|
Post by Mavi on Dec 9, 2020 15:54:34 GMT
Mavi Nie pamiętam teraz tytułu, ale było takie króciutkie, bo tylko 4 części. Ostatnia była dodana chyba w marcu, więc ciągu dalszego raczej nie będzie. Ferman powysyłał jakieś wiadomości Alemu, a potem był zazdrosny o pacjenta Niedługo to w Turcji zbanują wattpada, skoro tam takie rzeczy się dzieją. Nie wiem, czy bym się odważyła na miejscu autorów pisać takie opka Czyli już dotarłaś do moich ulubionych skarbów Alex,
|
|
|
Post by Alex on Dec 9, 2020 16:05:18 GMT
Czyli już dotarłaś do moich ulubionych skarbów Alex , Ja zawsze od takich zaczynam Ten "Cud za szybą" to też w tym stylu? Dzisiaj muszę sprawdzić czy się coś o DorDem nie znajdzie.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 9, 2020 16:42:13 GMT
Alex, tak. Nie będę ci spoilerować, co tam w tym opowiadaniu się dzieje. Jak coś znajdziesz o DorDem albo jakieś świeżo aktualizowane o AlFer, to daj znać.
|
|
|
Post by Alex on Dec 10, 2020 8:46:46 GMT
Mavi Fajne to Tylko niektóre fragmenty to... Siedziałam do trzeciej (nawet po 3) i czytałam, bo stwierdziłam, że muszę skończyć Efekt jest taki, że spałam może z 4 godzinki i cały dzień będę nieprzytomna Ale dzisiaj MD! W końcu "spotkam" się z Dorukiem
Przeraża mnie ta moja radość To chyba z tego niewyspania
|
|
|
Post by Mavi on Dec 10, 2020 12:40:29 GMT
Alex, zabawa Biedna, co ty tam musiałaś przeczytać, że taki szok. Fejs znowu dziś wariuje i ogólnie jest masowa awaria. Mesenger mi nie działa. W zeszłym tygodniu też była dupka z tym.
|
|
|
Post by Alex on Dec 10, 2020 13:01:35 GMT
Mavi Nie pytaj. Ale ty pewnie też już to czytałaś. Ogólnie to jak czytam te opka i czasem komentarze ludzi pod nimi to widać, że pomimo tej chorej cenzury, ludzie są chyba nawet tolerancyjni. W ogóle nie spodziewałam się, że takie opowiadanka tam powstają. Sceny 18+ Messenger to mnie tak denerwuje dzisiaj Wiadomości mi się wysyłają po 10 minutach, nie przychodzą, a jak przychodzą to po kilka naraz Mam nadzieję, że to wszystko naprawią do live'a.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 10, 2020 13:20:24 GMT
Alex , sądząc po twojej reakcji, to chyba opowiadanie "Ilk defa" masz już za sobą. Murat podobno ma koronę, więc niedługo czeka nas odcinek bez Tanju.
