nesaga
Entuzjasta
|
Post by nesaga on Dec 8, 2020 21:23:23 GMT
Mi się to kojarzy z ubijaniem masła
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 8, 2020 21:24:48 GMT
Masz zboczone myśli. Ci dam ubijanie masła.
|
|
nesaga
Entuzjasta
|
Post by nesaga on Dec 8, 2020 21:25:22 GMT
Wcale nie tak to poprostu wygląda xD
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 8, 2020 21:30:53 GMT
Oj czasem się masło robiło. Jak by nie było syn rolnika.
|
|
|
Post by lucy on Dec 9, 2020 15:12:53 GMT
Kolejna nowa w obsadzie...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 9, 2020 17:20:11 GMT
Widziałem na insta, ciekawe kogo będzie grała. Dziwie się bo myślałem że babane nam sprowadzą a oni sprowadzają jakieś młode aktorki.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 9, 2020 21:34:49 GMT
Obejrzalem 1/3 pierwszego odcinka. Podobnie jak w “Kiraz mevsimi”, tu takze glowna bohaterka dziala mi na nerwy. Drze ryja i robi non stop wioche, nie lubie takich krzykaczek. Lepiej, zeby byla troche roztrzepanym dziewczeciem z lekko niewyparzonym jezykiem, ale pozostawala slodka (=“Erkenci kus”), a ta taka nie jest. Protagonista jest ok, TROCHE ZA BARDZO kreuja go na macho, ale jest fajny. Ten aktor ma chyba nawet wiekszy talent komediowy od niej (Hemde)? Sceny przy i w samochodzie, poza dennymi kajdankami, fajne. Przerwalem ogladanie, zeby odpoczac i dac serialowi szanse, bo naprawde chcialbym go ogladac, a Eda sprawia tylko, ze noz w kieszeni mi sie otwiera. Wlasciwie zaczela juz w pierwszej scenie, kiedy obudzila sie w pelnym makijazu z pieknymi, pomaranczowymi powiekami, a puder z nich wyjezdzal na policzki. Fabula mogla by byc nieco ciekawsza i mniej naciagana, ale ok. I nie, nic nie tlumaczy tego, ze to romcom.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 9, 2020 21:45:50 GMT
Hande ci działa na nerwy, ona jest chyba najmniej inwazyjna w tym serialu. Ja się w tym serialu zakochałem od pierwszego wejrzenia. Może nie ma już takiego wow jak było na początku. Ale nadal jest to dobry serial. I protka nie jest sierotką która płacze w kacie po każdym niepowodzeniu.
|
|
nesaga
Entuzjasta
|
Post by nesaga on Dec 9, 2020 22:04:25 GMT
Moim zdaniem właśnie Eda jest a koncu protagonistką która myśli, a nie drze paszczy jak protka w KM Dawno nie było protki myślącej i odważnej jak Eda ,która ma swoje zdanie i nie daje sobie w kasze dmuchać. Szanuje swoją rodzinę, ale jak chce wyjść wychodzi , a nie bo co rodzina powie itp
|
|
|
Post by Alex on Dec 9, 2020 22:04:45 GMT
Z Hande widziałam SCK, kilka początkowych odcinków ALA i teraz oglądam GK i tylko tutaj nie dostaję szału, jak na nią patrzę. Ja mimo wszystko wolę taką Edę, która czasem odwali jakąś głupotę (co i tak zdarza się mega rzadko) niż takie "słodkie idiotki", które non stop wpadają na drzwi albo robią afery o byle pierdołę. Na początku było "wow", ale teraz już trochę emocje przygasły i jeśli mam być szczera to kompletnie nie mogę się przyzwyczaić do Hande obok Kerema, chemię mają świetną, ale jakoś nie widzę ich razem I punkt najważniejszy: od protów wolę Engina i Rudą, a nie tak powinno być...
