|
Post by Matthias on Feb 27, 2023 17:02:56 GMT
🔥 Dzisiaj rano trzęsienie ziemi o 5,6 punktu wstrząsnęło obszar Malaya. Po nim nastąpiło kilka silnych trzęsień wtórnych.
💥 Mieszkańcy Stambułu, zszokowani niedawną katastrofą w Kakhramanmaras, poważnie obawiają się, że kolejna tragedia może wystąpić w ich rodzinnym mieście. Jednak skandalicznie znana piosenkarka Tugba jest pewna przeciwnego, mówiąc: „Nigdy nie będzie trzęsień ziemi w Stambule. Nie ma na to dowodów naukowych, to moje szóste uczucie!”
|
|
Deleted
|
Post by Deleted on Feb 27, 2023 17:55:03 GMT
Matthias , ona napisała „To moje przeczucie. 6-ty zmysł”. Może Istanbulczycy teraz trochę nad wyraz panikują? Gdy były trzęsienia ziemi w Albanii czy Grecji byli spokojni, a to przecież bliżej Istanbułu niż Hayat.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Feb 27, 2023 17:57:02 GMT
Matthias nie wiem czy czytałeś, ale jest badanie. Przez influencerów i ich mądrości zginęło więcej osób na covid . Więc nic mnie już nie zdziwi. Czasem jak się nie ma nic mądrego do powiedzenia to lepiej nic nie mówić.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 3, 2023 7:53:23 GMT
Telenowele z Turcji w TVP1 i TVP2 zostaną wyparte przez polskie telenowele i seriale historyczne. Telewizja Polska planuje, żeby TVP 1 i TVP 2 już w 2024 roku emitowały jedynie polskie seriale. Pod koniec roku w pasmo o godzinie 14.00, gdzie była emitowana „Elif” a teraz jest powtórka „Wspaniałego stulecia” wejdzie polska codzienna telenowela, do której trwają przygotowania. Mateusz Matyszkowicz mówił dziennikarzom, że „nie ma nic przeciwko tureckim serialom”, lecz - jak sugerował - mogą one trafić na inne anteny, niż TVP1 i TVP2. - Ich oglądalność jest już coraz mniejsza - stwierdził. m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/tvp-koniec-tureckie-seriale-zagraniczne-tylko-polskie-seriale
|
|
|
Post by Matthias on Mar 4, 2023 11:16:00 GMT
⚡W latach 2002-2004 miliony widzów śledziło serial "Zerda", w którym główne role grali Ece Uslu i Yavuz Bingol. Jak się okazało, posiadłość Hurşita Ağa Konağı, w której kręcono ten serial, a także wiele filmów, została doszczętnie zniszczona w wyniku trzęsień ziemi, które miały miejsce w Kahramanmaras. Jak mówią właściciele zabytkowego dworu, zniszczeniu uległy nawet kamienie u podstawy budynku, czego nigdy wcześniej nie widzieli.
✨ Hadise przygotowuje się wkrótce do koncertu charytatywnego w Belgii. Cały dochód zostanie przeznaczony na pomoc ofiarom trzęsienia ziemi. Wcześniej wokalistka miała już na swoim koncie podobny koncert w Holandii, który zakończył się sukcesem.
✨ Tureckie gwiazdy, które zebrały się, aby pomóc leczyć rany po trzęsieniu ziemi, wróciły na scenę, aby kontynuować swoje wsparcie. Dochód ze wznowionych koncertów zostanie przeznaczony na cele charytatywne dla ofiar trzęsienia ziemi.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 4, 2023 21:33:40 GMT
Ja powoli jej nie rozumiem... Ktoś przychodzi do niej na terapię, a potem jej historia ukazywana jest w telewizji. To tak, jakby się wyspowiadać, i grzechy później miałyby być na kazaniu wymienione i omawiane...
