Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Feb 28, 2021 19:11:53 GMT
Tytuł: Generation Tytuł PL: Pokolenia Kraj: USA Wytwórnia: We're Not Brothers Productions Producent: Zelda Barnz, Daniel Barnz, Lena Dunham Reżyser: Daniel Barnz, Channing Godfrey Peoples Scenariusz: Daniel Barnz, Zelda Barnz Gatunek: Komediodramat Ilość odcinków: 8 Kanał: HBO Max Emisja: 11/03/2021 Opis:"Pokolenie" to mroczny, a jednocześnie zabawny serial, który opowiada historię bardzo zróżnicowanej grupy licealistów. Bohaterowie, odkrywający różne wymiary swojej seksualności i tożsamości, wystawiają na próbę głęboko zakorzenione przekonania i granice dotyczące życia, miłości i natury rodziny w swojej konserwatywnej społeczności. Obsada:Martha Plimpton .... Megan Justice Smith .... Chester Chloe East .... Naomi Michael Johnston .... Ollie Nava Mau .... Ana Haley Sanchez .... Greta Uly Schlesinger .... Nathan Nathanya Alexander .... Arianna Lukita Maxwell .... Delilah Chase Sui Wonders .... Riley Nathan Stewart-Jarrett .... Sam
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Feb 28, 2021 19:12:01 GMT
Zwiastun serialu, premiera 11 marca w hbo go.
|
|
|
Post by Onedine on Mar 4, 2021 17:13:50 GMT
Podoba mi się trailer
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Mar 4, 2021 20:25:31 GMT
Ja sobie muszę wykupić hbo na miesiąc/dwa. Mam parę seriali które bym chciał zobaczyć. Między innymi It's A Sin / Bo To Grzech . Oglądałem recenzje sfilmowanych. No i uwielbiam Years & Years a w tym serialu gra wokalista . No i taki hype jest na te Euforia również chciał bym zobaczyć . Gra tam Zendaya którą uwielbiam zarówno muzycznie jak i aktorsko.
|
|
|
Post by lucy on Mar 4, 2021 20:47:59 GMT
Next, jak się ładnie uśmiechniesz to może da się coś zrobić. Który z tych seriali chcesz najbardziej obejrzeć?
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Mar 4, 2021 20:51:24 GMT
Myślałem o It's A Sin. Tam jest 5 odcinków. Ale nie jest ze mną aż tak źle , zwłaszcza że hbo kosztuje 25 zł.
Czytałem iż że finał miał być jeszcze gorszy ale producent wywalił jeden wątek.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Sept 15, 2021 9:09:33 GMT
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Sept 15, 2021 16:29:26 GMT
Szkoda, zwiastuny były zachęcające.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 6, 2022 19:05:14 GMT
Alex , to o ten serial mi chodziło, jak w temacie "SKAM" poruszyliśmy temat "Euforii". Myślę, że tego możesz się bardziej obawiać. A przynajmniej w początkowych odcinkach. Obejrzałem wszystkie w 4 dni pod koniec sierpnia. Z początku jest bardzo absurdalnie i wulgarnie, a później komedia ustępuje, robi się może nie tyle, że poważniej, ale przed bohaterami zaczęły stawać do podjęcia dojrzałe decyzje. A 1,5 tygodnia później HBO ogłosiło nie przedłużenie serialu. Tak czy siak w miarę można to uznać za zamknięte, są bardziej urwane sezony np. w "Famous in Love". Ale się wkurzyłem na ostatnim odcinku, a to akurat w 3 dni obejrzałem, bo usuwali z HBO pod koniec czerwca.
|
|
|
Post by Alex on Jan 6, 2022 20:05:44 GMT
Myślę, że tego możesz się bardziej obawiać. A przynajmniej w początkowych odcinkach. Obejrzałem wszystkie w 4 dni pod koniec sierpnia. Z początku jest bardzo absurdalnie i wulgarnie, a później komedia ustępuje, robi się może nie tyle, że poważniej, ale przed bohaterami zaczęły stawać do podjęcia dojrzałe decyzje. To chyba dobrze, że jednak tego nie oglądałam, chociaż Next mnie chyba próbował kiedyś do tego przekonać. Aczkolwiek wydawało mi się, że to raczej serial w stylu tych grzeczniejszych.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 6, 2022 21:03:47 GMT
Serial ma kategorię wiekową 18+, a "Elite" 16+, więc to mówi samo za siebie. Chociaż nie mogę powiedzieć, że było tam tyle seksu, co w "Elite", której nie oglądałem, ale wiemy o co chodzi. Dużo przeklinają i czasami penisy na Snapie powysyłają, a kto komu to nie powiem, bo to byłby BIG spojler. Historia zaczyna się od dziewczyny rodzącej w łazience w galerii handlowej przy Sephorze, bo to ostatni dzień przeceny na jakieś kosmetyki. Najlepsze w tym wszystkim było to, że ona nawet nie wiedziała, że jest w ciąży. Momentami było tak absurdalnie, że zanosiłem się śmiechem podczas oglądania. Później, tak jak pisałem, zaczęto stwarzać w bohaterach takie poczucie dojrzałości, ale nie zrobił się z tego dramat, po prostu jakieś przemyślenia zaczęły się nasuwać. Kończy się to pewną imprezą, na której wielu osobom emocje przejmują miejsce zdrowego rozsądku, robi się trochę cięższa atmosfera, a na końcu do głównego bohatera ktoś przychodzi. I tak naprawdę to jest jedyna rzecz, której się nie dowiemy, bo nie będzie kontynuacji, a tak cała reszta z większym przymróżeniem oka się zakończyła, więc myślę, że spokojnie mogłabyś się za to wziąć. Mnie się bardzo podobał, ale to też ze względu na to, że ja po prostu lubię absurdalne seriale... oglądam "Yasak Elma", gdzie związków jest więcej niż przez całe życie niejednego człowieka.
