|
Post by Matthias on Apr 19, 2022 18:47:05 GMT
💥Serial " Yargi” dojdzie do finału sezonu w 34. odcinku i powróci jesienią z drugim sezonem.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 23, 2022 12:47:30 GMT
💥Serial „ Yargi” wkrótce pojawi się w Uzbekistanie na kanale ZO‘R TV. Wcześniej serial został zakupiony na platformę Sevimli Play. Z powodu braku porozumienia między stronami Madd Entertainmentmant sprzedał prawa do transmisji telewizji ZO'R. Seria zmieniła również nazwę. Teraz nazywa się Aybdo (Winny), wcześniej tłumaczone nazwy jako Hukm (Wyrok). Tytuł również został zmieniony w związku ze zmianą kanału.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 23, 2022 19:05:57 GMT
Odcinek 28Ilgaz roztargniony emocjonalnie wychodzi z "miejsca zbrodni". Nie dociera do niego to, że Cinar mógłby zabić Zafera, a Metin, ojciec - pomóc mu zatuszować tę zbrodnię. Ach. Facet - Ty to nie zaznasz prawdopodobnie spokoju w tym serialu. W każdym odcinku, ktoś się zaskakuje... A Celinka szuka dla Ciebie i siebie małego kącika. I kupuje mieszkanie. Jak Ty będziesz mógł jej spojrzeć w oczy po tym wszystkim? Gul - jeszcze chwila a zwariuje. Neva, Pars, Eren - pomagają Ilgazowi jak mogą w sprawie Metina i Cinara, ale prawda i tak wyjdzie na jaw. W dodatku Neva podrzuca byłemu narzeczonemu list od Metina - policjant popełni samobójstwo? Ot to by była akcja! Ale oczywiście, po udaniu się na cmentarz jest tylko gadka, gadka, gadka... Wielka improwizacja Metina - i nic więcej. Nie dochodzi do żadnego strzału - a szkoda! Merdan, po coś Ty wyciągał te wszystkie naboje... Jeden mogłeś zostawić. Yekta z maseczką na twarzy Bez tej postaci Yargi na pewno wiele by straciło... Defne - jak ona ryczy i krzyczy, to muszę ściszać głośność. No nie mogę. W tym odcinku to u większości zakręciła się łezka w oku . Przeryczany ten odcinek. Cmentarz, Defne, Cinar... Jedną celę przewiduję dla Cinara, Metina i Merdana . Cała trójka zasługuje na to, aby pójść do pierdla. Sprawa z kontenerem, mieszkaniem zajmuje większość odcinka. Jakoś mnie te sceny nie porwały. Zdążyłem zrobić herbatę i wrócić. Ilgaz drze się na wszystkich, Merdanowi plany poszły się ... . A Yekta triumfuje. To, czego reszta nie mogła zrobić przez cały odcinek - czyli poinformować Celinkę o tym, kto jest prawdziwym mordercą - tak Yekta zrobił to w... 10 minut . I to jeszcze zawiózł ją na miejsce zbrodni. Yekta #1 w tym odcinku, Ilgaz na drugim, a na trzecim... Pars? Chociaż ciężki to wybór był, bo odcinek po 27, zanotował u mnie dość spory spadek...
|
|
|
Post by mira on Apr 24, 2022 9:24:39 GMT
Próbuję nadrobić odcinki, ale bardzo wolno mi to idzie. Aż sama jestem zaskoczona, że nie mogę się wkręcić, nie czuję żadnego napięcia. Przez święta i w czasie pobytu w szpitalu jakoś zmęczyłam 25 odcinek i aktualnie jestem w połowie 26. A tu już 29 przetłumaczony...
