|
Post by julia on Oct 4, 2022 19:30:07 GMT
Nagroda zasłużona
|
|
|
Post by Matthias on Oct 5, 2022 15:37:26 GMT
💥 Serial „ Wyrok” został nagrodzony w niżej wymienionych kategoriach w ramach „Złoty Obiektyw” 🏆Najlepszy serial telewizyjny — Yargi 🏆Najlepsza aktorka - Pinar Deniz 🏆Najlepszy aktor - Kaan Urgancioglu
|
|
|
Post by Matthias on Oct 5, 2022 16:37:52 GMT
🎬🔥Wiodący hiszpański kanał telewizyjny Antena 3 przedstawia nowy turecki serial „Tajemnice rodziny”.
|
|
|
Post by mira on Oct 5, 2022 19:23:36 GMT
Hiszpański to drugi, zaraz po angielskim, najpopularniejszy język świata, ale zawsze mnie śmieszy, jak słyszę ten dubbing. Z włoskim jest chyba jeszcze gorzej Muza jak z Greya, zupełnie inna od oryginalnej.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 5, 2022 19:29:39 GMT
mira muszę Ci przyznać rację. Ten dubbing - jest dla mnie zabawny. Szczególnie głos Ceylin
|
|
|
Post by Matthias on Oct 6, 2022 20:05:39 GMT
💥 Znana dziennikarka Sina Kologlu poinformowała, że kanał telewizyjny D rozważa możliwość przedłużenia serialu „ Yargi” na kolejny sezon, jeśli drugi sezon będzie miał dobre wyniki.
|
|
|
Post by mira on Oct 7, 2022 6:23:05 GMT
Jak serial ma dobre wyniki, to zawsze rozważają przedłużenie na kolejny, niczego odkrywczego nie powiedziała. Ale mamy dopiero październik...
|
|
|
Post by Mavi on Oct 9, 2022 10:07:56 GMT
Odcinek 36Celinka niczego się nie nauczyła i znowu wyprowadziła Julka w pole w trakcie akcji. Ja rozumiem wiele, ale dlaczego ona jest taka głupia po wszystkim, co przeszła wcześniej i nadal nie czai bazy, że morderca nie stanie przed nią i nie pomacha radośnie łapką krzycząc przy tym "Siemanko, Celinka, złap mnie, jeśli potrafisz". Parisiątko kieruje się emocjami, które ewidentnie wzięły nad nim górę, ale jemu akurat nie ma się co dziwić, bo chodzi o siostrę, która była jego jedyną rodziną i w zasadzie można powiedzieć, że całym światem. Yektuś zrobił show pod prysznicem i już kobyłka u sianka, już wąchał pieniążki, a tam klops... Dinero w sejfie yok. W sprawie morderstw w sumie nic nie ruszyło do przodu. Jedynie ktoś chyba porwał Mehmetcana. No i Cinar jak był idiotą i debilem, tak nadal jest. Kto normalny wnosi info z posterunku? Kompletnie nie kuma czegoś takiego jak dobro śledztwa? Nie kumam tylko za bardzo, dlaczego matka Ceylin tak ostro zachowała się w stosunku do ojca Julka na tym cmentarzu. Ok, ojciec Julka nie jest święty, ale... Ojczulek Celinki też nie był, a o tym mam wrażenie się notorycznie tutaj zapomina. Nawet nie wiem, jak zleciał mi ten odcinek. Świetny był.