|
|
|
Post by Alex on Dec 10, 2020 13:31:13 GMT
Alex , sądząc po twojej reakcji, to chyba opowiadanie "Ilk defa" masz już za sobą. To też, ale bardziej mi chodziło o "Gökkuşağı Ardındaki Mucize" Murat podobno ma koronę, więc niedługo czeka nas odcinek bez Tanju. Z Sedą miało być tak samo... A nie wyszło za bardzo. Teraz po kolei wszyscy będą chorować.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 10, 2020 13:52:16 GMT
Alex , broń Boże. Gdyby nam przyszło obejrzeć odcinek bez chłopaków, to po co ten odcinek oglądać? "Gökkuşağı Ardındaki Mucize" - to właśnie to opo, co je skrótowo nazywam "Cud za szybą". No i właśnie w cholerę mi szkoda, że jest tak pozostawione same sobie. zabawa Ktoś uchwycił dobry moment zwiastuna z DorDem
|
|
|
Post by Alex on Dec 10, 2020 14:10:26 GMT
Alex , broń Boże. Gdyby nam przyszło obejrzeć odcinek bez chłopaków, to po co ten odcinek oglądać? A gdyby tak wszyscy się rozchorowali oprócz nich? zabawa
No wiem, wtedy by pewnie wstrzymali zdjęcia... Ale pomarzyć można. "Gökkuşağı Ardındaki Mucize" - to właśnie to opo, co je skrótowo nazywam "Cud za szybą". No i właśnie w cholerę mi szkoda, że jest tak pozostawione same sobie. Całkiem przyjemnie się je czytało, zwłaszcza te opisy scen z serialu z dodaną, odpowiednią interpretacją. Ale niektóre fragmenty takie, że oczy to miałam jak spodki od filiżanek Mogłam sobie rano poczytać, jak nie mogłam się dobudzić po tej nocnej lekturze Ktoś uchwycił dobry moment zwiastuna z DorDem Mam nadzieję, że w odcinku będzie tego dużo, dużo, dużo więcej serduszkoo
|
|
|
Post by Mavi on Dec 10, 2020 18:14:27 GMT
Alex, widziałaś? Dali się DorDem razem przebierać.
|
|
|
Post by Alex on Dec 10, 2020 18:20:15 GMT
Mavi Ferman jak Tanju i Beliz pojechał
|
|
|
Post by Alex on Dec 10, 2020 21:12:20 GMT
To ja opiszę ten odcinek jedną emotką:
Pod względem AlFer odcinek nawet znośny... Pod względem Doruka i DorDem... Tragedia. zly2 Taki dobry początek, a potem spieprzyli po całości. Tej pomyłki szafek to im nie wybaczę. Myślałam, że pokażą jak Doruk przeżywa tego pacjenta i się wścieka, że tyle kasy chcą za życie dziecka, a go prawie wcale nie było... Btw. nie mogę pojąć, jak za jeden lek mogą chcieć aż tyle pieniędzy. Z czego oni go robią?! Okropne to jest. A jeszcze okropniejsze jest to, że rząd szasta miliardami na prawo i lewo, a rodzice w takiej sytuacji pozostawieni są sami sobie. Doruk mnie rozwalał w tym odcinku serduszkoo Oczywiście, jak w końcu pojawił się na ekranie... Ale w sumie mi się buzia cieszy, jak go tylko zobaczę, więc nie wiem czy to obiektywna opinia. Podobała mi się jego operacja z Alim, jak mu ulżyło, jak Adil przyszedł. Swoją drogą to myślałam, że on odważniejszy jest... Ezo to mnie wkurza niemiłosiernie, tak samo jak Nazli... Co to w ogóle była za akcja z jej omdleniem czy co to tam było? Czy mi się wydaje czy oni ją próbują upodobnić do Doruka? strach1 Poza tym za dużo jej wszędzie i za dużo wrzeszczy. Ferman z Leylą serduszkoo I oczywiście pukanie do drzwi... I oczywiście znowu dałam się nabrać... Nadzieja umiera ostatnia, może w końcu się doczekam. Co ten Ferman odwalił na końcu?! Jaka Nazli na głównego asystenta? Chyba coś mu na głowę spadło... Coś bardzo ciężkiego.
