|
Post by lucy on Feb 3, 2021 16:17:47 GMT
Kağıt Ev - Dom z papieruWytwórnia: O3 Medya Producent: Saner Ayar Reżyser: Şenol Sönmez Scenariusz: Umut Açikalin, Ayhan Bölükbasi Story: Sebnem Aksoy Kanał: Star Emisja: 19 kwietnia 2021 - 7 czerwca 2021 Dzień tygodnia: poniedziałek Gatunek: dramat Ilość odcinków: 8 Miejsce akcji: Stambuł Opis:Cihan i Aylin Fırtına wraz z dziećmi: Mertem (19), starszą córką Cemre (16) i młodszą córką Melisą (7), prowadzą godne pozazdroszczenia życie w szczęściu i dobrobycie. Ich kariery, domy, życie… Krótko mówiąc, ich rodzina jest idealna na zdjęciach. Ale ich doskonałe życie zostaje zniszczone przez jedno nieporozumienie. Muszą zaryzykować wszystko, aby chronić nie tylko swoje dzieci, jak i całą rodzinę. Obsada:Erdal Beşikçioğlu ............... Cihan Fırtına Nur Fettahoğlu ............... Aylin Fırtına Can Nergis ............... Bülent Tuvana Türkay ............... Azra Nihal Koldaş ............... Gülsüm Yaşar Üzer ............... Halil Nejat Uygur ............... Mert Fırtına Helin Kandemir ............... Cemre Fırtına Dinç Daymen ............... Kaya Macit Koper
|
|
|
Post by Matthias on Mar 20, 2021 16:18:50 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Mar 21, 2021 11:04:39 GMT
Zwiastuny
Plakaty
Reytingi
|
|
|
Post by Matthias on Mar 21, 2021 11:05:33 GMT
Star TV daje kolejny dramat przed końcem sezonu. Produkcja zatytułowana „Kağıt Ev” ma ruszyć już w przyszłym tygodniu; po ukończeniu pierwszego oficjalnego czytania obsady. Produkcja O3 Medya ma wyreżyserować Şenol Sönmez (Kiralık Aşk) z Erdalem Beşikçioğlu i Nur Fettahoğlu na czele. Beşikçioğlu zagra Cihan Fırtına, profesor prawa karnego i specjalista ds. Scen zbrodni, a Fettahoğlu wcieli się w prawnika Aylin Fırtına.
|
|
|
Post by Atahan on Mar 21, 2021 11:23:26 GMT
W obsadzie oprócz Nur jest jeszcze Tuvana Turkay i Can Nergis. Pewnie i tak będzie klapa, ale trudno, dla tej trójki można zerknąć.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 21, 2021 12:58:35 GMT
Zaktualizowałem obsadę, bo jeszcze kilka nazwisk doszło. Atahan czy klapa? Nie powiedziałbym. Chociaż teraz zadowolić widza, to igra z cudem.
|
|
|
Post by lucy on Mar 21, 2021 13:16:14 GMT
Fabuła jest intrygująca. Gdyby nie Star i nazwisko reżysera, można by spojrzeć na projekt bardziej przychylnym okiem. Od czasu Babilu mam na Nur alergię. Przeciwwagą jest Tuvana.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 21, 2021 13:39:39 GMT
Ja jakoś nie pałam zainteresowaniem do Nur... Nie wiem, czy to po Babilu, czy Wspanialym Stuleciu . Nie podoba mi się w ogóle ta aktorka. Nawet jak gra, to dla mnie tak jakoś ciężko...
|
|
|
Post by lucy on Mar 21, 2021 13:54:28 GMT
Nur to taki trochę wampir energetyczny. W swojej roli w Babilu, a grała niezrównoważone, zakłamane, zachłanne, zazdrosne i egoistyczne babsko, wysysała ze mnie energię. Jak tylko się pojawiała na ekranie czułam niepokój, że znowu będzie pić moją krew. Nadawałby się bez dwóch zdań do horroru o wampirach.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 21, 2021 14:24:26 GMT
Nur to taki trochę wampir energetyczny. W swojej roli w Babilu, a grała niezrównoważone, zakłamane, zachłanne, zazdrosne i egoistyczne babsko, wysysała ze mnie energię. Jak tylko się pojawiała na ekranie czułam niepokój, że znowu będzie pić moją krew. Nadawałby się bez dwóch zdań do horroru o wampirach. Dziwne, że nie zagrała w tym serialu z wampirami. Yasamayanlar czy jakoś tak z rudą .