|
|
|
Post by lucy on Oct 9, 2022 11:11:19 GMT
Ja rozumiem wiele, ale dlaczego ona jest taka głupia po wszystkim, co przeszła wcześniej i nadal nie czai bazy, że morderca nie stanie przed nią i nie pomacha radośnie łapką krzycząc przy tym "Siemanko, Celinka, złap mnie, jeśli potrafisz". Mavi, już Ci tłumaczę... Musi być głupiutka, żeby starczyło akcji na cały sezon, albo i więcej.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 10, 2022 15:10:30 GMT
📌 Reytingi zа 09.10.2022ТОТАL:1. Teşkilat (50 odcinek) - 6.32% ⬆ (+0.14) 2. Yargı (38 odcinek) - 5.52% ⬆ (+0.59)
5. Tozluyaka (15 odcinek) - 3.65% ⬆ (+0.04) 22. Gül Masalı (16 odcinek) - 1.63% ⬇ (-0.53) АВ:1. Teşkilat - 7.89% ⬆ (+0.75) 2. Yargı - 7.19% ⬆ (+0.55)
12. Tozluyaka - 1.82% ⬇ (-0.60) 41. Gül Masalı - 0.84% ⬇ (-0.60)
|
|
|
Post by Matthias on Oct 10, 2022 15:42:04 GMT
🔥Turecki serial „ Yargi” zadebiutował wczoraj na czołowym hiszpańskim kanale Antena 3 i znalazł się na szczycie rankingu hiszpańskiego z wynikiem 1 974 000 widzów. Na drugim miejscu znajduje się turecki serial telewizyjny „Sadakatsiz” z wynikiem 1 607 000 widzów.
|
|
|
Post by mira on Oct 10, 2022 19:25:57 GMT
Ładny wynik, ale nic dziwnego, serial jest świetny.
Niestety jeszcze nie zabrałam się za drugi sezon,. Jutro mam luźniejszy dzień, to mooooże obejrzę dwa pierwsze odcinki.
|
|
|
Post by lucy on Oct 11, 2022 9:41:58 GMT
|
|
|
Post by julia on Oct 11, 2022 20:14:38 GMT
Nie kumam tylko za bardzo, dlaczego matka Ceylin tak ostro zachowała się w stosunku do ojca Julka na tym cmentarzu. Ok, ojciec Julka nie jest święty, ale... Ojczulek Celinki też nie był, a o tym mam wrażenie się notorycznie tutaj zapomina. Matka Ceylin ma żal do Metina o to, że przyczynił się do aresztowania niewinnego Zafera, który odsiedział kilka lat w więzieniu. Ale tej kobiety nie da się lubić i tyle. To jest typowa Dulska, która nie toleruje, gdy ktoś dotyka jej rodzinę, natomiast rozgrzesza swoich, zwłaszcza Zafera. To Zafer bez czekania na wynik śledztwa po śmierci Inci, porwał Cinara, zawlókł go pod bronią , chciał zabić, ale , gdy zginął przez Serdara , już pani matka tego nie przyjmuje do wiadomości.. Mierzi mnie jej zawziętość, to ,że wyrzuciła bez powodu Ceylin z domu. Nie może znieść przy jej boku Ilgaza. Jaka sfochowana była na ślubie... Zacięty wyraz twarzy, nieprzychylne słowa....
|
|
|
Post by mira on Oct 12, 2022 12:25:26 GMT
Ruszyłam w końcu z drugim sezonem. Odcinek podobał mi się, chociaż przyznaję, że trochę dłużył. Może dlatego, że wcześniej przejrzałam go na YT i przeczytałam masę spoilerów.
Scenarzystka ma naprawdę świetne pomysły. Trochę się obawiałam tego drugiego sezonu, ale niepotrzebnie. Akcja gna do przodu, są kolejne, interesujące wątki. Podziwiam, że scenarzystka jest w stanie to wszystko tak rozplanować, ciągle tworzyć jakieś zagadki, zwracać uwagę na szczegóły.
Śmierć Nevy szokująca dla wszystkich, najbardziej oczywiście dla Parsa. Mehmet świetnie zagrał sceny rozpaczy, nie było to przerysowane, ale nadal mocne. Brawa dla aktora.
