|
Post by Atahan on Jun 9, 2022 16:00:59 GMT
Atahan - zapewne skaczesz ze szczęścia . totalnie mi to wisi, bo nie oglądam telewizji, a z YE i tak jestem na bieżąco, ale fajnie, że więcej osób go obejrzy
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 9, 2022 17:47:20 GMT
No to tvp ma zapełnioną ramówkę na najbliższe 7 lat.
|
|
|
Post by lucy on Jun 9, 2022 18:21:23 GMT
To, czy wyemitują wszystkie sezony będzie najpewniej zależeć od oglądalności.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 9, 2022 21:20:44 GMT
To, czy wyemitują wszystkie sezony będzie najpewniej zależeć od oglądalności. Wystarczą te dwa w którym grała Sevda i Onur.
|
|
|
Post by lucy on Jun 10, 2022 11:39:30 GMT
Matthias, ja bym Sevdę i Onura bardziej wyeksponowała w poście 1. Jak by nie patrzeć byli protami w 1 i 2 sezonie, a ich nazwiska gubią się w tłumie innych i trudno znaleźć. Szukałam i szukałam... i aż musiałam skorzystać z Ctrl+F. Na taki opis trafiłam w necie. " Zakazany owoc" to historia dwóch sióstr Yildiz and Zeynep Yilmaz, które mieszkają razem w biedniejszej części Stambułu. Pomimo więzów krwi, dziewczyny różnią się diametralnie. Yildiz marzy o wystawnym życiu u boku bogatego mężczyzny, Zeynep natomiast potrafi czerpać radość z prostych przyjemności. Jej głowy nie zaprząta ich status finansowy. W przeciwieństwie do siostry, Zeynep czuje się szczęśliwa tu, gdzie jest.
Życie sióstr wywraca się do góry nogami, kiedy na ich drodze pojawiają się wpływowi mężczyźni i wprowadzają je do swojego świata."
|
|
|
Post by Matthias on Jun 10, 2022 17:59:59 GMT
💥Według Birsen Altuntas, producent Fatih Aksoy negocjuje z Sevval Sam, przekonując ją do pozostania w serialu Zakazany owoc. Czy to zadziała, dowiemy się w najbliższej przyszłości. Póki co wiadomo na pewno, że Berk Oktay opuści obsadę serialu. Również w ostatnim odcinku piątego sezonu serialu Inci Pars Ozgurgun pojawi się jako znajoma Ender. Aktorka zrobiła sobie przerwę w karierze aktorskiej i wróci na ekrany w nowym sezonie serialu Zakazany owoc.
|
|
|
Post by lucy on Jun 12, 2022 20:28:40 GMT
Zakazany owoc - Odcinek 1 - StreszczenieYilidz i Zeynep to dwie siostry mieszkające razem w ubogiej dzielnicy Stambułu. Yildiz marzy o bogatym życiu i wierzy, że pewnego dnia spotka księcia z bajki i bogato wyjdzie za mąż. Pewnego razu poznaje Ender Argun, kobietę z wyższych sfer. Ta zatrudnia ją w swym domu jako kelnerkę i daje jej dodatkowe zadanie: ma uwieść jej męża, kobieciarza ze złą reputacją, aby mieć dowód, że mąż ją zdradza. W ten sposób Ender uchroni swój majątek przy rozwodzie... Czy Yildiz podejmie tę ryzykowną grę? ( LINK)
|
|
|
Post by Matthias on Jun 14, 2022 16:33:20 GMT
📌 Reytingi za 13.06.2022: - PONIEDZIAŁEK ТОТАL:1. Yasak Elma (146 odcinek, FINAŁ SEZONU) - 5.91% ⬆ (+0.07%)
8. Hakim (10 odcinek, FINAŁ) - 2.50% ⬆ (+0.21) 23. Emanet (401 odcinek) - 1.58% ⬆ (+0.27%) АВ:1. Yasak Elma (FINAŁ SEZONU) - 5.23% ⬆ (+0.88%)
4. Hakim (FINAŁ) - 3.15% ⬆ (+0.22) 48. Emanet - 0.60% ⬆ (+0.16%)
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 15, 2022 16:49:15 GMT
Oby wakacyjna pora nie przyczyniła się do słabych wyników oglądalności. Rok temu tureckie seriale w okresie wakacyjnym wiele straciły, a możliwe że telewizyjna Dwójka zakupiła na początek tylko 1. sezon, to bodajże ok. 40 odcinków czyli idealnie na wakacje. Swoją drogą bardziej od YE cieszy mnie, że TVP zakupiło coś wreszcie po raz pierwszy z Calinos. Może przyjdzie i pora na 'Kadin' 😍
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jun 15, 2022 17:13:53 GMT
Jestem bardzdzo ciekawa.
