|
Post by Matthias on Jul 4, 2022 14:40:43 GMT
📌 Reytingi za 03.07.2022ТОТАL:2. Gül Masalı (3 odcinek) - 3.16% ⬇ (-0.50) АВ:4. Gül Masalı - 1.92% ⬇ (-0.98)
|
|
|
Post by lucy on Jul 5, 2022 11:31:56 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Jul 18, 2022 8:32:49 GMT
📌 Reyting zа 17.07.2022ТОТАL:2. Gül Masalı - Bajka o Róży (4 odcinek) - 2.64% ⬇ (-0.52) АВ:5. Gül Masalı - Bajka o Róży - 1.43% ⬇ (-0.49)
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jul 18, 2022 17:42:45 GMT
Widzom się już chyba znudziło.
|
|
|
Post by mira on Jul 19, 2022 7:24:03 GMT
Mnie też jakoś przeszło. Miałam przemyśleć po urlopie, czy będę to oglądać, no i nie, nie będę.
ATV bardzo kiepsko radzi sobie tego lata. Trzy seriale, z czego dwa to totalne klapy, a trzeci też systematycznie traci widzów.
|
|
|
Post by julia on Jul 19, 2022 7:55:28 GMT
mira, ja jeszcze trwam, bo jestem ciekawa jak namieszano z matką i prawdziwym ojcem protki. Gulumser nie miała życia w wiosce, ojciec powiedział, że biologiczny tatuś się ulotnił, ale jest jeszcze były, ojciec Topraka i wcale nie zdziwiłabym się, aby to on nim był. A kędzierzawy zaczyna się mieć ku Goncy.... W każdym razie jeszcze nie rezygnuję. W porównaniu do ubiegłego roku w tym letniaki wypadają słabiej w ocenach
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jul 19, 2022 16:50:55 GMT
To prawda, rating spada, ale serial dalej trzyma się wysoko w notowaniach, co oznacza, źe po prostu nie ma widzów.
Sama się zastanawiam czy oglądać dalej, bo ta historia nie wbiła mnie w fotel, ale mam jakąś nadzieję, iż się rozkręci.
|
|
|
Post by julia on Jul 21, 2022 18:29:50 GMT
Sama się zastanawiam czy oglądać dalej, bo ta historia nie wbiła mnie w fotel, ale mam jakąś nadzieję, iż się rozkręci. Trudno powiedzieć czy się rozkręci Nadal są tajemnice nie do końca odkryte, a główna bohaterka jest solą w oku w wiosce. Odcinek 4. zgodnie z ocenami - słaby. Już pisałam wcześniej, że zupełnie mi nie pasuje dr Miłość oraz wątek Alego, który pracuje na polu lawendowym i jest przyjacielem Topraka. Ten wątek służy głównie do...lokowania produktu. Są w odcinku dłużyzny, które nic nie wnoszą . W każdym razie Halil , mąż Canan ma za uszami. teść mu nie dowierza , a i Toprak, który przyjechał z Włoch, aby pomóc w firmie zauważa nieprawidłowości i ze zdumieniem stwierdza, że wielu klientów się wycofało ze współpracy. Halil na swój własny sposób chce się pozbyć Goncy z wioski, daje jej zdjęcie , na którym jest Canan i... ciężarna Gulumser. Jest w nim jakaś zapiekła złość , jakby chciał się odegrać na córce za matkę. Nawet tłumaczy to Toprakowi w ten sposób, że w małej wiosce ciężarna, która rodzi dziecko nieślubne jest na cenzurowanym. Chłopak słucha tego z niedowierzaniem... Jak się można było domyśleć, Halil był zakochany w Gulumser, zanim ożenił się z Canan. Ona poznała Mehmeta i , jak mówi Fatma, każdy nerw ich ciał mówił, że bardzo się kochają. Potem Gulumser zaszła w ciążę, mieli się pobrać, aż któregoś dnia Mehmet zniknął i więcej się nie pojawił . Halil już był ożeniony z Canan, ale zapewne matka Goncy nie wywietrzała mu zupełnie z głowy, skoro matka Topraka nosi w sercu ciągłą urazę, a i jej ojciec chce się koniecznie pozbyć Goncy. Dlatego Halil koniecznie chce kupić dom Gulumser, a teść ziemię. Nasuwa mi się także podejrzenie ,że za nagłym zniknięciem Mehmeta stoi nie kto inny, tylko właśnie Halil. Mam przeczucie, że się go pozbył raz na zawsze i Canan to podejrzewa, a jej ojciec wie Dzięki Toprakowi Gonca pogodziła się z ojcem, który zrezygnowany faktem, że jego ukochana córka nie może mu wybaczyć milczenia, zostawił jej samochód i autobusem udał się do Stambułu. Niestety dziadek po częściowym wyjawieniu prawdy , związanej z Gulumser, kazał się mu trzymać z daleka od dziewczyny Zarówno Halil, jak i ojciec Canan oraz ona sama będą niepocieszeni, że córka z ojcem zostają we wsi. Może to cokolwiek zmieni w rozwoju akcji Jeśli nie, to niedługo będzie koniec serialu. No i wreszcie Arda oraz Ece, mają zamiar działać wspólnie, choć Arda początkowo nie zamierza wchodzić z nią w układ. Ece dostaje szału , gdy widzi Topraka z Goncą i na pewno użyje wszystkich możliwych chwytów, aby obrzydzić jej życie. Pan adwokat zaś ma dodatkowo kolejne kłopoty z mafią. Sprzedał samochód, spłacił dług , ale nie...odsetki....
