva Na koniec Ilgaz. Rozmawia z kwiaciarką na cmentarzu, jedzie do magazynu, gdzie Zafer chciał zabić Cinara, a nieszczęśliwym zbiegiem okoliczności wyszło inaczej, sprawdza monitoring w zajezdni autobusowej... Przejmujące są sceny, gdy migawki pamięci z ostatnich miesięcy układają mu się w przerażającą całość
|
|
|
Post by Matthias on Apr 6, 2022 19:39:08 GMT
No dobra, nadrabiam zaległości: Odcinek 24Celinka oczywiście wygarnia Ilgazowi, dlaczego nie pokazała mu filmiku z Enginem. Pragnienie zemsty na Yekcie... Czy to naprawdę jest powód? Nikt nie chce, żeby niewinny człowiek poszedł siedzieć, a tu proszę. Celinka zgrywa bohaterkę i robi wszystko, żeby ten "gwiazdor" poszedł siedzieć. Ilgaz, postaw na swoim. A Yekta "własną" celę chce mieć. Zaraz mi się przypomina ten norweski morderca, który ma lepiej, niż nie jedna osoba w mieszkaniu... Proszę bardzo - młodzi w końcu wpadli w bagno. Nareszcie. Tyle odcinków się to ciągnęło. No ileż można było xd. I na dzień dobry - truposz w bagażniku. Pytanie tylko - czyje. Zafera, czy tej 16-letniej dziewczyny... Cały komisariat postawiony na nogi Eren, Metin, Ilgaz, Celinka - zaraz cała okolica będzie wiedziała, że młodzi się wpakowali w niezłe bagno. Przez większość odcinka tak naprawdę mamy trzy wątki puszczone w samopas. Pierwszy z nich - sprawa młodzieży i ciała w bagażniku. Bardzo szybko Celinka wzięła i załatwiła sprawę "wypuszczenia" młodych na wolność - wystarczyło na to pół odcinka - spodziewałbym się więcej. Jednak tak jak myślałem, gdy czwórka wychodzi, jeden zostaje. Obarczony dodatkowymi oskarżeniami Serdar, musi zostać zatrzymany. I jeszcze cholipa kontaktuje się z Yektą. Bomba będzie jak nic z tego. Drugi z wątków to sprawa Deryi i rodziny, której pomaga. Smutno mi się zrobiło na wieść, że to zwęglone ciało należy do Pinar, córki tej rodziny. Derya bardzo mocno to przeżywa, i proszę - czuję miętę pomiędzy Deryą a Parsem Romans się nowy szykuje? Trzeci z wątków - Aylin, Osman, Ziver i Zumrut. W końcu mąż Zumrut się dowiaduje prawdy o baraszkowaniu jego żony z Osmanem. Brawo Aylin. Nareszcie coś mądrego w tym serialu zrobiłaś Odcinek dość interesujący i ciekawy, jednak brakuje mi takiego jeszcze pazura. Mamy dużo akcji, wiele wątków otwartych. Czekam (chociaż już wiem), że Zafera sprawa nadchodzi coraz szybciej
|
|
|
Post by Matthias on Apr 8, 2022 19:36:55 GMT
💥Serial Yargı sprzedany do pokazów w Portoryko, USA, Hiszpanii, Chile, krajach Bliskiego Wschodu, Izraelu, Cypru, Rumunii, Gruzji i Grecji
|
|
|
Post by mira on Apr 8, 2022 20:18:40 GMT
Ciekawe, o czym będzie drugi sezon, bo nie sądzę, żeby zakończyli na jednym.
Aż się boję niedzielnego odcinka, a jednocześnie czuję podekscytowanie. Ale na live i tak nie wbiję, bo nadal stoję z tłumaczeniem na 24 odcinku i nie chcę sobie mieszać.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 9, 2022 9:25:59 GMT
Ja dzisiaj będę nadrabiał odcinki - prasowania mnie czeka pełna kupa, muszę jeszcze parę rzeczy w salonie zrobić, więc będzie leciało .