+ jest taki, że nie było Ferdy
Czekam na zwiastun i idę sobie obejrzeć kolejny odcinek z mojej powtórki drugiego sezonu.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 10, 2020 22:05:55 GMT
Ja dziś nie oglądałem odcinka, Widziałem zwiastun, co tam się odwala. Będzie jakaś konkurencja między alim a fermanem. Wyczuwam focha fermana na aliego.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 10, 2020 22:45:20 GMT
Alex, Next, ale to był w dechę bolum, że tak powiem. Powiało powietrzem z pierwszego sezonu. Ten odcinek doskonale udowodnił, że największą beznadziejną, zbędną i zapychającą różne wątki postacią jest Ferda. Nagle znalazł się czas dla więcej niż jednej sceny z AlFer, dla 3 operacji, dla DorDem (chociaż na chwilę), Doruka też było, dla sprzeczek TanFer, były słodkie sceny FerBel, ale i pocisnięte też. No ostatnia scena to jest sztos aktorski, to raz, a dwa - czarny golfik, a trzy - montaż. No po prostu sztos! A co do rozpadu AlFer, jeśli Tanju faktycznie ma plan tak, jak mówił w zwiastunie, to: Tanju doskonale wie, że jeśli Ali popełni chociażby najmniejszy błąd, to Ferman będzie go krył. Więc nakręcił Fermana przeciwko Alemu, żeby ten go nie brał. Jak Ali pójdzie do Fer**, to gdyby nawet zaszył krzywo pacjenta, to ona nie będzie go kryła. Tym bardziej, że w tej chwili (niestety, to też mnie bardzo wkurw.) jest ordynatorem. A szczerze mówiąc, Alego lepiej nie da się "sprawdzić", jeśli nie będzie rywalizował z kimś na równych zasadach. A nie oszukujmy się, Nazli i Demir, a nawet Doruk (choć ten jest lepszy o głowę niż wcześniej wymienieni), to dla Alego żadna konkurencja. Wystarczy sobie przypomnieć, jak Ferman kazał im się nauczyć przypadków, Ali ogarnął temat w 3 godziny, kiedy Demir nawet nie mógł się zebrać i nauczyć podstaw przez cały wyznaczony czas. Ferman ma za sobą lata praktyki, przeróżne staże, setki przypadków. Walka AlFer na polu medycznym będzie wyrównana (na tyle, ile się da).
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 10, 2020 22:55:28 GMT
Mavi a propos golfika, to sobie wczoraj zamówiłem na zalando. Nie wiem gdzie w nim będę chodził ale mam. Albo najwyżej będę ubierał na live.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 10, 2020 23:00:07 GMT
Mavi a propos golfika, to sobie wczoraj zamówiłem na zalando. Nie wiem gdzie w nim będę chodził ale mam. Albo najwyżej będę ubierał na live. Next, będziesz mógł ubrać za tydzień, jako wyraz wsparcia Fermana w tych trudnych chwilach. zabawa
|
|
|
Post by Alex on Dec 10, 2020 23:21:47 GMT
Nie wiem, jak ludzie mogą chodzić w golfach. Nienawidzę ich, ja muszę mieć przestrzeń wokół szyi inaczej czuję, że się duszę. Ale nie powiem, Fermanowi całkiem pasuje. Dzisiaj chyba znowu Gunesa i Sułtanki nie było A dla mnie ta rywalizacja trochę dziwna jest. Ferman jest lekarzem od lat, ma swoją pozycję i dał się wciągnąć w rywalizację z bądź co bądź uczniem? Niezmiennie kocham tę scenę, mogę oglądać godzinami: serduszkoo
|
|
|
Post by Mavi on Dec 10, 2020 23:31:56 GMT
Alex, Od Sułtanki i Gunesa się nie uwolnisz xD W 40 też ich znalazłam. xD Ale tam walnęli ich w piątą wodę po kisielu na kilka sekund.
|
|
|
Post by Alex on Dec 11, 2020 0:11:06 GMT
Mavi Tyle to jeszcze zniosę. A najlepiej jakby on się nie odzywał, bo jak słyszę to "Sułtanko" to białej gorączki dostaję. Ja to się chyba nie doczekam, aż w końcu się (Demir) wszyscy dowiedzą, co jest Dorukowi. Najlepsze jest to, że zarówno Nazli jak i Ali widzieli, jak brał leki, potem im sypie takimi tekstami (właściwie Alemu nie, tylko Nazli), że tylko idiota by się nie domyślił, że coś jest nie tak, ale oni oczywiście to olewają... Demir też niby mówił, że go rozszyfruje, a przez dwa odcinki zamienił z nim może z 3 zdania. Może jak Tanju wyleci z odcinka to trochę więcej czasu dla nich znajdą. Chociaż teraz przez to rozstanie AlNaz i Nazli to jeszcze przez długi czas DorDem nie będą razem w zespole. Mówiłam, że wolałabym Doruka z Alim, ale w sumie może jednak z Nazli lepiej. Lubię jak ją wkurza Potem jest już trochę gorzej, bo trzeba patrzeć jak , ale mimo wszystko...
