|
Post by mira on May 4, 2023 6:23:04 GMT
Oglądałam bez dźwięku i niczego szczególnego tu nie dostrzegłam, ale obsada ciekawa. Skojarzyło mi się z "Another Self" Netflixa.
|
|
|
Post by Matthias on May 8, 2023 16:58:06 GMT
🔥📸 Plakat promocyjny serialu platformy cyfrowej Disney Plus „Arayış” z Mehmetem Gunsurem i Aslı Enver w rolach głównych. Serial zadebiutuje 14 czerwca.
|
|
|
Post by lucy on May 9, 2023 21:12:29 GMT
Zwiastun mnie nie zachęcił. Ale mimo wszystko jestem ciekawa tego serialu. Myślę, że nie będzie tak lekki i fabularnie lajtowy jak "Inna ja" Netflixa. Oby 🙏
|
|
|
Post by Matthias on May 13, 2023 12:52:56 GMT
Druga zapowiedź:
|
|
|
Post by Matthias on May 22, 2023 18:03:46 GMT
💥Nowy plakat promocyjny serialu „Quest / Arayış” platformy cyfrowej Disney Plus i Ay Yapim, z udziałem Aslı Enver i Mehmeta Gunsura. Premiera projektu odbędzie się 14 czerwca na platformie na całym świecie
|
|
|
Post by lucy on May 24, 2023 10:50:38 GMT
|
|
|
Post by lucy on May 31, 2023 11:17:16 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jun 1, 2023 9:42:17 GMT
Nowy zwiastun..
|
|
|
Post by Matthias on Jun 3, 2023 10:53:35 GMT
💥 6-odcinkowy serial „Arayış ” zostanie wyemitowany na tureckiej platformie Disney Plus na cześć jej pierwszych „urodzin”. Główne role w projekcie odgrywają Asli Enver i Mehmet Gunsur. Serial zostanie wyemitowany 14 czerwca, tego samego dnia, w którym platforma Disney Plus została otwarta w Turcji.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 6, 2023 18:00:42 GMT
📸🔥 Plakaty postaci z nowego serialu platformy cyfrowej Disney Plus „Quest / Arayış”
|
|
|
Post by Matthias on Jun 6, 2023 19:24:26 GMT
✨Platforma cyfrowa Disney Plus organizuje uroczystą"premierę" serialu „Quest / Arayış”
|
|
|
Post by lucy on Jun 9, 2023 22:59:20 GMT
Jestem ciekawa tego serialu.
|
|
|
Post by lucy on Jun 13, 2023 16:28:34 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jun 14, 2023 13:12:26 GMT
Tak bardzo chciałam obejrzeć ten serial, tymczasem jak się okazuje, jest tylko w wersji z napisami.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 14, 2023 14:25:02 GMT
Może dzisiaj zerknę na 1 odcinek . Nie wiem, czemu mi się ubzdurało, że jest więcej odcinków, a tu tylko 6.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 14, 2023 16:50:42 GMT
Odcinek 1... Zaczyna się, tak jakoś - niby normalnie, ale gdy przechodzimy do sceny z seansem - wtedy nasza Nisan przypomina sobie najgorszy dzień w swoim życiu. W ogóle serial rozpoczyna się od spotkania się Nisan z przyjaciółką | koleżanką, która choruje, udaje się na sesję uzdrawiającą. Dowiadujemy się podczas rozmowy tych dwóch kobiet, że ta koleżanka na coś choruje, a sesja jest też prezentem dla Nisan. 3 tysiące lir za tę sesję zapłaciła. Dość sporo... Kiedy Tufan zaczyna wypowiadać swą mantrę, i prosi by każdy przypomniał sobie wspomnianą wcześniej chwilę najgorszą, Nisan wstaje i ucieka z sesji. Chyba zbyt bardzo ją to przerosło... A co przedstawiała scena? Siedziała z mężem (wnioskuję po obrączce na palcu) w samochodzie. Milczeli. Po chwili rozmowa, która się zaczęła, przemienia się w kłótnię. I następuje wypadek? Światła z naprzeciwka jakby to sugerowały. I dźwięk przejeżdżającego samochodu... Songul (koleżanka) dołącza do Nisan, która stoi przed budynkiem, i jest cała w skowronkach tą całą