|
Post by Matthias on Oct 24, 2022 17:58:51 GMT
📌 Reytingi zа 23.10.2022ТОТАL:1. Yargı (40 odcinek) - 6.37% ⬆ (+0.33)
2. Teşkilat (52 odcinek) - 6.10% ⬇ (-0.60) 4. Tozluyaka (17 odcinek) - 4.10% ⬆ (+0.87) АВ:1. Yargı - 8.28% ⬆ (+0.61)
2. Teşkilat - 7.00% ⬇ (-1.58) 10. Tozluyaka - 2.46% ⬆ (+1.00)
|
|
|
Post by mira on Oct 25, 2022 13:33:21 GMT
Za mną odcinek 39. Jeśli dobrze liczę, Ilgaz i Eren w ogóle nie spali przez dwie noce pod rząd. Czy to w ogóle jest możliwe? Zdarzyło mi się nie spać przez jedną noc, albo spać trzy noce pod rząd pod trzy godziny, ale mój mózg w tym czasie pracował już dość kiepsko, miałam problemy z koncentracją, bolała mnie głowa i było mi zimno. A oni zajmują się rozwikłaniem takich trudnych zagadek, biegają tu i tam, i nawet odmawiają picia kawy. Wiem - adrenalina i te sprawy, ale mimo wszystko jest to dla mnie trudne do uwierzenia. Druga sprawa - dom, przy którym znajduje się studnia. Mówią, że został dokładnie sprawdzony. I co, nie znaleźli tego pomieszczenia? Rozumiem, że dojście do niego jest trudne, że drzwi są pewnie jakoś ukryte, może coś jest zasłonięte, zamurowane, ale przecież jest okno. Skoro z zewnątrz to okno widać, ale wewnątrz nikt do niego nie dotarł, to chyba powinna im się zapalić czerwona lampka, że coś tu jest nie tak? Jeśli chodzi o tę nieszczęsną rodzinę, to ja się na końcu, podczas rozmowy w laboratorium o ubraniach, zgubiłam. Ale chyba udało mi się odnaleźć Jak rozumiem, "rodzina Ceylin" jest trzecią utworzoną przez psychopatę i składa się z osób niespokrewnionych ze sobą. Drugą rodziną była "rodzina Nevy" i tu też znajdowały się obce sobie osoby. Natomiast pierwszej rodziny psychopata nie kompletował, a po prostu uprowadził całą, tak? I to kości tej rodziny znajdowały się w studni. Cały czas myślano, że to jego rodzina. Tymczasem, jak się okazuje, jego prawdziwa rodzina zginęła jeszcze wcześniej, w pożarze. Doceniam to, że scenarzystka stara się utrzymać każdą postać przy życiu (np. Mevre, Osman, córka komisarza, Lacin, ten kumpel Serdara ze sklepu), każdej dać coś do zagrania i że to wszystko trzyma się kupy. Podoba mi się też, że w niemal każdym odcinku jest jakieś przesłanie do widza. Często są to słowa o prawach kobiet, ale tym razem padło na pasy w samochodzie (krótki monolog Parsa przeglądającego statystyki).
