Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 17, 2021 0:56:57 GMT
Tytuł: Behawiorysta Tytuł międzynarodowy: - Wytwórnia: TVN Producent: Violetta Furmaniuk-Zaorska Reżyser: Łukasz Palkowski Scenariusz: Bartosz Janiszewski Na podstawie książki autorstwa Remigiusza Mroza o tym samym tytule. Gatunek: kryminał Ilość odcinków: 8 Kanał: Player Emisja: od 4 stycznia do 22 lutego 2022 Opis:Były prokurator Gerard Edling ściga brutalnego mordercę, który upublicznia swoje zbrodnie w sieci. Obsada:Robert Więckiewicz Krystian Pesta Katarzyna Dąbrowska Anna Mrozowska Magdalena Czerwińska Mirosław Haniszewski Rafał Zawierucha Marysia Sobocińska Anna Próchniak Ewa Kolasińska i inni.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 17, 2021 0:57:18 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 7, 2021 1:35:06 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on May 7, 2021 21:14:11 GMT
O to może być ciekawe.
|
|
|
Post by Alex on May 7, 2021 21:58:31 GMT
Za Więckiewiczem jakoś nie przepadam, ale do roli psychola nadaje się idealnie - chciałam napisać, ale się okazuje, że on zagra "tego dobrego"... No trudno. Serial to totalnie moje klimaty, więc zamierzam obejrzeć. Może w końcu wróci moje zainteresowanie polskimi produkcjami.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 29, 2021 10:48:55 GMT
W głównej roli w nowym serialu Player Oryginal „Behawiorysta” wystąpi Robert Więckiewicz. W serialu pojawią się także: Katarzyna Dąbrowska, Anna Mrozowska, Magdalena Czerwińska, Mirosław Haniszewski, Rafał Zawierucha, Maria Sobocińska, Anna Próchniak i Ewa Kolasińska. Serial „Behawiorysta” jest nagrywany w Warszawie i okolicach, Małopolsce oraz w Opolu, w którym w ostatnim czasie TVN realizował zdjęcia plenerowe do serialu „Szadź”. Premiera składającego się z ośmiu odcinków „Behawiorysty” odbędzie się w serwisie Player za kilka miesięcy. m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/behawiorysta-serial-player-kto-zagra-robert-wieckiewicz
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Aug 26, 2021 22:07:58 GMT
Premiera na początku 2022 roku w Player.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Sept 5, 2021 15:06:44 GMT
O kurde aż 2022. Pewnie w styczniu na player. A w wiosennej ramówce na tvn.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 20, 2021 11:56:19 GMT
Premiera 4 stycznia na Player.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Dec 21, 2021 10:05:37 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 10, 2022 13:51:59 GMT
Alex, planujesz oglądać? Ja jestem po pierwszym odcinku. Ogólnie spoko się oglądało ale spodziewałem się trochę czegoś innego 🧐
|
|
|
Post by Alex on Jan 10, 2022 20:34:05 GMT
Planuję, ale poczekam aż wyjdzie więcej odcinków i obejrzę hurtem.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 23, 2022 13:50:32 GMT
Trwają przygotowania do drugiego sezonu, na podstawie „Iluzjonisty”.
Po traumatycznych przeżyciach bohater „Behawiorysty” musi tym razem stawić czoła dawnej sprawie tzw. Iluzjonisty. Jest przekonany, że przed laty do więzienia trafił złoczyńca. Ktoś jednak pokazuje mu, jak bardzo się myli. Gerard Edling musi zmierzyć się z mordercą, który rzuca podejrzenia na inne osoby, sam zachowując anonimowość. Wypala on na ciałach swoich ofiar znaki zapytania, tak samo jak przestępca z 1988 roku. Pozostawia zagadki, które tylko Edling może rozwiązać. Jak to możliwe, że zwyrodnialec tak wiernie powiela modus operandi wcześniejszego zbrodniarza?