sesją uzdrawiającą. Jednak podczas rozmowy wymiotuje i mdleje. Guz mózgu, chemia - być może zrobiły swoje. Po kilku dniach kobieta się budzi, a wokół niej krąży Azra - jedna z osób, która prowadziła sesję. Songul utwierdza swoją przyjaciółkę w przekonaniu, że z nią jest wszystko w porządku, że czuje się nowonarodzona. Szkoda tylko, że po zajęciu miejsca w czarnej limuzynie, kobieta przepada i nikt tak naprawdę nie wie, gdzie jest. Nisan rusza na poszukiwania. Gdy w ogóle zjawia się przed mieszkaniem Songul, drzwi otwiera jej facet informując, że mieszkanie zostało wystawione na sprzedaż, a całe pełnomocnictwo otrzymała fundacja Uzdrawiania... Szok i niedowierzanie. Tak po prostu? Nasuwa się pytanie, czy Songul wciąż żyje... W międzyczasie Nisan odwiedza teoretyczną "siedzibę" tejże fundacji, a wokół niej krąży Tufan - mężczyzna, który przemawiał na tej sesji uzdrawiającej... Oczywiście jak sądzę, będzie mieć powiązanie ze sprawą zaginięcia Songul. I jakbym czytał w myślach scenarzystom. Nisan trafia na łódź Tufana, a ten zabiera ją w podróż na wyspę, gdzie rzekomo ma się zobaczyć z Azrą. Wszystko pięknie ładnie, tylko ta "sekta" jest na wyspie. Ludzie w amoku słuchają Tufana i nagle przed wszystkimi pojawia się trumna, a w niej... Songul! Myślałem, że nie żyje, a tu proszę. Wszystko z nią w porządku. Oddała pieniądze, mieszkanie w ramach podziękowania. Okazuje się, że żadnego raka nie ma. Żadnych guzów, nowotworów - przeminęło. To już jest w przeszłości. Kiedy Nisan śpi, przypomina sobie scenę z samochodu. Tę samą, co była podczas sesji uzdrawiającej, lecz tym razem, dowiadujemy się o czym małżeństwo rozmawiało. Jej mąż nie wyrażał zgody na aborcję, ale jednak Nisan musiała się jej poddać skoro się rozstali. Ponadto po wybudzeniu się, odkrywa zakrwawione łóżko. W szpitalu dowiadujemy się, że ma nowotwór. Należy wyciąć macicę. Brak macicy = brak dzieci. Najpierw Nisan ich nie chciała mieć, teraz chce spróbować. W końcu jak to stwierdziła, robaki ją zjedzą po śmierci. A czy będzie to teraz, czy później, nie ma to najmniejszego znaczenia. Po przeanalizowaniu wszystkiego, wychodzi ze szpitala mimo sprzeciwu matki. Szuka łodzi Tufana, więc sądzę, że planuje udać się na wyspę i sprawdzić, czy ta sekta naprawdę posiada wiedzę "medyczną" i uzdrowią ją. Jednak z drugiej strony uważam, że może to się źle skończyć. Sześć odcinków. 1 za mną. Asli Enver dobrze gra rolę Nisan. Po 1 odcinku ciężko mi ocenić serial, jednak stwierdzam, że nie jest zły. Na chwilę obecną 6,5/10 bym dał za 1 odcinek.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 14, 2023 17:46:39 GMT
Odcinek 2
Nisan wciąż poszukuje Azry i Tufana. Nagle rozdzwania się telefon z zapytaniem, czy to ich właśnie szuka. Po przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw, Nisan postanawia udać się na wyspę i oddać się ich "uzdrawianiu". Jedyne czego wymagają to zero kontaktu ze światem zewnętrznym oraz technologii. Jednak po zajęciu miejsca na łodzi Azry, ta już zostaje dokładnie prześwietlona, a telefon, który schowała z boku walizki, szybko zostaje znaleziony. Nisan zostaje zdemaskowana. Musi pozostać w Stambule. Jednak się nie poddaje i każdym możliwym sposobem, próbuje się dostać na wyspę. Pożycza ponton i podpływa na wyspę. Jednak Azrze nie podoba się to, że Nisan zjawiła się u nich...
