|
Post by Alex on Dec 14, 2020 20:38:40 GMT
Czyli oznaczałoby to, że w końcu doczekam się wspólnego pacjenta DorDem! No i dupa. Ponoć to jednak jakieś stare było... Ale może w końcu się doczekam. WTF? Dali drugi fragman i po kilku godzinach usunęli go ze wszystkich stron. A mi się właśnie przypomniało, że dzisiaj powinien być i sprawdzałam. Taki zapiernicz miałam od rana, że zapomniałam nawet, że dziś poniedziałek. Widziałaś? Coś ciekawego było?
Next chyba po lekturze nabawił się urazu psychicznego, bo omija temat MD szerokim łukiem
|
|
|
Post by Mavi on Dec 14, 2020 21:44:07 GMT
Alex, były przypadki, a na końcu Srazli przyszła do domu Alego i już chce go o coś zapytać, a tam wyskakuje Ezo w sukience jak na bal. Next, żyjesz, czy trzeba cię reanimować? Jakaś tomografia czy rentgen, czy coś?
|
|
|
Post by Alex on Dec 14, 2020 21:54:39 GMT
Mavi, łoo matkoo... To znowu będzie ryk No i w sumie fajnie. Niech trochę pocierpi Ciekawe tylko co znowu ta Ezo będzie u niego robić... Jeszcze chwila i się do niego wprowadzi, już i tak więcej czasu spędza u Alego niż u siebie Biedny Ali spokojnie z domu wyjść nie może, ani do niego wrócić...
|
|
|
Post by Mavi on Dec 14, 2020 21:58:24 GMT
Alex, jak ta Ezo mnie wkurw. Jedna irytująca siedzi w szpitalu, druga w domu, a ty ciągle masz nadzieję, że to Ferman puka do Alego.
|
|
|
Post by Alex on Dec 14, 2020 22:07:39 GMT
Jedna irytująca siedzi w szpitalu, druga w domu, a ty ciągle masz nadzieję, że to Ferman puka do Alego. No dokładnie. Ja to się za każdym razem daje na to nabrać... Pewnie taką scenę dostaniemy dopiero jak przestaniemy mieć jakąkolwiek nadzieję Poszukuję piosenki pasującej do AlFer... Pomocy! Tylko nie "Niech mówią, że to nie jest miłość"
|
|
|
Post by Mavi on Dec 14, 2020 22:15:34 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 15, 2020 19:21:54 GMT
Co czemu zwiastun usunęli. 2h temu dodali.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 15, 2020 19:39:50 GMT
Next, żeby wsadzić więcej Ezo zamiast przypadku z kobietą. Jak znajdę tłumaczenie obu zwiastunów (w sensie dwóch wersji tego samego), to wrzucę. Zwiastunów póki co nie wstawiam, aż dodam odcinek 40. Ale jeszcze trochę musimy poczekać, siła wyższa, niestety. Powiem wam, że 41 jest naprawdę świetny. Aż się chce go robić mimo tego, że Gulin i Gunes tam sporo pierdzielą.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 15, 2020 21:56:51 GMT
Ja mam ostatnio zjazd. Nie chce mi się seriali oglądać a nawet na forum wchodzić.
|
|
|
Post by Alex on Dec 15, 2020 22:13:34 GMT
Powiem wam, że 41 jest naprawdę świetny. Aż się chce go robić mimo tego, że Gulin i Gunes tam sporo pierdzielą. To jakim cudem ja ich na live nie widziałam? 41 tłumaczysz sama?
