|
Post by lucy on Aug 25, 2021 19:23:07 GMT
Drugą partnerka Murata (w miejsce Melisy Senolsun) została Simay Barlas. Okazuje się, że rolę tej "drugiej" zaproponowano najpierw Melisie Asli Pamuk. Melisa ją odrzuciła, a to znaczy, że celuje wyżej.
|
|
|
Post by mira on Aug 26, 2021 7:42:21 GMT
Melisa miała grać w czymś historycznym na TRT, miało startować mniej więcej równo z "Bir Zamanlar Kibris". I co z tym projektem, bo nie pamiętam?
|
|
|
Post by julia on Aug 26, 2021 9:07:03 GMT
A niech Melisa sobie "celuje wyżej", oby - tak nawiasem - się nie przeliczyła. Coś za nią nie przepadam. Choć trzeba uczciwie powiedzieć , że ta nowa za wielkiego dorobku nie ma i mam nadzieję, że to będzie jedynie ta druga. A z Damlą Murat wygląda super
|
|
|
Post by lucy on Aug 26, 2021 9:55:12 GMT
Melisa miała grać w czymś historycznym na TRT, miało startować mniej więcej równo z "Bir Zamanlar Kibris". I co z tym projektem, bo nie pamiętam? Zagrała w Hay Sultan. Serial pewnie już nakręcili. Przypuszczam, że wystartuje na TRT0. Choć trzeba uczciwie powiedzieć , że ta nowa za wielkiego dorobku nie ma i mam nadzieję, że to będzie jedynie ta druga. Główną bohaterkę, którą prot zresztą porzuci, zagra Damla, więc ta druga będzie jedynie tą drugą.
|
|
|
Post by mira on Aug 26, 2021 10:37:01 GMT
A niech Melisa sobie "celuje wyżej", oby - tak nawiasem - się nie przeliczyła. Coś za nią nie przepadam. Ja też za nią nie przepadam. Widziałam z nią dwa seriale (Kara Sevda, Yeni Hayat) i była ok, ale nie zachwyciła mnie. Poza planem też mnie jakoś nieciekawi jej osoba.
|
|
|
Post by julia on Aug 26, 2021 13:34:25 GMT
Czyżby Turcy chcieli nakręcić serial o ścieraniu się interesów Demokratycznej Partii Kurdystanu z Partią Pracujących Kurdystanu Jak przeczytałam, jedna powstała w 1965 roku, a druga w 1978. Tę drugą założyli studenci kurdyjscy , a ich przywódcą został student politologii w Ankarze Abdullah Ocalan. Postać kontrowersyjna, obecnie odbywa karę dożywotniego więzienia. Raczej wątpię w to, aby taka tematyka się sprzedała. lucy , napisałaś, że to wydarzenia z Antakyi. Z politycznych znalazłam tylko to, na obyczajowe nie trafiłam. Czytaj ze zrozumieniem , sorry.. To nie lata siedemdziesiąte, a trzydzieste - duża różnica : "W latach 1920-1938 miasto należało do francuskiej mandatowej Syrii wraz z sandżakiem Aleksandretty, który w latach 1938-1939 tworzył efemeryczną republikę Hatay, a w 1939 został włączony do Turcji." Będą więc szerokie spodnie, dwurzędowe marynarki, ale na szczęście wcięte w talii, kapelusze i...wąsy
|
|
|
Post by julia on Aug 27, 2021 8:26:52 GMT
Jestem ciekawa , jak daleko są rozmowy , dotyczące serialu. Nowości już kręcą, a o "Azizie" raczej nic konkretnego się nie mówi, czyżby to nie było pewne
|
|
|
Post by lucy on Aug 27, 2021 8:53:15 GMT
Jak to się nie mówi, julia? Przecież cały czas dochodzą nowe informacje. No i serial jest pewny, nawet sam Murat go potwierdził.
|
|
|
Post by julia on Aug 27, 2021 11:53:18 GMT
lucy, w sensie terminu rozpoczęcia zdjęć Ale może już jest?
|
|
|
Post by lucy on Aug 27, 2021 20:16:03 GMT
julia, nie ma jeszcze konkretnej daty, ale jest info, że przygotowania idą pełną parą. Damla jest już w pracy. Świeża wrzutka od reżysera: Obsada:
|
|
|
Post by lucy on Aug 28, 2021 20:22:18 GMT
Aziz będzie kręcony w studiu filmowym Beykoz Kundra, w którym robiono też inne seriale (tytuły na foto).
|
|
|
Post by lucy on Aug 29, 2021 15:44:38 GMT
Murat wrzucił na swój Instastory, że jest już gotowy... do Aziza
|
|
|
Post by julia on Aug 29, 2021 16:20:48 GMT
lucy, to dobra wiadomość. Bardzo się cieszę
|
|
|
Post by lucy on Aug 29, 2021 16:30:32 GMT
"Patrząc" na muzykę chyba ma zamiar zagrać o tron.