Kiedy przychodzi pierwsza próba - Nisan od razu wulgarnie reaguje. Na prośbę Tufana, by się rozebrała, odpowiada bluźnierstwem co nie podoba się Azrze i Tufanowi. Gdy następnego dnia chce medytować, Azra znajduje dla niej inne zajęcie. Musi posprzątać wyspę po przejściu "tornada", które podobno mocno dało się we znaki Stambułowi. A śmieci ze stolicy, znalazły się na niniejszej wyspie, na której znajduje się sekta.
Songul rozmawia przez chwilę z Nisan, przedstawia jej swojego nowego młodego chłopaka, co nie podoba się przyjaciółce. Informuje ją także, że teraz jest Semą. Przeszłość pozostawiła za sobą. Nisan nie może wielu rzeczy zrozumieć. Kiedy Fatos ma ją zaatakować motyką, na drodze staje Tufan. Oprowadza ją po wyspie, pokazuje najważniejsze punkty. A jeszcze warto dodać, że ludzie na wyspie jedzą tylko kolację. Tylko i aż! Wracając do Tufana... Facet jest dobry z tymi swoimi czarami. Wnika do umysłu Nisan, wyciąga najistotniejsze informacje. I dowiadujemy się, że podczas jazdy samochodem z mężem, potrącają śmiertelnie psa. W tym samym momencie Nisan krwawi co zwiastuje utratę dziecka. Nie musiała poddawać się aborcji.
Następnego dnia jest NAJLEPSZA SCENA. Nie wiedziałem, jak zareagować. Gdy Nisan pojawia się przed Tufanem, by ten ją uleczył - ponownie każe jej się rozebrać. Ale najlepsze jest to, że wszyscy zebrani na trawniku wstają i wyskakują z ciuchów. Panie, panowie, starsi, młodsi. Nisan się rozgląda i nie wie co zrobić...
Serial w sam sobie nie jest zły. Jest taki dość tajemniczy. Gdybym miał porównywać z Aktorką po dwóch odcinkach - Arayis jest lepszy. Po drugim odcinku serial otrzymuje ode mnie 7/10. Nie jest jeszcze rewelacyjny, ale nie jest też przeciętny.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 14, 2023 19:06:53 GMT
Odcinek 3Idę za ciosem. Mam czas, to postanowiłem obejrzeć dzisiaj jeszcze 3 odcinek. A co tam! Nisan w końcu się przełamuje. Wyjawia wszystkim obecnym swój fragment z przeszłości. Nie chciała dziecka. Prosiła Boga, żeby je zabrał. I uważa, że Bóg odebrał jej to dziecko, ponieważ nie było kochane. Zabrał i spowodował pewien uszczerbek na zdrowiu Nisan. Przykro się tego słuchało. Dziewczyna załamana, ale tak właśnie wyglądało to z jej profilu. Nawet Azra była wstrząśnięta tą historią. W końcu ściąga ramiączka ze swych ramion, i półnaga staje przed Tufanem. Ten nawet nie uśmiechając się, całuje w czółko i wita ją na wyspie. Jest teraz jedną z nich. Jednak kiedy dopytuje się, kiedy będzie uleczona, dowiaduje się, że albo Fatos odda jej swoje miejsce, albo będzie musiała czekać na