Mi się ten tydzień tak fantastycznie zaczął, że nie wiem w co ręce włożyć... A jeżeli nie wiem w co ręce włożyć to co robię? No oczywiście wymyślam sobie nowe zupełnie niepotrzebne nikomu zajęcie. Czyli co tym razem? A no filmik z AlFer. Kilka godzin roboty, już prawie 3/4 miałam i co? Wywaliło mi filmiki z programu, została tylko piosenka i dialogi. Nosz ku*** mać! zly2 Jakby nie wystarczyło tego, że dzisiaj i tak mam zje**** dzień... rozpacz Naprawdę już nie pamiętam, kiedy było tak źle (może nigdy ). Więc sobie wróciłam do scen AlFer z okolic 9-15 i humor trochę lepszy się nawet stał serduszkoo Kurczę, ten taniec Nazli i Alego był tak piękny! Nie mogę się napatrzeć, przeurocze i Nazli prześlicznie wyglądała, świetna piosenka serduszkoo No wszystko tam idealne było
Mavi, nie masz w swoim archiwum jakiegoś fajnego gifa z AlFer z okolic właśnie 9-15?
|
|
|
Post by Mavi on Dec 16, 2020 13:12:45 GMT
Alex, nie mam gifów z okresu pierwszego sezonu, bo nie miałam wtedy ani programu, ani czasu za bardzo. Ale przecież zawsze można wyprodukować. zabawa Ja weekend przesiedziałam z MD, żeby wczoraj móc sobie odpocząć. Ale ten tydzień jakiś też super dla mnie nie jest. Wczoraj oficjalnie można powiedzieć zaczął się u mnie najbardziej depresyjny okres w roku. Żeby jakoś przetrwać odliczam do wiosny. Alex, nie, 41 sama nie tłumaczę(choć już ponad połowę mam zrobioną), tylko moja druga połówka ma przed świętami nawał w pracy, a do tego miała same nocne i popołudniowe zmiany. Jak dostanę materiał do korekty, to od razu siadam do pracy i odcinki wyjdą. Next, gdzie ty się podziewasz? Mamy reanimować?
|
|
|
Post by Alex on Dec 16, 2020 13:22:52 GMT
Ale przecież zawsze można wyprodukować. Chciałam pójść na łatwiznę Ja weekend przesiedziałam z MD, żeby wczoraj móc sobie odpocząć. Ale ten tydzień jakiś też super dla mnie nie jest. Wczoraj oficjalnie można powiedzieć zaczął się u mnie najbardziej depresyjny okres w roku. Żeby jakoś przetrwać odliczam do wiosny. U mnie wręcz odwrotnie, poza małymi zjazdami... Od soboty poczułam w końcu klimat świąteczny i teraz już tym żyje Next , gdzie ty się podziewasz? Mamy reanimować? Jeszcze się nie pozbierał po "Jakie to uczucie" może...
|
|
|
Post by Mavi on Dec 16, 2020 14:17:46 GMT
Alex, wczoraj znowu przeczytałam "Jakie to...", a potem yt mi zaproponował scenę z kebabem z 32 odcinka.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 16, 2020 15:48:28 GMT
|
|
|
Post by Alex on Dec 16, 2020 17:08:42 GMT
Nie, do tego się jeszcze nie dokopałam I szczerze mówiąc trochę się boję, już wystarczająco uszkodzili mi psychikę, jeśli chodzi o AlFer, nie wiem czy z DorDem tego chcę Alex , wczoraj znowu przeczytałam "Jakie to...", a potem yt mi zaproponował scenę z kebabem z 32 odcinka. Aż musiałam z tego gifa zrobić : Pozostałe: 9: Kocham ten moment: I ten też: 10: 13 (nie, więcej się nie dało się zrobić ):
Dalej pobawię się może jutro, teraz idę piec pierniki
|
|
|
Post by Mavi on Dec 17, 2020 0:44:05 GMT
Nie wiem, czy picie wina o tej porze można uznać za znieczulenie przed wieczorną operacją, ale kreatywność podpowiadała, żeby zapodać tutaj tegoż oto memosza. i.ibb.co/WnRdrFh/haa.jpg
|
|
|
Post by Mavi on Dec 17, 2020 12:23:13 GMT
Alex, jaki masz piękny podpis.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 17, 2020 19:43:19 GMT
Yyyy przeczytałem pierwsze opowiadanie. Jak to było lajtowe to się trochę boje co będzie dalej. Pierwszy raz czytałem opowiadanie lgbt całkiem spoko to wyszło. Tu twórca poszedł dalej bo nie było alfer tylko taner i onur. Edit : Pierwszy rozdział przeczytałem. A czytam cafune-•onurer-♡-ferali
|
|
|
Post by Alex on Dec 17, 2020 20:59:57 GMT
Alex , jaki masz piękny podpis. Ano też mi się podoba Yyyy przeczytałem pierwsze opowiadanie. Jak to było lajtowe to się trochę boje co będzie dalej. Pierwszy raz czytałem opowiadanie lgbt całkiem spoko to wyszło. Tu twórca poszedł dalej bo nie było alfer tylko taner i onur. Edit : Pierwszy rozdział przeczytałem. A czytam cafune-•onurer-♡-ferali To zacząłeś od tego najlepszego Czytałam to dwa razy. W ogóle znalazłam nowe opko o AlFer, ostatnio aktualizowane wczoraj, ale... No.
