jkj
Wyjadacz
Member is Online
|
Post by jkj on Sept 12, 2024 9:24:13 GMT
No no. Jak na razie pojedyncze premiery/odcinki sobie dobrze radzą. Ciekawe jakie będą piątkowe reytingi bo tam jednak w końcu pełna ramówka ma być i konkurencja.
|
|
|
Post by lucy on Sept 12, 2024 9:55:24 GMT
Ponieważ Turcja nadal żyje tragedią Narin, konto serialu było bombardowana komentarzami krytykującymi sceny znęcania się nad dziećmi i nawołującymi do ukarania serialu (przez RTUK) oraz zdjęcia go z ekranu. W efekcie konto zostało zawieszone.
|
|
|
Post by lucy on Sept 12, 2024 10:17:03 GMT
Tymczasem dzisiaj o 20:00 ponowna powtórka.
|
|
|
Post by lucy on Sept 12, 2024 10:20:00 GMT
Fox wyraził zadowolenie z wyników.
|
|
|
Post by Mavi on Sept 12, 2024 10:55:47 GMT
Luzik, minie tydzień dwa i Turcy zapomną. Jak to Turcy.
|
|
|
Post by lucy on Sept 12, 2024 12:16:42 GMT
Szkoda, że Turcy nie dostrzegają różnicy pomiędzy promowaniem przemocy, a pokazywaniem jej jako coś złego. Co do fabuły to w oryginale prot nie trawił ani macochy protki, ani Maxa (tutaj odpowiednikiem jest postać Yigita), tymczasem w odcinku była scena, w której się wita z nimi w sposób bardzo ciepły. W sieci nie uszło to uwadze.
|
|
|
Post by lucy on Sept 12, 2024 17:23:04 GMT
Plakacik trójkącika.
|
|
|
Post by man1000 on Sept 12, 2024 20:22:42 GMT
Wczoraj z widzami spotkał się pierwszy odcinek serialu Leyla. Imponująca historia zemsty zostaje przeniesiona na ekran w serialu sygnowanym przez Ay Yapım, pieczołowicie przygotowanym przez słynnego reżysera Hilala Sarala. Melisa Duru Ünal, która w serialu, który zasłynął dzięki mocnej obsadzie, wcieliła się w dzieciństwo czołowej aktorki Cemre Baysel, spotkała się z wielkim uznaniem za swój sukces. Hilal Saral prywatnie szkolił 9-letnią Melisę Duru Ünal . Wynikowy występ przerósł dorosłych. Melisa Duru Ünal grała wcześniej rolę „Zeynepa” w serialu „Ne Gemiler Yaktım” i „Mercana” w „Ben Bu Cihana Sığmazam” .
|
|
|
Post by mira on Sept 13, 2024 7:18:56 GMT
Mnie sceny przemocy w serialach nie przeszkadzają, o ile pokazywane są w sposób odpowiedni, tzn. jako coś ewidentnie złego. Natomiast nie znoszę romantyzowania przemocy, ani normalizowania takich rzeczy, jak wydawanie córek za mąż za obcych facetów, rządzenie każdym aspektem ich życia itd.
Wyniki pierwszego odcinka są zadowalające, mam nadzieję, że oglądalność kolejn ego wzrośnie. Mnie ten serial interesuje bardziej niż "Bir Gece Masali" - tamtego jednak jeszcze nie zaczęłam oglądać. Czekam jeszcze na pozostałe propozycje, bo trochę interesują mnie "Siyah Kalp", "Kor Nokta", "Karadut". A wszystkiego nie dam rady oglądać. "Leylę" oglądam na pewno.