swoją kolej. Fatos nie jest jakoś chętna by oddać swoje miejsce. Schudła, brała narkotyki. Nie choruje jednak na raka, jak Nisan. I właśnie to ją przekonuje do tego, żeby oddać jej swoje miejsce. Aby ta mogła poddać się terapii uzdrawiającej. Jednak coś za coś... Leki. Leki, które pomagają Fatos. Nisan wykrada tabletki, jednak przyłapuje ją Tufan. Ten jednak nie chce, by zwróciła mu te tabletki. Więc bez żadnej spiny idzie do swojej "koleżanki", i daje jej to placebo, które tak pragnęła babeczka. Ta nie może w to uwierzyć i następnego dnia informuje wszystkich, że zamienia się z Nisan. Podczas pierwszej sesji, Nisan przypomina sobie różne sceny ze swojego życia, głównie związane z mężczyzną jej życia. Wraca pijany, wykorzystuje ją w łóżku choć ona nie ma żadnych oporów. Kochają się, choć nie czerpie z tego żadnej przyjemności. A później przyłapuje swojego ukochanego jak się bzyka z jakąś blondi. No cóż. Ostro było. Teraz dopiero się zorientowałem, że to nie z matką, lecz z siostrą była w szpitalu na badaniach i rozmowie o operacji . Nie wiem, czemu sobie ubzdurałem, że to matka. No proszę. Begum okazuje się być wynajętą panią detektyw, która ma za zadanie znaleźć Zeren. Dziewczynę, o której rozmawiała Nisan z kobietą, podającą się za jej matkę. I dziewczyna zostaje bez problemu znaleziona. Jest na wyspie. Szkoda tylko, że nikt o tym nie wie. I jeszcze ta policja na końcu, która wkroczyła na teran "prywatny". Jak się wszyscy dowiedzą o wyspie, to rozpęta się piekło. Czy Nisan powie, że Zeren jest tutaj? Czy wyda ją policji? Produkcja ta ma coś w sobie. Jest nakręcona jak nie na turecki serial. Odcinki są godzinne, ale to jak akcja idzie, melodie itp. sprawiają, że człowiek łaknie więcej. Coś mi się wydaje, że jutro/w piątek najpóźniej, zakończę tę produkcję . Po 3 odcinku serial znów podskakuje o 0,5. Więc mamy na chwilę obecną 7,5.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 18, 2023 8:45:29 GMT
💥 Serial Arayis z Mehmetem Günsürem i Aslı Enver w rolach głównych wystartował na pierwszym miejscu w tureckim rankingu Disney+, spychając serial Aktrisna drugie miejsce. Serial nie należy jednak do światowej czołówki.
|
|
|
Post by lucy on Jun 18, 2023 9:06:46 GMT
Serial nie należy jednak do światowej czołówki. Uściślając, nie trafił w żadnym kraju poza Turcją do topki Disenya+. Do topki Star+ (kraje LATAM) również. Na dzień dzisiejszy zdobył 10 punktów (Aktris ma 49). i.imgur.com/dyqzGgi.png
|
|
|
Post by Matthias on Jun 18, 2023 9:18:14 GMT
Może dzisiaj uda mi się obejrzeć 4 odcinek. lucy - a Ty już obejrzałaś całość?
