|
Post by lucy on Nov 2, 2021 14:28:12 GMT
|
|
|
Post by lucy on Nov 2, 2021 21:32:59 GMT
Oby serial był lepszy od plakatów i loga.
|
|
|
Post by mira on Nov 3, 2021 7:45:15 GMT
Plakaty rzeczywiście takie sobie. I nie podoba mi się, jak na tym pierwszym wygląda Bugra, ma luźne portki, przez co nogi wyglądają mocno koślawo, a do tego niepotrzebnie zaczesują mu włosy do tyłu.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Nov 3, 2021 19:39:29 GMT
Plakat jak plakat, ale patrząc na Bugre od razu się uśmiecham.
|
|
|
Post by lucy on Nov 5, 2021 21:42:05 GMT
Fox bardzo promuje serial. Ciekawe, czy to pomoże.
Zwiastun kolejny..
|
|
|
Post by lucy on Nov 5, 2021 21:51:45 GMT
|
|
|
Post by mira on Nov 8, 2021 7:35:23 GMT
Jestem ciekawa Hazal, bo jej nie znam, ale w każdym kolejnym zwiastunie podoba mi się coraz mniej. Mimika nieco odstrasza, ale rozumiem, że to taka rola. No ciekawe, jak wypadnie w odcinku. Zamierzam oglądać.
|
|
|
Post by lucy on Nov 9, 2021 9:00:27 GMT
🔥 Platforma cyfrowa Shahid nabyła prawa do emisji Misafir w krajach arabskich. Będzie serial emitować równolegle z Turcją i będzie dostępny zarówno z napisami, jak i dubbingiem.
|
|
|
Post by mira on Nov 9, 2021 9:19:57 GMT
No proszę, to pewnie będą ciągnąć nawet przy wynikach na poziomie 3-4. Myślę, że serial takie osiągnie
|
|
|
Post by lucy on Nov 10, 2021 10:39:07 GMT
Nie wiem kto im te plakaty robi, ale co jeden to gorszy.
|
|
|
Post by mira on Nov 12, 2021 7:29:57 GMT
Oglądał ktoś pierwszy odcinek? Mnie się nie chciało, ale może prześledzę dziś wieczorem, co tam się działo. Widziałam wyniki, jest całkiem nieźle. Ciekawe, czy za tydzień pójdzie w górę, czy w dół.
Zaskoczyła mnie długość odcinka, bo całość trwa tylko 1:36.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 12, 2021 10:18:54 GMT
Reytingi za 11.11.2021- CZWARTEKТОТАL:1. Camdaki Kiz (19 odcinek) - 8.36% ⬆ (+0.06) 2. Bir Zamanlar Çukurova (112 odcinek) - 6.53% ⬆ (+0.02) 3. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı (8 odcinek) - 6.15% ⬇ (-0.01) 12. Misafir (1 odcinek) - 3.71% 🆕
21. Emanet (249 odcinek) - 2.07% ⬇ (-0.26) АВ:1. Camdaki Kiz - 9.71% ⬇ (-0.65) 2. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı - 6.36% ⬆ (+0.68) 6. Misafir - 4.21% 🆕
9. Bir Zamanlar Çukurova - 3.52% ⬆ (+0.33) 25. Emanet - 1.29% ⬇ (-0.01)
|
|
|
Post by lucy on Nov 12, 2021 10:22:53 GMT
Jak na reklamę Foxa (żadnego serialu w tym sezonie Fox tak nie promował) i szum w mediach (Hazal Kaya bardzo aktywnie promowała serial na swoich profilach i różnych kanałach, gdzie widownia AB także krąży), wynik jest słaby. Na wnioski jest oczywiście za wcześnie, zobaczymy co się zdarzy za tydzień.
|
|
|
Post by mira on Nov 12, 2021 10:29:02 GMT
Naprawdę tak promowali? Interesuję się tym serialem, ale nie zauważyłam żadnej szczególnej promocji, widziałam tylko zwiastuny i plakaty, które były tu wrzucone. Hazal nie obserwuję i póki co nie mam ochoty, ale nie wykluczam, że zacznę, jeśli wkręcę się w serial. Nie wytrzymałam do wieczora i już spojrzałam na odcinek, wiele się nie działo, ale mnie się podoba, obejrzę całość, gdy będzie polskie tłumaczenie.
