Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 10, 2020 14:22:57 GMT
Tytuł: Gecenin Kraliçesi - Królowa Jednej Nocy Wytwórnia: O3 Medya Producent: Onur Güvenatam Reżyseria: Durul Taylan, Yagmur Taylan Scenariusz: Ozan Aksungur, Cüneyt Aysan Kanał: Star Emisja: 12 stycznia 2016 do 19 kwietnia 2016 Dzień tygodnia: wtorek Gatunek: Dramat | Akcja | Romans Ilość odcinków: 15 Emisja PL na TVP1: 29 września 2016 - 13 grudnia 2016 Ilość odcinków: 49 Opis:Akcja serialu rozgrywa się w czasach współczesnych i opowiada o Azizie, bogatym biznesmenie, który mieszka razem z rodziną w luksusowej rezydencji w Stambule. Po śmierci żony całe swoje życie postanawia poświęcić córce Esrze. W rezydencji mieszka również Kartal, który został adoptowany i wychowany przez rodzinę jak prawdziwy syn. Z czasem Kartal stał się prawą ręka Aziza i poślubił Esrę. Sprawia to, że Mert – rodzony syn Aziza jest o niego zazdrosny. W czasie jednej z biznesowych podróży Kartal trafia do miejscowości Grasse w południowej Francji, gdzie poznaje młodszą o kilkanaście lat dziewczynę imieniem Selin, Francuzkę, która ma tureckie korzenie. Mężczyzna zakochuje się w niej i razem spędzają romantyczny wieczór, a także przeżywają swój pierwszy pocałunek nad morzem o wschodzie słońca. Po krótkim romansie Kartal wraca do żony. Selin przyjeżdża do Turcji po kilku latach, gdzie spotyka na swojej drodze Aziza i poznaje jego rodzinę, do której należy również Kartal. Obsada:Meryem Uzerli ............... Selin Bulut Murat Yıldırım ............... Kartal Sakallıoğlu Uğur Polat ............... Aziz Alkan Funda Eryiğit ............... Esra Alkan-Sakallıoğlu Selim Bayraktar ............... Hakan Taşçı Deniz Celiloğlu ............... Emre Burak Deniz .............. Mert Alkan Seda Akman ............... Hüma Alkan-Taşçı Reha Özcan ............... Osman Bulut Gözde Kansu ............... Zerrin Burak Demir ............... Oktay Ömür Arpacı ............... Sadık Bulut Nihan Büyükağaç ............... Emine Bulut Pervin Ünalp ............... Fatma Derya Beşerler ............... Elif Aziz İzzet Biçici ............... Nevzat Fahrettin Eren Dinler ............... Cengiz Sibel Kasapoğlu ............... Yeşim Bulut Naz Sayıner ............... Burcu Taşçı Kaan İrevül ............... Osman Jr Hürdem Riethmüller ............... Charlotte Bulut Yüksel Ünal ............... Detektyw Fuat Ali Çakalgöz .............. Saim Hakan Akay ............... Mehmet Emre Yetim ............... Mustafa Sakallıoğlu Alp Çoker ............... Osman Bulut (młody) Özay Özgüler ............... Aziz Alkan (młody) Ilgaz Ceribas ............... Kartal (dziecko)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 10, 2020 16:28:46 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 10, 2020 17:13:04 GMT
Zapowiedzi:
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 13, 2020 19:18:56 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 21, 2020 11:50:33 GMT
Reytingi:
🔥 Gecenin Kraliçesi (wyniki): 01.12.2016 - 19.04.2016, kanał - Gwiazda, 15 odcinków.
⚡Maksymalna ocena (TOTAL) – 5,19% (19 stycznia 2016, odcinek 2) ⚡Minimalna ocena (TOTAL) - 1,32% (15 marca 2016, odcinek 10) ⚡Średnia ocena za cały okres wyświetlania (TOTAL) - 2,85%
⚡Maksymalna ocena (AB) - 4,20% (19 stycznia 2016, odcinek 2) ⚡Minimalna ocena (AB) - 0,93% (15 marca 2016, odcinek 10) ⚡Średnia ocena za cały okres wyświetlania (AB) - 2,21%
⚡Ocena początkowa (TOTAL/AB) - 3,91%/3,39% ⚡Ocena finału (TOTAL/AB) - 1,72%/1,37%
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 21, 2020 20:00:15 GMT
Nie przepadam za tą aktorką. Jeszcze z czasów jak leciało wspaniałe stulecie, odpychało mnie od niej. Nie że jest brzydka ale nie mój typ protki.
