Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Oct 2, 2021 15:55:42 GMT
Spróbuję jutro zerknąć, bo mnie też interesuje ten tytuł, chociaż mam już powoli dość Carlosa…
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Oct 2, 2021 19:44:15 GMT
Oglądalność w pierwszym tygodniu: Odcinek 1 - 7.58% Odcinek 2 - 7.48% Odcinek 3 - 7.25% Odcinek 4 - 8.02%
Jest okej.
|
|
|
Post by Onedine on Oct 3, 2021 10:51:27 GMT
Spróbuję jutro zerknąć, bo mnie też interesuje ten tytuł, chociaż mam już powoli dość Carlosa… Gra całkiem inną rolę, niż w La reina del flow.Przefarbował też włosy, więc odciął się od poprzedniego wizerunku. Jedyne co jest podobne do poprzedniej postaci to apetyt seksualny Jak do tej pory prot miał sporo "łóżkowych" scen ze swoją dziewczyną ("kuzynka" protki). Jest na etapie kompletnego nią zafascynowania. Podoba mi się, że to relacja ie narzucona przez rodzinę, etc. jak to bywa w różnych telenowelach. Nawet jego rodzice są niezbyt przychylni dziewczynie ze względu na niewyjaśnione morderstwo jej wujka sprzed lat. Cień tamtego wydarzenia kladzie się na wszystkich Roldanach. Może zabiło któreś z nich (brat, siostra, szwagierka, szwagier, który odszedł od rodziny ?), bo go nienawidzili. Mogli, bo był ulubieńcem matki, niezbyt poprawnym w zachowaniu i było jasne, że on najwięcej skorzysta z majątku.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Oct 3, 2021 15:33:53 GMT
Onedine zmiana koloru włosów to nie wszystko, poza tym, wygląda tu jak bohater homoseksualny 😅 Mam na myśli, że ktoś w Kolumbii bardzo go proteguje (pewnie jakiś starszy miły pan) i przez to, pomimo średnich predyspozycji, zalicza projekt za projektem grając główne role. 😙
|
|
|
Post by Onedine on Oct 4, 2021 15:59:37 GMT
Onedine zmiana koloru włosów to nie wszystko, poza tym, wygląda tu jak bohater homoseksualny 😅 Mam na myśli, że ktoś w Kolumbii bardzo go proteguje (pewnie jakiś starszy miły pan) i przez to, pomimo średnich predyspozycji, zalicza projekt za projektem grając główne role. 😙 O jego życiu prywatnym wiem niewiele, tyle, że ma publicznie jakąś narzeczoną czy dziewczynę. Czy on jest dobrym czy złym aktorem ? Trafia w gust widzów. Dla mnie wszyscy aktorzy grający w telenowelach nie są wybitni, bo inaczej graliby gdzie indziej, w czymś ambitniejszym. Ci co grają w La nieta elegida pasują do historii latynoskich, nieco histerycznych zachowań w moim odczuciu. Przyjmuję jednak, że taka jest specyfika regionu.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Oct 4, 2021 16:49:45 GMT
Onedine ja też nic nie wiem o jego życiu prywatnym, co nie zmienia faktu, że jest go za dużo już trochę. Ktoś go bardzo proteguje. 🤨 Telenowele kolumbijskie nie są operami mydlanymi jak te wenezuelskie czy meksykańskie, raz na kilka lat zdarza się coś naprawdę telenowelowego (i kolumbijska widownia rzadko to kupuje). A co do aktorstwa… to wszędzie poza Meksykiem aktorzy jednak mnie przekonują w swoich rolach, każdy projekt to inna rola, a w Meksyku mam wrażenie, że grają wciąż te same postaci. Czasem zmienią fryzurę lub strój, ale grają wciąż tak samo. Tam nie kreuje się postaci. Tam wchodzi się na plan i recytuje dialogi. Raz na kilka lat zdarzy się jakiś urodziny talent (dla mnie Silvia Navarro, chociaż widziałem tylko urywki seriali z nią). Ale może to problem tego, że tam nie ma wytwórni i kilku stacji, a jedna i nikt nie musi się starać? 🤷🏻♂️ W pozostałych krajach, też w Kolumbii, tak według mnie nie jest. Niestety, dziś 1. odcinka już chyba nie obejrzę, ale mam go już na komputerze i czeka. 😀
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Oct 9, 2021 11:10:18 GMT
Onedine , obajrzałam póki co 1. odcinek i nie przykuł mojej uwagi. Brakował mi to trochę więcej znanych twarzy w nowych rolach (poza Florentinem, Augustem (ten aktor grał w „Brzyduli”) i tą patologiczną kobietą, co sprzedała (?) protagonistkę). Streścisz mi, o co w tym 1. odcinku chodzi?