|
|
|
Post by lucy on Aug 30, 2021 8:51:52 GMT
Ciekawe gdzie leży prawda... ⚡ Według Birsen, Melisa Senolsun, która przez jakiś czas negocjowała z MF Yapim, później zgodziła się dołączyć do serialu O3 Medya "Aziz". Chwilę później oficjalnie ogłoszono, że strony się nie dogadały co do warunków kontraktu, ale za kulisami krążą inne plotki. Podobno Murat Yildirim odmówił współpracy z Melisą. Jego żona Iman Albani uznała tę parę za "nieodpowiednią". Jednak inne źródła zaprzeczają tej informacji. Niektórzy twierdzą, że producenci uznali, iż rywalka Damli Sonmez nie może być niebieskooką blondynką. W końcu Melisa zdecydowała się podpisać kontrakt z OGM Pictures. Ciekawe, że rok temu negocjowała już z Onurem Guvenatamem rolę Inczi, ale ostatecznie rola trafiła do Farah Zeynep Abdullah. Po odejściu Farah, Melisa została nową gwiazdą projektu. Ironia losu...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Aug 30, 2021 15:32:39 GMT
O matko.
|
|
|
Post by julia on Aug 30, 2021 16:06:01 GMT
O matko. Next, a to odnośnie czego lub kogo? Nie podoba Ci się to dziewczę na zdjęciu powyżej
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Aug 30, 2021 16:44:12 GMT
O matko. Next, a to odnośnie czego lub kogo? Nie podoba Ci się to dziewczę na zdjęciu powyżej Śmieszy mnie to, a zarazem żenuje że żona wybiera mężowi z kim ma grać.
|
|
|
Post by julia on Aug 30, 2021 20:40:31 GMT
Śmieszy mnie to, a zarazem żenuje że żona wybiera mężowi z kim ma grać. Aaaa, to! Wg mnie to jest nie tylko śmieszne i żenujące, co beznadziejne W głowie się nie mieści, aby współmałżonkowie mieli wpływ na dobór partnerów. Już kiedyś pisałam, że nie powinni także mieć wstępu na plan, bo nici z normalnej gry, gdy czuje się obecność ,a co gorsza widzi karcący wzrok Tak już było z Kivancem w "Cesur ve Guzel" , Basak, jak żandarm kontrolowała sceny z Tubą. A Imane niech się cieszy, że Murat gra. I niech da z siebie wszystko także w relacjach z partnerkami, bo to też wpływa na sukces serialu. A jak zacznie się kontrola i zazdrość, dyrygowanie, to ... "Ramo" , moim zdaniem, był sukcesem Murata w zupełnie innej roli , ale miał dobrą partnerkę w osobie Esry .
|
|
|
Post by lucy on Aug 31, 2021 9:57:05 GMT
Tak już było z Kivancem w "Cesur ve Guzel" , Basak, jak żandarm kontrolowała sceny z Tubą. julia, przecież to są jedynie wyssane z palca plotki psychofanek. Nie ma co ich puszczać ciągle w obieg. Basak nie musiała pilnować Kivanca, bo Tuba w żaden sposób jej nie zagrażała. Miała wówczas bardzo trudny okres i głowę zajętą życiem osobistym: skandalem wokół jej zdrady małżeńskiej i spektakularnym rozwodem. Ten wyczuwalny na ekranie dystans wynikał właśnie z tego, a nie że Basak stała obok z kijem. Co do tej Melisy, to na miejscu Imane też bym powiedziała "nie". Dziewczę jest tak lekko się prowadzące, że strach się bać. Jej cała rodzinka jest seksistowska, z braciszkiem na czele (miał proces o molestowanie na planie Yasamayanlar). Może też być, że sam Murat nie chciał mieć z nią do czynienia, bo lepiej dmuchać na zimne i nie pakować się w afery.
|
|
|
Post by julia on Aug 31, 2021 10:15:05 GMT
lucy, wszystko możliwe, że to plotki . Ja nie docieram do źródeł , opieram się na tym, co przeczytam i nie twierdzę , że to pewniki. z tym, że czytałam o tym w różnym czasie i na różnych forach. Dobrze, że teraz już znam prawdę. Też gdzieś kiedyś napisałam, że Basak była na planie z racji tego, że była stylistką Kivanca. Wiem, że Tuba była wtedy w rozsypce, dlatego w tym serialu nie pokazała swoich wszystkich umiejętności ( czasami zbyt spięta, nieobecna0 , chociaż mnie osobiście "Meandry uczuć" się podobały, poza wybudzeniem ze śpiączki Suhan w stanie pełnej krasy i świadomości. Melisa - absolutnie nie miałam pojęcia o jej prowadzeniu się, a także o zachowaniach rodziny. W takiej sytuacji, oczywiste jest omijanie takich osób. Na pewno będzie to lepsze dla Murata.