|
|
|
Post by Mavi on Dec 11, 2020 0:37:39 GMT
Alex, a tak odbiegając od tematu odcinka. Dzisiaj będzie lektura opowiadań?
|
|
|
Post by Alex on Dec 11, 2020 0:45:59 GMT
Alex , a tak odbiegając od tematu odcinka. Dzisiaj będzie lektura opowiadań? Niedługa, bo rano znowu będę nieprzytomna, ale coś tam sobie poczytam Jeszcze chwila i mi to w nawyk wejdzie i co zrobię, jak się opka skończą?
|
|
|
Post by Alex on Dec 11, 2020 9:08:35 GMT
Mavi Zmieniam zdanie! To co czytałam wtedy było zupełnie normalne! Ale jeśli chodzi o to, co zobaczyłam dzisiaj to... Jak o tym zapomnieć? Teraz już oglądanie AlFer nie będzie takie samo, bo znając życie przypomni mi się to w najmniej odpowiednim momencie. Masakra. Dobiłam do tego opka z Onurem i Tanerem. Jest nawet całkiem fajnie napisane (przynajmniej w 2 pierwszych częściach), po twojej reakcji spodziewałam się czegoś gorszego. Chyba, że to jakieś inne. Moja konsekwencja, jak zwykle wygrała i znowu kładłam się spać grubo po 3.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 11, 2020 11:45:36 GMT
Mavi Zmieniam zdanie! To co czytałam wtedy było zupełnie normalne! Ale jeśli chodzi o to, co zobaczyłam dzisiaj to... Jak o tym zapomnieć? Teraz już oglądanie AlFer nie będzie takie samo, bo znając życie przypomni mi się to w najmniej odpowiednim momencie. Masakra. Dobiłam do tego opka z Onurem i Tanerem. Jest nawet całkiem fajnie napisane (przynajmniej w 2 pierwszych częściach), po twojej reakcji spodziewałam się czegoś gorszego. Chyba, że to jakieś inne. Moja konsekwencja, jak zwykle wygrała i znowu kładłam się spać grubo po 3. Alex wychodzi na to, że skazałam cię na brak snu przez to wstawienie focisza z kissem AlFer. Sądząc po twojej reakcji, to się dojechałaś do TYCH opowiadań. Nie mogę przestać oglądać fragmana 42 odcinka. Jest naprawdę wspaniały. zabawa
|
|
|
Post by lucy on Dec 11, 2020 14:07:26 GMT
Reyting za 10.12.2020 - czwartek
Total: 1. Cukurova (76 odc) - 12,47% ⬇ (-0,53) 2. Doktorek (41 odc) - 8,05% ⬆ (+0,65) 5. W płomieniach (6 odc) - 6,81% ⬆ (+0,52) 17. Moja lewa strona (3 odc) - 3,30% ⬆ (+0,03) 24. Sitcom (2 odc) - 2,41% ⬇ (-1,25) 23. Wstawaj, chodźmy (132 odc) - 2,43% ⬆ (+0,25)
AB: 1. Doktorek - 8,86% ⬆ (+0,98) 2. Cukurova - 8,69% ⬆ (+0,43) 4. W płomieniach - 6,34% ⬆ (+0,81) 13. Sitcom - 2,95% ⬇ (-2,28) 19. Wstawaj, chodźmy - 2,47% ⬆ (+0,79) 20. Moja lewa strona to 2,45% ⬇ (-0,11)
|
|
|
Post by Alex on Dec 11, 2020 14:21:31 GMT
Sądząc po twojej reakcji, to się dojechałaś do TYCH opowiadań. Mavi Nie spodziewałam się, że "w Turcji" takie rzeczy przeczytam. RTUK chyba jeszcze nie wie, że istnieje coś takiego jak wattpad, bo gdyby wiedział to z pewnością już dawno by go nie było. Teraz już wiem, gdzie ludzie nadrabiają to, czego nie zobaczyli w serialu. Te opowiadania mi się przypominają dzisiaj w najmniej odpowiednich momentach i siedzę i się śmieję do siebie jak głupia. Widziałam już chyba wszystkie te opka... I co mam teraz robić? Jeszcze poszukam, może