|
Post by Matthias on May 11, 2022 19:04:03 GMT
💥Kręcenie pierwszego sezonu serialu " Yargi" zakończy się w przyszłym tygodniu. Ostatni odcinek zostanie wyemitowany 29 maja.
|
|
|
Post by mira on May 16, 2022 8:41:36 GMT
Obejrzałam wczoraj 30 odcinek, ale w związku z tym, że oglądam na raty, chyba nie do końca rozumiem, o co chodzi ze sprawą sędziego Kemala. Ta cała Inci, która przyszła do biura Ceylin, to była siostra zmarłego chłopaka, prawda? O morderstwo podejrzewano klienta Ceylin. Teraz ten klient został zwolniony i zapadł się pod ziemię, a w tym czasie zginął sędzia, który go przecież uniewinnił. Mało prawdopodobne, by sędziego Kemala zabił ów klient Ceylin. Czy to Inci wszystko zaplanowała, bo jest pewna, że ten chłopak zabił jej brata? Czy dlatego specjalnie zaprzyjaźniła się z jego ukochaną? Czy to ona odpowiada za śmierć sędziego Kemala? Na pewno w odcinkach 31 i 32 wyjaśniło się więcej, widziałam zwiastuny i ta Inci raz jest na wózku, raz nie, co też jest dziwne. W końcówce 30 odcinka Ilgaz nie wytrzymuje i odchodzi. Ale rozstanie nie musi od razu oznaczać rozwodu. Dlaczego oni w tych serialach albo przedłużają wszystko w nieskończoność, albo postępują tak pochopnie? Przecież można sobie dać czas na przemyślenia, a nie od razu iść do sądu i się rozwodzić Wkurza mnie strasznie, że Cinara obwinia się o całe zło tego świata. Zgadzam się, że nie jest to święty chłopak, wręcz ma sporo za uszami, ale przecież to nie on czaił się na Zafera, tylko odwrotnie. Miał się nie bronić? Miał pozwolić się zabić?
|
|
|
Post by Matthias on May 16, 2022 17:57:25 GMT
📌 Reyting za 15.05.2022ТОТАL:1. Yargı (32 odcinek) 6.35% ⬇ (-0.12%)
2. Teşkilat (46 odcinek) 6.18% ⬆ (+0.06%) 8. Adı Sevgi (10 odcinek) 2.54% ⬇ (-0.10%) АВ:1. Yargı - 9.46% ⬆ (+0.75%)
2. Teşkilat - 6.79% ⬆ (+1.37%) 15. Adı Sevgi - 1.04% ⬇ (-0.43%)
|
|
|
Post by Matthias on May 16, 2022 18:07:03 GMT
💥Dzisiaj jest ostatni dzień kręcenia pierwszego sezonu serialu „ Yargı”. Wygląda na to, że 29 maja publiczność czeka ślub głównych bohaterów. Ode mnie: Tylko nie mówcie, że panna młoda zostanie postrzelona zgodnie z turecką tradycją 🧐
|
|
|
Post by julia on May 16, 2022 19:41:22 GMT
Odcinek 31.Niewiele się w nim działo. Proci nadal nie mogą dojść do pełnego porozumienia, kochają się, ale Ceylin ciągle ma w tyle głowy , to co się stało,że Metin ukrywał wszystko i jest przekonana, że Cinar zabił jej ojca. Wydawało się , że po wspólnej nocy, coś się zmieni, ale niestety.... Składają pozew rozwodowy. Złagodniał Pars i dalej adoruje Deryię , przynosi jej eklerki w podziękowaniu za zupę I z Erenem próbują trafić na ślad Serdara, który dalej pławi się w hotelowym luksusie. Ten debil nie może spokojnie usiedzieć na miejscu i zaprasza dziewczyny , ale Tugce poinstruowana przez ojca daje znać , gdzie on jest. Wpadłby, gdyby nie pojawił się Cuneit , wysłany przez Yektę i od słowa do słowa Serdar przyznaje się Yekcie do zabicia Zafera. Zobaczymy, jak tę wiadomość Gargamel spożytkuje Cuneit tkwi przy szefie , ale momentami odnosi się wrażenie, że ma dość. No i kolejny raz mamy pół roku później, zakrwawiony nóż, bezwolną Ceylin i aresztowanie przez Erena, który zachowuje się bez odrobiny sentymentu.
