|
Post by lucy on Jul 1, 2022 9:21:18 GMT
Odcinek 1 w zestawieniu z odcinkami premierowymi wszystkich dotychczasowych letniaków. Miejsce ostatnie. i.imgur.com/Db0sCvv.jpg
|
|
|
Post by lucy on Jul 1, 2022 9:52:12 GMT
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jul 1, 2022 13:22:50 GMT
Przykro mi patrząc na ten wynik. TRT od razu powinno przenieść serial na inny dzień - jeśli się nie uda, to znaczy, że nie ma przyszłości.
Czwartki latem są ewidentnie nie-serialowe…
|
|
|
Post by Matthias on Jul 2, 2022 8:13:22 GMT
📌 Reytingi za 30.06.2022ТОТАL:11. Seni Kalbime Sakladım (1 odcinek) - 1.72% 🆕
15. İçimizdeki Ateş (2 odcinek) - 1.61% ⬇ (-0.66) АВ:6. Seni Kalbime Sakladım - 1.95% 🆕
41. İçimizdeki Ateş - 0.94% ⬇ (-0.98)
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jul 2, 2022 9:00:56 GMT
Nie wiem czy pakować się w ten serial, bo z reguły nie biorę się za kilkuodcinkowce. Czekam, aż TRT zareaguje na ten wynik zmianą dnia emisji…
|
|
|
Post by lucy on Jul 5, 2022 11:35:05 GMT
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jul 8, 2022 10:35:03 GMT
Pomimo dużej konkurencji mamy wzrost, a nawet drugie miejsce, co cieszy. Różnicy między wynikami z pierwszego miejsca a tym serialem nie ma niepokojącej, bo wygląda na to, że w czwartki jest po prostu mniejsza widownia. Jednakże z racji tego, iż w kolejce czeka czwarty tytuł do czwartkowej ramówki, dalej uważam, że TRT powinno rozważyć inny dzień dla tego serialu. Może niedzielę?
|
|
|
Post by lucy on Jul 8, 2022 14:14:51 GMT
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jul 8, 2022 16:00:49 GMT
Bardzo
|
|
|
Post by Matthias on Jul 8, 2022 17:14:19 GMT
📌 Reytingi za 07.07.2022 - CZWARTEKТОТАL:4. Seni Kalbime Sakladım (2 odcinek) - 2.11% ⬆ (+0.39)
7. Duy Beni (1 odcinek) - 1.36% 🆕 19. İçimizdeki Ateş (2 odcinek) - 1.05% ⬇ (-0.56) АВ:3. Seni Kalbime Sakladım - 2.13% ⬆ (+0.18)
10. Duy Beni - 1.14% 🆕 30. İçimizdeki Ateş - 0.75% ⬇ (-0.19)
|
|
|
Post by Matthias on Jul 11, 2022 17:29:53 GMT
💫 Zgodnie z tradycją letnich seriali, Sevdzie Erginci przypisuje się już romans z partnerem Ekinem Mertem Daymazem. Podobno para bawiła się wczoraj wieczorem w Umut Evirgen - w dzielnicy Emirgan.
|
|
|
Post by lucy on Jul 11, 2022 17:50:07 GMT
Miałam nadzieję, że będą mieć romans.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jul 11, 2022 18:52:27 GMT
Widziałem pierwszy odcinek i najlepsze sceny to te sceny protów. Jak oni na siebie patrzą. Szkoda że ten serial nie jest na innym kanale. Było by bardzo hot.
|
|
|
Post by Alex on Jul 11, 2022 19:54:35 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jul 11, 2022 20:16:22 GMT
Tygodniówka. W AB średniak, w ABC1 - 5 miejsce, w Total - 8 miejsce (na 11 seriali). Czyli duży rozrzut. i.imgur.com/1oWx979.jpg
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jul 11, 2022 20:37:14 GMT
Pomarzyć można.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 15, 2022 16:14:37 GMT
📌 Reytingi zа 14.07.2022 - CZWARTEKТОТАL:2. Duy Beni (2 odcinek) - 2.79% ⬆ (+1.43) 7. Seni Kalbime Sakladım (3 odcinek) - 1.73% ⬇ (-0.38)
52. İçimizdeki Ateş (4 odcinek) - 0.71% ⬇ (-0.34) АВ:4. Duy Beni - 2.09% ⬆ (+0.95) 10. Seni Kalbime Sakladım - 1.60% ⬇ (-0.53)
79. İçimizdeki Ateş - 0.41% ⬇ (-0.34)
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jul 15, 2022 17:26:10 GMT
Martwi mnie ten wynik.
