|
Post by Atahan on Jan 13, 2021 9:04:13 GMT
Wg mnie kitują, że jeszcze nie wiedzą. Oprócz tego, że tytuł Emanet się wręcz sam nasuwa jako następca ASK, to info o zakupie przez Polskę widziałam na zagranicznych stronach. W 2018 roku, jakoś latem, pojawiła się oficjalna informacja od dystrybutora, że na liście państw, które zakupiło "Yasak Elma" jest Polska. Serial do dziś nie został wyemitowany. Nie twierdzę, że to była plotka, ale pomyłka już mogła być. Kiedy wstawiali do emisji serial "Kozacka miłość" także pisali, że są w trakcie negocjacji i choć wszyscy uważaliśmy to za absurd, że stacja na kilka dni przed emisją nie ma jeszcze serialu, który trzeba przygotować do emisji, to okazało się, że nie kłamali. Nie twierdzę, że to nie będzie "Emanet", bo moim zdaniem jest najbardziej prawdopodobny, ale jednak TVP kontakty ma. W końcu to oni wyemitowali największe tureckie hity, jak "Wspaniałe stulecie", czy "Grzech Fatmagul". A do niedawna kupowali seriale z prime-time w pasmo o 13:15 i myślę, że gdyby "Wymarzona miłość" nie była klapą, to trwałoby to nadal. Wszystko możliwe.
|
|
|
Post by lucy on Jan 13, 2021 10:37:14 GMT
akze ja juz nic nie mysle... Ja chce tylko Fazilet, Wojne Roz i Lale Devri. Na te dwa pierwsze można było liczyć na Zoomie. Trzeci jest trochę za stary. @rafaelcaen , jeszcze rok temu bym się pewnie cieszyła z Lale Devri, jednak dzisiaj ten serial ma już u mnie szlaban. Po pierwsze, widzę, że gra w nim Serenay Sarikaya (o wulgarnym wg mnie typie urody, co wyklucza całkowicie branie się za niego), a po drugie napisana jest przez duet, który z tego co widzę (i to zarówno razem jak i osobno) wcale nie jest tak dobry jakby się zdawało po ilości odcinków seriali, w których pisarki pracowały. Moja ocena scenariusza seriali, które widziałam, bądź oglądam: KPA - dno, DEK - OMG, Zemheri - kpina, Sila - bez szału, Gulperi - nuda, SBA - niskie loty. Jeszcze niedawno sama broniłam Eylem, no kiedy zebrałam do kupy wszystko co o niej wiem z ekranu serialowego plus, że jest niepewna i nieprofesjonalna, bo się bierze za serial i szybko go rzuca (gdyż na horyzoncie pojawił się inny, potencjalnie lepszy), albo tylko udaje, że go pisze... to ja chyba tej pani w ogóle podziękuje. W 2018 roku, jakoś latem, pojawiła się oficjalna informacja od dystrybutora, że na liście państw, które zakupiło "Yasak Elma" jest Polska. Atahan , to nie było oficjalne info od dystrybutora, tylko wzmianka zamieszczona w medialnym serwisie "Worldscreen". Wiem, bo tak się składa, ze sama to "wyłowiłam" i wstawiłam na forum. Nie twierdzę, że to nie będzie "Emanet", bo moim zdaniem jest najbardziej prawdopodobny, ale jednak TVP kontakty ma. W końcu to oni wyemitowali największe tureckie hity, jak "Wspaniałe stulecie", czy "Grzech Fatmagul". A do niedawna kupowali seriale z prime-time w pasmo o 13:15 i myślę, że gdyby "Wymarzona miłość" nie była klapą, to trwałoby to nadal. Wszystko możliwe. Wg mnie właśnie na kanałach TVP leciały kiedyś najlepsze turkisze. To, że już nie lecą możemy zawdzięczać naszej świetnej widowni i "pretensje" mieć do niej, nie do TVP. Też uważam, że EK było gwoździem do trumny.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 13, 2021 12:58:09 GMT
Te “gorsze” seriale trafily do nas, bo te “dobre” sobie tex bardzo dobrxe radzily, takze ja nie wieszalbym psow na TVP. Patrzac na wyniki ogladalnosci, kupili seriale idealne. Pociesze was faktem, ze w TVP sa obecnie 3 pasma, a “Emanet” jest tylko jeden.