|
|
|
Post by Matthias on May 17, 2022 19:50:09 GMT
📸💫Gwiazdy serialu „ Yargi” Kaan Urgangioglu i Pinar Deniz za kulisami ostatniego odcinka pierwszego sezonu
|
|
|
Post by mira on May 18, 2022 13:40:18 GMT
Obejrzałam 31 odcinek. W ogóle nie pojmuję, czemu oni tak szybko zdecydowali się na rozwód. Właściwie to Ilgaz. W poprzednim odcinku Ceylin była okropna, ale teraz spuściła z tonu i nawet poszła z nim do łóżka. Mogliby dać sobie trochę czasu, a nie od razu pisać wnioski o rozwód i zakładać, że za kilka dni będzie po wszystkim. Dla mnie to jakieś naciągane. Ilgaz tyle razy mówił, że nie odpuści, że będzie ją kochał jeszcze bardziej i co? Serdar jest tak aseksualny, że aż trudno mi się na niego patrzy. Naprawdę aktora dobrali idealnie do tej roli. W serialu jest coraz mniej Metina. Zastanawiam się, czy zobaczymy go jeszcze w drugim sezonie. I czy zobaczymy Merdana? Nie pamiętam już, ile miesięcy życia miało mu zostać, nie trzy przypadkiem? Skoro ma być przeskok o pół roku, Merdana chyba nie powinno być na świecie, chyba że jakiś cud się wydarzy, co częste w turkiszach No i właśnie - mamy przeskok o pół roku. Myślę i myślę, i nie mam pojęcia, o czyje morderstwo może chodzić. Ceylin nie mogła zabić Engina, więc czy zabiłaby inną osobę? Serdara? Nie jestem przekonana. I dlaczego Eren tak chłodno się z nią obchodzi? Patrząc na ich relację, wydaje się, że nawet gdyby zrobiła coś bardzo złego, Eren mimo wszystko nie mógłby jej potępić. Tymczasem traktuje ją bardzo oschle, zero sentymentów.
|
|
|
Post by Matthias on May 22, 2022 18:59:30 GMT
Odcinek 31Nie wiem jak Wy, ale ja już nie mogę słuchać i patrzeć na to ciągłe wycie Celinki... Jak ją widzę i zaczyna znowu ryczeć, to nóż mi się w kieszeni otwiera. Niby nic nie ma do Ilgaza, tylko do jego rodziny, ale to jemu się najbardziej obrywa. Za każdym razem, kiedy na niego spogląda, całe szczęście, i cała krzywda, zbierają się koło niego... Wyprowadzić się, czy zostać? Być małżeństwem, czy wziąć rozwód? Myślę, że już została podjęta odpowiednia decyzja. Sam Ilgaz stwierdza, że najlepszą opcją będzie rozwód, a co za tym idzie rozstanie... Oni jeszcze długo nie zaznają spokoju. Serdar, ten Smigol, wie że grunt mu się wali pod nogami. Yekta przecież nie jest głupi. Dodał dwa do dwóch i połapał się, że ten młodzieniec przyniósł mu nie tylko coś dobrego, ale może go także mocno pogrążyć. Jak załatwi sprawę ze Smigolem? I dlaczego za każdym razem jak się Serdar pojawia na ekranie, to mi przycina? Przez większość odcinka próbują dopaść Smigola, nawet "przyjaciółki" Serdara próbują pomóc swoim opiekunom, rodzicom, żeby dopaść tego drania. I Yekta tryumfalnie, postawiony pod ścianą, wydaje Serdara Parsowi... Czego Yekta nie zrobi dla 5 minut sławy. Jeszcze to zamieszanie ze sprawą Cardara... Inci, Yesim... Ach, gmatwają to wszystko. Z jednej strony dobrze, że scenarzyści wprowadzają nowe wątki, ale zamiast się skupić na CInarze, to większość odcinka skupia się na pierwszej sprawie Ilgaza i Celinki... Kto zostanie jeszcze otruty? I co ta cała "Inci" ma z tym wszystkim wspólnego? Mało dziadka Merdana, Metina... Makbule to już w ogóle. Podobała mi się scena Defne, jak przyszła do swojego brata i się przytuliła w tym całym busie Ilgaza. Ridvan to jednak plotkarz, a w tym całym budynku, to nic nie pozostanie pomiędzy dwoma osobami... Jak to mówią, skoro dwie osoby znają tajemnicę, to już nie można tego nazwać tajemnicą. Odcinek należy do słabszych... Jakoś poprzednie mnie bardziej porwały. A ten to taki do kotleta...
