|
Post by Onedine on Dec 6, 2020 13:31:10 GMT
Tytuł: Hua Jai Sila Inne tytuły: หัวใจศิลา | Man of Vengeance , Heart of Stone Gatunek: romans, melodramat, dramat Reżyseria: Thanawat Panyarin Scenariusz: Ying Wanwipa Samngamjam Stacja: GMMOne Liczba odcinków: 27 (po 60 min) Emisja: 04.03.2019 – 10.06.2019 Opis by dramaqueen Tor jest synem z nieprawego łoża. Kiedy jego matka nieoczekiwanie umiera, chłopiec jest zmuszony mieszkać z rodziną swojego ojca. Niestety, jest tam niemile widziany i dręczony przez swoją macochę, a także przyrodniego brata. Pewnego dnia zostaje niesłusznie oskarżony, uciekając przed swoją brutalną macochą, i skacze do jeziora. Po tym wydarzeniu wszyscy uznają go za zmarłego i żyją, jak gdyby nigdy nic. Mijają lata, a nikt z jego oprawców nie jest świadomy tego, że Tor jednak żyje. Pewnego dnia wraca już jako dorosły mężczyzna o imieniu Sila. Planuje zemstę na swoich oprawcach, wykorzystując do tego swoją nową tożsamość. Niestety, jego plan się komplikuje, kiedy na swojej drodze spotyka Mintę, która była w dzieciństwie jego jedyną towarzyszką. Drama jest adaptacją powieści pt. “Asoon Rerng Fai”, autorstwa Nawika. ObsadaTor Thanapob Leeluttanakajorn- Sila Wisetworawet/Aran Ritthinatkosol (Tor/Si) Fern Nopjira Lerkkajornnamkul- Minta Kanasrikul Noon Siraphan Wattanajinda- Pinsuda/Mam Ann Siriam Pakdeedumrongrit- Sida Rittinatkoson Typhoon Kanokchat Munyadon- Sawit/"Ae" Rittina Nicky Nachat Juntapun- Thanwa
|
|
aneka1984
Nowicjusz
|
Post by aneka1984 on Nov 4, 2022 1:52:40 GMT
Świetny lancorn, kto lubi azjatyckie kino polecam, naprawdę warta by poświecić czas na objerzenie. Moja ocena 10/10
|
|
|
Post by elysa7 on Mar 15, 2024 18:26:51 GMT
Swego czasu latało po internecie dużo filmików z protami. Bardzo duże stężenie toksyczności w zachowaniu prota wobec protki.
|
|
|
Post by Onedine on Mar 17, 2024 10:26:04 GMT
Swego czasu latało po internecie dużo filmików z protami. Bardzo duże stężenie toksyczności w zachowaniu prota wobec protki. Oglądałam kiedyś seriale tajlandzkie i w wielu jest jeszcze gorsza toksyczność, niż tutaj. Np tutaj nie ma z tego co wiem gwałtu prota na protce. W Tajlandii takie chore fabuły potrafią nakręcić w obecnych czasach, bo np w jakiejś dramie z 2019 była jeszcze taka fabuła. W dramach BL podobno nawet w tych najnowszych są takie rzeczy. Nie wiem co jest w głowach tego typu społeczeństw, że takie rzeczy w rozrywce nie są zakazane. Choć z drugiej strony mnie to nie dziwi, bo społeczeństwo tego kraju nadal walczy, aby król i reżim wojskowy oddał władzę, którą bezprawnie trzymają stosując drakońskie prawa wobec przeciwników.
|
|
|
Post by Atahan on Mar 22, 2024 14:09:34 GMT
Np tutaj nie ma z tego co wiem gwałtu prota na protce. W Tajlandii takie chore fabuły potrafią nakręcić w obecnych czasach, bo np w jakiejś dramie z 2019 była jeszcze taka fabuła. W dramach BL podobno nawet w tych najnowszych są takie rzeczy. Może nie między głównymi bohaterami, ale w dramach po 22:30 wątek gwałtu bardzo często się pojawia. Gwałt, próby gwałtu (w "Bed Friend" Ueę próbowano zgwałcić trzy razy w przeciągu 10 odcinków) lub seks po pijaku, który kończy się albo tak, że obojgu się podobało, albo tak, że któreś niczego nie pamięta. Toksyczne zachowania to norma (Vegas i Pete z KP to para, która nie ma szansy istnienia w prawdziwym życiu). Po dużym sukcesie "KinnPorsche" zaczęto produkować więcej BL, które kręcone są głównie pod sceny seksu; jedne mają jakąś fabułę, inne niekoniecznie xd
|
|
|
Post by elysa7 on Mar 23, 2024 21:08:26 GMT
Dla mnie to nie do zaakceptowania. Prot szarpie protke jak lalkę, ta zupełnie bierna. Zero, nic ciekawego.