|
|
|
Post by lucy on Sept 1, 2021 13:10:44 GMT
Czy tak mniej więcej będzie wyglądała Dilroba?
|
|
|
Post by lucy on Sept 1, 2021 21:22:07 GMT
6 września (poniedziałek) startują zdjęcia.
|
|
|
Post by julia on Sept 2, 2021 15:22:21 GMT
Mam nadzieję, że stylizacja Murata będzie podobna, mimo że to trzecia dekada XX wieku, a więc szokująca wizualnie w dzisiejszych czasach . Czekam na pierwsze zdjęcia. Jeśli chodzi o dziewczyny, to zdecydowanie bardziej ( na tych zdjęciach) podoba mi się czarnooka, jakby ciut w typie Esry.
|
|
|
Post by lucy on Sept 2, 2021 19:36:49 GMT
Do obsady dołączył znany z Ask-i Memnu Baran Akbulut.
|
|
|
Post by lucy on Sept 2, 2021 20:22:43 GMT
Ja tam lubię seriale tzw. epokowe. Co do aktorek to wg mnie Damla jest o wiele lepszym wyborem, niż Esra, która niestety nie jest najpiękniejsza i tak jak na początku Ramo wydawała mi się wizualnie ciekawa, tak z czasem szala przechyliła się w zupełnie inną stronę. W Turcji jest wg wiele ładniejszych protek od niej. julia, a znasz Damlę z jakiegoś serialu? Ma niesamowicie przenikliwe spojrzenie i potrafi nim przenosić skały (to oczywiście przenośnia). Obsada:
|
|
|
Post by julia on Sept 3, 2021 8:26:42 GMT
Ja tam lubię seriale tzw. epokowe. Co do aktorek to wg mnie Damla jest o wiele lepszym wyborem, niż Esra, która niestety nie jest najpiękniejsza i tak jak na początku Ramo wydawała mi się wizualnie ciekawa, tak z czasem szala przechyliła się w zupełnie inną stronę. W Turcji jest wg wiele ładniejszych protek od niej. julia, a znasz Damlę z jakiegoś serialu? Ma niesamowicie przenikliwe spojrzenie i potrafi nim przenosić skały (to oczywiście przenośnia). Lucy, ja też lubię, podoba mi się "Cukurova", podobały się :"Vatanim Sensin" czy "Hatirla Sevgili" Co do urody, to zgadzam się , że są ładniejsze aktorki niż Esra. Ona ma piękne wyraziste oczy i ładne rysy twarzy, nie można zaprzeczyć, ale - podobnie jak u Nurgul - nie w każdej fryzurze jest jej dobrze. Czasami wyglądała , jak topielica. Pomijając urodę, stworzyła z Muratem super parę Miejmy nadzieję, że i teraz tak będzie, tylko z którą Dilruba ma być ukochaną sprzed brzemiennych w skutki wydarzeń, a Efsane? To będzie przemijająca namiętność czy miłość, a może tylko przyjaźń Damli nie znam . Z ciekawości obejrzałam z nią i z Simay Barlas krótkie fragmenty, aby sprawdzić, jak się poruszają i mówią. Ich atutem jest na pewno wzrost oraz zgrabna figura. Oczy Damli są niemal przezroczyste, co mnie się kojarzy z czymś demonicznym, nieodgadnionym... Lucy, Ty masz dostęp do nowości, więc , jak tylko znajdziesz stylizację Aziza i pozostałych, dawaj, bo Damla prezentuje się ładnie w stroju z epoki. Byle tylko bohaterki nie miały białych skarpetek . W "Cukurovej" konsekwentnie trzymają się stylu lat siedemdziesiątych tylko w przypadku postaci Sermin z Zuleyhą różnie bywa. Zauważyłam , że scenariusz pierwszego odcinka jest datowany na 3.08. Napisany czy czytany przez aktorów
|
|
|
Post by julia on Sept 5, 2021 11:00:13 GMT
Zetknęłam się z wieloma opiniami widzów (także rosyjskojęzycznymi), że Damla tak im działa na nerwy , że przez nią odstępują od oglądania serialu Wiem, jak to jest . Mam tak samo z Cansu Dere i Ozcanem Denizem, ale czy to jest słuszne? Nie bardzo, jednak my często kierujemy się swoimi , głównie wizualnymi odczuciami i trudno się przemóc U mnie Damla ma carte blanche, co będzie dalej, zobaczymy.
|
|
|
Post by lucy on Sept 6, 2021 18:57:43 GMT
Miejsce akcji: Antakya Miejsce kręcenia: Stambuł (płaskowyż filmowy)
|
|
|
Post by julia on Sept 7, 2021 9:04:18 GMT
lucy, może chociaż kilka scen nakręcą w prawdziwej Kilka starych uliczek i nawet kościół św. Piotra w skale nadają się do przypomnienia. Wiadomo, że to wszystko koszty, ale wzbogaciłyby obraz. Jestem ciekawa muzyki...
|
|