|
|
|
Post by julia on Nov 22, 2020 13:09:03 GMT
Next, jak miło, że przypomniałeś "Królową nocy" To od niej , tak naprawdę zaczęła się moja przygoda z tureckimi serialami. Owszem, było "Wspaniałe stulecie", leciał "Grzech Fatmagul" , wcześniej "1000 i jedna noc", podobały mi się, dziwiły, ale jeśli opuściłam odcinek, uważałam to za normalne. A potem informacja, że nowy popołudniowy serial, którego akcja zaczyna się w Grasse, do którego mam sentyment, jak i do całego Lazurowego.... Zero innych informacji, poza tym, że Hurrem... Spóźniona chwilę ,włączyłam tv i najpierw usłyszałam głos , a gdy pojawił się obraz byłam przekonana, do kogo należy I to był początek, do następnego dnia obejrzałam cały dwugodzinny odcinek po turecku, nie rozumiejąc ani słowa. Co mnie urzekło, poza Grasse, prot rzecz jasna, scenariusz - nie znałam wtedy innych tureckich, no i muzyka Serial nie za długi 15 odcinków - uważałam, że w sam raz....jaka byłam niedouczona Potem się dowiedziałam, że to mało, że to znaczy iż, serial się niezbyt podobał. No cóż mnie się podobał, tym bardziej, że w jakimś polskim kąśliwym artykule na temat tureckich seriali napisano, że "Królowa nocy", to serial w którym nie ma jednej zbędnej sceny, że jest świetnie zrealizowany. Nie wchodzę w polemiki, bo wiem, że za mało wiem i każdy ma inny punkt widzenia, czego innego oczekuje.... Polskie fanki nie zostawiły suchej nitki na Meryem Uzerli, że bezbarwna, niedopasowana . Mnie , jako nowicjuszce odpowiadała, poza fryzurami. Okropność, wyskubany mysi ogonek ,nawet ta doczepka warkocza pod welonem była brzydka, no i stroje trochę siermiężne poza paroma ładnymi. Meryem ma też niezgrabne nogi - kołkowate (Imane Murata też ma takie same ), nie powinny nosić mini. Ale oczy ma obłędne i zaraźliwy śmiech. Funda Eryigit - czarne włosy, czarne oczy, czarny charakter w serialu nieodrodna córeczka tatusia. Nie za duża, co jest fajne, ale dano jej buty na zbyt wysokich obcasach, na których nie umie ładnie chodzić . Wiadomo, kibicowałam protom, ale fanki chciały widzieć Esrę razem z Kartalem - siedem światów z tymi fankami Już wtedy zwróciłam uwagę na aktorstwo Murata, nie tylko na fizis. Poza głosem, podobała mi się mowa ciała, sposób patrzenia. Trzeba było zacząć szukać innych seriali i filmów fabularnych :"Firtina", "Asi", "Suskunlar", "Kirimli", "Sonsuz Ask"... i..."Ask ve Ceza" Od tego czasu minęło kilka lat i ciągle , "Ask ve Ceza", to mój numer jeden i aktor, i serial, mimo, że na moim koncie uzbierało się trochę wiedzy na temat tureckich seriali i aktorów, i choćbym dziś nie postawiła w czołówce "Królowej nocy", to nie jest ona wcale gorsza od innych, mających po dwa trzy sezony.. Typy osobowościowe wyraziste, dobre aktorstwo, jest ciemna przeszłość, dochodzenie do pieniędzy niechlubnym sposobem, przekupstwo, zazdrość, psychopatyczny obłęd w żądaniu miłości, czyli to, co w serialach tureckich obowiązkowe. Aziz - właściciel firmy farmaceutycznej, typowy czarny charakter, morderca, bezlitosny, kochający tylko najbliższych, naginający do swoich żądań. Mówi do Kartala :"Zapomnisz o swoim uczuciu, inaczej kula, którą wypuścisz , kogoś trafi". Huma - siostra spełniająca wolę brata, nieszczęśliwa w małżeństwie z wyznaczonym człowiekiem, intrygująca przeciw Selin. Hasan- wypełniający wolę Aziza mąż Humy. Mert - młodszy brat Esry, ukochanej córki Aziza, zazdrosny o pozycję Kartala, niebieski ptak, próbujący narkotyków, któremu Kartal uratował zycie. Esra - córka