goblin1994
Początkujący
|
Post by goblin1994 on Oct 20, 2022 19:05:23 GMT
lucy, Matthias, fakt te krzyki też pamiętam i ledwo wytrzymywałam. Ja obejrzałam lucy, prawie całość (ostatnie odcinki na suwaku) i to była masakra, dlatego tak z Akinem wygląda sytuacja ... Matthias, dzięki za informację. Spokojnie, jestem z tych, którzy cierpliwie czekają na odcinki, wiem, że tłumacz też człowiek i potrzebuje czasu wolnego tylko dla siebie
|
|
|
Post by lucy on Oct 21, 2022 7:29:35 GMT
|
|
|
Post by lucy on Oct 21, 2022 7:30:44 GMT
|
|
|
Post by lucy on Oct 21, 2022 21:57:53 GMT
Rozumiem, że to rodzeństwo... kiedyś i dziś, tak Matthias?
|
|
|
Post by lucy on Oct 22, 2022 10:31:08 GMT
Serial jest jak dotąd powtarzany od 2 do 4 razy codziennie. Dzisiaj jest są 4 powtórki, choć na poniższym foto są uwzględnione tylko 3. Brakuje jeszcze tej z 6 rano. Nie ma więc szans, żeby któryś Turek go przeoczył. i.imgur.com/IZ6JZoV.jpg
|
|
|
Post by Matthias on Oct 22, 2022 10:32:31 GMT
lucy tak, to jest rodzeństwo w przeszłości jak i obecnie. W ramach zemsty, zapuścili swe korzenie w rodzinie Gumusay. Tej rodziny, której senior rodu, główny szef - Demir (Talat Bulut) postrzelił ojca (pewnie myśli, że nie żyje) i zastrzelił brata Umuta (Akin Akinozu). Siostra kręci się wokół Guvena, syna Demira, który niby ma objąć posadę po ojcu... A brat jest ich ochroniarzem, byłym komandosem.
|
|
|
Post by lucy on Oct 22, 2022 12:17:08 GMT
|
|
|
Post by lucy on Oct 22, 2022 14:57:17 GMT
|
|
|
Post by lucy on Oct 25, 2022 9:25:55 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Oct 25, 2022 20:22:45 GMT
Odcinek 1Odcinek rozpoczyna się od fragmentu z przeszłości, kiedy to ojciec Umuta, i jego rodzeństwa pilnie poszukuje pracy. Jednak jego pomysł niestety nie znajduje nigdzie zaaprobowania. Internet - i pomyśleć, że teraz byśmy nie mogli żyć bez Internetu... Gdyby go przyjęli, sprawdzili, rodzina byłaby bogata. Niczego by im nie było trzeba. A tak? Teraźniejszość. Poznajemy dość szybko całą rodzinę Gumusay. Na czele stoi senior rodu - wielki Demir Gumusay, który zarządza firmą e-komercyjną. I wybierając dyrektora tej spółki - ogłasza, że dopóki żyje, nie zamierza oddać nikomu władzy. Dzieciaki zawiedzone, bo każde z nich myślało, że zajmie po ojcu miejsce. Poznajemy Guvena - który dość szybko podpada ojcu, gdy ktoś zza reporterów się przemyka, i podaje Demirowi pendriva zawierającego mocno obciążający dowód w postaci wideo. Wideo, na którym najstarszy syn Demira, Guven, całuje się z Luną. Luna - o wiele lat młodsza kochanka/ukochana Demira. Większości osób nie przypada ten związek do gustu. Ceren nie trawi swojej nowej przyszłej macochy. Co więcej, Ceren była w związku, ba! Była nawet żoną jakiegoś hydraulika, który ma dwójkę dzieci. Z tego co rozumiem, Ceren mimo tego, że nie lubi dzieci, postanowiła je "porwać" i zaopiekować się nimi. Ojciec wygarnia córeczce te dzieciaki. Skoro wzięła opiekę nad nimi - niech więc teraz ją sprawuje. Jest jeszcze Mete, którego jakoś najmniej z całej trójki widzę na posadzie dyrektora firmy Gumusay. Jeszcze nie jest wyedukowany wystarczająco, aby zająć miejsce Emira. Żeby