|
Post by Alex on Feb 15, 2021 12:35:18 GMT
Tak mało odcinków ma serial, a takie ciekawe rzeczy cię omijają. Do nadrobienia w jeden dzień. Dla mnie każdy serial, który ma powyżej 50 odcinków jest za długi, taka optymalna ilość to gdzieś w przedziale 30-40. No ale Yasak już od dłuższego czasu za mną chodzi, więc kto wie... Może kiedyś. Dla przykładu SAK miałam w planach ponad rok, raz sobie włączyłam, ale po 15 minutach stwierdziłam, że trochę nudne i wybrałam chyba wtedy "Gunesi beklerken" albo "Muhtesem ikili". Teraz skończyłam GK i znowu SAK wrócił na tapetę (po roku albo i dłużej, bo w międzyczasie zdążyłam obejrzeć GB, Fazilet, Soz i MD), włączyłam sobie wczoraj pierwszy odcinek i mi się spodobał. Może na Yasaka też przyjdzie czas Nie miałam pojęcia, że Sarp Can Köroglu tutaj grał. I Ebru Sahin chyba też widziałam? Co do parek to niby wiedziałam, że tam się sporo dzieje, ale żeby aż tak? No otwarte kobiety są, szczególnie na starszych i pewnie nieźle ustawionych... Leyla i Hilmi. On ją zgwałcił? I dlaczego Zeynep chciała zabić Dundara? Chyba ślub mieli brać... Rozbawiła mnie parka Ender i Trener to chyba nawet trójkąt nie parka. Tak z ciekawości. Była tam chociaż jedna normalna para? Która była ze sobą od początku do końca bez żadnych skoków w bok i zakochiwania się, co chwilę w innym/innej?
|
|
|
Post by Atahan on Feb 15, 2021 13:45:27 GMT
Może na Yasaka też przyjdzie czas Jakby kiedyś przyszedł, to wiesz, że na wszystkie, najbardziej zawiłe, pytania odpowiem. Nie miałam pojęcia, że Sarp Can Köroglu tutaj grał. I Ebru Sahin chyba też widziałam? Tak, Sarp wcielał się w postać Atakana Kemala Karaca i grał w odcinkach 15-38. Jak widać na filmiku został mężem najstarszej córki męża swojej byłej żony, co i tak mu nie przeszkadzało, żeby flirtować, całować się z byłą. Biedna Blondi Yildiz, pod jednym dachem z dwoma mężami mieszkała. A Ebru Sahin miała swoje 5 minut w okolicach odcinków 15-20. Była córką przyjaciółki siostry Alihana, w którym się zakochała. On chyba wtedy wracał do Zeynep, ale chyba też trochę nie, a Zeynep tak trochę była z Alihanem, ale też trochę w rezerwie trzymała Cema, nie wiem po co. Cem był w ogóle bratem byłej kochanki Alihana - Lal. I zdążył się już rozwieść, nawet syna ma. Co do parek to niby wiedziałam, że tam się sporo dzieje, ale żeby aż tak? No otwarte kobiety są, szczególnie na starszych i pewnie nieźle ustawionych... Ale tu wszyscy są nieźle ustawieni. W innych serialach to jest chociaż ona biedna, on bogaty, a jak patrzysz na te scenki w filmiku, który zrobiłem, to same rezydencje, apartamenty, biurowce i co jedna, albo większe pierścionki, albo sukienki od projektantów, którym materiału brakło do szycia. Zawsze mnie bawi, jak styliści je poubierają w takie kuse, bardzo krótkie sukienki, a one później się co chwilę poprawiają na tych scenach. Oj tam, już od razu na starszych. I dlaczego Zeynep chciała zabić Dundara? Chyba ślub mieli brać... [/quote] Zgwałcił, a Leyla to w ogóle była jedyna w swoim rodzaju. Tu się go bała, tu się zachowywała, jakby nigdy nic, tu cnotka, to co 5 odcinków z innym. Zeynep chciała zabić Dundara, bo ją porwał. Ale ona też taka święta nie jest, bo tuż przed ślubem uciekła sprzed ołtarza na lotnisko, żeby powstrzymać wylot Alihana do USA. On i tak nie poleciał, mogła spokojnie brać ślub z innym. Rozbawiła mnie parka Ender i Trener to chyba nawet trójkąt nie parka. A Ender nawet nie wiedziała, że była z trenerem. Dowiedziała się jakieś 5 odcinków później. To była jedna z intryg Sahiki. Tak z ciekawości. Była tam chociaż jedna normalna para? Która była ze sobą od początku do końca bez żadnych skoków w bok i zakochiwania się, co chwilę w innym/innej? Nie, chyba nie. Teraz mi się jeszcze przypomniało, że największego popapranego związku tu nie wstawiłem, czyli pięciokąt sprzed lat, a ty tutaj pytasz o normalny związek. Yildiz - ona jest przykładem normalnych związków, ile tam się partnerów nazbierało? 1.