|
|
|
Post by lucy on Jun 17, 2022 11:24:46 GMT
Może przyjdzie i pora na 'Kadin' 😍 Osobiście wątpię, ale Kadin się pewnie pojawi na Disneyu+. Liam, zamierzać oglądać Yasaka?
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 18, 2022 10:50:32 GMT
Osobiście wątpię, ale Kadin się pewnie pojawi na Disneyu+. Nie był bym takim optymistą co do pojawiania się tureckich seriali na Disney+ w Polsce. Liam, zamierzać oglądać Yasaka? Obejrzę początek, ale dla mnie serial pojawił się za późno w Polsce, a mianowicie nie oglądam już tureckich seriali.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 18, 2022 18:39:11 GMT
💥Eda Ece powiedziała dziennikarzom, że Sevval Sam nie pożegnała się jeszcze z zespołem serialu „Zakazany owoc”. Producent Fatih Aksoy zgodził się z aktorką, że po miesiącu (jak wróci z wakacji) wrócą, aby rozważyć jej udział w następnym sezonie.
|
|
|
Post by lucy on Jun 19, 2022 12:11:45 GMT
Nie był bym takim optymistą co do pojawiania się tureckich seriali na Disney+ w Polsce. Why?
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 20, 2022 9:31:46 GMT
Nie był bym takim optymistą co do pojawiania się tureckich seriali na Disney+ w Polsce. Why? Europa jest dzielona na dwa obozy, wschód i zachód. My zawsze jesteśmy pod względem platform streamingowych traktowani jak Słowacja, Czechy, Rumunia itp. Start danej platformy zawsze na końcu, biedniejsza oferta... Nawet jeśli tureckie seriale pojawią się u nas na Disney+ to pewnie jedynie z napisami. Plus dochodzi do tego raczej to, że widownia tureckich seriali i subskrybenci Disney+ jest raczej inna. Może się skończyć jak z Netflixem w Polsce a mianowicie zaczęli dodawać tureckie seriale na licencji ale przeszły bez żadnego echa i teraz trudno szukać tam kolejnych tureckich seriali na licencji.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jun 20, 2022 10:40:13 GMT
Liam, dokładnie. Disney+ będzie działał jak Netflix i wrzucał to, co się sprzedaje na danym rynku, a nie wszystkim to samo.
|
|
|
Post by lucy on Jun 20, 2022 12:17:39 GMT
Nawet jeśli tureckie seriale pojawią się u nas na Disney+ to pewnie jedynie z napisami. Plus dochodzi do tego raczej to, że widownia tureckich seriali i subskrybenci Disney+ jest raczej inna. Może się skończyć jak z Netflixem w Polsce a mianowicie zaczęli dodawać tureckie seriale na licencji ale przeszły bez żadnego echa i teraz trudno szukać tam kolejnych tureckich seriali na licencji. To ja aż taką pesymistką nie jestem (choć też uważam, że lektora pl prawdopodobnie nie będzie). Tym bardziej, że Netflix musiał kupować prawa do emisji seriali tureckich, a Disney+ po nie sięgnie do własnej szuflady. Widownia na platformach też się ciągle zmienia, w tym różnicuje (dochodzą fani gatunków mniej powszechnych na platformach), także fakt, ze kilka lat temu seriale tureckie były kompletnie niezauważane dla abonentów Netflixa wcale nie musi mieć przełożenia na czasy obecne. Zresztą Netflix sięgnął do worka z turkiszami chyba po omacku, bo seriale, które wybrał to był w strzał w kolano. Nie były one dobrze dobrane ani dla ówczesnego widza typowo streamingowego, ani dla widza, który w tamtym czasie znał już i lubił dizi tureckie. Pewnie Disney+ wrzuci na platformę w PL jakiś turkisz na próbę i zobaczy.
