|
Post by Matthias on Sept 14, 2021 15:25:56 GMT
Reytingi za 13.09.2021 - PONIEDZIAŁEkТОТАL:1. Kalp Yarası (11 odcinek) - 5.49% ⬆ (+0.14) 4. Yasak Elma (111 odcinek) - 4.04% 🆕 АВ:3. Yasak Elma - 3.64% 🆕5. Kalp Yarası - 3.05% ⬇ (-0.02)
|
|
|
Post by lucy on Sept 14, 2021 19:36:28 GMT
Brawo Kalp Yarasi Letniak pokonał starego wygę
|
|
|
Post by Atahan on Sept 15, 2021 13:06:06 GMT
Ali Tutal dołączył do obsady.
|
|
|
Post by Alex on Sept 15, 2021 19:38:22 GMT
Caner i Emir dalej razem mieszkają i to już czwarty sezon, gdy aż się prosi, żeby ich wreszcie zparować. Nie, nie rób mi tego. To oni? Powiedz, że nie.
|
|
|
Post by Atahan on Sept 16, 2021 12:42:24 GMT
Alex , tak to oni. Emir (ten po lewej) pojawia się na stałe na początku II sezonu. Od 18. odcinka razem pracują, a kilka odcinków później Caner (ten po prawej) wyprowadził się od siostry, bo jak dobrze pamiętam Ender najpierw zaczęła sypiać z Halitem, który był mężem Yildiz, a później została żoną Alihana i wprowadziła się do jego domu. Więc gdzieś od ok. 25. odcinka mieszkają razem. W IV sezonie wyprowadzili się z biednego bloku i zamieszkali w rezydencji nad Bosforem. Razem zajmowali się firmą, którą otworzyła Yildiz. Na wszelakie imprezy też chodzą razem (w tym niektóre śluby). Niby jakieś tam podboje sercowe mają, ale żadne z nich nie ma na swoim koncie nawet jednego małżeństwa, a mówimy o "Yasak Elma". Melis Civelek, wiesz co robić. 112. Odcinek 1. Zwiastun www.youtube.com/watch?v=oJ5dlBAUSHA
|
|
|
Post by Alex on Sept 16, 2021 12:53:31 GMT
Emir (ten po lewej) pojawia się na stałe na początku II sezonu. Od 18. odcinka razem pracują, a kilka odcinków później Caner (ten po prawej) wyprowadził się od siostry, bo jak dobrze pamiętam Ender najpierw zaczęła sypiać z Halitem, który był mężem Yildiz, a później została żoną Alihana i wprowadziła się do jego domu. Więc gdzieś od ok. 25. odcinka mieszkają razem. W IV sezonie wyprowadzili się z biednego bloku i zamieszkali w rezydencji nad Bosforem. Razem zajmowali się firmą, którą otworzyła Yildiz. Na wszelakie imprezy też chodzą razem (w tym niektóre śluby). Niby jakieś tam podboje sercowe mają, ale żadne z nich nie ma na swoim koncie nawet jednego małżeństwa, a mówimy o "Yasak Elma". Melis Civelek, wiesz co robić. Nieee. Przecież ja jestem mistrzynią w shipowaniu nieshipowalnych shipów. Uwielbiam to robić. 😂 A to wątek idealny dla mnie. 😂 Swoją drogą Yasak to już ma takie układy u rtuka, że jak nie oni to kto? 😂
|
|
|
Post by Atahan on Sept 19, 2021 13:09:53 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Sept 21, 2021 15:55:43 GMT
Reytingi za 20.09.2021 - PONIEDZIAŁEKТОТАL:1. Kalp Yarası (12 odcinek) - 6.11% ⬆ (+0.62) 4. Yasak Elma (112 odcinek) - 4.09% ⬆ (+0.05) АВ:2. Kalp Yarası - 4.00% ⬆ (+0.95) 4. Yasak Elma - 3.63% ⬇ (-0.01)
|
|
|
Post by Atahan on Sept 22, 2021 11:19:48 GMT
Od dwóch dni lider w trendach na YouTubie.
|
|
|
Post by lucy on Sept 22, 2021 20:05:16 GMT
Fajny plakat..
|
|
|
Post by Atahan on Sept 27, 2021 14:56:21 GMT
"Yasak Elma" zdobył nominację do nagrody "Złotej Palmy 2020" w kategorii "Najlepszy serial telewizyjny", która jest wręczana podczas konkursu głównego na Międzynarodowym Festiwalu Filmowym w Cannes. Zwycięzcą został jednak "Kurulus: Osman".
