|
Post by Matthias on Apr 28, 2021 18:19:49 GMT
Widziałem informacje o finale, i tak się zastanawiam, bo mieli zagwarantowany kolejny sezon. A tu Sahika odchodzie, Yildiz chyba też - no cóż. Może skończą serial i wszyscy się rozejdą w swoje strony .
|
|
|
Post by Matthias on Apr 28, 2021 18:23:49 GMT
Znalazłem! W Sen Cal Kapimi się pojawiła ta melodia, co teraz w zwiastunie Yasaka
|
|
|
Post by Atahan on Apr 29, 2021 7:41:02 GMT
Nawet reżyser przysłał wieniec na pogrzeb Sahiki. Co do finału, to decyzja nie została jeszcze podjęta. Tak naprawdę FOX dopiero w maju będzie podejmować decyzje, bo nawet sprawa "Mucize Doktor" też np. nie jest pewna. Zapewne znaczące będą wyniki oglądalności po odejściu Sahiki. "Yasak Elma" w tym sezonie niejednokrotnie był najchętniej oglądanym serialem na FOX, Fatih Aksoy na pewno będzie chciał kontynuować serial, pytanie co na to FOX. Ogłosili już finał "Kefaret". W sprawie "Yasak Elma", "Mucize Doktor" i "Masumiyet" decyzje nadal nie zostały podjęte. Berk Oktay w poniedziałkowym wywiadzie odpowiedział na pytanie "Kto umrze?", że nie wie, bo nie dostali jeszcze scenariusza. Tak więc wszystko może się zmienić w mgnieniu oka. Gdyby z góry był już zaplanowany finał, to Melis Civelek robiłaby wszystko, żeby do tego finału doprowadzić, tymczasem dzieje się to, co pod koniec II sezonu. Zaczyna wywalać z obsady postacie i budować pewnie materiał pod kolejny sezon. A czy do niego dojdzie, to już od FOXa zależy.
|
|
|
Post by Atahan on Apr 29, 2021 11:56:25 GMT
Według najnowszych informacji na planie "Yasak Elma" wywiązała się sprzeczka. Wyniknęło spięcie między Nesrin Cavadzade, a Neslihan Yesilyurt, która w trakcie reżyserowania scen (zastępowała Murata Ozturk) poszła sobie rozmawiać. Nesrin nie wytrzymała i opuściła plan zdjęciowy. Z tego powodu Fatih Aksoy podjął decyzję zwolnienia Nesrin, a Melis Civelek i Zeynep Gur napisały scenę śmierci Sahiki. Medyapim jednak nie chce przerywać ponad 4-letniej współpracy z Nesrin Cavadzade. Fatih Aksoy myśli o ponownej współpracy z Nesrin, w którymś serialu nowego sezonu (być może tego z wątkiem prawniczym). Nie wiem, gdzie tu sens i logika, ale mniejsza. :
|
|
|
Post by lucy on Apr 29, 2021 12:04:37 GMT
Dobrze, ze Aksoy ma plan zdjęciowy pod ręką. Jak się chłopy pobiły w Cukrowej (prot z aktorem od mafiozy w KS, zapomniałam nazwiska) to Savci musiał lecieć do Adany, żeby ich rozdzielić.
|
|
|
Post by mira on Apr 29, 2021 12:10:27 GMT
Wow, to ja chyba nie oglądałam jeszcze serialu, w przypadku którego odchodziłyby takie akcje za kulisami. Zawsze jest miło, słodko i przyjemniej, a przynajmniej tak to widzom pokazują
|
|
|
Post by lucy on Apr 29, 2021 19:19:17 GMT
Jednak jest finał sezonu. Na 110 odcinku, czyli jeszcze 2.
|
|
|
Post by Atahan on Apr 29, 2021 20:57:01 GMT
Tak, jak przypuszczałem. Świetna wiadomość, choć szkoda, że tak szybko. Mogli nakręcić chociaż 112 odcinków. Tym samym się potwierdza to, o czym pisałem dzisiaj. Jeszcze kilka dni temu Berk Oktay w wywiadzie mówił, że koniec nagrań ma przypaść nawet na początku czerwca, a jak się okazuje postanowiono zrobić finał sezonu już w połowie maja. I jak tu teraz wytrzymać do września?
|
|
|
Post by Atahan on Apr 30, 2021 16:26:49 GMT
Fandom "Yasak Elma" nie zgadza się z decyzją Fatiha dotyczą zwolnienia Nesrin Cavadzade. W związku z tym na Twitterze rozpoczęła się akcja pod hasztagiem Nesrin Cavadzade Jesteśmy z Tobą. #NesrinCavadzadeYanindayiz na 10. miejscu w trendach na Twetterze i na 1. miejscu w zakładce Najpopularniejsze w Turcji. Akcja trwa od 16:00 czasu polskiego.