|
|
|
Post by lucy on Oct 27, 2022 10:08:38 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Oct 31, 2022 8:03:22 GMT
📌 Reytingi zа 30.10.2022ТОТАL:1. Teşkilat (53 odcinek) - 7.04% ⬆ (+0.94) 2. Yargı (41 odcinek) - 6.76% ⬆ (+0.41)
8. Tozluyaka (18 odcinek) - 3.51% ⬇ (-0.59) АВ:1. Yargı - 7.88% ⬇ (-0.40)
2. Teşkilat - 6.71% ⬇ (-0.29) 9. Tozluyaka - 2.33% ⬇ (-0.13)
|
|
|
Post by mira on Nov 2, 2022 7:30:55 GMT
Odcinek 40. Powiem szczerze, że trochę mi się dłużył. Cały czas te same stroje, ta sama sprawa, ten sam problem... Ale tak od połowy akcja drgnęła, Ceylin i reszta zostali uwolnieni, potem przesłuchania, no i Yekta Czytałam kilka komentarzy po "lajwie" i tam pisali, że Yekta za tym wszystkim stoi, ale to nieprawda, z morderstwami nie ma nic wspólnego, ale faktycznie trochę tam podkręcał atmosferę i robił wszystko, by jak najwięcej ugrać dla siebie. Ale czemu on wciąż ma prawo do wykonywania zawodu prawnika, to ja naprawdę nie wiem. I czemu Serdar nie siedzi w więzieniu? Czy to, że zabił Zafera nie zostało udowodnione? Fakt, że Yekta o tym wiedział i go krył? No i Yekta miał też jakieś sprawy z brudnymi pieniędzmi, machlojki finansowe były grane. Majątek mu zabrali, a prawo do wykonywania zawodu już nie? Wydaje mi się to naciągane. W poprzednim sezonie Ceylin została zawieszona na bodajże trzy miesiące za jakąś pierdołę. Pamiętajmy też, że przecież Yekta nie ma dyplomu. OK, wysadził archiwum, ale czy naprawdę nie ma żadnego innego sposobu, by mu to udowodnić? Ceylin z Ilgazem wiedzą i nic nie robią? Aktora, który gra dziennikarza Buraka widziałam już w jakimś serialu, nie wiem, czy to czasem nie był "Nauczyciel". Tutaj spisuje się całkiem nieźle, choć póki co nie miał szczególnie trudnych scen, raczej zgrywał wyluzowanego, dobrego chłopaka, nie mogę się doczekać, kiedy zobaczę jakieś szalone zachowania. Odnoszę wrażenie, że w tym sezonie scenarzystka większy nacisk położyła na Ilgaza, jego działania, przeżycia. Ceylin oczywiście jest ważna, ale trochę jakby pozostawała w tle, pierwszy plan oddając Ilgazowi. Czy to ma coś wspólnego z tym, że Ilgaz ma niby zginąć w końcówce sezonu?
|
|
|
Post by Mavi on Nov 2, 2022 8:02:28 GMT
Widzę, że mam już 3 odcinki w plecy... Cudownie.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 2, 2022 16:56:28 GMT
Widzę, że mam już 3 odcinki w plecy... Cudownie. Ja mam cały sezon
|
|
|
Post by Matthias on Nov 2, 2022 17:43:55 GMT
🖌Według plotek opublikowanych w sieci, Ecem Calhan otrzymała propozycję wcielenia się w rolę dziennikarki w serialu Yargı !
|
|
|
Post by Matthias on Nov 6, 2022 21:09:26 GMT
💥 Yurdaer Okur dołączył do obsady serialu " Yargi” jako gościnna gwiazda
|
|
|
Post by mira on Nov 7, 2022 8:29:26 GMT
💥 Yurdaer Okur dołączył do obsady serialu " Yargi” jako gościnna gwiazda Nie oglądałam wczorajszego odcinka, ale na TT mignęła mi scena z tym aktorem. Cały wieczór zastanawiałam się, skąd gościa znam. Dziś spojrzałam na dodane przez Ciebie Matthias, zdjęcie i momentalnie mnie oświeciło. Serial "Kochana przeszłość" - agresywny, psychiczny mąż głównej bohaterki (Sevda Erginci) i zarazem ojciec Sinana (Seckin Ozdemir). To też był gościnny występ, wykitował chyba w pierwszym, maksymalnie drugim odcinku.
Zdaje się, że życie zawodowe naszych trzech muszkieterów mocno się skomplikowało...