|
|
|
Post by Matthias on Jul 15, 2022 17:54:43 GMT
📸💫 Sevda Erginci i Ekin Mert Daymaz za kulisami serialu „Ukryłem cię w sercu”
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jul 15, 2022 21:17:58 GMT
Czekam na literki do drugiego odcinka.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jul 19, 2022 17:12:10 GMT
Odcinek 1-2 (1. Bölüm)
Zeynep, specjalistka od PR, wciąż nie potrafi zapomnieć o swoim eks, Mete. Spotyka go na branżowej imprezie i chociaż czeka na słowa, że mężczyzna chce do niej wrócić i Mete rzeczywiście ma ochotę to wyznać, nie potrafią się porozumieć. Wzburzona Zeyno opuszcza przyjęcie…
Turkan pragnie, by jej syn się ożenił. Upatrzyła już dla niego dziewczynę z sąsiedztwa. Podczas wizyty u jej matki, kupuje dla siebie i przyszłej teściowej garnki od domokrążców za 5.200 lir (1400 zł). Opuszczając przyjęcie, Zeynep ulega drobnemu wypadkowi i Civanmert odwozi ją do domu, ponieważ ona sama, zrozpaczona i ze skręconą nogą, nie dałaby rady. Na miejscu dziewczyna mdleje na widok swoich dziadków. Ci pragną ją wydać za mąż, a ona, by tego uniknąć, skłamała, że już z kimś się widuje. Wierni przyjaciele Zeynep, będący świadkami zajścia, kłamią, iż wybrankiem Zeyno jest poczciwy Civanmert. Kolejnego dnia Zeyno nic nie pamięta z zajścia, ale słysząc, co się działo, gdy była nieprzytomna, postanawia odnaleźć Civanmerta. Ten nie daje się namówić na bycie udawanym narzeczonym. Zmienia zdanie, gdy dowiaduje się o długach matki. Zeyno i Civanmert próbują poznać się bliżej przed kolacja, którą jeszcze tego samego dnia zaplanował niemiecko-mówiący dziadek dziewczyny. Civanmert natrafia jednak na informacje na portalu plotkarskim o słynnym celebrycie i jego nowej ukochanej, którą okazuje się być… Zeynep. Oznajmia jej, że rezygnuje z umowy. Nadchodzi wieczór. Zeyno postanawia przyznać, iż nie ma narzeczonego, gdy nagle pojawia się Civanmert. ***** Od autorki: niestety, rozczarował mnie ten serial. Brak w nim chemii między postaciami, oryginalności w scenariuszu, ciekawych postaci. Postprodukcja także leży, bo w serialu brakuje jakiegokolwiek klimatu. Muzyki nawet nie „zauważyłam”. Generalnie, ten serial zapowiadał się inaczej, myślałam, że ona będzie zimną bizneswoman, a on skrycie zakochanym w niej szoferze, a tu nie ma o tym mowy. Przykro mi ze względu na Ekina Merta, ale nie wróżę temu serialowi długiego żywota. zlezkawoku
|
|
|
Post by Matthias on Jul 19, 2022 19:32:45 GMT
Trepka a zapowiadało się na coś sensnownego, patrząc na zwiastuny... No cóż. Pierwsze wrażenie w moim przypadku spowodowało, że się zawiodłem . 📸💫Za kulisami serialu „ Ukryłem Cię w sercu”
|
|
|
Post by Matthias on Jul 21, 2022 20:19:32 GMT
📸💫 Sevda Erginci na podwyższniu i Ekin Mert Daymaz w kapciach zapraszają do obejrzenia serialu „Ukryłem Cię w sercu”
|
|
|
Post by Matthias on Jul 22, 2022 8:09:10 GMT
📌 Reytingi za 21.07.2022 - CZWARTEKТОТАL:2. Duy Beni (3 odcinek) - 3.30% ⬆ (+0.51) 5. Seni Kalbime Sakladım (4 odcinek) - 2.04% ⬆ (+0.31)
8. Gelsin Hayat Bildiği Gibi (1 odcinek) - 1.71% 🆕 56. İçimizdeki Ateş (5 odcinek, FINAŁ) - 0.65% ⬇ (-0.06) АВ:4. Duy Beni - 2.24% ⬆ (+0.15) 5. Gelsin Hayat Bildiği Gibi - 1.97% 🆕 10. Seni Kalbime Sakladım - 1.62% ⬆ (+0.22)
-. İçimizdeki Ateş (FINAŁ) - (poniżej 100 miejsca)