Nie miałam czasu śledzić, co się działo w sieci podczas premiery, ale tę scenkę, gdzie Civan wita się z macochą Leyli widziałam i też mnie mocno zaskoczyła. Ciekawe, co się za tym kryje...
|
|
|
Post by lucy on Sept 13, 2024 11:08:46 GMT
Porównanie reytingów 1.Odcinka dotychczasowych nowości tego sezonu.
|
|
|
Post by lucy on Sept 13, 2024 16:42:57 GMT
Nowy Plakat.. Cóż, dodam tylko, że to dziecko ma tutaj występ gościnny, a promują je niczym jedną z głównych postaci. Już więcej do zagrania ma córka Nur. PS: podczas gdy pozostali ważni bohaterowie nadal nie mają plakatu.
|
|
|
Post by mira on Sept 15, 2024 15:15:23 GMT
To przecież Leyla, a więc tytułowa bohaterka. Z pewnością retrospekcji będzie sporo.
Trudno powiedzieć, czy jest tutaj więcej ważnych postaci i czy córka Nur ma więcej do zagrania, bo pojawił się dopiero jeden odcinek. Nie ma co ciągle porównywać z oryginałem.
|
|
|
Post by lucy on Sept 16, 2024 9:05:26 GMT
|
|
|
Post by lucy on Sept 16, 2024 20:18:22 GMT
2.Odcinek | 3.Zwiastun
|
|
|
Post by mira on Sept 17, 2024 13:52:01 GMT
Zaczęłam oglądać. Obejrzałam 1 godz i 12 min i póki co cały czas jesteśmy w przeszłości, cały czas widzimy małą Leylę i poczynania jej macochy. Aktorka dziecięca jest świetna, taka prawdziwa, a gra naprawdę trudne rzeczy.
W sumie to chciałabym już pójść dalej i zobaczyć dorosłą Leylę, chyba lepiej oglądałoby się, gdyby jakoś przeplatano sceny z przeszłości z teraźniejszością. Te z przeszłości zaczęły mi się już trochę dłużyć, choć oczywiście są dla całej fabuły niezwykle istotne.
Ciekawa jestem, w którym momencie do gry powróci Ugur Aslan, czyli ojciec Leyli. Cały czas mówione jest, że nie żyje, ale Ugur chyba nie występuje tu gościnnie tylko w pierwszym odcinku?
|
|
|
Post by lucy on Sept 17, 2024 14:23:10 GMT
Informacja, że jest to rola jedynie gościna była podawana kilka razy (także tutaj, w temacie). Oby tych retrospekcji było jak najmniej (w oryginale ich prawie nie było), bo wątek zmieni się w zapychacz. Ileż razy można oglądać ciągle to samo? Ja jestem ciekawa całej reszty postaci, o których na razie nie było mowy (nawet nie wiadomo kto je zagra), a które są bardzo ważne dla całej historii i przy dobrym scenariuszu wzbogacą ją i urozmaicą. Nie chcę spolerować, ale rodzice ojczyma prota, którzy są takze w centrum fabuły, mają swoje bardzo mocne historie wychodzące poza rezydencję syna i jednocześnie neutralizujące wisielczy (i dość monotonny) wątek głównej osi czyli wątek zemsty. Osobiście uwielbiałam ich postacie i te ich wątki, choć może nie od początku. Sam wątek główny by dla mnie męczący.
|
|
|
Post by mira on Sept 17, 2024 16:52:30 GMT
Informacja, że jest to rola jedynie gościna była podawana kilka razy (także tutaj, w temacie). To nie wiem, jak to się stało, że tę informację przeoczyłam. Wielka szkoda, że to tylko gościnny występ. Fajny był ten ojczulek
|
|
|
Post by Matthias on Sept 17, 2024 19:21:21 GMT
💥💥💥 Oficjalnie: Muzykę do serialu „Leyla” skomponował wybitny muzyk Toygar Işikli ❤🔥 Stało się to dziełem nr 7, łączącym Hilal Saral i Toygara Işikli. Do obsady serialu dołączył Murat Serezli, a drugi odcinek, w którym się pojawi, ukaże się jutro. W serialu wcieli się w rolę Mümtaza, a przed widzami pojawi się jako ojciec Ceren (Berfin Ant).