|
|
|
Post by Alex on Feb 15, 2021 14:30:00 GMT
Była córką przyjaciółki siostry Alihana, w którym się zakochała. On chyba wtedy wracał do Zeynep, ale chyba też trochę nie, a Zeynep tak trochę była z Alihanem, ale też trochę w rezerwie trzymała Cema, nie wiem po co. Cem był w ogóle bratem byłej kochanki Alihana - Lal. On to też kochliwy był Ale w sumie Zeynep nie lepsza, więc idealnie do siebie pasowali. No dla mnie zdrada zazwyczaj przekreśla parkę, a takie cuda jak tutaj to już w ogóle. Ale tu wszyscy są nieźle ustawieni. Na rozwodach i podziałach majątków się dorobili sukienki od projektantów, którym materiału brakło do szycia Zawsze się nad tym zastanawiałam i faktycznie może tak być, że materiału zabrakło. Zawsze mnie bawi, jak styliści je poubierają w takie kuse, bardzo krótkie sukienki, a one później się co chwilę poprawiają na tych scenach. Nie dziwię się Sama miałam kiedyś taką krótką kieckę i teraz już jej nie mam, bo nie dość, że była za krótka i źle się w niej czułam to w dodatku była też podatna na wiatr Swoją drogą Turcy to ze skrajności w skrajność. Jak nie sukienki do kolan i zakrywanie wszystkiego to dekolty do pępka i długość ledwo pozwalająca na zakrycie tyłka. I tak kobiety chodzą do pracy. Oj tam, już od razu na starszych. Nie no, mógłby być jedynie jej ojcem, jakby się postarał to może i dziadkiem, więc wcale nie takich starszych. Ale ona też taka święta nie jest, bo tuż przed ślubem uciekła sprzed ołtarza na lotnisko, żeby powstrzymać wylot Alihana do USA. Oo, a takie akcje uwielbiam Tu się niby rozstają, a cały czas za sobą biegają, wiem, że przyciąganie i tak dalej, ale to mnie niemiłosiernie denerwuje. A Ender nawet nie wiedziała, że była z trenerem. Dowiedziała się jakieś 5 odcinków później. Tu mnie rozczarowałeś :/ A jakie są powiązania między Yildiz, Ender i Sahiką? Yildiz - ona jest przykładem normalnych związków Zdecydowanie Jedna miłość na całe życie A z Alihanem to ona nic? Myślałam, że próbowała go odbić Zeynep...