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 16, 2022 17:02:24 GMT
Remigiusz Mróz zdradził, że kolejny sezon stoi pod znakiem zapytania. Przytyki polityczne spowodowały zamieszanie w produkcji serialu.
|
|
|
Post by Alex on Feb 28, 2022 19:18:34 GMT
Obejrzałam i... Nie wiem. Początek był w porządku. Nawet skojarzyło mi się to trochę z Mostem nad Sundem, ale im dalej tym gorzej. Zaczynając od tego, że Horst działał sam, poprzez uprowadzenie Edlinga, kończąc na porwaniu Brygidy. Sam pomysł był według mnie dobry. Dom dziecka, znęcająca się nad dzieciakami opiekunka, lekarz... Potem żądanie uwolnienia Horsta... I do tego momentu było okej. Dopóki nie okazało się, że nie ma żadnego wspólnika i Horst działa sam, a filmiki zostały nagrane wcześniej. Tu już się dla mnie skończył serial kryminalny, a zaczęła bajka. Ucieczka z komendy była przepiękna. Dylemat Edlinga był do zniesienia, ale później to już się zrobił bajzel na kółkach. Znajomość Horsta z Brygidą mnie trochę zaskoczyła i w sumie był to dobry pomysł i motyw, ale coś mi tu nie gra... Bo biorąc pod uwagę blizny Horsta, zakładam, że Brygida musiała mieć takie same, więc jakim cudem jej mąż tego nie zauważył, mimo że byli małżeństwem przez ponad 20 lat (patrząc na to, że ich córka jest już studentką)? Czy powiedziała mu, że w dzieciństwie lubiła chodzić po drzewach, z których często spadała? Ale skoro facet po minucie obserwacji był w stanie streścić dzieciństwo Horsta, chyba byłby też w stanie stwierdzić, kiedy żona go okłamuje... Coś się tutaj ewidentnie rozjechało. Ale gdzieś w tym momencie powinno się zakończyć, bo później porwanie Beaty i cała reszta to już było za dużo. I scena, kiedy Edling i Brygida ją odnajdują... Jak zawsze... Ch** z tym, że powinniśmy uciekać przed mordercą, który może wrócić w każdej chwili, najważniejsze, żeby wtedy się pocałować i poprzytulać... Zwłaszcza na oczach (byłej) żony, która z powodu tego romansu próbowała popełnić samobójstwo i dopiero co opuściła szpital psychiatryczny. No ale dobra. Śmierć Beaty trochę mnie zaskoczyła, ale nie jakoś bardzo. Najgorsze zaczęło się później, kiedy Horst porwał Brygidę i wywiózł ją do domku w górach, uprzednio ściągając tam jej córkę. Plus ta opaska... Wtedy to już miałam ochotę krzyczeć: Litości! Co za dużo to niezdrowo, są pewne granice. Jako kryminał to powiedziałabym, że serial przeciętny. Bardzo przeciętny. Ale biorąc pod uwagę aspekt psychologiczny (którego za wiele tu nie ma), historię Horsta i jego obecne zachowanie... Z tym było lepiej. I szczerze mówiąc pod tym względem trochę rozłożył mnie emocjonalnie ten serial.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 12, 2022 14:13:02 GMT
Alex, mam podobne odczucia. Myślałem, że może to być coś świetnego ale zawiodłem się. Jakoś tak... nie wiem jak to określić. Aktorsko nikt mnie tu nie powalił. Scenariuszowo bardzo przeciętnie. Czasami żadnych emocji. Od Playera zdecydowanie bardziej podobała mi się 'Skazana' i 'Chyłka'.
|
|
|
Post by Alex on Mar 13, 2022 22:57:37 GMT
Liam, u mnie "Skazana" i "Chyłka" odpadają, bo Cieleckiej i Kuleszy nie trwaie najwidoczniej bardziej niż Więckiewicza. 😂 "Ojca Mateusza" sobie obejrzę, to jest zawsze dobry wybór. 😁
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 17, 2022 11:58:58 GMT
Liam, u mnie "Skazana" i "Chyłka" odpadają, bo Cieleckiej i Kuleszy nie trwaie najwidoczniej bardziej niż Więckiewicza. 😂 Sorry, zapomniałem że ty przecież prawie nikogo nie lubisz 😔
|
|
|
Post by Alex on Mar 17, 2022 13:08:10 GMT
Liam, u mnie "Skazana" i "Chyłka" odpadają, bo Cieleckiej i Kuleszy nie trwaie najwidoczniej bardziej niż Więckiewicza. 😂 Sorry, zapomniałem że ty przecież prawie nikogo nie lubisz 😔 Ohoo, Next oddaj konto właścicielowi. 😝
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 17, 2022 18:18:19 GMT
Ohoo, Next oddaj konto właścicielowi. 😝 Prawda cię boli.: :icon_lol:: Widziałem wszystkie sezony chyłki.
|
|