|
Post by lucy on Jul 25, 2021 12:16:46 GMT
Tytuł: El Turco - Turek Wytwórnia: Ay Yapim Producent: Kerem Catay Reżyseria: Kerem Deren Scenariusz: Uluç Bayraktar Kanał: Disney+ | Gain Emisja: Gatunek: Dramat Ilość odcinków: 6 x 45 min Opis:Obsada:Can Yaman
|
|
|
Post by lucy on Jul 27, 2021 12:03:47 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jul 27, 2021 12:37:17 GMT
Zwiastuny:
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jul 27, 2021 18:39:56 GMT
Plakaty
|
|
|
Post by lucy on Jul 28, 2021 17:52:16 GMT
Reytingi
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jul 28, 2021 17:57:54 GMT
Ay Yapim kupiła prawa do adaptacji powieści historycznej "El Turco" (PL: Turek). Projekt powstanie w koprodukcji z Włochami, jednak nie wiadomo kim jest partner (partnerzy). Obecnie trwają castingi i przygotowania do projektu. Powieść opowiada historię autentycznego bohatera – tureckiego oficera, który wzniecił powstanie i wyzwolił włoską wioskę z rąk panów feudalnych. We włoskim regionie Taranto u podnóża gór Moena znajduje się wieś Manzoni. Na głównym placu na cokole znajduje się popiersie janczara, w kształcie półksiężyca i gwiazdy. Podczas karnawału, który odbywa się co roku w sierpniu, wieśniacy w tureckich strojach narodowych wychodzą z flagami (z półksiężycem i gwiazdą) w rękach, na ulice. W tej wiosce nikt nie mówi po turecku, jednak mieszkańcy twierdzą, że człowiek, którego popiersie znajduje się na placu, jest ich przodkiem i ojczyzną . Człowiek ten to prawdziwa postać historyczna, oficer wywiadu osmańskiego Balaban Aga, którego mieszkańcy włoskiej wioski znaleźli rannyego podczas oblężenia Wiednia. Widząc niesprawiedliwość jakiej doznawali ludzie, którzy go uratowali, Balaban Aga zorganizował bunt przeciwko ciemiężcom i ich wyzwolił.
|
|
|
Post by lucy on Jul 28, 2021 18:20:47 GMT
Ay Yapim szuka furtki na zrobienie hitu. Tyle, że projektu historycznego w plastiku Turcy nie zechcą oglądać. Skoro Catay nie potrafi ich kupić czymś na czym zjadł zęby, czyli obyczajówką, tym bardziej mu się to nie uda w historyku.
|
|
|
Post by lucy on Jan 2, 2022 21:26:00 GMT
Zwiastuny
|
|
|
Post by lucy on Jan 2, 2022 21:31:20 GMT
Plakaty
|
|
|
Post by mira on Jan 4, 2022 9:03:34 GMT
Podobno Can Yaman zagra w serialu dla Disney Plus - serialu produkcji Ay Yapim. Ciekawe, czy ta informacja się potwierdzi. Jeśli tak, to jest to dość niespodziewana wiadomość, bo po pierwsze nie sądziłam, że Ay Yapim może zechcieć z Canem współpracować, a po drugie nie pomyślałabym, że on w najbliższym czasie zdecyduje się zagrać w czymś tureckim. Teraz chyba gra w jakimś włoskim serialu policyjnym, ale to chyba tak na przeczekanie, bo generalnie miał grać w czymś dużym o Sandokanie
Zaraz pewnie zaczną się spekulacje, że Demet również zgodziła się zagrać w tym serialu i z tego powodu pokłóciła się i rozstała z Oguzhanem Swoją drogą ja nadal myślę, że Demet i Can byli ze sobą, ale coś nie zagrało i rozstali się, zanim zdążyli cokolwiek potwierdzić.
|
|
|
Post by lucy on Jan 4, 2022 12:22:43 GMT
Can jest aktorem, który wzbudza wiele kontrowersji na całym niemal świecie, więc mieć go w obsadzie to duży wabik. Co do Sandokana, serial został przesunięty. Disney+ ma uruchomić w Turcji więcej projektów i dlatego rozmawia jeszcze z Halitem Ergencem, Hande Ercel, Keremem Bursinem (i innymi). Serial z Enginem Akyurkiem już się kręci, a z Arasem wszedł w etap przygotowań.
|
|
|
Post by mira on Jan 4, 2022 12:29:11 GMT
Czytałam dziś artykuł, że zdjęcia do tego serialu o Sandokanie mają wystartować w czerwcu, podobno tak powiedział producent w wywiadzie. Natomiast zdjęcia do serialu policyjnego już się zakończyły (emisja od marca). Jeśli to wszystko prawda, to Can będzie miał teraz kilka miesięcy wolnego, w sam raz na nagranie krótkiego serialu dla Disney+
|
|
|
Post by lucy on Jan 10, 2022 10:38:43 GMT
⚡ Według Birsen, scenariusz pisze Kerem Deren, który stworzył słynny serial Ezel, jednak w ciągu ostatnich 10 lat nie miał szczęścia. Wszystkie jego projekty okazały się albo porażką (Maral, Racon, Kursun), albo zostały zamknięte na etapie przygotowań (Hanedan, Avci, Kusursun). Pozostaje trzymać kciuki, że tym razem scenarzysta napisze coś dobrego.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 10, 2022 22:30:34 GMT
Że też kogokolwiek interesuje ten dzban.
|
|
|
Post by mira on Jan 11, 2022 8:17:59 GMT
Że też kogokolwiek interesuje ten dzban. Aż tak go nie trawisz?