|
|
|
Post by Matthias on Apr 9, 2022 20:09:41 GMT
Odcinek 25Ilgaz prawdopodobnie rozwikłał zagadkę, jaką pozostawił wszystkim, a w szczególności Celince nasz ukochany Enginek, jednak Celinka nie chce przyjąć do wiadomości, że może w tym wszystkim chodzić o jej ojca. No cóż. Będziesz zaskoczona tym, co się stało z Twoim tatusiem... Eren zraniony i krwawiący, traci przytomność w samochodzie. Nikt nie wie, gdzie jest. Martwi się Tugce, martwi się Celinka. Oby go ktoś szybko znalazł, bo nam zejdzie... Merdan chory nieuleczalnie? 3 miesiące mu maksymalnie pozostały? Co to za choroba . Jestem zaskoczony, że scenarzyści chcą uśmiercić Merdana. Moja Idolka Seda wyjechała i prawdopodobnie nie wróci . A szkoda. Widziałem już jej związek z Merdanem . Serdar śpiewa jak kanarek Yekcie, aby ten tylko go wyciągnął z pierdla. No ładnie. Te ogniki w oczach już skaczą. Yekta... Proszę, zlituj się. Ale jestem pewien, że wykorzystasz to przeciwko Celince i wszystkim. I wiadomo już, kto się zajął ciałem i zakopaniem . Ziver się dowiedział prawdopodobnie, czyje było dziecku Zumrut - i po usunięciu, sprał Osmana (a niby to facet) na kwaśne jabłko. Gdyby nie teściowa, to by nie było co z chłopa zbierać . Derya i Pars mają się ku sobie coraz bliżej Ach, wyczuwam romans coraz bardziej. I wspólnie dochodzą i odkrywają, kto stoi za zamordowaniem młodej Pinar. Trupa już znaleźli w lesie, Metinowi coś się słabo zrobiło na wieść o tym. Czyżby wiedział już, że prawda coraz bliżej jest ujawnienia? Aylin znajduje fałszywy dowód Parli i dokument z otwartym kontem w banku - Celinka musi zawsze ratować całą rodzinkę . Ciekawe co zrobi z tą całą młodzieżą jak przyjedzie do niej. Czyli Zumrut wyjeżdża do matki, jedna bohaterka mniej. Myślę, że i Zivera też nie będzie. Wątek został już zamknięty jeden. Haha, najpierw robią, potem myślą. Cała czwórka - nic nie mów moim, bo mnie zabiją, nie mów im! Jak ja im spojrzę w oczy? Haha. Młodzież... Statek przypłynął, Zafera nie ma. Metin sam się pogrąża w laboratorium. Czy on naprawdę nie wiedział, że w laboratorium są kamery? Albo Merdan go o to poprosił, a ten wykonał tę jedną rzecz. Ach. I znowu rodzina Celinki i Ilgaza zostaje połączoną niewidzialną nicią. Jak Celinka się dowie, że to Cinar go zabił - rozwód murowany . Odcinek dobry, mocny. W końcu wróciło stare Yargi
|
|
|
Post by Matthias on Apr 9, 2022 20:46:42 GMT
Odcinek 26
Celinka nie może uwierzyć, że przez trzy miesiące jej ojciec spoczywał pod ziemią. Najpierw w bagażniku (ale ona o tym w ogóle nie wie), a potem pod ziemią. Bawiła się, jadła, żyła pełnią życia - a tu się okazuje, że jej ojciec, myśląc że wypłynął, został zamordowany. Ból nie do zniesienia wyładowuje chęcią zniszczenia wszystkiego - bardzo mocne otwarcie odcinka. Metin to wszystko słyszy, i nie zamierza nawet wchodzić do środka.
Cinar się dowiedział i ryczy - no chłopie! Ty to jesteś ciekawym przypadkiem i bohaterem w jednym! Mordujesz ludzi, pierzesz brudne pieniądze, nie uczysz się... W końcu trafisz do więzienia i skończy się dzień dziecka. Biegnie do dziadka, ale... Czy dziadek jest w stanie mu pomóc?
Yekta już knuje i rozplanował, co i jak. Ten młody ma się zaprzyjaźnić z Cinarem? Nie wydaje mi się, by to mu się udało.
Bardzo mocny jest to odcinek, szczególnie jeśli chodzi o dawkę emocji. Potwierdzenie, że znalezionym ciałem jest Zafer, test DNA, pogrzeb Zafera, modlitwy w domu... Och, Pinar Deniz - odegrałaś w tym odcinku wspaniale swoją rolę. Mimo, że to dopiero połowa odcinka - wzbudziłaś we mnie wiele emocji. Samemu chciało mi się płakać.