Odpowiedź Nesrin.
Odpowiedź od Neslihan Yesilyurt: Eda Ece także odpowiedziała na swoim Tweeterze, jednak post został usunięty i znaleźć go można u Birsen. Birsen Altuntas wypowiedziała się jeszcze raz na temat zwolnienia Nesrin Cavadzade i 'przyszłości' "Yasak Elma". Wspomniała także o sytuacji sprzed kilku miesięcy w sprawie zwolnienia Nesrin Cavadzade z powodu jej roli w "Etosie". To jest jakaś "Moda na sukces", ale nie tylko w serialu, ale i poza kulisami.
|
|
|
Post by Atahan on May 1, 2021 11:11:36 GMT
Yildiz traci trzecią ciążę. 109. Odcinek 2. Zwiastun www.youtube.com/watch?v=HwaKV-SOwv8Yildiz pierwszy raz była w ciąży w II sezonie. Jej dziecko jednak nie rozwijało się, ostatecznie serca dziecka przestało bić i należało wykonać aborcję. Ojcem dziecka był Halit. Drugi raz zaszła w ciążę także w II sezonie, dzięki czemu w III urodziła Halita Cana. W IV sezonie zaszła w ciążę z Cagatayem, jednak prawdopodobnie poroniła po strzelaninie Cansu.
|
|
|
Post by Matthias on May 1, 2021 14:42:46 GMT
Atahan szkoda, że traci. Mogli dociągnąć do końca. A co do tych wieści i newsów... No cóż. Nie ma to jak wyciągać różne rzeczy na wierzch, gdy coś lub ktoś odchodzi.
|
|
|
Post by Atahan on May 1, 2021 19:32:39 GMT
Atahan szkoda, że traci. Mogli dociągnąć do końca. Dla mnie to mogli w ogóle nie zaczynać tej ciąży. Halit Can wystarczy, ale mogą gdzieś w VIII sezonie dodać do obsady braciszka lub siostrzyczkę dla niego, chociaż znając Yildiz, to do tego czasu zajdzie w kolejne ciąże z kolejnymi mężami. 109. Odcinek 3. Zwiastun www.youtube.com/watch?v=9RvX6EnjcPE
|
|
|
Post by Matthias on May 1, 2021 20:52:25 GMT
Atahan ale się rozpędzili z tymi zwiastunami. Team Ender & Yildiz wraca Nareszcie! Tego właśnie oczekiwałem.
|
|
|
Post by Atahan on May 4, 2021 8:30:52 GMT
Meksyk PanamaOni to jakiegos Harlequina robią z Japka
|
|
|
Post by Matthias on May 4, 2021 11:01:32 GMT
Reytingi za 03.05.2021 - PONIEDZIAŁEKТОТАL:1. Uyaniş: Büyük Selçuklu (30 odcinek) - 8.82%⬇ (-0.51) 2. Çukur (127 odcinek) - 8.32%⬆ (+0.08) 5. Yasak Elma (109 odcinek) - 5.71%⬆(+0.04)
10. Maraşli (16 odcinek) - 4.81%⬇ (-0.78%) 19. Kağıt Ev (3 odcinek) - 2.76%⬇(-0.26) АВ:1. Uyaniş: Büyük Selçuklu - 10.16%⬇(-0.97) 2. Çukur - 7.65%⬆(+0.50) 4. Yasak Elma - 4.92%⬇(-0.35)
7. Maraşli - 3.88%⬇(-0.85) 13. Kağıt Ev - 2.90%⬇(-0.40)
|
|
|
Post by lucy on May 4, 2021 11:30:13 GMT
Co tu jest dokładnie mówione?
|
|
|
Post by Alex on May 4, 2021 11:31:43 GMT
"Mamusiu, to inny serial. Pomieszała" 😄
|
|
|
Post by Atahan on May 4, 2021 19:01:14 GMT
|
|
|
Post by Matthias on May 4, 2021 19:46:14 GMT
Ale mi zajawka. Wiem tyle, co przedtem Mogli pokazać jak kogoś mordują, albo spychają ze schodów . To byłaby zajawka .