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jul 22, 2022 10:50:22 GMT
Jest wzrost, co cieszy. Po drugim odcinku, który w pierwszej połowie był po prostu nudny i bez sensu, a w drugiej akcja jakby ruszyła, proci powymieniali spojrzenia i był przytulas, pojawiło się więcej postaci, mam ochotę na więcej. Mam nadzieję, że Turki też. Scenariusz tutaj póki co nadal lekko leży, brakuje tu klimatu, charakterystycznych postaci, a Ekin aż się prosi, by przedstawiono go jako takiego FOX-owego bohatera (z nagą klatą i pyszną miną) i naprawdę tego tu brakuje, bo póki co Civanmert to nudna niemowa i pół-obibok. Nie wiem, czy Ekin i Sevda tworzą tu zgraną parę, bo różnica wzrostu bardzo rzuca się w oczy. Dlaczego wybrano drobniutką i raczej zwyczajną Sevdę do roli seksownej i pół-niezależnej businesswoman i po raz kolejny dano jej partnera, który ma +185 cm wzrostu???
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jul 23, 2022 11:13:10 GMT
Odcinek 3-4-5 (2. Bolum)
Zeyno zjawia się u teściowej na śniadaniu. Ona i Civanmert wspominają kolację u jej dziadków. Turkan jest oczarowana synową i przedstawia ją sąsiadom, przy okazji częstując ich puddingiem ryżowym. Natomiast siostrę Civanmerta bardzo dziwi jego rychły związek z kobietą, o której nigdy nie wspominał. Węszy podstęp.
Deniz "wyprowadza" Olcaya z jego gabinetu bez jego wiedzy - ze względu na powrót Pemira. Mężczyzna na to nie pozwala i dochodzi do sprzeczki. Tymczasem Suzi podejrzewa męża o romans - właśnie z Deniz. Śledzi go, ale ku jej zaskoczeniu, okazuje się, że mąż umówił się z Mete.
Civanmert i Zeyno zostają zaatakowani przez domokrążców - zdjęcia z bójki w dzielnicy slumsów obiegają internet. Zeyno nie chce, by dziadkowi je zobaczyli, albowiem odkryliby, iż Civanmert nie jest tym, za kogo go przedstawiła z przyjaciółmi, a co za tym idzie - cała mistyfikacja wyszłaby na jaw. Ratunkiem okazuje sie być znajomy Civanmerta, ukryty haker.
Wszyscy przygotowują się do wieczornego spotkania na pokazie mody. Zeynep wypatruje Mete, a ten zjawia się z Olcayem, który nie ma pojęcia, iż podejrzewająca go o romans żona, również bierze udział w bankiecie. Guven podarowuje Blondi bransoletkę licząc, iż zdobędzie jej serce. Suzi oskarża Olcaya publicznie o romans, a Mete sprostowuje: kobieta, o którą zazdrosna jest Suzi, jest jego narzeczoną. Słysząc to, Zeyno zalewa się łzami i wybiega z przyjęcia. Civanmert stara się ją pocieszyć - tulącą się parę przyłapuje Mete.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jul 23, 2022 11:45:20 GMT
Odcinek 6-7-8 (3. Bolum)
Mete dowiaduje się, że Civanmert jest chłopakiem Zeyno. By zachować polityczną poprawność i udawać, iż nie jest zazdrosny, proponuje spotkanie w czwórkę. Civanmert przyjmuje zaproszenie, podejmując wyzwanie. Mete próbuje wyprowadzić go z równowagi, na dodatek ma wrażenie, iż skądś zna mężczyznę. Civanmert zapewnia, że to niemożliwe i jednocześnie zaskakuje Zeyno swoją znajomością kuchni chińskiej. Wszystko przebiega pomyślnie do czasu, gdy Civanmert zauważa przez okno awanturującą się matkę, pragnącą się dostać do firmy rodziny Zeynep. Olcay ratuje sytuację i kobieta nie zostaje wpuszczona, chociaż o mały włos nie poznaje Yusufa - Olcay kłamie, że to nie jest dziadek Zeyno, ale ktoś inny.