|
|
|
Post by lucy on Sept 17, 2024 23:56:31 GMT
Muzykę do serialu „Leyla” skomponował wybitny muzyk Toygar Işikli ❤🔥 Dla mnie jego ścieżka dźwiękowa to skaranie boskie. Do obsady serialu dołączył Murat Serezli, a drugi odcinek, w którym się pojawi, ukaże się jutro. Kojarzę go najbardziej z roli w Savasci. W serialu wcieli się w rolę Mümtaza, a przed widzami pojawi się jako ojciec Ceren (Berfin Ant). Wszystko wskazuje, że zagra odpowiednika Kadinho. Super rola dla dobrego aktora, bo inny sobie z nią nie poradzi, w sensie nie da rady nie zrobić z wątku postaci zapychacza. Postać jest ojcem narzeczonej prota, czyli jego potencjalnym teściem. Kadinho w Avenida Brasil.
|
|
|
Post by lucy on Sept 18, 2024 0:05:07 GMT
Serial już został sprzedany do Rosji.
|
|
|
Post by mira on Sept 18, 2024 7:14:11 GMT
Dokończyłam wczoraj pierwszy odcinek i zdecydowanie będę oglądać dalej. Pisałam wcześniej, że po ponad godzinie oglądania nadal byliśmy w przeszłości - ostatecznie do roku 2024 fabuła przenosi się dopiero na około pół godziny przed końcem odcinka (odcinek nie jest przesadnie długi, trwa 2 godziny i kilka minut). Potem są już tylko krótkie retrospekcje, najczęściej wtedy, gdy Leyla się "zawiesza". W ogóle to Cemre z wiekiem jest coraz ładniejsza! Zawsze uważałam, że jest ładna, ale jakoś wysmuklała, wydoroślała. Ma piękne oczy i włosy. W sumie szkoda byłoby je ściąć, bo "robią robotę". Co mi przeszkadzało, to fakt, że ludzie z przeszłości i z teraźniejszości wyglądają właściwie tak samo. Tufan, Mali i Nur właściwie w ogóle się nie zmienili, rodzice Tufana i siostra też nie. OK, mają może inne fryzury, mocniejszy makijaż, ale te zmiany są na tyle subtelne, że trudno uwierzyć, że minęło wiele lat. Ile dokładnie? Nie mam pojęcia, bo podczas przeskoku w czasie mamy napis "wiele lat później". Nie wiadomo też, ile lat miała mała Leyla i ile ma teraz. Ci dorośli prawie w ogóle się nie zmienili, tymczasem dzieciaki - Leyla i Cino - to totalnie inni ludzie OK, wiem że tego inaczej nie dało się zrobić, ale jakoś mnie to razi... Tak jak i niewielka różnica wieku między Alperenem (grającym syna), a Nur czy Tufanem (grających jego przyszywanych rodziców). Jestem ciekawa, jak to się stało, że Nur adoptowała Cino. W ogóle podejrzewam, że on może być jej biologicznym synem, bo sama wspominała, że urodziła na wysypisku, gdy miała 16 lat. Ale co, Cino odszedł z wysypiska bez pożegnania z Leylą? Dlaczego powiedziano jej, że zmarł? Co się z nią działo później? Gdzie nauczyła się gotować na tyle doskonale, by zostać szefem kuchni? Jak Nur przez tyle lat może funkcjonować w tym chorym układzie z mężem i kochankiem pod jednym dachem? Do tego kochanek jest mężem szwagierki Historia została ciekawie nakreślona i pytań mam bez liku, także z zainteresowaniem obejrzę kolejne odcinki. W pierwszym odcinku jest sporo bohaterów, ale nie przesadnie dużo. Nie ma potrzeby robienia notatek, mój mózg wszystko ogarnia Bo czasem w tych pierwszych odcinkach tak namieszają, wprowadzą tyle postaci, że człowiek w pewnym momencie się gubi. Tutaj mamy Nur, Maliego, Tufana, jego siostrę, jego rodziców i jego byłą narzeczoną, potem z wysypiska Neco, jego syna i Guzide, mamy też oczywiście Leyę, Cino, jego narzeczoną i jej matkę. W retrospekcjach pojawia się ojciec Leyli. W pierwszym odcinku z ważnych postaci to chyba już wszyscy. Dzisiaj drugi odcinek w Turcji. Mam nadzieję, że oglądalność będzie zadowalająca.