nie wybuchł większy skandal, Ceren kontaktuje się z Cinarem (tak naprawdę ma na imię Umut, ale w ramach zemsty, przyjął całkiem nową osobę), który już raz pomógł rodzinie Gumusay. Relacje na początku pomiędzy młodymi nie należą jakoś do najlepszych. Cinar się droczy, odmawia spotkania i przyjrzenia się sprawie, a dziewczyna nalega. Oj, Cinar. Mógłbyś "zaopiekować" się Ceren . Nil, asystentka Guvena, coś chyba do niego czuje, skoro kładzie czule swą dłoń na jego. Oj, romansik wyczuwam w powietrzu. Większość odcinka polega na tym, że Cinar (Umut) każdego przepytuje, i jakimś cudownym sposobem znajduje kolejne poszlaki. Ceren jest tym faktem zdziwiona, ale cieszy się, że wszystko idzie tak szybko. Dochodzą do jednej osoby, potem do drugiej, do źródła - i niby wszystko pięknie ładnie... Ale okazuje się, że to wszystko zostało ukartowane przez Cinara. To jest zemsta. Ochroniarz, Nil, Bartu, kędziorek - każda z tych postaci to podstawiona osoba przez Umuta. Co więcej. Ochroniarz i Nil to tak naprawdę rodzeństwo z przeszłości. Rozpoczęli zemstę na Demirze Gumusay i jego rodzinie. Co jest powodem zemsty? Wielki Demir Gumusay podłapał temat Millenium Ibrahima, ojca tych dzieciaków, i się wzbogacił. Niestety, Ibrahimowi nie wystarczyłyby pieniądze - chciał zabłysnąć i skonfrontował się z Demirem. Ten posłał w jego kierunku kulkę, a gdy ruszył na niego jeden z synów, ten oberwał dwie. Byłem przekonany, że obaj nie żyją, jednak na końcu SZOK. Ojciec jest rośliną, przykutą do łóżka - lecz żyje! I cała trójka rodzeństwa jest tuż koło niego. Na końcu niestety historia zatacza koło, i na oczach syna Bartu (tego co odpowiadał za nagranie), zostaje zastrzelony przez Guvena. Guven, żeby przypodobać się ojcu, jest w stanie zrobić wszystko. Co jesteś w stanie zrobić, żeby zająć po nim stołek? Odcinek bardzo mi się podobał. Choć pierwsza połowa nie wskazywała na coś porywającego, tak druga - zaskoczyła mnie w wielu momentach. Mało płaczącego Akina, tyle co w samochodzie, ale to dlatego, że sobie przypomniał o przeszłości i ten moment, kiedy jego brat i ojciec zostali postrzeleni. Zastanawiam się, jaką to trzeba mieć siłę woli, żeby nie rzucić się na mordercę swego ojca. Tylko tak grać prawnika, by nikt Cię nie zaczął podejrzewać. Jestem ciekawy, jak potoczą się losy tego serialu. Czy będą wzrosty? Zobaczymy. Mnie by to nie przeszkadzało w sumie. Oby tylko nie był znowu taki długi odcinek.
|
|
|
Post by lucy on Oct 26, 2022 15:47:24 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Oct 26, 2022 16:43:20 GMT
Oceniam odcinek na 7. Dobrze się oglądało. Ale ciekaw jestem dzisiejszego odcinka .
|
|
|
Post by lucy on Oct 26, 2022 19:13:30 GMT
|
|
goblin1994
Początkujący
|
Post by goblin1994 on Oct 26, 2022 21:09:46 GMT
lucy, mam trochę mieszane odczucia. Początek słaby i trochę nudnawy. Nachodziły mnie myśli, żeby trochę przyspieszyć oglądanie, ale im dalej tym serial więcej zyskiwał. Mam nadzieję, że taka sytuacja będzie miała miejsce tylko w pierwszym odcinku i z każdym kolejnym będzie tylko lepiej i ciekawiej. Czekam na kolejny odcinek. Jestem ciekawa jak historia zostanie poprowadzona.
