|
Post by Atahan on Jan 25, 2022 19:37:32 GMT
Spodziewałem się wzrostów, bo 127. odcinek zakończył się bardzo ciekawie, a zwiastun 128. ma prawie 5 mln odsłon, ale nie, że serial będzie numerem 1 w ABC. Za tydzień już może być spadek. Arzu i Sami nie żyją, Feyza poleciała do Niemiec, a Yildiz wyskoczyła do kochanki swojego ex męża z tekstem Mów do mnie "mamo"..
|
|
|
Post by lucy on Jan 25, 2022 21:27:42 GMT
Eda Ece podpisała kontrakt z Disney+. Przypuszczam, że do tego serialu o kobietach w czerni.
|
|
|
Post by lucy on Jan 26, 2022 12:25:27 GMT
Wow. Czegoś takiego nie ma nawet w Zalimku.
|
|
|
Post by mira on Jan 26, 2022 12:31:14 GMT
Chyba miało być dramatycznie, ale mnie śmieszy I te kobiety cały czas wystrojone jak na imprezę okolicznościową w Polsce, chodzące po domu w szpilkach i wymalowane jak na estradę
|
|
|
Post by Atahan on Jan 26, 2022 16:08:21 GMT
Tu jest cała scena, tak jak pisałem, najsmaczniejszy początek odcinka od 2020 roku. Chociaż w bodajże 102. odcinku Sahika zamordowała Mahmuta, też się sporo działo. http://instagram.com/p/CZH19tBql1A Co do Edy Ece, to ona od jakiegoś roku jest twarzą tureckiego Disney Channel. A jeśli chodzi o serial to może być też ten sitcom, który z Medyapim chcą kręcić na platformę.
|
|
|
Post by lucy on Jan 27, 2022 13:31:28 GMT
Ładna. Pasuje tu.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 27, 2022 17:18:21 GMT
W najbliższych odcinkach rozpocznie się etap 5. małżeństwa Ender.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 29, 2022 19:36:15 GMT
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jan 30, 2022 10:09:31 GMT
W najbliższych odcinkach rozpocznie się etap 5. małżeństwa Ender. Praktycznie co sezon to inny mąż. Ja jestem właśnie po 7. odcinku i powiem, że nie jest nudno, ale też nie porywająco. Cały odcinek skupiony na tym, że Ender coś o Yildiz powiedziała, a bohaterowie w kolejnych scenach przekazują sobie tę wiadomość dalej. Można było to naprawdę pominąć i pokazać już coś innego, a bohaterowie mogli o tym tylko wspomnieć. Liczę na więcej akcji w kolejnych odcinkach.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 30, 2022 15:03:15 GMT
Ja jestem właśnie po 7. odcinku i powiem, że nie jest nudno, ale też nie porywająco. Czyli wkrótce Yildiz zrobi z siebie idiotkę. I jesteś też blisko dwóch małżeństw. ____ Myślałam, że to dziecko zostanie moim synem, a jest moim przyrodnim bratem.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 1, 2022 9:24:41 GMT
📌 Reytingi za 31.01.2022 - PONIEDZIAŁEKТОТАL:1. Alparslan: Büyük Selçuklu (11 серия) - 9.12% ⬆ (+0.75%) 2. Yasak Elma (129 серия) - 8.53% ⬆ (+0.53%)
7. Üç Kuruş (12 серия) - 5.37% ⬆ (+0.65%) 10. Kalp Yarası (29 серия) - 4.02% ⬆ (+0.24%) 23. Emanet (306 odcinek) - 2.23% ⬇ (-0.79%) АВ:1. Alparslan: Büyük Selçuklu - 9.96% ⬆ (+1.58) 4. Yasak Elma - 7.09% ⬆ (+0.07%)
9. Üç Kuruş - 3.68% ⬆ (+0.16%) 21. Kalp Yarası - 1.80% ⬇ (-0.59) 34. Emanet - 1.31% (+0.34%)
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Feb 1, 2022 16:59:35 GMT
A Ci dalej rosną…
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 2, 2022 18:57:30 GMT
Wow. Czegoś takiego nie ma nawet w Zalimku. Widzę że nie zwalniają tępa. Trup ścieli się gęsto.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 2, 2022 19:05:50 GMT