|
|
|
Post by lucy on Apr 17, 2024 18:29:52 GMT
|
|
|
Post by lucy on Apr 17, 2024 18:30:48 GMT
|
|
|
Post by lucy on Apr 17, 2024 18:34:45 GMT
|
|
|
Post by lucy on Apr 17, 2024 18:35:34 GMT
|
|
|
Post by Atahan on Aug 15, 2024 16:02:59 GMT
Drama była niecały rok temu emitowana w Turcji o godz. 15:00 na Kanal 7.
|
|
|
Post by Onedine on Aug 18, 2024 7:58:21 GMT
Drama była niecały rok temu emitowana w Turcji o godz. 15:00 na Kanal 7. Czy to jest dobra godzina dla zagranicznego serialu w Turcji?
|
|
|
Post by Atahan on Aug 19, 2024 11:25:29 GMT
Czy to jest dobra godzina dla zagranicznego serialu w Turcji? Nie mam pojęcia, z tego co widziałem na tym kanale emitują też seriale z Indii i Pakistanu, czasem o lepszych godzinach, jeśli akurat nie nadają własnych tasiemców. Chociaż biorąc pod uwagę klimaty tego lakorna, nie wiem czy 15:00 jest dobrą godziną; z drugiej strony Turcja ma podwójne standardy co do tego co można pokazywać, a co nie - pocałunek w czoło to czasem zbyt wiele, ale rzucanie ludźmi po ścianach już jest w porządku ...
|
|
|
Post by Onedine on Aug 20, 2024 15:35:41 GMT
Czy to jest dobra godzina dla zagranicznego serialu w Turcji? Nie mam pojęcia, z tego co widziałem na tym kanale emitują też seriale z Indii i Pakistanu, czasem o lepszych godzinach, jeśli akurat nie nadają własnych tasiemców. Chociaż biorąc pod uwagę klimaty tego lakorna, nie wiem czy 15:00 jest dobrą godziną; z drugiej strony Turcja ma podwójne standardy co do tego co można pokazywać, a co nie - pocałunek w czoło to czasem zbyt wiele, ale rzucanie ludźmi po ścianach już jest w porządku ... Jakieś duszenie protki przez prota (czy bycie wrednym wobec niej) to tu chyba było, ale bez przemocy seksualnej z jego strony. Tak coś mi się kojarzy jak kiedyś czytałam komentarze o tym serialu. Często jest podawany jako udany serial z gatunku zemsty, że prot jest sprytny i mści się skutecznie na wrogach. Ja widziałam już jakiś czas temu tylko 1 odcinek. Tam było dzieciństwo prota jak źle go traktowała macocha (?) i chyba z tego co pamiętam nawet go w twarz jakimś szkłem zraniła.
|
|
|
Post by Atahan on Oct 31, 2024 16:47:19 GMT
Obejrzałem 1. odcinek i w żadnym wypadku nie jest to normalny serial, ale spodziewałem się większej ilości toksyn. Może to dlatego, że to drama dla One 31, chociaż oni też emitują mocne rzeczy, bo nadawali "KinnPorsche" z baaardzo mocnym syndromem sztokholmskim. Tu były dwie mocniejsze sceny (mam na myśli przemoc), jedna wobec dzieci, druga to pobicie ciężarnej kobiety przez brata głównego. Zapewne w kolejnych odcinkach już popłyną mocniej w toksyny. Klasycznie dla gatunku jest masa patosu i dramatycznej muzyki.
|
|
|
Post by Onedine on Oct 31, 2024 18:09:17 GMT
Obejrzałem 1. odcinek i w żadnym wypadku nie jest to normalny serial, ale spodziewałem się większej ilości toksyn. Może to dlatego, że to drama dla One 31, chociaż oni też emitują mocne rzeczy, bo nadawali "KinnPorsche" z baaardzo mocnym syndromem sztokholmskim. Tu były dwie mocniejsze sceny (mam na myśli przemoc), jedna wobec dzieci, druga to pobicie ciężarnej kobiety przez brata głównego. Zapewne w kolejnych odcinkach już popłyną mocniej w toksyny. Klasycznie dla gatunku jest masa patosu i dramatycznej muzyki. Jeśli chodzi o pewnego rodzaju zemstę to ja bym poleciła "P.S. I hate you", bo to przewrotny serial i już nawet 1 odcinek jest o wiele ciekawszy, niż ten.
|
|
|
Post by Atahan on Nov 1, 2024 13:13:48 GMT
Jeśli chodzi o pewnego rodzaju zemstę to ja bym poleciła "P.S. I hate you", bo to przewrotny serial i już nawet 1 odcinek jest o wiele ciekawszy, niż ten. Cały czas o niej pamiętam i myślę, że zostawię ją sobie na przerwę świąteczną, teraz w te długie weekendy ponadrabiam zaległości, a "Hua Jai Sila" do tego czasu skończę. Przynajmniej taką mam nadzieję, bo plany lubią się sypać, ale jeśli ten cyrk tutaj się rozhula to może szybko pójdzie
|
|