|
Post by Alex on Dec 7, 2020 23:09:18 GMT
Mavi, Nazli by mogła wejść, szlag by ją trafił i by poszła, a potem dopiero pobudka AlFer
|
|
|
Post by Alex on Dec 8, 2020 14:01:10 GMT
"Oczywiście, że Ali cierpi. Po prostu tego nie pokazuje. Powiedzmy, że znam to uczucie." "Ze wszystkich się nabijasz, żartujesz, ale nie wyglądasz jakbyś się dobrze bawił." "Człowiek nie poznaje siebie samego" "Jeśli kogoś tak bardzo kochasz... To powinieneś natychmiast z niego zrezygnować..." "Gdyby tylko pani mogła zrozumieć, co ja powiedziałem..."
|
|
|
Post by Mavi on Dec 8, 2020 14:56:45 GMT
Wygląda na to, że Pinar chce nam rozbić AlFer. W streszczeniu jest, że będą ze sobą walczyć. A że Fer teraz mocno urażony, no to...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 8, 2020 16:47:28 GMT
No nie zrobią gówno burzę z niczego.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 8, 2020 16:58:27 GMT
Alex, Next, Pinar udzielała dzisiaj na żywo wywiadu i gada, gada o czymś tam i w pewnym momencie coś tam mówi i "AlFer aski"... Ale potem się poprawiła, że chodziło jej o jeszcze wyższy level brata i brata, czy jakoś tak.
|
|
|
Post by Alex on Dec 8, 2020 18:28:25 GMT
Alex, Next, Pinar udzielała dzisiaj na żywo wywiadu i gada, gada o czymś tam i w pewnym momencie coś tam mówi i "AlFer aski"... Ale potem się poprawiła, że chodziło jej o jeszcze wyższy level brata i brata, czy jakoś tak. Tak, tak. My tam wiemy o co jej chodziło. Fajnie, że ona też to ask dostrzega
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 8, 2020 19:16:23 GMT
Nawet ona chce więcej, ale stacja by się nie wypłaciła z kar rtuka.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 8, 2020 19:24:55 GMT
Next, Alex, przede wszystkim plus dla niej, że błogosławi temu związkowi i używa jego nazwy. A reszta potoczy się sama.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 8, 2020 19:37:15 GMT
Next, Alex, przede wszystkim plus dla niej, że błogosławi temu związkowi i używa jego nazwy. A reszta potoczy się sama. Oby ci się to spełniło.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 8, 2020 19:58:34 GMT
Next, a ty co? Już kapitulacja? Już nie AlFer?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 8, 2020 20:18:12 GMT
Jaka kapitulacja, ja też chce kissa AlFer. Ale w ostateczności te bracia też mi wystarczą. Bo nie wierzę w to by zrobili. Taner ma piękne usta, a Onur piękny zarost wyglądało by to miodzio. serduszkoo serduszkoo serduszkoo
|
|
|
Post by Mavi on Dec 8, 2020 20:24:10 GMT
Jaka kapitulacja, ja też chce kissa AlFer. Ale w ostateczności te bracia też mi wystarczą. Bo nie wierzę w to by zrobili. Taner ma piękne usta, a Onur piękny zarost wyglądało by to miodzio. U nas kiss przechodzi, tylko w innej formie -> kisso-przytulacz, ale rok już tego nie widzieliśmy. Alex , Next , A jeśli chodzi o takiego prawdziwego kissa, to proszę, oto takie znalezisko z watpada: i.ibb.co/2jxKZZx/he.jpg
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 8, 2020 20:36:30 GMT
Cooooo Co te ludzie nie wymyślą, ale chociaż tak se popatrzymy. serduszkoo
|
|
|
Post by Alex on Dec 8, 2020 20:44:53 GMT
Nie mogę To jakieś opowiadanie się nawet pojawiło o AlFer, skoro to z wattpada Za chwilę się czegoś takiego z moim DorDem doczekam
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 8, 2020 20:56:15 GMT
Mikołaj w tym roku przyszedł wcześniej.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 8, 2020 21:07:47 GMT
My się tutaj śmiejemy i nasze nierealne marzenia omawiamy w małym gronie wśród swoich. A na watpadzie... Alex, Next, przeczytałam tam wszystkie opowiadania AlFer, które znalazłam. Może z 2-3 są normalne. W pozostałych AlFer są parą i... Ale największy "hit"... To opowiadanie, w którym Taner i Onur zakochują się w sobie, a Firat szantażuje Tanera, że go zniszczy i wyjawi ten sekret światu, kiedy Taner nie będzie z nim. Człowiekowi czasami głupio, bo w nerwach napisze, jakąś mocno nieprzychylną opinię, czy doda gif z adnotacją serduszka albo napisze, że ktoś jest mega przystojny, a tutaj takie kwiatki i ludzie na to nic. xd
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 8, 2020 21:20:14 GMT
Ludziom się zatraca granica między fikcją a rzeczywistością.
