|
Post by lucy on Mar 1, 2021 15:05:18 GMT
i.imgur.com/e2Iug0U.jpgTytuł: Mahsusa: Trablusgarp - Wydział Specjalny: Trypolis Poprzedi tytuł: Teşkilat-ı Mahsusa Trablus - Wydział Specjalny: Trypolis Poprzedni tytuł: Mahsusa Trablus - Wydział Specjalny: Trypolis Poprzedni tytuł: Trablusgarp - Trypolis Wytwórnia: A23 Medya Producent: Raif İnan, Uğur Veli Reżyseria: Şafak Bal Scenariusz: Ozan Bodur, Enes Şengönül Kanał: tabii Emisja: 29 października 2023 - 22 grudnia 2023 Dzień tygodnia: Gatunek: Historyczny Ilość odcinków: 10 Miejsce: Mekân Eskişehir, Şile, İstanbul, Kaynarca, Sakarya, İzmit, Kocaeli Opis:Fabuła skupia się na walce z włoskimi wojskami w Libii w 1911 roku. Na czele armii osmańskiej stanęli dwaj najważniejsi dowódcy wojskowi, İsmail Enver Pasza i Mustafa Kemal Pasza (przyszły założyciel nowoczesnej republiki tureckiej Mustafa Kemal Ataturk). Obsada:Öykü Çelik ............... Leyla Ali Ersan Duru ............... Kuşçubaşı Eşref Baki Çiftçi ............... Mustafa Kemal Atatürk Uğur Pektaş ............... Ömer Muhtar Mert Carim ............... Yakub Cemil Kenan Çoban ............... Ahmet Şenusi Asir Gündoğdu ............... Hasan Çavuş Baran Akbulut ............... Enver Paşa Hüseyin Baylan ............... Şeyh Zekeriya Emre Törün ............... Albay Neşet Sera Tokdemir ............... Matmazel Chloe Münir Can Cindoruk ............... Fethi Mehmet Emin Kadıhan ............... Süleyman Askerî Ersin Olgaç ............... Yüzbaşı Sabri Oben Onur ............... Nuri Sefa Zengin ............... Şeyh Danyal Abdül Süsler ............... Yüzbaşı Giovanni Şahverdi Ali Eren ............... Şeyh Asıf Kâmil Güler ............... Faravelli Soner Türker ............... Montero Selahattin Bel ............... Aubry
|
|
|
Post by lucy on Jul 3, 2021 14:10:26 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jul 9, 2021 8:46:39 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jul 9, 2021 8:50:00 GMT
Trt szaleje, no co za dużo, to nie zdrowo. Kto zagra Ataturka jeszcze nie wiadomo. Niemniej jednak zagranie tej postaci jest na pewno marzeniem każdego tureckiego aktora. Oprócz tego, że byłby to zaszczyt i odpowiedzialność.
|
|
|
Post by mira on Jul 9, 2021 9:27:58 GMT
Ja mam już przesyt tych seriali, mimo że z wyjątkiem Bir Zamanlar Kibris, żadnego historycznego "dzieła" nie oglądałam.
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Jul 9, 2021 12:58:41 GMT
Widzę że trt idzie w stronę samych historycznych seriali.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 24, 2021 18:37:40 GMT
Czy ja dobrze zrozumiałem, że Kenan İmirzalıoğlu ma tutaj zagrać? Kenan İmirzalıoğlu yeni dizi ile geri dönüyor! Deli Yürek, Acı Hayat, Ezel, Karadayı ve Mehmed Bir Cihan Fatihi gibi başarılı dizilerde yer alan, son olarak Alef adlı mistik polisiye türündeki dizide izlediğimiz başarılı oyuncu Kenan İmirzalıoğlu yeni bir dizi ile ekranlara geri dönüyor. İmirzalıoğlu, yeni sezonda TRT 1' de ekrana gelecek olan 'Mahsusa Trablus' dizisi ile anlaştı. Yapımcılığını Raif İnan ile Uğur Veli’nin üstlendiği dizinin çekimleri Tunus, Türkiye ve Cezayir’de gerçekleşecek.
|
|
|
Post by lucy on Aug 25, 2021 9:52:45 GMT
To były na razie plotki, które Birsen już zdementowała. Ponoć castingi się jeszcze nie zaczęły i nie doszło jeszcze do podpisywania kontraktów.