|
|
|
Post by Alex on Jan 13, 2021 15:58:00 GMT
@rafaelcaen, ale jest Elif, której zostało jeszcze z 250 odcinków jak nie więcej, czyli ponad rok emisji i Przysięga, której końca nie widać. Może że względu na odejście protki i zmianę emisji trzeciego sezonu, zakończą na drugim, ale wątpię. Jak nam dają Emanet za ASK to znowu będziemy mieli wszystkie pasma zapchane, a jakiś ambitniejszy serial o 14 mi nic nie robi, bo i tak zazwyczaj nie ma mnie w domu o tej porze... Chyba, że nam koronę nową zafundują wtedy będę siedzieć i oglądać Ale liczę, że za rok to już wszystko do normy wróci. Swoją drogą dziwię się, że się EK nie przyjął Zwłaszcza, że takie "Marzę o tobie" musiało radzić sobie całkiem nieźle, skoro zdecydowali się na zakup jeszcze jednego romcomu. No a moim zdaniem to jednak EK jest od niego o poziom wyżej, tzn. dało się oglądać, jak czasem na niego trafiłam, a widząc "Marzę o tobie" czułam jedynie zażenowanie...
|
|
|
Post by lucy on Jan 13, 2021 16:31:13 GMT
Alex, to całe "Marzę o tobie" pewnie kupili w pakiecie, albo nawet dostali gratis podczas zakupu "Przysięgi".
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 13, 2021 16:42:48 GMT
Alex, tez nie rozumiem “klapy” EK, ale ogladajac teraz codziennie po 1 odcinku musze przyznac, ze czasami to strata czasu. Jest irytujaco-komediowo, ale malo akcji. Zaznaczam, ze wielkim fanem rom-comow chyba nie jestem, ale kilka telenowel komediowych w swoim zyciu obejrzalem i to bez problemu.
|
|
|
Post by Alex on Jan 13, 2021 17:50:45 GMT
lucy bardzo możliwe Myślę, że mimo wszystko TVP nie zdecydowałaby się na tak krótki i tak głupi serial. @rafaelcaen mnie romcomy po pewnym czasie niesamowicie męczą przede wszystkim przez głupie zachowania protek. Kiedy zaczynałam SCK byłam zachwycona... Może zachwycona to zbyt wiele, podobało mi się po prostu... Ale dobiłam do bodajże 16 odcinka i musiałam się zmusić, żeby ruszyć dalej, ale nadal jestem 6 odcinków w plecy. Szczerze mówiąc to liczę, że ustąpi on miejsca niedługo Savasci albo temu nowemu to sobie na spokojnie dokończę. "Marzę o tobie" za to było tak żenujące, że po obejrzeniu 5 minut miała dość na cały miesiąc... EK jest takim typowym romcomem i uważam, że jest dużo lepsze niż "Marzę o tobie", także byłam niemal pewna, że będzie hitem. Zwłaszcza, że wcześniej emitowany romcom (ALA) nim był. A pamiętacie może, co leciało przed "Marzę o tobie"?
|
|
|
Post by elysa7 on Jan 13, 2021 18:32:37 GMT
Też mi się wydaje, że tvp leci w kulki twierdząc, że nie mają jeszcze następcy ASK.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jan 13, 2021 19:16:00 GMT
Alex, czy nie czasem “Milosne potyczki”, czyli ALA?
|
|
|
Post by Alex on Feb 1, 2021 11:53:11 GMT
Wiadomo już cokolwiek o tym, jaki serial go zastąpi?
|
|
|
Post by Atahan on Feb 1, 2021 12:15:12 GMT
Wiadomo już cokolwiek o tym, jaki serial go zastąpi? Najwcześniej w drugiej połowie lutego, choć i tak pewnie wyślą ramówki z napisem "Serial fabularny". Obstawiam, że można się spodziewać najwcześniej na przełomie lutego i marca, albo tydzień przed emisją.