Babcia Zeyno udaje się z Goncą na charytatywną sprzedaż posiłków, w której udział bierze Turkan. Towarzystwo traktuje Goncę jak biedaczkę, ignorując przy rozdawaniu zaproszeń na kolejną, ważną imprezę. Kobieta kupuje za to posiłki u Turkan i jest zachwycona jej talentem kulinarnym.
W firmie, po nieobecności, zjawia się Pemir. Zeyno cieszy się na widok przyszywanego kuzyna. Deniz z kolei próbuje wybadać, kim jest Civanmert i wypytuje o jego związek z Zeyno, ale mężczyzna ją zbywa. Zeyno pozuje do zdjęć do kampanii promocyjnej. Civanmert nawet nie stara się ukryć, iż delikatna brunetka jest coraz bliższa jego sercu.
Zeyno z Civanmertem i Mete z jego dziewczyną, udają się razem na kręglu. Także tutaj Civanmert nie daje się sprowokować eks- chłopakowi Zeyno.
Suzi prosi męża o przebaczenie. Bezskutecznie - Olcay nie chce jej nawet widzieć.
Mąż Goncy wciąż ukrywa przed nią i synem, że mają poważne kłopoty finansowe i pochwala poczynania Pemira w dążeniu do przejęcia władzy w firmie. Gonca z kolei zaskakuje rodzinę informacją, iż postanowiła zostać influenserką - jako osobowość internetowa będzie miała w końcu uznanie i nikt nie będzie brał ją za biedaczkę.
Yusuf prosi Civanmerta o spotkanie. Mężczyzna zjawia się w rezydencji, nie mając pojęcia, iż jest śledzony przez swoją nawiedzoną siostrę. Ta nie rozumie, co jej brat robi w domu zamożnej rodziny. Niefortunnym zbiegiem okoliczności ukryta w samochodzie Zeyno, dziewczyna trafia na spotkanie kobiety z Mete i przysłuchuje się ich mało przyjemnej wymianie zdań. Niewiele z niej rozumie, ale ma coraz większe podstawy do tego, aby wątpić w prawdziwość związku swojego brata z młodą businesswoman. Mete natomiast w końcu przypomina sobie, skąd zna Civanmerta. To zwykły walet, oszukujący Zeynep i jej rodzinę!
Po poowrocie do rezydencji, Zeyno zastaje tam Civanmerta rozmawiającego z jej rodziną. Yusuf starał się wywrzeć na mężczyźnie presję, by w końcu podjął poważne kroki w swoim związku ze swoją wnuczką. Rodzinne spotkanie przerywa pojawienie się Mete, gotowego wyznać całemu światu, iż Civanmert to oszust i uzurpator.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jul 24, 2022 8:04:20 GMT
Tak jak pisałam, w drugiej części drugiego odcinka coś się ruszyło i serial w kolejnym odcinku nadal trzyma ten poziom, a więc jest dobrze. Momentami mam wrażenie, jakbym oglądała „Kiraz mevsimi”, bo to nie jest głupia komedyjka ani rom-com, gdzie główna para czubi się i lubi, ale bardziej obyczajówka w lekkim tonie z mniej lub bardziej poważnymi wątkami (i liczę, że ruda z KM będzie tutaj miała swoją męską wersję ). Pojawił się Pamir, który zapewne będzie mącił i knuł, a z kolei jego matka Gonca zadba o luźniejsze wątki. Być może Civanmert zacznie coś działać (bo teraz to naprawdę raczej taki obibok z tureckiego kebaba), ale póki co między nim a Zeyno rodzi się chemia. Także Mete zdaje się będzie się znów przymierzał do Zeyno, która wciąż go kocha, ale okazuje mu brak zainteresowania. Nie lubię jedynie przyjaciółek Zeyno, bo są bezpłciowe (w ogóle nie znam ich imion i one są tak podobne do siebie w stylu bycia, że ich nie rozróźniam), nic nie robią, non stop są razem, a na dodatek noszą straszne kostiumy niczym z „Dynastii” sprzed 40 lat. Olcay wkurzał mnie strasznie w pierwszym odcinku, że był taką „czwartą” przyjaciółeczką przy nich, ale w trzecim już się przy nich nie kręcił (a w drugim zmienił image - na gorszy), wiec może scenarzyści zrozumieli jaki to durny pomysł. Przekonałam się do tego serialu. Mam nadzieję, że Turki też. Okaże się w kolejnych tygodniach…
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jul 25, 2022 18:59:50 GMT
Odcinek 9-10-11 (4. Bolum)
Zeynep nie dopuszcza do wyznania prawdy przez Mete i bierze go na stronę. Zarzuca mu zazdrość i wymyślanie bzdur na temat Civanmerta, co akurat on słyszy i zdaje sobie sprawę, że Zeyno i Mete wciąż darzą się uczuciem. Rozczarowany, znika bez słowa.
