|
Post by lucy on Jun 9, 2021 14:58:44 GMT
Tytuł: Dünya Hali Wytwórnia: Neden Film Producent: Ahmet Tarik Güven Reżyseria: Osman Nail Dogan, Murad Zaloglu Scenariusz: Osman Nail Dogan, Murat Kaman, Idris Meydi Kanał: Trt 1 Emisja: 28 lipca 2021 - 15 grudnia 2021 Dzień tygodnia: środa (20:00 - 1-5 | 22:30 - 6 -) | wtorek () Gatunek: komedia Ilość odcinków: 20 (odcinki 50-minutowe) Opis: (by mira,) Sinan to uczciwy, moralny i sumienny młody człowiek, który dorastał w zgodzie z wartościami swojego dziadka. Jednak nie znalazł jeszcze miłości, której szukał. Kiedy dziadek Sinana jest na łożu śmierci, sporządza interesujący testament. Zgodnie z testamentem Sinan musi znaleźć dziewczynę, która spełnia te trzy warunki i ożenić się: „Wystarczy mu wstać wcześnie, docenić starą i wyglądać jak miodożer”. Próbując spełnić wolę dziadka, Sinan przeżywa zabawną przygodę. W tej przygodzie będzie mu towarzyszyć jego najlepszy przyjaciel Azim, jego szef Güven, jego rodzina, bliscy przyjaciele i przyjaciele z meczetu jego dziadka Burhan, Namık i Talat. Obsada:Caner Sahin ............... Sinan Pelin Abay ............... Kivilcim Tolga Tekin ............... Güven Ozan Çelik ............... Azim Mert Denizmen ............... Yüksel Sehsuvar Aktas Selin Hasar ............... Zeynep Ayfer Tokatli ............... Fulya Hakan Emre Unal ............... Vural Hüseyin Elmalipinar ............... Halis Mekin Sezer ............... Kutlucan Eray Kaman Nasit Özcan ............... Burhan Zeki Ocak ............... Namik Adnan Basar ............... Talat Meks Kaman
|
|
|
Post by lucy on Jun 9, 2021 15:00:06 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jun 9, 2021 15:43:19 GMT
|
|
|
Post by elysa7 on Jun 9, 2021 16:10:33 GMT
Kolejny serial. Całkiem fajnie Aktorów ktoś zna?
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 9, 2021 20:00:50 GMT
Podobaja mi się proci.
|
|
|
Post by mira on Jun 10, 2021 6:23:53 GMT
Kolejny serial. Całkiem fajnie Aktorów ktoś zna? Ja znam mężczyznę. Widziałam go w serialach "Nefes Nefese" i "Kuzgun". Lubię gościa. W obu tych serialach miał dość znaczące role, w "Nefes Nefese" był przyjacielem prota i miłością jego siostry, w "Kuzgunie" był bratem prota.
Dziewczyny chyba nigdzie nie widziałam.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 10, 2021 13:59:08 GMT
Dziewczyny chyba nigdzie nie widziałam. Protka grała w Zümrüdüanka. Ten duet był świetny. Mogli by jeszcze raz ze sobą zagrać.
|
|
|
Post by lucy on Jun 10, 2021 14:46:00 GMT
Dołączył Tolga Tekin.
|
|
|
Post by lucy on Jun 10, 2021 18:11:03 GMT
Obsada..
|
|
|
Post by lucy on Jun 18, 2021 11:15:38 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jun 29, 2021 17:03:53 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jul 19, 2021 10:51:32 GMT
|
|
|
Post by mira on Jul 19, 2021 11:10:22 GMT
Oglądałam bez głosu, ale nawet mi się podobało
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jul 19, 2021 18:55:47 GMT
To jest ten letniak trt.?
|
|
|
Post by lucy on Jul 19, 2021 18:59:50 GMT
Niby miał być na lato, no lato się za miesiąc kończy.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jul 19, 2021 19:02:00 GMT
Ale to trt więc pewnie z sezon poleci.
|
|
|
Post by lucy on Jul 19, 2021 19:08:45 GMT
Ciekawe jak teraz pójdzie serialom na Trt. Jest nowy dyrektor generalny.
Premiera 28 lipca - w środę.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jul 19, 2021 20:47:10 GMT
To mnie bardziej zaciekawiło (i rozbawiło) niż te komedyjki z irytującymi bohaterkami i napakowanymi pięknisiami.
|
|
|
Post by mira on Jul 20, 2021 6:51:11 GMT
Startują już za tydzień, uważam, że dobry wybór z tą środą. Jeden serial się kończy, zostaje tylko SCK, a to już żadna konkurencja dla nowych seriali.
