|
Post by lucy on Dec 7, 2020 17:14:33 GMT
Tytuł: ÖlümZamanı - Czas na Śmierć Wytwórnia: Surec Film Producent: Ali Gündoğdu Reżyseria: Yunus Ozan Korkut Scenariusz: Zülküf Yücel Kanał: Exxen Emisja: 24 czerwca 2021 - 6 sierpnia 2021 Dzień tygodnia: czwartek Gatunek: Dramat Ilość odcinków: 8 Opis:W centrum fabuły jest śledztwo w sprawie zabójstwa w obozie. Obsada:Mert Yazıcıoğlu Ahmet Mümtaz Taylan Mert Ramazan Demir Nilsu Berfin Aktaş Ece Yaşar İdris Nebi Taşkan
|
|
|
Post by lucy on Jan 14, 2021 11:45:23 GMT
|
|
|
Post by mira on Jan 14, 2021 12:06:50 GMT
Mert nie pozostawał bez pracy zbyt długo po klapie "Grzechów matki". Ta platforma dostępna jest wyłącznie w Turcji, czy widzowie zagraniczni też mogą się rejestrować? Nie żebym planowała, ale ciekawa jestem po prostu
|
|
|
Post by lucy on Jan 14, 2021 12:23:40 GMT
Na tą chwilę tylko dla Turcji, ale ma być dostępna też dla innych krajów. www.exxen.com/Obsada:
|
|
|
Post by lucy on Jan 25, 2021 10:39:52 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 25, 2021 13:42:02 GMT
Imiona postaci:
|
|
|
Post by lucy on Feb 8, 2021 14:39:01 GMT
|
|
|
Post by lucy on Feb 11, 2021 10:44:30 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 11, 2021 21:29:32 GMT
Ta blondyna to nie jest z Kuzey Yildizi.?
|
|
|
Post by lucy on Feb 13, 2021 18:26:53 GMT
Premiera wkrótce.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 13, 2021 20:51:57 GMT
Fajne zdjęcie, klimatyczne.
|
|
|
Post by lucy on Feb 16, 2021 11:43:28 GMT
Zwiastun;
|
|
|
Post by mira on Feb 16, 2021 11:46:20 GMT
Zwiastun nieciekawy, ale oglądałam bez głosu, może chociaż mówią coś ciekawego?
|
|
|
Post by Alex on Feb 16, 2021 13:11:40 GMT
może chociaż mówią coś ciekawego? Nie bardzo. "Komisarzu, kto to (zrobił)?", "Jedynym podejrzanym jesteś ty. W jaki sposób chcesz umrzeć?" W sumie chciałam zerknąć, ale nie wiem czy jest sens.
|
|
|
Post by lucy on Feb 16, 2021 13:15:23 GMT
Wg mnie te seriale na Exxen są na bardzo niskim poziomie. Kręcone na szybko, montowane w biegu, byle ekspresem na ekran.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 16, 2021 16:05:57 GMT
Po taniości robią, dużo i tanio.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 16, 2021 16:56:44 GMT
To Exxen wyjdzie im bokiem.
|
|
|
Post by lucy on Jun 25, 2021 8:57:45 GMT
Pierwsze dwa odcinki są od wczoraj dostępne na Exxen. Matthias
|
|
martawiller
Początkujący
|
Post by martawiller on Aug 22, 2021 23:25:24 GMT
Widziałam pierwsze 4 odc na YT Cuneyet (Mert) jedzie ze swoją dziewczyną na obóz w towarzystwie drugiej pary budzi się następnego dnia rano w zakrwawionych ubraniach wpada policja aresztują go za zabicie dziewczyny i teraz uwaga następne odcinki są identyczne 😁 to jest ten sam odcinek x 4 tyle,że Cuneyet pamięta,że go aresztowano i próbuje zmienić bieg wydarzeń bez skutku budzi się rano w zakrwawionych ubraniach i znowu kolejny dzień pierwszy odcinek tylko ,że trzeci raz i czwarty i nic do przodu pomijając próby zmiany wydarzeń 😁