Next cię próbował namówić? Na taki cyrk? Interesujące.
|
|
|
Post by Alex on Jan 6, 2022 21:53:50 GMT
Serial ma kategorię wiekową 18+, a "Elite" 16+, więc to mówi samo za siebie. Właśnie wczoraj podczas oglądania "Le monstre" się zastanawiałam, jakie to były piękne czasy, kiedy widząc na ekranie "tylko 16+" myślało się, że jest się za młodym. O 18+ już nie wspominając... Historia zaczyna się od dziewczyny rodzącej w łazience w galerii handlowej przy Sephorze, bo to ostatni dzień przeceny na jakieś kosmetyki. Może zestaw produktów Bambino... Next cię próbował namówić? Na taki cyrk? Interesujące. No właśnie też mi się to teraz całkiem ciekawe wydaje. Chyba nie wiedział, co go tam tak naprawdę czeka.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Jan 6, 2022 22:45:40 GMT
Alex chyba trzeba zasubskrybować hbo.
|
|
|
Post by Alex on Jan 6, 2022 22:53:47 GMT
Alex chyba trzeba zasubskrybować hbo. Kim jesteś i co zrobiłeś z prawdziwym Next'em?
|
|
|
Post by Atahan on Jan 6, 2022 22:56:03 GMT
Nie, to był chyba jakiś podkład. Jak dobrze pamiętam to pobiegła dla tej koleżanki po coś do rodzenia (nie wiedziała co, więc brała byle co) i spytała ochroniarza czy oferta, która KOŃCZY SIĘ DZIŚ będzie ważna jeszcze JUTRO? On jej powiedział, że nie, a ona coś tam poklęła na niego i poszła do tej koleżanki. Alex chyba trzeba zasubskrybować hbo. To tylko 16 odcinków, szybko pójdzie. A przy okazji się jeszcze coś znajdzie np. nowa "Plotkara". "Sukcesję" mogę polecić, tam też epickie teksty lecą jak się Logan wnerwi na swoje dzieci.
|
|
|
Post by Alex on Jan 6, 2022 23:13:13 GMT
spytała ochroniarza czy oferta, która KOŃCZY SIĘ DZIŚ będzie ważna jeszcze JUTRO? Trzymajmy się tego, że to z nerwów wszystko było. A przy okazji się jeszcze coś znajdzie np. nowa "Plotkara". Czekaj, bo się pogubiłam. Ty nie oglądałeś jeszcze nowej "Plotkary", nie?
|
|
|
Post by Atahan on Jan 7, 2022 10:42:18 GMT
Trzymajmy się tego, że to z nerwów wszystko było. Oczywiście, że z nerwów. A druga przyjaciółka z nerwów biegła z basenem przez całą galerię do tej łazienki. Aż mnie naszła ochota obejrzeć to jeszcze raz, ten serial był epicki. A ojciec dziecka wyglądał na takie max. 16 lat. Jak już urodziła to w wózku na zakupy spożywcze ją wiózł przez tą galerię, a ta w tym wózku z dzieckiem siedziała. Śmieje się jak to piszę. Czekaj, bo się pogubiłam. Ty nie oglądałeś jeszcze nowej "Plotkary", nie? Nie, ale tak bardzo chce. Na razie nie mam HBO i trzymam się żelaznej zasady, że nie kupuje subskrypcji, dopóki nie wejdzie HBO Max. Do tego czasu pożegnam się już ostatecznie z Canal+, bo ta ich cena do oferty to kogoś ewidentnie pogrzało we Francji. I wtedy najpierw obejrzę tą starszą wersję i wezmę się od razu za nową. Czyli trochę minie zanim zacznę oglądać, ale "Plotkara" to serial w 100% w moich klimatach i nie mogę go sobie darować. Szczególnie jak zobaczyłem zwiastun nowej wersji i ten specyficzny klimacik. No lubię takie seriale, lubię.