|
|
|
Post by Onedine on Oct 9, 2021 12:07:41 GMT
Onedine , obajrzałam póki co 1. odcinek i nie przykuł mojej uwagi. Brakował mi to trochę więcej znanych twarzy w nowych rolach (poza Florentinem, Augustem (ten aktor grał w „Brzyduli”) i tą patologiczną kobietą, co sprzedała (?) protagonistkę). Streścisz mi, o co w tym 1. odcinku chodzi? Dla seniorki rodu Roldan pracowała Perpetua. Mąż pani R. wyrzucił ją z pracy, bo podtrzymywała "szaleństwo" żony w sprawie zmarłego syna. ten syn, Sergio był jej ukochanym dzieckiem. Został zamordowany przed laty (chyba 10) i nie odkryto sprawcy. Jego matka od tamtego momentu żyje przeszłością i nawet ma przywidzenia syna. Część rodziny chciałaby ją ubezwłasnowolnić, a przynajmniej leczyć psychiatrycznie. Ale ona nadal ma władzę i się im nie daje. Poza tym mąż mimo wszystko tego nie chce. Rodzina jest bogata, ma sieć restauracji. Żyjący syn (ma żonę i dwie córki, starsza jest dziewczyną prota) chce tego dla siebie, córka ( mąż od niej odszedł, ma 2 synów i córkę) dla swojego najstarszego syna. Na razie ojciec wszystkim rządzi, ale woli wnuka, niż syna jako następcę. Tylko, że majątek jest wspólny, więc żona też ma swoje zdanie. Wracając do Perpetuy to pani R. chciała ją odszukać, ale jej tzw rodzina córka Esther, wnuczki: Milan i Luisa, powiedzieli, że P. nie żyje-niby M i L. to kuzynowie dla pani R., być może rodzeństwo tak naprawdę, może przyrodnie, ogólnie ich relacje są niejasne. On jest przestępcą, handluje narkotykami, namówił razem z Esther Luisę na oszustwo. Medalion, który ma Luisa od chyba swojego ojca (może nim nie był) należał do Sergia. Jak pani R. go zobaczyła to zaczęła podejrzewać, ze Luisa jest córką Sergia. Poza tym miała "przeczucia", ze L jest podobna do S. Tak naprawdę Luisa myśli, że nie jest córką S, ale chyba może się okazać, że jest. Pani R. sprowadziła ją do domu, traktuje jak księżniczkę, ale rodzinie na razie nie mówi o swoim przekonaniu kim jest Luisa. Badań DNA postanowiła nie robić, bo uważa, że wie co czuje, etc. Rodzina oczywiście jest przeciwna, bo nawet jak nie znają "prawdy" widzą, ze Luisa okręciła panią R. wokół palca. A Luisa ma wyrzuty sumienia, ale MIlan jest jej najdroższy, więc mimo pewnych psychicznych zachwiań trwa w oszustwie. Chyba trochę więcej, niż o 1 odcinku napisałam, ale już nie pamiętam, gdzie się zakończył 1. Telenowelę chyba porzucam. Jakoś nie daje rady mnie przytrzymać przy sobie, gdy oglądam lepsze wizualnie i fabularnie rzeczy z innego regionu świata.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Oct 9, 2021 12:14:34 GMT
Onedine , dzięki. Wyjaśniłaś mi trochę, ale to wciąż skomplikowane, bo właśnie w tym wątku Luisy nie wiadomo czy jest, czy nie jest, nie wiadomo czy ona wie czy nie wie i nie wiadomo ogólnie co wiadomo, a co nie. (1. odcinek kończy się przyjazdem Roldan z Luisą do rezydencji, więc dalej nie czytałam) Ten wątek Perpetuy został dziwnie „ucięty” poprzez jej śmierć, kto wie, może ta patologiczna córka przewidziała wszystko i ukryła matkę, by sprzedać Luisę? Syna pani Roldan gra Juan Pablo Gamboa, tak? A tym wnukiem jest Carlos?