|
|
|
Post by Matthias on Oct 27, 2022 15:28:20 GMT
Serial zanotował wzrosty we wszystkich kategoriach. Podobno widzom w Turcji nie spodobało się Tango w wykonaniu Bensu i Akina, a poza granicami widzowie - w tym ja, uważam, że było niezłe. W końcu coś ciekawego. Odcinek obejrzałem na żywo - i podobał mi się. Znowu było parę zaskoczeń . Serial myślę ma potencjał. Może za tydzień kolejne wzrosty?📌 Reytingi zа 26.10.2022ТОТАL:1. Kuruluş: Osman (102 odcinek) - 7.76% ⬆ (+0.38) 7. O Kız (6 odcinek) - 4.03% ⬆ (+0.30) 8. Hayat Bugün (2 odcinek) - 3.57% ⬆ (+0.43) 11. Gecenin Ucunda (4 odcinek) - 3.17% ⬇ (-0.14) 14. Tuzak (2 odcinek) - 2.72% ⬆ (+0.28)
15. Bir Peri Masalı (5 odcinek) - 2.50% ⬆ (+0.20) АВ:1. Kuruluş: Osman - 5.41% ⬆ (+0.35) 5. Tuzak - 3.32% ⬆ (+0.52)
7. Gecenin Ucunda - 3.15% ⬆ (+0.19) 8. Hayat Bugün - 3.15% ⬆ (+0.27) 9. O Kız - 3.14% ⬆ (+0.04) 14. Bir Peri Masalı - 2.24% ⬆ (+0.21)
|
|
|
Post by Matthias on Nov 1, 2022 17:23:50 GMT
🔥📸Nowa promocja serialu „Pułapka / Tuzak” z głównymi aktorami Akın Akınozu i Bensu Soral.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 1, 2022 20:29:58 GMT
Odcinek 2Rozpoczynamy odcinek od postrzleonego przez Guvena Bartu na oczach jego syna. Wszystko byłoby pięknie ładnie, ale jak Umut miałby to zamieść wszystko pod dywan, kiedy był mały świadek. Ponadto zjawiła się także Ceren. Umut szybko postanawia zawieźć rannego do jego przyjaciela - lekarza. Jak słyszy nazwisko Gumusay to natychmiast go krew zalewa. Dlaczego? Bo Demir sprawił, że musiał zrezygnować ze swojej profesji. Ale dlaczego? Tego nie wiemy. Z pewnością miało to związek z uratowaniem ojca- tego jestem pewien. Kiedy Umut zostaje przy aucie i pilnuje małego, reszta Gumusayów sprząta dowody. Pomaga im Mete, który oddał krew dla Bartu. Czego to rodzeństwo nie zrobi dla siebie. Z całej trójki - Ceren się najbardziej z nich wyróżnia. Odniosłem wrażenie, że ma ich wszystkich gdzieś, ale mimo to stara się sprzątać po nich i ratować z opresji... Demir postanawia wysłać Lunę do Paryża, a potem "rozstać się" w mediach z nią. Jednak sprawy zmieniają obrót o 180 stopni, gdy stary dowiaduje się, że jego "ukochana" jest w ciąży. I tu się zaczyna robić jeden wielki cyrk. Bo ona miała ukartowane z ochroniarzem, Cetinem, że poprosi lekarza i sekretarkę, by powiedzieli że jest w ciąży - a tu siup! JEST! Tyle, że nikt nie musiał nikogo do tego namawiać. Demir strzelił gola! Ceren, Guven i Mete będą mieć rodzeństwo . Interesting... I plany Umuta jakby w jakimś stopniu szlag trafił, ale z drugiej strony sam chciał, żeby się dowiedział o tej ciąży. Co więcej - Luna pragnie szybkiego ślubu i Demir na to przystaje. 3 dni i staną się małżeństwem. Tylko nie wiedzą, że "człowiek się spieszy, to się diabeł cieszy" . Ceren otwiera się przed Umutem z przeszłości. Otruła ojca za namową matki, która została zamknięta w łazience. Kobieta nie miała przy Demirze życia. I gdy karetka go zabrała, spakowała swoje rzeczy i zniknęła. Od tamtej pory się nie pojawiła przed dziećmi. Bardzo przykre. Nie rozumiem. Luna też spiskuje przeciwko Demirowi? Chce go zrujnować? Też się zemścić? No zszokowała