|
Post by julia on Dec 8, 2021 18:11:23 GMT
: Murat, chyba zgłupiałeś . Po co ci Imane w serialu. Żebyś sobie tym posunięciem nie zaszkodził. Zobaczysz będzie śmiech i cyferki polecą w dół, no chyba, że żona dobrze wypadnie i nie wkurzy Turków. Gwiazdy z niej nie zrobi a narazi się kolejny raz na kpiny, niedobrze. Mam tylko nadzieję, że to będzie wyłącznie epizod. Swoją drogą Imane jest bardzo elegancko ubrana i wygląda bardzo ładnie.
|
|
|
Post by lucy on Dec 8, 2021 18:37:04 GMT
Swoją drogą Imane jest bardzo elegancko ubrana i wygląda bardzo ładnie. Ma grać bogaczkę, a brzydka też nie jest. Ciekawe, czy to będzie rola epizodyczna jak piszą w sieci, czy może zagości na dłużej? Wg mnie nie wpłynie to na reyting.
|
|
|
Post by julia on Dec 8, 2021 19:11:34 GMT
Ma grać bogaczkę, a brzydka też nie jest. Ciekawe, czy to będzie rola epizodyczna jak piszą w sieci, czy może zagości na dłużej? Wg mnie nie wpłynie to na reyting. lucy, mnie Imane, jako kobieta bardzo się podoba, no poza nogami, natura tu jej poskąpiła ...ale w serialu suknia do kostek, więc nie będzie widać. Wolałabym, aby była to rola epizodyczna, chociaż wszystko się okaże. Przeczytałam dziś wpis zagorzałej przeciwniczki Imane na naszym FB, że aktorka z niej żadna, zagrała w sitcomie i do bani... Fakt , doświadczenia nie ma , ale może brała ostatnio jakieś lekcje aktorstwa? Mówisz ? Nie wpłynie na rating? Na ten odcinek raczej nie , wszyscy będą chcieli zobaczyć ją w serialu. Myślałam o kolejnych .... Mnie intryguje ślub Dilruby z mazgajem, reakcja Aziza i to, jak profesor Henry Higgins zechce przekształcić wieśniaczkę w Elizę Doolittle
|
|
|
Post by lucy on Dec 9, 2021 12:34:30 GMT
Mówisz ? Nie wpłynie na rating? Na ten odcinek raczej nie , wszyscy będą chcieli zobaczyć ją w serialu. Myślałam o kolejnych .... Wg mnie jej udział w najmniejszym stopniu nie wpłynie na oglądalność serialu. Serial się Turkom podoba nie dlatego, że grają w nim konkretni aktorzy, ale z powodu interesującej fabuły, dobrego scenariusza i świetnej realizacji. Zresztą większość widowni pewnie nawet nie orientuje się w koligacjach rodzinnych aktorów i nie śledzi ich życia prywatnego. A już na pewno nie uzależnia swojego oglądania od pojawienia się nowej postaci na "trzecim" planie.
|
|
|
Post by lucy on Dec 9, 2021 15:03:09 GMT
Są spekulacje, że Imane zagra odpowiedniczkę Caroline. Tyle, że to nie była postać epizodyczna.
|
|
|
Post by julia on Dec 10, 2021 11:37:39 GMT
Są spekulacje, że Imane zagra odpowiedniczkę Caroline. Tyle, że to nie była postać epizodyczna. Zobaczymy, jak będzie tutaj W każdym razie Imane prezentuje się ładnie. Tym razem ukazuje się dużo zdjęć z planu i widać , że panuje fajna atmosfera, mam nadzieję, że dotyczy to wszystkich, a nie tylko tych uwiecznianych na zdjęciach
|
|
|
Post by lucy on Dec 10, 2021 11:46:00 GMT
|
|
|
Post by lucy on Dec 10, 2021 12:01:34 GMT
Jest ktoś w stanie to spolszczyć? Relacje między bohaterami.