|
|
|
Post by lucy on Jun 18, 2023 9:34:21 GMT
lucy - a Ty już obejrzałaś całość? Matthias, tak. Pierwsze trzy odcinki oglądałam po jednym codziennie, a ostatnie trzy zaliczyłam wczoraj wieczorem.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 19, 2023 16:30:35 GMT
Odcinek 4Trochę rzeczy się nazbierało, więc dopiero teraz znalazłem chwilę, żeby nadrobić kolejny odcinek niniejszej produkcji. Odcinek od poprzedniego różni się tym, że nie za bardzo mam o czym pisać. Siostra ze szwagrem Nisan przypływa na wyspę w obecności policji. Główny powód - Zeren. Przetrzepują "prawie" cała wyspę, ale dziewczyny nie udaje się znaleźć. Jednak to, co udaje im się z wyspy wziąć, to nagrania wielu sytuacji i scen jakie się tam dzieją. Co gorsza - wszystko trafia do Internetu. A jak wiemy. Co jest w Internecie, to nie ginie. Szybko wieści o niej się rozprzestrzeniają. Wielu ludzi zaczyna przypływać w pobliże wyspy. Kamerują, robią zdjęcia, rzucają teksty nie na miejscu. Nisan czuje, że jest temu wszystkiemu winna. Bo gdyby nie ona, nie byłoby jej siostry na wyspie, nic złego by się nie zadziałało. Wszyscy żyliby w spokoju. A tak - wyspa stała się celem drwin. Nisan przekonuje siostrę - ba! Wykrzykuje jej, że nic złego się jej nie dzieje, że nikt jej nie zrobiła prania mózgu. Co więcej, czuje się dobrze na tym małym skrawku ziemi. I odsyła siostrę do domu. Begum, która poszukiwała Zeren - wraca do Sambułu. Opuszcza wyspę, a w torbie ma dość pokaźną sumę pieniążków. Jedna z niewielu osób, które mogły trzymać się blisko Nisan - zostawia ją. Szkoda. Choć jak później się dowiemy, troszkę osób zatęskniło za Nisan, która udała się z Tufanem do Stambułu na rozmowę z niejakim Cemem. Azra dostaje piany jak tylko widzi dziewczynę w pobliżu. Próbuje za wszelką cenę ją wykurzyć z wyspy, rozdzielić z Tufanem, jednak na nic się zdają jej metody. Na końcu odcinka, Tufan i Nisan lądują w łóżku. To bankowe . Skoro się całowali to i bara bara będzie . Sesja musi poczekać. Ciekaw jestem, czy w końcu zostanie "uzdrowiona" czy jednak rak wygra. I czy Nisan się przebudzi w porę. Po 4 odcinku serial oceniam na 7/10. Poprzednie dwa odcinki podobały mi się znacznie bardziej, jeśli miałbym porównywać do tego.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 19, 2023 18:58:10 GMT
Odcinek 5Odcinek rozpoczął się od monologu Nisan, która zwraca uwagę na ważne aspekty w życiu. Tak słucham, słucham, i chwilami się zastanawiam, czy większa ich część nie dotyczy mojej osoby . Może ja też powinienem się udać na tę wyspę uzdrawiania . Nisan i Tufan już całkowicie się sobie oddali. Uśmiech nie znika z twarzy kobiety. Nie mogę jednak tego samego powiedzieć o Azrze, która niszczy wiele rzeczy w swoim mieszkaniu, łzy ciurkiem lecą z oczu. Myślami wciąż jest związana z Tufanem, jednak pojawiła się solidna rywalka. Rywalka, której nie chciała wpuścić na wyspę. Jakby czuła, że może ona zająć jej miejsce... Przypomniało mi się jak rozmawiała Azra z Songul (Semą) odnośnie snu, który miała Azra... Wąż owinął się wokół szyi. Zastanawiam się, czy tym wężem miałaby być Nisan? A może ktoś inny się jeszcze pojawi? Nisan nagrywając filmiki z wyspy, i przedstawiając jej zalety (że nie są sektą, że chcą poczuć się szczęśliwi itp.) sprawia, że wielu ludzi inaczej postrzega znów wyspę. Do Fatos odzywa się syn, mówiąc miłe słowa i sprawiając kobiecie radość. Czy jest coś piękniejszego od szczęścia? Na wyspę przypływa Cem, syn jednego z właścicieli Wyspy. Co ciekawe, okazuje się, że Cem zgwałcił Zeren, a ta spodziewa się jego dziecka. Jeszcze co wychodzi na jaw, że to sam Tufan ich ze sobą zapoznał. Czy to możliwe, że Nisan była tylko przynętą? Oczywiście, że tak. Azra nie mówi tego wprost, jednak dziewczyna nie jest głupia. Od razu się domyśla, że Tufan specjalnie ją zabrał do tego gnojka, żeby ten przyjechał na wyspę. Jego ojciec dał na 10 lat wyspę fundacji, ale ten czas minął. Wszystko leżało w rękach Cema. Jeden podpis, i wyspa mogłaby być Tufana. Tylko trzeba go udobruchać i zadowolić podczas pobytu. I do tego miała