Mnie ta propozycja zainteresowała. Coś nowego, innego.
|
|
|
Post by mira on Jul 20, 2021 8:29:55 GMT
Ze strony TRT: "Dunya Hali" przygotowuje się do bycia nową rozrywką na ekranach z inną historią, unikalną fikcją i specyficznym językiem komediowym. W serialu z udziałem Canera Şahina, Pelin Abay, Tolgi Tekin i Ozana Çelika; Sinan (Caner Şahin), który nie oddala się od prawdy kosztem życia, opowiada o zabawnych zdarzeniach, które wydarzyły się, gdy próbował spełnić wolę dziadka. Producentem serialu jest film Why, który swoją humorystyczną stylistyką wniesie na ekrany nowy oddech. W fotelu reżysera siedzą Osman Nail Doğan i Murad Zaloğlu, który wcześniej wyreżyserował serial Tutunamayanlar. Scenariusz napisali Osman Nail Doğan, Murat Kaman, İdris Meydi, Cem Tunçer i Eray Kaman. W serialu, który opowiada o ludziach zmagających się z codziennymi problemami życia w mieście, pojawia się również wiele utalentowanych nazwisk, takich jak Selin Damage, Ayfer Tokatlı, Durul Bazan, Mert Denizmen, Mekin Sezer, Naşit Özcan, a serial jest planował wkrótce pojawić się na ekranie. Tematyka serialu, który uświetni ekrany zabawnymi historiami, jest następująca: „Sinan to uczciwy, moralny i sumienny młody człowiek, który dorastał w zgodzie z wartościami swojego dziadka. Jednak nie znalazł jeszcze miłości, której szukał. Kiedy dziadek Sinana jest na łożu śmierci, sporządza interesujący testament. Zgodnie z testamentem Sinan musi znaleźć dziewczynę, która spełnia te trzy warunki i ożenić się: „Wystarczy mu wstać wcześnie, docenić starą i wyglądać jak miodożer”. Próbując spełnić wolę dziadka, Sinan przeżywa zabawną przygodę. W tej przygodzie będzie mu towarzyszyć jego najlepszy przyjaciel Azim, jego szef Güven, jego rodzina, bliscy przyjaciele i przyjaciele z meczetu jego dziadka Burhan, Namık i Talat.” World Carpet wkrótce pojawi się na TRT 1 z humorystycznymi i zabawnymi odcinkami.
Powiem Wam, że zainteresowała mnie ta propozycja. Ale pewnie nie ma chętnego na tłumaczenia, bo każda grupa ma już swoje letnie seriale.
|
|
|
Post by lucy on Jul 22, 2021 15:37:15 GMT
mira, dzięki za opis. Pozwolę sobie go skopiować do postu 1. Plakat.
|
|
|
Post by julia on Jul 22, 2021 19:22:55 GMT
Jego znam z "Sekretów ojca", jako zbuntowanego, który oddał ( nakłaniany) nerkę , synowi ojca z oficjalnego małżeństwa. W "Kuzgunie" też był zbuntowany i zazdrosny. Ją zaś z "Zumruduanki", gdzie grała Suhandan, córkę wstrętnego Abbasa. Chwilami miała w sobie więcej życia niż protka Next, zgadzam się z Tobą, ten duet był bardziej porywający i szkoda, że wątek Suhandan i Hamida skończył się tragicznie... Zerknę, bo lubię komedie..
|
|
|
Post by lucy on Jul 22, 2021 21:25:13 GMT
Dość oryginalne logo.
|
|
|
Post by mira on Jul 23, 2021 6:52:12 GMT
Póki co wszystko mi się podoba, no i fajnie, że twarze takie dosyć świeże, bo choć aktor grał dotąd spore role, to jednak nigdy głównej. A kobiety w ogóle nie znam, więc dla mnie zupełna świeżynka.
Może i spojrzę, zobaczymy, choć jakoś ostatnio nie mam siły na oglądanie seriali. Finałowy odcinek "Marasli" oglądam już czwarty wieczór i obejrzeć nie mogę, po 20 minutach zamykają mi się oczy. A wcale nie jest to nudne.
|
|
|
Post by lucy on Jul 23, 2021 13:41:23 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jul 28, 2021 15:53:16 GMT
Zagrozi, czy nie zagrozi SCK? (dzisiaj premiera)
|
|
|
Post by mira on Jul 28, 2021 17:42:33 GMT
lucy, też jestem ciekawa. Myślę, że może się spodobać, ale SCK raczej nic już nie zagrozi, niewiele odcinków zostało, nowej widowni już nie przybędzie, pewnie na poziomie 3-3,5 dociągnie do końca. Nawet jak spadnie do 2, to nie sądzę by na szybko robili finał.
|
|
|
Post by lucy on Jul 28, 2021 18:04:47 GMT
Jasne, ze nie zagrozi SCK. Niemniej przyjemniej ze sceny zejść niepokonanym. SCK na pewno nie skrócą. Ma być 52 odcinków (chyba nie pomyliłam liczby ) i tyle będzie.
|
|
|
Post by mira on Jul 29, 2021 7:17:07 GMT
Total | (6) | 1,80 AB | (4) | 1,90 ABC1 | (6) | 2,19 Serial osiągnął lepsze wyniki niż "Szklane sufity", ale szału nie ma, choć w sieci mnóstwo pozytywnych opinii. Może pokrótce prześledzę odcinek, choć nie planuję się wciągać.
Oglądalność SCK mocno w dół, ale wciąż jakoś się trzyma powyżej 3 w Totalu.
|
|
|
Post by lucy on Jul 29, 2021 8:23:54 GMT
Słabiutki start. Zobaczymy jak to się rozwinie. Nowy plakat:
|
|