Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 10, 2020 14:26:36 GMT
Tytuł: Elif Wytwórnia: Yesil Yapim Producent: Inci Gulen Oarr Reżyseria: Fulya Yavuzoğlu, Canan Yılmaz Scenariusz: Rüya İstanbul Kanał: Kanal 7 Emisja: 15 września 2014 - 7 czerwca 2019 Dzień tygodnia: poniedziałek - piątek Gatunek: dramat Ilość odcinków: 940 Ilość sezonów: 5 183 + 178 + 199 + 195 + 185 Emisja na: TVP1 8 maja 2017 - 18 marca 2022 Ilość odcinków: 1165 Opis:Melek pracowała kiedyś jako służąca u bogatej rodziny Emiroğlu. Zakochała się z wzajemnością w Kenanie, najstarszym synu swoich pracodawców. Jednak matka Kenana nie zaakceptowała związku młodych i odprawiła ciężarną służącą. Melek odeszła pozostawiając ukochanego w przekonaniu, że to ona go porzuca. Nie powiedziała mu także o dziecku. Kiedy rodzi się mała Elif, jej nieznany ojciec żeni się z inną kobietą. Po latach para w końcu się odnajduje, ale nie dane jest im wspólne, szczęśliwe życie. Jak potoczą się losy ich córki? Obsada: Isabella Damla Güvenilir - Elif Selin Sezgin - Melek Altuğ Seçkin - Kenan Volkan Çolpan - Kenan Cemre Melis Çınar - Arzu Hasan Ballıktaş - Veysel Zeynep Öğren - Tugce Emre Kıvılcım - Selim Gülçin Tunçok - Zeynep Ozanay Alpkan Tevfik Yapıcı Aysun Güven - Aliye Batuhan Soncul İlker Gürsoy Gülfer Sarıgül Sinem Karanfil Esin Benim - Ipek Uğur Tekin Pelin Çalışkanoğlu - Pelin Umut Ölçer - Serdar Dilara Yüzer - Gonca Taliha Sonağ Zeynep Buse Kale Sinem Akman Ayşegül Yalçıner Kerem Akdeniz Ayşe Zekiye Baçkır Derya Şen - Tulay Kıvılcım Kaya Yurdaer Tosun Hakan Bozyiğit Gürhan Gülbahar Beril Eda Yesil Ayla Tiğli Caner Sölmaz Ali Akyüz Benan Yuce Ozlem Bölukbasi
|
|
|
Post by Matthias on Nov 11, 2020 14:32:36 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 12, 2020 12:18:18 GMT
Zwiastuny:
Plakaty:
eytingi:
|
|
|
Post by Alex on Nov 13, 2020 16:14:41 GMT
Przez koronę siedziałam wiosną w domu to obejrzałam kilka odcinków, potem miałam dość długą przerwę, teraz znowu mnie zamknęli, więc zerkam na odcinki i mam wrażenie, że nic mnie nie ominęło... Cały czas są na tym samym etapie. ::icon_rolleyes:: Elif i Melek non stop się szukają, Julide i Safak czy jak mu tam nadal chodzą wokół siebie jak pies wokół jeża, Tarik cały czas knuje... Ileż można, Boże kochany. ::icon_rolleyes::
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 13, 2020 17:42:11 GMT
Ja też czasem puszczam jak coś robię to mi leci w tle.
|
|
|
Post by Atahan on Dec 20, 2020 9:44:29 GMT
Bez Arzu nie ma czego oglądać. I sezon (mimo iż kręcony w tani sposób i to widać) i III sezon były najciekawsze. To, co obecnie jest emitowane to jakaś parodia. Najpierw pół sezonu Melek nie żyła, później zmartwychwstała, minęło 200 odcinków i dalej się z Elif nie spotkały. A pomyśleć, że był to nienajgorszy serial.
|
|
|
Post by Alex on Dec 20, 2020 17:43:00 GMT
Atahan a ty orientujesz się może, kiedy one się w końcu odnajdą? Szukają się jakoś od kwietnia i nie mogą znaleźć... To się na ulicy zobaczą, to na plakacie, to Melek w rezydencji zaczęła pracować... Cyrk normalnie. Elif była taka ciekawa tej "Serce" i jeszcze się nie poznały.
|
|
|
Post by Atahan on Dec 20, 2020 17:54:02 GMT
Alex, wiem że sezon kończy się na odcinku 925, a one odnajdą się w 910, jeśli mi się numeracja polska nie miesza, bo my kilka odcinków mamy pocięte inaczej od wersji międzynarodowej.
|
|
|
Post by Alex on Dec 20, 2020 18:00:00 GMT
Atahan, to zostało jeszcze jakieś 30 odcinków, czyli z dwa miesiące biorąc pod uwagę, że pewnie kilka odcinków wypadnie przez święta. Tylko nie wiem czy w końcu się tego doczekam, bo jak się skończy siedzenie w domu na zdalnym to sobie nie obejrzę...