|
|
|
Post by Matthias on Nov 7, 2022 18:08:00 GMT
📌 Reytingi za 06.11.2022ТОТАL:1. Yargı (42 odcinek) - 6.84% ⬆ (+0.08)
2. Teşkilat (54 odcinek) - 6.60% ⬇ (-0.44) 6. Güzel Günler (1 odcinek) - 4.04% 🆕 9. Tozluyaka (19 odcinek) - 3.64% ⬆ (+0.13) АВ:1. Yargı - 8.69% ⬆ (+0.81)
2. Teşkilat - 7.45% ⬆ (+0.74) 5. Güzel Günler - 4.07% 🆕 11. Tozluyaka - 2.28% ⬇ (-0.05)
|
|
|
Post by Matthias on Nov 8, 2022 18:39:13 GMT
✨ Kaan Urgancioglu i Pinar Deniz za kulisami serialu Yargi
|
|
|
Post by Matthias on Nov 9, 2022 17:06:33 GMT
💥 Yurdaer Okur, który gościnnie dołączył do serialu „ Yargi”, pozostanie w serialu jeszcze przez jeden odcinek. Teraz aktor negocjuje z firmą Ay Yapim, aby wziąć udział w serialu „ Aile”
|
|
|
Post by Matthias on Nov 9, 2022 19:38:20 GMT
💥 Znana dziennikarka Oya Dogan powiedziała, że serial „ Yargı” został sprzedany do 50-60 krajów świata
|
|
|
Post by mira on Nov 10, 2022 9:14:17 GMT
Odcinek 41. Ilgaz jest zdeterminowany, by udowodnić, że to Burak jest mordercą. Nie jest to łatwe zadanie, bo Burak jest szalenie inteligentny, doskonale przygotowany na każdą ewentualność, a dodatkowo uchodzi za bardzo grzecznego, sympatycznego, ułożonego chłopaka z dobrym sercem. Na szczęście zanim panowie (znaczy Ilgaz, Pars i Eren) ruszyli do akcji, zostali nieco przystopowani przez Deryę. Przyznam, że ja też w tym momencie odetchnęłam. Potrzebowałam, żebyśmy wyszli z tego mroku, wrócili do domowych pieleszy, odpoczęli, zmienili ubrania. W międzyczasie mamy na tapecie Aylin i jej problemy sercowe. Aylin rozpaczliwie chce być szczęśliwa, doceniona, ważna dla kogoś. Osman dopiero teraz zaczął ją dostrzegać, ale jak to często w życiu bywa - zdecydowanie za późno. Co z tego wyniknie? Nie mam pojęcia. Wygląda na to, że doktorek kręci. Osman pewnie ją uratuje. Ale czy to małżeństwo może być kontynuowane? Gdyby nie to, że scenariusz pisze Sema, powiedziałabym, że może. Ale ona mocno staje po stronie kobiet i nie wiem, czy jest możliwe, by Osman, który Aylin zdradzał i oszukiwał, na powrót stał się dla niej dobrym mężem. U młodzików bez większych zmian, choć wydaje się, że Cinar jest nieco zazdrosny o Parlę i to, w jaki sposób zainteresowała się Burakiem. Trochę się pogubiłam, jeśli chodzi o wiek tych osób. Mevre (czy jak jej tam było?) była w wieku Inci, czyli miałaby teraz jakoś 21 lat. Cinar nie studiował, ale był w wieku zbliżonym do dziewczyn. Parla na początku miała lat bodajże 15, Tugce chyba też. Powiedzmy, że teraz mają jakoś 16, może 17. Parla chyba miała przygotowywać się na studia? W jakim wieku zaczyna się w Turcji studia? Wydaje mi się, że wcześniej niż w Polsce, ale nie jestem pewna. Burak w każdym razie jest już po studiach. Jak to możliwe, że zainteresował się tak młodym towarzystwem? Trochę to naciągane. Ale i tak najbardziej interesuje mnie różnica wieku między Parlą a Cinarem, bo zdaje się, że ta relacja może się jeszcze rozwinąć. Parla już w tamtym sezonie wzdychała do Cinara. W dalszej części odcinka mamy przesłuchania osób, które wraz z Ceylin znalazły się w piwnicy. Za wiele z nich nie wynika, nikt nic nie wie, natomiast każdy chwali Buraka i jest przekonany, że dzięki niemu żyje. Burak jest pytany o ankietę, ale zaprzecza, by miał z nią coś wspólnego, dlatego po przesłuchaniu zostaje zwolniony. Później jednak Eren i Ilgaz dowiadują się od profesora, że ankietę sporządził właśnie Burak (taką informację przekazał kolega Buraka). Ruszają, by go ponownie zatrzymać, ale Buraka ostrzega dziadek i ten wpada w panikę. Atakuje Metina, zabiera mu broń i zaczyna uciekać. W czasie pościgu strzela do Erena i sam obrywa od Ilgaza. Eren trafiony w okolice serca, więc sprawa poważna. Burak niby tylko w nogę, ale biorąc pod uwagę jego chorobę, wszystko może skończyć się śmiercią... Jest jeszcze Ceylin, która już wie, że to ciężarna dziewczyna zabiła taksówkarza. Co zrobi z tą wiedzą?