|
|
|
Post by Onedine on Oct 10, 2021 11:44:02 GMT
Onedine , dzięki. Wyjaśniłaś mi trochę, ale to wciąż skomplikowane, bo właśnie w tym wątku Luisy nie wiadomo czy jest, czy nie jest, nie wiadomo czy ona wie czy nie wie i nie wiadomo ogólnie co wiadomo, a co nie. (1. odcinek kończy się przyjazdem Roldan z Luisą do rezydencji, więc dalej nie czytałam) Ten wątek Perpetuy został dziwnie „ucięty” poprzez jej śmierć, kto wie, może ta patologiczna córka przewidziała wszystko i ukryła matkę, by sprzedać Luisę? Syna pani Roldan gra Juan Pablo Gamboa, tak? A tym wnukiem jest Carlos? Ja widziałam telenowelę do połowy 7 odcinka i nadal nie ogarniałam relacji Luisy i Milana. Skoro postanowiłam rzucić oglądanie całości, to spojrzałam na twitter co ludzie piszą. Oni z hiszpańskim jako pierwszym językiem też się zastanawiają. W fabule raz mówią o byciu kuzynami (dla informacji dla Sary, p. Roldan, a Esther jest niby matką Milana, a ciotką Luisy), ale to musi być kłamstwo. Jest mowa o rodzeństwu, w sensie brat/siostra dla innych ludzi z dzielnicy. Ale Esther w jakiejś rozmowie z M i L. powiedziała coś o zajęciu się nieswoimi dziećmi i jak MIlan ją traktuje to nie jak matkę. czy Perpetua w ogóle była z kimś z nich spokrewniona to też niejasne, bo Sarze o rodzinie nic nie powiedziała. Znała Luisę, bo była scena z przeszłości z nimi jak opowiadała o Roldanach, że to źli ludzie, tylko Sara jest w porządku. Jednak sceny z rzekomą śmiercią P., a już grobu to w ogóle nie było. Gamboa to blondyn, około 50 ? Jeśli tak, to syn Sary. Prot Juan (ma jeszcze drugie imię) nie jest spokrewniony z Roldanami. Jest z bardzo bogatej rodziny i rodzina R. mimo bogactwa to dalej szaraczki wobec nich. Rywalka protki- Viviana, to córka blondyna. On ma jeszcze jedną młodszą córkę, która wydaje się mniej zachłanna życia i spokojniejsza, niż siostra. Blondynka przed 50, to druga córka Sary, chyba rozwiedziona, ona ma trójkę dzieci: syna (ten co go lubi dziadek, niebrzydki, ale mało wartościowy człowiek, patrzy tylko na kasę dziadków i lubieżnie na Luisę), córkę, która też patrzy na kasę i najmłodszego syna. Ten jako jedyny nie jest przeciwny Luisie. Chyba nie ma skończone 18 lat.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Oct 10, 2021 14:30:27 GMT
Onedine, w tym pierwszym odcinku było dużo osób z tej rodziny, a zaraz tak niewyróżniających się, że nie załapałam, kto jest kto. Tego najmłodszego kojarzę, wydał mi się sympatyczny. Chyba też nie będę oglądać z podobnych do Twoich przyczyn - mam dużo lepszych seriali do oglądania i temu po prostu podziękuję. Nie chodzi tu o budżet, bo znam realia kolumbijskich telenowel, ale o samą historię, która niby klasyczna - a jednak chaotyczna. No i, o dziwo, nie mam na razie ochoty oglądać Carlosa, który - masz rację - przez cały odcinek tylko uprawiał seks. : Mam nadzieję, że wkrótce spotkamy się na forum komentując inny serial.
|
|
|
Post by Onedine on Oct 15, 2021 15:27:47 GMT
Onedine , w tym pierwszym odcinku było dużo osób z tej rodziny, a zaraz tak niewyróżniających się, że nie załapałam, kto jest kto. Tego najmłodszego kojarzę, wydał mi się sympatyczny. Chyba też nie będę oglądać z podobnych do Twoich przyczyn - mam dużo lepszych seriali do oglądania i temu po prostu podziękuję. Nie chodzi tu o budżet, bo znam realia kolumbijskich telenowel, ale o samą historię, która niby klasyczna - a jednak chaotyczna. No i, o dziwo, nie mam na razie ochoty oglądać Carlosa, który - masz rację - przez cały odcinek tylko uprawiał seks. Mam nadzieję, że wkrótce spotkamy się na forum komentując inny serial. Poniżej wrzucę opis postaci, więc to może przybliżyć kto jest kim. Całkiem telenoweli jednak nie porzuciłam. Wpadłam na instagram, a tam jest klub fanów telenoweli i co ciekawsze fragmenty z niej.