|
|
|
Post by Atahan on Feb 15, 2021 15:02:06 GMT
A jakie są powiązania między Yildiz, Ender i Sahiką? Ekhem... (uznajmy, że to takie chrząknięcie przed rozpoczęciem dłuższej wypowiedzi...) Przede wszystkim stały wszystkie trzy przed ołtarzem razem z Halitem, ale... 1. Ender i Yildiz były żonami Halita. 2. Sahika została narzeczoną Halita, kiedy Yildiz dalej była jego żoną i na dodatek była w ciąży. 3. Sahika uwodziła Kerima, gdy ten był w związku z Yildiz. 4. Sahika uwodziła Cagataya, gdy ten był w związku z Yildiz. 5. Sahika zamordowała Nadira i została jego żoną, gdy ten był narzeczonym Yildiz. 6. Sahika została szwagierką Ender, gdy ta wzięła ślub z Kayą. 7. Ender była żoną przyszłego szwagra Yildiz. 8. Sahika jest ciotką syna Ender. 9. Sahika namówiła syna Ender (swojego bratanka) na ślub z siostrą swojego brata. 10. Ender sypiała z Halitem, gdy ten dalej był mężem Yildiz. 11. Sahika doprowadziła do rozwodu Yildiz i Halita za pomocą Leyli. 12. Sahika doprowadziła do rozwodu swojego brata i Ender. 13. Yildiz ujawniła romans Ender i Sinana. Ten chwilę później wziął ślub z byłą pasierbicą swojej kochanki. 14. Ender chciała doprowadzić do rozwodu Yildiz i Halita, gdy dowiedziała się, że Kemal jest jej byłym mężem. 15. Ender jako jedyna wierzyła Yildiz, że Halit Can jest synem Halita - pomogła jej odzyskać syna. 16. Sahika zostanie żoną (dzisiaj) ojca męża Yildiz po tym, jak zmartwychwstała. 17. Sahika próbowała zabić Ender. 18. Yildiz była macochą drugiego syna Ender. 19. Ender za pomocą Yildiz wrobiła jej kuzynkę w 'romans' z pierwszym mężem Yildiz i ówczesnym mężem jej pasierbicy. Może jeszcze coś mi się wspomni. Zdecydowanie Jedna miłość na całe życie A z Alihanem to ona nic? Myślałam, że próbowała go odbić Zeynep... Yildiz i Zeynep to były takie prawdziwe siostry, na dobre i złe. Yildiz była wściekła na Alihana, gdy się dowiedziała, że związał się z Ender. Nigdy nie traktowała go jak mężczyznę... w sensie takiego no wiesz do wyrwania. Alihan wziął ślub z Ender, żeby zdobyć władze i zniszczyć tym sposobem Halita, gdyż myślał, że był kochankiem jego matki, jakoś chwilę przed tym, jak Halit został mężem jego siostry i na świat przyszła jego siostrzenica Lila.
|
|
|
Post by Alex on Feb 15, 2021 20:00:12 GMT
To naprawdę skomplikowane, za dużo jak na moją głowę. Yildiz i Zeynep to były takie prawdziwe siostry, na dobre i złe. Yildiz była wściekła na Alihana, gdy się dowiedziała, że związał się z Ender. Nigdy nie traktowała go jak mężczyznę... w sensie takiego no wiesz do wyrwania. To tu mnie zaskoczyłeś. W życiu bym się tego nie spodziewała, byłam prawie pewna, że Yildiz między nimi mieszała. Coś mnie jest w stanie w Yasaku zaskoczyć, myślałam, że coś takiego się nie zdarzy.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 15, 2021 21:25:13 GMT
W życiu bym się tego nie spodziewała, byłam prawie pewna, że Yildiz między nimi mieszała. Coś mnie jest w stanie w Yasaku zaskoczyć, myślałam, że coś takiego się nie zdarzy. Haha, widzisz. Yildiz przez tą ilość partnerów może się wydawać taką bardziej antagonistką, ale nie jest jakoś specjalnie zła. Wiele cech osobowości ma takich typowo ludzkich.
Ślub w finałowej scenie zawitał w 3. miejsce w trendach na Tweeterze. http://instagram.com/p/CLU5FylKupn
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 15, 2021 21:26:35 GMT
O matko muszę to zobaczyć, w którym to odcinku.
|
|
|
Post by Alex on Feb 16, 2021 11:38:17 GMT
A to on nie wiedział z kim ślub bierze że taki zdziwiony?
|
|
|
Post by Atahan on Feb 16, 2021 12:02:15 GMT
A to on nie wiedział z kim ślub bierze że taki zdziwiony? Sahika była dalej dla wszystkich martwa, a na ślub ubrała się tak, że nie było jej widać. Na tym akcie ślubnym było wpisane Ender Ekinci, a nie Ender Celebi, bo przecież Ender była żoną Kayi Ekinci (brat Sahiki) i sobie jeszcze nazwiska nie zmieniła. Na dyktafonie Ender nagrała się, żeby odpowiedzieć "Tak." na pytanie "Czy bierze sobie pani za męża Hasana Ali Kuyucu?". Gdy podpisali papiery, wtedy w progu drzwi stanęła Ender. Sahika odsłoniła welon (ciężko to tak nazwać, bo wyglądała jakby na siebie długą firanę założyła) i powiedziała, że od teraz może mówić na nią Ender, bo zmieniła sobie imię w urzędzie cywilnym. Tym sposobem w rękach Sahiki są teraz jej udziały w firmie Kuyu Holding, udziały Ender i 20% udziałów Hasana.