|
|
|
Post by julia on Dec 10, 2021 16:52:16 GMT
Hatice ana >>pracowała u Galipa >> los ją zetknął z Efnan >> Zulfikar zginął Efnan >> zakochała się w Azizie << Aziz dał dach nad głową Efnan
Pierre jest>>zaintrygowany Efnan >>Aziz stanowi przeszkodę dla Pierra <<Aziz zabił mu syna
Dilruba >>kocha Aziza << Aziz kocha Dilrubę
Kenan >> nie lubi Pierra >> chce być przyjacielem Aziza << są braćmi . Kenan >>kocha Dilrubę
Handan >>ma swoje plany , jak Kenan << Kenan ma plany , jak Handan. Handan >> jest matką Dilruby Nigar>>zna sekrety Handan , a ona >>zna sekrety Nigar Nigar>> nie chce Dilruby Nigar>> jest ciotką Adema Aziz i Adem są kuzynami Aziz>> jest siostrzeńcem Galipa Galip>>przejął majątek Aziza
Galip >> jest ojcem Adema >> jest ojcem Maksude
|
|
|
Post by lucy on Dec 10, 2021 22:18:46 GMT
"Kardesler" to nie kuzyni, ale bracia.
|
|
|
Post by julia on Dec 11, 2021 9:33:05 GMT
lucy, między Azizem i Ademem jest kuzenler, czyli kuzyn, a między Azizem i Kenanem jest kardesler, czyli brat. Odcinek fajny, są zwroty w akcji, no i wreszcie po tylu nerwowych tygodniach ślub cytryny Adema z Dilrubą , a było już tak blisko , aby na nowo zaczęło się z Aziziem . Efnan, zrozpaczona po tym co zobaczyła znajduje schronienie u Pierra ( potrącił ją samochodem) i on wkrótce zacznie robić z niej damę.. I tak sobie.myślę czy przypadkiem ten - co by o nim nie mówić - elegancki, mądry, wykształcony i ustosunkowany mężczyzna nie zakocha się Jest lekki spadek w Totalu i mały wzrost w AB.
|
|
|
Post by lucy on Dec 11, 2021 10:49:03 GMT
lucy, między Azizem i Ademem jest kuzenler, czyli kuzyn, a między Azizem i Kenanem jest kardesler, czyli brat. Sorki, myślę o Kenanie, a piszę o Ademie. : Serial ma właściwie pewny cały sezon, ale żeby twórcy nie zaczęli tylko scenariusza zaśmiecać, bo kolejny piękny serial zmasakruje się w Turcji.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 11, 2021 11:33:03 GMT
📌 Reytingi za 10.12.2021 (PIĄTEK): ТОТАL:1. Arka Sokaklar (607 odcinek) - 7.58% ⬇ (-0.40) 4. Aziz (6 odcinek) - 6.05% ⬇ (-0.30)6. Kaderimin Oyunu (2 odcinek) - 5.50% ⬆ (+1.86) 8. Aşk Mantık İntikam (25 odcinek) - 4.40% ⬇ (-0.95) 13. Kirmizi Oda (55 odcinek) - 3.17% ⬇ (-0.79) 19. Kıbrıs Zafere Doğru (18 odcinek) - 2.59% ⬇ (-0.32) 25. Emanet (270 odcinek) - 2.04% ⬇ (-0.24) AB:1. Aziz - 6.02% ⬆ (+0.09)4. Kaderimin Oyunu - 4.25% ⬆ (+1.07) 6. Kirmizi Oda - 4.04% ⬇ (-0.55) 9. Kıbrıs Zafere Doğru - 2.86% ⬇ (-0.14) 10. Arka Sokaklar - 2.85% ⬇ (-0.10) 11. Aşk Mantık İntikam - 2.82% ⬇ (-1.35) 36. Emanet - 0.96% ⬇ (-0.29)
|
|
|
Post by lucy on Dec 11, 2021 12:56:48 GMT
Pojawiła się Imane. Faktycznie słaba z niej aktorka.
