|
Post by lucy on Apr 6, 2021 17:08:58 GMT
Tytuł: Üç Kuruş - Trzy Kurusze Wytwórnia: Ay Yapim Producent: Kerem Catay Reżyseria: Damla Serim (Cukur, Babil), Murat Uyurkulak (Sekrety ojca, Alicja w krainie czarów) Scenariusz: Toprak Karaoğlu, Gökhan Horzum, Savaş Korkmaz Kanał: Show Emisja: 1 listopada 2021 - 30 maja 2022 Dzień tygodnia: poniedziałek Gatunek: akcja Ilość odcinków: 28 Opis:Seryjny morderca (Diren Polatoğulları) prześladuje Çıngıraklı, zwartą dzielnicę, która nie bierze pod uwagę obcych. Na ciele każdej ofiary zostawia po trzy pensy, a sprawa zostaje przydzielona do Jednostki ds. Przestępczości Zorganizowanej. Jej kapitan, Efe (Ekin Koç), początkowo podejrzewa Kartala (Uraz Kaygılaroğlu), przywódcę romskiej mafii, który jest „obrońcą” sąsiedztwa i celem Efe. Jednak, gdy Efe zdaje sobie sprawę, że Kartal nie jest zabójcą, gliniarz i przywódca mafii tworzą niełatwy sojusz, aby znaleźć „seryjnego zabójcę za trzy kurusze” Çıngıraklı. Efe zawsze postrzegał sąsiedztwo Kartala jako wylęgarnię przestępców i nikczemników, ale ta sprawa pomaga mu spojrzeć na sprawy z romskiej perspektywy. Nieoczekiwany związek między seryjnym zabójcą za trzy kurusze a tragiczną przeszłością Kartala podważy wszystko, w co wierzy. A Efe zakochuje się w siostrze Kartli, Leyli. Obsada:Uraz Kaygilaroglu ............... Kartal Ekin Koç ............... Efe Diren Polatogullari ............... Irfan Nesrin Cavadzade ............... Bahar Aslihan Malbora ............... Leyla Nursel Köse ............... Neriman Civan Canova ............... Oktay Ercan Kesal ............... Halit Mustafa Kirantepe ............... Rusen Ugur Yildiran ............... Sesu Umutcan Ütebay ............... Sahin Damla Makar ............... Halide Melissa Yildirimer ............... Nesrin Ertugrul Aytaç Usun ............... Batu Sureyya Kilimci ............... Semiha Cenk Kangöz ............... Mesut Alisan Ugur ............... Konyali Burak Altay ............... Bülent Muttalip Mujdeci ............... Sahir Asena Girisken ............... Peri Tugce Yolcu ............... Hazal Erkan Üçüncü ............... Mirsad Aylin Engör ............... Nese Volkan Kiran ............... Kamil Özkan Özipek ............... Ahmet Ömer Çobanoglu ............... Seco Omer Civan Sirt ............... Huseyin
|
|
|
Post by lucy on May 19, 2021 10:10:30 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jun 9, 2021 8:49:10 GMT
Zapowiedzi:
Plakaty:
Reytingi:
|
|
|
Post by lucy on Jun 9, 2021 8:55:22 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 9, 2021 9:09:21 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jun 9, 2021 9:19:13 GMT
Wg mnie Kivanc jest tutaj bardzo prawdopodobny. Poza swoim pierwszym serialem zawsze pracował z Catayem. Nowego projektu na Netflixie nie liczę, bo to nie tv. Poza tym Taner go właśnie zasubskrybował.
|
|
|
Post by lucy on Jun 9, 2021 9:40:47 GMT
Propozycję głównej roli, w dodatku od samego kanału Show otrzymał Engin Akyurek.
|
|
|
Post by Atahan on Jun 9, 2021 9:55:29 GMT
Propozycję od Kerema otrzymał również Cagatay Ulusoy, jednak odmówił udziału. Wśród kandydatów, których chcieliby zobaczyć widzowie znaleźli się Uraz Kaygilaroglu, Onur Tuna, Ilker Kaleli, Murat Yildirim oraz ... Tolga Saritas. Kerem Catay bardzo chce, żeby tą trylogię połączył Aras Bulut Iynemli, który grał główne role w "Icerde" i "Cukur". W obsadzie znalazł się już Sarp Akkaya znany z "Cukur".
|
|
|
Post by Matthias on Jun 9, 2021 18:25:47 GMT
Engin? Nie... Proszę...