Aktualnie grający: Şevval Sam ........................ Ender Çelebi ......................... 1- Eda Ece ........................ Yıldız Yılmaz Kuyucu ......................... 1- Vildan Vatansever ......................... Aysel ........................... 1- Barış Aytaç ........................ Caner Çelebi ......................... 2- Serkan Rutkay Ayıköz ......................... Emir Yüksel......................... 3, 14- Melisa Doğu ..................... Asuman Yılmaz ....................... 8-9, 16, 23-24, 35-43, 48-56, 69- Kuzey Gezer..................... Halit Can Argun ....................... 51-102, 104- Bahtiyar Memili ......................... Sedai ......................... 86- Berk Oktay ........................ Çağatay Kuyucu ......................... 86- Emre Dinler ............................ Ömer Kurtoğlu .......................... 102- Ece Dizdar .......................... Feyza Üstündar .......................... 110- Biran Damla Yılmaz .......................... Kumru Yıldırım .......................... 111- Murat Aygen .......................... Doğan Yıldırım .......................... 111- Yasmin Erbil .......................... Canan .......................... 111- Erdal Bilingen .......................... Çetin .......................... 111- Ali Tutal .......................... N. Kurtoğlu .......................... 112- Gizem Denizci .......................... Gülnaz Kurtoğlu .......................... 112-
Byli aktorzy: Talat Bulut ......................... Halit Argun ......................... 1-85 Şafak Pekdemir ........................ Zehra Argun ......................... 1-110 Nesrin Cavadzade ........................ Şahika Ekinci ......................... 44-56, 58-108 Gökhan Alkan ......................... Kerim İncesu ......................... 72-85 Barış Kılıç ......................... Kaya Ekinci ......................... 37-85, 106-110 Doğaç Yıldız ......................... Yiğit Ekinci ......................... 42-81, 84-85 Erdal Özyağcılar ........................ Hasan Ali Kuyucu ......................... 86-110
Gülenay Kalkan Ünlüoğlu ........................ Feride Taşkın ........................ 86- Buçe Buse Kahraman ......................... Lila Argun 2 ......................... 48-80, 86 İlber Uygar Kaboğlu ......................... Erim Argun 1 ......................... 1-34, 37-74 Nilperi Şahinkaya ........................ Cansu Yıldırım ........................ 93-108 Mehmet Pamukçu ............... Sıtkı ........................... 1-86, 88-92 Ahmet Haktan Zavlak ......................... Erim Argun 2 ......................... 75-86 Hakan Karahan ......................... Nadir Kılıç ......................... 57-71 Tuvana Türkay ......................... Leyla Çelebi ......................... 49-70 Nilgün Türksever ......................... Zerrin Taşdemir ......................... 1-46, 64-67 Sinan Eroğlu......................... Hakan Kurtuluş 1 .........................1-13 Ahmet Kayakesen ......................... Hakan Kurtuluş 2 ......................... 14-46 Ayşegül Çınar ......................... Lila Argun 1 ......................... 1-47 Onur Tuna ......................... Alihan Taşdemir ......................... 1-46 Sevda Erginci ......................... Zeynep Yılmaz Taşdemir ......................... 1-46 Erdem Kaynarca ......................... Dündar ......................... 27-40 Tolga Sala ......................... Kurban ......................... 27-40 Sarp Can Köroğlu ......................... Atakan Kemal Karaca ......................... 15-37 Zeynep Bastık ......................... İrem ......................... 23-33, 69 Ebru Şahin ......................... Hira ......................... 14-23 Yeliz Şar ......................... Defne ......................... 14-19 Gün Akıncı ......................... Cem Uzun......................... 10-21 Kıvanç Kasabalı ......................... Sinan Saygın......................... 1-14 İrem Kahyaoğlu ......................... Şengül Doğan ......................... 1-14 Tuğçe Koçak ......................... Lal Uzun ......................... 1-12, 14 Can Nergis ........................ Mert Kara ......................... 74-100 Mert Altınışık ......................... Mahmut ......................... 86-101
|
|
|
Post by Matthias on Sept 27, 2021 16:39:58 GMT
Dzięki Atahan . Baris wraca do Yasaka w październiku?? W końcu - serial mu ściągają z anteny .