Kartala, zawsze miała , co chciała , łącznie z mężem. Stać ją na najgorszą podłość, aby mieć go przy sobie. Już po rozwodzie , nie zaprzestała zemsty, zleciła zabicie Selin. Scena, w której zmywa powoli makijaż z uczuciem ulgi, ze pozbyła się rywalki, świetnie zagrana. Emre - oddany przyjaciel Kartala, narażający dla niego swoje bezpieczeństwo. Osman - ojciec Selin i Sadika , dawny wspólnik Aziza, który wraz z nim zamordował ojca Kartala, podobny do Aziza, manipulujący własną córką dla własnego dobra. Sadik - przyrodni brat Selin, poczciwy pracownik Aziza na plantacji herbaty nad Morzem Czarnym, który w końcu zdobył się na powiedzenie prawdy Kartalowi . Kartal - przysposobiony syn Aziza, zarządzający jego firmą, dążący do rozrachunku za zamordowanie ojca :" Nie miałeś odrobiny sumienia? Jak mogłeś pozbawić małego chłopca własnego ojca. Nie bolało cię serce" - mówi w ostatniej rozmowie z Azizem. Ożenił się z Esrą, aby ta licznymi próbami samobójczymi nie dobijała ojca. Nie kochał jej, a gdy zażądał rozwodu, zaczęło się...walczył o swoją miłość , mając niemal wszystkich przeciwko sobie. Selin - córka Osmana, tworząca w Grasse perfumy. Zakochała się , urodziła syna Kartala i na skutek zbiegu okoliczności zjawiła się w jego domu. Odpowiada Kartalowi :"To nie jest to o czym myślisz. Zjawiłam się w tym domu przypadkiem, gdybym wiedziała, że cię tu spotkam, moja noga nie przestąpiłaby progu tego domu"! Jednym słowem - warto obejrzeć hejka
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 22, 2020 13:57:02 GMT
Next, jak miło, że przypomniałeś "Królową nocy" To od niej , tak naprawdę zaczęła się moja przygoda z tureckimi serialami. A proszę bardzo.
|
|
|
Post by julia on Nov 24, 2020 12:12:03 GMT
A dziękuję bardzo. Przypomnieć było warto, chociaż czy ktoś dzisiaj w nawale nowych seriali zechce sobie oglądać "Królową nocy" Osobiście uważam, że te najnowsze , często niczym się od niej nie różnią.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Nov 24, 2020 13:29:54 GMT
Ten serial byl klapa, ze taki “krotki”? 😛
|
|
|
Post by lucy on Nov 24, 2020 17:11:51 GMT
Ten serial byl klapa, ze taki “krotki”? 😛 Dokładnie tak. Choć na początku serial miał niezły reyting. Niestety Turcy wolą siarczystą dramę, albo mafię, a w K1N nie dość, że tego nie było to jeszcze było zbyt telenowelowo, a to już u nich nie przechodzi. Kiedyś przechodziło, dzisiaj - nie. No i dlatego fabuła pędzi jak perszing, czego akurat jak nie lubię. Jak ktoś woli lektora od napisów, to obejrzy K1N, julia.
|
|
|
Post by lucy on Jan 16, 2021 14:29:29 GMT
W poniedziałek premiera meksykańskiej wersji.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 16, 2021 14:56:36 GMT
Turecki plakat sprzed 5 lat wygląda lepiej, niż to, co tworzy Televisa. Bez patrzenia jestem w stanie stwierdzić, która wersja będzie lepsza. W Televisie pewnie znowu będą kręcić w dwóch domach, trzema kamerami na krzyż i przez całą telkę towarzyszyć będzie jedna piosenka. Ścieżki dźwiękowej z GK na bank nie pobiją. Rozumiem, że do Francji też się nie wybierają na zdjęcia.
|
|
carlos
Początkujący
|
Post by carlos on Jan 16, 2021 15:08:09 GMT
Dla mnie meksykański plakat ładniejszy, aktorzy zresztą też.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 16, 2021 15:50:54 GMT
Atahan, nie wymagaj za dużo, bo jest pandemia. Ale fakt, gdyby jej nie było, to i tak byłoby właśnie tak, jak piszesz. Zamiast Francji będzie pewnie inny stan w Meksyku, ewentualnie Kalifornia w USA.