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jul 21, 2022 18:56:18 GMT
julia, miałam na myśli coś, co tchnie życie w tę opowieść, bo pierwszy epizod wydał mi się po prostu senny.
|
|
|
Post by julia on Jul 22, 2022 9:08:24 GMT
julia, miałam na myśli coś, co tchnie życie w tę opowieść, bo pierwszy epizod wydał mi się po prostu senny. Może, zobaczymy. Jeśli jest coś w stanie to ruszyć, to odkrycie ,że to Halil zamordował Mehmeta, czyli wątek kryminalny
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jul 24, 2022 8:23:51 GMT
Chyba poczekam z oglądaniem jeszcze kilka tygodni, nadrobię dramy z poprzedniego sezonu i zobaczę, jak atv zareaguje na wyniki „Róży vel Koniczynki”. Jeśli serial dostanie szansę na odcinki jesienią, to pewnie powrócę do oglądania.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 28, 2022 19:45:58 GMT
💥Słynny aktor Keremcem dołączył do obsady serialu ATV „Bajka o Róży / Gül Masalı”
|
|
|
Post by Matthias on Jul 31, 2022 14:09:20 GMT
📸💫Gwiazdy serialu „ Gül Masalı” Gülper Özdemir i Erdem Kaynarca za kulisami projektu
|
|
|
Post by Matthias on Aug 1, 2022 9:51:30 GMT
📌 Reyting za 24.07.2022 - NIEDZIELA ТОТАL:3. Gül Masalı - Bajka o Róży (5 odcinek) - 2.53% ⬇ (-0.11) АВ:9. Gül Masalı - Bajka o Róży - 1.28% ⬇ (-0.15) 📌 Reyting za 31.07.2022 - NIEDZIELA ТОТАL:3. Gül Masalı - Bajka o Róży (6 odcinek) - 2.29% ⬇ (-0.24) АВ:8. Gül Masalı - Bajka o Róży - 1.43% ⬆ (+0.15)
|
|
|
Post by julia on Aug 4, 2022 8:03:31 GMT
Odcinek 6. i wcześniejsze kręcą się wokół jednego - Gonca została, a rodzina Topraka oraz Ece za wszelką cenę starają się jej pozbyć. Ece walczy o Topraka swoimi sposobami. Podczas rozmowy z Goncą mówi jej wiele nieprzyjemnych słów, że jest przeszkodą, nie ma honoru, bo uparła się zostać tam, gdzie jej nie chcą... Gonca załamana, ale Toprak jest podporą. Widać, że oni mają się ku sobie, ale jakiejś większej namiętności między nimi nie ma, jednak końcówka jest szokująca ( dla wszystkich) i zaskakująca...., ale o tym później. Edzia ma wsparcie Canan, która wręcz każe jej zostać i walczyć, tak jak przed laty zrobiła to ona sama. Halil kochał Gulumser, ale żoną została ona i nauczyła się żyć w cieniu zmarłej. Ona żyje, ma rodzinę, pieniądze i jest ważną osobą w miejscowym towarzystwie. Młoda ma zostać żoną Topraka, tylko to się liczy: obrączka, nazwisko, pozycja a Gonca niech sobie róże uprawia... Ece jest zdeterminowana i czepia się tej ostatniej deski ratunku - Canan, bo Toprak dobitnie jej powiedział, aby zostawiła Goncę w spokoju i nie ważyła się robić jej przykrości. On sobie tego nie życzy. Tak , jak przypuszczałam, to Halil pozbył się Mehmeta i po latach śnią się mu koszmary. Atabey zaniedbuje firmę, popija i rozmawia ze zdjęciem... To dlatego chce kupić dom dawnej miłości , ale nie toleruje jej córki, bo ojcem był Mehmet. Fatma wprowadza Goncę w środowisko pracownic Atabeya i zachęca do pracy dla Goncy, która zajmie się plantacją, produkcją olejków... Patrzę na tę Fatmę i nie mogę wyjść z podziwu nad ilością chust na jej głowie Upał niemiłosierny, a