|
|
|
Post by Matthias on Apr 24, 2022 15:08:38 GMT
mira to ja zdrówka Ci życzę . Właśnie tak od 23 do 26 to żadnego WOW nie było w odcinkach. 27 mnie pozytywnie zaskoczył, szczególnie końcówka. A 28 to takie flaki z olejem, i rozciągnięcie wątku z Cinarem do maksymalnych rozmiarów - patrz, cały odcinek. Ja właśnie kończę odcinek 29 oglądać.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 24, 2022 16:12:46 GMT
Odcinek 29Wracamy do sceny, na którym zakończył się poprzedni odcinek. Celinka przyłapuje trzech muszkieterów na uwalnianiu z miejsca zbrodni Cinara. Podejrzewam, że wewnątrz niej, nie ma niczego innego, prócz krzyku... Przyjaciel Eren, Kolega Pars, który nie raz już stawał po jej stronie, i ukochany mąż, z którym chciała założyć rodzinę - Ilgaz... Cała trójka opowiedziała się przeciwko niej. Żaden z nich nie przyszedł do niej, nie powiedział jak wygląda sprawa. W ogóle - o co chodzi! Wszyscy milczeli, kombinowali i jeździli razem, a żadnemu z nich nie przyszło do głowy, co może Celinka czuć, jak się dowie prawdy... I mają teraz właśnie styczność z nową Celinką! Scenarzyści o dziwo postanowili cofnąć się w przeszłość. Do chwili, jak pierwszy raz Celinka spotkała się z Ilgazem. Oczywiście, sprawa dotyczy morderstwa, potrójnego postrzelenia młodego mężczyzny. Powiem Wam, że ja uwierzyłem temu młodemu gościowi. Nie wygląda na takiego, co by kogoś chciał zabić. Jednak jego głupota odnośnie tego "co ludzie powiedzą" na to, że chciał porwać swoją dziewczynę mnie powaliło Pierwsze zetknięcie się Ilgaza z Celinką nie należało zbytnio do udanych. A szkoda. Nie było czuć podczas niego tej nici zauroczenia, sympatii. Wręcz przeciwnie. Każde na każdego patrzyło chłodno. I Ilgazik jeszcze był wtedy w związku z Nevą Oj, chyba gołąbeczki się nie dogadywały zbytnio. Ilgazowi już wszystko wisiało, co chce robić Neva. Jego spojrzenie mówiło: I pomyśleć, że scena w restauracji pomiędzy Lacin, Yektą, Celinką i Cuneytem jest taka... Zabawna bym rzekł. Taka miła odskocznia, jak jeszcze wszyscy się lubili nawzajem. A teraz wiadomo jak jest... No i słowa Celinki, mówiące o tym, że będzie czekała na dzień, kiedy będzie mogła zgłosić Ilgaza na policję, nastał... Po pół godzinie wracamy do teraźniejszości. Zgłasza sprawę na policję, Metin załamany w samochodzie. Pars próbuje się w jakikolwiek sposób wytłumaczyć, ale co to zmieni... Nikt nie przywróci Zafera do życia, nikt nie powie Celince w jakiej sprawie jadą do opuszczonej fabryki... Celinka - tak jak powiedział Yekta, Twoja zemsta będzie ogromna! Jeszcze, żeby mało było morderstw, znaleziono martwego sędziego Kemala Kolejny trup do kolekcji. Derya pomaga Ilgazowi, chociaż w małym stopniu przy sprawie Kemala. Ale najważniejszym fragmentem odcinka 29 jest przesłuchanie, zarówno Cinara, jak i Metina. Celinka i tak ma stalowe nerwy. Że też nie wtargnęła do środka, i nie zaczęła szamotać jednym i drugim. Ilgaz... Jak to powiedział Twój dziadek kiedyś - patrzenie na cierpienie ukochanej kobiety, jest największym bólem... Właśnie to czujesz, kiedy tam stoisz w sali przesłuchań i widzisz jak Celinkę szarpią emocje? Metin ostatecznie nie zostaje aresztowany, tylko Cinar... Celinkę musi tam nosić... Derya przymila się do Parsa, Kemal sędzia został jednak otruty - to będzie kolejne dochodzenie i... CO JEST DO JASNEJ CIASNEJ?! Celinka kogoś zamordowała?! Skąd ten nóż. 6 miesięcy później... Kogoś chroniła? Dlaczego krew jest na jej koszulce? Jedno jest pewne. Nie jest w ciąży! Więc nie będzie bebeka Odcinek mi się wyjątkowo podobał. Z ostatnich 10, w końcu coś drgnęło i nie narzekałem na nudę .