Ceylin jak zwykle kombinuje i wcale nie uczy się na błędach. Ręce opadają. Ale co zrobić, gdyby nie knuła, serial nie byłby taki ciekawy.
|
|
|
Post by mira on Oct 12, 2022 13:41:31 GMT
Oglądam dalej, jestem w połowie 36 odcinka i niestety muszę zrobić przerwę, może dokończę wieczorem. Chcę jednak napisać, że w tym momencie naprawdę mózg mi się zaczyna lasować. Ten odcinek podoba mi się zdecydowanie bardziej niż poprzedni. Moment, w którym na ekranie pojawiła się Neva i jedna po drugiej kolejne osoby w jej otoczeniu, był fantastyczny! Mamy tam Metina, Yektę, Haluka, tego młodego prawnika, który zbliżył się do Ceylin, Serdara, fryzjerkę, która chyba chce wynająć mieszkanie po ciotce i tego młodego dziennikarza, który kręci się koło Cinara. A wcześniej na plaży to był chyba ten nowy kochaś Aylin. Mega zakręcone i wiem, że nic nie wiem Yekta pod prysznicem genialny, parsknęłam śmiechem
|
|
|
Post by Mavi on Oct 12, 2022 15:43:22 GMT
Odcinek 37Jak poprzedni odcinek zleciał mi świetnie, tak tutaj musiałam zrobić podział na pół. Mam wrażenie, że 3/4 odcinka miało wolniejsze tempo, dopiero potem ruszyło. Generalnie fabularnie za bardzo hop do przodu nie było. Porwali Mehmetcana i go zaraz szybko znaleźli, choć mam wrażenie, że ten dziennikarzyna śledzczy, coś kręci. Zbyt wiele wody w rzecze nie upłynęło, rewolucji nie było. Kręcimy się w tym samym miejscu i w towarzystwie tej samej idiotycznej Celinki, która nawet nie liczy się z uczuciami i obawami swojego męża, a co tu mówić o reszcie jej popapranej rodzinki. U Julka i Celinki zawiele się nie działo poza jak najbardziej uzasadnionymi wyrzutami Julka, ale Celinka oczywiście foch numer 5... Ech... Kolejny odcinek i kolejne Yekta Show. I w sumie złoty Yektuś poczynił najbardziej życiowy komentarz julia dokładnie, Gul jest wkurzająca przede wszystkim za to, że nie widzi swoich błędów, tylko cudze. Ona święta, ona nic nie zrobiła.
|
|
|
Post by mira on Oct 13, 2022 6:34:19 GMT
Nadrobiłam zaległości i również jestem po 37 odcinku. Gdyby wpadł wczoraj 38, pewnie też bym obejrzała, bo się wciągnęłam.
Póki co dramy jakiejś wielkiej pomiędzy Ilgazem i Ceylin nie ma. Są wyraźne zgrzyty, ale problemy udaje im się zażegnać. Jak długo? W zmianę zachowania Ceylin nie wierzę niestety. Pars i Derya dopiero co zostali parą, tak naprawdę jeszcze nikomu nie zdążyli tego ogłosić i wszystko szlag trafił. Pars cięty na wszystkich, rani słowami, ale można go zrozumieć. Oby wkrótce poczuł się lepiej.
Aylin wpakuje się w kłopoty z tym kochasiem. Aż nie mogę uwierzyć, że jest taka naiwna. W ogóle to do tego odcinka byłam pewna, że jest już rozwódką, a okazuje się, że jeszcze nie. Może to właśnie Osman finalnie uratuje ją z opresji i potem to małżeństwo uda im się jeszcze uratować? Nie chciałabym tego, bo Osman zachowywał się wcześniej jak dupek, ale kto wie, co scenarzystka wymyśli. Chociaż pakowanie kobiet w takie nieszczęśliwe związki raczej nie jest w jej stylu. Ona właśnie stara się pokazywać, że kobiety są ważne, silne i mają walczyć o siebie, o swoje prawa.