|
|
|
Post by Alex on Feb 16, 2021 13:18:24 GMT
Kurczę, znowu czegoś nie ogarniam. To Sahika i Ender nie są rywalkami? Skoro Sahika ma dzięki temu małżeństwu zdobyła udziały Ender to dlaczego ona jej pomogła z tym ślubem?
|
|
|
Post by Atahan on Feb 16, 2021 13:46:07 GMT
To Sahika i Ender nie są rywalkami? Były do 92. odcinka. Wtedy Sahika wyznała Zehrze, że Yildiz i Ender zabiły jej ojca. W ten sposób chciała się ich pozbyć, ale sama też trafiła do więzienia. Hasan Ali uknuł intrygę, że wycofa zarzuty pod warunkiem oddania mu akcji. Sahika i Ender się zgodziły, bo to był jedyny sposób na wyjście z więzienia, a Hasan Ali zapewniał, że gdy sprawa ucichnie odda im te udziały, bo teraz (po tym skandalu) nie wypada, żeby je miały, czy coś w tym stylu. Yildiz wyszła z tego obronną ręką, bo chwilę wcześniej.... wzięła ślub (co ona innego może robić) z Cagatayem. Pod koniec 92. odcinka Sahika odnajduje Ender w biednej dzielnicy, gdzie ta zamieszkała z bratem. Od tego czasu złączyły siły przeciwko Hasanowi. Jak powiedziała sama Sahika "Mogłam stracić pieniądze, ale dalej mam swoją inteligencję.". Sahika po kilku nieudanych próbach wzięła sprawy w swoje ręce i nie mówiąc nic nikomu upozorowała swoją śmierć dopinając intrygę na ostatni guzik, tak, aby każdy był w pułapce. Sahika dzięki małżeństwu zdobyła udziały i jak się domyślam odda Ender należące się jej udziały + połowę udziałów Hasana. Są obecnie na tym etapie, że raczej nie będą kopać pod sobą dołków, ba! Sahika nawet zaczęła uwodzić Canera. Czy to jest w miarę jasne? Bo tak piszę, ale wiem, że fabuła w tym serialu nie jest jasna.
|
|
|
Post by Alex on Feb 16, 2021 13:57:18 GMT
Atahan, teraz już mniej więcej tak
|
|
|
Post by Matthias on Feb 16, 2021 16:48:14 GMT
I pniemy się w górę znowu Reytingi zа 15.02.2021 ТОТАL:
1. Uyaniş: Büyük Selçuklu (21 odcinek) - 10.27%⬇ (-0.11) 3. Yasak Elma (98 odcinek) - 7.98%⬆(+0.92)
4. Maraşli (6 odcinek) - 7.75%⬆ (+0.75%) 5. Çukur (116 odcinek) - 7.75%⬆(+0.18) 15. Sefirin Kizi (40 odcinek) - 4.16%⬇ (-0.20) АВ:
1. Uyaniş: Büyük Selçuklu - 11.84%⬇(-0.37) 2.Yasak Elma - 7.64%⬆(+1.19)
4. Maraşli - 6.80%⬆(+0.05) 5. Çukur - 6.44%⬆(+0.86) 17. Sefirin Kizi - 2.80%⬇(-0.84)
|
|
|
Post by Atahan on Feb 18, 2021 14:21:55 GMT
Can Nergis poszarpany, czyli szykuje się jakaś mordobitka z udziałem Merta. Swoją drogą, on jest chyba najdłużej mężem Zehry? Ciekawe, kiedy rozwód... Rozdział trzeciego małżeństwa Zehry dobiega końca. Can Nergis wcielający się w postać Merta Kara odchodzi z serialu. http://instagram.com/p/CLZj12rHq5d
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 18, 2021 14:42:04 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Feb 18, 2021 19:28:50 GMT
Szukamy partnera na 4 męża.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 18, 2021 19:35:30 GMT
Ktoś chętny.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 18, 2021 19:41:33 GMT
Szukamy partnera na 4 męża. W trawie piszczy, że znowu na ekrany ma wrócić romans Canera i Zehry, który zakończył się w maju 2019. Ale pewnie okaże się coś zupełnie innego. Swoją drogą w ilości mężów Zehra, Ender, Yildiz i Sahika idą łeb w łeb... każda po 3.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 18, 2021 19:43:40 GMT
Kochliwe kobiety.