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 20, 2020 19:14:03 GMT
Wiadomo już kiedy mniej więcej to coś się zakończy u nas?
|
|
|
Post by Atahan on Dec 20, 2020 19:33:33 GMT
Atahan, to zostało jeszcze jakieś 30 odcinków, czyli z dwa miesiące biorąc pod uwagę, że pewnie kilka odcinków wypadnie przez święta. 4 stycznia ma być 888 chyba, więc dokładnie za jakieś 2 miesiące, może półtora... ależ ta akcja pędzi. Wiadomo już kiedy mniej więcej to coś się zakończy u nas? Przełom stycznia i marca 2022.
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 20, 2020 22:13:32 GMT
Co? Tak jeszcze długo musimy się z tym męczyć? Rety..
|
|
|
Post by Alex on Dec 20, 2020 22:17:31 GMT
ależ ta akcja pędzi. Strach oderwać oczy od ekranu, żeby niczego nie przegapić
|
|
|
Post by lucy on Dec 20, 2020 22:21:49 GMT
Czyli czekają nas w najbliższym czasie 3 premiery... 2 tasiemce i 1 drama. Dobrze naliczyłam? Bo ASK tez się zaraz kończy, tak?
|
|
|
Post by Atahan on Dec 20, 2020 22:30:35 GMT
Kończy się "Więzień miłości" z tego, co wyliczyłem 17 lutego i "Narzeczona ze Stambułu" 26 stycznia. Jeśli chodzi o premiery to tyle w najbliższym czasie. Zoom TV raczej nic nowego za "Maleńkie morderstwa" nie da. Za 1,5 miesiąca rozpocznie się ostatni, V sezon "Elif", a jakoś w marcu III sezon "Przysięgi". Teraz dojrzałem, że napisałem na przełomie stycznia i marca 2022, miało być oczywiście stycznia i lutego.
Ciekawi mnie ten V sezon, w obsadzie dojrzałem Fatiha, który grał doktora Onura w "No.309" i Cema Kilica, który grał komisarza w "To moje życie!" - ciekawi mnie jakie tu role dostali.
|
|
|
Post by Alex on Dec 20, 2020 22:50:49 GMT
A wiadomo już co Zoom szykuje za IG?
|
|
|
Post by lucy on Dec 21, 2020 10:29:55 GMT
Czyli uroiło mi się, że Elif się niebawem kończy. A wiadomo już co Zoom szykuje za IG? I Zoom nas pewnie jeszcze potrzyma w niewiedzy. Zamiast rozsyłać wici i reklamować serial
|
|
|
Post by Atahan on Dec 21, 2020 10:55:54 GMT
A wiadomo już co Zoom szykuje za IG? Pewnie podadzą do informacji 4 stycznia w poniedziałek. "Elif" ma jeszcze dużo historii do opowiedzenia.
|
|
|
Post by Alex on Dec 21, 2020 17:54:07 GMT
Może zrobią tak jak przy Ufaku i niedługo zaczną zagadki dawać. Szczerze mówiąc to nie mam pojęcia, co mogli kupić, nic mi nie przychodzi do głowy...
|
|
|
Post by Atahan on Jan 7, 2021 16:14:27 GMT
Alex, oglądałaś dzisiaj? Rozwaliła mnie akcja od momentu, gdy Kerem poszedł do kawiarni i zadzwonił do Sureyyi. Ona powiedziała, że jest przed firmą i że z nim zje lunch. Najpierw jej powiedział, że jest w kawiarni OBOK firmy, po czym wysłał jej adres. Tak sobie myślę: Dobra, może są dwie kawiarnie, ale mógł powiedzieć, o którą chodzi, mniejsza. W tym czasie, kiedy ona szła do tej kawiarni OBOK firmy, Parla przejeździła pół Stambułu, wjechała w lampę, poleżała trochę na ziemi, zanim przyjechała karetka, przewieźli ją i szofera do szpitala, zawiadomili Kerema o wypadku, on przyjechał do szpitala, Parlę zdążyli przygotować do operacji, a Sureyya wchodzi do kawiarni i "Allah, Allah. Przecież miał na mnie czekać." Ona chyba biegła do tej kawiarni. A, jeszcze jeden fakt. Tytułowa bohaterka nawet się nie pojawiła.
