|
Post by lucy on Dec 9, 2021 13:21:48 GMT
Tytuł: Viola Come il Mare Tytuł PL: Kraj: Włochy Wytwórnia: Lux Vide, RTI Producent: Daniele Passani Reżyser: Francesco Vicario Scenariusz: Francesco Arlanch, Elena Bucaccio, Silvia Leuzzi Gatunek: komedia romantyczna, detektywistyczna Ilość odcinków: 12 + 12 = 24 Kanał: Canal 5 Emisja premierowa: 30 września 2022 - 4 listopada 2022 | S2: 3 maja 2024 - Emisja PL: 7 listopada 2022 - | AXN | emisja w poniedziałki Ekranizacja powieści "Conosci l'estate?" autorstwa Simona Tanzini. Opis:W serialu „Tajemnicze barwy Sycylii” dziennikarka modowa Viola Vitale (była Miss Włoch, Francesca Chillemi) przenosi się z Paryża do rodzinnego Palermo. Rozpoczyna pracę w internetowym magazynie kryminalnym. Razem z inspektorem Francesco Demirem (Can Yaman) rozwiązuje zagadki lokalnych zabójstw. Viola cierpi na rzadką przypadłość, synestezję - spontaniczne i niekontrolowane połączenie wielu zmysłów. Dzięki temu Viola widzi kolory ludzkich emocji: strachu, radości, bólu. Jednak za synestezją Viola skrywa jeszcze większy sekret i prawdziwy powód powrotu do Palermo. Premiera serialu „Tajemnicze barwy Sycylii” odbędzie się w poniedziałek, 7 listopada br. o godzinie 22:00. Kolejne odcinki będą emitowane w poniedziałki o godzinie 22:00 na kanale AXN. (telemagazyn) Obsada:Can Yaman : Francesco Demir Francesca Chillemi : Viola Vitale Simona Cavallari : Claudia Mario Scerbo : Alex Chiara Tron : Tamara Ruben La Malfa : Carmelo Giovanni Nasta : Turi Daniele Virzì : Rosario Romano Reggiani : Raniero Sammartano Alessia D'Anna : Fiorella Davide Dolores : Doktor Pierangelo Aiello Kyshan Wilson : Farah
|
|
|
Post by lucy on Dec 9, 2021 13:23:15 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Jan 18, 2022 17:04:23 GMT
💥 Francesca Cillemi i Can Yaman na kadrach z #PurpleLikeSea / #ViolaLikeSea od Lux Vide!Zostanie on pokazany w pierwszym tygodniu marca na włoskim kanale Canal 5. Ponadto Birsen Altuntas donosi, że Can przygotowuje się do powołania do życia słynnej postaci historycznej o imieniu „Sandokan”, a także zagra główną rolę w serialu Disney Plus, który Ay Yapim przygotuje w tym roku. Przedłużył też kontrakt na reklamę makaronu we Włoszech.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 11, 2022 20:02:46 GMT
📸💫 Can Yaman może "odzworować" Antonio Banderasa w nowym włoskim serialu Viola Come il Mare
|
|
|
Post by Matthias on Mar 19, 2022 9:55:51 GMT
❥ Can Yaman zamieścił zdjęcie z Francescą Chillemi z podpisem:
💫 "Piękna jak słońce"
|
|
|
Post by lucy on May 18, 2022 15:02:44 GMT
|
|
|
Post by lucy on May 18, 2022 15:03:53 GMT
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jul 29, 2022 11:49:41 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jul 29, 2022 13:11:57 GMT
Plakaty..
|
|
|
Post by lucy on Aug 5, 2022 12:21:16 GMT
|
|
|
Post by lucy on Aug 5, 2022 20:28:36 GMT
Zwiastun..