|
|
|
Post by lucy on May 7, 2021 11:27:56 GMT
Do obsady dołączyła Ece Dizdar (cwana Idil w Siyah Beyaz Ask)
|
|
|
Post by Atahan on May 7, 2021 11:52:42 GMT
Według Birsen jej postać ma namieszać między Ender, Yildiz i Hasanem, czyli będzie to zastępstwo za postać Sahiki. Podobno Fatih Aksoy chciał początkowo widzieć w tej roli Meryem Uzerli. ___ Do postaci Feride Taskin, którą gra Gulenay Kalkan Unluoglu początkowo typowana była Nebahat Cehre, jednak odmówiła zagrania. Różnica wieku jak w Televisie, bo nagle matka Cagataya stała się młodsza o 16 lat. Nebahat ma 77 lat, a Gulenay 61.
|
|
|
Post by lucy on May 7, 2021 12:37:55 GMT
Podobno Fatih Aksoy chciał początkowo widzieć w tej roli Meryem Uzerli. Według mnie po K1N Meryem się boi konfrontacji z reytingami. Kreuje się na nie wiadomo jaką gwiazdę, tymczasem ma na koncie tylko jedną wielką rolę. Śmiech na sali. Meryem wybrała projekt na pseudo-platformie, bo niedawno urodziła dziecko. Co do Nebahat to o jej wieku lepiej nie wspominać, bo aktorka się trzyma rewelacyjnie. Jakby była podłączona do agregatu z nektarem młodości.
|
|
|
Post by Atahan on May 7, 2021 15:28:22 GMT
Do obsady dołączyła Ece Dizdar Wcieli się w postać byłej kochanki Cagataya i matki jego dziecka.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 7, 2021 16:12:27 GMT
Według mnie po K1N Meryem się boi konfrontacji z reytingami. Kreuje się na nie wiadomo jaką gwiazdę, tymczasem ma na koncie tylko jedną wielką rolę. Śmiech na sali. Meryem wybrała projekt na pseudo-platformie, bo niedawno urodziła dziecko. Mi się natomiast wydaje, że producenci niespecjalnie chcą ją w swoich produkcjach. Karierę w Turcji zaczęła z przytupem od głównej roli w hitowym "Muhteşem Yüzyıl". Zagrała w trzech sezonach (równo 100 tureckich odcinkach) po czym kilka odcinków przed końcem trzeciego sezonu odeszła z serialu a nawet nie odeszła tylko uciekła. Producent opowiadał kiedyś, że czekali na nią z nagraniami, a ona nie zjawiła się. Potem okazało się, że uciekła do Niemiec. Ma problemy psychiczne, próbowała popełnić samobójstwo i koniec końców leczyła się psychiatrycznie. Scenarzyści jakoś wybrneli i jej postać została porwana a w czwartym sezonie zastąpiła ją Vahide Perçin. Choć producent mówił, że ma do niej wielki żal o to jak pożegnała się z serialem. Po kilku latach wróciła do Turcji i zagrała główną rolę w K1N. Okazała się klapa. Do tego Meryem była hejtowana i posądzana o to, że romansuje z partnerem czyt. Muratem Yıldırım. Następnie zagrała w kilkunastu odcinkach "Eskiya Dünyaya Hükümdar Olmaz", po czym nie wiem czy odeszła czy się z nią pożegnali i na tym skończyła się jej serialowa przygoda. W ogóle nie słuchać jakoby ktoś ją w ogóle chciał, oprócz teraz producenta "Yasak Elma". No teraz zagra w serialu dla Exxen - platformy, która nie oszukujemy się jest daleko w tyle za Netflixem czy Bulu TV. Osobiście mimo iż YE nie oglądam to wolałbym by właśnie tam zagrzała miejsce. Tak po za tym to wielką gwiazdę na pewno też zgrywa 😂
|
|
|
Post by lucy on May 7, 2021 16:31:41 GMT
Dzięki Liam za ciekawostki. Nigdy się Meryem zbytnio nie interesowałam i nie wiedziałam, że miała problemy psychiczne. kilka odcinków przed końcem trzeciego sezonu odeszła z serialu a nawet nie odeszła tylko uciekła. A "masz" może jej ostatnią scenę w WS? Tak w ogóle to ostatnio doszedł kolejny czynnik, który źle na nią rzutuje, a mianowicie, że ma dzieci ze związków pozamałżeńskich i każde z innej parafii. Pamiętam, że kiedy się media dowiedziały, że jest w ciąży po raz drugi, została mocno zlinczowana za złe prowadzenie się. Może Aksoy liczył na duży szum towarzyszący zaangażowaniu jej w Yasaku, stąd ta propozycja. Następnie zagrała w kilkunastu odcinkach "Eskiya Dünyaya Hükümdar Olmaz", po czym nie wiem czy odeszła czy się z nią pożegnali i na tym skończyła się jej serialowa przygoda. Czytałam kiedyś, że Meryem grała w 19 odcinkach tj. do końca sezonu 2016/2017. Chciała grać w kolejnym sezonie (przynajmniej do końca 2017 roku), ale Euro wtedy sporo podskoczyło w stosunku do TL, a jej apartament był opłacany w tej walucie. I Producent postanowił robić nowy sezon bez Meryem.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 7, 2021 16:59:03 GMT