Odcinek był całkiem niezły, akcja trochę przyspieszyła, na końcu był pościg, strzelanina - to lubię
|
|
|
Post by Matthias on Nov 13, 2022 19:52:54 GMT
💥 Kenan Bal dołączył do obsady serialu "Yargi"
|
|
|
Post by Matthias on Nov 14, 2022 16:16:03 GMT
📌 Reytingi zа 13.11.2022ТОТАL:1. Teşkilat (55 odcinek) - 6.98% ⬆ (+0.38) 2. Yargı (43 odcinek) - 6.80% ⬇ (-0.04)8. Tozluyaka (20 odcinek) - 3.67% ⬆ (+0.03) 10. Güzel Günler (2 odcinek) - 3.43% ⬇ (-0.67) АВ:1. Yargı - 8.48% ⬇ (-0.19)2. Teşkilat - 6.83% ⬇ (-0.62) 7. Güzel Günler - 3.10% ⬇ (-0.97) 9. Tozluyaka - 2.79% ⬆ (+0.51)
|
|
|
Post by mira on Nov 15, 2022 10:52:49 GMT
Odcinek 42.
Czasem w serialu można znaleźć drobne niedociągnięcia, ale mimo to jestem pełna podziwu dla scenarzystki. Bardzo mi się podoba, w jaki sposób wprowadza kolejne wątki, a jednocześnie nie porzuca starych, zawsze w odpowiednim momencie wraca do spraw z przeszłości (np. sytuacja z przyszywanym synem Merdana). Sprawy kryminalne, mordercy, którzy zawsze mają jakiś przebiegły plan, testowanie granic ludzkiej wytrzymałości i te wszystkie skomplikowane przepisy sądowe - naprawdę trzeba mieć łeb, żeby to wszystko tak rozpisać i zadbać o ciekawe dialogi.
W odcinku mamy kontynuację wydarzeń z dnia, w którym Eren i Ilgaz próbowali zatrzymać Buraka. Potem szczęście przeplata się z rozpaczą. Szczęście, że Eren wyszedł z tego cało i rozpacz Ilgaza, bo zginął człowiek. Morderca czy nie - zginął, a Ilgaz nie może przeboleć, że stał się sprawcą czyjejś śmierci. Dalej jest na szczęście spokojniej. Wszyscy powoli wracają do normalności, sprawa zostaje zamknięta, życie toczy się dalej. Ale Yekta nie spoczywa na laurach, odwiedza Ankarę i donosi na Parsa, Ilgaza i Erena nadinspektorowi. Trochę przy tym koloryzował, choć niektóre kwestie rzeczywiście wymagały wyjaśnienia, dlatego nie byłam zaskoczona, że inspektor przystąpił do działania.
W końcówce odcinka mamy inspektora, który jest w Stambule i wzywa do siebie naszych trzech muszkieterów. Ilgaz i Eren zostają zawieszeni, natomiast Pars ma kontynuować urlop, na który udał się po pogrzebie Nevy. Sprawa Buraka będzie ponownie badana. My oczywiście wiemy, że łuskę z miejsca zbrodni zabrał Yekta, posługując się przy tym szefem wydziału zabójstw, ale czy ta sprawa wyjdzie na jaw? Mam nadzieję, że tak.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 19, 2022 19:30:32 GMT
📸💫 Yurdaer Okur za kulisami serialu " Yargi"
|
|
|
Post by Matthias on Nov 21, 2022 19:41:20 GMT
📌 Reytingi zа 20.11.2022ТОТАL:2. Yargı (44 odcinek) - 6.84% ⬆ (+0.04)3. Teşkilat (56 odcinek) - 6.69% ⬇ (-0.39) 8. Güzel Günler (3 odcinek) - 3.14% ⬇ (-0.29) 9. Tozluyaka (21 odcinek) - 2.92% ⬇ (-0.74) AB2. Yargı - 8.21%⬇(-0.27)3. Teşkilat - 7.01%⬆(+0.18) 8. Güzel Günler - 3.23%⬆(+0.13) 14. Tozluyaka - 1.96%⬇(-0.83)
|
|
|
Post by mira on Nov 23, 2022 15:11:03 GMT
Odcinek 43.