|
|
|
Post by julia on Dec 12, 2021 11:08:39 GMT
Oj Aziz, opamiętałeś się za późno i teraz płacz Niestety, Galip miał rację w jednym. Aziz jest zarozumiały, chwilami myśli, że świat się musi kręcić wokół niego. Uznano go za zmarłego, pojawił się po dwóch latach, gdy Dilruba go opłakała, próbowała popełnić samobójstwo , więc miała prawo ułożyć sobie życie, tym bardziej, że znała Adema od dziecka, rodziny były zaprzyjaźnione, a matka bardzo ją do tego namawiała. A tu się pojawia Aziz i nawet nie chce Dilruby wysłuchać, choć ta prosi o szansę wyjaśnienia. Obraża się , uważa, że go zdradziła, a on przecież obiecał, że wróci. Obiecywać można, ale anioł śmierci jest bezlitosny. Aziz jest w rozpaczy i w determinacji. Kłopoty z pracownią, Francuzi na karku, Alis siedzi w areszcie, jego ojciec Mustafa błaga o pomoc, a ślub w następnym dniu. Oszaleć można Miłość jest jednak silniejsza niż duma, zabiera niemal siłą Dilrubę w miejsce ich dawnych spotkań o błaga o to, aby nie wychodziła za Adema : - Aziz ja jutro wychodzę za mąż , jak mogę zrobić krok do tyłu, chcesz się zemścić na mnie? - To nie tak..- - Mówiłeś że zapomniałeś. -Mówiłem, ale ja byłem rozbity, nie mogłem się z tym zmierzyć , ze zdradą wszystkich. - A ja myślałam, że wybrałeś inną, że się z nią ożenisz - Nigdy o tym nie pomyślałem, ja jestem szaleńczo zakochany w tobie. I kolejny raz Dilruba chce uciec , już , teraz , zaraz, ale...Aziz czuje się odpowiedzialny za Alisa, obiecał pomoc. - Tak, za wszystkich czujesz się odpowiedzialny, a w odniesieniu do mnie nie czujesz odpowiedzialności... Efnan była świadkiem sytuacji i jest zdruzgotana. Co prawda Aziz od początku nie dawał jej nadziei, mówił , aby niczego sobie nie wyobrażała, że uratował ją wyłącznie dlatego, że mu honor nie pozwalał, aby ktoś się nad nią znęcał i porwanie z wesela było wyłącznie gestem .... Jednak do Efnan, wychowanej w określonej obyczajowości , to mimo wszystko nie dociera. Porwał ją ze ślubu, wziął pod swój dach, kupił buty, sadza przy wspólnym stole, dzieli się przemyśleniami, powtórzył na kolacji, że się ożeni, to zobowiązuje. Czyni wyrzuty Azizowi...kolejnej scenie towarzyszy wspaniała muzyka Z jednej strony widzi i mówi o tym, że Dilruba wygląda jak księżniczka, a ona jest nikim z drugiej serce ją boli, że to nie ona... Unosi się honorem i odchodzi. Buciki , czerwone buciki ze sznurowadłami , jak relikwię niesie w rękach i nawet po tym, jak wpadła pod samochód Pierra, gdy dochodzi do przytomności w jego rezydencji, pyta o nie : - A moje buty, ja miałam buty.....