Naszła mnie pewna rozkmina na drzewo genealogiczne... Halit Can Argun Kuyucu (2019-)RodziceYildiz Yilmaz Yildirim (biologiczna matka) Halit Argun (biologiczny ojciec zm. 2020) Cagatay Kuyucu (przybrany ojciec 2020-) Ender Celebi (macocha 2020) Cansu Yildirim Kuyucu (macocha 2021, ale 2026 r.) Dogan Yildirim (ojczym 2022-) Sahika Ekinci (2019, nieoficjalnie jako narzeczona Halita byłaby jego macochą, zm. 2021) Nadir Kilic (2020, nieoficjalnie jako narzeczony Yildiz byłby jego ojczymem, zm. 2020) Pozostała rodzinaZehra Argun (przyrodnia siostra) Lila Argun (przyrodnia siostra) Erim Argun (przyrodni brat) Yigit Ekinci (brat brata) Atlas Ustundag (przybrany brat, syn przybranego ojca) Kumru Yildirim (przybrana siostra, córka obecnego ojczyma) Asuman Yilmaz (babcia) Mustafa Yilmaz (dziadek) Hasan Ali Kuyucu (przybrany dziadek, zm. 2021) Feride Taskin (przybrana babcia) Sahika Ekinci (przybrana babcia, zm. 2021) Zeynep Yilmaz Tasdemir (ciotka) Alihan Tasdemir (wujek) Zerrin Tasdemir (ciotka) Irem (kuzynka biologicznej matki) Mert Kara (mąż przyrodniej siostry 2020-2021)
|
|
|
Post by Alex on Feb 2, 2022 19:23:18 GMT
Biedne dziecko. 😂
|
|
|
Post by lucy on Feb 3, 2022 12:15:25 GMT
|
|
|
Post by lucy on Feb 4, 2022 17:47:43 GMT
Fox znowu dostał karę przez Yasaczka, za krzewienie intymnych relacji pozamałżeńskich. Która to już kara?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 4, 2022 18:36:49 GMT
To jest tak durna i niepotrzebna instytucja.
|
|
|
Post by lucy on Feb 4, 2022 18:45:53 GMT
Ale te kary przecież sponsorują w jakimś stopniu seriale na TRT.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 4, 2022 19:00:01 GMT
Ale te kary przecież sponsorują w jakimś stopniu seriale na TRT. Czyli Rtuk sponsoruje seriale TRT kosztem innych stacji. Ci to mają głowę do biznesów.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 5, 2022 9:48:30 GMT
To jest tak durna i niepotrzebna instytucja. To prawda.
Serial pewnie dostał karę za ogólną fabułę V sezonu, która opiera się tylko na jednym.
W obecnych odcinkach Halit Can jest przybranym bratem kochanki swojego przybranego ojca, która notabene chciała brać ślub z dawnym kochankiem kochanki swojego kochanka, żeby jej kochanek mógł się rozwieźć. Jej kochanek wreszcie się rozwiódł, a jego żona wzięła ślub z jej ojcem - i tak w zasadzie wygląda V sezon. Tutaj zawsze każdy z każdym był, ale akurat w tym sezonie lecą z tym nieźle.
Alex, masz rację, biedne to dziecko.
|
|
|
Post by Alex on Feb 5, 2022 21:57:22 GMT
Opisy powiązań między bohaterami Yasaka zawsze pobudzają moje uśpione, szare komórki mózgowe. Swoją drogą, jak już Yasak ma takie dobre i częste relacje z RTUKiem i dostali karę już chyba za wszystko, co możliwe to po co się powtarzać? Mogliby się zdecydować na jakieś spektakularne BUM i połączyć tego Yigita i Emira czy jak im tam było...
|
|
|
Post by Matthias on Feb 5, 2022 22:19:06 GMT
Ej no, tutaj powinno być prawo: Nie można płacić drugi raz za coś, za co się zapłaciło Więc jeszcze parę kar i skończy się płacenie
|
|
|
Post by Alex on Feb 5, 2022 22:25:25 GMT
Nie można płacić drugi raz za coś, za co się zapłaciło RTUK by wtedy zbankrutował. Yasak to jego stały dochód.
|
|
|
Post by lucy on Feb 5, 2022 22:56:26 GMT
Opisy powiązań między bohaterami Yasaka zawsze pobudzają moje uśpione, szare komórki mózgowe. Ja o tym zawsze czytam w zwolnionym tempie.