|
|
|
Post by lucy on Aug 30, 2022 8:56:58 GMT
|
|
|
Post by lucy on Sept 30, 2022 8:37:15 GMT
|
|
|
Post by lucy on Oct 1, 2022 9:51:55 GMT
Pierwsze dwa odcinki, wyemitowane wczoraj na włoskim kanale Canale 5, osiągnęły we Włoszech rekordową oglądalność z ponad 3,4 mln widzów, czyli 20,4% 👏👏 i.imgur.com/jDJUban.jpg
|
|
|
Post by mira on Oct 13, 2022 7:24:10 GMT
To jedna z niewielu okazji, kiedy mogę skomentować serial produkcji innej niż turecka. Obejrzałam pierwszy odcinek. Jest to serial z gatunku dosyć lekkich, zabawnych, chociaż w odcinku mamy trupa, rodzinne dramaty i postępującą chorobę głównej bohaterki. Aktorki grającej Violę nigdy wcześniej nie widziałam, ale jest bardzo ładna, gra dobrze, ma ciekawą mimikę. Cen w pierwszym odcinku nie wypadł zbyt przekonująco, ale może później będzie lepiej. Ogóle serial jest spoko, odcinki nie są długie i nie ma ich wiele (12) więc sobie obejrzę
|
|
|
Post by Matthias on Oct 15, 2022 11:50:55 GMT
💥 Serial Cana Yamana „ Purple like the sea / Viola Come il Mare” nadal traci na oglądalności. Trzeci odcinek obejrzało 2 mln 626 tys. widzów (15,6% udziału). Drugi odcinek miał 2 mln 868 tys. odsłon i 17,5% udziału, a pierwszy osiągnął wynik: 3 mln 403 tys. widzów i 20,4% udziału. Nie przeszkodziło to jednak producentom już ogłosić kręcenie drugiego sezonu.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 15, 2022 11:50:59 GMT
💥 Serial Cana Yamana „ Purple like the sea / Viola Come il Mare” nadal traci na oglądalności. Trzeci odcinek obejrzało 2 mln 626 tys. widzów (15,6% udziału). Drugi odcinek miał 2 mln 868 tys. odsłon i 17,5% udziału, a pierwszy osiągnął wynik: 3 mln 403 tys. widzów i 20,4% udziału. Nie przeszkodziło to jednak producentom już ogłosić kręcenie drugiego sezonu.
|
|
|
Post by mira on Oct 21, 2022 6:59:57 GMT
Jestem po trzecim odcinku. Nie jest to serial najwyższych lotów. Ot, taka lekka propozycja na jesienne wieczory.
W każdym kolejnym odcinku mamy nową sprawę kryminalną, w której rozwiązanie zaangażowani są komisarz (w tej roli Can) oraz dziennikarka (Francesca). Obok tego są wątki, które ciągną się od początku i ciągnąć będą pewnie przez cały sezon, czyli choroba głównej bohaterki i poszukiwania jej ojca. Oczywiście rodzi się też miłość.
Odcinki są dość krótkie (niespełna 50 minut), obrazki przyjemne dla oka, gorące Palermo fantastyczne, aktorzy ładni, akcja płynie wartko. Francesca zrobiła na mnie dobre wrażenie, Can początkowo nie, ale w trzecim odcinku w końcu się rozkręcił. Chętnie obejrzę kolejne odcinki.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Oct 24, 2022 8:52:35 GMT
Emisja w polskiej telewizji. Od 7 listopada, w poniedziałki o 22.00 na AXN. Polski tytuł to „Tajemnicze barwy Sycylii”.
|
|
|
Post by lucy on Oct 24, 2022 9:18:43 GMT
A miałam już napisać, że może ten serial poleci i u nas. I wtedy zerknę, bo jeszcze w niczym Cana nie widziałam. Długo czekać nie musiałam i jak tylko będę mogła, oglądam.
|
|
|
Post by lucy on Oct 24, 2022 9:22:33 GMT
Opis: W serialu „Tajemnicze barwy Sycylii” dziennikarka modowa Viola Vitale (była Miss Włoch, Francesca Chillemi) przenosi się z Paryża do rodzinnego Palermo. Rozpoczyna pracę w internetowym magazynie kryminalnym. Razem z inspektorem Francesco Demirem (Can Yaman) rozwiązuje zagadki lokalnych zabójstw. Viola cierpi na rzadką przypadłość, synestezję - spontaniczne i niekontrolowane połączenie wielu zmysłów. Dzięki temu Viola widzi kolory ludzkich emocji: strachu, radości, bólu. Jednak za synestezją Viola skrywa jeszcze większy sekret i prawdziwy powód powrotu do Palermo. Premiera serialu „Tajemnicze barwy Sycylii” odbędzie się w poniedziałek, 7 listopada br. o godzinie 22:00. Kolejne odcinki będą emitowane w poniedziałki o godzinie 22:00 na kanale AXN. (satkurier)
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Nov 7, 2022 0:31:15 GMT
Zwiastun w AXN.