Nie podoba mi się nowy szef policji. Niby nic złego jeszcze nie zrobił, ale jakiś dziwny jest. Jestem ciekawa, skąd znają się z Ilgazem? Młody prawnik też coś kręci. Nowa lokatorka również podejrzana - czy to nie ona zostawiła karteczkę za wycieraczką auta Ilgaza? INatomiast na tę chwilę nie czepiam się nowego pracodawcy Metina, ani młodego dziennikarza, chociaż Sema może mnie potem zaskoczyć.
Podobno w 39 odcinku dowiemy się, kto zabił Nevę. Podobny zabieg zastosowano w pierwszym sezonie. Szybko dowiedzieliśmy się, kto zabił Inci, ale potem dłuuuugo było to jeszcze wyjaśniane.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 13, 2022 16:56:05 GMT
💥 Telewizyjna firma Ay Yapim informuje, że w kolejnym odcinku serialu „ Yargi” widzowie poznają imię zabójcy
|
|
|
Post by julia on Oct 14, 2022 7:58:06 GMT
Jestem spóźniona, ale dziś nadrobię, koniecznie, bo jest mus Odcinek 36Kolejny odcinek, trzymający w napięciu, zwłaszcza pod koniec. Pars nadał załamany po śmierci Nevy. Za wszelką cenę chce dopaść zabójcę, tymczasem o jednym nie wie – o nożu na którym jest odcisk linii papilarnych Nevy. Dodatkowo , Ilgaz ma kartkę za wycieraczką, a tam napisano ,że to Ceylin ma przynieść nóż do pokoju hotelowego. Ilgaz z Erenem utrzymują to w tajemnicy, chcą to rozpracować po swojemu, ale w końcu Pars wymusza na nich wyznanie prawdy. Wszystko się miesza. Tym bardziej, że Neva w retrospekcji też dziwnie się zachowywała Ceylin chce wejść w grę, choć Ilgaz jest zdecydowanie na nie. Ale czy kiedykolwiek Ceylin odpuściła? Podjęto wszelkie środki ostrożności, opróżniono wszystkie pokoje, nóż zostawiony, ale… dzwoni telefon ...wiadomo co robi Ceylin .....wypełnia polecenie... nie jedzie windą , idzie na parking. Wszyscy w napięciu, już za chwilę wyjdzie z windy….nie ma!!! Ilgaz chwilę wcześniej wiedział , że to gra i z Ceylin coś się stanie. A na domiar złego Mehmetcan zniknął ze szpitala. To najważniejszy wątek. Jest jeszcze Aylin i szemrany doktor , który na milę widać, że nie jest szczery w swojej fascynacji Ceylin, a ona cała w skowronkach...Ciekawe, co to za gość. Matka Ceylin kolejny raz daje popis swojej nienawiści do Metina. No nie znoszę tej baby, będę to powtarzać Metin poszedł na cmentarz, posadził kwiaty na opuszczonych grobach Zafera i Inci, a ona zrobiła mu awanturę, powyrywała kwiaty, kazała się trzymać z daleka. - Dość już! Cinar nie zabił Zafera! -Mnie możesz nienawidzić, ale czego chcesz od moich dzieci. A Cinar? No nie udał się ten chłopak Metinowi. Znalazł sobie przyjaciela. Fotograf waruje pod prokuraturą, a on mu przynosi świeże wiadomości. Nie da się uwierzyć w uczciwe intencje paparazzo. Newsem dla niego jest to ,że Mehmetcan się ocknął...Poza tym Cinar za wszelką cenę chce dopaść Serdara. Jeszcze trochę, a dziadek wkroczy do akcji, bo cały czas podsłuchuje. I jeszcze mój „ulubieniec” Yekta. Lacin go wpuściła , dała się wziąć na błagania, ale na szczęście zadzwoniła do Ceylin Świetna scena pod prysznicem. Ta ognista cholera kradnie klucz od sejfu i kolejnego wieczora pod nieobecność Lacin wchodzi do mieszkania. Z uczuciem triumfu otwiera skarbiec, a tam….pozdrowienia od byłej zamiast gotówki Podejrzani : Tolga , asystent Ceylin, doktorek, fotoreporter, no i nie można zapomnieć o szefie policji- on mi się też nie podoba.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 16, 2022 18:30:52 GMT
