|
Post by lucy on Nov 9, 2020 22:01:29 GMT
Tytuł: Kanunsuz Topraklar - Ziemie Bezprawia Poprzedni tytuł: İnce Memed Wytwórnia: Gold Film Producent: Faruk Turgut Reżyseria: Faruk Teber (1-7) | Cevdet Mercan ( Scenariusz: Zülküf Yücel Kanał: Fox Emisja: 22 września 2021 - 9 lutego 2021 Dzień tygodnia: środa Gatunek: dramat, epokowy Ilość odcinków: 16 Ekranizacja czterotomowej powieści Yasara Kemala "İnce Memed ..." Serial został zakończony z powodu niskich reytingów. Opis:Jest to opowieść o buncie górników przeciwko ustalonemu porządkowi. W 1939 r. w węglowym miasteczku Zonguldak, górnik Davut (Uğur Güneş) wiedzie skromne życie z rodzeństwem i rodzicami. Właścicielem kopalni jest bogaty człowiek imieniem Pashazade Malik Bey (Murat Daltaban). W dniu, w którym dużo padało, z powodu pana Malika, który nie posłuchał ostrzeżeń, stało się coś oczekiwanego - kopalnia się zawaliła. Davut postanawia skonfrontować się z panem Malikiem, lecz ten okazuje się, posiada nieoczekiwaną ofertę dla Davuta. Córka Malika Beya, Gülfem (Esra Bilgiç) została wychowana z dala od realiów życia, pod ochroną. Gulfem z czasem zaczyna podziwiać Davuta, którego postrzega jako człowieka niesfornego, nieposłusznego, a nawet niegrzecznego. Z drugiej strony Malik rozważa poślubienie swojej córki Gülfem z zamożnym szefem górnictwa, Ali Gelikiem (Necip Memili). Obsada:Uğur Güneş Esra Bilgiç Necip Memili Murat Daltaban Kaan Taşaner, Doğaç Yıldız Eylül Su Sapan Serdem Paçal Hazar Motan Onay Kaya Mine Şenhuy Teber Ezgi Çelik Onuryay Evrentan Derinsu Akkuş Bora Sivri Mustafa Dinç Hakan Aydın Arif Diren Şekip Taşpınar Soner Türker Doğaç Gözüdeli Umay Anadolu Kaboğlu Mısra Tüfek Rana Kayacan Hür Can Davran İhsan İlhan Ali Erkazan
|
|
|
Post by lucy on Nov 10, 2020 16:09:15 GMT
i.imgur.com/tadRzqu.jpgLinki zewnętrzne:
Zwiastuny
Plakaty
Reytingi🔥 Kanunsuz Topraklar (wyniki): 29.09.2021 - 09.02.2022, kanał - FOX, 16 odcinków. ⚡Maksymalna ocena (TOTAL) – 5,22% (27 października 2021, odcinek 5) ⚡Minimalna ocena (TOTAL) – 3,62% (19 stycznia 2022, odcinek 13) ⚡Średnia ocena za cały okres wyświetlania (TOTAL) - 4,47% ⚡Maksymalna ocena (AB) – 3,98% (6, 20 października 2021, 2,4 odcinki) ⚡Minimalna ocena (AB) - 2,51% (15 grudnia 2021, odcinek 11) ⚡Średnia ocena za cały okres wyświetlania (AB) - 3,29% ⚡Ocena początkowa (TOTAL/AB) - 4,97%/3,92% ⚡Ocena finału (TOTAL/AB) - 3,64%/2,52% ⚡Maksymalna liczba widzów w Turcji to 4,39 miliona osób. ⚡Minimalna liczba widzów w Turcji to 3,05 miliona osób. Średnia liczba widzów w Turcji to 3,76 miliona osób. 💥Główni konkurenci: Osman, Ada Masali, Sadakatsiz, , Annemizi Saklarken. *Z uwagi na to, że portal dizisi zamknął dane o bezwzględnej liczbie widzów, dane są wskazane w poście na podstawie obliczeń ręcznych (1% = 0,842 mln osób)
|
|
|
Post by lucy on Nov 10, 2020 16:09:37 GMT
⚡Gold Film przygotowuje nowy serial İnce Memed. Według wstępnych informacji zdjęcia rozpoczną się na przełomie lutego i marca przyszłego roku. Nie wiadomo jeszcze, czy projekt jest przeznaczony na ekran tv, czy na platformę cyfrową. Wg ostatnich plotek serial wyjdzie na Fox. Scenariusz oparty jest na najpopularniejszej tetralogii słynnego pisarza Yasara Kemala, opowiadającej o życiu tureckiego Robin Hooda. Wytwórnia od dawna rozwija ten projekt, co więcej oferta została przedstawiona Burakowi Denizowi, który jak wiemy jest już zajęty w serialu Marasli. Dlatego nasuwa się pytanie: czy biorąc pod uwagę, że Can Yaman jest ulubieńcem Faruka Turgut jest szansa, że to właśnie on zostanie tureckim Robin Hoodem? (jak dla mnie Can ma nawet predyspozycje fizyczne do takiej roli )
|
|
|
Post by lucy on Dec 3, 2020 15:21:14 GMT
Wstawiam to info tutaj, bo być może chodzi o ten projekt. ⚡ Ugur Gunes zakończył pracę w Bir Zamanlar Çukurova i wrócił do Stambułu. Jak się okazuje, aktor negocjuje obecnie udział w nowym serialu Gold Film dla kanału Fox TV - Kanunsuz Topraklar (PL: Ziemie bezprawia). Scenariusz - Zülküf Yücel (Iffet). Reżyseria - Faruk Teber.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 3, 2020 16:22:01 GMT