|
|
|
Post by lucy on May 22, 2022 19:13:28 GMT
Ode mnie: Tylko nie mówcie, że panna młoda zostanie postrzelona zgodnie z turecką tradycją 🧐 Jest jeszcze opcja, że się któreś nie zjawi i ślubu nie będzie. Mieliby dodatkowy wątek na przyszły sezon.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 22, 2022 21:48:07 GMT
Ode mnie: Tylko nie mówcie, że panna młoda zostanie postrzelona zgodnie z turecką tradycją 🧐 Jest jeszcze opcja, że się któreś nie zjawi i ślubu nie będzie. Mieliby dodatkowy wątek na przyszły sezon. Przecież to już tradycja ay aypim że panna młoda jest postrzelona i umiera.
|
|
|
Post by Matthias on May 23, 2022 16:02:11 GMT
📌 Reytingi za 22.05.2022ТОТАL:1. Teşkilat (47 odcinek) 6.70% ⬆ (+0.42%) 2. Yargı (33 odcinek) 6.16% ⬇ (-0.19%)
6. Adı Sevgi (11 odcinek, FINAŁ) - 2.93% ⬆ (+0.39%) АВ:1. Yargı - 7.65% ⬇ (-1.81%)
2. Teşkilat - 6.98% ⬆ (+0.19%) 15. Adı Sevgi (FINAŁ) - 1.31% ⬆ (+0.27%)
|
|
|
Post by julia on May 24, 2022 9:37:40 GMT
No i właśnie - mamy przeskok o pół roku. Myślę i myślę, i nie mam pojęcia, o czyje morderstwo może chodzić. Ceylin nie mogła zabić Engina, więc czy zabiłaby inną osobę? Serdara? Nie jestem przekonana. I dlaczego Eren tak chłodno się z nią obchodzi? Patrząc na ich relację, wydaje się, że nawet gdyby zrobiła coś bardzo złego, Eren mimo wszystko nie mógłby jej potępić. Tymczasem traktuje ją bardzo oschle, zero sentymentów. mira, też mnie zastanowiło zachowanie Erena :"Dlaczego to zrobiłaś?!Idziemy!" Nie mam pojęcia kogo ona mogła zabić , może Yektę Ale czy wtedy Eren byłby tak oschły? Co do Serdara, to masz rację , jest wyjątkowo aseksualny, brrr. Ja już w latach, ale niedobrze mi się robił na jego widok, a co dopiero młodym dziewczynom Odcinek 32.