I nie krzyczcie,że to spoiler bo to ciągle jeden odcinek ,, szybko je kasują były na YT teraz jest do 4 i później 6 i 7 ale na innych kontach YT się pojawiają trzeba łapać w pośpiechu tak tylko zaznaczam,żeby zobaczyć pierwszy i przeskoczyć do piątego🤦😁chyba ,że cały serial to w kółko ten sam odcinek z dramatycznymi próbami głównego bohatera żeby coś zmienić i nie obudzić się rano w zakrwawionych ubraniach 😁a żeby nie było nikt nie wie co się stało kiedy nie spał wszyscy żyli paranoja jakaś w pierwszej chwili myślałam,że ktoś dodał pierwszy odcinek cztery razy dopiero na pasku zobaczyłam małe różnice ale generalnie nie mające wpływu na fabułę bo ona stoi w miejscu 😁Chyba,że ktoś na upartego chce 4 razy oglądać rozkładanie obozu i słuchać tych samych dialogów coś mi się wydaje,że oni nagrali 1 odcinek a później już tylko Mert dograł np ,że nie został przy ognisku tylko poszedł do samochodu albo,że palił trawkę a później nie zapalił to są tego typu różnice😁
|
|
|
Post by Matthias on Aug 23, 2021 15:05:44 GMT
Jeżeli naprawdę tak to wygląda, jak piszesz martawiller, to nie dziwię się, że całość nakręcili w 15 dni
|
|
martawiller
Początkujący
|
Post by martawiller on Aug 23, 2021 16:42:21 GMT
m.youtube.com/playlist?list=PLolEVJrMYb7Icw_NlljyFsQrloyMiJcr54 pierwsze odcinki tak wyglądają reszta jeszcze nie wiem a i nic się nie dzieje ten odcinek to jazda samochodem do lasu potem rozbijanie obozowiska ognisko ,Mert idzie spać i rano budzi się we krwi drugi odcinek już darowano nam drogę do lasu ,mamy obozowisko ,ognisko ,Mert idzie spać 🙄,trzeci odcinek obozowisko,ognisko Mert próbuje nie zasnąć ale mu się nie udaje,czwarty 😁 obozowisko,ognisko,Mert śpi itd 😁
|
|
|
Post by mira on Feb 13, 2023 8:07:39 GMT
Skoro są polskie literki, to postanowiłam obejrzeć, zwłaszcza że to bardzo krótki serial. Lubię Merta Y., uważam, że ma talent. Mert R.D. był dodatkową zachętą. Aktora grającego komisarza też lubię.
Obejrzałam dwa pierwsze odcinki. Pierwszy nie był szczególnie ciekawy - jadą, jedzą, rozkładają namioty, rozmawiają... Dowiadujemy się też trochę o przeszłości Dilary, śmierci ojca, relacji z Tarikiem i półrocznej przerwie w związku. Drugi odcinek już mnie wciągnął i chociaż nie jest to serial najwyższych lotów, to na Merta Y. patrzy się przyjemnie i jestem bardzo ciekawa, czy jego bohater rzeczywiście popełnił zbrodnię, czy zrobił to ktoś inny? I czy uda mu się w jakiś sposób zapobiec takiemu rozwojowi wydarzeń?
Wydaje się, że komisarz również przeżywa dzień świstaka (wnioskuję po podwładnym, który przylazł rano pod jego dom). Dlaczego właśnie oni dwaj? I o co chodziło z tym dziwnym barem?
|
|
|
Post by mira on Feb 20, 2023 14:51:16 GMT
Odcinki 3-4.
Główny bohater w kółko przeżywa ten sam dzień. Po tym, jak popełnia samobójstwo (w sumie zabił się już 4 czy 5 razy), budzi się w tym samym momencie, czyli po drzemce w aucie. Każdego kolejnego dnia stara się zmienić swoje zachowanie i bieg wydarzeń, ale wszystko na nic. Dzień mija, robi się wieczór, Cuneyt zachowuje czujność. Nauczony doświadczeniem, w ostatnim odcinku postanowił wcale nie kłaść się spać. Ale tym razem ktoś zaatakował go od tyłu. Zatem wiemy już, że Cuneyt morderstwa nie popełnił, zrobił to ktoś trzeci i zwalił na niego winę.
Zdecydowanie nie jest to serial dla każdego. Jest dziwny. Ale chętnie obejrzę do końca, bo jestem ciekawa, co tam się właściwie stało. Widzowi sugeruje się, że za wszystkim stoi Tarik, ale jakoś nie jestem przekonana...
|
|
|
Post by mira on Mar 1, 2023 12:35:14 GMT
Odcinki 5-6.