✨ Kaan Urgancioglu z reżyserką „ Yargı”
|
|
|
Post by Matthias on Oct 17, 2022 14:45:04 GMT
📌 Reytingi zа 16.10.2022ТОТАL:1. Teşkilat (51 odcinek) - 6.70% ⬆ (+0.38) 2. Yargı (39 odcinek) - 6.04% ⬆ (+0.52)
9. Tozluyaka (16 odcinek) - 3.23% ⬇ (-0.42) 14. Gül Masalı (17 odcinek, FINAŁ) - 2.10% ⬆ (+0.47) АВ:1. Teşkilat - 8.58% ⬆ (+0.69) 2. Yargı - 7.67% ⬆ (+0.48)
10. Gül Masalı (FINAŁ) - 2.01% ⬆ (+1.17) 18. Tozluyaka - 1.46% ⬇ (-0.36)
|
|
|
Post by lucy on Oct 19, 2022 8:48:32 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Oct 20, 2022 19:05:35 GMT
📸💫 Kaan Urgangioglu za kulisami serialu Yargi
|
|
|
Post by Matthias on Oct 20, 2022 19:31:53 GMT
💫 Bergüzar Korel okazała się być fanką serialu " Yargi”. Nie może się doczekać każdego odcinka
|
|
|
Post by mira on Oct 21, 2022 6:46:40 GMT
💫 Bergüzar Korel okazała się być fanką serialu " Yargi”. Nie może się doczekać każdego odcinka
Grała kiedyś z Pinar, to może jest ciekawa, jak młodsza koleżanka się rozwinęła
W ogóle to na CDA nieustannie wyskakuje mi reklama serialu z Berguzar "W imię sprawiedliwości". Nawet nieźle to wygląda, a serial leciał w polskiej tv?
|
|
|
Post by lucy on Oct 21, 2022 7:11:42 GMT
W ogóle to na CDA nieustannie wyskakuje mi reklama serialu z Berguzar "W imię sprawiedliwości". Nawet nieźle to wygląda, a serial leciał w polskiej tv? Tak, leciał na Dizi i jest na jednej z grup z lektorem.
|
|
|
Post by julia on Oct 21, 2022 19:24:42 GMT
Dziś hurtem, omawiam dwa odcinki 37 i 38.Nie nudziłam się, choć chyba tempo w 37.nieco osłabło. Aylin spotyka się dalej z Cetinem, a Osman ich śledzi. Ceylin pracuje cały czas na granicy dozwolonego działania i kędzierzawy jej w tym pomaga. Oczywiście Ilgaz się złości i boi , ale w domu jest godzenie. Choć ostatnio coś skromniej . On ma rację, gdyż żonka pcha się w kłopoty, ale to dla widza nie nowość. Pars dalej w traumie , działa bez opamiętania. Chwyta się każdego drobiazgu i zaczyna popadać w paranoję, co na własnej skórze zaczyna odczuwać Deryia. Wpada na ślad spotkania Nevy z Yektą i przepytuje go, ale niestety, nic szczególnego, poza tym, że była ona załamana, zapuchnięta od płaczu i zamierzała oddać pieniądze skradzione mu przez Cuneyita. Niestety następnego dnia nie przyszłą, co potwierdziły kamery w parku. W ogóle, to show w tym odcinku skradł Ugur Polat, nasz charyzmatyczny Yekta. Gdy wdarł się do domu , aby się rozgościć i porządnie wyspać, wypić drinka i przy okazji zabrać cenny obraz, dał popis pierwsza klasa. Był świetny, gdy włączył płytę, pląsał , podśpiewywał ,znów głośno się śmiałam . Nawiasem, aktor chyba ma dobry głos. Niestety i tym razem Lacin go przechytrzyła, założyła