Mnie serio ciekawi jak będzie wyglądać ten serial z punktu technicznego bo wcześniej myślałem że będzie wypuszczony w formacie międzynarodowym gdzieś online a tu normalnie dizi. I dziś może być przybity koniec Vedy, Alparslan i tak się zaraz kończy a Omer Sezon Final. Więc 3,5 w każdej kategorii moim zdaniem będzie dobrym wynikiem.
Dzisiaj się okaże jak długie będą odcinki. Wydaje mi się, ze każdy będzie trwał 1,5 godziny, czyli na 1 turecki będą przypadać 2 międzynarodowe, a co za tym idzie wszystkich będzie 13... a to by oznaczało, ze Finał wypadnie 4 września. Jak dla mnie brzmi to logicznie. Ciekawe, czy trafiłam.
Gdzies mi się obiło o oczy, że muzyka w tym serialu jest bardzo podobna do muzyki z Son Yaz (nie ogladałam, więc nie wiem, czy to prawda).
Tymczasem udostępniony odcinek na YT trwa o całe 4 minuty więcej, a właściwie o 5 minut, bo nie ma w nim zwiastuna (we wczorajszym odcinku ten czas 1:45 obejmował także zwiastun)
Jakbym wiedziała, że serial jest całkowicie ukończony i trwa rzeczywiście nie dłużej niż 13 odcinków, to pewnie bym obejrzała. A tak to nie wiem, czy chcę się w to pakować.
Też się zastanawiam ale wiem jedno w przyszłym tygodniu sprawdzę ile będzie trwał w tv a ile wpuszczony na YT. Z drugiej strony jedna scena mnie zastanawia (ta z pijącą z butelki protką) i pewnie ona wyleciała w wersji tureckiej tv a może i więcej.
💥Według Birsen Altuntas, O3 Medya podpisało umowę z Intermedyą i amerykańską telewizją Telemundo na nakręcenie 26 odcinków serialu "Maviye Sürgün", który emitowany jest również w Show TV. Twórcom projektu udało się jednak nakręcić zaledwie 25 odcinków, ponieważ w związku z sezonem letnim do Selimiye, gdzie odbywały się zdjęcia, zaczął się napływ turystów, co z czasem stwarzało problemy. W rezultacie filmowanie zostało zakończone na 25. odcinku.