Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 8, 2020 17:25:07 GMT
Ja sobie czasem włączam elif ale to już chyba ostatni sezon jest. Obsada jest zupełnie inna tylko dziecko grająca elif została.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 9, 2020 8:21:05 GMT
08/12/2020 wtorek Total: 2.58 (+0.17)
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 9, 2020 20:18:53 GMT
Czyli polscy widzowie jeszcze sobie poczekają. Ale serial i tak się pewnie przyjmie, także tego Widziałam reytingi i naprawdę super sobie radzi jak na codzienny serial. Dobra, przyznaje się, ale oglądam to badziewie. Pominęłam ten patologiczny początek i jestem gdzieś na 38 odcinku. Na razie viliany są dosyć niemrawe. Prześladują 5-latka i to dość nieudolnie :lol: Liczę na podobne śmiechowisko co w Yemin Yaman jak każdy prot tych tasiemców mnie śmieszy i żenuje zarazem.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 9, 2020 21:26:03 GMT
“Dobra, przyznaje sie, ogladam to badziewie” Nie ma sie czego wstydzic, sam obejrzalem 3 odcinkii stwierdzilem, ze na reszte poczekam, jak serial trafi na TVP. To serial codzinny, cos jak telenowela, nie mozna za duzo wymagac, chociaz by sie chcialo. Mnie najbardziej wkurza “bezradna” protagonistka, ktora koczuje pod domem Yusufa i jego wujka w deszczu myslac, ze to cos da. Szkoda, ze nie pomyslala, by pojsc na policje i zglosic mezczyzne - zwlaszcza, ze zna pewnego policjanta, ktory sie w niej lovcia, ale logiki nawet w serialach z prime-time’u nie uswiadczysz, takze tego...
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 10, 2020 18:13:26 GMT
W Turcji to nawet na policję nie chodzą, bo wiedzą, że to guzik da Te początki serialu są FATALNE! Dlatego przeskoczyłam na 30 któryś odcinek. Faktycznie protka jest często dosyć niemrawa, ale kiedy trzeba to ostro krzyczy na Yamana.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 10, 2020 18:16:51 GMT
W Turcji to nawet na policję nie chodzą, bo wiedzą, że to guzik da Te początki serialu są FATALNE! Dlatego przeskoczyłam na 30 któryś odcinek. Faktycznie protka jest często dosyć niemrawa, ale kiedy trzeba to ostro na Yamana. To fakt, troche jej to zajmuje, ale jak juz wiecej nie moze, to w koncu daje mu z liscia. Czemu przeskoczylas poczatek?
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 10, 2020 20:42:21 GMT
Yaman zachowywał się jak rasowy psychopata i nie mogłam na to patrzeć.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 10, 2020 21:00:11 GMT
A w dalszych odcinkach mu przechodzi?
|
|
|
Post by Atahan on Dec 10, 2020 21:18:09 GMT
Yaman przestał być przeciwko cioci swojego bratanka. Nie oglądałem tego dokładnie, tylko może z 6-7 odcinków (bo po co mam oglądać teraz i od wiosny od nowa w Polsce), ale gdzieś w zwiastunach i komentarzach przewinęło mi się, że zaimponowała mu jej odwaga. Ale Yaman miał swoje... UNIKATOWE sposoby na to, żeby kogoś wystraszyć. Szkoda, ze nie pomyslala, by pojsc na policje i zglosic mezczyzne - zwlaszcza, ze zna pewnego policjanta, ktory sie w niej lovcia Ależ pomyślała. Jednak Yaman ma taką władzę, że wszyscy wraz z policją się go boją. Poszła i powiedziała, że taki zwyrodnialec nie może wychowywać małego dziecka. Jak się ten (nie pamiętam czy to był policjant, czy jakiś prokurator) spytał o kogo chodzi, a ona powiedziała, że o Yamana Kirimli, to od razu mu mina zrzedła. I ten mężczyzna, który podkochuje się w Seher chyba nie jest policjantem, w sensie mam na myśli Selima. Policjantami są Ali i Firat, ale Ali ma narzeczoną i jakąś drugą mu wcisnęli jeszcze, a Firat chyba nie zna Seher. A w jakim zawodzie pracuje Selim, to nie wiem, ale biedny bardzo nie jest, bo zapłacił jakieś opłaty za Seher, gdy ta wyruszyła po siostrzeńca.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 12, 2020 9:22:23 GMT
Total za piatek, 11/12: 2.50
|
|
|
Post by lucy on Dec 12, 2020 11:11:29 GMT
Total za piatek, 11/12: 2.50 W kategorii total serial się wczoraj załapał do TOP25 programów telewizyjnych.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 12, 2020 17:57:34 GMT
Duży sukces dla tak małej stacji.