|
|
|
Post by lucy on Jan 16, 2021 17:44:50 GMT
Zamiast Paryża jest Madryt, no Paryż mimo wszystko byłby lepszy. Mogli tego nie zmieniać. Link do odcinka, gdyby ktoś był ciekawy: LINKProtka z urody mi się ani trochę podoba.
|
|
|
Post by julia on Jan 17, 2021 10:53:22 GMT
Bez patrzenia jestem w stanie stwierdzić, która wersja będzie lepsza. W Televisie pewnie znowu będą kręcić w dwóch domach, trzema kamerami na krzyż i przez całą telkę towarzyszyć będzie jedna piosenka. Ścieżki dźwiękowej z GK na bank nie pobiją. Rozumiem, że do Francji też się nie wybierają na zdjęcia. Atahan, plakat "Gecenin Kralicesi" zdecydowanie lepszy. Przecież nie mają tam Murata , a ten prot widać przystojny, ale twarz bez odrobiny ciepła za to odpowiednik Aziza owszem, owszem Nie znam się zupełnie na latynoskiej kinematografii, więc się nie wypowiadam, tym bardziej na tematy techniczne. Jeśli chodzi o ścieżkę dźwiękową, to jestem pod wrażeniem tej z "Królowej nocy", te delikatne dźwięki na początku połączone z pięknym obrazem czołówki , a muzyka , towarzysząca scenie na plaży, gdy Selin z Kartalem, wchodzą do morza o wschodzie słońca, coś pięknego
|
|
|
Post by Atahan on Jan 17, 2021 11:43:08 GMT
Zamiast Paryża jest Madryt To się wysilili. Język ten sam, dla wielu osób, które nie są w tym zorientowane, to będzie jedno i to samo, czy Meksyk, czy Hiszpania. Też uważam, że Francja byłaby lepsza, niż Hiszpania. julia, czasami zdarza mi się posłuchać jeszcze tej cudownej muzyki. Mimo, że oglądałem ten serial na TVP1 ponad 4 lata temu, to do dziś żałuję, że było tylko 49 odcinków. Oczywiście nie chciałbym tutaj 3 sezonów, bo cała fabuła zaczęłaby się rozjeżdżać, ale tak z 80-100 odcinków, nacieszyłbym się chociaż trochę dłużej Sedą Akman, a ty Muratem. Musimy kiedyś odświeżyć sobie parę scenek.
|
|
|
Post by julia on Jan 17, 2021 12:39:08 GMT
Zamiast Paryża jest Madryt To się wysilili. Język ten sam, dla wielu osób, które nie są w tym zorientowane, to będzie jedno i to samo, czy Meksyk, czy Hiszpania. Też uważam, że Francja byłaby lepsza, niż Hiszpania. julia , czasami zdarza mi się posłuchać jeszcze tej cudownej muzyki. Mimo, że oglądałem ten serial na TVP1 ponad 4 lata temu, to do dziś żałuję, że było tylko 49 odcinków. Oczywiście nie chciałbym tutaj 3 sezonów, bo cała fabuła zaczęłaby się rozjeżdżać, ale tak z 80-100 odcinków, nacieszyłbym się chociaż trochę dłużej Sedą Akman, a ty Muratem. Musimy kiedyś odświeżyć sobie parę scenek. Fakt 49. odcinków , to trochę mało. Wtedy wydawało mi się, że jest ok, bo lubię szybką akcję, teraz byłabym niepocieszona I masz rację 80 -100 odcinków (naszych po 45 min.) to optymalna ilość, aby akcja była rozwinięta, widz usatysfakcjonowany swoim ulubionym aktorem. I fajnie by było przypomnieć sobie niektóre sceny
|
|
|
Post by julia on Jan 17, 2021 19:50:11 GMT
|
|
|
Post by julia on Jan 17, 2021 20:30:40 GMT
Zamiast Paryża jest Madryt, no Paryż mimo wszystko byłby lepszy. Mogli tego nie zmieniać. Link do odcinka, gdyby ktoś był ciekawy: LINKProtka z urody mi się ani trochę podoba. Lucy, nie oparłam się pokusie obejrzenia I wiesz, ja już tak przywykłam do tureckiej wersji, do innego typu urody, że nie ma co porównywać, zwłaszcza po pierwszym odcinku. Pedro - Kartal , bez porównania Kartal , Murat ma więcej uroku, urody i tego czegoś... Vera - Selin, no cóż tutaj plus dla Very. Poza uzębieniem, bo ma zbyt mocną szczękę, ale sylwetkę ma ładniejszą , jest zgrabniejsza niż Meryem. Nie podoba mi się odpowiedniczka Esry - Marina. Duży plus dla Fundy Eryigit. Dwa diabły czyli w tureckim Aziz i Osman w latynoskiej wersji zdecydowanie mniej odstręczający swoim wyglądem. Poza tym ...wolę Lazurowe... No i ścieżka dźwiękowa nie umywa się do tej z "Gecenin Kralicesi".