Can ma warunki fizyczne, ale czy poza tym podolalby takij roli? Jego filmografia to glownie komedie... Moze Burak Sevinc?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 3, 2020 20:25:24 GMT
Oj tak buraczka chętnie bym tu zobaczył.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 3, 2020 21:07:14 GMT
Oj tak buraczka chętnie bym tu zobaczył. Ewentualnie nasz Ates. Aktor grajacy takiego rozbojnika nie moze byc za bardzo przystojny (w mojej opinii) - moze byc ladny, jak sie umyje - nawet bardzo - ale wciaz musi przypominac troche nieokrzesanego rozbojnika. Albo Kivanc, projekt dla Netflixa duzo czasu lu chyba nie zabierze, a z broda i ciut dluzszym wlosem mu do twarzy, wiec...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 3, 2020 21:36:55 GMT
Ates też ale raczej nie bo w serialu gra i to z dobrym wynikiem. No ale tu by byłą główna rola.
|
|
|
Post by lucy on Dec 4, 2020 12:10:36 GMT
Can ma warunki fizyczne, ale czy poza tym podolalby takij roli? Jego filmografia to glownie komedie... Może właśnie nadszedł czas na zmianę repertuaru... aktor właśnie skończył 30-tkę. Niektórzy w Turcji pozazdrościli mu rozgłosu, więc się na niego wylało sporo hejtu. Wielu internautów to podchwyciło i ten hejt się leje dalej. Ja nie oglądałam z Canem ani jednego serialu, ale widziałam różne wystąpienia, wywiady itd... i wg mnie Can ma charyzmę.
|
|
|
Post by lucy on Dec 13, 2020 15:55:19 GMT
Wstawiam to info tutaj, bo być może chodzi o ten projekt. ⚡ Ugur Gunes zakończył pracę w Bir Zamanlar Çukurova i wrócił do Stambułu. Jak się okazuje, aktor negocjuje obecnie udział w nowym serialu Gold Film dla kanału Fox TV - Kanunsuz Topraklar (PL: Ziemie bezprawia). Scenariusz - Zülküf Yücel (Iffet). Reżyseria - Faruk Teber. Tak, to ten projekt. I stało sie:
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 13, 2020 17:53:09 GMT
Tytul brzmi fajnie.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Dec 23, 2020 1:34:14 GMT
Akcja serialu będzie się działa w latach 40 w Stambule. Opowie historię górników.
Budżet jest bardzo duży, a kompletowanie obsady trwa.
Emisja na Fox.
|
|
|
Post by lucy on Jan 14, 2021 18:36:41 GMT
Leyla Lidia Tugulu jest w trakcie rozmów do roli głównej i jeśli strony dojdą do porozumienia, zostanie partnerką Ugura.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 14, 2021 19:25:14 GMT
Czy Golda stac na taki projekt? To bedzie wymagalo duzej ilosci wysokiej jakosci scen i autentycznych lokacji, nie kolorowych scian i udawanych biurowcow.
|
|
|
Post by lucy on Jan 14, 2021 20:51:59 GMT
Czy Golda stac na taki projekt? Biorąc pod uwagę, że seriale Golda mają bardzo dobrą sprzedaż zagraniczną, czyli, że kasa ciągle płynie, powinno być go stać. Poza tym z tego co widać, nie zatrudnia tu aktorów, którzy mocno dają po kieszeni. Natomiast wg mnie nasuwa się tu inne pytanie: czy Faruk ma wystarczające umiejętności, by robić taki projekt? Gold się jak dotąd specjalizował w głupkowatych romkomikach... no tu jest projekt bardziej złożony i ambitny, wymagający trochę zachodu i to pod każdym względem.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 14, 2021 21:12:57 GMT
lucy,moze zle sie wyrazilem, ale wlasnie o to mi chodzilo piszac “czy ich na to stac”. Czy podolaja temu, czy dadza rade, bo to jednak nie rom-com.
|
|
|
Post by lucy on Jan 14, 2021 21:21:12 GMT
Co prawda okrężną drogą, aleśmy się zgadali, że mamy podobne obawy, @rafaelcaen.
|
|
|
Post by mira on Jan 15, 2021 7:44:18 GMT
Leyla Lidia Tugulu jest w trakcie rozmów do roli głównej i jeśli strony dojdą do porozumienia, zostanie partnerką Ugura. Leyla chyba porzuciła Seldżuków, także całkiem możliwe, że tę rolę przyjmie.