|
|
|
Post by Alex on Jan 7, 2022 15:16:12 GMT
Oczywiście, że z nerwów. A druga przyjaciółka z nerwów biegła z basenem przez całą galerię do tej łazienki. Aż mnie naszła ochota obejrzeć to jeszcze raz, ten serial był epicki. A ojciec dziecka wyglądał na takie max. 16 lat. Jak już urodziła to w wózku na zakupy spożywcze ją wiózł przez tą galerię, a ta w tym wózku z dzieckiem siedziała. Śmieje się jak to piszę. Nie wierzę. I ty, Next , chcesz to oglądać... Co się z tobą stało? Co to? Jakiś "nowy rok, nowy ja"? To była moja kwestia, ale już mi przeszło. Lepiej, żeby tobie też. Czyli trochę minie zanim zacznę oglądać, ale "Plotkara" to serial w 100% w moich klimatach i nie mogę go sobie darować. Szczególnie jak zobaczyłem zwiastun nowej wersji i ten specyficzny klimacik. No lubię takie seriale, lubię. Ja obejrzałam połowę sezonu, bo mi kiedyś Player zaproponował. To taka trochę HBOwa wersja Elity. Tylko trochę grzeczniejsza. Chociaż właściwie to może taka sama. Ale chyba powinno Ci się spodobać.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 7, 2022 17:38:09 GMT
Next, po prostu wie, co dobre. I uwierz. Zapomniałem dopisać, że zabrała ze sobą łożysko i spakowała je w domu do lodówki. Poleciałem mocno ze spojlerami, ale kiedyś to obejrzycie. Odcinki mają ok. 30 minut. Ciekawe przygody ma też Natan, przez które ma zaczerwienione oko. To akurat ja obserwuje profil Gossip Girl na Instagramie i jak widzę zwiastuny czy wrzucane przez nich posty, to wiem, że to serial dla mnie. Nie spotkałem się z tak ostrymi scenami jak przy IV sezonie "Elity", zresztą mi wystarczy, żeby ci bohaterowie trochę knuli, zdradzali się i żeby był taki klimat high society.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Jan 7, 2022 19:06:47 GMT
Kim jesteś i co zrobiłeś z prawdziwym Next'em? Jestem sobą. To tylko 16 odcinków, szybko pójdzie. A przy okazji się jeszcze coś znajdzie Chodzi za mną jeszcze serial: Sceny z życia małżeńskiego. Bardzo mi się zwiastuny podobały.
|
|
|
Post by Alex on Jan 7, 2022 20:55:42 GMT
Zapomniałem dopisać, że zabrała ze sobą łożysko i spakowała je w domu do lodówki. Poleciałem mocno ze spojlerami, ale kiedyś to obejrzycie. Odcinki mają ok. 30 minut. Nie wiem, czy powinnam się śmiać czy płakać. To jest straszne. Nie spotkałem się z tak ostrymi scenami jak przy IV sezonie "Elity", zresztą mi wystarczy, żeby ci bohaterowie trochę knuli, zdradzali się i żeby był taki klimat high society. Nie no, Elita IV jest jedyna i niepowtarzalna. Do tej pory widzę Andera, Omara i Patricka pod prysznicem. A w Plotkarze sporo zawirowań związkowych. W ciągu tych 6 odcinków, które widziałam wydarzyło się tam więcej niż przez 3 sezony Elity.
Nieprawda. Ty byś nigdy nie napisał, że chcesz obejrzeć ten serial. Jeszcze powiedz, że Elitę też byś chętnie zobaczył i dzwonię na 112...
|
|
|
Post by Atahan on Jan 7, 2022 21:41:29 GMT
Chodzi za mną jeszcze serial: Sceny z życia małżeńskiego. Bardzo mi się zwiastuny podobały. Za mną też. A ma tylko 5 odcinków. Nie wiem, czy powinnam się śmiać czy płakać. To jest straszne. Pierwsze odcinki to jest hardcore pod tym względem. Pamiętam, że jak to włączyłem to myślałem, że będzie to jakiś queerowy komediodramat, ewentualnie trochę podrasowany żartami o seksie itd., jak to ma teraz miejsce. Ale ujrzałem znacznie większy kaliber, a wszystko to zapakowane w dosyć realistyczny świat przedstawiony. Absurdalny, ale jednak zachowujący jakiś realizm. Next obejrzy i już będziesz wiedziała, że musisz to nadrobić. A w Plotkarze sporo zawirowań związkowych. W ciągu tych 6 odcinków, które widziałam wydarzyło się tam więcej niż przez 3 sezony Elity. O właśnie, czyli to co lubię.
|
|
|
Post by Alex on Jan 7, 2022 22:06:50 GMT
Next obejrzy i już będziesz wiedziała, że musisz to nadrobić. Jak Next obejrzy to przysięgam, że ja też to zrobię.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Jan 8, 2022 13:18:31 GMT
Jeszcze powiedz, że Elitę Tego akurat nie chce oglądać.
|
|
|
Post by Alex on Jan 8, 2022 22:51:19 GMT
Jeszcze powiedz, że Elitę Tego akurat nie chce oglądać. No bo się nie znasz na dobrych serialach.
|
|