|
|
|
Post by Matthias on Apr 25, 2022 15:56:05 GMT
📌 Reytingi za 24.04.2022 - NIEDZIELAТОТАL:1. Yargı (30 odcinek) 6.33% ⬇ (-0.31%)
3. Teşkilat (44 odcinek) 5.32% ⬇ (-1.12%) 6. Adı Sevgi (7 odcinek) 3.13% ⬇ (-0.04%) АВ:1. Yargı - 9.33% ⬇ (-0.10%)
2. Teşkilat - 5.90% ⬇ (-1.61%) 15. Adı Sevgi - 1.43% ⬆ (+0.02%)
|
|
|
Post by Matthias on Apr 26, 2022 16:00:06 GMT
💥Nowy odcinek serialu Yargı nie zostanie wyemitowany w najbliższą niedzielę.
|
|
|
Post by mira on Apr 27, 2022 10:26:14 GMT
💥Nowy odcinek serialu Yargı nie zostanie wyemitowany w najbliższą niedzielę. W niedzielę w Turcji wypada święto, tak? Trochę ostatnio wypadłam z rytmu i mało interesowałam się tym, co się dzieje na świecie, jak i tureckimi serialami, ale kojarzę, że trwał ostatnio Ramadan, czyli wnioskuję, że się już kończy. Udało mi się nadrobić wszystkie przetłumaczone odcinki! Odcinki 25 i 26 nie były zbyt interesujące, ale potem się wciągnęłam. W fabule nieuchronnie zbliżała się katastrofa, więc czekałam na to. Czekałam na reakcje Ilgaza i Ceylin, na to, jak zmieni się ich życie, co stanie się z ich małżeństwem. Ostatni odcinek, czyli 29, był nieco dziwny, bo najpierw cofamy się o rok, potem wracamy do teraźniejszości, następnie skaczemy pół roku do przodu. Wcześniej w tym serialu chyba nie stosowano takich zabiegów, a przynajmniej nie na taką skalę. Były wspominki z życia Inci, było coś o aresztowaniu niewinnego wówczas Zafera i przyjaźni Ceylin i Engina, ale to były krótkie scenki. W 29 odcinku sceny wspominkowe są bardzo długie. Ale ta historia z przeszłości najwyraźniej wiąże się jakoś ze śmiercią sędziego Kemala, bo nie bez powodu pokazują nam tego młodego chłopaka, a potem jego akta trafiają w ręcę Ilgaza. Ilgaza jest mi strasznie szkoda. Ceylin oczywiście też, bo straciła siostrzeńca, siostrę, ojca, sypie się małżeństwo jej siostry, straciła najbliższego przyjaciela, który okazał się potworem, a do tego rodzina ukochanego od tak dawna ją oszukiwała. Naprawdę można zwariować. Nie podoba mi się, jak traktuje Ilgaza, ale absolutnie nie skreślam jej z tego powodu. Sama nie wiem, jak bym się zachowała w takiej sytuacji. To są jednak bardzo silne emocje. Zastanawiam się, w którym kierunku podąży scenariusz. Z pewnością na koniec sezonu wszystko skomplikuje się jeszcze bardziej. Do tej pory Ceylin i Ilgaz trzymali się zawsze razem, co było piękne, bo w innych serialach proci co chwilę się schodzą i rozchodzą, a tu tego nie było. Ale w końcu do tego rozstania pewnie dojdzie. Wydawać by się mogło, że największa bomba już wybuchła, ale przecież muszą zakończyć z przytupem, więc spodziewam się czegoś jeszcze większego. Tylko co to może być? O co chodzi z tym nożem w rękach Ceylin? Troszkę mnie denerwuje porzucanie niektórych wątków. Mam na myśli