Jak początek jest dobry, tak potem się kiepści i kręci... Metin musiał znaleźć kogoś, kogo można było wrobić w zamordowanie Zafera, i padło na Yavuza, zasłużonego policjanta na emeryturze, który wraz z Metinem, wsadzili niesłusznie ojca Celinki do więzienia. jedynym faktem jaki za tym przemawiał, że Metin wybrał go na swą ofiarę było to, że istnieje nagranie, na którym Zafer wypuszcza Yavuza ze swojej kryjówki... Motyw? Zemsta. I połowa odcinka tylko kręci się wokół Yavuza, jego mieszkania, i wrobienia.
Dobrze, że Eren pojechał do domu i postrzelił Metina - bardzo szybko się jorgnął, że to Metin stoi za zmyleniem Policji... Niestety Metinku - twoje "5 minut" dobiega końca. Wszystkie machlojki Twoje i syna wyjdą na jaw. Szykuj się. Pójdziesz siedzieć.
Odcinek nie był wcale taki zły, jednak na uwagę zasługuje, tak jak już pisałem - gra Pinar Deniz (Ceylin). Rewelacyjnie zagrała w tym odcinku. Cinar mnie już nudzi, Merdan odbija piłeczkę. Pars i Derya - mało Was było w tym odcinku...
|
|
|
Post by mira on Apr 11, 2022 6:27:22 GMT
Widziałam ostatnią scenę wczorajszego odcinka i było tak, jak się obawiałam Jak oni się z tego podniosą, to naprawdę nie wiem. Dramat na całego... A ogólnie to mam straszne tyły, teraz już trzy odcinki z tłumaczeniem
|
|
|
Post by Matthias on Apr 11, 2022 16:12:36 GMT
📌 Reytingi za 10.04.2022 - NIEDZIELAТОТАL:2. Yargı (28 odcinek) 5.86% ⬇ (-0.73%)
3. Teşkilat (42 odcinek) 5.83% ⬇ (-0.69%) 7. Adı Sevgi (5 odcinek) 3.13% ⬇ (-0.56%) АВ:1. Yargı - 8.89% ⬇ (-0.23%)
2. Teşkilat - 6.79% ⬇ (-0.57%) 17. Adı Sevgi - 1.32% ⬇ (-0.54%)
|
|
|
Post by Matthias on Apr 11, 2022 16:18:57 GMT
Widziałam ostatnią scenę wczorajszego odcinka i było tak, jak się obawiałam Jak oni się z tego podniosą, to naprawdę nie wiem. Dramat na całego... A ogólnie to mam straszne tyły, teraz już trzy odcinki z tłumaczeniem Ja o dziwo (muszę dzisiaj obejrzeć prawdopodobnie 27 odcinek), obejrzałem LIVE i powiem szczerze, że 27 był zdecydowanie ciekawszy (mimo, że nie oglądałem z napisami). W 27 była akcja, drama - no to coś, co lubię. A we wczorajszym, to mogę pochwalić Kaana za grę aktorską. Jeden niewypał - akcja dramat i ta końcówka. Poza tym dużo lamentu, płaczu, oskarżeń i uników. No szkoda . Ciężko sobie wyobrażam to, co ma się wydarzyć w 29 odcinku . Celinka zawiodła się na całej trójce muszkieterów. Pars, Eren, i najukochańszy jej Ilgaz... .
|
|
|
Post by Matthias on Apr 12, 2022 18:29:09 GMT
Odcinek 27 Eren nie może pogodzić się z myślą, że kula, którą wystrzelił ze swojego pistoletu, zraniła Metina w domu tamtego gościa... On doskonale wie, że to jego własny Szef odpowiada za zatajanie zbrodni, niszczenie dowodów. Jednak bezpośrednia rozmowa z nim nic nie wskórała. Najzabawniejsza była Neva - no dziwnym przypadkiem, akurat ktoś musiał być w toalecie - i była to właśnie ona! . Pars jaki muszkieter - jedzie pomóc swej przyszłej ukochanej Deryi Czyż to nie romantyczne? Ilgaz z Celinką uznają sprawę Zafera za zakończoną. Yavuz zostanie osądzony, jednak... Jest jedno ale. Ale polega na tym, że Ilgaz powątpiewa w to wszystko i udaje się do samego YEKTY. Ludzie drodzy - do paszczy lwa wchodzi. Yekta prowadzi Ilgaza w miejsce, gdzie był więziony