|
|
|
Post by Atahan on Jan 17, 2021 21:16:13 GMT
I fajnie by było przypomnieć sobie niektóre sceny Widzę, już ruszyłaś. Od czołówki. To prawda, czołówka jedna z lepszych. Ogólnie lubię, jak robią czołówkę i jest w niej sporo animacji, aniżeli zlepek przypadkowych scen. julia, a jak radzi sobie meksykańska Huma? O ile wyłapałaś ją z fabuły, bo przyznam, że ja jedynie przejrzałem i z trudem się domyśliłem, że ten z długimi włosami to chyba odpowiednik Merta... chyba, bo nadal nie mam pewności. Teraz wychodzi, że już sporo mi umknęło z tego serialu: www.youtube.com/watch?v=qtvBigjcS-Y&ab_channel=GeceninKrali%C3%A7esiAziz powiedział Kartalowi, żeby zerwał stosunki z Selin i został przy żonie. Dlatego na pożegnanie dał jej te pieniądze, które ona mu teraz zwróciła. Dobrze pamiętam? Tylko z kim ona rozmawiała przez ten telefon?
|
|
|
Post by julia on Jan 17, 2021 22:23:54 GMT
Tak , ten z długimi włosami to odpowiednik Merta, a Huma stoi u jego boku i chyba pełnić będzie taką samą rolę.
Jeśli chodzi o pieniądze, to Selin oddała Kartalowi, to co otrzymała od niego pamiętnej nocy , gdy się z nią rozstał. W pierwszym odcinku było mi żal ich obojga, Kartal musiał być okrutny, gdyż wolał, aby Selin go znienawidziła i wyjechała, co było bezpieczniejsze dla niej. Teraz serce boli, gdy się patrzy na Kartala..., Selin też nie jest lekko, ale ona ciągle czuje żal, natomiast on przez cztery lata myślał jedynie o niej.
A telefon był od tatusia, czyli od Osmana, który uknuł cała intrygę, aby się zemścić na Azizie. Mówił jej, żeby pamiętała o zemście, tak jak się umówili.
|
|
|
Post by lucy on Jan 18, 2021 10:38:05 GMT
No i ścieżka dźwiękowa nie umywa się do tej z "Gecenin Kralicesi". Dobre udźwiękowienie filmu to połowa sukcesu i faktycznie w remaku brak jest muzy. Wręcz rzuciło mi się to w oczy. Dość bezbarwny jest też tytuł meksykański "Pamiętasz mnie?" i wielka szkoda, że producentka nie zostawiła oryginalnego. Nie dość, ze byłby idealny dla gatunku, w jakim powstał (telenowela) to jeszcze bardzo oryginalny i intrygujący, wręcz magiczny. Pomijam już nawet samą symbolikę Epifyllum, która naznaczyła historię K1N. Tu najpewniej tego zabraknie. Ojciec & syn: youtu.be/WL-1tyNeYGo
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jan 18, 2021 11:23:23 GMT
a Huma stoi u jego boku i chyba pełnić będzie taką samą rolę. Tutaj Huma to Ivana, grana przez Marisol del Olmo. W pierwszym odcinku niestety dość mało jej. W latynoskiej wersji ta postać nie będzie siostrą villana, lecz jego szwagierką, która będzie w nim zakochana, więc można domyślać się już jakie będzie miała relacje z protką W nowej wersji zmieniono też wątek przyjaciela prota, będzie on bardziej znaczący. Nie pamiętam, jak było w oryginale ale tutaj powiernikiem villana jest Delia (Ana Bertha Espin), która siedzi z nimi nawet przy stole. W połowie serialu (od 46 odcinka) pojawi się też babcia milionerka, która przyjedzie z Europy (w tej roli Helena Rojo). Będzie ona chyba matką villana.