|
|
|
Post by Alex on Dec 17, 2020 21:34:51 GMT
No nie wierzę! DorDem miało aż 2 wspólne sceny! Toż to szok. Ta pierwsza była mega serduszkoo , ale musiałabym ją jeszcze raz obejrzeć, bo byłam w takim szoku, że w końcu ją dostałam, że za bardzo nie wiem, co się w niej działo. Wiem tylko, że Demir podkradał Dorukowi batona Druga scena już nie taka kolorowa, pierwszy kryzys się pojawił. Ale, ale, ale! W następnym odcinku będą mieli wspólnego pacjenta, wow! Jaki piękny prezent pod choinkę... Cieszę się, jak głupia. zabawa A Ferman i Ali to gdzie się wybierają? Oni za to drugie dziecko "dostaną" pod choinkę. Wiadomo, gdzie się nie pojawią lekarze tam coś się dzieje.. Ale Ezo chyba z nimi będzie?
Chciałam porobić gify z DorDem, ale admin sobie trochę olewa yt i nie dodał nawet odcinka, nie mówiąc już o samym fragmencie z nimi...
Ogólnie było coś ciekawego? Bo oglądałam dopiero od sceny szycia pacjenta przez AlFer i w sumie nie za dokładnie, bo przy okazji pierniki lukrowałam (nie spojrzę na nie chyba przez najbliższy tydzień... co mnie podkusiło, żeby tyle ich narobić...), więc nie komentowałam, bo mi rąk nie starczało...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 17, 2020 22:01:21 GMT
No mieli, chyba więcej niż AlFer.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 17, 2020 22:57:11 GMT
Ja jutro wpadnę z komentarzem odnośnie 42. Cholera, przez tą awarię messengera dopiero odnalazła mi się druga połowa 40 odcinka. Okazało się, że już we wtorek na mnie czekała, a ja zobaczyłam ją dopiero dzisiaj, bo wcześniej plików nie widziałam.
|
|
|
Post by Alex on Dec 17, 2020 23:21:25 GMT
Next, Mavi, mi się podobało, jak Ali wpadł na pomysł leczenia pacjentki i od razu pobiegł z tym do Fermana, mimo że pracował z Ferdą serduszkoo i nie ogarniam o co Ferman się na niego wścieka, przecież to Tanju mu nagadał głupot, Ali nie ma z tym nic wspólnego. Sam chyba nawet przed Ferdą go bronił i mówił, że Ali chce jak najlepiej dla pacjentów i nie zawsze zdaje sobie sprawę, że robi coś niewłaściwie ? W sensie, że ma lepsze pomysły od lekarzy... No ale sorry. Jak lekarze nie wiedzą, co mają robić to na co Ali ma czekać? Aż pacjent umrze? Ogólnie to na początku miałam wrażenie, że chcą pokazać, że ani Ferman sobie nie radzi bez Alego, ani Ali bez Fermana... Bo oboje mieli problemy z pacjentami. Wydaje mi się, że będą nam pokazywać, że oni są najlepsi, kiedy są razem, jako zespół i wtedy mogą zrobić wszystko, ale zobaczymy.
Niby było DorDem, ale za dużo się z tego nie da zrobić W podpisie chyba jeszcze zostanie ten z 39 serduszkoo serduszkoo
|
|
|
Post by lucy on Dec 18, 2020 10:52:38 GMT
Doktorek coraz słabiej.