coś przegapiłam... Ja to jak kiedyś pisałam o parze serialowej to mi głupio było, a tutaj ktoś sobie pisze o aktorach jeszcze TAKIE odjechane historie i się nie przejmuje. Normalnie wszystko bym oddała, żeby zobaczyć reakcję Onura i Tanera na to opowiadanie o nich. Ogólnie nie było ono takie najgorsze, ale niektóre opisy mógł sobie autor darować. What happens in Vegas, stays in Vegas, nie potrzebuję aż takich szczegółów. Teraz się boję wspólnych scen AlFer, bo na bank będą mi się te opka przypominać, a jak jeszcze będą sceny w gabinecie Fermana to już całkiem...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 11, 2020 18:05:21 GMT
Nareszcie przekroczyliśmy 8% i doktorek wskoczył na pierwszą pozycje seriali foxa.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 11, 2020 19:33:40 GMT
Alex , Next , Tanju powiedział Fermanowi, że gdyby zabrał od niego Alego, to Ferman będzie po prostu zwykłym chirurgiem. A jeśli tak nie jest, to niech mu to udowodni. I tak właśnie dotarliśmy do momentu, w którym Ferman jest wściekły na Alego.A że ja kocham Fermana, a zwłaszcza wściekłego, to że tak powiem w przyszły czwartek kisiel w gaciach. Niestety, straciliśmy wszystkie materiały zza kulis, które były na koncie, które wrzuciło m.in. kulisy sceny Alego i Doruka przy motocyklu. Produkcja nie pozwoliła chłopakowi na dalsze udostępnianie i zmienił status tych filmów na prywatne, a więc my ich już nie zobaczymy.
Alex, co my teraz zrobimy bez tych opowiadań? Aż samemu by się chciało zrealizować swój scenariusz, ale nie mam czasu.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 11, 2020 20:38:13 GMT
Alex , Next , Tanju powiedział Fermanowi, że gdyby zabrał od niego Alego, to Ferman będzie po prostu zwykłym chirurgiem. A jeśli tak nie jest, to niech mu to udowodni. I tak właśnie dotarliśmy do momentu, w którym Ferman jest wściekły na Alego. Tanju zawsze gra poniżej pasa, atakuje w najmniej oczekiwanym momencie. Skończyła się wendetta na aliego, to się teraz przerzucił na fermana.
|
|
|
Post by Alex on Dec 11, 2020 20:44:07 GMT
Ale o co on się chce wściekać na Alego, skoro ten nic nie zrobił? Oj, Ferman, Ferman... Nie wiem dlaczego, ale mam przeczucie, że Ali zrobi coś, czego nie powinien, a Ferman i tak będzie go krył. Niestety, straciliśmy wszystkie materiały zza kulis, które były na koncie, które wrzuciło m.in. kulisy sceny Alego i Doruka przy motocyklu. Produkcja nie pozwoliła chłopakowi na dalsze udostępnianie i zmienił status tych filmów na prywatne, a więc my ich już nie zobaczymy. Dziwne, ciekawe dlaczego... W końcu udostępniał jedynie fragmenty z kręcenia, żadnych przerw czy prywaty aktorów, do tego dopiero po odcinku... Alex , co my teraz zrobimy bez tych opowiadań? Aż samemu by się chciało zrealizować swój scenariusz, ale nie mam czasu. A ja sobie dzisiaj na dobranoc powtórzę Cafune Tak, Mavi , pisz, pisz! Proszę, proszę, proszę. Kitkowi odmówisz? Sama o tym myślałam, ale chyba nie mam tyle odwagi
|
|