mnie Ayse w tajnym pomieszczeniu dowodzenia. Nie wiem kim ona jest, ale musi też mieć coś wspólnego z Umutem i Gumusayami. A Luna? Jestem wciąż w szoku... Na ceremonii ślubnej wyświetlony zostaje ponownie ten jakże cudowny filmik, na którym Guven całuje Lunę. Goście są "zachwyceni" tym filmem . Guven znowu wymiotuje - stworzony jest do tej roli. Umay jest przy nim cały czas. Kobieto! Nie zakochuj się tylko w nim! Znaj swoje miejsce! Ty masz się zemścić, a nie zakochać... Umut mówi Demirowi na sam koniec, że wideo i filmik na ślubie zostały wysłane dokładnie z tego samego IP - numeru telefonu Ceren. Przypadek? Umut chce za wszelką cenę sprawić, żeby każdy w rodzinie Gumusay zapłacił za przeszłość Demira. Tylko czy w pewnym momencie, nie popełni jakiejś głupoty? Mam nadzieję, że nie. Odcinek bardzo dobry, szybko akcja idzie. Nie ma jakichś zbędnych zapychaczy. Wąskie grono jeśli chodzi o obsadę i wszystko się kręci wokół nich. Zastanawiam się wciąż, co Luna chce na tym wszystkim ugrać.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 3, 2022 18:33:03 GMT
Nie rozumiem Turków... Odcinek mi się podobał, a tu Ot! Spadek w AB, bez zmian w Totalu. Myślę, że takie wyniki stacji nie usatysfakcjonują... 📌 Reytingi zа 02.11.2022ТОТАL:6. O Kız (7 odcinek) - 3.93% ⬇ (-0.10) 11. Hayat Bugün (3 odcinek) - 3.14% ⬇ (-0.43) 12. Bir Peri Masalı (6 odcinek) - 3.02% ⬆ (+0.52) 13. Gecenin Ucunda (5 odcinek) - 2.84% ⬇ (-0.33) 15. Tuzak (3 odcinek) - 2.72% (=) АВ:6. Gecenin Ucunda - 3.37% ⬆ (+0.22) 8. Tuzak - 2.97% ⬇ (-0.45)
9. O Kız - 2.85% ⬇ (-0.29) 12. Hayat Bugün - 2.27% ⬇ (-0.88) 15. Bir Peri Masalı - 2.04% ⬇ (-0.20)
|
|
|
Post by Matthias on Nov 8, 2022 18:20:04 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Nov 10, 2022 21:04:38 GMT
📌 Reytingi zа 09.11.2022ТОТAL:1. Kuruluş: Osman (103 odcinek) - 8.57% ⬆ (+0.79) 7. O Kız (8 odcinek) - 4.15% ⬆ (+0.22) 11. Gecenin Ucunda (6 odcinek) - 2.71% ⬇ (-0.13) 12. Bir Peri Masalı (7 odcinek) - 2.60% ⬇ (-0.42) 14. Tuzak (4 odcinek) - 2.39% ⬇ (-0.33)22. Hayat Bugün (4 odcinek) - 1.70% ⬇ (-1.44) АВ:1. Kuruluş: Osman - 5.95% ⬆ (+0.54) 4. Tuzak - 3.18% ⬆ (+0.19)7. O Kız - 3.03% ⬆ (+0.18) 9. Gecenin Ucunda - 2.74% ⬇ (-0.63) 14. Bir Peri Masalı - 1.86% ⬇ (-0.19) 21. Hayat Bugün - 1.38% ⬇ (-0.89)
|
|
|
Post by Matthias on Nov 14, 2022 20:00:49 GMT
Odcinek 3Już wcześniej obejrzałem odcinek 3 (w sumie to miałem przyjemność nawet nad nim pracować, więc całość obejrzałem dwa razy), i to dwa razy. Na żywo w telewizji podczas prasowania oraz mając już całe napisy. A zatem, czy coś mnie urzekło w odcinku. Gdy Ceren próbuje się wytłumaczyć, w końcu stawia wszystko na jedną kartę. Wspomina przy ojcu o Bartu, który nie zginął, lecz został wysłany za granicę. Demir wpada w szał. Nie dziwię się. Własne dzieci go okłamały. Powiedziały, że zakopały, że nie ma żadnych dowodów, a tutaj się dowiaduje, że wszystkie dzieci kłamały, z adwokatem na czele. Oj, Cinar. Dostaniesz wciry za to... Planowałeś, zaplanowałeś, i zapłacisz prawdopodobnie za to... Nil wpada i w ostatniej chwili ratuje Umuta z pod ręki chyba Demira. Guven zeznaje na policji, że zabił