|
|
|
Post by lucy on Sept 18, 2024 14:11:36 GMT
Dzisiaj się zacznie pierwsza środowa rywalizacja nowego sezonu. Na razie jeszcze bez Osmana i nowości na Start tv (prawdopodobnie będzie to Sahipsizler).
|
|
|
Post by Matthias on Sept 18, 2024 19:23:06 GMT
Cemre Baysel & Gonca Vuslateri 💫 #LeylaHayatAşkAdalet
|
|
|
Post by mira on Sept 19, 2024 6:46:43 GMT
|
|
|
Post by mira on Sept 19, 2024 7:15:56 GMT
Są wzrosty, mimo konkurencji. Bardzo się cieszę. Jednocześnie jestem trochę rozdarta, bo kibicuję też "Zapachowi skrzyni" i tamten poradził sobie gorzej.
1. Total'de 6,04 2. AB'de 4,29 1. ABC'de 5,53
|
|
|
Post by Matthias on Sept 19, 2024 13:48:35 GMT
📌 Reytingi za 18.09.2024TOTAL:1. Leyla: Hayat… Aşk… Adalet… - 6.04% ⬆ (+1.17)4. Sandık Kokusu - 3.58% 🆕 12. Taş Kağıt Makas - 2.32% 🆕 AB:2. Leyla: Hayat… Aşk… Adalet… - 4.29% ⬆ (+0.29)6. Sandık Kokusu - 2.59% 🆕 12. Taş Kağıt Makas - 1.77% 🆕 ABC1:1. Leyla: Hayat… Aşk… Adalet… - 5.53% ⬆ (+0.84)4. Sandık Kokusu - 3.92% 🆕 10. Taş Kağıt Makas - 2.61% 🆕
|
|
kasiulala
Początkujący
|
Post by kasiulala on Sept 19, 2024 15:25:17 GMT
Dokończyłam wczoraj pierwszy odcinek i zdecydowanie będę oglądać dalej. Pisałam wcześniej, że po ponad godzinie oglądania nadal byliśmy w przeszłości - ostatecznie do roku 2024 fabuła przenosi się dopiero na około pół godziny przed końcem odcinka (odcinek nie jest przesadnie długi, trwa 2 godziny i kilka minut). Potem są już tylko krótkie retrospekcje, najczęściej wtedy, gdy Leyla się "zawiesza". W ogóle to Cemre z wiekiem jest coraz ładniejsza! Zawsze uważałam, że jest ładna, ale jakoś wysmuklała, wydoroślała. Ma piękne oczy i włosy. W sumie szkoda byłoby je ściąć, bo "robią robotę". Co mi przeszkadzało, to fakt, że ludzie z przeszłości i z teraźniejszości wyglądają właściwie tak samo. Tufan, Mali i Nur właściwie w ogóle się nie zmienili, rodzice Tufana i siostra też nie. OK, mają może inne fryzury, mocniejszy makijaż, ale te zmiany są na tyle subtelne, że trudno uwierzyć, że minęło wiele lat. Ile dokładnie? Nie mam pojęcia, bo podczas przeskoku w czasie mamy napis "wiele lat później". Nie wiadomo też, ile lat miała mała Leyla i ile ma teraz. Ci dorośli prawie w ogóle się nie zmienili, tymczasem dzieciaki - Leyla i Cino - to totalnie inni ludzie OK, wiem że tego inaczej nie dało się zrobić, ale jakoś mnie to razi... Tak jak i niewielka różnica wieku między Alperenem (grającym syna), a Nur czy Tufanem (grających jego przyszywanych rodziców). Jestem ciekawa, jak to się stało, że Nur adoptowała Cino. W ogóle podejrzewam, że on może być jej biologicznym synem, bo sama wspominała, że urodziła na wysypisku, gdy miała 16 lat. Ale co, Cino odszedł z wysypiska bez pożegnania z Leylą? Dlaczego powiedziano jej, że zmarł? Co się z nią działo później? Gdzie nauczyła się gotować na tyle doskonale, by zostać szefem kuchni? Jak Nur przez tyle lat może funkcjonować w tym chorym układzie z mężem i kochankiem pod jednym dachem? Do tego kochanek jest mężem szwagierki Historia