|
Post by lucy on Aug 5, 2022 7:44:43 GMT
Tytuł: Kalbin Sirri Yok - Serce bez Tajemnic
Wytwórnia: NTC Medya Producent: Fatih Aksoy, Mehmet Yiğit Alp Reżyseria: Scenariusz:
Kanał: Emisja: jesień 2022 Dzień tygodnia: Gatunek: Melodramat Ilość odcinków:
Miejsce:
Opis: Historia miłosna. Oboje zakochani mają własne sekrety i troski. On pracuje jako urzędnik i pisze scenariusze, ona jest aktorką, która występuje także na scenie jako piosenkarka. Spotykają się najpierw w szpitalu, a potem na planie...
Obsada:
|
|
|
Post by lucy on Aug 5, 2022 7:45:13 GMT
|
|
|
Post by lucy on Aug 5, 2022 7:45:31 GMT
Zwiastuny
|
|
|
Post by lucy on Aug 5, 2022 7:45:40 GMT
Plakaty
|
|
|
Post by lucy on Aug 5, 2022 7:45:50 GMT
Reytingi
|
|
|
Post by mira on Aug 5, 2022 8:08:04 GMT
Nie brzmi to interesująco. Mam nadzieję zobaczyć gdzieś jesienią Serkana Cayoglu, bo ponoć negocjuje rolę, ale niech to nie będzie melodramat.
|
|
|
Post by lucy on Aug 5, 2022 8:08:32 GMT
Kanał nieznany. Mówi się, że twórca projektu słynie z pisania ekscytujących historii miłosnych. Według plotek główne role negocjują Ozan Dolunay i Sevda Erginci, którzy niedawno zaczęli się obserwować. Notabene Sevda już grała w serialu tej wytwórni (Elkizi). i.imgur.com/OyKvLsF.jpg
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Aug 5, 2022 9:55:04 GMT
Jasne, dawajcie nam Sevde w każdym serialu, o ona jest boginią i seksbombą Ona nie pasuje do takich ról, nie ma wzrostu ani figury. Idealnie nadaje się do stłamszonych dziewcząt, jak w Yasaku. Projekt nie brzmi zbyt ciekawie, a wyczekuję jakiegoś ckliwego melodramatu tej jesieni (ale logicznego!). Z taką parą jeszcze mnie interesowałby mnie ten serial.
|
|
|
Post by Mavi on Aug 6, 2022 5:43:00 GMT
Jasne, dawajcie nam Sevde w każdym serialu, o ona jest boginią i seksbombą Ona nie pasuje do takich ról, nie ma wzrostu ani figury. Idealnie nadaje się do stłamszonych dziewcząt, jak w Yasaku. Projekt nie brzmi zbyt ciekawie, a wyczekuję jakiegoś ckliwego melodramatu tej jesieni (ale logicznego!). Z taką parą jeszcze mnie interesowałby mnie ten serial. Wzrost nie definiuje umiejętności aktorskich. Można być okrzykniętą boginią i seksbombą, do tego mieć wielki międzynarodowy fandom, a aktorsko niemalże brak umiejętności i grać jak drewno.
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Aug 6, 2022 9:05:57 GMT
Mavi, zgadzam się, i pełno jest takich, ale chyba mnie nie zrozumiałaś. Poza talentem aktor musi mieć predyspozycje do danej roli. Sevda w „Elkizi” miała grać zdeterminowaną mścicielkę i jaki był efekt? W „Ukryłem Cię w swoim sercu” gra seksowną bizneswoman z sukcesami - jaki jest efekt? A w „Yasaku” zagrała szarą myszkę i proszę - sukces. Być może ta piosenkarka z opisu to zwykła dziewczyna, która sobie podśpiewuje - ok, wtedy Sevda może być. Chociaż chętnie bym od niej odpoczęła…
|
|
|
Post by Mavi on Aug 6, 2022 11:38:45 GMT
@trollka, tylko problem jest taki, że sama Sevda serialu nie zrobi. "El kizi" to ma jakiś komiczny, bezsensowny scenariusz, a sam serial już patologicznnymi akcjami z 1 odcinka zrobił sobie "dobrą opinię". "Seni kalbime..." choć główna para wygląda dobrze, to cała reszta jest zeżniętym mixem z innych romkomów, do tego w kiepskim wykonaniu technicznym, a całości dopełnia fakt, że to serial TRT = klaty nie ma, pocałunków nie ma, co przy tym gatunku też odstrasza ludzi."Yasak..." to nieco inna historia, bo ona grała tam jedną z trzech głównych bohaterek (licząc ją, Enderkę i Yildiz). Do tego Turki kochają kopciuszkowe bohaterki, które z życiowej opresji ratuje książę z bajki. Sevda nie ma szczęścia do wyboru dobrych scenariuszy albo jej menedżer jest kijowy i podsyła jej same tragiczne projekty.
|
|
|
Post by lucy on Aug 6, 2022 12:24:11 GMT
Nie bardzo rozumiem dlaczego oceniacie projekt jako nieciekawy. Przecież opis jest roboczy, a o fabule kompletnie nic nie wiadomo. To, że ona jest aktorką, a on pisarzem i że spotykają się gdzieś tam oraz zakochują w sobie nie przesądza o niczym i nijak się ma do wartości historii. W ten sposób można opisać każdy serial, zarówno ekscytujący wielki hit jak i nudną klapę. Będzie tylko inny zawód i inne miejsce poznania się. O tym, czy serial okazuje się ciekawy, czy nie, decyduje w 90% scenariusz, a nie schemat historii. Co do Sevdy to zgadzam się z opinią, że jest przereklamowana i że względy fizyczne ją ograniczają. Co z tego, że jest ładna, skoro brakuje jej normalnego wzrostu i reżyserzy mają problem z niwelowaniem go w scenach, gdzie jej postać stoi obok innych postaci? W ujęciach z oddali nie da się tego przeskoczyć, a takie ujęcia też są potrzebne. I źle się na to patrzy. Wychodzą z tego takie potworki (fotki miałam wrzucić w Yasaku kilka dni temu, ale ze względu na dyskusję, która zahaczyła o Sevdę, robię to tutaj): i.imgur.com/G3Z8C4s.jpegi.imgur.com/JzwmGQE.jpegi.imgur.com/8yx0nH4.jpegi.imgur.com/pcdNTdd.jpegBiedne te ich szyje i kręgosłup Onura. i.imgur.com/dBGyOra.jpegTutaj na szczęście reżyserka pomyślała o podeście dla Sevdy. Od razu inny odbiór sceny, bo nie widz nie musi się skupiać na różnicy wzrostu. i.imgur.com/2JHyh2c.jpegPomijam, że dla aktorów tak duża różnica wzrostu utrudnia wszelki kontakt pomiędzy postaciami, w tym łapanie chemii. Niemniej niższe aktorki też są potrzebne, bo nie każdy aktor ma 180+. Taki Bugra Gulsoy (175 cm) źle wyglądał przy Hande, która w butach na obcasie jest od niego sporo wyższa. Są jednak aktorzy, którzy mają 170 cm wzrostu i dla nich taka Sevda byłaby jak znalazł. Wg mnie aktorstwo Sevdy ani nie rzuca na kolana, ani się niczym nie wyróżnia. No sama Sevda powinna jednak unikać wysokich partnerów, bo górują nad nią i to ją pewnie wytrąca z lepszego grania.
|
|