|
|
|
Post by lucy on Nov 12, 2021 11:06:42 GMT
Naprawdę tak promowali? Interesuję się tym serialem, ale nie zauważyłam żadnej szczególnej promocji, widziałam tylko zwiastuny i plakaty, które były tu wrzucone. Nie miałam na myśli tego co się działo w sieci (tam działała aktywnie Hazal Kaya jeśli idzie o promocję serialu), bo widownia turecka tam nie zagląda, ona siedzi przed tv. Tylko działania Foxa. Na antenie został wyemitowany specjalny reportaż na temat serialu. c.radikal.ru/c35/2111/1c/c52af0c2906d.jpgNie każdy serial z tv ma reklamę na ulicach. Kanał Fox TV anonsował także czat z protką.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 13, 2021 10:32:42 GMT
Jak na dzień emisji, taki start jest ładny. Oby za tydzień był wzrost. Mam nadzieję, że odcinki będą takie krótkie jak pierwszy odcinek, to wtedy zaczął bym oglądać
|
|
|
Post by lucy on Nov 14, 2021 18:02:07 GMT
Serial jest bardzo popularny w sieci. A na YT w ciągu 2 dni, Odcinek pierwszy ma 1 mln wyświetleń.
|
|
|
Post by mira on Nov 14, 2021 20:11:56 GMT
Dzisiaj wpadł odcinek z napisami, ale akurat oglądam live "Yargi" i chyba już nie zdecyduję się na "Misafir", ale zamierzam obejrzeć najszybciej, jak będzie to możliwe. Mam nadzieję, że mi się spodoba
|
|
|
Post by mira on Nov 16, 2021 8:46:13 GMT
Obejrzałam odcinek, przewertowałam cały ten temat od początku i przeczytałam dokładny opis produkcji, na podstawie której powstał ten serial. Widać już spore różnice w fabule, bo w oryginale mowa jest o tym (o ile w tłumaczeniu nie zostało przekręcone...), że główny bohater stracił żonę przed trzema laty, podczas gdy w "Misafir" było to niedawno, coś około roku (dziewczynka mówi, że dostała skarbonkę od matki na urodziny w zeszłym roku). W oryginale główny bohater jest byłym detektywem, a zmiana pracy wymusiła przeprowadzkę do innego miasta. W "Misafir" nie ma nic o przeprowadzce, zdaje się, że rodzina od lat mieszka w tym samym mieszkaniu. Główny bohater zmienił jedynie stanowisko w pracy, tj. zasiadł przy biurku, chcąc prowadzić bardziej uporządkowane, spokojniejsze życie ze względu na dzieci. W opisie oryginału mamy coś o byłym chłopaku głównej bohaterki, o tym, że się z nim rozstała. W "Misafir" szuka jej jakiś gość, którego zdaje się porządnie uszkodziła, ale na jej chłopaka to on nie wygląda, raczej na jakiegoś bandziora. O tym przekonamy się w kolejnych odcinkach. Nie wiem, czy w oryginale był również drugi policjant, przyjaciel głównego bohatera (postać grana przez Ozana)? Nie dokopałam się do tego. Zdaje się, że w "Misafir" panowie zakochają się w tej samej dziewczynie i że jest to nowy wątek, dołożony przez tureckich scenarzystów. Jeśli chodzi o sam odcinek, mnie się podobało. Dzieciaczki są wspaniałe, bohater grany przez Bugrę bardzo ciepły, wyrozumiały, cierpliwy. Ozan też dobrze wypada. Scenki wspominkowe z dzieciństwa głównej bohaterki są dobrze zagrane i potrzebne, bo bez tego nie dałoby się zrozumieć jej sytuacji. W warstwie fabularnej nie dzieje się jakoś dużo, ale nie straciłam zainteresowania, jestem ciekawa, co będzie dalej. Co do Hazal i jej roli, póki co nie wiem, co napisać. Hazal wiele nie pokazała, bo i nie było takiej możliwości. Gece w pierwszym odcinku w ogóle się nie uśmiecha, cały czas ma skwaszoną minę, niewiele mówi. Raczej stoi i się przygląda. W którymś komentarzu Next, napisał, że to będzie klasyczna sierotka. No nie, na taką ona nie wygląda. Gece jest bardzo poraniona, doświadczona przez los, ale jest też harda i pyskata. Mówi niewiele, ale jak już coś powie, to zazwyczaj w taki sposób, by drugiej osobie poszło w pięty. Najbardziej podobała mi się scena, gdy Gece zostawia rodzinie pożegnalny list, a potem podgląda, co się będzie działo. Przed laty taki list zostawiła matce. Matka nawet nie zauważyła jej nieobecności, zabawiała się w najlepsze z jakimś gościem. Mała Gece w końcu przemarznięta, przemoczona i zapłakana wróciła do domu. Erdem zareagował natychmiast, pobudził dzieciaki i wszyscy prowadzili bardzo intensywne poszukiwania Gece, biegali, nawoływali ją. A ona obserwowała z ukrycia, jakby nie mogąc uwierzyć, że komuś na niej zależy. I to całkowicie obcym ludziom. Co do obsady aktorskiej, jest sporo znajomych twarzy. Aktorka grająca matkę Gece i Bugra spotkali się już w "Azize" Beren grająca małą Gece i aktor grający policjanta Oguza spotkali się w "Sefirin Kizi". W ogóle to w pierwszej chwili w ogóle tego gościa nie poznałam Tak wyglądał w SK, a tak wygląda w "Misafir": Zdaje się, że on i Hazal to się dosyć dobrze znają, ale nie wiem, czy z pracy, czy prywatnie (chyba to drugie), bo nie chce mi się szukać i tłumaczyć artykułów. W każdym razie mają sporo wspólnych fotek: lucy, napisałaś wcześniej, że Hazal zdyskredytowała Buraka Deniza. Możesz napisać dokładniej, o co chodziło? On zachęcał do oglądania serialu "Misafir", dodał story na IG, więc żalu raczej o nic nie ma, chyba wręcz przeciwnie?