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 12, 2020 20:57:20 GMT
Zgadzam się. Niesamowite jest to, że wiele seriali, które mają większy budżet, topowych aktorów i tak spadają z ramówki. A tu proszę codzienny tasiemiec potrafi sobie lepiej radzić. Turcy zawsze będę mnie zadziwiać
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 12, 2020 22:00:08 GMT
Moim zdaniem Yemin powinien się zakończyć na 2 sezonie z jako takim zakończeniem. A teraz z nową protką i byle jaką oglądalnością, widza nie da się oszukać.
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 13, 2020 19:29:15 GMT
Też sądziłam, że Yemin bez Ozge szybko się zwinie. No, ale Emanet dopiero się rozkręca. Czekam cały czas kiedy proci się hajtną z przymusu ::icon_lol:
|
|
|
Post by lucy on Dec 15, 2020 10:20:31 GMT
Emanet wczoraj - 2,47% w total.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 15, 2020 19:04:19 GMT
Czy ktoś z oglądających EMANET widział, czy główni już się pocałowali?!
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 15, 2020 19:50:19 GMT
Nie, jeszcze się nie całowali. I pewnie nigdy nie będą
|
|
|
Post by Atahan on Dec 15, 2020 21:14:36 GMT
Nazmiye Yilmaz to jest trochę ciekawy przypadek. Z jednej strony dosyć ważna z niej bizneswoman, bo nie zajmuje się jedynie produkcją seriali, ale jest w zarządzie samego Kanal 7. Z drugiej strony jest jednak bardzo oddana religii, stąd w "Przysiędze" Reyhan niejednokrotnie w specjalnym ubiorze się modliła (nie wiem, jak się nazywa ten ubiór). Dlatego na pocałunki w jej serialach bym nie liczył. Poza tym to jeszcze za wcześnie na tak wielką miłość. Prot to bardzo skomplikowany człowiek, a swoim początkowym zachowaniem podpadał wręcz pod mafioza w zachowaniu względem protki. Zaimponowała mu swoją odwagą, przyjął ją do rezydencji, ale to dopiero będą zalążki jakieś miłości. Nie oglądam tego serialu, pojedyncze sceny i komentarze na Fb, bo tak jak wspominałem nie chciałoby mi się oglądać teraz i na wiosnę drugi raz w TVP, ale z tego co wiem to obecnie protka jest w opałach, bo nauczyciel Yusufa okazał się psychopatą chce jej coś zrobić... wątek moim zdaniem dobry, bo aż sam czułem jakiś niepokój na spojrzenie tego nauczyciela (chyba ma na imię Ozan). A się rozpisałem, a ty tylko spytałeś czy się całowali Matthias,
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 15, 2020 21:59:15 GMT
Skądś to znam. Chce napisać dwa słowa a wychodzi 50.
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 16, 2020 19:24:00 GMT
Faktycznie Yaman dopiero teraz zachowuje się względem Seher jak człowiek. Są oczywiście zbyt długie sceny spoglądania na siebie itp.. Rozumiem religijność i brak scen większych uczuć między protami. Ale już im nie przeszkadza ostra brutalność. Mentalność Turków i ich islamu nigdy nie zrozumiem. Pocałunek pewnie będzie gdzieś okolicach 100 odcinka. Będzie to pocałunek w policzek, albo w czoło
|
|
|
Post by Atahan on Dec 16, 2020 19:34:39 GMT
elysa7, oglądasz na bieżąco, prawda? Albo przynajmniej więcej niż ja, bo ja obejrzałem 6, czy 7 odcinków i końcówkę 25. Miałbym pytanko odnośnie Selima - bardzo mnie zaciekawił, bo on niby kocha protkę, a z drugiej strony musi konkurować z Yamanem chyba i jestem ciekawy, czy robią z niego villana, czy jednak w uczciwy sposób wolałby mieć w swoim otoczeniu Seher? Jeszcze z dwa miesiące i jeśli tylko TVP2 da "Emanet" po "Więźniu" to będę musiał znaleźć czas na seanse aż 2 godziny (bo wiadomo jeszcze Przysięga )
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 17, 2020 8:58:04 GMT
Wczoraj, 16/12, "Emanet" zdobył równiutkie 3 punkty w totalu. To chyba najwyższy wynik w historii tego serialu?
|
|
|
Post by lucy on Dec 17, 2020 10:16:15 GMT
Wczoraj Emanet pokonał dramę.