Reyting za 17.12.2020 - czwartek
TOTAL:: 1. Cukurowa [odc 77] - 12,84 ⬆ (+0,37) 4. Doktorek [odc 42 ] - 6,96 ⬇ (-1,09) 6. W Płomieniach [odc 7] - 6,23 ⬇ (-0,58) 16. Moja lewa strona [odc 4] - 3,42 ⬆ (+0,12) 19. Emanet [odc 74] - 2,99% ⬇ (-0,01) 23. Wstawaj, chodźmy [odc 133] - 2,37 37. Sitcom [odc 3] - 1,75 ⬇ (-0,66)
AB: 1. Cukurowa [ATV] - 8,59 ⬇ (-0,10) 2. Doktorek [FOX TV] - 7,79 ⬇ (-1,07) 4. W Płomieniach [SHOW TV] - 5,58 ⬇ (-0,76) 12. Sitcom [KANAL D ] - 2,82⬇ (-0,13) 19. Wstawaj, chodźmy [TRT1] - 2,57 20. Moja lewa strona [SHOW TV] - 2,36 ⬇ (-0,09) ??. Emanet - 1,28% ⬇ (-0,05)
|
|
|
Post by Mavi on Dec 18, 2020 13:11:09 GMT
Z tego, co tam ludzie pisali na tt, to był jakiś mecz, więc to też się odbiło, ale... Odcinek nie zasługiwał aż na taki spadek. Był dobry, ale znowu... Jak sama miałam ochotę wyjść i nie wracać na początku odcinka. Po co były te beznadziejne sceny z Ezo? Czy ona naprawdę kogoś interesuje? Nie sądzę. Ani to wzruszające, ani zabawne, ani nic! Jeśli publiczność wyłączyła telewizor w momencie, kiedy ta tańczyła, to serio, nie dziwię im się. Zwiastun nr 2 to też skuteczny odstraszasz. Plus zamieszczenie ostatniej sceny odcinka w zwiastunie... To był już kompletny strzał w stopę. AlFer: Przed odcinkiem myślałam, że tu nie będzie czego zbierać albo dadzą nam jakąś większą dramę, a tutaj co? Ferman niby buczy na Alego, ale potem robi maślane oczy.
Boskie było, jak Ali do niego pobiegł, że znalazł rozwiązanie i Ferman tak się wtedy rozmiękczył. AlFer to właściwie najbardziej stabilnie poprowadzona relacja od początku serialu. Nie mówią niepotrzebnych słów, nie ma wydumanych problemów (choć akurat Ferman mógłby się domagać trzymania za rączkę ). [Btw. Dzięki 40 odcinkowi wiemy, że Ferman ma adres Alego, bo Ali wysłał go wszystkim, żeby w razie "W" wiedzieli, gdzie go szukać. Czekam aż Ferman go znajdzie w jego domu.] Pomysł Tanju, żeby AlFer ze sobą konkurowało... No spoko. Miało to na celu pokazanie tego, że oddzielnie są super, a razem jak bomba atomowa. Chociaż to już chyba i bez tego każdy wiedział. Nie mogę przestać od wczoraj oglądać tej sceny na SOR. Jakie to było dobre... DorDem: jak oni sobie z dziubków już spijają. Wyczuwam, że niedługo problem Doruka eksploduje, tylko jeszcze muszą podbudować ich relację, żeby Demir się jeszcze bardziej przywiązał emocjonalnie. I hit. Wiadomość wczorajszego dnia. Możemy otwierać szampana. FERDA WYJEŻDŻA. Najlepszy prezent świąteczno-noworoczny!