|
|
|
Post by Alex on Feb 1, 2021 12:30:02 GMT
Najwcześniej w drugiej połowie lutego, choć i tak pewnie wyślą ramówki z napisem "Serial fabularny". Obstawiam, że można się spodziewać najwcześniej na przełomie lutego i marca, albo tydzień przed emisją. Będę czekać, jak na Teskilat Oby nie Emanet, oby nie Emanet, oby nie Emanet
|
|
|
Post by lucy on Feb 1, 2021 12:39:38 GMT
Oby nie Emanet, oby nie Emanet, oby nie Emanet
|
|
|
Post by Atahan on Feb 1, 2021 12:54:57 GMT
Oby nie Emanet, oby nie Emanet, oby nie Emanet Ja akurat liczę na "Emanet", ale jeśli pójdzie jakiś serial z prime-time, to nie będę narzekać. Gorzej, jak kupią coś z Focus Film - realizacja tej wytwórni pozostawia wiele do życzenia, mam wrażenie, że nasze "Trudne sprawy" lepiej się prezentują.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Feb 1, 2021 13:08:40 GMT
Oby nie Emanet, oby nie Emanet, oby nie Emanet Módlmy się 🙏🙏🙏 Jeśli TVP2 wyemitowało by coś sensownego, to obejrzał bym TVP po 7 miesięcznej przerwie Ostatni raz co oglądałem u nich to "La Bandida" w wakacje...
|
|
|
Post by Alex on Feb 1, 2021 13:12:10 GMT
Gorzej, jak kupią coś z Focus Film Mam nadzieję, że do jej seriali się nie dokopią W sumie to się tvp nawet nie dziwię za bardzo, że kupują te codzienne tasiemce, tam jest raczej spokojna akcja, no a w Polsce 90% oglądających to osoby starsze i one raczej nie chciałyby oglądać takiego "Icerde" czy np. "Gunesi beklerken" o nastolatkach, ale może się mylę. Codzienne to raczej pewniak, a tygodniowe to trzeba by trochę pogrzebać, żeby coś znaleźć... Myślę, że takie "Elimi birakma" by się przyjęło, może SAK, co do "Fazilet" mam wątpliwości, ale może... Nie ukrywam, że z tego ostatniego bym się najbardziej ucieszyła
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 1, 2021 15:56:03 GMT
Alex , to całe "Marzę o tobie" pewnie kupili w pakiecie, albo nawet dostali gratis podczas zakupu "Przysięgi". Co to za serial nie kojarzę go. Jakiś rom-com
|
|
|
Post by elysa7 on Feb 1, 2021 18:18:01 GMT
Taki słabiutki, że nawet całego pierwszego odcinka nie obejrzałam. Ale przynajmniej nie zdjęli go z ramówki jak EK
|
|
|
Post by lucy on Mar 1, 2021 10:29:40 GMT
TVP2 odpowiedziało mi, że "Więzień miłości" będzie liczył u nich 512 odcinkówA nie 514? edit Tak, 514. Cyt.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 1, 2021 16:18:37 GMT
Jak podaje Świat Seriali jesteśmy pierwszym krajem na świecie, który zobaczy wszystkie wyprodukowane odcinki serialu. Nawet sami Turcy ich nie zobaczyli.
|
|
|
Post by lucy on Mar 1, 2021 16:22:37 GMT
Więc inne kraje tłumaczące serial dla swoich rodaków będą mogły dokończyć robotę tylko z naszego języka.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 16, 2021 12:02:08 GMT
„Więzień miłości” od pierwszego odcinka, od 26 kwietnia, od poniedziałku do piątku o 7.45 w TVP Kobieta. Powtórki odcinków z 7.45 są wpisane na 16.55.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Mar 16, 2021 16:12:06 GMT
Jak podaje Świat Seriali jesteśmy pierwszym krajem na świecie, który zobaczy wszystkie wyprodukowane odcinki serialu. Nawet sami Turcy ich nie zobaczyli. Nie wiem, czy jest sie czym chwalic, skoro nawet Turcy mieli dosc tego belkotu. Tak poza tym, nie wierzylbym na 100% informacjom tej gazety, oni nie sa tam bardziej poinformowani, niz przecietny intenauta.
|
|
|
Post by lucy on Jun 20, 2022 14:32:27 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jun 26, 2022 13:08:01 GMT
|
|
|
Post by lucy on Dec 7, 2022 19:48:38 GMT