Nie był zły, podobało mi się, jak wszyscy zjednoczyli się dla wspólnego celu, podobała mi się wycieczka Yekty, ale najlepsza była jak zwykle końcówka. Natomiast to, że wszystkie dowody w sprawie udawało się tak łatwo znaleźć i to w takim wielkim mieście, jak Stambuł, było dla mnie nienaturalne, za szybkie, trudne do uwierzenia. Nie chcę się jednak czepiać, bo serial jest świetny tak czy inaczej i nadal wszystko trzyma się kupy.
W odcinku było mało Cetina, Lacin i Defne, sąsiadka i przyszywany syn Merdana nie pokazali się w ogóle, ale pozostali bohaterowie byli stale obecni, nawet młodzież miała mnóstwo scen. Niestety na głupotę Cinara chyba nie ma lekarstwa. Chciał być honorowy, rozumiem, chciał żeby Gul mu wybaczyła - to też rozumiem, ale po co wciągać w to wszystko dziewczyny? Teraz obie rodziny są umoczone, choć właściwie nie wiadomo, co się tam wydarzyło...
|
|
|
Post by Matthias on Nov 28, 2022 15:48:43 GMT
📌 Reytingi zа 27.11.2022ТОТАL:2. Yargı (45 odcinek) - 6.75% ⬇ (-0.09)9. Tozluyaka (22 odcinek) - 3.49% ⬆ (+0.57) 14. Güzel Günler (4 odcinek) - 3.01% ⬇ (-0.13) АВ:2. Yargı - 8.17% ⬇ (-0.04)8. Güzel Günler - 3.68% ⬆ (+0.45) 17. Tozluyaka - 2.26% ⬆ (+0.30)
|
|
|
Post by mira on Nov 29, 2022 20:15:05 GMT
Odcinek 44.
Na głupotę Cinara chyba nie ma lekarstwa, ale że Tugce, niby taka mądra dziewczyna, dała się w to wszystko wciągnąć, to jestem zaskoczona. I co oni teraz zrobią? Przecież jak to wszystko się wyda, a kiedyś wyda się na pewno, to będzie prawdziwa masakra, aż sobie nie wyobrażam...
Anil stwierdził, że Serdar miał wiele obrażeń, ale śmierć nastąpiła na skutek silnego uderzenia w rdzeń kręgowy na wysokości szyi/z tyłu głowy. Czyli jednak cios od Gul był decydujący? Ale kiedy powstały pozostałe obrażenia? Niby Mevre zraniła Serdara, ale w którym momencie, to zupełnie nie wyłapałam. I kto go dusił? Yekta śmierdział, jakby był na wysypisku śmieci, bo niby ktoś wrzucił go do kontenera. Pomyślałabym, że macał palce w sprawie Serdara, ale przecież Merdan twierdzi, że widział, gdy Serdar zmarł i że sam go na wysypisko wywiózł. Ciekawe, za ile odcinków to wszystko się wyjaśni.
Ceylin ma nową sprawę i wiele wskazuje na to, że dojdzie do starcia pomiędzy nią a panią prokurator. Nawet ciekawy wątek, zwłaszcza że obie babki to sile charaktery, tylko jak dla mnie trochę zbyt nagle to wszystko się dzieje, bo przecież dopiero co były wspólne kolacyjki, pogaduchy itd. Nie chciałabym, żeby się poróżniły jakoś bardzo.