Psychicznie wykończył ją partner, z którym ma pierwszą córkę plus fakt, bardzo ciężkiej pracy na planie. W zasadzie z sezonu na sezon "Muhteşem Yüzyıl" Meryem gasła. Bardzo, bardzo schudła, zaczęła robić jakieś dziwne miny. Ostatnią jej scenę znajdziesz w 100 odcinku, w minucie 1:47:12. W serialu wyjaśnili potem, że Hurrem wyjechała powozem do innego pałacu, do swoje córki Mihrimah w odwiedziny i nie dojechała tam bo została porwana. Po trzech odcinkach nieobecnosci postać wróciła (zrobili przeskok czasowy) ale już z twarzą Vahide Perçin. Przez te lata poszukiwał ją Bali Bey (Burak Özçivit) Nic nie miałem do Vahide Perçin, ale Meryem była w tej roli wyjątkowa. Tutaj setny odcinek: youtu.be/8LpGQpBN4NAA tutaj powrót Hurrem po latach z nową twarzą: youtu.be/dWpjpxKgbIg
|
|
|
Post by lucy on May 7, 2021 17:47:37 GMT
Dzięki Liam za linki. Psychicznie wykończył ją partner, z którym ma pierwszą córkę plus fakt, bardzo ciężkiej pracy na planie. W zasadzie z sezonu na sezon "Muhteşem Yüzyıl" Meryem gasła. Bardzo, bardzo schudła, zaczęła robić jakieś dziwne miny. Faktycznie wyglądała jakby była strasznie wycieńczona. A ten spadek wagi - masakra. Wcale się nie dziwię, że taki był finał jej związku z Turkiem. Inne kultury, inne zwyczaje - za duża przepaść, żeby się udało. Drugie dziecko Meryem ma z Amerykaninem. Co do Vahide to w niczym jej nie widziałam. Wszędzie czytam, że jest bardzo dobrą aktorkę, niestety w zestawieniu z Meryem wypadła wizualnie bardzo słabo jako Huryem. Nie mógł Savci znaleźć ładniejszej i młodszej aktorki na jej miejsce?
|
|
|
Post by Atahan on May 7, 2021 18:52:46 GMT
Według plotek do obsady ma dołączyć także znana z "Icimdeki Firtina" i "Wspaniałego stulecia" Merve Bolugur. Jej postać ma być antagonistką i ma namieszać w życiu Ender. Będzie to kolejne zastępstwo za Nesrin Cavadzade - informacje nie są jeszcze potwierdzone. Na razie to plotki. http://instagram.com/p/BQYCxkfD2s9
|
|
|
Post by lucy on May 7, 2021 18:55:44 GMT
Ło Jezusiczku. Czy Aksoy chce ośmieszyć Yasaka? Toż z tej aktorki się śmieje połowa internetów. Raczej nie wierzę, że to prawda, ale może się mylę.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on May 7, 2021 19:08:13 GMT
lucy, zmiana była drastyczna. Uwielbiałem Meryem w roli Hurrem, jej mimika, sposób bycia to było cudo. Nie wyobrażam sobie innej aktorki, gdyby mieli robić nowy serial o Hurrem. Tak samo jak teraz robią serial o Selimie Groźnym i Ayse Hafsie dla Exxen. Nie wyobrażam sobie innej aktorki niż Nebahat Çehre w tej roli. Wiadomo, że w MY Ayse Hafsa była już starsza, a w tym serialu będzie pokazana od początku jej historia, ale Hazal Filiz Küçükköse, ma zbyt sukowaty wygląd. Wiekowo Vahide Perçin mniej więcej pasowała. Jak się pojawiła to Hurrem miała ok. 45 lat a jak zmarła miała ok. 54 lat, Perçin miała wtedy 49 lat, niestety wyglądowo była duża przepaść. Szczególnie, że Meryem była wtedy naprawdę piękną kobietą (teraz niestety medycyna estetyczna zrobiła swoje 😖). Perçin ma w Turcji status gwiazdy. Widziałem ją tylko w "Muhteşem Yüzyıl" i "Anne" była w porządku, choć wielkim fanem jej nie jestem.
|
|