ona okutana i ubrana jak na siarczyste mrozy Nie jest staruszką, która ma słabe krążenie i ciągle jest jej zimno. No i jestem pełna uznania dla aktorki, która musi się gotować na planie Końcówka , to szok zebranych na przyjęciu zorganizowanym przez Canan. Ona cała w uśmiechach , przedstawia Ece, jako swoją przyszłą synową, a tu pojawia się Toprak , a za nim Gonca w sukni Gulumser i przedstawią ją, jako...swoją narzeczoną Canan i Ece bliskie omdlenia, Halit w szoku na widok sukni.... Na letnie seriale patrzę bez większych wymagań, ale "Bajka o Róży" jest słaba, nie ma tej tzw. ikry, potrzebnej dla przyciągnięcia uwagi widzów. Protka niby jest zdeterminowana i uparta w swoim działaniu, ale mnie za bardzo nie przekonuje, Toprak bardziej ,ich uczucie bez fajerwerków... Ciekawszą postacią - moim zdaniem - jest Canan. wredna, dominująca, Ece chodzi ze skwaszoną miną, pakuje się i rozpakowuje, Fatma konstruowana na wzór wiejskich nauczycieli życia, naznaczonego symbolami, wierzeniami...
|
|
|
Post by lucy on Aug 4, 2022 18:56:43 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Aug 8, 2022 19:13:52 GMT
📌 Reytingi zа 07.08.2022ТОТАL:2. Gül Masalı (7 odcinek) - 2.67% ⬆ (+0.38) АВ:5. Gül Masalı - 1.51% ⬆ (+0.08)
|
|
|
Post by Matthias on Aug 15, 2022 9:52:12 GMT
📌 Reytingi zа 14.08.2022ТОТАL:2. Gül Masalı (8 odcinek) - 2.71% ⬆ (+0.04) АВ:2. Gül Masalı - 2.78% ⬆ (+1.27)
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Aug 15, 2022 12:05:19 GMT
Ładny wzrost w AB. Czy to nie był odcinek z gościem specjalnym?
|
|
|
Post by Matthias on Aug 15, 2022 12:06:31 GMT
Nie wiem, czy Keremcem to na stałe w tej obsadzie się znalazł, kiedy miał dołączyć i na jak długo... Wzrost ładny. Szkoda, że nie ma tych 3% co najmniej .
|
|
|
Post by julia on Aug 17, 2022 20:15:58 GMT
Odcinek 7.Kiedy Arda wchodzi w spółkę z Ece , a Gonca z uporem lepszym godnej sprawy postanawia złożyć firmę produkcyjną i zatrudnić, źle traktowanych pracowników w firmie Halila , pojawia się nieoczekiwany gość : Adnan Fuat Demirici - młodszy brat Mehmeta. Większość odcinka , to opowieść o Mehmecie i Gulumser. Gonca poznaje historię miłości rodziców. Adnan był obserwatorem i mówi Goncy o tym, że tak, jak w przeszłości jego brat opiekował się nim, tak teraz on chce opiekować się bratanicą i przybył, aby poznała swoją przeszłość oraz odzyskała swój majątek. Opowiada o tym, że Atabeyowie od początku w nieuczciwy sposób dorobili się majątku i daje jej dokumenty . Kolejną niespodzianką jest rozmowa Goncy z babcią - jest i suknia przygotowana na ślub Gulumser , i wieka miłość a na końcu historii, padają słowa : "Mehmeta zabili Atabeyowie" - szok , bo obok siedzi Toprak Szok przezywa też Canan, któa usłyszała rozmowę teścia z Halilem ; "Wiesz , co ona jej teraz powie? To, że zabiłeś Mehmeta!". Jak to wszystko wpłynie na relacje między Goncą i Toprakiem? Zobaczymy... Wielką miłość, jak się okazuje , przeżyła też Fatma, zakochana z wzajemnością w żonatym mężczyźnie. A dr Miłość prosi ją o szansę : "Fatma, nie możesz mi dać maleńkiej szansy?"