Yavuz. Do czego on zmierza? Celinka mdleje, Pars z Erenem nic nie mówią Ilgazowi o Metinie, Osman się wkurza na Aylin - robi się jeden wielki galimatias w środku odcinka. Jeszcze matka Tugce wyprowadza ją z domu przy pomocy policji Dużo zapychaczy. Celinka pragnie dziecka, oj... Jednak obawiam się, że jeśli usłyszy prawdę o mordercy Zafera, to odechce jej się dziecka z Ilgazem . Pars z Erenem łączą siły - mają już dowód w postaci nagrania, że Metin podmienił dowody zbrodni. Ilgaz na własną rękę szuka prawdziwego mordercy. A Merdan kombinuje jak może, żeby to Yavuz poszedł siedzieć. Akcja, akcja, akcja - w końcu Ilgaz kontaktuje się z kwiaciarką uliczną, a ta czeka wciąż na swoją nagrodę. Bardzo szybko rozpoznała Zafera i powiedziała mu wszystko co wiedziała. Ilgaz z łatwością wykorzystałeś te informacje - w końcu jesteś super prokuratorem . Eren i Pars coraz bardziej są przekonani do tego, że Yavuz jest tylko podstawką. Nawet pielęgniarka mówi, że rana jest świeża Merdan, Metin, Cinar... Wasz koniec jest bliski. A końcówka mi się bardzo podobała. Nie to, że Celinak kupiła nowy dom, lecz Ilgaz na miejscu zbrodni. Bardzo dobrze nakręcona scena, wszystkie elementy układanki mu się ułożyły w całość - brat, tato i dziadek - cała trójka go okłamywała na każdym kroku, żyła z nim, jakby nic złego się nie stało. I masz! Ilgaz nie będzie mógł spojrzeć Celince w oczy. Prawda w oczy kole... Współczuję Ci chłopie... Ale cóż. Dramat musi być!
|
|
|
Post by Matthias on Apr 13, 2022 19:33:18 GMT
💣🔥 Znana dziennikarka Oya Dogan powiedziała, że Pinar Deniz może opuścić obsadę serialu „ Yargi” pod koniec sezonu, ponieważ podpisała kontrakt z Disney Plus, zgodnie z którym może grać tylko w serialu Fox TV . Nie jest jeszcze jasne, jak długo ten kontrakt potrwa, ale całkiem możliwe, że następny sezon serialu będzie bez Ceylin... Ode mnie: Bez Celinki, to nie będzie ten sam serial.
|
|
|
Post by mira on Apr 14, 2022 6:43:17 GMT
💣🔥 Znana dziennikarka Oya Dogan powiedziała, że Pinar Deniz może opuścić obsadę serialu „ Yargi” pod koniec sezonu, ponieważ podpisała kontrakt z Disney Plus, zgodnie z którym może grać tylko w serialu Fox TV . Nie jest jeszcze jasne, jak długo ten kontrakt potrwa, ale całkiem możliwe, że następny sezon serialu będzie bez Ceylin... Ode mnie: Bez Celinki, to nie będzie ten sam serial.Zgadzam się, to nie będzie to samo. Jak mogą kontynuować serial bez głównej bohaterki? Wiem, że było tak i w "Sefirin Kizi", i w "Dogdugun ev Kaderindir", i nawet w "Biz Zamanlar Cukurova", ale te podmianki rzadko są udane. Chyba że Ceylin nadal będzie w serialu, a po prostu zastąpi ją inna aktorka?
Ewentualnie przełknęłabym Asli Enver
Jeszcze z miesiąc i pewnie wszystko będzie jasne.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 14, 2022 16:34:35 GMT
mira Asli? No może i by się sprawdziła, jednak nie wiem, czy teraz myśli o jakimkolwiek serialu. Celinka musi być. Nie mogą Nevy złączyć z Ilgazem...
|
|
|
Post by mira on Apr 15, 2022 6:52:52 GMT
Matthias, nie to, że bym chciała. Podoba mi się gra Pinar i nie chcę innej bohaterki w miejsce Ceylin. Gdyby jednak Pinar zrezygnowała, Asli mogłabym przełknąć. Nikt inny jakoś mi do głowy nie przychodzi.