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 21, 2021 14:35:30 GMT
Brzmi fajnie, ale fakt, iz to serial Stara od razu mnie zniecheca... Niestety, maja zla passe w tym sezonie i tak jak wy obawiam sie, ze to bedzie kolejny nieudany projekt. Lepiej, zeby juz dali sobie spokoj w tym sezonie, zregenerowali sily i postarali sie nad dobrymi produkcjami na sezon jesienno - zimowy. Dobrze, ze w obsadzie nie ma interesujacych mnie naziwsk.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 21, 2021 14:38:16 GMT
@rafaelcaen no Star troszeczkę w tym sezonie się nie popisał... Ale może ten serial zmieni passę . W końcu, zobacz. Zagra tu sama NUR!
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 21, 2021 15:05:53 GMT
Matthias, ja tej pani nie kojarze, ale i tak nie jestem przekonany, czy jest jeszcze sens wstawiac w ramowce cos nowego, jak wyjda z tego jakies 5-6 odcinkow i bedzie przerwa (w tym przypadku moga nawet nie wiedziec, czy przerwac, czy dalej to meczyc, bo w rating powyzej 3,5 punkta naprawde nie wierze).
|
|
|
Post by Atahan on Mar 21, 2021 15:57:21 GMT
Atahan czy klapa? Nie powiedziałbym. Premiera w momencie, gdy widzowie odpływają sprzed tv z powodu dłuższego dnia, ale jednocześnie w dalszym ciągu konkurencja ma swoje sezonowe seriale + Star, którego obecnie nikt nie ogląda. Przy "Seni Cok Bekledim" też było, że nie będzie klapy, co najniżej średniak. Moim zdaniem to nawet bardziej pewne, że będzie klapa. Nur widziałem w "Kardes Cocuklari" i od tamtego momentu ją uwielbiam. A Can i Tuvana to yasaczkowe gwiazdy. Szkoda ich dla serialu dla kanału, który sobie nie radzi drugi sezon.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 21, 2021 16:03:44 GMT
Atahan, swietnie wytlumaczyles Matthias, nasze obawy. Ten serial po prostu nie ma prawa sie udac.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 21, 2021 16:37:46 GMT
Ja tam jestem dobrej myśli. Może się uda. Chociaż premiera w kwietniu wygląda dość strasznie. Muszę zobaczyć, który dzień tygodnia jest wolny, albo się zwolni. Bo jak wrzucą w DZIEŃ ŚMIERCI, to drugi gwóźdź sobie wbiją.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 21, 2021 16:44:01 GMT
Matthias, Star wlasciwie caly ten sezon wlasna trumne zbija.
|
|
|
Post by lucy on Mar 21, 2021 16:58:47 GMT
W ubiegłym sezonie Trt też się ledwo czołgał. A w tym, proszę... rządzi w tabelce. Star powinien wymienić cały zarząd.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 21, 2021 17:02:14 GMT
lucy , fakt. Moze to tak jest, ze kazda stacja co kilka lat ma bana od losu na raytingi na caly sezon?
|
|
|
Post by mira on Mar 22, 2021 8:05:11 GMT
Daliby sobie już spokój. Zaraz mamy kwiecień, w maju koniec sezonu. Czy warto teraz rozpoczynać coś nowego? Zaraz wchodzą nowe seriale, np. Kibris, ale prace nad nimi trwają od dawna, a tu dopiero czytanie scenariusza? A może w tym roku sezon potrwa dłużej? W ubiegłym roku skończyli sporo przed czasem, może teraz będą chcieli wycisnąć, ile się da.