Właściwie nic więcej nie mam do napisania, w wątku Aylin i Cetina nic nowego się nie zadziało. W sprawie autystycznego syna Merdana też nie. Jedyne co, to z szefem Rafetem coś ruszyło do przodu, bo wszczęto przeciwko niemu postępowanie. Gość od początku mi nie pasował, mam nadzieję że szybko wyleci z policji.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 3, 2022 10:41:29 GMT
💥 Telemundo zaprezentuje swoim widzom w Puerto Rico serial „ Yargi”, który ukaże się pod nazwą „ El Juicio” na początku przyszłego roku
|
|
|
Post by julia on Dec 3, 2022 21:34:52 GMT
Po dłuższej przerwie, nadrobieniu odcinków "Teskilat" , nadrabiam "Yargi" Obejrzałam na razie trzy odcinki 40, 41, 42.Odczucia takie same, czyli serial ogląda mi się bardzo dobrze.. Sceny w zamknięciu , denerwujące. Wszyscy mają nerwy napięte , jak postronki, a do tego zjawia się nasz żurnalista, jako jeden z więźniów. Potem dowiadujemy się, że to nie tak, że to Burak za tym stoi. Mimo, iż pozostali bardzo dobrze się o nim wypowiadają., nasi prokuratorzy drążą sprawę i dochodzą do jednego wniosku - to Burak. Ale już nad wszystkim czuwa chytry lis, czyli Yekta. Ma swoje metody , aby odwrócić kota ogonem i żeby wszyscy uwierzyli w jego wersję. Najbardziej się poirytowałam, gdy przesadnemu krasomówstwu uległ także główny naczelnik z Ankary. Denerwują mnie konferencje prasowe urządzane przed prokuraturą Jest to czas odrodzenia się Yekty pod każdym względem. Naiwna Lacin znów się ulitowała i wzięła pod swój dach na własne nieszczęście. Ma też pieniądze, bo Haluk, to bogaty i wpływowy człowiek. Teraz wszystko będzie pod jego dyktando Yekty. Każdy dowód przeciwko Burakowi jest interpretowany na jego korzyść. Potok słów, przeinaczanie faktów i wielu się na to nabiera. Ma też swojego człowieka- komendanta policji. Szemrany typ, który nie podobał się nam od początku. No i jest znów krok przed wszystkimi, bo ma drugą kulę, którą wystrzelił Ilgaz. Kolejna rozkoszna scena , gdy Yekta idzie na spotkanie z komendantem do knajpki, w której podają podroby. Mdli go zapach, mdli go wygląd miejsca, och ten esteta adwokat Yekta Jestem ciekawa dalszego rozwoju akcji. Pars nie godzi się ze śmiercią Nevy, Haluk ze śmiercią jedynego wnuka i nie przyjmuje do wiadomości, że to on zabił sędzię. Żal mi Ilgaza, którego męczą wyrzuty sumienia. Jest pryncypialnym człowiekiem, a teraz zmuszony był użyć broni, on który zawsze uważał ,że wszystko musi rozsądzić sąd. W tych odcinkach Ceylin , po traumie związanej w porwaniem, szybko staje na nogi i bardzo dobrze, ponieważ Ilgaz potrzebuje mocnego wsparcia. Kim jest doktorek, który tak bajeruje Aylin? jaki ma cel? Może dwa następne odcinki to wyjaśnią
|
|
|
Post by Matthias on Dec 5, 2022 17:46:16 GMT
📌 Reytingi zа 04.12.2022ТОТАL:1. Yargı (46 odcinek) - 6.74% ⬇ (-0.01)11. Güzel Günler (5 odcinek) - 3.44% ⬆ (+0.43) 12. Tozluyaka (23 odcinek) - 3.42% ⬇ (-0.07) АВ:1. Yargı - 9.28% ⬆ (+1.11)10. Güzel Günler - 2.89% ⬇ (-0.79) 24. Tozluyaka - 1.60% ⬇ (-0.66)
|
|
|
Post by julia on Dec 7, 2022 11:11:50 GMT