np. sprawę Nevy, to co zrobiła w Ankarze. Ilgaz mówił, że ma się przyznać, albo sam na nią doniesie i co? Ucichło. Podobnie z biznesem narkotykowym i przewinieniami młodzieży. Sprawa ucichła. Tak, Ilgaz mówił, że poczekajmy do powrotu Zafera, a potem wydarzyło się wiele innych rzeczy, ale czy można o tym zapomnieć? Czy Parla, Mevre i Tugce nie poniosą żadnej kary? Trochę nielogiczne wydaje mi się też to, że Yekta zatrudnił Cuneyta zaledwie przed rokiem. On jest wtajemniczony we wszystkie brudne sprawki przełożonego i co, w tak krótkim czasie zdobył jego zaufanie? Aż trudno w to uwierzyć. W ogóle Cuneyt w 29 odcinku ma jakąś nietęgą minę. Niby robi wszystko, co Yekta każe, ale jakoś bez przekonania. Odnoszę wrażenie, że w końcu coś w nim pęknie.
|
|
|
Post by julia on Apr 27, 2022 11:16:42 GMT
Później więcej, a na gorąco chcę powiedzieć, że od zawsze wkurzała mnie matka Ceylin, wkurzała Aylin i teraz wkurza sama Ceylin Tak, wkurza , jak nie wiem co! Wszystko rozumiem, jej rozpacz, stan emocjonalny, ale z jej zachowania wynika, że lepiej by było , gdyby to rozzłoszczony tatuś zabił Cinara, a nie odwrotnie. Drażnił mnie lebiega Cinar, ale on się bronił !!!!!! No i jedno jest pewne, Ceylin zechce się zmierzyć z Yektą, sama, na swoich zasadach.
|
|
|
Post by julia on Apr 27, 2022 17:58:27 GMT
Odcinek 29.Współczuję Ceylin szoku, jaki przeżywa , patrząc na panów prokuratorów i Erema, którzy uwalniają z więzów Cinara. A mówiłam, że ten szejtan Yekta jest o krok przed wszystkimi. Studiów prawniczych nie ukończył, ale umysł i węch ma wyjątkowo wyczulone. Dedukuje, przekupuje ludzi, szantażuje, nie waha się przed najgorszym i ciągle umyka sprawiedliwości, bo umie się wyłgać, wybronić, a pogrążyć innych. W lot pojmuje wszystko i sieje samo zło Robi to oczywiście celowo, aby zranić Ceylin, aby podciąć jej skrzydła i zabić wiarę w ludzi. Inwersja czasowa w swoim końcowym przesłaniu, miała na celu przypomnienie słów Ceylin sprzed roku :"Chciałabym ,aby nastał dzień kiedy to ciebie zgłoszę na policję" . Działa momentalnie, nie namyślając się ani chwili sięga po telefon. Nie chce niczego słyszeć. Wystarczy jej to, co zobaczyła. To jest normą w tureckich serialach, nienawiść od razu i...zemsta. Liczy się tylko jeden ból . Rozumiem, ciało Zafera zniknęło, zakopano je byle jak w lesie, jest dopiero co po pogrzebie, niby aresztowano podejrzanego, a tu nagle ...to nie on, to ...Cinar. W głowie Ceylin kłębią się myśli, w sercu ogień i ból, złość i rozżalenie, że mąż nie powiedział prawdy, że dowiedziała się jej od tego podstarzałego satyra z diabolicznym śmiechem na poczekaniu. Nieważne, że Ilgaz dowiedział się poprzedniego dnia. Pars jej tłumaczy, ale do niej to nie dociera. I tu zaczynam się irytować. Co to za walenie w ścianę pani