Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 3, 2021 20:06:47 GMT
Oj czekam. Plakat bardzo podobny do oryginału.
|
|
|
Post by lucy on Nov 4, 2021 18:06:44 GMT
Next, jeszcze jeden zwiastun. Wszystkie odcinki mają być dostępne w dniu premiery.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 4, 2021 19:32:18 GMT
Oh to będzie tak dobre. Do tego bardzo emocjonalne. Odliczam, dni do premiery.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 4, 2021 19:42:16 GMT
Powiem Wam, że nie wiem jak to zrobię, ale jak będzie z napisami, to obejrzę Najwyżej nocki będę zarywał Muszę tę produkcję zobaczyć. No po prostu muszę
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 4, 2021 19:44:29 GMT
Ja obecnie nic nie oglądam, jedynie evlika. Ten serial musowo musze to zobaczyć.
|
|
|
Post by lucy on Nov 8, 2021 10:14:55 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 21, 2021 13:17:31 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 24, 2021 17:59:12 GMT
Next, oglądasz? Jeszcze taki plakat..
|
|
|
Post by lucy on Nov 24, 2021 19:23:28 GMT
Projekt jest na szczycie Twittera od dwóch godzin. Dla porównania, serial Kulup, ogłoszony w Turcji sukcesem, zdobył jedynie 21 miejsce na Twitterze.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 26, 2021 16:24:34 GMT
Next, oglądasz? Jeszcze taki plakat.. Miałem problem z wejściem na forum ale już wszedłem. Czekam na napisy i zasiadam do oglądania. A trend pokazał że Turcy lubią takie seriale. Tylko rtuk jest taki święty.
|
|
|
Post by lucy on Dec 8, 2021 15:11:57 GMT
Next, oglądałeś już Sakli? Bo ja się powoli zabieram. Zza kulis kręcenia reklamy.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 8, 2021 17:53:42 GMT
Next, oglądałeś już Sakli? Bo ja się powoli zabieram. Zza kulis kręcenia reklamy. Właśnie sprawdzałem i jeszcze nie ma odcinka z napisami.
|
|
|
Post by lucy on Dec 14, 2021 10:52:41 GMT
Ja już znalazłam odcinki, ale wsiąkłam w coś innego. Niemniej tego dizi i tak nie odpuszczę. Z sesji dla Episode Yerli.
|
|
|
Post by lucy on Dec 14, 2021 13:05:00 GMT
A tutaj z sesji dla Hello.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 6, 2022 15:43:54 GMT
Widziałem że są już trzy odcinki, więc coś czuje że dziś je wszystkie trzy obejrzę.
|
|
|
Post by mira on Jan 10, 2022 8:49:22 GMT
W końcu znalazłam czas, by przysiąść do tego serialu. Na wstępie napiszę, że nie oglądałam oryginału i nie wiem, w jaki sposób zakończyła się historia głównych bohaterów, ale przeczytałam jedną recenzję na Filmwebie i dotarłam też do informacji, że było aż 5 sezonów, z czego w ostatnim nie występowali główni bohaterowie. Prawda to, czy coś pomieszałam? Bo jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić. Obejrzałam 3 odcinki jednego dnia. Czy to mi się podobało? Sama nie wiem. Nie było złe, ale nie mogę powiedzieć, by mnie zachwyciło. Nie czuję się też w żaden sposób zgorszona, chociaż widziałam sporo takich komentarzy na FB. Na pewno ciekawy jest ten zabieg z podziałem odcinków na dwie części. Poznajemy zarówno punkt widzenia Ozana, jak i punkt widzenia Asli. Ich historie niekiedy uzupełniają się, niekiedy tworzą razem spójną całość, ale równie często różnią się od siebie i to bardzo. W opowieści Ozana widzimy Asli jako przebojową, odważną kobietę, która nie waha się zrobić pierwszego kroku i nie boi się konsekwencji. A opowieści Asli to Ozan dąży do rozwoju zakazanej relacji. Nie jest też jasne, kto ostatecznie uratował najmłodszą córkę Ozana, bo raz widzimy że on sam, w drugiej wersji widzimy, że to Asli. Pytanie, czy oni rzeczywiście tak to zapamiętali i mówią o swoich subiektywnych odczuciach, czy któreś nich kłamie podczas składania zeznań? Czy i kiedy widz pozna prawdziwą wersję? Akcja serialu dzieje się w czerwcu 2019, bo mówi się, że minął rok od śmierci synka Asli, do tego mamy scenę urodzinową na cmentarzu (jakkolwiek to brzmi). Widzimy, że mały urodził się 2 czerwca 2014 i zmarł 10 czerwca 2018. Przesłuchania są chyba w czasie teraźniejszym, czyli jeszcze w 2021 roku. Przynajmniej ja to tak zrozumiałam. Pytanie, czy romans został zakończony? Bo zarówno Ozan, jak i Asli mówią na przesłuchaniu o małżonkach (Ozan obiecał żonie kolację, do Asli dzwoni mąż). Asli mówi też coś o dziecku, czyżby po raz drugi została matką? A może tamte małżeństwa się rozpadły, a Asli z Ozanem są mężem i żoną? Pytań jest wiele - ja, jako widz, chcę poznać odpowiedzi, dlatego z zaciekawieniem będę oglądać dalej. Możliwe, że przeoczyłam, ale nie do końca wiem, z jakiego powodu toczą się te przesłuchania. Ktoś umarł, niby w wypadku, ale podejrzewa się morderstwo. Czy to chodzi o Serkana? To brat męża Asli? Co do wątku romansowego... Rozumiem, że uczucie spadło na nich jak grom z jasnego nieba, że między ludźmi może pojawić się jakieś niesamowite napięcie, trudna do okiełznania chemia, ale czy rzeczywiście ludzie w tym wieku, tkwiący w wieloletnich relacjach, w których nadal jest bliskość fizyczna, nie potrafią powstrzymać się od zdradzania partnera? Stanowczo potępiam takie zachowanie, zwłaszcza w przypadku Ozana, który ma jeszcze małe dzieci. Niemniej próbuję jakoś tych bohaterów zrozumieć, a nawet polubić. Czy to się uda? Zobaczymy w kolejnych odcinkach.