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 9, 2020 22:07:22 GMT
Ja również wolę postać normalną stojąco mocna na nogach. A nie słodką idiotkę która po każdej kłótni idzie płakać w kąt.
|
|
nesaga
Entuzjasta
|
Post by nesaga on Dec 9, 2020 22:14:46 GMT
A ja myślałam że połączą Engina z Ceren Piril jakos nie współgra mi z Enginem
|
|
|
Post by Alex on Dec 9, 2020 22:23:55 GMT
nesaga Też tak na początku myślałam, ale całe szczęście tak się nie stało Ceren chyba teraz kręci z Feritem i niech tak zostanie. Mogą zostać całkiem fajną parą. Jedyna "para", która mi tutaj nie pasuje to Fifi z Erdemem, jak ten facet mnie denerwuje... Ale w romcomach to chyba normalne takie wątki, bo w ALA Ipek też dali takiego Kemala (czy Kerema?), chociaż ja bym ją widziała z bratem prota. Dlatego kończę SCK i koniec z romcomami, przynajmniej na jakiś czas. To nie na moje nerwy.
|
|
|
Post by lucy on Dec 9, 2020 22:26:56 GMT
w ALA Ipek też dali takiego Kemala (czy Kerema?) Bardzo lubiłam ten duet. Chyba Kerem mu było.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 9, 2020 22:57:31 GMT
Ja również wolę postać normalną stojąco mocna na nogach. A nie słodką idiotkę która po każdej kłótni idzie płakać w kąt. Ja nie pisze, ze ma plakac i rozpaczac, ale tez niech nie zachowuje sie irracjonalnie (“nienawisc” do Serkana, bo jego firma cofnela stypendia; podre sobie morde na uniwersytecie w trakcie wystepu Serkana), albo delikatnie mowiac - debilka (zniszcze munsamochid, skuje nas kajdankami). Sorry, ja tak ja poki co widze.
|
|
|
Post by Alex on Dec 9, 2020 23:12:11 GMT
(“nienawisc” do Serkana, bo jego firma cofnela stypendia; podre sobie morde na uniwersytecie w trakcie wystepu Serkana) (zniszcze munsamochid, skuje nas kajdankami). To są właśnie akcje w stylu romcomów i tego nie da się obejść Dla mnie to wszystko było do przejścia, ale z rysowaniem mu samochodu to trochę przesadzili.
|
|
|
Post by lucy on Dec 9, 2020 23:15:46 GMT
Ja obejrzę SCK dopiero kiedy trafi do naszego pięknego kraju.
|
|
|
Post by Alex on Dec 9, 2020 23:22:02 GMT
Ja obejrzę SCK dopiero kiedy trafi do naszego pięknego kraju. Ojj, to się możesz nie doczekać Pozostaje liczyć na Zoom albo na to, że jakieś inne stacje zdecydują się na pasmo z tureckimi serialami, bo o TVP można zapomnieć. Chociaż Hande i Kerem już są w Polsce znani, Hande z "Potyczek" i "Perły", a Kerem z "Miasta", więc ten serial powinien się jako pierwszy znaleźć na liście "do zakupu".
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 9, 2020 23:22:20 GMT
Ja obejrzę SCK dopiero kiedy trafi do naszego pięknego kraju. Liczysz na to?
|
|
|
Post by mira on Dec 10, 2020 7:13:25 GMT
Mnie się Eda podoba, a nawet chciałabym być tak odważna, jak ona, bo ja z tych, co z całą pewnością nie zabiorą głosu w auli pełnej studentów i na pewno nie dotkną niczyjego samochodu Serial nadal bardzo dobrze się ogląda. Zgodzę się, że nie ma może takich emocji, jak na początku, bo i protów jest trochę mniej, w pierwszych odcinkach to prawie non stop mieliśmy Serkana i Edę, teraz jest trochę zapychaczy, ale te sceny komediowe z udziałem Aydan i Seyfiego czy Erdema i Melo nawet mnie bawią. Na pary Ceren-Ferit i Engin-Piril również lubię popatrzeć. Natomiast zaczęła mnie denerwować Selin, chociaż dotychczas mi nie przeszkadzała.
|
|
|
Post by lucy on Dec 10, 2020 11:00:00 GMT
Alex,@rafaelcaen, tak mi się tylko napisało chociaż wykluczyć, ze poleci też nie możemy Romkom to nie moja bajka i żeby móc go oglądać muszę coś jeszcze w międzyczasie robić, a co za tym idzie czytanie literek u mnie odpada.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 10, 2020 11:16:08 GMT
Alex ,@rafaelcaen , tak mi się tylko napisało chociaż wykluczyć, ze poleci też nie możemy Romkom to nie moja bajka i żeby móc go oglądać muszę coś jeszcze w międzyczasie robić, a co za tym idzie czytanie literek u mnie odpada. Polecam prasowanie. Ja obejrzałem w ten sposób połowę "Wiecznej miłości". Wydaje mi się, że skoro Dwójka usunęła pasmo komediówek o 13 to mamy bardzo małe szanse na emisję u nas, chyba, że końcu powstanie coś a'la Romantica Dizi.