|
|
|
Post by Matthias on Dec 13, 2021 18:49:10 GMT
Nie oglądam Aziza, więc nie wiem czy było powiedziane kogo gra, ale... ✔ Osobna przyczepa kempingowa? Murat Yildirim obala informację, że poprosił o osobną przyczepę kempingową dla swojej żony, aby mogła spokojnie przygotować się do filmowania. Żona aktora odegrała rolę w kilku odcinkach serialu #Aziz. Wcieliła się w rolę egipskiej księżniczki. Zarobione pieniądze przekazała fundacji charytatywnej. (chwali się )
|
|
|
Post by julia on Dec 13, 2021 21:55:25 GMT
Murat Yildirim obala informację, że poprosił o osobną przyczepę kempingową dla swojej żony, aby mogła spokojnie przygotować się do filmowania. Żona aktora odegrała rolę w kilku odcinkach serialu #Aziz. Jeśli chodzi o Murata i jego żonę , to nie od dzisiaj wiadomo, że każda okazja jest dobra, aby im dołożyć. Owszem, Murat drażni wszystkich ciągłym mówieniem o uczuciu, ale z drugiej strony czy to aż taka zbrodnia? Trochę śmieszne, ale dozwolone...mam takich znajomych - papużki nierozłączki, spijają sobie z dziubków już wiele lat. Osobiście uważam, że mógłby nieco się uspokoić, bo ludzie tego nie lubią, a zwłaszcza ci, którym w uczuciach się nie powiodło. Nie jestem zwolenniczką obnoszenia się z uczuciami, no i on powinien też zdawać sobie sprawę z tego, że nieustannie podłamuje gałąź na której siedzi Przyczepę mają jedną, ona zadeklarowała, że gażę przeznaczy na cele charytatywne, ale....jestem więcej niż pewna, że znów będzie powód, aby się naigrywać i mówić o tym, iż to na pokaz Obłędu można dostać... Odcinek 6.c.d. Wiemy już, że Aziz opamiętał się za późno, Efnan odeszła, Dilruba chciała odwołać ślub, ale matka, Adem i Galip nie dopuścili do tego. Adem zagroził, że zabije ich oboje, matka odsądza od czci i wiary, a i Galip się wściekł : - Moja panienko, jeszcze sobie nie porozmawialiśmy, a mam ci wiele do powiedzenia.... Koniec końców "Cytryna" pod muchą , wreszcie uśmiechnięty, Dilruba , jak z krzyża zdjęta w ślubnej sukni i w welonie , a w tym wszystkim Aziz, który oczom nie może uwierzyć, że to się dzieje naprawdę. Zrobił skandal. Błaga przy gościach, aby tego nie robiła , ale słyszy: - Proszę Aziz, odejdź, nie utrudniaj. Wyszłam za mąż za Adema Makijaż Damli jest mocny, ale tak wykonany, że sprawia , iż wzrok wydaje się przymglony i nieprzytomny.... Azizowi nie pozostało nic innego, jak odejść i oddać się rozpaczy. Rozpacz jest podwójna, ponieważ Hatice przekazuje mu wisiorek jego matki, który zgubił podczas pamiętnej nocy, gdy w obronie napastowanej dziewczyny i własnej ,zabił syna Pierra - Efnan kazała ci to oddać, dziękuje za wszystko i nigdy cię nie zapomni. pomysl pomysl , to była ona?! I ty wiedziałaś o tym? -Tak. Co musi się dziać w tym momencie w jego duszy - Zulfikara powieszono, a jego matka ani słowem nie wspomniała o tym, że wie o wszystkim. Prawdą jest , że Efnan ją o to prosiła, ale teraz sytuacja się zmieniła. Pozostała nam jeszcze sprawa listu ojca Aziza, schowanego w wazoniku, który Efnan ze złości rozbiła. Szuka go Adem, Kenan, a ma go Efnan, która nie umie czytać, więc wyręcza ją w tym Pierre , choć on o nim wie od Galipa i jest wtajemniczony w sprawę przejęcia majątku. Ciekawe, co monsieur delgat jej powie ? Ciekawe również , jak długo będzie gościć Efnan w jego domu? Przypuszczalnie to potrwa, bo Pigmalion chce zrobić z niej damę....a i pewnie się w niej w końcu zakocha
|
|
|
Post by julia on Dec 13, 2021 22:03:41 GMT
masz zamiar ogladać nowy serial z Nurgul? I Kaderimn Oyunu z Akinem Akinozu? lucy , dopiero zauważyłam wpis. Nic nie słyszałam o tym serialu. Ale jeśli oprócz Nurgul jest jeszcze Akin Akinozu, to zerknę
|
|
|
Post by lucy on Dec 14, 2021 11:39:25 GMT