|
|
|
Post by lucy on Jan 10, 2022 11:31:12 GMT
Ja nadal Sakli nie widziałam. A wszystko przez Zalim Istanbul, który tak mnie wciągnął, że przepadłam. Tak więc Sakli musi trochę poczekać.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 10, 2022 22:27:32 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 12, 2022 14:52:00 GMT
lucy Obejrzałem wczoraj 1. odcinek. Serial jest świetny, bardzo dobrze odwzorowany. Nawet sceneria jest identyczna. Hzal i Firat wypadają świetnie w scenach dramatycznych. Scena w której przyjeżdża na grób syna bo kończy 5. rok. I czyta mu małego księcia przy czym się zanosi od płaczu. Postać Firata, niby kocham swoje dzieci i żonę. Ale go to przerasta. Chyba go dopadła rutyna dnia codziennego. No powiem tak, jak bym widział takie sceny w serialach telewizyjnych. Bardzo odważne jak na tureckie realia. Chciało by się zobaczyć takie sceny w telewizyjnych serialach. A nie pocałunek w czółko czy też te zwykłe muśnięcie. A po 5 odcinkach ask. Ja jako widz nie wierze w taką relacje. Hazal świetnie odrywa matkę pogrążoną w bólu po stracie syna. Dziś odpalę drugi odcinek. Dobrze że na oryginale stanąłem na 1 sezonie. To będę miał niespodziankę.
|
|
|
Post by mira on Jan 20, 2022 8:53:37 GMT
Obejrzałam już 5 odcinków i obejrzę wszystkie do końca, ale powiem szczerze, że na mnie ten serial nie robi wielkiego wrażenia. Akcja zdecydowanie spowolniła. Zabieg z pokazaniem wszystkiego z dwóch różnych perspektyw też się jakoś rozmył. Teraz bardziej jest tak, że opowieść drugiego pokazuje dalej to, co działo się po wydarzeniach przedstawionych przez pierwszą osobę. Poza tym brakuje mi dramatyzmu, napięcia. Owszem, trochę się widz niepokoi czy i kiedy żona Ozana domyśli się prawdy, ale póki co Ozan na wszystko znajduje wytłumaczenie. Zobaczymy, co będzie dalej.
|
|
|
Post by mira on Feb 17, 2022 8:58:47 GMT
Czy ten serial będzie miał drugi sezon? Ktoś coś wie? Obejrzałam 8 odcinków, wczoraj wpadł kolejny, do końca został już tylko jeden. Odnoszę wrażenie, że to trochę za mało na rozwikłanie tej historii i powinna być kontynuacja, aczkolwiek nie wiem jeszcze, co pokazano w odcinku 9, dzisiaj obejrzę.
Nadal uważam, że serial nie jest porywający, ale jestem ciekawa, jak skończy się ta historia.
|
|
|
Post by mira on Feb 18, 2022 9:12:33 GMT
Tyle osób było chętnych na ten serial i co, nikt poza mną nie ogląda? Za mną odcinek 9. Moje zdanie jest takie, że Ozan to kawał gnoja i wcale mu nie współczuję.
Aktorka, która gra w "Camdaki Kiz" matkę/babkę głównej bohaterki ma w sobie coś takiego, że jak na nią patrzę, to po prostu boję się, że zaraz z czymś wyskoczy, że stanie się przerażająca, że za chwilę zrobią zbliżenie na jej twarz i pokażą wymalowane na niej szaleństwo. Czuję takie napięcie, ale nigdy nic się nie dzieje, w "Sakli" gra normalną, dosyć miłą kobietę, ale nijak nie mogę się przestawić
|
|
|
Post by Matthias on Feb 18, 2022 18:08:33 GMT
mira - na chwilę obecną nie będę oglądał
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 18, 2022 18:49:55 GMT
mira ja oglądam, widziełem już trzy odcinki.
|
|
|
Post by mira on Feb 24, 2022 8:02:45 GMT
Obejrzałam finałowy odcinek. Skończyło się nijak. Jestem zawiedziona, bo spodziewałam się jakiejś bomby, a tu nic takiego nie nastąpiło. Nadal uważam, że Ozan to dupek.
|
|
|
Post by man1000 on Jan 23, 2024 22:55:17 GMT
|
|
|
Post by lucy on Mar 20, 2024 17:27:20 GMT
Plakat międzynarodowy..
|
|