Ceylin dalej mnie biesi. Kurczę, nie dopuszcza do siebie myśli, że Cinar może być niewinny. A już raz się okazało, że to nie on tylko Engin. Pars przesłuchał Serdara i czuje pismo nosem. Przede wszystkim zastanawia go to, dlaczego Yekta jest jego adwokatem ( nie wierzy w wyjaśnienie, że to z wdzięczności za przysługę) i czuwa nad każdym słowem, prowokuje, ironizuje..... Pars jest wyjątkowo inteligentny, wie ,że tam , gdzie jest Yekta, tak sprawa brzydko pachnie Chce odwlec decyzję, więc zarządza przerwę, wsadza Serdara do aresztu, a Yekta jak sęp krąży , oczy mu latają, uszy się wydłużają.... Prokurator jest nieufny, nie wierzy w zeznania, ale Ceylin też nie odpuszcza. Jest wściekła, że jeszcze prokuratura się bawi w śledztwo :"Jaki powód miał Serdar, żeby zabić mojego ojca, to bzdura". Nie przyjmuje do wiadomości nawet tego, że Serdar nie powiadomił ich o śmierci Zafera i zakopał go w lesie. Nic jej nie przekonuje z uporem maniaka przyczepiła się wyłącznie do Cinara. Składa nawet skargę do głównego prokuratora na Parsa, że spowalnia śledztwo W winę Cinara nie wierzy Parla, ale zbesztana przez ciotkę, wychodzi z pokoju. Ilgaz jest załamany, ale dla spokoju Ceylin stoi z boku, czeka , nic mu nie pozostaje. Badają razem sprawę , ale są wyłącznie partnerami w pracy. Demaskują trucicielkę zamieszaną w sprawę, morderstwa. Dziewczyna, udaje, że nie chodzi, a bierze udział w brudnej grze. Żeby się dowiedzieć , gdzie jest Inci, idzie do kancelarii Ceylin, podaje się za jej przyjaciółkę i dowiaduje się ,w jakim szpitalu leży Inci. A na zakończenie wizyty, wsypuje truciznę do wody, stojącej na biurku Ceylin. No i rozwód. Ilgaz zdecydowanie go nie chce, Ceylin niby też, ale stają przed sędzią i wychodzą , jako rozwiedzeni. Zdeterminowana, do gry (nareszcie) wchodzi Lacin. Zaczyna się stawiać Yekcie i wchodzi w układ z Ceylin. Zamierza pogrążyć męża , a Ceylin ma jej w tym pomóc. I wg mnie to może być sygnał .... Front zmienił Cuneit, który ostro postawił się Yekcie, ale w rozmowie z Nevą znów nabrał wody w usta.
|
|
|
Post by Matthias on May 29, 2022 17:41:14 GMT
🔥Serial „ Yargi” został rekordzistą pod względem liczby nagród w tym sezonie, otrzymując 27 nagród w różnych kategoriach w ciągu 5 miesięcy.
|
|
|
Post by lucy on May 29, 2022 17:50:30 GMT
Seriale Ay Yapim zawsze i wszędzie zdobywają najwięcej nagród.
|
|
|
Post by mira on May 30, 2022 6:48:42 GMT
Seriale Ay Yapim zawsze i wszędzie zdobywają najwięcej nagród. Według mnie są naprawdę niezłe. Aczkolwiek "Yargi" już nie kręci mnie tak, jak na początku. Jeszcze jak przeczytałam dziś rano, że to niby Ilgaza Ceylin miała zabić i nie zobaczymy go w drugim sezonie, to moje nastawienie zmieniło się wręcz na negatywne. Mam nadzieję, że słowa Erena da się jakoś inaczej wytłumaczyć i że to wcale nie o Ilgaza chodzi.