|
|
|
Post by Atahan on Sept 27, 2021 17:34:07 GMT
|
|
|
Post by Atahan on Sept 28, 2021 12:25:36 GMT
#YasakElma wczoraj na 2. miejscu w trendach w Turcji. W trendach znaleźli się także zmarli w poprzednim sezonie #Sahika i #Halit. Fandom po wczorajszym odcinku spekuluje, że któreś z nich zmartwychwstanie. Wśród podejrzanych do zmartwychwstania są także Nadir i Hasan Ali. Ankieta jest dostępna na oficjalnym profilu serialu na YouTubie. Ciekawe, czy to tylko zabawa z fanami czy naprawdę np. HALIT zmartwychwstanie. Wczorajszy odcinek liderem w rankingu Somera
|
|
|
Post by Matthias on Sept 28, 2021 14:44:04 GMT
Reytingi za 27.09.2021 - PONIEDZIAŁEKТОТАL:1. Kalp Yarası (13 odcinek) - 6.16% ⬆ (+0.05) 3. Yasak Elma (113 odcinek) - 5.03% ⬆ (+0.93) АВ:3. Yasak Elma - 4.32% ⬆ (+0.69)
4. Kalp Yarası - 3.85% ⬇ (-0.15)
|
|
|
Post by Atahan on Oct 1, 2021 20:19:58 GMT
Kumru i Cagatay przez 3 odcinki 5 sezonu... Podczas, gdy w innych serialach ciężko o jeden pocałunek przez 50 odcinków Melis Civelek leci ostro ze zdradą Cagataya. Obstawiamy, za ile RTUK się zbulwersuje? Alex, Matthias,
Z dodatkowych smaczków przez wszystkie 3 dotychczasowe odcinki nowego sezonu przewinęła się między wierszami Sahika, miło że scenarzystka nie wymazała jej całkowicie ze scenariusza, a bohaterowie dalej o niej rozmawiają.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 2, 2021 12:17:50 GMT
Atahan obstawiam, że w październiku sypną karą Yasaczkowi . No bo jak tak może być . Chyba, że RTUK już się poddał
|
|
|
Post by lucy on Oct 2, 2021 15:55:40 GMT
Aaaa, to teraz wiem skąd te spadki w Yasaku. Turcy kochają przemoc, intrygi, krzyki i cierpienie, no sceny "intymne" ich żenują. Pewnie widząc "goliznę", pocałunki i łóżko, przełączali szybko na inne kanały. I RTYK pewnie jest zasypany skargami, więc będzie walił kary.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Oct 2, 2021 16:00:24 GMT
Ale jakie spadki, skoro serial zanotował w ostatnim odcinku spory wzrost?
|
|
|
Post by lucy on Oct 2, 2021 16:18:20 GMT
Ale jakie spadki, skoro serial zanotował w ostatnim odcinku spory wzrost? Trochę źle to napisałam : a chodziło mi, że ciągle jest za letniakiem, a powinien go zepchnąć w kąt.
|
|
|
Post by Atahan on Oct 2, 2021 16:47:05 GMT
Odcinki 111-112 były zwykłą paplaniną, gdzie między wierszami wpleciono nową macochę Omera. Jak Yildiz była idiotką, tak w 5. sezonie jest debilką do potęgi n-tej, co podsumowała nawet Ender. W zeszłym sezonie było to samo. Melis zanim wprowadziła akcję zrobiła kilka początkowych odcinków 'o niczym'. Wyjątkiem był jedynie 3. sezon, gdzie od razu ruszyła z intrygami, bo nie wiedziała, jak widownia zareaguje na brak Zeynep i Alihana. Od 113. odcinka rusza akcja. Yildiz już wie, że mąż ją zdradza (i ją to bardzo zaskoczyło swoją drogą, chociaż dwa odcinki wcześniej krzyczała do Feyzy, że sypia z jej mężem), a Dogan wie, że chodzi o jego córusię. Ender dostała prawie zawału, gdy jej przypuszczenia okazały się prawdziwe i zobaczyła na zdjęciach ktosia, który jednak wcale nie umarł. Pytanie, kto wróci do obsady: Hasan Ali, czy Halit? Bo Sahika, mimo że jest wspominana w każdym odcinku nie wróci, bo Nesrin ma inną rolę. Oprócz tego Feyza kręci powolutku swoje plany i mamy pierwszego męskiego intryganta w postaci Cagataya, który bawi się z Ender w kotka i myszkę, nie wiedząc, że Dogan już na niego ostrzy ręce. W międzyczasie Omer z pomocą chłopaków i Ender próbują rozwalić małżeństwo Gulnaz. Akcja zaczęła się zagęszczać, więc i wyniki powinny już rosnąć. Scenarzystka już nie raz podniosła go z 4-5% do 8-9%.