adwokat, podczas przesłuchania Metina, co za rzucanie się w gabinecie na Cinara. Biedak nawet nie zdążył powiedzieć, że przecież to jej tatuś chciał go z premedytacją zabić. Słyszała jego zeznanie, Zafer sprzedał rodzinne złoto, kupił broń, dorwał Cinara, a gdy ten uciekł z cmentarza, dowiedział się od gnidy i sprzedawczyka Serdara , gdzie poszedł, znów dopadł go w autobusie, przystawiał non stop pistolet ... zawlókł do pustej hali, zaczęła sie szarpanina.... Drażnił mnie Cinar cały czas, bo nierób, leń, wdawał się w afery fabrykowane przez Serdara, ale teraz jest mi go naprawdę żal. To on miał być ofiarą, bo Zafer nie miał zamiaru czekać na wyrok sądu, tylko sam chciał "wymierzyć sprawiedliwość", tylko nie temu komu trzeba. A Ceylin jest wręcz chora z nienawiści. Tak, tak, ktoś powie, że Cinar mógł od razu się przyznać, iść na policję i wtedy byłoby inaczej.... Jednak ona jest adwokatem i z własnego doświadczenia wie, że nie zawsze wszystko wygląda, jak się człowiekowi wydaje, że bardzo często niewinni są tak przerażeni, iż popełniają błędy, uciekając i wreszcie, że ona jest w pewnym sensie zawodowo zobligowana do innego sposobu patrzenia. Nie raz i nie dwa zdarzało jej się bronić przestępców i co? Wtedy to było ok, a teraz nie?! . Owszem dotyka jej bezpośrednio, ale mimo wszystko nie lubiłam Ceylin w tym odcinku. No i ta matka Ceylin Jak widzimy w odcinku, Ilgaz jest straszliwe rozbity. Z jednej strony kochana, zraniona kobieta, z drugiej rodzina...Ceylin postawiła go pod ścianą - albo ona , albo jego bliscy..... Pojawił się też sygnał o drugiej kuli Czyżby znów maczał w tym swoje wypielęgnowane, ale brudne, ręce Yekta? Zastanawiająca jest też retrospekcja. Ceylin ma poplamioną koszulkę, zamyka się w domu, wyjmuje zakrwawiony nóż i Eren , walący do drzwi....
|
|
|
Post by Matthias on Apr 27, 2022 18:02:48 GMT
mira julia Powiem Wam dziewczyny, że 30 odcinek niewiele więcej wprowadził do fabuły... Więcej krzyków Celinki, Gul... Chwilami to trzeba wyciszać dźwięk Więc przygotujcie się psychicznie do tegoż odcinka
|
|
|
Post by mira on Apr 27, 2022 19:54:12 GMT
mira julia Powiem Wam dziewczyny, że 30 odcinek niewiele więcej wprowadził do fabuły... Więcej krzyków Celinki, Gul... Chwilami to trzeba wyciszać dźwięk Więc przygotujcie się psychicznie do tegoż odcinka Trochę go przemaglowałam na YT, bo jak już oglądałam ciurkiem kolejne odcinki, to jednak się trochę wciągnęłam i ciekawa byłam, co dalej Cinar pewnie się z tego wszystkiego wymiksuje, ale na to musimy poczekać, a w międzyczasie jakoś przetrawić zachowanie Ceylin. W oczekiwaniu na nowy odcinek obejrzałam w końcu film "W dobrych rękach". Kaan wypadł całkiem nieźle, naprawdę lubię tego faceta. I ogólnie film podobał mi się, nawet łzę ze trzy razy uroniłam...