Chyba jest nowy tytuł: Mahsusa Trablus (PL- Wydział Specjalny: Trypolis)
|
|
|
Post by Matthias on Aug 25, 2021 17:22:14 GMT
lucy nigdzie nie spotkałem się z Trypolisem obecnie, tylko przewija się Mahsusa Trablus
|
|
|
Post by lucy on Aug 25, 2021 20:42:23 GMT
lucy nigdzie nie spotkałem się z Trypolisem obecnie, tylko przewija się Mahsusa Trablus Zmieniłam ten tytuł. Najwyżej jeszcze raz się zmieni jeśli jest nieprawidłowy.
|
|
|
Post by lucy on Jun 26, 2022 17:53:47 GMT
Podobno dzisiaj odbyło się czytanie scenariusza. Jak widać wszystko jest mega tajne. Projekt będzie miał czterech głównych bohaterów, w tym Mustafę Kemala Atatürka, Envera Paszę i Zenci Musę.
|
|
|
Post by lucy on Jul 14, 2022 10:22:24 GMT
|
|
Next
Moderator
Member is Online
|
Post by Next on Jul 14, 2022 14:17:53 GMT
Ja walę, czekałem tyle na powrót aliego do dizi. I akurat te wybrał. Chyba że to był jedyna propozycja to rozumiem żyć za coś trzeba.
|
|
|
Post by lucy on Jul 30, 2022 17:38:18 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Sept 2, 2022 20:13:47 GMT
✨📸 Kenan Coban w serialu dla platformy cyfrowej TRT Dijital „ Departament Specjalny Trypolisu / Teşkilat'ı Mahsusa Trablus”, z udziałem Ali Ersana Duru.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 12, 2022 18:16:11 GMT
📸✨ Oykü Çelik publikuje zakulisowe zdjęcia z kręcenia serialu „ Departament Specjalny Trypolisu / Teşkilat-ı Mahsusa Trablus”, który ukaże się na platformie cyfrowej TRT Dijital
|
|
|
Post by lucy on Oct 22, 2022 9:35:31 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Nov 4, 2022 20:04:04 GMT
💥 Uğur Pektaş dołącza do obsady serialu platformy cyfrowej TRT Dijital „Tripoli Special Department / Mahsusa Trablus” jako Omar Mukhtar, często nazywany Lwem Pustyni – przywódca libijskich rebeliantów przeciwko włoskim najeźdźcom
|
|
|
Post by lucy on Nov 24, 2022 17:43:48 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 24, 2022 17:56:09 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Dec 16, 2022 20:59:27 GMT
💥 Wczoraj zakończyły się zdjęcia do serialu platformy cyfrowej TRT Dijital „Tripoli Special Department / Mahsusa Trablus”, z Ali Ersanem Duru i Oyku Celik w rolach głównych. Serial opowiada o powstaniu tureckiego wywiadu i jego pierwszego przywódcy
|
|
|
Post by Matthias on Mar 4, 2023 9:35:42 GMT
💥Uğur Pektaş, znany z serialu „Arka Sokaklar”, powrócił na plan jako Omer Mukhtar w projekcie „ Special Department of Tripoli / Teşkilat-ı Mahsusa Trablus” dla platformy cyfrowej TRT Dijital po długiej przerwie. Serial w reżyserii Safaka Bala i Oguza Ozturka opowiada o wydarzeniach z 1918 roku.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 30, 2023 20:38:54 GMT
⚡ Według Birsen Altuntas, Sera Tokdemir otrzymała bardzo ważną rolę w serialu „Tripoli Special Department / Teşkilat-ı Mahsusa Trablus”, który zostanie wydany na platformie cyfrowej TRT Dijital. Data premiery projektu zostanie ogłoszona podczas prezentacji platformy 2 maja. Wydarzenia z serialu mają miejsce w 1918 roku. Reżyseria: Safak Bal i Oguz Ozturk. Serial został wyprodukowany przez A23 Medya & Bros Film. Engin Ozturk odpowiada za scenariusz. Sera wcieli się w rolę odważnej dziennikarki. Baki Çiftçi pojawi się na ekranie jako Mustafa Kemal Ataturk.
|
|
|
Post by Matthias on May 4, 2023 20:34:43 GMT
🔥📸 Plakaty promocyjne do seriali platformy cyfrowej Tabii
|
|
|
Post by lucy on Sept 25, 2023 21:43:32 GMT
|
|
|