Jak mi się znowu nie zmieni to będę czasami oglądała niektóre fragmenty. Wydaje mi się, że przy tym tytule tyle wystarczy.
Ja przeważnie w ostatnim czasie oglądam w większości azjatyckie tytuły, więc raczej tylko w tamtym dziale bywam. Telenowele praktycznie rzuciłam kilka lat temu (chyba z 2), to samo z tureckimi, do których nie wrócę z przyczyn większych, niż fabularne. Od czasu do czasu obejrzę jeszcze coś z tzw Zachodu.
Aktualne Sara, p. Roldan jest w szpitalu psychiatrycznym, gdzie umieściła ją córka. Luisa próbuje razem z kuzynem ją namierzyć. Jedyny w marę ludzki człowiek w tej rodzinie. Juan Esteban, prot, gra na 2 frony, czyli Viviana nadal jest jego dziewczyną, ale obcałowuje się z protką. Ta jest świadoma, co łączy prota z "kuzynką". Milan niby jest bratem protki, jakoś udało mu się wymigać z oskarżenia o zabójstwo i jest na wolności. Rodzice prota są chyba całkiem pozytywnymi postaciami. Jeszcze nie wpadłam na scenę, gdzie robiliby coś podłego, etc. Vivianę chyba rozszyfrowali szybciej od syna, a sprawa morderstwa sprzed 10 lat jest bardziej pretekstem, niż tylko o to im chodzi w niezbyt przychylnym nastawieniu do dziewczyny syna. Ale się na dobrą sprawę otwarcie nie wtrącają, tylko przypominają synowi, aby był pewny swoich uczuć i czego chce od życia.
Wspominane opisy, po hiszpańsku. Na samym końcu jest opisany Braulio i jest tam mowa o "miłości", ale tak naprawdę to on maltretował matkę protki, a ta jego "intensywna miłość" to była chora, toksyczna fiksacja. Może ją zabił, bo protka ciągle wpomina scenę, gdy matka leży martwa na ulicy. Założyłam wcześniej, że skoczyła w dół z wysokości i się zabiła, ale sceny z maltretowaniem dają do myślenia. Protka ma traumę w związku z dzieciństwem (widok maltretowania matki, może ją B. też bił ? i wspomnienia dnia śmierci matki) i czasami ma napady lęku, etc. Widocznie Latynosi dalej określają takie patologie jak to co robił Braulio jako miłość.
Luisa Mayorga. Nacida en un barrio bajo, Luisa sufrirá diferentes cambios en su vida a los que ha estado acostumbrada desde muy pequena. Esta joven será una pieza clave dentro de toda la historia al ser esa 'Nieta Elegida' que tanto estaba buscando Sara de Roldán.
Juan Esteban Osorno Juanes es un muchacho enfocado, adicto al trabajo y el gimnasio, de buenos hábitos y excelentes gustos, siempre respetuoso, tolerante, muy sencillo. Lleva una relación con Vivian, una hermosa mujer que lo ha acompanado durante gran parte de su vida. Este hombre sin duda alguna se sentirá atraído por Luisa, siendo ella la que despertará los celos en Vivian y podría llegar a influir en su relación sentimental.
Vivian Roldán Vivian tiene una belleza arrolladora, viste bien y nunca le han faltado lujos. Es tremendamente vanidosa, caprichosa y no ha sabido nunca lo que es el desprecio. Cuando Luisa llega a la casa de los Roldán a Vivian no le causa ningún escozor, y ha llegado a mostrarse celosa por ver a su novio, Juan Esteban, hablando con la 'nieta elegida'.
Sara Roldán Sara tiene 72 anos, pero todavía se aprecia en ella la belleza de su juventud. De familia tradicional y con buena posición social y económica, se casó con Augusto Roldán, un empresario importante con quien fundó una cadena de restaurantes que resultó exitosa y formó un hogar compuesto por sus tres hijos: Nicolás, María Consuelo y Sergio. Esta mujer lleva una gran tristeza en su ser: su hijo Sergio fue asesinado misteriosamente cuando apenas tenía 32 anos. Este asesinato ocurrió el día que Sara cumplió 62 anos, por lo que desde entonces le es imposible ver su cumpleanos como una fecha para celebrar. La muerte de Sergio partió la vida de Sara en dos, dejando de ser la senora respetable, emprendedora y admirada por su talante, para convertirse a los ojos de los demás en una demente incapaz de superar el pasado.