W międzyczasie obejrzałam odcinek 32 i szczerze mówiąc trochę się nudziłam. Mam wrażenie, że to cały czas jest o tym samym.
|
|
|
Post by Matthias on May 30, 2022 16:53:13 GMT
📌 Reytingi za 29.05.2022 - NIEDZIELAТОТАL:1. Yargı (34 odcinek, FINAŁ SEZONU) - 5.71% ⬇ (-0.45%)
3. Teşkilat (48 odcinek, FINAŁ SEZONU) - 5.17% ⬇ (-1.53%) АВ:1. Yargı (FINAŁ SEZONU) - 7.94% ⬆ (+0.29%)
2. Teşkilat (FINAŁ SEZONU) - 5.82% ⬇ (-1.16%)
|
|
|
Post by Matthias on May 30, 2022 18:37:36 GMT
📸💫Kaan Urgangioglu, Pinar Deniz, Sema Ergenekon, Ali Bilgin i Kerem Catay oglądali ostatni odcinek pierwszego sezonu serialu " Yargi”.
|
|
|
Post by julia on Jun 1, 2022 12:41:17 GMT
Odcinek 33.Spora część odcinka , to przesłuchiwanie IIsin, która tak się zaparła w swojej chęci zemsty za śmierć brata, że sama zabiła dwóch sędziów i próbowała zgładzić Cansu , która wylądowała w szpitalu oraz Ceylin. Okazało się , że jej ojciec był we wszystko wtajemniczony, wiedział ,że symuluje kalectwo. Mało tego IIsin nawet w areszcie wkłada ojcu do głowy, że wszystkiemu jest winna Ceylin, bo nie tak prowadziła sprawę, działała zbyt wolno. Ona współpracowała również z naciągaczem i podrywaczem, obleśnym dziadem, który poprzez swoje konto na FB wabił młode dziewczyny. W ostrzeganiu dziewczyn ma pomóc Ceylin Parla. Ciekawie rozwinął się wątek Cuneita i Lacin. Oni już wcześniej postanowili, że zerwą więzi z Yektą. Cuneit zrobił to pod wpływem uczucia do Nevy i w końcu wyznał Ceylin, kto zabił jej ojca, kto utwierdził Zafera w przekonaniu, że Cinar jest winien , a po znajomości go wypuszczą. 1.To Serdar. Przyznał się Yekcie i jemu. 2.Yekta nakręcił Zafera. 3.Engin polecił Serdarowi go zabić. Dla Ceylin , to wyznanie było, jak uderzenie cegłą w głowę; -Czy jest coś co można uznać za dowód? - Chyba tak, telefon, bo Serdar ciągle o niego dopytuje. W ogóle to sprawa z telefonem jest pokręcona. W retrospekcji jest pokazane, że to Merdan wrzuca Serdarowi telefon do kieszeni, a później, po ekscesach Adonisa w hotelu, zabiera go Yekta. O telefonie wiedzą już też Eren i Ilgaz. Wszyscy go szukają....tu kolejny raz wyskakuje retrospekcja z Ceylin, Erenem i...zakrwawionym nożem...źle to rokuje.... O kogo chodzi? Przyjrzałam się któryś raz twarzy Erena, który przyjechał ją aresztować i raczej nie chodzi tu o Yektę...boję się nawet myśleć... Yekta jeszcze nie wie, że , to co zaplanował weźmie w łeb : Cuneyit powiedział Ceylin prawdę, Osman pozornie godzi się na współpracę, a szanowna kari cim zbiesiła się i bierze rozwód. Mało tego umawia się z dziennikarką na wywiad i jest szczera do bólu Dodatkowo zarówno Lacin, jak i Cuneyit wiedzą o przekrętach Yekty, o współudziale w praniu brudnych pieniędzy...więc będzie problem... Wkurzająca jest ciągle matka Ceylin. - Co to znaczy samoobrona...kto leży pod ziemią...Zemsta, zemsta, zemsta... Odcinek zapowiada duże zmiany. Zobaczymy, co dalej
|
|
|
Post by Matthias on Jun 1, 2022 18:08:36 GMT
📸💥Turecka prasa donosi o finale pierwszego sezonu popularnego serialu „ Wyrok”, który ekipa filmowa świętowała na wspólnej kolacji.