|
|
|
Post by Alex on Dec 8, 2020 21:24:16 GMT
Mavi chyba muszę się do tego dokopać. Jak mi się nudzi czy nie mogę spać to sobie czasem zajrzę w te czeluści wattpada (nawet kiedyś tam opowiadanie pisałam ). Niektóre się całkiem dobrze czyta, nawet jeśli jest to mega głupie to jeśli jest napisane fajnym językiem to jest do przejścia, ale bywa też, że trafiam tam, gdzie zdecydowanie nie chciałabym trafić i wtedy jedyne pytanie które przychodzi mi do głowy to: "co ja robię ze swoim życiem?" Ale leżę sobie i czytam dalej, przy okazji zbieram te moje 95 litrów łez, bo chyba jeszcze się nie zdarzyło, żebym się nie popłakała ze śmiechu, jak tam zaglądam. Znajdę dzisiaj te opowiadanie i sobie poczytam... Tylko czy cokolwiek z tego zrozumiem, jeśli to pisane po turecku...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 8, 2020 21:26:10 GMT
Ja tez se muszę te apke pobrać, jak takie tam fajne rzeczy. Edit: Przecież ja mam tam konto i apke, ale tam są książki. Pod jaką nazwą szukacie takich fajnych rzeczy.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 8, 2020 22:00:47 GMT
Alex, Next, trzeba pozmieniać język watpad na turecki. Potem wklepujecie "ali, ferman, mucize doktor" itp. i wam wyskoczą. Oczywiście, opowiadania są po turecku. Ja wtedy idę na łatwiznę i ratuje się opcją automatycznego tłumaczenia (korzystam zwykle z watpada w przeglądarce, więc mam taką możliwość).
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 8, 2020 22:10:50 GMT
Ja bardziej dla obrazków. Mam kindla i na kindlu z 30 książek i nie mogę się zabrać.
|
|
|
Post by Alex on Dec 8, 2020 22:15:33 GMT
Next ja nie szukam, mi same już wyskakują Zaczęło się od par serialowych, więc standardowo, znalazło się nawet opowiadanko o aktorach grających tę parę, ale było bardzo fajnie napisane, więc sobie poczytałam. Potem jakimś cudem doszłam do sportowców, konkretniej siatkarzy, no i później to już samo poszło... Najgorsze się zaczęło, jak wpisałam w wyszukiwarkę nazwisko "mojej pierwszej miłości" sportowej (czyt, Kuby Błaszczykowskiego ) i mi wyskoczyły opowiadania o nim i Piszczku Dalej to już poszło błyskawicznie. Swoją drogą to chciałabym kiedyś zobaczyć reakcję samych zainteresowanych na tego typu dzieła
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 8, 2020 22:26:33 GMT
Kubę uwielbiam go, mam jego książkę. jestem jego fanem, kibicuje BVB od czasu kiedy on się tam pojawił. Został tam jeszcze piszczek ale kończy karierę w maju.