|
|
|
Post by Matthias on Aug 22, 2022 7:44:08 GMT
📌 Reytingi zа 21.08.2022ТОТАL:3. Gül Masalı (9 odcinek) - 2.33% ⬇ (-0.38) АВ:5. Gül Masalı - 1.51% ⬇ (-1.27)
|
|
|
Post by Matthias on Aug 29, 2022 13:59:11 GMT
📌 Reytingi zа 28.08.2022ТОТАL:1. Tozluyaka (9 odcinek) - 4.37% ⬇ (-1.34) 5. Gül Masalı (10 odcinek) - 2.05% ⬇ (-0.28) АВ:2. Tozluyaka - 3.20% ⬇ (-0.73) 11. Gül Masalı - 1.17% ⬇ (-0.34)
|
|
|
Post by lucy on Aug 29, 2022 14:24:12 GMT
To jest chyba ostatni projekt Gulper Ozdemir w roli protki. Oglądam ją obecnie w "Naucz mnie kochać" i nie dostrzegam w niej charyzmy, którą powinna mieć aktorka na pierwszym planie.
|
|
|
Post by Matthias on Aug 29, 2022 15:10:16 GMT
💥Aktorzy serialu „ Bajka o róży / Gül Masalı” wzięli udział w kręceniu reklamy do głównego sezonu kanału ATV. Elif Yilmaz również dołączyła do obsady projektu.
|
|
|
Post by Matthias on Sept 2, 2022 20:15:15 GMT
💥Słynna turecka piosenkarka - Sevcan Orhan wystąpi gościnnie w serialu telewizyjnym „ Gül Masalı”. Pojawi się jako Zuhre
|
|
|
Post by Matthias on Sept 4, 2022 15:00:36 GMT
🔥 Ramówka ATV na nowy sezon 2022/2023🔥 Serial w ramówce sezonu kanału ATV na sezon 2022/2023
|
|
|
Post by Matthias on Sept 5, 2022 17:39:10 GMT
📌 Reytingi zа 04.09.2022ТОТАL:1. Tozluyaka (10 odcinek) - 4.65% ⬆ (+0.28) 6. Gül Masalı (11 odcinek) - 2.39% ⬆ (+0.34) АВ:2. Tozluyaka - 3.37% ⬆ (+0.17) 6. Gül Masalı - 1.82% ⬆ (+0.65)
|
|
|
Post by julia on Sept 6, 2022 10:29:53 GMT
Odcinki 8, 9,10.Kryminału ciąg dalszy... Najważniejsza jest determinacja Fuata , co do odkrycia prawdy o jego bracie . Jednak , jakim bratem był Fuat dla Mehmeta? Gdyby rodzonym, to Eva traktowałaby go , jak syna, o on ją , jak matkę ? Oglądałam rosyjskie tłumaczenia i cos mi tu nie pasuje. Na początku Adnan Fuat mówił, że Mehmet był jego starszym bratem, który nim się opiekował. U Turków określenia brat, siostra są też grzecznościowe... No, ale wróćmy do rzeczy. Canan , usłyszawszy o tym, że jej mąż jest mordercą, a teść brał w tym udział osuwa się zemdlona na podłogę i mamy kilka sekwencji w szpitalu, gdzie tradycyjnie zbiera się cała rodzina ... Toprak jest bliski złożenia zeznań przeciwko ojcu i zjawia się z Sirrim na komisariacie, ale tą rodziną i wszystkimi dookoła trzęsie Rifat i wyperswadował Toprakowi jego zamysły : - Kto jest dla ciebie ważniejszy....?! Wcześniej Gonca z ojcem próbują szukać śladów, ale na przeszkodzie, jak zawsze stają Atabeyowie , sprowadzają właściciela ziemi, który nie zgadza się na jej sprzedanie. Od czego są kolejne czeki oferowane przez Fuata? Facet w końcu ulega i ...można kopać wokół domu, gdyż Tahir już wcześniej znalazł w ziemi tespih, a Eva potwierdziła, że to Mahmeta. Zgodnie z przewidywaniami szczątki ojca Goncy znajdują się zaraz za domem . Po pobraniu próbek DNA i po pogrzebie Gonca nie chce widzieć Topraka, ale los i tak ich łączy na krótko podczas poszukiwania doktora Miłość i Sirriego. Koniec końców Rifat pozbył się świadka koronnego , wyłowiono tylko instrument . Toprak, zrywa z rodziną i postanawia wyjechać , ale , jak pijawkę ma znów u swego boku Ece , a widzi to Gonca .... Niby się trochę serial rozkręcił poprzez to pojawienie się Fuata i odkrycie prawdy o ojcu Goncy, ale czy coś jeszcze można z niego wykrzesać?
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Sept 6, 2022 11:20:45 GMT
📌 Reytingi zа 04.09.2022ТОТАL:1. Tozluyaka (10 odcinek) - 4.65% ⬆ (+0.28) 6. Gül Masalı (11 odcinek) - 2.39% ⬆ (+0.34) АВ:2. Tozluyaka - 3.37% ⬆ (+0.17) 6. Gül Masalı - 1.82% ⬆ (+0.65)Pną się w górę.
|
|