|
|
|
Post by mira on Nov 9, 2022 11:58:43 GMT
Nie śmiejcie się, ale co to za telewizja, to AXN? Pytam poważnie, mam w domu telewizor, ale w ogóle telewizji nie oglądam Podoba mi się polski tytuł i po obejrzeniu 7 odcinków serialu stwierdzam, że jak najbardziej pasuje do fabuły serialu. Mamy tu i Sycylię, i masę tajemnic, i dużo kolorów. Jestem przyzwyczajona do oglądania seriali tureckich i wszystko, co inne, ogląda mi się teraz dziwnie. W tym serialu sprawy toczą się szybko i trochę "po łebkach", w turkiszach bohaterowie bardziej wszystko przeżywają, pogrążają się we własnych myślach, jest mnóstwo zbliżeń na twarz, oczy. Jednak mimo wszystko serial mi się podoba, ot taka lżejsza propozycja na odstresowanie.
|
|
|
Post by lucy on Nov 9, 2022 22:15:04 GMT
Ja też zaczęłam oglądać, w sensie jestem w trakcie odcinka 1. Serial jest z gatunku komedii romantycznej, także jest lekki i przyjemny. A protka jest po prostu prześliczna. Plakat z AXN.. i.imgur.com/1pwzibl.jpg
|
|
|
Post by lucy on Nov 10, 2022 11:05:24 GMT
Serial został sprzedany do kilku krajów: #ViolaComeilMare after Italy 🇮🇹 Soon in other countries POLAND → @/axn.polska CZECH REPUBLIC → @/primalovetv ISRAEL @/viva.tvchannels POLAND Premier 7.11.2022 at 22:00 #TajemniczeBarwySycyliiCZECH REPUBLIC Premiere 14.11.2022 at 20:00 PM #BarvyPalerma i.imgur.com/c8TuUIb.jpg
|
|
|
Post by lucy on Nov 10, 2022 12:06:12 GMT
|
|
|
Post by mira on Nov 16, 2022 13:20:04 GMT
Obejrzałam już 10 odcinków, co oznacza, że do finału zostały tylko dwa. Nie chcę spoilerować, więc o fabule nie napiszę nic więcej poza tym, że w 10 odcinku nadal nie mamy rozwiązania podstawowych trzech wątków (sprawa z ojcem Violi, sprawa przemytu ludzi, wątek miłośny Viola-Demir), a więc bomba wybuchnie pewnie na koniec. Oczywiście trochę posunęliśmy się do przodu, ale nadal trudno przewidzieć, co się wydarzy.
Nadal uważam, że serial jest całkiem przyjemny. Ciekawe jak tam wyniki w polskiej tv.
|
|
|
Post by mira on Nov 22, 2022 8:05:48 GMT
Dobrnęłam do końca. Serial będę miło wspominać, choć nie jest to żadne wybitne dzieło. Muszę natomiast wspomnieć, że finałowy odcinek rozczarował mnie lekko, jeśli chodzi o wątek miłosny, choć trzeba przyznać, że jest do dobry wstęp do drugiego sezonu.
Wolałabym jednak, żeby serial nagrywany był latem, bo mam serdecznie dość widoku Violi w golfie...
|
|
|
Post by Matthias on Jun 25, 2023 6:46:37 GMT
💥 Birsen Altuntas donosi, że serial Cana Yamana „Viola come il mare” został przedłużony o drugi sezon, podając się na informację, że projekt ustanowił rekordy oglądalności. W rzeczywistości oceny były dość średnie, ale najwyraźniej wystarczające do przedłużenia produkcji. Zdjęcia mają rozpocząć się w połowie lipca.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 19, 2023 14:43:51 GMT
💥 Wczoraj rozpoczęły się zdjęcia do drugiego sezonu włoskiego serialu "Purple as the Sea / Viola come il mare" z Canem Yamanem w roli tytułowej. Za każdy odcinek drugiego sezonu aktor otrzyma 200 tysięcy euro
|
|