A z Yildiz to już robią autentycznie taką typową blondynkę z kawału, takiej protagonistki to nawet w komediach romantycznych się nie znajdzie. Całymi dniami nic nie robi, a jak Ender jej powiedziała, żeby przyjechała do restauracji na kawę to jej powiedziała "Nie dzisiaj, jestem zmęczona.". Druga do kolekcji jest jej matka.
|
|
|
Post by Alex on Oct 2, 2021 17:45:38 GMT
Obstawiamy, za ile RTUK się zbulwersuje? Może rtuk uznał, że żadne kary już nie zadziałają... Swoją drogą strasznie dziwnie mi się patrzy na sceny łóżkowe w wykonaniu tureckim. Jak ostatnio oglądałam Aşk 101 i Burcu i Kemal leżeli w samej bieliźnie w łóżku to aż sama miałam wrażenie, że nie powinnam na to patrzeć. 🙈 Także nie dziwię się chyba tym skargom składanym przez widzów do rtuka. Jak się widzi same pocałunki w czółko to ciężko się później przestawić... Miałam jeszcze nie pisać, ale może jak napisze to się bardziej zmobilizuję do oglądania. Atahan, no namówiłeś mnie. 😂 Zaczęłam Yasaka. Nie wiem co mi odbiło, ale jeśli dotrwam do tego 110 odcinka to będzie mi się należał medal. W końcu cały czas się upierałam, że nigdy w życiu nie zacznę serialu który ma powyżej 100 odcinków. A u Yasaka jeszcze nawet końca nie widać. Może z 200 dobije. 🤦♀️
|
|
|
Post by Matthias on Oct 2, 2021 18:13:56 GMT
Alex powodzenia Alex. 1 i 2 mnie jakoś nie poruszył, aż tak bardzo. Od 3 sezonu dopiero się zaczyna zabawa jak dla mnie
|
|
|
Post by Atahan on Oct 2, 2021 18:58:22 GMT
Alex , to żeś mnie teraz zaskoczyła. Ja tylko czekam, jak będzie komentować odcinki i Yildiz, bo ona jest jedyna w swoim rodzaju.
Sezon 1 to bardziej wprowadzenie i ma w sobie sporo romansu, chociaż pod koniec sezonu zaczyna się już robić opera mydlana. Od 2. sezonu jest już opera mydlana na bogato, jeśli chodzi o zdrady, romanse i śluby. Przez początek 3. sezonu znika wątek romantyczny, który wraca w okolicach 60. odcinka i jako tako utrzymuje się do dziś, a piszę jako tako, bo od 3. sezonu nie ma ani jednej stricte pary, przy której wiemy, że oni na końcu będą razem. Po pierwsze tu nie ma końca, a po drugie nawet jak się zejdą, to się rozejdą. Ale uwierz mi, jest momentami grubo, ale to tyle ode mnie, będę czekać aż będziesz opisywać swoje wrażenia, bo mam nadzieję, że nie zachowasz dla siebie reakcji na to dzieło.
|
|
|
Post by Atahan on Oct 5, 2021 13:35:16 GMT
|
|
|
Post by Alex on Oct 5, 2021 15:24:10 GMT
Atahan, Matthias, czekam na tę - jakby to powiedziała pewna osoba 😏 - patolę od 3 sezonu. 😂 Może od tego trzeba było zacząć... Ale bardzo lubię Sevdę i Onura, więc jadę od początku. Dzisiaj się w końcu wezmę za kolejny odcinek, bo odkąd wyszło 911 to ciężko mi się zmobilizować do oglądania dizi, mimo że to tylko jeden odcinek tygodniowo. Jak skończę pierwszy sezon to wrócę z komentarzem. 😂
|
|
|
Post by Matthias on Oct 5, 2021 15:37:29 GMT
Reytingi za 04.10.2021 - PONIEDZIAŁEKТОТАL:1. Kalp Yarası (14 odcinek) - 7.06% ⬆ (+0.90) 2. Yasak Elma (114 odcinek) - 5.98% ⬆ (+0.95) АВ:1. Yasak Elma - 5.54% ⬆ (+1.22)
5. Kalp Yarası - 3.94% ⬆ (+0.09)
|
|
|
Post by lucy on Oct 6, 2021 10:36:19 GMT
Podobno córka słynnego komika, prezentera i prowadzącego wiele programów rozrywkowych Mehmeta Alego Erbila, Yasemin Erbil, odeszła z serialu. Nie udało się jej na dużej zagnieździć w obsadzie, bo jej aktorstwo nie spodobało się zespołowi.
|
|
|
Post by lucy on Oct 6, 2021 15:17:46 GMT
Dołączyła kolejna aktorka. Zagra Arzu, dziewczynę Dogana (Murat Aygen).
|
|
|
Post by Atahan on Oct 6, 2021 15:30:07 GMT
Oprócz Nihan Aypolat, do obsady dołączyła także Yesim Alic, która wcieli się w postać Zelihy - prawniczki rozwodowej w klasie wyższej. Czyli w najbliższych odcinkach koniec trzeciego małżeństwa Yildiz.
|
|