Demira. Ależ się to wszystko pokomplikowało. I adwokacina musi jechać do pani Komisarz Gulce, która wysłuchuje bulgotania Rizy, któremu język się plącze. Opowiada niby o wszystkim, ale jakoś odnoszę wrażenie, że komisarz nie jest skłonna temu wszystkiemu jakoś zaufać... Ceren dzwoni do swojego byłego męża, Taylana, ale tamten mówi, że nic nie zrobił. Oj, Ceren... Nie wiesz, że swojego wroga trzymasz blisko siebie. Jedzie szukać jakieś Seher, o której mówił Taylan... Kolejna osoba dołącza do obsady. Cinar próbuje wyciągnąć Guvena z paki, tuszuje wszystkie ślady jakiekolwiek na miejscu operacji. Ciekawe jak to zrobił... Ale najmocniejszym dowodem jest nagranie z lotniska, jak Bartu opuszcza kraj. Chociaż tyle dobrego. Ojciec się już niecierpliwił. Interesuje mnie kara, jaką wymierzy synowi za ot tak udanie się na posterunek. Warto zwrócić uwagę na Nil (Umay), która kontynuuje zemstę za ojca, ale chyba niepodświadomie zakochuje się w swoim "wrogu". Coś zaczyna czuć do Guvena, skoro pojawia się w jego apartamencie, mówi że się martwi. Dziewczyno, gdzie ty masz głowę. Cinar za kłamstwo dostaje wpier.ol od swojego brata. Mimo, że ten nie chce, to zostaje przez Demira zmuszony do tego. Kłamstwo szybko wychodzi Cinar... Seher szybko demaskuje, że ktoś majstrował z modemem. Pomaga Ceren dowiedzieć się wszystkich szczegółów na temat Cinara i jego rodziny. W końcu, to według Seher i Ceren, jest najbardziej podejrzanym o ingerowanie w jej telefonie i udostępnienie filmiku... Demir zostaje odwołany ze stanowiska prezesa jednoznacznie. Oj, chłopie. Ciekawe, co Ty teraz będziesz robił. I ta decyzja sprawiła, że nagle pójdziesz do telewizji? Dobre sobie. I o czym ty tam będziesz opowiadał? Uuu cioteczka z Mahirem coś mają za kołnierzykiem... No ładnie. I to z samym Demirem, skoro mówi cioteczka, że spłoną jeśli Umut się o tym dowie. Najwidoczniej Cinar chce się zemścić, a tu wokół siebie też ma zdrajców . I to własna rodzina... A później mamy jeden wielki misz masz. Ceren próbuje dowiedzieć się więcej czegoś o Cinarze. Udaje się w tym celu do Aten, telefon uprzednio zostawiając u swojej służącej w rezydencji. Can ma się opiekować Peri i trzymać rękę na pulsie w Bodrum. Demir jest w telewizji, ale gdy tak pięknie opowiada o rodzinie, o tym, jakim jest cudownym ojcem , informuje wszystkich widzów, że on sam postanowił zrezygnować z funkcji prezesa. KŁAMCZUCH. Ale kolorowo nie jest i na szczęście Mustafa nagrywa film, który Ali wrzuca na antenę o Demirze, wirusie i jego 20 ofiarach. No, chłopie! Chyba jesteś skończony! Twój czas rządów minął, pora chyba się spakować i do więzienia pójść. Nil znów pociesza Guvena, po tym jak pokazała mu przerobione zdjęcie Ceren rozmawiającej z Bartu i dającej kopertę z pieniędzmi. Napis o Utku przypomina Demirowi, że popełnił w przeszłości pewną zbrodnię i teraz przychodzi czas jej zapłaty. Odcinek nie był zły. Była akcja, była drama. Podobać mi się podobał, ale czasami były tak nużące te sceny... Można było spokojnie 30 minut opuścić odcinka i jakoś by miało sens, a tak każdy odcinek grubo ponad 2h. Nie dziwię się, że widzowie w Turcji mają dość...