|
|
|
Post by lucy on Dec 10, 2020 12:00:29 GMT
mamy bardzo małe szanse na emisję u nas, chyba, że końcu powstanie coś a'la Romantica Dizi. Ciekawe co mocno zapowiadanym TDC
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 10, 2020 12:07:25 GMT
mamy bardzo małe szanse na emisję u nas, chyba, że końcu powstanie coś a'la Romantica Dizi. Ciekawe co mocno zapowiadanym TDC Korona Ale na TDC mielibyśmy szanse chyba tylko na seriale jednej stacji? Czy się mylę?
|
|
|
Post by lucy on Dec 10, 2020 12:13:41 GMT
Ale na TDC mielibyśmy szanse chyba tylko na seriale jednej stacji? Czy się mylę? Nie stacji, ale wytwórni. Jednak skoro ta wytwórnia żyje w symbiozie z MF Yapim i Medyapim to może oferta zostanie rozszerzona... Trudno powiedzieć, ale pomarzyć można
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Dec 10, 2020 13:16:00 GMT
Obejrzałem w międzyczasie drugą część pierwszego odcinka. Eda jest dalej drażniąca. Irracjonalna, zachowuje się momentami jak wariatka. Ona i Serkan mają momentami wspólne chwile do czasu aż ona nie otworzy japy i zacznie krzyczeć. W firmie też, kazała mu się przyznać do błędu, bo to ON SIĘ POMYLIŁ z tymi stypendiami. Kolejny raz nie chciała go wysłuchać, a on miał naprawdę zamiar to wyjaśnić. Domyślam się, że taki jest zamysł scenarzystów, żeby ona tak mu zalazła za skórę, żeby nie zdał sobie sprawy, że w pewnym momencie się zakochał. Oryginalna jest postać tej feminy, przyjaciółki Edy. lucy, TDC zmienil nieco nazwe z Timeless Drama Channel na Timeless Dizi Channel. Dalej sa dostepni glownie na Balkanach, chociaz wlasnie wystartowali w Szwajcarii. O losy kanalu w Polsce nalezaloby spytac SPI/FilmBox...
|
|
|
Post by Matthias on Dec 10, 2020 15:39:08 GMT
Kurczę, obejrzałem zwiastun do 22, obejrzałem odcinek 21 - i nie rozumiem, po co wprowadzają te nowe postacie... Rozumiem, że reyting jest duży, ale to jest ryzyko strzału w kolano... Dosłownie. Mnie to się nie podoba . Nawet nie wiem, co powiedzieć o zwiastunie
|
|
Natalijka
Moderator
:)
|
Post by Natalijka on Dec 10, 2020 19:53:03 GMT
Jeśli ktoś ma ochotę coś poczytać to zapraszam do działu twórczość. Jest coś nowego
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Dec 10, 2020 20:17:34 GMT
Kurczę, obejrzałem zwiastun do 22, obejrzałem odcinek 21 - i nie rozumiem, po co wprowadzają te nowe postacie... Rozumiem, że reyting jest duży, ale to jest ryzyko strzału w kolano... Dosłownie. Mnie to się nie podoba . Nawet nie wiem, co powiedzieć o zwiastunie Czy to nie jest wysłanniczka efe czasem.
|
|
|
Post by mira on Dec 11, 2020 7:56:16 GMT
Kurczę, obejrzałem zwiastun do 22, obejrzałem odcinek 21 - i nie rozumiem, po co wprowadzają te nowe postacie... Rozumiem, że reyting jest duży, ale to jest ryzyko strzału w kolano... Dosłownie. Mnie to się nie podoba . Nawet nie wiem, co powiedzieć o zwiastunie Chyba po to, żeby się tak nie dusić we własnym sosie. Ja co prawda jeszcze nie widziałam 21 odcinka, ale myślę sobie, że skoro Efe wyjeżdża, to całkowicie normalne, że wprowadzają kogoś nowego, musi się coś dziać. Jedyne czego bym chciała, to żeby Eda i Serkan w końcu się połączyli. Serial ma ponad 20 odcinków, ale byli razem chyba tylko w dwóch, to aż śmieszne...
Reyting wcale nie jest jakiś duży, ostatnio był przyzwoity, bo ponad 5, ale wcale nie jestem pewna, że się taki utrzyma.
|
|