posłużyć Nisan. O mały włos, a dziewczyna zadzwoniłaby po policję. Nie wiedziałem, że 112 obowiązuje także w Stambule jako telefon alarmowy . Kiedy ludzie Cema grożą bronią mieszkańcom wyspy, okazuje się, że jeden mężczyzna na niej przebywający to "szef" bandziorów tak to można ująć. Jeden z ludzi Cema od razu go rozpoznaje i cały atak na wyspę, porwanie Zeren kończy się fiaskiem. Cem przygwożdżony do krzesła, i któremu grozi śmierć przez powieszenie, musi złożyć podpis. Wyspa należy do Tufana. Azra jednak musi odkupić swoją winę i sprząta całą wyspę. Na sam koniec Nisan traci przytomność, a na nodze, w okolicach pachwiny - pojawia się krew. Czyżby uzdrowienie jednak nie pomogło? Słowa Azry się sprawdziły? Żeby utraciła najukochańszą osobę. Czyżby Nisan była w ciąży z Tufanem i straciła dziecko? Tyle domysłów, ale żeby się dowiedzieć, muszę obejrzeć ostatni odcinek. Odcinek mi się podobał, w porównaniu do poprzedniego. Akcja się spokojnie toczyła, jednak porwać mnie jakoś nie porwała. Bardzo mi się podobają melodie oraz ten klimat wyspy... Oj, poleciałbym na nią i odciąłbym się od rzeczywistości. Po 5 odcinkach serial oceniam znów na 7,5. Czy ostatni odcinek zmieni coś w tym zestawieniu? Zobaczymy.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 19, 2023 20:12:36 GMT
Odcinek 6 - FINAŁNisan widzi we śnie swoją matkę. Rozmowa przebiega bezproblemowo do momentu, gdy Nisan informuje ją, że nie będzie matką... Jednak matula nie mówi nic złego. Informuje córkę, że ziemia jest matką, natura jest matką. Nie ma obowiązku do reprodukcji. Umieramy, i rodzimy się na nowo... We "śnie" także ma możliwość potrzymać maluszka. Jednak rzeczywistość okazuje się być dosyć brutalna. Lekarze jednoznacznie podejmują decyzję o przeprowadzeniu histerektomii - usunięciu macicy. Nisan w tym momencie traci raz na zawsze możliwość zostania matką. Azra przypadkiem dowiaduje się o zaistniałej sytuacji i wygląda na to, że w głębi serca, raduje się z powodu takiej wieści. Coraz więcej osób na wyspie zastanawia się i powątpiewa w możliwości i dar Tufana. Dlaczego Nisan nie została uleczona? Azra próbuje jakoś przekonać dziewczyny, że Nisan była zła, spóźniła się itp. i Bóg ma dla niej inne zadanie. Tufan odwiedza Nisan, która pokłóciła się z siostrą. Namawia ją, by wróciła na wyspę. I gdy wraca, Azra nie jest z tego faktu zadowolona. Co więcej, robi wyrzuty Tufanowi. Jest też odnośnik do przeszłości. Tufan przychodzi uleczyć jej ojca. Jednak patrząc na ich zachowanie, od pierwszego spojrzenia zaufali sobie bezgranicznie. Nie boją się tego, co będą czynić... Zeren rodzi. Nadszedł czas. Nie chce jednak tego dziecka. Wracamy znów do przeszłości. Na łożu śmierci, ojciec Sabire (Azry) mówi, że Nesim będzie jego następcą, co nie zadowala jej. Wyłącza aparaturę z tego co rozumiem, i okazuje się nagle, że następcą będzie Tufan... Pogmatwane to jest jakoś. Azra za swoją cholerną zazdrość - musi opuścić wyspę. Zanim jednak to zrobi, kontaktuje się z Cemem i próbuje wykraść wszystkie informacje i dane, zebrane na laptopie. Dając to Cemowi - "sekta" zniknie. A co więcej... Jeszcze chce zabrać dziecko Zeren . No nie mogę. Jednak zgodnie z przewidywaniami, dziecko jest całe i zdrowe, a Azra ginie z rąk Nisan, która jednym odepchnięciem nogi, zrzuca ją z klifu. Ważne są także sceny z Songul (Semą). Szukajac Azry upada na beton i spostrzega, że ma przez chwilę niedowład lewej ręki. A kiedy jest już końcowa scena i Nisan przybiera imię Nisa - zaczyna się jej kręcić w głowie. I przypominają się jej słowa Azry o wężu, który oplótł jej nogę, a potem zacisnął się wokół szyi. Czyżby przyjaciółka Nisan zaczęła dostrzegać wreszcie - kto jest wrogiem, i że to wszystko, to całe uzdrowienie, to jedna wielka szopka? Odcinek interesujący. Moja ocena dla całego sezonu | serialu wynosi mocne 7,5. Nie wiem, czy zastanawiają się nad kontynuacją. Można byłoby to jakoś pociągnąć dalej. Cem... Songul... Choć wolałbym, żeby nie przedłużali tej produkcji. Jeżeli ktoś się waha - śmiało polecam. Nie będzie się nudził.