|
|
|
Post by lucy on Nov 16, 2022 12:10:18 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Nov 16, 2022 14:44:43 GMT
Ta w środku to komisarz Gulce. W 3 odcinku wysłuchała zeznania Guvena odnośnie popełnienia morderstwa, już parę razy miała styczność z bohaterem Akina. A w 4 odcinku znlazła Aliego i go przesłuchiwała. Reasumując - komisarz, która bardzo blisko trzyma się rodziny Siwego.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 17, 2022 18:00:44 GMT
Odcinek trwał wczoraj 2,37h... Myślę, że ludzie są wykończeni takimi długimi odcinkami.📌 Reytingi zа 16.11.2022ТОТАL:1. Kuruluş: Osman (104 odcinek) - 8.52% ⬇ (-0.05) 8. O Kız (9 odcinek) - 4.25% ⬆ (+0.10) 11. Bir Peri Masalı (8 odcinek) - 3.25% ⬆ (+0.65) 14. Tuzak (5 odcinek) - 2.15% ⬇ (-0.24)21. Hayat Bugün (5 odcinek) - 1.76% ⬆ (+0.06) АВ:2. Kuruluş: Osman - 5.24% ⬇ (-0.71) 7. O Kız - 3.58% ⬆ (+0.55) 11. Bir Peri Masalı - 2.49% ⬆ (+0.63) 12. Tuzak - 2.36% ⬇ (-0.82)20. Hayat Bugün - 1.49% ⬆ (+0.09)
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Nov 17, 2022 18:53:38 GMT
Matthias, może w przypadku tego serialu, bo te, które oglądam, trwają czasem dłużej i mimo to rządzą w tabelkach.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 17, 2022 20:01:53 GMT
@trollka mnie się ten serial podoba. Jest drama, jest akcja - ale wczorajszy odcinek przebił po prostu... Były oczywiście sceny, które można było spokojnie pominąć, no ale jednak 2,30... robi swoje. Wiem, że sen anlat karadeniz miał 3,25 i zebrał dobre notowania .
|
|
|
Post by lucy on Nov 18, 2022 19:19:27 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Nov 18, 2022 19:32:21 GMT
lucy no nie jest jakoś tragicznie. Dużo scen mają wspólnych. W zwiastunie 6 będzie pierwszy pocałunek protów. Jak chcesz to sobie zerknij . Wszyscy się podniecają, że jest ta chemia - ja jakoś nie jestem takim optymistą.
|
|
|
Post by lucy on Nov 18, 2022 19:55:22 GMT
Wszyscy się podniecają, że jest ta chemia - ja jakoś nie jestem takim optymistą. Matthias, czyli z Ebru Sahin Akin stworzył lepszy duet? Jak chcesz to sobie zerknij . Nie ma szans. Szkoda mi czasu na seriale, w których się trzeba systematycznie męczyć. Czekam na serial, gdzie tego nie ma. Gdzie wszystko jest na swoim miejscu i gdzie jest jakość od początku do końca. PS: Poza tym po zwiastunach, które widziałam uważam, że Bensu ma bardzo słaby warsztat. I pewnie bym się dodatkowo męczyła.
|
|
|
Post by Matthias on Nov 18, 2022 20:02:30 GMT
Akin się sprawdza w swoją rolę, Bensu wręcz przeciwnie. Jedyna scena która mnie naprawdę poruszyła, to scena z zabraniem przez prokuratora dzieci.
|
|