Jeśli chodzi o Murata i jego żonę , to nie od dzisiaj wiadomo, że każda okazja jest dobra, aby im dołożyć. [img src="//storage.proboards.com/forum/images/smiley/sad.png" (...) Owszem, Murat drażni wszystkich ciągłym mówieniem o uczuciu, ale z drugiej strony czy to aż taka zbrodnia? (...) Czyli jeśli chodzi o Murata (i cyrk, który wokół siebie robi) to już nie można wyrazić własnego zdania, bo od razu będzie, że się szuka okazji, żeby mu dołożyć? Poza tym nikt nie pisze, że to zbrodnia, tylko, że robi z siebie pośmiewisko. Jest takie powiedzenie "najpierw zapracuj na reputację, a potem ona zapracuje na ciebie" - niech się Murat dostosuje. Przyczepę mają jedną, ona zadeklarowała, że gażę przeznaczy na cele charytatywne, ale....jestem więcej niż pewna, że znów będzie powód, aby się naigrywać i mówić o tym, iż to na pokaz Obłędu można dostać... A w Turcji brakuje aktorów, że biorą do roli modelkę z Maroka w wieku 39 lat i bez doświadczenia w zawodzie? Nawet mi nie przyszło do głowy, że Murat jest w stanie upaść tak nisko i pod przykrywką działalności charytatywnej wcisnąć żonkę, która w dodatku nigdzie nie pracuje, bo woli zawód "żony Murata Yildirima", ograniczający się do głupkowatych uśmieszków i ciągłych sesji... do serialu, w którym sam gra. julia, jeszcze niedawno pisałaś, że nie lubisz kiedy się żona aktora kręci po planie filmowym, bo to wywiera presję i utrudnia pracę partnerce serialowej... masz zamiar ogladać nowy serial z Nurgul? I Kaderimn Oyunu z Akinem Akinozu? lucy , dopiero zauważyłam wpis. Nic nie słyszałam o tym serialu. Ale jeśli oprócz Nurgul jest jeszcze Akin Akinozu, to zerknę julia, ale to nie jest jeden serial, tylko dwa. Nurgul i Akin nie grają razem. Akina serial już się zaczął, a Nurgul pewnie wejdzie po Nowym Roku.
|
|
|
Post by julia on Dec 14, 2021 17:41:21 GMT
lucy, tak , to prawda, nie lubię, gdy partnerzy się kręcą na planie, no ale skoro zaangażowano tą, a nie inną , to widz albo przyjmie, albo nie. Na 90% nie ,, gdyż z góry się zakłada, że to drewno. Wszystko być może, że sztywna i niczego ciekawego nie pokaże, nigdzie jej nie widziałam, więc powiem, gdy zobaczę odcinek. Napisałam, że nie jestem zwolenniczką obnoszenia się z uczuciami i, że Murat mógłby z tym przystopować, bo ludzie tego nie lubią, a Imane działa na Turków, jak płachta na byka, zresztą na rosyjskojęzyczne, też. Napisałam także, że chyba Murat na głowę upadł, aby ją wkręcić do serialu. Tak więc z niczego nie muszę się wycofywać
|
|
|
Post by lucy on Dec 15, 2021 13:07:29 GMT
Tak więc z niczego nie muszę się wycofywać Aaa, czyli pisałaś tez na siebie. 🤣 skoro zaangażowano tą, a nie inną , to widz albo przyjmie, albo nie. Na 90% nie ,, gdyż z góry się zakłada, że to drewno. Widziałam dość konkretną scenę z jej udziałem i niestety wypadła w niej aktorsko bardzo słabo. Właściwie nijak. Miałam wrażenie, że nie bardzo wie jakiego typu postać gra. Powinna gdzieś szybko dostać główną rolę, żeby jej 5 minut nie trwało sekundę. Ale może Murat o to zadba.
|
|
|
Post by lucy on Dec 16, 2021 10:30:24 GMT
Z nagrań. Czyli co? Będą mieli wspólne sceny?
|
|
|
Post by julia on Dec 16, 2021 16:40:51 GMT
Murat otrzymał nagrodę The Internationale Quality Awards. Aziz i księżniczka ładnie razem wyglądają Mnie zaś najbardziej interesuje czy Efnan w tak krótkim czasie dała radę pojąć wszystkie zasady savoir vivre'u. Szkoda mi Dilruby, która stała się ofiarą, ambicji matki i zależności od Paydarów. Ciekawe, co miał na myśli Galip, mówiąc :"Ja jeszcze sobie z tobą nie porozmawiałem..." Przypuszczam, że to dotyczyło, tego, że Dilruba chce ich skompromitować. A propos Damli, podobno ma zamiar zrezygnować po pierwszym sezonie na rzecz filmu we Francji. Była mowa o tym, że podjęła się roli w "Azizie" ze względu na przesunięcie tamtego projektu. Nie podoba mi się to. Rozumiem, ileś sezonów, znużenie , niskie ratingi, ale gra Damli bardzo się podoba, serial dopiero co się zaczął....
