Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 19, 2021 15:16:32 GMT
Tytuł: Receptura Tytuł międzynarodowy: -
Wytwórnia: TVN we współpracy z firmą E.Wedel Producent: Reżyser: Scenariusz:
Gatunek: melodramat historyczny Ilość odcinków: 6 Kanał: TVN Emisja: Jesień 2021
Opis: Serial fabularny łączący rozrywkę z wątkami historycznymi przybliży postać Jana Wedla.
Obsada: - Agnieszka Więdłocha
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 19, 2021 15:17:02 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 25, 2021 13:34:53 GMT
Wystartowały zdjęcia do nowej produkcji obyczajowej „Receptura”, którą jesienią będzie można oglądać w TVN i na Playerze. Widzowie będą śledzić w niej równolegle losy dwóch bohaterek - jednej mieszkającej we współczesnej stolicy i drugiej: żyjącej w międzywojennej Warszawie. W części historycznej w roli głównej zagra Agnieszka Więdłocha.
Klamrą spinającą dwie kobiece historie w „Recepturze” jest dziennik Marii Kielicz, który przypadkowo wpada w ręce młodej studentki architektury – Zosi. Wraz z jego kolejnymi stronami rozwija się opowieść o rozterkach, ambicjach i romantycznych wyborach kobiet szukających prawdy o sobie. Zosia odkrywa historię swojej prababki. W 1936 r. Maria, samotna matka z dyplomem z architektury, przyjeżdża do międzywojennej stolicy, aby rozpocząć nowe życie. W Warszawie kobieta otrzymuje posadę asystentki Jana Wedla. Szybko staje się jego zaufaną pracownicą i powiernicą tajemnic najprężniej działającej fabryki czekolady w Europie.
W rolę Marii Kielicz wcieli się Agnieszka Więdłocha. Na ekranie towarzyszą jej: Jacek Koman jako Jan Wedel, Mateusz Janicki oraz aktor niemieckiego pochodzenia Fabian Prokein („Ludzie i bogowie”).
Premiera 6-odcinkowej „Receptury” już jesienią w TVN i na Playerze.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 18, 2021 23:42:10 GMT
Historia lubi się powtarzać, szczególnie w miłości. Ile jest w tym prawdy, przekona się Zosia, bohaterka nowej produkcji TVN Grupa Discovery „Receptura”. Akcja serialu rozgrywa się w dwóch płaszczyznach czasowych w w 1936 r. i 2021 r. Niedawno nadawca ujawnił obsadę części kostiumowej: Agnieszka Więdłocha, Mateusz Janicki, Jacek Koman i Fabian Prokein. Od początku czerwca trwają prace na planie fabuły współczesnej, w której w głównej roli widzowie zobaczą Zofię Wichłacz! Na ekranie Zofii Wichłacz towarzyszyć będą: Jędrzej Hycnar, Joanna Brodzik, Cezary Żak, Joanna Jarmołowicz, Piotr Janusz, Alicja Dąbrowska, Przemysław Sadowski, Monika Kwiatkowska, Edward Linde-Lubaszenko oraz z gościnnym udziałem Emilia Krakowska.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jul 29, 2021 17:11:11 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Aug 17, 2021 0:55:15 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Aug 22, 2021 12:57:55 GMT
|
|
|
Post by Alex on Aug 22, 2021 17:54:28 GMT
Dzisiaj na tvnie były kulisy produkcji. I muszę przyznać, że trochę mnie ten serial zaciekawił. Poza tym lubię Więdłochę, Janickiego i Komana, więc możliwe, że zerknę na ten serial.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Sept 5, 2021 10:33:57 GMT
Nowy serial TVN startuje dziś o godz. 21:30. Kocham Zofie Wichłacz od czasu miasta 44 Świetna aktorka. Dla niej musze zrobić wyjątek i serial zobaczyć.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Sept 21, 2021 8:07:46 GMT
|
|
|
Post by Atahan on Oct 9, 2021 20:42:58 GMT
I muszę przyznać, że trochę mnie ten serial zaciekawił. Poza tym lubię Więdłochę, Janickiego i Komana, więc możliwe, że zerknę na ten serial. Myślę, że możesz się brać za ten serial. Wprawdzie ja jestem dopiero po dwóch odcinkach, ale w dobie tych wszystkich mrocznych, szaroburych thrillerów i medyków TVN ten serial wypada dobrze. Nie jest idealny, ale jest po prostu dobry. Pierwszy odcinek średni, od drugiego już zaczyna się zagęszczać główna intryga, a i na tle historycznym zrobiło się ciekawiej i trochę... goręcej. Jutro obejrzę kolejne 2 odcinki i w poniedziałek ostatnie 2.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Oct 10, 2021 8:39:19 GMT
Trochę szkoda, że TVN seriale teraz takie krótkie… Wiem, że to przez to, że ostatnio zaliczali same klapy, ale na pewno jest jeszcze dużo dobrych scenariuszy, które nie dostały zielonego światła.
|
|
|
Post by Atahan on Oct 11, 2021 15:50:20 GMT
Akurat w przypadku tego serialu dobrze się stało, że ma tylko 6 odcinków.
Bardziej podobały mi się wydarzenia z 1936 roku. Bohaterowie, fabuła, klimat moim zdaniem był ciekawiej przedstawiony. Natomiast wydarzenia z teraźniejszości, a szczególnie ta intryga, która budowała napięcie, pani detektyw, sprawa z pamiętnikiem rozpłynęły się gdzieś przy 4. odcinku. Mogli trochę dłużej potrzymać widza w niepewności i zaciekawieniu w sprawie tego, dlaczego ta detektyw tak się przykleiła do głównej bohaterki, która notabene tylko na plakacie jest uśmiechnięta. Główny bohater też jakoś nie powala, ale tu już widzę bardziej winę po stronie tego, że kazali mu tak grać.
Szału nie ma, odcinki 2-4 są naprawdę ciekawe i klimatyczne, pierwszy bardziej wprowadzający, a 5-6 psują wydarzenia z teraźniejszości i to, że cała tajemnica zdążyła już wyjść na jaw, przez co tylko historia z lat trzydziestych była ciekawa. Przez to daję 6/10 z nadzieją, że jesteśmy na dobrej drodze.
|
|