Widziałam na FB, że wiele osób zniechęciło się do oglądania tego serialu. Właściwie wcale się nie dziwię, bo ciągle oglądamy te same sceny, podobne rozmowy, no i Cuneytowi wciąż nie udaje się zmienić biegu wydarzeń. Dobrze, że do końca zostały tylko dwa odcinki, bo i ja bym się w końcu zniechęciła... Oczywiście są i nowe scenki, których w poprzednich odcinkach nie widzieliśmy, ale one jedynie pokazują to, o czym bohaterowie już wcześniej rozmawiali. A poza tym wciąż kręcimy się w kółko.
W 5 odcinku Cuneyt stara się namówić przyjaciół do wyjazdu. Nawet angażuje w to matkę (telefonicznie). Plan się powodzi, ale nawet jeśli grupa oddaliła się od jeziora i wylądowała w motelu, Dilara i tak zginęła. Tyle że tym razem Cuneyt obudził się obok niej i nie był zakrwawiony. Morderca nie zadźgał Dilary, tylko udusił. Ale policja znowu puka do drzwi, więc to żaden postęp. Cuneyt znów popełnia samobójstwo, tym razem skacząc z okna. Swoją drogą - podziwiam jego odwagę. Skąd ma pewność, że ten dzień będzie się powtarzał w nieskończoność i znów obudzi się w aucie? Skąd ma pewność, że rzeczywiście zginie? Przecież istnieje ryzyko, że zostanie kaleką.
Komisarz to druga osoba, która wciąż przeżywa ten dzień na nowo. Niewiele o nim wiemy, właściwie nic. Bardzo tajemnicza postać, poza tym cały czas wydaje się jakiś zmęczony, zniechęcony, rozdrażniony, ale widać, że sprawa zaczyna go coraz bardziej interesować. Początkowo olewał temat, udawał, że nie istnieje, ale teraz próbuje się dostać nad jezioro, zanim w nocy dojdzie do morderstwa. Tyle że cały czas coś staje mu na drodze - a to wzywają go do innej sprawy, a to na drodze leży motocyklista. Tak jakby coś nie chciało dopuścić, by komisarz dotarł do grupy przyjaciół. Ciekawe.
W 6 odcinku Cuneyt próbuje dowiedzieć się czegoś o facecie z białego campera. Ja też byłam bardzo ciekawa, co to za koleś, czemu pojawia się wszędzie tam, gdzie młodzi bohaterowie i po co mu tyle broni? Okazało się, że on i Tarik się znają, ale facet nie jest groźny, a broń to atrapa. W takim razie kto jest zabójcą? Komisarz zamierza to ustalić, a pierwszym krokiem będzie pobranie krwi od Cuneyta, żeby sprawdzić, czy ktoś go odurzył i z tego powodu za każdym razem zasypia, chociaż stara się pozostać w nocy czujnym...
|
|
|
Post by mira on Mar 6, 2023 10:27:01 GMT
Odcinki 7-8, finał.
Obejrzałam całość i uważam, że jest to słaba produkcja. Owszem, cały czas byłam ciekawa rozwiązania zagadki, ale poza tym nie było w tym serialu nic szczególnego.
Finalnie sprawa wyjaśniła się, wiemy kto zabił Dilarę i dlaczego. Właściwie ostatecznie nie zabił, bo Cuneytowi udało się zapobiec tej sytuacji, no ale widz, Cuneyt i komisarz mają świadomość, że Ayhan jest do tego zdolny, bo w minionych dniach zrobił to kilkukrotnie. Prawdę mówiąc nie spodziewałam się, że za tym wszystkim stoi Ayhan, obstawiałam raczej jego dziewczynę.
Myślałam, że to budowanie napięcia - dziwna sytuacja w barze, kamper w lesie, takie przeskoki na ekranie i groźne dźwięki mają jakiś cel, ale okazuje się, że nie. Spodziewałam się rozwinięcia wątków paranormalnych, ale jakoś wszystko pominięto i przygotowano logiczne wyjaśnienie wszystkiego, co przydarzyło się Dilarze. Szkoda. Ja bym jednak chciała wiedzieć, dlaczego Cuneyt wciąż przeżywa ten sam dzień na nowo i czemu komisarz również? Czemu są wybrańcami?
W finałowej scenie, już po wyjaśnieniu sprawy, komisarz strzela sobie w łeb. Po co? Nie wiem, ale wnioskuję, że skoro on też przeżywał każdy dzień na nowo, to skoro popełnił samobójstwo, jak wcześniej wielokrotnie Cuneyt, znów wszystko zacznie się od początku...
|
|
|
Post by Matthias on Dec 14, 2023 16:22:35 GMT
Serial Exxen #DeathTime będzie emitowany w Arabii. ✨
|
|