Edit. Birsen pisze, że w serialu zagra Helin Kandemir, czyli Kibrit z DEK. Rzeczywiście tam dość nagle zniknęła, a w ostatnim odcinku wspomniano tylko krótko, że pojechała do szkoły z internatem. Myślę sobie, że jeśli ten serial okaże się klapą, to najwyżej wróci do DEK
|
|
|
Post by lucy on Mar 22, 2021 20:19:32 GMT
Nie jest to Kibrit z DEK (ta na dole)?
|
|
|
Post by mira on Mar 23, 2021 8:12:46 GMT
lucy, tak, pisałam o tym wyżej Też się jej nie dziwię, że porzuciła DEK. W pierwszym sezonie miała coś ciekawego do zagrania, ostatnio niestety nie bardzo...
|
|
|
Post by lucy on Mar 23, 2021 9:42:21 GMT
O faktycznie, ale widzę, że po godzinie w "edit". Lepiej nowe rzeczy wrzucać w nowym poście, bo nie każdy powtórnie czyta przeczytane posty. No chyba, że wchodzi do tematu po dłuższym odstępie czasu.
Też się jej nie dziwię, chociaż z drugiej strony się jeszcze uczy, więc to nauka powinna być na pierwszym miejscu. Mniejsza z tym. Aktorka jest śliczna, bardzo ekspresyjna i jak na swój wiek gra bardzo dojrzale. Za niedługo widzę ją w dramie w roli protki.
|
|
|
Post by lucy on Mar 23, 2021 16:14:17 GMT
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 23, 2021 17:11:54 GMT
Szybko sie uwineli. Nadchodzi kolejna porazkaaaa
|
|
|
Post by lucy on Mar 23, 2021 17:53:07 GMT
A może ten serial zostawią na lato?
|
|
|
Post by mira on Mar 24, 2021 7:55:08 GMT
A może ten serial zostawią na lato? Kto ich tam wie, aczkolwiek z opisu wynika, że to będzie coś dramatycznego, nie bardzo pasuje na lato, ale zobaczymy. A jeśli to serial na teraz, to czy wejdzie w wolny dzień, czy też zastąpi któryś z aktualnych seriali? Chyba najgorsze wyniki ma w tej chwili Menajerimi Ara, ale wydaje mi się, że tego jednak nie wywalą.
|
|
|
Post by Atahan on Mar 24, 2021 8:33:21 GMT
A moim zdaniem po prostu w Star TV dostrzegli, że nie ma sensu się nie wiadomo jak starać przy serialach. "Sol Yanim" pracowali od sierpnia, pierwsze 3 odcinki były dopracowane, a i tak była klapa. Przy "Seni Cok Bekledim" jeszcze większe starania były i klapa. Więc "Kagit Ev" kręcą na bieżąco, pewnie w drugiej połowie kwietnia będzie premiera i sprawdzą - wyniki będą dobre to dajemy II sezon od września, a jak będą słabe, to kończymy w czerwcu. Moim zdaniem to mądre po tylu klapach. Jak sobie nie poradzi, to usuwa im się jedna klapa, która inaczej startowałaby w przyszłym sezonie i mogą myśleć nad czymś innym.
Dla takiej obsady liczę jednak, że sobie poradzi chociaż na poziomie 4,5%.
|
|
|
Post by lucy on Mar 24, 2021 11:41:17 GMT
Ale ile tych odcinków Star pokaże w tym sezonie? 4? 5? Przecież taki projekt jest skazany tylko na porażkę. Reytingi będą coraz niższe, więc nie ma szans, żeby przetrwał. A po wakacjach nikt nie będzie go nawet pamiętał. Jaki to ma sens kiedy na rozruch trzeba włożyć w projekt tyle kasy? Jeszcze bym zrozumiała, gdyby serial był tak naprawdę lekką dramą (w stylu np. Kimse Bilmez) i został na ekranie do końca września.
|
|
|
Post by lucy on Mar 24, 2021 20:08:10 GMT
|
|