Odcinek 43, 44, 45.Zaczęło się zamieszanie z Serdarem. Niemal wszyscy są zamieszani w tę sprawę. Najpierw on śledził przy pomocy drona swoich byłych przyjaciół. Potem Yekta, przyparty do muru dał mu paszport i pieniądze. Następnie Cinar , koniecznie chce udowodnić Gul, że to Serdar zabił Zafera.Dzwoni i sciąga pół rodziny Ceylin. Po co, skoro już wiadomo, że to nie on No, ale to cały Cinar. Kolejne odsłony to szarpanina, krzyki, strzały i martwy Serdar I teraz się zaczęło dochodzenie. Najpierw Serdar dusił Cinara, potem ten jego, Serdar strzelał, ranił Osmana, Gul zdzieliła go łopatą w tył głowy, a Parla poprawiła cegłą. Który z ciosów był śmiertelny W każdym razie młoda jest w rozsypce. Osman leży w domu, dziadek wywozi zwłoki na wysypisko, a potem wszyscy robią dobrą minę podczas kolacji , na której są wszyscy . Ceylin zastanawiają ukradkowe spojrzenia, niepewne miny, sztuczność w zachowaniu zwłaszcza dziewczyn. To najważniejsza sprawa w tych odcinkach. Druga kwestia, to Cetin, który nie jest Cetinem, ale prawdziwego imienia nie może zdradzić Tylko dlaczego? Aylin jest zdruzgotana i odchodzi, ale to jeszcze nie koniec. przecież ma dociekliwą siostrę, która chce się z oszustem rozprawić także dlatego, że "ranił" Osmana. Loczek podziwia spryt swojej szefowej No i co się okazuje? Fałszywy Cetin pokazuje kawałek brzucha i nie ma żadnej rany, która powinna być - W co się wszyscy wplątaliście - zadaje pytanie wściekła Ceylin. Pojawiają się też tarcia na linii Deryia - Ceylin. Trochę to jest dziwne , że tak od razu Deryia stała się nieustępliwa w stosunku do koleżanki, broniącej swojego znajomego. Jest to ciekawa sprawa, ponieważ Arda po powrocie do domu, zastał bałagan, mnóstwo krwi, nie było jego żony i córki. Deryia widzi zaplanowane przez niego zabójstwo, Ceylin się stawia i iskrzy między nimi. Ilgaz i Eren powolutku zbliżają się do odkrycia prawdy. Znaleźli miejsce przestępstwa i dochodzenie nabierze tempa. Osobny akapit nalęży się serialowemu lisowi, szakalowi, hienie, przebiegłemu gadowi , czyli Yekcie. Nie dość , że litościwa Lacin wzięła go pod swój dach, to jeszcze odrodził się , jak Feniks . Zarządzać będzie sprawami prawnymi holdingu Haluka. Jak się cieszy z nowego biura, które z dumą pokazuje Lacin. Oto znów jest na swoim miejscu, gdzie nie śmierdzi, gdzie jest czysto, elegancko i panu Yekcie będzie wygodnie snuć kolejne intrygi. A jak wiemy, bardzo , ale to bardzo zależy mu na zniszczeniu Ceylin i Ilgaza. Nie mogę słuchać tego rechotu i patrzeć na te drobne szybkie kroczki i pogardliwy uśmiech, wymachiwanie teczką. Ale Ugur Polat w tej roli jest świetny "Yargi" jest serialem, który cały czas przyciąga widza i nawiązuje do starszych produkcji, w których pokazywano szczerość uczuć protagonistów , a nie tylko całusy w czoło. Tu mamy dużo czułości bohaterów, okazywanej nie tylko w zaciszu domowym. I to mi się podoba.
|
|
|
Post by mira on Dec 7, 2022 11:52:16 GMT
julia, ależ przyspieszyłaś, nawet mnie prześcignęłaś, bo ja zatrzymałam się w momencie, gdy Ceylin wpadła do pokoju, w którym leżał Osman. Zdaje się, że to była końcówka 44 odcinka. Trochę mi się miesza numeracja przez to, że w tabelkach, które wrzuca Matthias, mamy numerację od drugiego sezonu, a nie od początku. Ciekawe, kim okaże się synuś Yekty. W ogóle nie spodziewałam się, że ktoś taki może pojawić się w serialu, ale podoba mi się pomysł Semy. Z Serdarem mega zamieszanie, ja nie wiem, jak oni z tego wybrną. Ilgaz i Ceylin to się chyba załamią, mimo że to mega silne charaktery.
|
|
|
Post by lucy on Dec 7, 2022 12:43:28 GMT
Trochę mi się miesza numeracja przez to, że w tabelkach, które wrzuca Matthias, mamy numerację od drugiego sezonu, a nie od początku. Przecież Matthias zawsze podaje nr. odcinka od początku.
|
|
|
Post by mira on Dec 7, 2022 14:49:01 GMT
Przecież Matthias zawsze podaje nr. odcinka od początku.
Napisałam, że w tabelkach, tych czerwonych. Żeby nie było - pretensje mam do Dizilah, do nikogo więcej Na zestawienia seriali z danego dnia zwykle nie patrzę, ale dzięki za uwagę, teraz spojrzę.
|
|