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2021 17:09:05 GMT
lucy, napisałaś wcześniej, że Hazal zdyskredytowała Buraka Deniza. Możesz napisać dokładniej, o co chodziło? On zachęcał do oglądania serialu "Misafir", dodał story na IG, więc żalu raczej o nic nie ma, chyba wręcz przeciwnie? Widziałam to wszystko i od razu pomyślałam, że ich relacja musiała zostać naprawiona, bo podczas kręcenia Bizim Hikaye była napięta. Czytałam o tym po finale Bizim Hikaye na którejś z grup, gdzie osoby się interesowały tym co się działo na planie serialu i były bardzo dobrze zorientowane w temacie. Niestety aż tak mnie to nie interesowało, żeby się w to zagłębić i większość szczegółów wyleciała mi już z głowy. Pamiętam tylko, że na etapie finału serialu Hazal potraktowała Buraka jak powietrze, a przecież był jej partnerem. Porobiła sobie zdjęcia ze wszystkimi, tylko nie z nim. Poza tym miała też napięte relacje z Nesrin Cavadzade, która została aż zmuszona do opuszczenia serialu. Osobiście nie lubię Hazal Kayi, bo wg mnie ma mocne parcie na bycie w centrum uwagi i jest apodyktyczna w przekonaniach. Nie podoba mi się też, że mając tak wysokie tantiemy (jej dwa seriale: BH i Feriha sprzedają się do dziś jak świeże bułeczki) i dwa seriale w toku, rzuca się jeszcze na reklamy, bo musi być wszędzie. Jej ciążowych fotek wrzucanych systematycznie do sieci długo nie zapomnę, bo gdzie nie weszłam (w sensie na strony o dizi) wszędzie były. Swojego syna też ciągle pokazuje, bo po co mieć prywatność...
|
|
|
Post by mira on Nov 16, 2021 20:17:16 GMT
OK, dzięki lucy za informacje. Póki co Hazal niezbyt mnie interesuje, ale pewnie z czasem będę bardziej ciekawa, poszukam wywiadów, coś o niej poczytam. Teraz to jeszcze nie ten moment, najpierw musi mi się spodobać w serialu.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 17, 2021 11:33:25 GMT
Hazal Kaya niestety strasznie drażni mnie z wyglądu. Jestem w połowie pierwszego odcinka, za chwilę dokończę drugą część, ale póki co średnio mi się na nią patrzy. Sam serial ogląda mi się przyjemnie, więc myślę że zostanę przy nim
|
|
|
Post by lucy on Nov 17, 2021 11:37:14 GMT
Hazal Kaya niestety strasznie drażni mnie z wyglądu. Mam z nią dokładnie ten sam problem. A im jest starsza, tym problem jest większy.
|
|
|
Post by mira on Nov 18, 2021 10:42:44 GMT
Postanowiłam przeczytać opisy postaci na stronie FOX i jestem zaskoczona, że tych bohaterów jest tak mało. Gece, Erdem, Giray, Oguz, matka Gece, ten oprych, przyjaciółka-niańka i dzieciaki. Pewnie z czasem dojdzie ktoś nowy, ale póki co obawiam się, czy akcja z taką garstką osób może być dostatecznie ciekawa. Zobaczmy. Z opisów wynika, że będą jakieś problemy z dziećmi, bo dziewczynka boryka się z kleptomanią, czego jej ojciec jeszcze nie wie, a starszy chłopiec obsesyjnie chce być najlepszy w szkole, a gdy coś mu nie wychodzi, miewa napady agresji.