|
|
|
Post by Matthias on May 4, 2022 19:41:39 GMT
Odcinek 30No dobrze. Postanowiłem dzisiaj obejrzeć odcinek, i tak właśnie zrobiłem. Na początku Ceylin i Ilgaz. Celinka stawia warunek swemu mężowi, jednak on, jak każdy na jego miejscu, stoi na rozdrożu. Kogo wybrać? Żonę, czy rodzinę, która przyczyniła się do śmierci ojca żonki... Ilgaz próbuje wymijająco odpowiedzieć na to pytanie, jednak Celinka chce konkretnej odpowiedzi. Mieszkanie kupione, wyszykowane, tylko oni są niezdecydowani. Ach, czy Wy kiedykolwiek zaznacie spokoju? Ilgaz chciał powiedzieć o tym wszystkim Celince, ale jednak tego nie zrobił i teraz za to płaci wysoką cenę. Yekta odwiedza szanownego Cinara w więzieniu, i proponuje mu zostanie jego prawnikiem. Co on jeszcze wymyśli? Nie dość, że się kręci i macza palce we wszystkich sprawach jak idą, to jeszcze chce bronić Cinara. Właśnie... Bronić? Czy Dobić? Dodatkowo jeszcze zostaje adwokatem Osmana w sprawie rozwodowej z Aylin. Mało go wszędzie, to jeszcze w rodzinie Erguvan będzie chciał namieszać. Celinka nawet na dzień nie może odpocząć od Yekty. Serdar otrzyma nową tożsamość? Proszę, jaki alvaro i macho... W hotelu sobie siedzi, drinki pije, klatę pokazuje, na dziewczyny spogląda. Jak to na FB pisali - obleśny typ Eren i Pars ratują odcinek - z nimi nie można się nudzić. Ta dwójka muszkieterów zawsze coś wymyśli . Eren nie opróżnił magazynka i by postrzelił Parsa Celinka na każdym kroku wbija szpilę Ilgazowi. I jeszcze Erenowi i Parsowi - w końcu jej się nie dziwię. Cała trójka ją okłamała, spiskowała za jej plecami, i o niczym, nawet najdrobniejszym szczególe jej nie powiedzieli. To teraz mają za swoje. Proszę, proszę... Gul i Aylin pokazały klasę w domu Metina. Myślałem, że chałupa pójdzie z dymem, ale jednak nie... Dobrze, że chociaż Makbule się dowiedziała prawdy o swoim bratanku. Defne - jedyna chyba obok Ilgaza, która ma głowę na karku. Sama chce udać się do Celinki i prosić o przebaczenie. Nie Merdan, nie Metin... Tylko ta młoda dziewczyna. Brawo! W końcu pozytywnie mnie zaskoczyła. jednak nie jedna, lecz trzy kule były skierowane w Zafera - w tym dwie ostatnie śmiertelne. My wiemy, że to Serdar, pytanie tylko - kiedy dowie się o tym reszta. Celinka napomknęła Parsowi, że mógłby to być Serdar, sługus Yekty, i kolega Cinara. Ale na wieść o rekonstrukcji wydarzeń, Celinka reaguje dość gwałtownie. W końcu, znowu chcą ratować Cinara. Ilgaz odchodzi, zostawia klucze. Dosyć ma już tych wszystkich krzyków, oskarżeń i ciągłego darcia się na niego. Chłop też ma swoją cierpliwość. Zaczyna się to wszystko gmatwać w tym serialu. I jeszcze ta scena - 6 miesięcy później. W międzyczasie przewija się Derya ze sprawą sędziego Kemala, który został otruty, a może mieć powiązanie z 1 sprawą wspólną Ilgaza i Celinki. Co przyniesie nam 31 odcinek? Chyba niezbyt wiele nowego.
|
|
|
Post by mira on May 5, 2022 6:37:15 GMT
Widziałam na TT, że Sema skończyła już pracę nad scenariuszem odcinka finałowego. Jestem mega ciekawa, jak to się skończy i z czym nas zostawią. Mam nadzieję, że będzie to coś, co wbije mnie w fotel. Też chciałam obejrzeć wczoraj odcinek, ale nie dałam rady. Poprzednią noc prawie całą zarwałam, bo nabrałam dodatkowych zleceń, więc wczoraj szybko zasnęłam. Może dziś zrobię sobie seansik
|
|
|
Post by Matthias on May 5, 2022 18:38:15 GMT
Czekam, czekam na kolejne odcinki. Dziać się coś dzieje, ale są momenty, kiedy człowiek ma ochotę przesuwać suwakiem... Szczególnie mam dość całego tego lamentu. Po części rozumiem Celinkę, ale te oskarżenia ciągłe, obwinianie i oskarżanie, wbijanie szpilę każdemu w pracy - no troszeczkę się robi to niesmaczne.