|
|
|
Post by Alex on Dec 8, 2020 22:45:44 GMT
Kubę uwielbiam go, mam jego książkę. jestem jego fanem, kibicuje BVB od czasu kiedy on się tam pojawił. Został tam jeszcze piszczek ale kończy karierę w maju. Książkę oczywiście też mam, czytałam z 2 albo i 3 razy, ostatnio miałam czytać kolejny, ale jakoś się jeszcze do tego nie zebrałam. Idole się czasem zmieniają, ale Kuba to jest u mnie taki stały "punkt", to co on przeszedł i, że sobie z tym poradził to dla mnie niewyobrażalne serduszkoo Najlepsze czasy BVB to właśnie te czasy z Błaszczykowskim i Piszczkiem. Szkoda, że później stało się tak, jak się stało i na miejsce Kloppa przyszedł Tuchel... :/ Jedno jest pewne - nie będziemy już mieli takiej prawej strony jak za czasów BiP, a czy w BVB będą mieli... Też raczej wątpię.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 8, 2020 22:50:59 GMT
To jest człowiek z klasa i honorem. Raczej trójca z BVB się nie powtórzy. Ja piszczka też lubię, ma podobne myślenie co Kuba. Zreszta są przyjaciółmi z Kubą. Za lewandowskim nigdy nie przepadałem. Życzę mu jak najlepiej końcu to rodak. Ale fanem jego nie jestem.
|
|
|
Post by Alex on Dec 8, 2020 23:04:09 GMT
To jest człowiek z klasa i honorem. Raczej trójca z BVB się nie powtórzy. Ja piszczka też lubię, ma podobne myślenie co Kuba. Zreszta są przyjaciółmi z Kubą. Za lewandowskim nigdy nie przepadałem. Życzę mu jak najlepiej końcu to rodak. Ale fanem jego nie jestem. Obaj są mega skromni i tacy "normalni" Z Lewym też nigdy mi po drodze nie było, a jeśli już przy nim jesteśmy to muszę powiedzieć, że uwielbiam te jego i jego Anki teksty o chronieniu swojej prywatności Jak wrzucali kiedyś takie filmiki ze zgrupowań na yt to przeglądałam tylko, żeby znaleźć coś z Kubą albo Piszczkiem albo obojgiem, ale strasznie mało ich tam było Rozwaliło mnie za to jak Lewy miał wychodzić na murawę z niepełnosprawnym chłopcem i coś tam z nim gadał, a mały do niego: "a gdzie jest Błaszczykowski?" serduszkoo
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 9, 2020 0:53:54 GMT
Ta komiczne to jest, niby chronią a nie chronią. Piszczek raz pokazał swoje dzieci rok temu na święta. A Kuba tylko rączkę syna jak mu się urodził.
|
|
|
Post by Alex on Dec 9, 2020 13:13:12 GMT
Ta komiczne to jest, niby chronią a nie chronią. Piszczek raz pokazał swoje dzieci rok temu na święta. A Kuba tylko rączkę syna jak mu się urodził. Ja to się dopiero dowiedziałam, że Kuba będzie miał trzecie dziecko, jak się już urodziło i dodał zdjęcie na insta Więc jednak się da. Piszczek też raczej nie wrzuca zdjęć z rodzinką, ale jak już zrobi wyjątek to nie odwraca dzieci plecami do obiektywu... Ogólnie przez te wymysły Lewandowskich, dziennikarze się potem pytali siatkarzy, dlaczego pokazują twarz swoich dzieci... Na szczęście Kubi szybko ich zgasił, mówiąc, że on się swoich dzieci nie wstydzi i będzie pokazywał je nadal
Wracając do tematu MD to wczoraj sobie poczytałam te opka na wattpadzie i całkiem nieźle się bawiłam. Dzisiaj się wezmę za kolejne
|
|
|
Post by Mavi on Dec 9, 2020 15:09:38 GMT
Alex, które czytałaś? Niestety większość tych o AlFer jest niedokończona i porzucona w połowie drogi. Najgorzej boli mnie brak kontynuacji "Cud za szybą".
|
|
|
Post by Alex on Dec 9, 2020 15:14:36 GMT
Mavi Nie pamiętam teraz tytułu, ale było takie króciutkie, bo tylko 4 części. Ostatnia była dodana chyba w marcu, więc ciągu dalszego raczej nie będzie. Ferman powysyłał jakieś wiadomości Alemu, a potem był zazdrosny o pacjenta Niedługo to w Turcji zbanują wattpada, skoro tam takie rzeczy się dzieją. Nie wiem, czy bym się odważyła na miejscu autorów pisać takie opka
|
|