|
|
|
Post by julia on Jun 1, 2022 20:20:36 GMT
Nie doczekałam się rosyjskiego tłumaczenia, więc obejrzałam w oryginale. Miałam wcześniej przez moment przebłysk....i niestety :"Neden Ceylin, neden" Tylko tyle na dziś.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 2, 2022 18:42:45 GMT
Odcinek 32Nadrabiam zaległości, i powiem szczerze, że odcinek 32 jakiś taki WOW wcale nie był. Większość odcinka skupiała się na sprawie Inci, która otruła nie jedną już osobę, a na jej liście była także Celinka. Dobrze, że Metin wszedł do mieszkania, a potem policjanci zapukali z zapytaniem, czy wszystko u niej jest w porządku. W przeciwnym wypadku, Celinka wąchałaby już kwiatki od spodu. Zamieszanie się z tą całą Inci zrobiło - nawet prokurator Derya nie widziała w dziewczynie morderczyni. To się potem zdziwiła. Ilgaz bez przerwy był w pobliżu Celinki, wysłał nawet za nią policjanta. I proszę. Na końcu wzięli rozwód. Naprawdę? Wiem, że potem będzie ślub, ale już do takiego punktu doszli, że nie mogli jeszcze dać sobie szansy? Ach, szkoda mi ich. Są razem, potem już nie, znowu są i tak w kółko... Mało Gul, Defne i Aylin... Zdecydowanie za mało. Brak pomysłów? Lacin postanowiła w końcu wziąć się za swoje życie i odejść od Yekty. Brawo, kobieto! I wzięłaś sobie za adwokata Celinkę - największego wroga Yekty . Serdar opowiada swoja wersję, troszeczkę zmodyfikowaną pod końcem, ale Pars go dokładnie prześwietla i wsadza do aresztu . Nie da się nabrać na sztuczki Yekty. Cuneyt widać, że zależy mu na stanowisku w biurze Yekty. Nie liczą się te wszystkie machlojki... Nie liczy się to, co czuje do Nevy. Dalej potrafi kłamać jej prosto w oczy. Odcinek jak wspomniałem, jak dla mnie słaby - nawet nie przeciętny. A sprawa 6 miesięcy później - wnosi tylko tyle, że na obrączce jest słowo Ilgaz. Czyżby męża dziabnęła tym nożem? I dalej nie wiemy, o co chodzi z tymi 6 miesiącami. Co ją skłoniło po tym czasie, żeby zadźgać? A może ten nóż jest czyjś?
|
|
|
Post by julia on Jun 3, 2022 10:04:23 GMT
Odcinek 34 - finał sezonu.Zaskakujące zakończenie, które budzi we mnie podejrzenia, że osobowość Ceylin była od zawsze zaburzona, czyli innymi słowy zdrowa na umyśle to ona nie jest Ceylin już wie , że ojca zabił Serdar na polecenie Engina, przyznała się do spotkań z Cuneyiem , gdy Pars zaczął nalegać. Ona chce wszystko sama, sama... Corpus delicti, to telefon Serdara. Zniknął, my wiemy, że zabrał go Yekta, po szaleństwach Adonisa w hotelu i publikowaniu hotelowego dolce vita w sieci. Cuneyit postawił wszystko na jedną kartę. Zaczął współpracę z Lacin i Ceylin, której umożliwia dostanie się do gabinetu Yekty, wspólnie go przeszukują. Telefonu nie znaleźli, ale jeden z ważnych dokumentów, obciążających szefa. Umoczony jest we współpracę ze swoimi klientami w pranie brudnych pieniędzy. To jest coś Dodatkowo Ceylin współpracuje z Osmanem, którego urabia Yekta: -Co powiesz na to, gdy razem dobierzemy się Ceylin do skóry, hehehe. Osman wykończymy ją... Osman pozornie się zgadza. Yekta