|
|
|
Post by lucy on Jan 15, 2021 9:51:47 GMT
Ugur rozpoczął przygotowania do roli.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 15, 2021 10:54:26 GMT
Nieważne, czy będzie to serial kostiumowy, czy nie, boję się o realizację w wykonaniu Golda. Mam nadzieję, że będzie tu poza mordobiciem też dużo skomplikowanej miłości i skomplikowanych rodzinnych relacji.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 15, 2021 11:28:40 GMT
Gold Film ma na swoim koncie już serial z akcją w latach 60. XX wieku. Główną rolę grał wtedy Cansel Elcin, ale w obsadzie była też Ezgi Mola. Mi się seriale Faruka podobają pod względem realizacyjnym, dlatego o ten serial się nie martwię. Faruk Teber jest dobrym reżyserem, bardzo podobało mi się "Kardes Cocuklari" w jego wykonaniu. Scenarzysty tylko nie znam, ale już kiedyś współpracował z Gold. FOX za to ma chyba kolejnego przyjaciela. Najpierw Fatih Aksoy tworzył dla tej stacji większość seriali (i dalej uważam, że gdyby było miejsce to "Sadakatsiz" poszłoby na FOXie), teraz Faruk Turgut pomimo klapy, jaką było "Bay Yanlis" dostał światło na dwa nowe seriale. Myślę, że FOX chce mieć serial na miarę "Bir Zamanlar Cukurova", poza tym u nich jeszcze nie było jakiś historyków. Dodatkowo dostali serial Sirmy Yanik, a to już oznacza bitwę fandomów , szczyty na Twitterze i dobrą sprzedaż. Życzę tym serialom bardzo dobrze.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 15, 2021 11:32:44 GMT
Bitwa fandomów
|
|
|
Post by lucy on Jan 15, 2021 11:40:55 GMT
Ja życzę serialowi, żeby się przede wszystkim okazał projektem na poziomie, a to czy będzie popularny w necie mocno mi fruwa. Netowa popularność jest najczęściej odwrotnie proporcjonalna do jakości projektu. A moje wymaganie coraz szybciej rosną.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 15, 2021 11:47:38 GMT
lucy , total de acuerdo. Absolutnie się zgadzam. Tak samo, jak nie rozumiem (i nigdy nie rozumiałem) nacisku na grupę 16-49, bo to w dużej mierze już osoby, które oglądają seriale online. Wiem, że chodzi o reklamy, ale ja uważam, że ja jako 55-latek mam takie same możliwości finansowe i prawdopodobieństwo kupna makaronu z reklamy w trakcie serialu jako 19- to 30-latek. Wiem, że marketingowcy by się nie zgodzili i pokazali mi badanie na grupie 100 osoób przeprowadzonym w stołecznym mieście, ale nikt nie zastanawia się, jak to się ma do rzeczywistości.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 15, 2021 11:53:57 GMT
KT nie będzie popularne w necie, może tylko na początku trochę się ruch zrobi, o ile serial znajdzie swoją widownię. Bitwę fandomów miałem na myśli mówiąc o "Masumiyet". Sirma Yanik zawsze tworzy niejednoznaczne pary: (YagHaz, YagSin w "Fazilet Hanim ve Kizlari"), (CenCem, CenCer, NedCem, NedCer w "Zalim Istanbul") przez co tworzą się duże fandomy, często mocno kłócące się ze sobą i napędzające tym samym trendy. Pamiętam, jak pary w "Zalim Istanbul" zawsze w podsumowaniach tygodniowych były w topówce, a często na podium pod względem największej ilości wysłanych tweetów.
|
|
|
Post by lucy on Jan 15, 2021 11:56:52 GMT
@rafaelcaen, weź pod uwagę, że 55-latek nie lapie się już na reklamy i nie kupuje nowych makaronów. On ma już swój sprawdzony i będzie jadł go do samiutkiej śmierci.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 15, 2021 12:04:28 GMT
lucy , i to jest właśnie dyskryminacja, z którą wielu tak ochoczo walczy, i powierzchowne myślenie. Naprawdę myślisz, że jako 50-latka, bedziesz starą, zamkniętą w domu, niekumatą babcią, która będzie wszystko robić jak się robiło "za Twoich czasów" i nic nowego nie będzie Cię interesować? Nie. Sami wspomnieliśmy w temacie o Mayrin, że dziś starsze kobiety o siebie dbają i mogą więcej - tak samo ludzie starsi.
|
|
|
Post by lucy on Jan 15, 2021 12:42:37 GMT
@rafaelcaen, ale ja nie napisałam, że człowiek w tym wieku jest już wycofany i nie kuma, ale że już przestał być naiwny i nie łapie się tak łatwo na chwyty marketingowe.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 18, 2021 20:53:11 GMT
Nagrania ruszają w maju. Premiera w nowym sezonie, prawdopodobnie początek września.
|
|
|
Post by lucy on Jan 18, 2021 20:55:17 GMT
Podoba mi się prot.
|
|