|
|
|
Post by julia on Jan 18, 2021 11:25:31 GMT
Pomijam już nawet samą symbolikę Epifyllum, która naznaczyła historię K1N. Tu najpewniej tego zabraknie. No właśnie ta symbolika królowej nocy , która rozkwita i więdnie w ciągu jednej nocy jest tutaj wyrazista. Jest taka scena nad morzem, gdy Kartal pyta Selin: "Dlaczego nie zostaliśmy przy królowej" , a ona odpowiada :"Nie chciałam patrzeć , jak więdnie" Czy miłość , tak jak epifyllum , zwiędnie, zniknie czy też przetrwa... Nie mogę znaleźć tego fragmentu w osobnym klipie, muzyka jest obezwładniająca , a zwłaszcza od pianissimo do fortissimo całej orkiestry, dźwięk talerzy, coś pięknego W odcinku pierwszym od 45.min 24 do 48.minuty. Przy okazji wywiad z Cannes (po rosyjsku) www.youtube.com/watch?v=4qgXRYBam_U
|
|
|
Post by Atahan on Jan 18, 2021 12:39:23 GMT
A telefon był od tatusia, czyli od Osmana, który uknuł cała intrygę, aby się zemścić na Azizie. Mówił jej, żeby pamiętała o zemście, tak jak się umówili. Gdzieś mi ten wątek umknął, nie wiem dlaczego. Żeby tylko Meksykanie za bardzo nie poprzekręcali tej historii, bo pewnie zaczną się namnażać absurdy, o które tam łatwo. Pewnie między televisowymi Humą i Selin będą już mocne spięcia, o ile tylko te postaci będą stricte odwzorowane, bo obie bohaterki miały silne charaktery (na pewno nie były szarymi myszkami siedzącymi w kącie). Fajnie, że rozpoznałem chociaż Merta. Ciekawe, jak tu poprowadzą jego wątek, bo dla mnie to była jedna z ciekawszych postaci, zaraz obok Esry.
|
|
|
Post by lucy on Jan 18, 2021 13:44:09 GMT
W połowie serialu (od 46 odcinka) pojawi się też babcia milionerka, która przyjedzie z Europy (w tej roli Helena Rojo). Będzie ona chyba matką villana. Ale villan jest w wieku ok. 60-tki, więc Helena trochę za młoda na jego matkę. Nie mogę znaleźć tego fragmentu w osobnym klipie, muzyka jest obezwładniająca , a zwłaszcza od pianissimo do fortissimo całej orkiestry, dźwięk talerzy, coś pięknego W odcinku pierwszym od 45.min 24 do 48.minuty. To jest ta scena: youtu.be/VsYBCJ4V9kQ (napisy EN) Co więcej dla podkreślenia symboliki sceny wykorzystano piosenkę Enyi "Only time". Ta piosenka jest magiczna i producenci bardzo często po nią sięgają. Pamiętacie "Słodki listopad" z Keanu Reeves? youtu.be/jBr4HTJd_vE julia, muzyka z części na plaży: Portugese Love Theme - Craig Armstrong: youtu.be/h0Zg7TtHyngjulia, dzięki za wywiad. W wolnej chwili zerknę.
|
|
|
Post by Atahan on Jan 19, 2021 11:24:17 GMT
Jak już odświeżamy pamięć "Gecenin Kralicesi", to tydzień temu minęło 5 lat od emisji pierwszego odcinka. W Polsce to 5 lat minie we wrześniu. Tak wyglądały wyniki oglądalności w Turcji: Za to w Polsce serial poradził sobie znacznie lepiej. Miał wyższą oglądalność od "Wspaniałe stulecie: Sułtanka Kosem", nie wspominając już o tym, że serial TVP się zwrócił z dużą nawiązką.
|
|
|
Post by julia on Jan 20, 2021 15:54:29 GMT
No to rzeczywiście słabiutko było w Turcji , aż przykro patrzeć, nawet po latach. A to, że w Polsce lepiej go odebrano, wynika być może także i z tego, że zwłaszcza młodsi odbiorcy, wole filmy współczesne. W tej chwili chyba nie ma w Turcji serialu z tak beznadziejnym ratingiem. A mnie, to właśnie ten serial zachęcił do oglądania tureckich seriali
|
|