Tilmen - 'szejtan', odrażający w każdym wymiarze piekielnie inteligentny i przewidujący. Szybko połapał się w kłamstwie Cuneita. Skoro jego mamusia jest w szpitalu, to trzeba wysłać kwiaty...a gdy asystentka oznajmia, że takiej osoby tam nie ma , na złamanie karku pędzi do biura. Wpada do gabinetu, a tam...Cuneyit, pakujący swoje rzeczy : Do widzenia panie Yekta A Ceylin z Lacin zaczyna swoją strategię, a z nią prokuratorzy. Lacin odstawiła komedię w gabinecie męża, że przeprasza, że była głupia, "mdleje", a gdy ten zdezorientowany idzie po pomoc, zwija pliki dokumentów. Jest to podstawa do wszczęcia działania. Nakaz przeszukania i aresztowania....,co prawda Yekta nie próżnował , część dokumentów wywiózł, inne całą noc wrzucał do niszczarki..., ale to wystarczy. Bransoletki na rączki, areszt, przesłuchanie po długim czasie oczekiwania, który doprowadza Yektę do szaleństwa. Jest mu duszno, zdejmuje marynarkę, kamizelkę, krawat...a jego mina, gdy dostaje zwykłą kanapkę w papierowej torebce - bezcenna On esteta musi mieć odpowiednio nakryty stół, wino, ośmiorniczki..., a to takie obskurne, brrr Podczas przeszukania, znaleziono laptop i telefon Serdara, złamano zabezpieczenia i na dużym ekranie wyświetlają się smsy Serdara i Engina. Ceylin w szoku : -Ten *......*zabił mojego ojca dla pieniędzy Potem mamy uroczy ślub w morskiej scenerii, pełnia szczęścia , tylko matka Ceylin siedzi jak sowa Jak mnie ona denerwuje - od samego początku. O co jej tym razem chodzi - nie wiemy, myślę , że to się okaże w drugim sezonie. Czy przypadkiem nie sączyła nadal swojego jadu.... Pól roku później.
Takiego zakończenia nikt się nie spodziewał Osobiście nie widziałam w żadnym tureckim serialu.
- Ceylin, dlaczego to zrobiłaś Jesteś oskarżona o zabicie Ilmaza Kaya... Napisz zeznanie. - Co , tylko tyle
|
|
|
Post by julia on Jun 3, 2022 21:30:28 GMT
Nadal jestem w szoku po zakończeniu finałowego odcinka Scenarzyści umiejętnie budowali napięcie już od trzech, czterech poprzez migawki z finału. Mocne. Dlaczego Ceylin ?! Albo jest chora i choroba po tych przejściach się uaktywniła, albo zrobiła to w afekcie ? Tylko czy Ilgaz mógłby ją czymś strasznym sprowokować? Nie bardzo w to wierzę. No i czy przypadkiem matka nie odegrała w tym jakiejś roli Zastanawia jej bardzo krótkie wyjaśnienie... Na razie mamy przerwę na letnie seriale. Do zobaczenia po wakacjach
|
|
|
Post by Matthias on Jun 9, 2022 18:52:50 GMT
💥Ozlem Cakar Yalcinkaya, która gra rolę ciotki Makbule, i Hakan Dinckol (Cuneyt) opuścili obsadę serialu „Spór / Yargı”. W nowym sezonie ich bohaterów nie będzie już w fabule.
|
|
|
Post by lucy on Jun 9, 2022 19:26:26 GMT
Matthias, chyba Ci się złe zdjęcie podkleiło, bo Ozlem Cakar Yalcinkaya na nim nie ma.
|
|
|
Post by mira on Jun 9, 2022 20:58:33 GMT
Makbule to i tak była, ale jakby jej nie było. Tylko szkoda, że w fabule małej (jakieś zaćmienie mam, zapomniałam jak siostra Ilgaza ma na imię ) zaserwują kolejną traumę, bo przecież była z ciotką bardzo blisko.