Zeyno zjawia się w domu rodziny Civanmerta, ale nie otrzymuje wyjaśnienia. Mężczyzna milczy. Niezrażona jego oschłością, kobieta nie tylko zgadza się zaangażować Reyhan jako stażystkę w firmie, ale także spędza cały dzień z Turkan i sąsiadkami na plotkach.
Reyhan tymczasem zjawia się w firmie i przekonuje, kogo trzeba, iż jest nową stayżystką. Okazuje się, że Canberk zapomniał poinformować Zeyno o ważnym spotkaniu z klientem. Yusuf i Pamir zastępują ją na spotkaniu, ale klient nie jest z tego zadowolony, a Yusuf wściekły nieodpowiedzialnością wnuczki. Pamir z kolei triumfuje, bo buduje swoją karierę w firmie i jest coraz bliżej zastąpienia Zeyno na stanowisku.
Mete żali się Olcayowi i Pamirowi na Zeyno - nie jest dla nich tajemnicą, że wciąż ją kocha. Hande zaś urządza mu scenę zazdrości, bo ją ignoruje. Mete to nie obchodzi - dostaje obsesji na punkcie Civanmerta i pragnie go zdemaskować. Wyszukuje go w Internecie, a potem zjawia się w bistro, by się z nim zmierzyć.
Gonca nagrywa pierwszy filmik jako influenserka. Później udaje się z Benjaminem do salonu samochodowego Civanmerta, aby kupić auto. Jest podekscytowana, a Zeyno i przyjaciele Civanmerta starają się udawać, że syn Turkan jest właścicielem salonu.
Civanmert zastaje Mete w bistro i zmęczony jego oskarżeniami i swoimi kłamstwami, mówi mu prawdę, a potem jest na siebie zły. Zaskoczony Mete od razu biegnie z kwiatami do Zeyno, a ona, wybita z rytmu, odrzuca go i przekonuje, że jej narzeczony bredzi. Z kolei Civanmert dostaje pieniądze od Vasila, które musi zwrócić Zeynep, aby zakończyć ich umowę. Dziewczyna nie wierzy, błaga, by tego nie robił. Syn Turkan jest jednak nieugięty i w napadzie złości postanawia sam wyznać Yusufowi prawdę o mistyfikacji. Nie udaje mu się - mężczyzna dostaje zawału zanim padają słowa prawdy.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Jul 27, 2022 17:06:35 GMT
4. odcinek był nieco gorszy od 3, który był spójny i bardziej obyczajowy, no i więcej chemii było na linii Civanmert-Zeyno. Koniec odcinka był dziwny, bo Civanmert zrezygnował z dalszej mistyfikacji (a przecież to główny filar serialu), a jego przyjaciel, Vasil (?), ten od kebaba, pożegnał się z widzami. Aż pomyślałam, że to jakiś niespodziewany koniec serialu, albo przedostatni bolum, o czym nikt nie wie… Ekin jest w tej stoli niestety sztywny. Stoi jak słup w scenach, zwłaszcza zbiorowych, widać, że nie wie co ma ze sobą począć. W scenach z Zeyno jest ok i czuć, że coś między nimi jest, ale ogólnie to odnoszę wrażenie, że potrzebuje kilku porządnych lekcji z aktorstwa. A sam jego bohater jest nudny, w sumie cały jego wątek to Zeyno i herbatka w kebabie. W dwóch scenach dopatrzyłam się też wpadek (jedna to złe połączenie zapewnie kilkukrotnie powtarzanych scen, a druga to typowa wpadka „techniczna” (Zeyno oberwała z czystej piłki od grających na ulicy dzieciaków i bluzka się pobrudzila dopiero, jak pokazano scenę z innego ujęcia i wkurzoną Zeyno ) A tak w ogóle, to w tym serialu chyba jest największy wysyp przystojniaków wśród letniaków!
|
|