Miłością do niego nie pałam i wkurzało mnie, że tyle bez sensu gadał w wywiadach i szlajał się po klubach, przez co poniekąd sam zepsuł sobie opinię, ale jego seriale były całkiem ok. Szczególnie lubiłam "Pełnię" i dobrze bawiłam się przy "Niewłaściwym facecie". Jak będzie taka możliwość, to nowy serial turecki też obejrzę, ale ważne jest, o czym będzie i kto zagra rolę żeńską.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 11, 2022 16:20:20 GMT
On mi jest obojętny. Po prostu dziwie się że ktoś chce angażować tak drewnianego aktora.
|
|
|
Post by Alex on Jan 11, 2022 16:38:11 GMT
On mi jest obojętny. Po prostu dziwie się że ktoś chce angażować tak drewnianego aktora. Zagra z Hanką to zmienisz zdanie. 😏
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 11, 2022 16:46:33 GMT
On mi jest obojętny. Po prostu dziwie się że ktoś chce angażować tak drewnianego aktora. Zagra z Hanką to zmienisz zdanie. 😏 Tego bym hande nie wybaczył. A tak na serio, to bym tego serialu nie oglądał. Jedyne na czym on jedzie to na swoim wyglądzie. Który moim zdaniem jest za bardzo napakowany. Wygląda jak hulk.
|
|
|
Post by Alex on Jan 11, 2022 16:49:08 GMT
Jedyne na czym on jedzie to na swoim wyglądzie. No to tak samo jak Hanka. Pasowaliby do siebie idealnie. 😂
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jan 11, 2022 18:48:34 GMT
Jedyne na czym on jedzie to na swoim wyglądzie. No to tak samo jak Hanka. Pasowaliby do siebie idealnie. 😂 Zrobiłaś to perfidnie i specjalnie.
|
|
|
Post by mira on Jan 12, 2022 8:03:33 GMT
Jedyne na czym on jedzie to na swoim wyglądzie. No to tak samo jak Hanka. Pasowaliby do siebie idealnie. 😂 Pomijając sympatie i antypatie, to według mnie tych dwoje w ogóle do siebie nie pasuje. Hande wydaje się dla Cana zbyt delikatna.
|
|
|
Post by lucy on Jan 13, 2022 10:19:31 GMT
Reżyserem został Uluç Bayraktar (Carpisma, Babil, Icerde, Karaday, Ezel, Menekse ile Halil).
|
|
|
Post by lucy on Jan 20, 2022 16:40:59 GMT
|
|
|
Post by mira on Jan 20, 2022 17:53:39 GMT
Historyczny? Na platformę? Jakoś nie jestem przekonana. Ale to może dlatego, że ja nie lubię takich seriali i będzie mi się trudno zmusić , by to obejrzeć. A generalnie chciałam ten serial z Canem zobaczyć.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 20, 2022 17:56:35 GMT
mira coś mocniejszego łykniesz i obejrzysz
|
|
|
Post by lucy on Jan 20, 2022 18:08:04 GMT
Najgorsze, że Hania nie zagra, bo ja liczyłam na wojnę fandomów.
|
|
|
Post by lucy on Jan 24, 2022 11:40:41 GMT
Co więcej, partnerką Cana Yamana w serialu Disneya będzie zagraniczna aktorka (potwierdził to jeden z blogerów). A w El Turco żona bohatera jest Włoszką. Dzisiaj Birsen to potwierdziła, czyli wszystko wskazuje na to, że chodzi o serial na podstawie "El Turco".
|
|
|
Post by mira on Jan 24, 2022 11:50:47 GMT
Czyli co, serial będzie w języku tureckim czy włoskim? Chyba tureckim, skoro ta wytwórnia. Tylko która włoska aktorka zna tak dobrze turecki? Nie mam pojęcia, nigdy nie interesowałam się włoskim kinem ani serialami.
|
|
|
Post by lucy on Jan 24, 2022 11:58:41 GMT
To będzie serial turecki. A ta aktorka będzie mówić albo po włosku (i będą napisy), albo będzie miała dubbing jak np. Serkan w swpoim romcomie.
|
|
|
Post by Matthias on Jan 26, 2022 18:13:24 GMT
▪ Birsen Altuntas (oczywiście) potwierdza, że partnerką Can Yamana w serialu Disney Plus będzie aktorka zagraniczna.
|
|