|
|
|
Post by julia on Jun 10, 2022 8:44:49 GMT
Makbule to i tak była, ale jakby jej nie było. Tylko szkoda, że w fabule małej (jakieś zaćmienie mam, zapomniałam jak siostra Ilgaza ma na imię ) zaserwują kolejną traumę, bo przecież była z ciotką bardzo blisko. Fakt, ciotka była tylko od gotowania i podawania do stołu oraz odprowadzania Defne do szkoły. Raz tylko zjawiła się na policji z listem.... mira, Matthias, obejrzeliście już finał sezonu? I co Wy o tym myślicie Dlaczego Ceylin to zrobiła? Chora psychicznie, bo nóż niemal , jak z rzeźni .Mamusia judziła? A może Ilgaz nosił w sobie jakąś mroczną tajemnicę
|
|
|
Post by mira on Jun 10, 2022 8:50:20 GMT
julia, ja póki co obejrzałam nieco ponad godzinę przedostatniego odcinka. Może w weekend się w końcu zmobilizuję i obejrzę do końca.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 10, 2022 13:57:22 GMT
lucy - makbule to tam mało ważna. A na zdjęci jest Cunet i Yekta, którego rzekomo także ma zabraknąć... julia - oglądałem bez napisów, a z napisami się przymierzam powoli .
|
|
|
Post by Matthias on Jun 16, 2022 19:48:33 GMT
Odcinek 33No i po rozwodzie. Po co oni brali ten rozwód, jak i tak wiemy, że wzięli znowu ślub . Moja głowa nie jest w stanie tego pojąć. Jedno jest smutne, drugie ryczy, ale postanowili się jednak rozstać. Gdzie Tu Jest LOGIKA?! Nawet Eren widzi, że błąd popełnili biorąc rozwód. Ta dwójka się kocha, tyle złych momentów już przezwyciężyli, a jednak postanowili wziąć rozwód. Ech, szkoda słów. Yesin... Czy tam Inci... Tyle pochłonęła istnień ludzkich, a ona postanowiła porozmawiać z Ceylin. Czego tamta chce od naszej Celinki? I to spojrzenie Ilgaza na Celinkę i odwrotnie Psychopatka najwidoczniej nie chce spocząć i będzie mordowała dalej. Wspólnik? A kto nim ma być niby? Ojczulek? A poza tym, kogo jeszcze ma zamiar ukatrupić?! Neva i Cuynet Dopinguję im na całej linii. Jak nie lubiłem go na początku za włażenie w cztery litery Yekcie, tak teraz im dopinguję - żeby chociaż oni zaznali szczęście. Derya i jedzenie Ona jest boska. Co odcinek, to ona coś je. Pars jej wtóruje. Próbuje ostrzec, że może zostać otruta, a ta siup, i kęs za kęsem wsuwa jedzonko Yekta coś wyżywa się na Cuneycie - Cuneyt odejdź od Yekty w końcu... Zacznij żyć na spokojnie. Lacin się rozwodzi z Yektą! No nie wierzę! W końcu uwolni się od tego tyrana! Ale z jaką radością odebrała ten telefon Tak tryumfalnie! A ten się drze do telefonu Ogłuchnąć można. Uuu dość szybko sprawa Yesin się wyjaśniła. Ojczulek tak jak myślałem, maczał w tym swoje paluszki i pomagał córeczce. To teraz sobie posiedzą razem w celi. Koniec sprawy. Takie małe wtrącenie do serialu pośród innych wątków, ale jakoś mnie ono nie porwało. Bardziej mnie interesował Cuneyt w tym odcinku, który w końcu postanowił się przełamać i wyjawić Celince całą prawdę. Widać było, że nawet Neva była w niemałym szoku, jak tego wszystkiego wysłuchiwała. Cuneyt - bohaterem jesteś dzisiejszego odcinka. Odcinek był taki sobie. Dużo akcji, to fakt. Ale ta sprawa z Yesin jakoś mnie zanudziła...
|
|