|
|
|
Post by Alex on Feb 5, 2022 23:05:42 GMT
To tak jak ja. Jak przeczytam w normalnym to i tak za chwilę muszę wrócić i przeanalizować jeszcze raz. Najgorzej jak dalej nie ogarniam i próbuję sobie to dopasować do schematu mojej rodziny.
|
|
|
Post by lucy on Feb 5, 2022 23:17:55 GMT
Ja gdybym znała postacie to bym sobie to rozrysowała, a tak nie mam pola manewru i w połowie czytania rezygnuję z rozkminiania.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 6, 2022 9:19:24 GMT
Teraz może będzie łatwiej Pomarańczowy: relacja rodzic - dziecko Zielony: związek Fioletowy: rodzeństwo Feyza (była kochanka Cagataya) rozstała się z Omerem, bo chciała ponownie nawiązać romans z Cagatayem (był mężem Yildiz i kochankiem Kumru) i stworzyć Atlasowi (ich syn) rodzinę. W tym samym czasie Cagatay chciał się rozwieść z Yildiz, która wymyślając różne dziecinne sztuczki (w tym odnowienie przysięgi małżeńskiej tydzień przed rozwodem) nie chciała mu go dać. Kumru postanowiła wykorzystać Omera (były kochanek kochanki jej kochanka) i zaciągnąć go przed ołtarz. Wtedy Yildiz postanawia dać rozwód Cagatayowi, bo jej zdaniem "Skoro Kumru bierze ślub z Omerem, to z Cagatayem nie weźmie". Wtedy Kumru ucieka od Omera, którzy mieli spędzić Nowy Rok na Malediwach. Yildiz w ramach zemsty bierze ślub z Doganem (ojcem kochanki jej byłego męża) i tym samym Halit Can staje się przybranym bratem kochanki swojego przybranego ojca, bo pomimo rozwodu Cagatay dalej w świetle prawa jest ojcem Halita Cana, Halit jest biologicznym ojcem, a Dogan jest ojczymem. Żeby było ciekawiej w wyniku zemsty na Doganie, Ender oświadczyła się Cagatayowi, a Kumru oznajmiła mu, że teraz muszą już wziąć ślub, bo spodziewa się jego dziecka. Jeśli Kumru urodzi, a Yildiz do tego czasu nie rozwiedzie się z Doganem to będzie to dla Halita Cana siostrzeniec, którego ojcem będzie jego ojciec. A warto zaznaczyć, że do obsady dołączył Ceyhun Mengiroglu, który według przecieków ma wcielić się w syna Samiego, który przed śmiercią rozkazał zamordować byłą kochankę Dogana - Arzu. Aktor jest przystojny i nie wierzę, że Ekin (bo tak ma mieć na imię chyba) nic w tym kotle nie namiesza. Rozjaśniło się troszkę? połączyć tego Yigita i Emira czy jak im tam było... On ma na imię Caner. Gdyby połączyli Yigita (który siedzi chyba w Szwajcarii na studiach, albo w UK z ojcem) z Emirem to połączyliby Yigita z byłym kochankiem swojej byłej żony, która jest siostrą jego brata. To chyba nawet na ten serial za wiele, chociaż to co się dzieję w V sezonie za bardzo nie odstaje. W ostatnim odcinku był bal z Angolczykami. Ładna lokalizacja
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Feb 6, 2022 9:34:17 GMT
Czy tylko ja, patrząc na Edę, widzę Agnieszkę Dygant? Ona ma taką Mariolkową buźkę…
|
|
|
Post by Alex on Feb 7, 2022 22:01:18 GMT
Bardzo. Nie wiem, jak ty to ogarniasz, bo mi się nawet "Moda na sukces" wydaje mniej skomplikowana i zakręcona. On ma na imię Caner. Gdyby połączyli Yigita (który siedzi chyba w Szwajcarii na studiach, albo w UK z ojcem) z Emirem to połączyliby Yigita z byłym kochankiem swojej byłej żony, która jest siostrą jego brata. Dobra, faktycznie to był Caner. Tylko w Yasaku taka mała pomyłka imion może spowodować tyle kombinacji. Chociaż ten związek "z byłym kochankiem swojej byłej żony, która jest siostrą jego brata" nie brzmi aż tak najgorzej. Chyba nie powinnam tej Elity oglądać...
|
|