|
|
|
Post by Alex on Jun 9, 2021 18:54:23 GMT
Propozycję głównej roli, w dodatku od samego kanału Show otrzymał Engin Akyurek. No i moje plany oglądania tego serialu poszły się... Niech on sobie odpocznie, przecież ostatnio taki hit zrobił. Wśród kandydatów, których chcieliby zobaczyć widzowie znaleźli się Uraz Kaygilaroglu, Onur Tuna, Ilker Kaleli, Murat Yildirim oraz ... Tolga Saritas. Uraza sama chciałabym tutaj zobaczyć. Onur to zapewne pobożne życzenie fanów MD, no ale nie pogardziłabym. Dwóch kolejnych nie znam, Tolgi nawet nie będę komentowała, wszyscy wiedzą, że go wręcz uwielbiam. Arasa zdecydowanie tutaj nie chcę. Bardzo go lubię, ale trzeci serial tej samej wytwórni, tego samego kanału, tego samego dnia i praktycznie o tym samym to trochę przesada. Gdyby się na to zdecydował to miałby ogromnego minusa. Cagataywi się w sumie nie dziwię, że odmówił, nie przyda mu się raczej w CV. Ja bym chciała tutaj zobaczyć Tanera, Uraza i Kaana Yildirima. Opcjonalnie może być też Eren Vurdem albo Kaan Urgancioglu. Strzelam (a ostatnio mam niezłego cela ), że prawie na pewno zobaczymy tutaj Rizę.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 9, 2021 19:46:07 GMT
Gdzie engin do tanera. Już wolał bym onura. Chłopaki się znają było by dobre flow.
|
|
|
Post by lucy on Jun 9, 2021 19:51:49 GMT
To ja też wyrażę swoje zdanie. Onur jest zbyt przystojny do tego projektu. On ma grać prota amanta, a nie jakiejkolwiek maści chuligana. Pragnęłabym tu ujrzeć Tolgę. Ja bym chciała tutaj zobaczyć Tanera, Uraza i Kaana Yildirima. Kaan ma już inny projekt, więc na niego nie ma szans.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 9, 2021 19:56:10 GMT
Pragnęłabym tu ujrzeć Tolgę. Rozumiem że Onur za ładny. Ale Tolgę proponujesz. Serca nie masz.
|
|
|
Post by Alex on Jun 9, 2021 20:00:32 GMT
Kaan ma już inny projekt, więc na niego nie ma szans. Oo, gdzie idzie? Co do Onura to macie rację, ale Tolga... No błagam. Do takiego projektu można nie mieć wyglądu, ale trzeba mieć charyzmę, no a Tolga to sami wiecie...
|
|
|
Post by lucy on Jun 9, 2021 20:20:39 GMT
Kaan ma już inny projekt, więc na niego nie ma szans. Oo, gdzie idzie? do Mevlany. (...)ale Tolga... No błagam. Do takiego projektu można nie mieć wyglądu, ale trzeba mieć charyzmę, no a Tolga to sami wiecie... Skoro ma być trzech głównych, jego udział będzie do przeżycia. Przy okazji wyjdzie, że nie ma potencjału do roli prota.
|
|
|
Post by Alex on Jun 9, 2021 20:23:50 GMT
Oo, gdzie idzie? do Mevlany Cudownie.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 9, 2021 20:24:53 GMT
Skoro ma być trzech głównych, jego udział będzie do przeżycia. Nie nie będzie. W soz było pierdyliard osób. Wystarczyły dwie sekundy i już się człowiek wkurza.
|
|
|
Post by lucy on Jun 9, 2021 20:26:10 GMT
Next, ale w Soz on był głównym, a tu będzie jednym z trzech. Nie chciałbyś zobaczyć jak go dwaj pozostali przyćmiewają?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 9, 2021 20:27:26 GMT
Nie ważne czy będzie 50 minut czy 10 minut. Tak samo jest irytujący.
|
|
|
Post by Alex on Jun 9, 2021 20:39:17 GMT
Już w Soz go przyćmili. No jak tutaj by mu dobrali fajnych aktorów to może w końcu by się Turcy obudzili i przestali nim zachwycać.
|
|
|
Post by lucy on Jun 11, 2021 12:29:19 GMT
Uraz zagra jednego z trzech protów. Reżyserem jest Sinan Ozturk (Cukur).
|
|
|
Post by Alex on Jun 11, 2021 13:13:29 GMT
Ohoo 😁 Uraza już mamy, Tanera najprawdopodobniej też... Tylko czekać aż Kaan zrezygnuje z tej Mevlany. 😂
|
|
|
Post by lucy on Jun 11, 2021 13:26:46 GMT
Tylko czekać aż Kaan zrezygnuje z tej Mevlany. 😂 Ja obstawiam Kivanca, który się jeszcze nie odkleił od Ay Yapim. Ten serial to pewniak i Kivo by w nim wreszcie odrobił ostatnie klapy, a jest ich kilka.