|
|
|
Post by Matthias on Feb 18, 2021 20:50:46 GMT
Ale końcówka 98 odcinka - no kurka wodna, emocje, emocje i emocje . Sahika jaka zadowolona
|
|
|
Post by Atahan on Feb 19, 2021 19:20:16 GMT
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 19, 2021 19:26:35 GMT
|
|
|
Post by Atahan on Feb 19, 2021 19:47:52 GMT
O matko czy ona go karmi. Troskliwa żona, dba o swojego mężusia. Sądząc po zwiastunie przy tym stole zabraknie Feride, wielka szkoda. Jej reakcje na to, to byłby hit.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 19, 2021 19:58:49 GMT
Taka żona to skarb.
|
|
|
Post by lucy on Feb 20, 2021 12:17:37 GMT
Będzie 5 sezon. Jest to info z wiarygodnego źródła.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 20, 2021 13:17:35 GMT
To już w pewnym sensie zdradziła ponad tydzień temu Eda Ece na igs. Przepytywała ekipę w jaką postać wcieliliby się, gdyby mieli możliwość. Gdy przepytała wszystkich, powiedziała im, że da wyniki kogo zagrają w V sezonie. Oczywiście nikogo nie zagrają, ale w pewnym sensie podsumowując tą zabawę, zdradziła, że będzie V sezon. Ale teraz trzeba skupić się na bliższej przyszłości. 1 marca będzie emitowany 100. odcinek. Wiele seriali nawet do połowy takiej liczby nie dociera, piękny wynik.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 22, 2021 14:44:56 GMT
W wywiadzie dla tv100 Erdal Ozyagcilar wyznał, że nikt nie wie, czy powstanie V sezon, oprócz Fatiha Aksoya. Ja się tak zastanawiam, czy Medyapim z FOXem, co roku muszą robić takie otoczki wokół swoich seriali, takie... cyrki. Trzymają to w tajemnicy, chociaż aktorka grająca główną rolę sama się zdradziła. I w ogóle "Yasak Elma", to chyba jedyny serial, przy którym co jakiś czas na story aktorzy albo czytają scenariusz, albo gdzieś tam 'przypadkowo' nakierują telefonem na niego. Nie widziałem, żeby przy innym serialu takie spojlery rzucali. Tymczasem w serialu będzie kolejne morderstwo. Profil Medypim opublikował post z pytaniem "Kto umrze w najbliższych 10 odcinkach "Yasak Elma?". http://instagr.am/p/CLmPqh7pjEC
Najpewniej chodzi o Merta, bo ten nie został uwzględniony. Na samym końcu jest informacja, że dla tych, którzy odgadną będzie nagroda w postaci występu gościnnego jakiegoś aktora.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 22, 2021 15:25:54 GMT
W yasaku śluby idą równomiernie z trupami.
|
|
|
Post by Atahan on Feb 22, 2021 21:50:08 GMT
W yasaku śluby idą równomiernie z trupami. Ale tu można zmartwychwstać, czy to nie piękne? #Sahika znalazł się w trendach na Twitterze, zaś #YasakElma w "Najpopularniejsze w Turcja" oraz w top10 trendów. Birsen Altuntas opublikowała post dotyczący 100. odcinka. Budują napięcie, budują. Sądząc po tym, co napisała odcinek będzie należeć do Sahiki, której 'silny wiatr' tak potrzęsie wszystkimi bohaterami, że przez 'trzęsienie ziemi o sile 9. stopni' u Ender, ta będzie musiała prosić o pomoc Hasana. Ale jeszcze nie wiem, o co chodzi, bo nie widziałem 99. odcinka.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 22, 2021 22:13:08 GMT
Ale tu można zmartwychwstać, czy to nie piękne? No ba, swoją droga mogli by dać namiary na tego mesjasza.
|
|