Boskie było, kiedy Tanju powiedział Ferdzie, że dał jej orydnaturę, bo było łatwa, łatwo było nią sterować. zabawa
|
|
|
Post by Alex on Dec 18, 2020 14:58:45 GMT
Po co były te beznadziejne sceny z Ezo? Czy ona naprawdę kogoś interesuje? Zaczęłam 40 odcinek, ale cały czas mi coś przerywa, wyjdzie na to, że cały dzień będę go oglądała... Ezo to mi bardziej działa na nerwy niż płacząca Nazli. Wpieprza się komuś na chatę, kładzie się w fotelu i jeszcze ma pretensje, że ten ktoś nie daje jej spać. No poważnie? W 42 jej za dużo nie widziałam, tylko w końcówce i jak płakała w pokoju - to nawet kilka razy, bo zaraz potem była scena DorDem i jak przewijałam to mi się czasem troszkę za daleko cofnęło... Boskie było, jak Ali do niego pobiegł, że znalazł rozwiązanie i Ferman tak się wtedy rozmiękczył. Najlepsza scena odcinka serduszkoo Oczywiście na równi z tą DorDem Trochę szkoda mi było Alego, jak Ferman taki chłodny dla niego był, ale potem się całe szczęście ogarnął... I to spojrzenie, jak Ali mu mówił coś, że zawsze chce się z nim jako pierwszym podzielić, jak coś znajdzie [Btw. Dzięki 40 odcinkowi wiemy, że Ferman ma adres Alego, bo Ali wysłał go wszystkim, żeby w razie "W" wiedzieli, gdzie go szukać. Czekam aż Ferman go znajdzie w jego domu.] A weź... fochy Ja to się już nie łudzę, że Ferman tam w końcu zawita... Ale! Może przyjedzie go zabrać na lotnisko w następnym odcinku? (taa, nie łudzę się ) Wyczuwam, że niedługo problem Doruka eksploduje, tylko jeszcze muszą podbudować ich relację, żeby Demir się jeszcze bardziej przywiązał emocjonalnie. No mam nadzieję, że masz rację. Niech się przywiązuje, w 43 będzie miał więcej okazji do tego, bo sami w szpitalu zostaną Boję się cały czas, że to ktoś inny się pierwszy dowie o Doruku, a tego nie chcę I hit. Wiadomość wczorajszego dnia. Możemy otwierać szampana. FERDA WYJEŻDŻA. Najlepszy prezent świąteczno-noworoczny!Kurczę, kompletnie się nie spodziewałam, że Seda odejdzie. W odcinku zrobili trochę dramy, ale myślałam, że Ferda trochę pomarudzi i jednak zostanie... Jak ja się bałam w trakcie tej sceny na dachu, że oni się pocałują... Mało co a bym przez palce na ekran patrzyła. Ogólnie skoro Ferdy nie będzie to ciekawe, co zrobią, bo zawsze są dwa zespoły. Jeden - Ferman i dwóch asystentów, a drugi? Tanju nie będzie, bo Murat(?) ma koronę... Adil?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 18, 2020 15:37:26 GMT
Szkoda że tyle spadło ale może odbiją. Mavi jestem chyba na razie jedyną osobą której nie przeszkadza ece a nawet ją trochę lubię. Finał 40 odcinka, że ona też jest inna. serduszkoo Ale rozumiem że ty masz uczulenie na wszystkie kobiety które są w otoczeniu Onura i Tanera.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 18, 2020 16:49:08 GMT
Alex, Next, suchar okolicznościowy: - Dlaczego Ferda wyjechała? - Bo jakby się DorDem pokłócili, to by im się kazała pocałować, a wtedy Fox by zbankrutował.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 18, 2020 17:44:03 GMT
Sypiesz sucharami jak wujek podpity w święta.
|
|
|
Post by Mavi on Dec 18, 2020 19:37:27 GMT
Alex , co do tych scen na dachu Fermana z Fer**, to też nie wiem dlaczego, ale mega się stresowałam, że tej kretynce coś odbije i się przyssie do Fermana. Ale uff... Ulżyło mi, że nigdy więcej nie będę musiała się tak denerwować. Teraz został mi tylko uraz psychiczny, gdy widzę Fermana z Nazli. Niby człowiek wie, że Pinar nie jest taka głupia, ale jednak to jest t u r e c k a scenarzystka, a fantazje tureckich scenarzystów są bardzo różne.
|
|