Sergio Roldán Sergio es el hijo menor de Sara y Augusto, el hombre que ha dejado varios cabos sin resolver y que ha estado presente en la mente de su madre, quien es la única que logra verlo tras su repentina y dolorosa partida.
Augusto Roldán Augusto se mantiene vigoroso y activo, al frente de sus negocios que no descuida en ningún momento. Es un hombre con un don de mando muy equilibrado, que mantiene su autoridad sin exagerar ni abusar. Respeta a sus empleados, es directo en sus reclamos, evita los extremos y es severo cuando intenta enderezar a las personas.
Laura Roldán Laura es apasionada, amorosa, y no duda en cometer cualquier locura para obtener lo que desea. Es presuntuosa, vanidosa, coqueta, bromista, pero tiene carácter para defender sus derechos, aunque con facilidad se pasa al terreno de la rebeldía obtusa que la puede llevar a cometer las locuras más insólitas y arriesgadas.
ilán Mayorga Atractivo de pies a cabeza, Milán emana una energía que despierta el deseo de las mujeres tan pronto lo ven. Es fuerte, un tanto pícaro, intimidante, apasionado, sensible a su manera, impulsivo, ágil a la hora de escapar (sobre todo cuando maneja su moto), con dotes de liderazgo en el hampa. Es hermano de Luisa.
Perpetua Bautista Ella vio crecer a los tres hijos de Sara, prefiriendo siempre a Sergio, con quien hablaba constantemente. Perpetua vivió en la casa de Sara ocupando un cuarto en el primer piso.
Daniela Krogemann Practica la fotografía artística siendo muy exitosa en el medio. No discrimina ni le gusta que la gente discrimine. Es carinosa, ama a su hijo y a su esposo con el alma.
Germán Osorio Germán es un empresario jovial, muy amigo de su hijo, simpático, agradable, muy trabajador, comprensivo, tolerante, educado, culto, preocupado siempre por el bienestar de su familia y la buena marcha de su empresa.
María Consuelo Roldán Esta mujer siempre ha sido muy intrépida y no es muy rigurosa al seguir las reglas. Siendo la hija del medio de Sara y Agusto, ha tenido que vivir duros momentos por malas decisiones, aunque al final no se ha visto tan golpeada por la buena economía de su familia
Adrián Alvarado Adrián es un guapo joven que está aún quemando algunas etapas de su vida. Siempre ha destacado en el estudio y debido a la buena economía en su hogar no duda en vestir las mejores prendas y en destacar en medio de un grupo social.
Lucas Alvarado Lucas es probablemente el más sencillo de los Roldán. No está obsesionado como el resto de la familia por el dinero, rasgo que lo hace un muchacho fresco, divertido y honesto. Le gustan los videojuegos y los deportes, pero por encima de todas las cosas, burlarse de la doble moral de su familia.
Paola Alvarado Paola Alvarado podría con su belleza podría atraer a los muchachos que le gustan si tuviera un carácter más suave y simpático. Es muy similar a su madre María Consuelo en cuanto a la personalidad.
Érika Bruner Erika es toda una intelectual, profesora de vocación, pero también practica otros ejercicios intelectuales y espirituales, como la crítica de arte, la escritura, la jardinería y la meditación. A Sara la conoce desde el colegio, donde estudiaron juntas volviéndose inseparables y mejores amigas. De hecho, en la actualidad se adoran como hermanas y cuando tienen que separarse por cualquier motivo, esto no afecta para nada su relación.
Florentino Espartero La calidad de su trabajo, su tacto y su eficiencia hicieron que Sara, cuando ella también estaba al frente del negocio familiar, lo notara entre todos sus trabajadores, convirtiéndolo en su empleado favorito, un trabajador con el que se sentía tranquila y en quien confiaba a ojos cerrados.