|
|
|
Post by Matthias on May 6, 2022 8:24:30 GMT
💥 Pinar Deniz zadała sobie pytanie: „ Czy to normalne, że tak dużo płaczę, kiedy czytam scenariusz tego serialu?” (mowa o finale sezonu).
|
|
|
Post by mira on May 6, 2022 9:23:17 GMT
Osobiście mam już trochę dość zarówno płaczu, jak i wrzasków Ceylin, ale spodziewam się, że na koniec dostaniemy tego jeszcze więcej
|
|
|
Post by Matthias on May 6, 2022 18:04:50 GMT
Osobiście mam już trochę dość zarówno płaczu, jak i wrzasków Ceylin, ale spodziewam się, że na koniec dostaniemy tego jeszcze więcej Przygotuj całe opakowanie chusteczek
|
|
|
Post by Matthias on May 7, 2022 18:11:20 GMT
📸✨ Kaan Urgancoglu i Pinar Deniz za kulisami serialu Yargi.
|
|
|
Post by julia on May 8, 2022 17:38:50 GMT
Odcinek 30.Dziś premiera nowego odcinka, a ja dopiero wczoraj obejrzałam 30. I cóż mogę powiedzieć? To, co w ubiegłym tygodniu. Ceylin mnie wkurza i tyle Ostatnia sprawiedliwa. Wszyscy mają za uszami, a ona jedna nie ulega niczyim wpływom, tylko i wyłącznie ona pragnie sprawiedliwości w sprawie, co niestety sprowadza się do tego, że koniecznie chce, aby Cinar do końca swoich dni gnił w więzieniu. Rozumiem wściekłość, rozpacz, żądza zemsty, która jej towarzyszy, to ludzkie, ale ona doskonale wie, jak niejednoznaczne są sytuacje, jak wszystko może wyglądać inaczej z innej perspektywy. Ileż to razy broniła tych, których oskarżono, a okazywali się niewinni i jej zadaniem było tę niewinność wykazać, ileż razy broniła ewidentnych łajdaków, bo musiała z czegoś żyć, choć im z uczciwością było nie po drodze... Ona już wydała wyrok i nie dopuszcza myśli, że na miejscu tragedii był ktoś trzeci. Ma pretensję o to, że prokuratura chce ponownie zbadać tę sprawę. Absolutnie nie bierze pod uwagę tego, że są dowody na to, iż Zafer zawlókł Cinara do opuszczonej hali, że miał broń... Wygląda na to, że nie chce, aby było inaczej, a powinna była przypomnieć sobie sprawę Inci - oskarżono tego ciamajdę Cinara, a zabił ją Engin. Jakby miała amnezję. Gdy tylko dowiedziała się o mataczeniu Metina, na kolanie pisze skargi, gdzie się tylko da. Zachowuje się , jak wariatka. Tak może się zachowywać jej matka i siostra, bo one nie są z branży i nie mają pojęcia o wszelkich zawiłościach, niuansach... Poza tym , jednym z przedmiotów na prawie jest psychologia, czyżby Ceylin nie chodziła na zajęcia? Ilgazowi stawia ultimatum, oskarża i bardzo dobrze się stało, że chłopak w końcu zostawił jej klucze na stole. A Casanova Serdar jest tak aseksualny, że wcale się nie dziwię dziewczynom z hotelu, iż uciekały od tego przysłowiowego buraka , który zostawił totalny bałagan w pokoju ( czyścioch Yekta omal się nie udusił). Okazuje się, że zabawił się w gangsterkę samowolnie i zabił Zafera....zapłaci Yekcie za tę samowolkę albo....Ceylin w pół roku później...no bo chyba nie zaciukała Metina czy Merdana... o Yekcie nie wspomnę, bo na niego nie ma mocnych
|
|
|
Post by Matthias on May 8, 2022 18:20:37 GMT
julia - widzę, że wszystkich Celinka zaczyna irytować
|
|
|
Post by julia on May 8, 2022 18:29:21 GMT
widzę, że wszystkich Celinka zaczyna irytować Matthias, mnie ona biesi od kilku odcinków, a w ostatnim chciałam ją....