|
|
|
Post by Matthias on Dec 18, 2021 10:50:18 GMT
📌 Reytingi za 17.12.2021 (PIĄTEK): ТОТАL:3. Aziz (7 odcinek) - 6.59% ⬆ (+0.54)4. Arka Sokaklar (608 odcinek) - 6.53% ⬇ (-1.05) 5. Kaderimin Oyunu (3 odcinek) - 5.85% ⬆ (+0.35) 10. Aşk Mantık İntikam (26 odcinek) - 4.00% ⬇ (-0.40) 17. Kirmizi Oda (56 odcinek) - 2.92% ⬇ (-0.25) 18. Kıbrıs Zafere Doğru (19 odcinek) - 2.91% ⬆ (+0.32) 20. Emanet (275 odcinek) - 2.56 (-0.03) AB:2. Aziz - 6.11%⬆(+0.09)3. Kaderimin Oyunu - 5.50% ⬆ (+1.25) 5. Kirmizi Oda - 3.64% ⬇ (-0.40) 10. Kıbrıs Zafere Doğru - 3.19% ⬆ (+0.33) 12. Aşk Mantık İntikam - 2.94% ⬆ (+0.12) 16. Arka Sokaklar - 2.43% ⬇ (-0.42) 35. Emanet - 1.04% (-0.14)
|
|
|
Post by lucy on Dec 18, 2021 11:27:05 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Dec 18, 2021 11:49:20 GMT
No to sytuacja serialu nie jest najlepsza.
|
|
|
Post by julia on Dec 21, 2021 10:13:45 GMT
Jeśli jest taka sytuacja, to nie rozumiem producentów serialu. Czy oni nie zdają sobie sprawy z konsekwencji Szkoda byłoby serialu, bo jest dobry. Jeśli chodzi o mnie , to czekam na każdy piątek, podobnie, jak i na "Yargi". Odcinek 8.Pojawiła się i ona księżniczka Favzyie, siostra króla Egiptu. Posągowa, ale z dobrym sercem, inteligentna, która dzięki wstawiennictwu Efnan uratowała pracownię U Zulfikara . Imane , nie śledzę nowinek, czytam tylko, to co u nas na FB dostępne, ale na słowa krytyki nie trafiłam. Albo wszyscy nabrali wody w usta, albo przyjęli jej małą rólkę bez wielkiej sensacji. Moim zdaniem , jej obcy akcent i hiperpoprawna wymowa w tej roli akurat bardzo się przydały. Zupełnie niepotrzebnie w pierwszym wejściu miała na głowie diadem, to było śmieszne. Jego widok na głowie, nie zgrzytał tak bardzo na uroczystej kolacji, chociaż diademy i korony zakłada się wyłącznie na oficjalne gale, a kolacja nią nie była. Nie znam zwyczajów z lat trzydziestych, może zakładano didemy na kolacje. Widać, że Imane nie czuje się zbyt swobodnie przed kamerą, gdyż niektóre jej wejścia były sztywne, niektóre wyszły naturalnie. Odcinek przyniósł nam walkę Aziza o utrzymanie się na powierzchni. Kłody pod nogi rzucane są zewsząd, głównie ze strony Galipa, który wie, że oddanie bratankowi jego majątku, pogrąży jego firmę. Praca w manufakturze trwa , ale nie ma odbiorców, jedyną szansą jest zakup dywanów przez znaczące osoby, co stanie się reklamą. Restaurator, przyjaciel Kenana podpowiada , że do Antakyi przyjedzie księżniczka i ona jest szansą na odbicie się od dna. Aziz w pełnej gali idzie - bez zaproszenia - na uroczystą kolację do Pierra i po drodze z zaskoczenia przedstawia się Favzyie oraz już z góry zaprasza do swojej pracowni. Odniosłam wrażenie ( może mylne), że Muratowi w tej scenie błyszczały oczy , gdy się z nią witał...później już tego nie zauważyłam. Oczywiście jego pojawienie się u delegata, gdzie zaproszono rodzinę Paydarów, nie obywa się bez cichych , nieprzychylnych komentarzy. Mało, że Aziz , pojawia się także Kulkedisi - cała w różowościach, śliczna Efnan. To także dzieło Favzyie. Efnan jest w domu Pierra ponownie, ponieważ w trakcie drogi "gdzie oczy i nogi poniosą", dostała po głowie (zabrano list) i Pierre gości ją u siebie. Ujęła księżniczkę swoja szczerością , uczciwością, uczynnością i mimo jej protestów , zaprosiła , jako swojego gościa: " To niemożliwe pani księżniczko , niemożliwe, ja na kolacji, nie , już raz się ośmieszyłam...." Trzeba zobaczyć wzrok Dilruby, tym bardziej, że posadzono je obok siebie....