Braulio Mayorga De presencia intimidante, fue atractivo en su juventud, aunque nunca usó sus cualidades físicas para conquistar. De hecho, jamás fue mujeriego y cuando se enamoró, amó de verdad, con una intensidad tan grande que nunca pudo superar la muerte de Helena Hidalgo, la mujer con quien se casó.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Oct 15, 2021 16:32:25 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Oct 25, 2021 13:34:04 GMT
Nowy rekord.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Oct 30, 2021 10:05:34 GMT
Kolejny rekord.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 13, 2021 10:26:35 GMT
|
|
|
Post by Onedine on Nov 13, 2021 11:44:56 GMT
Jak jakiś czas temu spojrzałam na fragmenty to telenowela była na etapie protki w śpiączce (chyba jej kuzynka ją do tego doprowadziła), a prot chyba ma brata bliźniaka lub sobowtóra. Czyli takie stare dobre zagrania w nowym wydaniu się ładnie sprzedają u widzów.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 15, 2021 7:58:44 GMT
Od najbliższego wtorku telenowela będzie emitowana od 21.00 do 22.30, czyli półgodziny dłużej.
|
|
|
Post by Marcoss on Dec 8, 2021 11:33:52 GMT
Jak jakiś czas temu spojrzałam na fragmenty to telenowela była na etapie protki w śpiączce (chyba jej kuzynka ją do tego doprowadziła), a prot chyba ma brata bliźniaka lub sobowtóra. Czyli takie stare dobre zagrania w nowym wydaniu się ładnie sprzedają u widzów. Jestem po obejrzeniu 40 odcinków i nie ma wątku z bliźniakiem/sobowtórem prota.
Telenowela jest dobra i wciągająca. Nie widzę obecnie niczego ciekawszego z aktualnie emitowanych telenowel w innych krajach latino. To co kuleje to wątek protów, który nie jest w ogóle angażujący i jest zwykłym dodatkiem. W ostatnio obejrzanym przeze mnie odcinku przyszły wyniki badań DNA z których wynika, że Luisa nie jest córką Sergia, ale na pewno zostały one sfałszowane. Pewnie zrobiła to ta sama osoba, która zabiła Sergia. To najważniejsza zagadka telenoweli. Scenariusz rzuca cień podejrzenia nawet na ojca czyli Augusta i to byłby naprawdę dobry twist, bo jeśli to ktoś z rodzeństwa czy Braulio to nie będzie żadnego zaskoczenia.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Dec 25, 2021 13:06:30 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 10, 2022 14:02:02 GMT
Start wkrótce w Ekwadorze.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 10, 2022 14:02:57 GMT
Od 11 stycznia wracają nowe odcinki w Kolumbii.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 13, 2022 18:27:15 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jan 26, 2022 17:00:28 GMT
Finał we wtorek 1 lutego o 21:30.
|
|
|
Post by lucy on Jan 31, 2022 14:44:57 GMT
|
|
|
Post by lucy on Feb 6, 2022 18:44:57 GMT
#Rating Lunes 24 Enero:
#YoMeLlamo 13.6 #ArelysHenao 12.3 #NoticiasCaracol 9.7 #NuevoRicoNuevoPobre 9.2 #LaNietaElegida 7.0 #Mujer 5.0 #Vecinos 5.0 #PuraSangre 4.9[/quote]
#Rating Martes 1 Febrero:
#ARGvsCOL 24.2 #LaNietaElegida (FINAL) 9.3 #PERvsECU 9.1 #PuraSangre 5.3
|
|
|
Post by Marcoss on Feb 8, 2022 11:19:48 GMT
Rozczarował mnie ta telenowela i żałuję, że ją śledziłem. Mogłem poświęcić czas na coś innego. Tradycyjnie już nie wykorzystano potencjału scenariusza i zakończono wszystko w możliwie najprostszy sposób. Bez zaskoczenia, bez emocji. No chyba, że za zaskakujące uznamy to, że antagonistki nie zostały ukarane za swoje czyny tylko żyją sobie gdzieś w ukryciu.
|
|
|
Post by lucy on Feb 8, 2022 11:33:28 GMT
Dla mnie ostatnio nie ma nic gorszego (w kwestii oglądania), niż wkręcić się w serial, który tylko do pewnego momentu jest dobry, a potem to im dalej, tym jest gorzej i się cała przyjemność zamienia w męczarnię. Człowiek ma nadzieję, że coś się wreszcie zmieni i akcja zaskoczy, niestety do samego końca zostaje z ręką w nocniku.
|
|
|
Post by Marcoss on Feb 8, 2022 11:54:26 GMT
Dlatego ja niestety coraz rzadziej sięgam po dłuższe telenowele i seriale. Wolę oglądać te krótsze, bo nawet jeśli coś w nich nie wypali to nie mam poczucia zmarnowanego czasu.
|
|
|
Post by lucy on May 25, 2024 0:24:34 GMT
Telenowela jest dubbingowana na francuski.
|
|