w domu monitoring i podglądała sobie biesiadę byłego męża, a potem kazała mu się wynosić. Gdy uciekał , gubił kapcie, łapał ubranie, a i obraz oczywiście, to znów płakałam ze śmiechu . Jeśli chodzi o meritum, to nasi detektywi Ilgaz i Eren doszli do tego, że ten mord był dziełem psychopaty. Dwa lata wcześniej zaginęła rodzina i ten psychol dobrał sobie przypadkowe osoby w tym Nevę i stworzył nową „ rodzinę”, którą zabił. Odcinek 38.. Mało tego, że świr stworzył sobie nową „rodzinę”, to jeszcze ubrał ją w dostarczone przez siebie ubrania. Silna grupa próbuje na wszelkie sposoby posunąć sprawę do przodu, ale bezskutecznie. Dochodzą tylko do tego ,że w zaginionej rodzinie był syn, który miał brata bliźniaka. Noworodek został oddany siostrze ofiary, ponieważ tamta nie mogła mieć dzieci, jednak ta rodzina wyjechała do Stanów. Powoli też jest przez zabójcę „kompletowana” nowa rodzina : chłopiec, którzy pobiegł za piłką, nastolatka, która pochyliła się nad cierpiącym psem, pośrednik nieruchomości, kierowca taksówki i...Ceylin. Zaczynają się dramatyczne sceny, trzymające w napięciu. Jestem bardzo ciekawa dalszego rozwoju akcji. Z tego, co zdążyłam zauważyć, to chyba nie był jeden porywacz. Ten ktoś miał inne buty podczas porwania taksówkarza i Ceylin. I znów w polu widzenia mamy osoby podejrzane: komisarz policji, Tolga ( ma psa), amoroso siostrzyczki. Czy dziennikarz i żaba Serdar? A dziadek i ta lokatorka, też ciut dziwni są. Merdana znamy od dawna i wiemy, że on nigdy czysty nie był. A Pars już zupełnie odleciał i zaczyna powoli wstępować na równię pochyłą. ..
|
|
|
Post by Matthias on Oct 22, 2022 19:29:48 GMT
💫 Nebahat Cehre, którą zauważono w jednym z centrów handlowych w Stambule, powiedziała, że lubi oglądać serial „ Yargi”. Bardzo kocha Kaana Urgangioglu i podziwia Pinar Deniz. Dobrze, że w tym projekcie spotkały się dwa talenty
|
|
|
Post by mira on Oct 24, 2022 6:47:14 GMT
Udało mi się obejrzeć 38 odcinek i serial nadal jest bardzo spoko, ale nie czuję już takich emocji, jak wcześniej. Nawet trochę mi się dłużyło, szczerze mówiąc. Możliwe, że to dlatego, iż wkręciłam się w inny serial i ten stracił już trochę na atrakcyjności.
W każdym razie w odcinku za bardzo nie posuwamy się do przodu. Teoria z rodziną powstała w poprzednim i nadal nie została ani potwierdzona, ani obalona. Trwają poszukiwania członków tejże rodziny, znajduje się jakiś wujek, ale nic więcej z tego nie wynika. Pars miota się i niewiele brakuje, by wpakował się w kłopoty, na szczęście przyjaciele czuwają... Aylin nadal spotyka się z "doktorkiem" i nadal łyka wszystko jak młody pelikan. Ceylin kłamie, kręci, kombinuje, momentami byłam naprawdę zdumiona, że tak łatwo jej to przychodzi, że bez mrugnięcia oszukuje męża. Popis z omdleniem był dość mocny. Finalnie jednak Ceylin wpada w kłopoty, co powinno trochę zmiękczyć serce widza, ale mojego jeszcze nie zmiękczyło. Jestem na nią zła, że taka z niej krętaczka. Ilgaza natomiast szkoda, bo naprawdę bardzo ją kocha.
|
|