|
|
|
Post by mira on Jun 11, 2021 13:27:27 GMT
Mevlana to coś historycznego, tak? Kaan był świetny w "Halce", podobne role mu pasują, chętnie bym go tutaj zobaczyła Natomiast za produkcje historyczne podziękuję. Enign Akyurek jak dla mnie odpada, lubię gościa, ale w moim odczuciu jest za delikatny na taką męską produkcję, chociaż grał już i komisarza, i jakiegoś mściwego więźnia (Olene Kadar). Poza tym wątpię, by ponownie zagrał z Urazem.
A Kivanca to właściwie nie znam... Wiem, że niby mega popularny, niby wszyscy się nim zachwycają, ale jakoś nie było mi z nim po drodze. Dlatego nie mam zdania.
|
|
|
Post by Alex on Jun 11, 2021 13:40:32 GMT
Ja obstawiam Kivanca, który się jeszcze nie odkleił od Ay Yapim. Ten serial to pewniak i Kivo by w nim wreszcie odrobił ostatnie klapy, a jest ich kilka. Kıvança właściwie nie znam, nigdzie go nie widziałam i chyba nie chce tego zmieniać. Nie chciałabym go tutaj. Mevlana to coś historycznego, tak? Kaan był świetny w "Halce", podobne role mu pasują, chętnie bym go tutaj zobaczyła Natomiast za produkcje historyczne podziękuję. Tak, historyczne. 😌 Ja Kaana widziałam jedynie we fragmentach Hekimoglu, które były w jakimś filmiku fanowskim, który mi yt podsunął, ale wygląda na to, że jest dobrym aktorem. No niestety wybiera projekty, z którymi mi nie po drodze. Hekimoglu mnie jakoś nie przekonuje, plus brak jakiejkolwiek wersji językowej, a w Halce grał z Hazal z tego co kojarzę, a za nią nie przepadam, plus mam delikatny uraz do Hande Po GK i SCK, trt bym jakoś przetrwała... Pozostaje czekać, może w przyszłym sezonie znajdzie sobie coś bliższego mojemu gustowi. Enign Akyurek jak dla mnie odpada, lubię gościa, ale w moim odczuciu jest za delikatny na taką męską produkcję, chociaż grał już i komisarza, i jakiegoś mściwego więźnia (Olene Kadar). Poza tym wątpię, by ponownie zagrał z Urazem. Ja tutaj też nie widzę Engina. I zdecydowanie nie chce widzieć. Z tego co gdzieś ostatnio czytałam to dostał też propozycje od Timsa, więc niech sobie tam idzie i gra. Ten projekt niech omija szerokim łukiem, podobnie jak Tolga i Kıvanç. 😂
|
|
|
Post by lucy on Jun 11, 2021 13:47:52 GMT
Jest 3 galanów, więc będą i trzy galanki. Możliwości jest mnóstwo. Ponoć wraca Fahriye Evcen i Beren Saat. Leyla Tanlar tez ma nowy projekt, ale nie wiadomo który. I Atagul też ma. Tuba i Farah Zeynep Abdulhamid wg mnie odpadają. Tak jak i Ozge, bo jest w ciaży.
|
|
|
Post by Alex on Jun 11, 2021 13:59:17 GMT
Fehriye to nie miała iść za Farah do MA? 🤨
Beren, Neslihan, Tuby i Damli na pewno tutaj nie chcę. Do Tanera może być Leyla Tanlar, do Uraza Hande Doğandemir, trzeciego nie znamy, ale... Fajnie byłoby tu zobaczyć Meriç Aral. Opcjonalnie może być Melisa Aslı Pamuk, aktorsko średnio, ale przynajmniej śliczna jest. 😍😂
|
|
|
Post by lucy on Jun 11, 2021 14:02:34 GMT
Fehriye to nie miała iść za Farah do MA? 🤨 Nie, to była plotka.
|
|
|
Post by Alex on Jun 11, 2021 14:08:50 GMT
Fehriye to nie miała iść za Farah do MA? 🤨 Nie, to była plotka. To oby nie przyszła tutaj. 😐
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 11, 2021 14:44:24 GMT
Podobno Uraz Kaygılaroğlu ma tu zagrać. Tylko błagam niech on wróci do image z SK.
|
|