|
|
|
Post by lucy on Jun 22, 2023 11:53:55 GMT
Główne trio.. i.imgur.com/JH1enUD.jpgNiestety 2.Sezonu i tak nie będzie.
No i skończyła się historia turkiszy na Disney+. Disney+ podjął decyzję o wstrzymaniu produkcji nowych projektów do końca 2024 roku. Z wyjątkiem serialu „Ataturk” z Arasem Bulut İynemli i jeszcze kilku innych projektów, wszystkie pozostałe nie będą emitowane na platformie. Kontrakty podpisane z tureckimi gwiazdami zostaną przeniesione do siostrzanej firmy Disneya, FOX. Tym samym tureckie gwiazdy będą współpracować z kanałem Fox TV, niestety ich seriale nie będą emitowane na platformie Disney Plus. i.imgur.com/WLjwNy6.jpg
|
|
|
Post by Matthias on Jun 24, 2023 7:44:29 GMT
💥 Użytkownicy mediów społecznościowych, a także część dziennikarzy ostro skrytykowali najnowsze seriale Disney Plus „Aktris” i „Arayis”, nazywając je stratą czasu.
|
|
|
Post by mira on Jun 25, 2023 18:38:03 GMT
Obejrzałam i ja. Zaczęło się jakoś tak niemrawo, albo ja byłam zbyt zmęczona, w każdym razie podczas oglądania pierwszego odcinka zasnęłam Dokończyłam go kolejnego dnia, od razu obejrzałam też 2 i 3. Wczoraj pozostałe. Myślę Matthias, że Twoja ocena jest dość wysoka, ja bym temu serialowi tyle nie dała. Nieco podobny "Zeytin Agaci" oglądało mi się jednak zdecydowanie lepiej. Aczkolwiek nie twierdzę, że ten serial jest zły, raczej średni. Natomiast ja nie znalazłam w nim niczego, co by mnie zachwyciło, zaintrygowało. Spodziewałam się też, że na koniec to wszystko pierdyknie, a Nisan przebudzi się ze snu, tymczasem ona przechodzi niepokojącą przemianę. Jest jakaś taka oschła, dziwna i ten wąż na szyi... Dziwne, że Disney+ w Turcji się nie powiodło. Ponoć to drugi największy na świecie rynek serialowy. A przynajmniej kilka lat temu tak mówiono.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 25, 2023 19:22:32 GMT
mira przyznam się szczerze, że też czekałem na to cudowne PRZEBUDZENIE, ale niestety albo stety. Nie było przebudzenia. Zastanawiam się wciąż nad Songul - czy ona się zorientowała, że coś jest nie tak.
|
|
|
Post by Matthias on Jun 26, 2023 16:51:57 GMT
✨📸 Gwiazdy Disney Plus „Arayis” Aslı Enver, Mehmet Gunsur i Defne Kayalar były gośćmi programu Aysun Oa „Ne yapacak?” dla telewizji Habertürk.
|
|