|
|
|
Post by Mavi on Jun 21, 2022 14:24:36 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jun 21, 2022 15:06:55 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jun 22, 2022 15:10:11 GMT
Wygląda na to, że TVP zakupiło z góry III. sezony serialu łącznie 223 odcinki.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 22, 2022 15:20:48 GMT
To sobie ten serial dłuuuuugo poleci
|
|
|
Post by Mavi on Jun 22, 2022 15:24:06 GMT
To nawet Goksiu się do naszej tv załapie.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jun 22, 2022 16:12:47 GMT
To nawet Goksiu się do naszej tv załapie. Nie wiadomo czy tvp kupi od razu wszystkie sezony.
|
|
|
Post by lucy on Jun 22, 2022 16:21:42 GMT
To nawet Goksiu się do naszej tv załapie. Mavi, nic tylko oglądać. Masz dwóch ulubieńców w jednym seriali. Rozpuścisz się nam.
|
|
|
Post by Mavi on Jun 22, 2022 16:23:28 GMT
To nawet Goksiu się do naszej tv załapie. Nie wiadomo czy tvp kupi od razu wszystkie sezony. Kupili 3 sezony, więc Goksiu się łapie, bo się pojawił w 72 odcinku, a trzeci sezon ma 74 odcinki (przerwany przez pandemię).
|
|
|
Post by Mavi on Jun 22, 2022 16:28:49 GMT
To nawet Goksiu się do naszej tv załapie. Mavi , nic tylko oglądać. Masz dwóch ulubieńców w jednym seriali. Rozpuścisz się nam. : Akurat to, co chciałam zobaczyć z owocowego uniwersum, to obejrzałam, kiedy były jeszcze dostępne napisy do dwóch sezonów, czyli jakoś w kwietniu 2020. Nie wiem, czy będę oglądać, bo w tv nie da się przewinąć Yildiz i Siwego.
|
|
|
Post by lucy on Jun 22, 2022 16:35:25 GMT
Nie wiem, czy będę oglądać, bo w tv nie da się przewinąć Yildiz i Siwego. Odcinki będą na pewno dostępne w necie (w tym na VOD), więc będziesz mogła.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jun 22, 2022 17:13:04 GMT
Mavi , nic tylko oglądać. Masz dwóch ulubieńców w jednym seriali. Rozpuścisz się nam. : Akurat to, co chciałam zobaczyć z owocowego uniwersum, to obejrzałam, kiedy były jeszcze dostępne napisy do dwóch sezonów, czyli jakoś w kwietniu 2020. Nie wiem, czy będę oglądać, bo w tv nie da się przewinąć Yildiz i Siwego. Mavi, sweetheart! Wiedziałam, że odnajdę w Tobie bratnią duszę!
|
|
|
Post by Mavi on Jun 22, 2022 17:13:40 GMT
lucy , ja staram się nie oglądać seriali w tv przez to, że są kiepsko cięte. Na przykład, oglądałam KS i odcinek kończył się w momencie, kiedy Kemal robił sobie herbatę w kuchni. Do prawdy fascynujące zakończenie odcinka, aż się chciało oglądać kolejny. Oglądałam też w bułgarskiej telewizji Doktorka i tam też cięte w kijowych momentach. Że tak powiem cały emocjonalny kisiel w gaciach znika na tych ich zakończeniach. Trepka
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jun 22, 2022 17:30:43 GMT
Mavi , a ja z kolei wolę czasami, jak serial kończy się w „zwykłej” scenie, a nie robienie widza w balona i ucinanie odcinka w najlepszym momencie. A na Kemala w końcu zawsze czyhał Emir i mógł go dopaść nawet w trakcie robienia herbaty. Wiadomo, emocje są fajne, ale z drugiej strony chyba właśnie na tym polegał fenomen „Gorzkiej zemsty”, że była tak napisana, że to najważniejsze działo się w trakcie odcinka, a nie na początku i końcu… I uwielbiałam to uczucie, jak oglądałam w tv, scena była niespecjalnie dramatyczna, czyli taka zwykła, a tu nagle pojawiało się logo RTI, „salida” (tak to chyba się nazywa?), muzyczka i lektor dziękował za uwagę informację o wersji polskiej i kto ją czytał.
|
|