|
|
|
Post by julia on Apr 15, 2022 7:20:28 GMT
Znana dziennikarka Oya Dogan powiedziała, że Pinar Deniz może opuścić obsadę serialu „ Yargi” pod koniec sezonu, ponieważ podpisała kontrakt z Disney Plus, zgodnie z którym może grać tylko w serialu Fox TV . Nie jest jeszcze jasne, jak długo ten kontrakt potrwa, ale całkiem możliwe, że następny sezon serialu będzie bez Ceylin... Bez sensu Rozumiem, kwestie zdrowotne - siła wyższa, ale w innym przypadku , to jest nieprofesjonalne Odcinek 28.I się wszystko posypało Podnieść się z tego wszystkiego, będzie bardzo, bardzo trudno. Pisałam kiedyś , że Yekta cały czas wyprzedza poczynania wszystkich i teraz postawił kropkę nad "i" Podczas , gdy Ceylin wynajmuje dom, sprząta , urządza balkon i szczęśliwa czeka na Ilgaza, on wraz z Parsem i Erenem szukają Cinara, który już zadekował się w kontenerze i czeka na załadunek oraz wypłynięcie ze Stambułu. Dziadzio załatwił paszport , dał sporo gotówki, ale co z tego, śledzi go sprzedajny koleżka Serdara. Yekta zna numer kontenera, zanim pozostali dojdą do tego, kto jest informatorem , Yekta wyciąga chłopaka i wiezie do magazynu, gdzie doszło do wypadku. Oni zastają otwarty kontener, ślady walki... Yavuza wypuszczają i , gdy zniecierpliwiona podejrzaną nieobecnością Ligaza Ceylin idzie do prokuratury, natyka się na niego w towarzystwie Yekty :"On nie jest mordercą". No i się zaczyna.... Gargamel czeka na nią i z sadystyczną przyjemnością wygłasza tyradę o prawdzie, wiezie ją do magazynu, gdzie skrępowanego Cinara próbują wyswobodzić z więzów Ilgaz, Pars i Eren Ceylin już przeszła załamanie nerwowe i teraz jest bliska omdlenia....jej ukochany jest bratem zabójcy ojca, nic nie powiedział, ukrył podejrzenia... Znamy ją i wiemy, że żadnych wyjaśnień słuchać nie będzie. Straciła zaufanie. Żal mi bardzo Ilgaza, bo on chodził , jak struty, nie wiedział , jak jej to powiedzieć, jak zacząć rozmowę. Wyobrażam sobie, jak potraktuje Cinara, który też jest ofiarą. To przecież on miał być martwy, gdyż Zafer uznał , że zabił Inci i nie czekał na śledztwo, tylko sam postanowił wymierzyć sprawiedliwość.. Chłopak ma za uszami, to wiemy, ale to była wyłącznie obrona własna...tyle tylko, że nikt tego nie bierze pod uwagę, a już na pewno nie przekona Ceylin. Cinar panicznie bał się więzienia, ubłagał ojca o pomoc. Lawina wydarzeń ruszyła od momentu kiedy Metin zabrał ciało Zafera. On też już jest skończony, chciał popełnić samobójstwo, gdyż zawiódł wszystkich. Głównym winowajcą jest u zarania wydarzeń Serdar - gnida, cwaniaczek, złodziej, krętacz, który z Cinara uczynił sobie wyrobnika, popychadło. Ślizgał się na plecach wszystkich, a teraz dał atuty psychopacie , sadyście , "szejtanowi" Yekcie. którego widok i diaboliczny chichot są przerażające. Niezbyt podobała mi się Deryia, która węszy , przepytuje Nevę, sekretarkę, głównego prokuratora chce wszystko wiedzieć...
|
|
|
Post by Matthias on Apr 17, 2022 15:17:21 GMT
💥 Ugur Arslan potwierdził, że serial Yargı doczeka się drugiego sezonu!
|
|
|
Post by Matthias on Apr 18, 2022 8:50:46 GMT
📌 Reytingi za 17.04.2022 - NIEDZIELA ТОТАL:1. Yargı (29 odcinek) 6.64% ⬆ (+0.58%)
2. Teşkilat (43 odcinek) 6.44% ⬆ (+0.59%) 9. Adı Sevgi (6 odcinek) 3.17% ⬆ (+0.04%) АВ: 1. Yargı - 9.43% ⬆ (+0.54%)2. Teşkilat - 7.51% ⬆ (+0.72%) 21. Adı Sevgi - 1.41% ⬆ (+0.09%)
|
|
|
Post by Matthias on Apr 18, 2022 9:15:31 GMT
💥 Znana dziennikarka Sina Kologlu donosi, że jej źródła potwierdziły, że Pinar Deniz otrzymała bardzo cenną ofertę od platformy Disney Plus, ale nie naruszy to jej umowy o pracę w serialu Yargı, który będzie kontynuowany w przyszłym sezonie. Dziennikarka zauważa jednak, że sytuacja w branży jest bardzo niepewna i w każdej chwili mogą nastąpić niespodzianki.
|
|