|
|
|
Post by Matthias on May 8, 2022 18:47:06 GMT
julia nie wiem czy Cię pocieszę, ale w 31 odcinku, popłakała się już i krzyczała
|
|
|
Post by Matthias on May 9, 2022 14:43:15 GMT
📌 Reytingi za 08.05.2022 - NIEDZIELAТОТАL:1. Yargı (31 odcinek) 6.47% ⬆ (+0.14%)
3. Teşkilat (45 odcinek) 6.12% ⬆ (+0.80%) 8. Adı Sevgi (9 odcinek) 2.64% ⬇ (-0.80%) АВ:1. Yargı - 8.71% ⬇ (-0.62%)
3. Teşkilat - 5.42% ⬇ (-0.48%) 12. Adı Sevgi - 1.47% ⬇ (-0.07%)
|
|
|
Post by lucy on May 9, 2022 16:52:38 GMT
julia nie wiem czy Cię pocieszę, ale w 31 odcinku, popłakała się już i krzyczała Aż mi się przypominała Kara Sevda i protka.
|
|
|
Post by Matthias on May 9, 2022 17:57:04 GMT
📸💫Kaan Urgancioglu i Pinar Deniz na planie serialu „ Yargi” Ode mnie: Bardzo mi się podoba to zdjęcie
|
|
|
Post by julia on May 9, 2022 19:20:55 GMT
Aż mi się przypominała Kara Sevda i protka. No coś Ty lucy, płacz Pinar jest bardziej urozmaicony, ona dodatkowo łapie ustami powietrze A widziałaś protkę w "Łzach Cennet", tam dopiero było - płacz głównie "na sucho" bo chyba Lacrimalu na planie zabrakło. Neslihan przy Almili Adzie wypadła lepiej Matthias, fotka ładna, ale niech się Kaan tak szeroko nie uśmiecha W "Kara Sevdzie " nie mogłam znieść tego uśmiechu.
|
|
|
Post by mira on May 10, 2022 7:09:20 GMT
A mnie się jego uśmiech podoba i chyba właśnie dlatego, że nie jest idealny. Ogólnie cały on mi się podoba, choć w "Kara Sevda" wyglądał lepiej. Latka lecą - przedwczoraj skończył 41 lat.
Do końca zostały trzy odcinki, przypuszczam że w kolejnych dwóch znów na koniec dadzą scenę z przyszłości, a jakieś jej rozwinięcie zobaczymy dopiero w finałowym.
|
|
|
Post by lucy on May 10, 2022 10:20:29 GMT
No coś Ty lucy, płacz Pinar jest bardziej urozmaicony, ona dodatkowo łapie ustami powietrze A widziałaś protkę w "Łzach Cennet", tam dopiero było - płacz głównie "na sucho" bo chyba Lacrimalu na planie zabrakło. Neslihan przy Almili Adzie wypadła lepiej To ja już wolę płacz na sucho, właściwie każdy płacz jest lepszy od płaczu protki w KS. To samo się zresztą tyczy krzyków tej aktorki. Nawet Ebru Sahin, gdzie przez jej krzyki dałam sobie po S1 spokój z Hercai... nie wierciła w moich oczach i uszach takich dziur. Zgadzam się, że Kaan w KS wyglądał o niebo lepiej.
|
|