W ogóle to cały czas chodził mi po głowie ten bandzior, jakoś nie mogłam wziąć go na poważnie, bo wciąż mi się wydawało, że widziałam go w jakiejś komediowej roli i że on w ogóle na bandziora nie pasuje. Dopiero dziś mnie oświecioło, że to przecież Tarik, kierowca z serialu "Dolunay" z Canem i Ozge.
|
|
|
Post by mira on Nov 19, 2021 8:01:48 GMT
No i niestety - oglądalność mocno w dół. Mnie się serial podoba, ale rzeczywiście dynamika trochę leży. To taka ładna, spokojna historia, nie ma tu zaskakujących zwrotów akcji i napięcia jak w serialu "Yargi". Długo nie brałam się za nic "Foxowego", a jak już się wzięłam, to niestety wychodzi na to, że będzie klapa W sieci piszą, że skoro serial został kupiony przez Shahid, to powinno wyjść 13 odcinków, ale jak dalej będzie spadać, to nie jestem pewna, czy tyle wyemitują...
Długość odcinka bez większych zmian, chyba dołożyli 10 minut w stosunku do pierwszego.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 19, 2021 8:35:44 GMT
Przyznaje, że zasmuciły mnie te wyniki
|
|
|
Post by mira on Nov 19, 2021 14:30:17 GMT
Podobno wczoraj nie było ozetu, tylko od razu puścili odcinek. Do tego odcinki są dość krótkie. Rzeczywiście, kiedy ja weszłam na TT, żeby zobaczyć jakieś scenki z pierwszej połowy odcinka i ewentualnie dołączyć do oglądających w drugiej części, trafiłam na... zwiastun odcinka trzeciego. Może część osób nie oglądała z powodu tych dziwnych zabiegów? Nie zdążyła?
W ogóle te ich ozety są dziwne. Czy ludzie w Turcji naprawdę to oglądają? Dlaczego nie jest tak, że nowy odcinek zawsze zaczyna się punkt 20, tylko raz 19:45, raz 19:55, raz 20, a jeszcze innym razem 20:10? Strasznie mnie to wkurza, bo czasem spóźniam się na lajwy, a innym razem muszę jeszcze czekać, gdzie w tym czasie zrobiłabym coś innego.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 19, 2021 17:54:06 GMT
Reytingi za 18.11.2021 - CZWARTEKТОТАL:1. Camdaki Kiz (20 odcinek) - 8.88% ⬆ (+0.52) 2. Bir Zamanlar Çukurova (113 odcinek) - 7.41% ⬆ (+0.88) 5. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı (9 odcinek) - 6.33% ⬆ (+0.18) 13. Misafir (2 odcinek) - 3.19% ⬇ (-0.52)16. Emanet (254 odcinek) - 2.35% ⬆ (+0.34) АВ:1. Camdaki Kiz - 10.98% ⬆ (+1.27) 3. Barbaroslar: Akdenizin Kılıcı - 6.38% ⬆ (+0.02) 9. Misafir - 3.18% ⬇ (-1.03)10. Bir Zamanlar Çukurova - 2.68% ⬇ (-0.94) 22. Emanet - 1.18% ⬆ (+0.02)
|
|
|
Post by lucy on Nov 20, 2021 12:35:16 GMT
|
|
|
Post by mira on Nov 24, 2021 9:10:51 GMT
Muszę poszukać, czy są gdzieś może angielskie napisy do tego "Kamera Arkasi".
Obejrzałam drugi odcinek z napisami PL i serial nadal mi się podoba, będę go oglądać dalej. Mam nadzieję, że noty trzeciego odcinka będą jednak bardziej zadowalające, bo inaczej zacznę się obawiać. Kończy się "Ada Masali", nie ma polskich tłumaczeń "Yargi", więc zostaje mi tylko to. Oby nic złego się tutaj nie wydarzyło.
W drugim odcinku nie było już wspomnień z dzieciństwa Gece. Oczywiście jakieś wspomnienia były, ale sięgające maksymalnie pół roku wstecz i pokazujące dorosłą Gece. Widzieliśmy, że już wcześniej próbowała zostawić matkę, ale jej się to nie udało. Widzieliśmy też, dlaczego ostatecznie uciekła i chciała popełnić samobójstwo. Widzieliśmy też wypadek żony Erdema, w którym pośrednio brała udział Gece. Nie wiem, czy można powiedzieć, że był jej winą. To trudne do oceny, ale jednak niespodziewanie wtargnęła na jezdnię, więc jakaś jej wina w tym jest. Co będzie, gdy Gece odkryje, że to właśnie żoan Erdema zginęła w tym wypadku?
Niepokoi mnie, że Erdem potajemnie łyka jakieś tabletki. Wygląda na osobą wielkoduszną, cierpliwą, mądrą i ciepłą. Mimo wielu przeciwności losu, często się uśmiecha. Ale głębiej skrywa jakieś lęki i zmartwienia. Oby to nie było nic poważnego.
Przyjaciółeczka zmarłej żony Erdema strasznie irytująca. Cały czas się uśmiecha i szczebiocze, ale to tylko pozory. Tak naprawdę jest osobą wredną i podstępną. Nie lubię jej ani trochę.
|
|