|
|
|
Post by Alex on Jan 8, 2021 20:06:09 GMT
Atahan to ma dziewczyna tempo Nie oglądałam wczoraj, dzisiaj zerkałam trochę kątem oka i Parla podobno sparaliżowana. Ale tak serio czy tylko udaje? Może za dużo seriali już, ale jakoś mi się nie chce wierzyć, że naprawdę nie będzie mogła chodzić...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 8, 2021 20:11:02 GMT
Scenarzysta płakał jak pisał.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 8, 2021 20:41:10 GMT
i Parla podobno sparaliżowana. Ale tak serio czy tylko udaje? Może za dużo seriali już, ale jakoś mi się nie chce wierzyć, że naprawdę nie będzie mogła chodzić... Niby tak, ale na ślubie pada strzał i cudotwórczo wstaje. Obstawiam, że na początku faktycznie może nie czuć nóg, ale jakimś dziwnym sposobem wyzdrowieje i będzie robić ze wszystkich idiotów. PS2: Tytułowa bohaterka znowu się nawet nie pojawiła.
|
|
|
Post by Alex on Jan 8, 2021 20:44:13 GMT
Obstawiam, że na początku faktycznie może nie czuć nóg, ale jakimś dziwnym sposobem wyzdrowieje i będzie robić ze wszystkich idiotów. To była moja druga opcja
|
|
|
Post by Atahan on Jan 8, 2021 20:59:44 GMT
A tak swoją drogą, jeszcze w styczniu pożegnamy trzech aktorów, w tym jednego, który występuje od 1. odcinka.
|
|
|
Post by Alex on Jan 8, 2021 21:25:28 GMT
A tak swoją drogą, jeszcze w styczniu pożegnamy trzech aktorów, w tym jednego, który występuje od 1. odcinka. Oo Elif? Dzisiaj już się pożegnaliśmy z Zehrą i Omerem, a właściwie wczoraj. Btw. zabolały mnie oczy, jak w opisie odcinka zobaczyłam Oouz zamiast Oğuz strach1 Ale podobnie było z Żulide czy Dżewrije Sureyya chyba odchodzi, nie? I kto jeszcze? Nie mam pojęcia nawet, kto tam gra od pierwszego odcinka... Elif i Melek to na pewno, ale je widziałam w finałowej scenie serialu, więc odpadają.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 8, 2021 22:45:47 GMT
Sureyya odchodzi, ale ona pojawiła się w 775. odcinku... chyba, albo 765. Veysel (pierwszy mąż Melek, obecnie mąż Julide) umrze, a ona i Inci wyjadą. Gdzie? Nie wiem. EDIT: Sprawdziłem, pojawiła się w 775. odcinku. Ale znalazłem też taki komentarz.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 9, 2021 9:40:07 GMT
Hahahaha ratujmy Elif
|
|
|
Post by Atahan on Jan 9, 2021 16:35:18 GMT
Hahahaha ratujmy Elif Tak sobie myślę, że najlepszym ratunkiem dla Elif byłoby jej nie oglądanie. Nie ma oglądalności, nie ma odcinków, nie ma tylu złych ludzi, którym to dziecko na drodze zawadza. Choć w samej Turcji serial triumfów nie świecił, tak poza granicami Turcji już tak. W 2015 roku zdobył nagrodę specjalną SCTV Awards za najpopularniejszy program zagraniczny. Od 2017 roku jest emitowany w Polsce i pomimo tylu odcinków oglądalność dalej jest powyżej miliona. Wiele osób ten serial hejtuje (choć myślę, że gdyby miał max 200 odcinków to by takiego hejtu nie było), ale na przykład ja lubię oglądać. I tak, jak "Więźnia miłości" nie potrafię przetrawić dłużej, niż tydzień, tak z "Elif" tego problemu nie mam. Choć przyznać uczciwie muszę, że ten IV sezon jest najsłabszym ze wszystkich, a dokładniej pierwsza połowa: do zmartwychwstania Melek... co to była za beznadzieja. A tak swoją wpadłem tu tylko z zamiarem wklejenia piosenki skomponowanej do tego serialu, która bardzo mi się spodobała. www.youtube.com/watch?v=lFLZtEfIYhM&ab_channel=MuratEvginSą hiszpańskie napisy, ze względu na to, że masa fanów "Elif" to Hiszpanie i ludzie z Ameryki Łacińskiej. ___ PS. Wczoraj Nevzat Can Ruzgar, odtwórca roli Kerema, zrobił live'a na Instagramie, więc stwierdziłem, że skoro i tak nie robię nic twórczego, a za kwadrans miało się zacząć "Elif" na TVP1, to wejdę. To był pierwszy raz, gdy czułem się, jakbym nie był na livie tureckiego aktora. Tam były same polskie komentarze (no trochę hiszpańsko-języcznych). W pewnym momencie Ruzgar stwierdził, że gdyby nie koronawirus, to by do Polski przyjechał... ale powiedział to po turecku, nie wiem ile osób zrozumiało, co powiedział.
|
|
|
Post by Alex on Jan 9, 2021 18:46:46 GMT
Ktoś się bardzo wkręcił, widzę. W pewnym momencie Ruzgar stwierdził, że gdyby nie koronawirus, to by do Polski przyjechał... Korona się kiedyś skończy to może wpadać... Polska taki piękny kraj...
|
|