została ciekawie nakreślona i pytań mam bez liku, także z zainteresowaniem obejrzę kolejne odcinki. W pierwszym odcinku jest sporo bohaterów, ale nie przesadnie dużo. Nie ma potrzeby robienia notatek, mój mózg wszystko ogarnia Bo czasem w tych pierwszych odcinkach tak namieszają, wprowadzą tyle postaci, że człowiek w pewnym momencie się gubi. Tutaj mamy Nur, Maliego, Tufana, jego siostrę, jego rodziców i jego byłą narzeczoną, potem z wysypiska Neco, jego syna i Guzide, mamy też oczywiście Leyę, Cino, jego narzeczoną i jej matkę. W retrospekcjach pojawia się ojciec Leyli. W pierwszym odcinku z ważnych postaci to chyba już wszyscy. Dzisiaj drugi odcinek w Turcji. Mam nadzieję, że oglądalność będzie zadowalająca.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 20, 2024 22:05:59 GMT
Kusi mnie by zerknąć na pierwszy odcinek, tylko nie wiem jak z ilością tak zwanych patolowych zagrywek.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 21, 2024 20:48:17 GMT
💥💥💥 Drugi odcinek #Leyla przekroczył 6,5 miliona wyświetleń na YouTube 💥
|
|
|
Post by Matthias on Sept 23, 2024 19:13:58 GMT
mira ja również jestem już po 1 odcinku. Skusiłem się najpierw na tę produkcję i nie żałuję. Czekam na kolejne odcinki. Nawet nie wiem, kiedy upłynęły mi te dwie godzinki. Zgadzam się z Tobą. Różnica w wyglądzie pomiędzy przeszłością, a teraźniejszością - w przypadku dorosłych praktycznie znikoma, ale za to Civo i Leyla wydorośleli . Nie mogłem się oprzeć, jak dziewczyna zaczęła się "mścić" na swojej byłej macosze - podając danie główne, okrę z jagnięciną . Z przyjemnością patrzyłem, jak ten wcielony demon zajada się takimi pysznościami. Te zielone oczy Cemre (Leyli) - są niesamowite. Uwielbiam takie oczy. Jeśli chodzi o całokształt. Niezbyt wiele postaci się przewinęło, to u mnie plusuje. Czasami jak sypną z 20 postaci albo więcej, to człowiek musi rozrysowywać drzewo genealogiczne oraz powiązania - kto z kim. Tutaj nawet nieźle się zapamiętuje. Gonce w roli Nur, na razie spisała się po pierwszym odcinku świetnie. W ogóle na całą obsadę patrzy się dobrze. Spodziewałem się, że ojciec Leyli pożyje nieco dłużej... To się nagrał nasz Eren z Yargi. Pierwszy odcinek, pierwsze pół godziny i pierdyknięty został samochodem. Jak zobaczyłem Nur, jako żonę Tufana, a Maliego jako męża szwagierki Nur, to parsknąłem śmiechem. Razem wszędzie muszą być. W końcu chcą wydoić tyle, ile się da. Zastanawiam się tylko, czy ta dziewczyna przy stole, której zabroniła jeść bułkę, to naprawdę jest córka Nur i Tufana. Czy też jakaś adoptowana. Co do Civana - to się spodziewałem, że adoptowany. Tylko dlaczego akurat on z tego wysypiska miał tę szansę? Pewnie mira to on jest tym synem. Jak urodziła w wieku 16 lat - no powiedzmy, że ta różnica została zachowana na ekranie. Powiedzmy... Czekam tylko jeszcze, kiedy Civan zorientuje się, że Ela to Leyla - jego bratnia dusza z dzieciństwa . Widząc oglądalność drugiego odcinka, spodziewam się dużej dawki emocji i wrażeń.
|
|