|
|
|
Post by julia on Dec 22, 2021 11:28:34 GMT
Skomplikowaną postacią jest Kenan, nieślubny syn Edipa Paydara. Sceny , które nam pokazano, wskazują na niego, jako na zabójcę Edipa. Gdy zaginął Aziz , Kenan poszedł do Edipa, aby porozmawiać o jego ojcostwie. Przykro było patrzeć na , płaczącego i, żebrzącego o ojcowskie uczucia syna . Kenan przebijał się sam przez życie i może dlatego nie poszedł uczciwą drogą. Edip wykrzyczał mu :"Nie nazwę synem kontrabandzisty i handlarza ludźmi" Nie wiedział, że doprowadzi go do takiej desperacji, że ten sięgnie po broń, leżącą w biurku i ....strzeli? Na to wygląda, że jednak strzał padł, choć tego nie pokazano. A w liście Edip pisze o tym, że ma drugiego syna, to było przyznanie się do ojcostwa, którego Kenan tak oczekiwał. Wykonawca roli Kenana jest bardzo przekonujący w swojej roli Scena na cmentarzu zdaje się to potwierdzać. W stu procentach nie jestem o tym przekonania, bo za bardzo nie podoba mi się Galip, typ obłudny, pokrętny, złodziej, szantażysta i okrutnik... Aziz drąży temat śmierci ojca, wuj odpowiada od niechcenia, że owszem, były jakieś nic niewarte papiery, że był jakiś list poplamiony krwią, ale tak w ogóle to on za wiele nie wie, Edip miał długi i przyszedł zaalarmowany przez służących, którzy znaleźli pana w gabinecie.
|
|
|
Post by Matthias on Dec 25, 2021 9:02:48 GMT
Reytingi za 24.12.2021: PIĄTEKТОТАL:2. Arka Sokaklar (609 odcinek) - 7.25% ⬆ (+0.72) 3. Kaderimin Oyunu (4 odcinek) - 6.76% ⬆ (+0.91) 4. Aziz (8 odcinek) - 6.31% ⬇ (-0.28)11. Aşk Mantık İntikam (27 odcinek) - 3.86% ⬇ (-0.14) 14. Kirmizi Oda (57 odcinek) - 3.50% ⬆ (+0.58) 17. Kıbrıs Zafere Doğru (20 odcinek) - 2.88% ⬇ (-0.03) 20. Emanet (280 odcinek) - 2.36% ⬇ (-0.19) AB:1. Aziz - 7.49% ⬆ (+1.38)3. Kaderimin Oyunu - 5.34% ⬇ (-0.16) 5. Kirmizi Oda - 4.12% ⬆ (+0.48) 8. Arka Sokaklar - 3.19% ⬆ (+0.76) 9. Kıbrıs Zafere Doğru - 3.11% ⬇ (-0.08) 12. Aşk Mantık İntikam - 2.78% ⬇ (-0.16) 29. Emanet - 1.35% ⬆ (+0.24)
|
|
|
Post by Matthias on Dec 25, 2021 17:33:53 GMT
📢 Obsada serialu "Aziz" z żoną Murata Yildirima 🎬
|
|