Reyting za 16.12.2020 - środa
TOTAL: 1. Osman [ATV] - 13,29 ⬇ (-0,68) 2. Sadakatsiz [KANAL D] - 11,05 ⬇ (-0,06) 10. DEK [TV8] - 5,12 ⬇ (-0,48) 12. Melek [TRT1] - 3,88 ⬇ (-0,07) 19. Emanet - 3% 20. Feniks [FOX TV] - 2,85 ⬇ (-0,22 )
AB: 1. Sadakatsiz [KANAL D] - 11,89 ⬇ (-0,49 ) 2. Osman [ATV] - 9,65 ⬇ (-1,41) 5. DEK [TV8] - 5,66 = 6. Melek [TRT1] - 3,85 ⬆ (+0,09) ? Emanet - 1,33% 43. Feniks [FOX TV] - 1,25 ⬇ (-0,60)
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 17, 2020 18:38:15 GMT
Ja trochę dziwnie oglądam ten serial. Bo teoretycznie jestem na 41 odcinku. Ale tak mnie ciekawą bieżące odcinki, że oglądam te zwiastuny. I dlatego wiem co mniej więcej się obecnie dzieje Selim zniknął z ekranu. I jak się nie mylę to się wycofał walce o Seher. Na marginesie bardzo przystojny aktor Trudno mi zapomnieć co Yaman wyprawiał na początku serialu, ale widać już jego przemianę. I zaczynam go nawet lubić. Ale tylko troszeczkę. Choć czasem jak widzę te jego miny to parskam śmiechem Reyting wysoki, bo działa się niezła akcja Ciekawe co myślą sobie włodarze Foxa na wieść, że jakiś codzienny serial miał lepszy reyting niż ich serial.
|
|
|
Post by Atahan on Dec 17, 2020 19:32:29 GMT
Ciekawe co myślą sobie włodarze Foxa na wieść, że jakiś codzienny serial miał lepszy reyting niż ich serial. Że "Zumruduanka" jest do wywalenia. A tak na poważnie, FOX powinien pomyśleć o jakieś daily-dramie, chociaż u nich to pewnie nie wyszłyby żadne Emanet, czy Yemin, tylko seriale pokroju Baraj, czy YE. Selim zniknął z ekranu. I jak się nie mylę to się wycofał walce o Seher. Na marginesie bardzo przystojny aktor Nie gadaj. Właśnie jest przystojny i już sobie w głowie wyobrażałem tą jego walkę z Yamanem o Seher i przy okazji dwa fandomy kłócące się z kim powinna się związać Seher. ______________ Zrobiłem wykaz wyników oglądalności tego dizi, ale brakuje mi dokładnie dwóch dni w Total (30.11 i 1.12) oraz czterech dni w AB (30.11, 1.12, 7.12, 14.12). Jeśli gdzieś widzieliście, bądź znaleźliście owe to będę wdzięczny, a jeśli nie to trudno wpiszę 'brak danych'. lucy,@rafaelcaen, często publikujecie wyniki.
|
|
|
Post by lucy on Dec 17, 2020 20:22:39 GMT
Total (30.11 - 2,31% i 1.12 - 2,86%) oraz czterech dni w AB (30.11 - 1,42%, 1.12 - 1,27%, 7.12 - 1,43%, 14.12 - 1,00%). Dopisałam obok dat.
|
|
|
Post by elysa7 on Dec 17, 2020 20:49:19 GMT
Nie jest do końca pewna. Ale obecnie jak oglądam to go już nie widzę. Z resztą Ali też jest całkiem fajny. Lubię go. Jest świetnym bohaterem. Nie mam pojęcia po co on lata za tą Kiraz. Ta bohaterka jest dla mnie beznadziejna. Najgorsza mimoza. W dodatku nie wiem czy ona ma pieprzyk na policzku, czy to jest brud. Bo raz coś tam ma, a w następnej scenie nie. Po za tym robienie z niej aż takiej sieroty i biedoty jest nużące. Nie wiem po co są takie kłótnie fandomów, skoro w takich serialach wiadomo z kim będzie protka. Chętnie bym tego aktora zobaczyła w czymś nowym
|
|
|
Post by Atahan on Dec 17, 2020 20:49:41 GMT
Dziękuję lucy , Stwierdziłem, że skoro u Turków począwszy od ranini, po tv8 i ucankus poblokowali wszystko to ja stworzę coś własnego, żeby wszystko było w jednym miejscu i każdy kto byłby ciekawy mógł zerknąć. Dizilah coś podobnego udostępnia, ale wiadomo oni dużo postów wrzucają i z czasem to 'zaniknie'. Nie wiem po co są takie kłótnie fandomów, skoro w takich serialach wiadomo z kim będzie protka. Prawda? A mimo wszystko i tak się kłócą. W "Sol Yanim" już jest duża grupa, która twierdzi, że Serra powinna kopnąć Selima w tyłek i związać się z Burakiem. O dziwo fandom SerBur stworzyła się, gdy Selim poszedł z Idil do łóżka.
|
|
|
Post by lucy on Dec 18, 2020 10:30:44 GMT
Emanet został sprzedany do do Bośni, Izraela, Rumunii, Serbii, Czarnogóry i Albanii.
|
|