✨ Dr Gülseren Budaicioglu obiecuje kontynuować w ukazywaniu historii swoich pacjentów, które skłonią widzów do myślenia. Jest pewna, że każdy znajdzie w tych historiach coś dla siebie i zrozumie, że przebaczenie i pojednanie z samym sobą to główny cel, do którego należy dążyć.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Mar 5, 2023 17:09:57 GMT
Ja powoli jej nie rozumiem... Ktoś przychodzi do niej na terapię, a potem jej historia ukazywana jest w telewizji. To tak, jakby się wyspowiadać, i grzechy później miałyby być na kazaniu wymienione i omawiane... Mówiłem to samo, to jest nie etyczne by zdradzać tajemnice swoich pamięci. Nie wiem jak to działa w Turcji, ale w krajach typu USA, Anglia, Polska i inne kraje. To po pierwsze wyleciała by z zawodu i dostała pozew on swoich pacjentów na grube miliony.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 6, 2023 10:40:18 GMT
Telenowele z Turcji w TVP1 i TVP2 zostaną wyparte przez polskie telenowele i seriale historyczne. Telewizja Polska planuje, żeby TVP 1 i TVP 2 już w 2024 roku emitowały jedynie polskie seriale. Pod koniec roku w pasmo o godzinie 14.00, gdzie była emitowana „Elif” a teraz jest powtórka „Wspaniałego stulecia” wejdzie polska codzienna telenowela, do której trwają przygotowania. Mateusz Matyszkowicz mówił dziennikarzom, że „nie ma nic przeciwko tureckim serialom”, lecz - jak sugerował - mogą one trafić na inne anteny, niż TVP1 i TVP2. - Ich oglądalność jest już coraz mniejsza - stwierdził. m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/tvp-koniec-tureckie-seriale-zagraniczne-tylko-polskie-serialePrezes TVP trochę więcej o wygaszaniu tureckich seriali w TVP1 i TVP2:
|
|
|
Post by mira on Mar 6, 2023 10:58:39 GMT
Szczerze mówiąc od lat nie oglądałam żadnego polskiego serialu. Ostatnio chyba "W rytmie serca" z Damięckim i Kurdej-Szatan, gdzie i tak nie widziałam ostatniego sezonu. Nie wiem, jaki poziom mają obecne seriale, ale może i uda im się przygotować coś na wzór turkiszy, sama nie wiem. A jak nie, to wierni widzowie tureckich seriali przełączą się z TVP1 i TVP2 na inne kanały.
|
|
|
Post by julia on Mar 12, 2023 21:54:03 GMT
Prezes TVP trochę więcej o wygaszaniu tureckich seriali w TVP1 i TVP2: Też czytałam wywód prezesa na ten temat. Zmniejszyła się oglądalność z 2.milionów do miliona. Nie wiem czy się przyzwyczaję do polskich seriali, po kilku latach obcowania z tureckimi., chociaż właściwie to i tak oglądam na YT. Poza tym historyczne polskie produkcje są słabe z widoczną tendencyjnością.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Mar 15, 2023 22:50:06 GMT
|
|
|
Post by Matthias on Mar 18, 2023 21:06:14 GMT
💥Zdobywczyni Złotego Globu Elisabeth Moss wyprodukowała i zagrała w serialu The Veil, który kręcono w Turcji. W serialu wystąpił także Haluk Bilginer.
💥 BluTV i Warner Bros. Discovery wspólnie ogłosiło, że turecka platforma BluTV będzie pierwszym kanałem cyfrowym oferującym jednocześnie treści z Discovery+ i HBO. W ramach współpracy do katalogu platformy dołączą również kanały dla dzieci Cartoon Network i Boomerang.
|
|
|
Post by Matthias on Mar 21, 2023 20:24:26 GMT
💥 Blogger Dedikoducu Cocuk donosi, że nowy cover Omur Gedik - "Pazara Kadar" został nakręcony pod kierunkiem Polata Sezena, brata Melis Sezen. Wideo i piosenka będą dostępne w formacie cyfrowym z okazji obchodów Ramadan Bayram...
|
|
|
Post by man1000 on Mar 29, 2023 17:52:35 GMT
Kanał D Drama ogłosił,że dołączył do kanałów Prime Video w Meksyku. Od 12 stycznia wszyscy członkowie Prime Video w Meksyku mogą już korzystać z biblioteki zawierającej 3000 godzin tureckich seriali z dubbingiem na język hiszpański. Tureckie dramaty można oglądać na żądanie za miesięczną subskrypcję w wysokości 79 meksykańskich pesos za pośrednictwem aplikacji Prime Video na telewizory, Fire TV, urządzenia mobilne i online.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 2, 2023 17:41:35 GMT
💫 Kadir Inanir złożył oświadczenie w sprawie propozycji objęcia funkcji posła, która została mu złożona. Legendarny aktor powiedział: „Drodzy obywatele, na przestrzeni lat wielokrotnie otrzymywałem oferty na stanowisko zastępcy. Wszystkie te oferty są oczywiście dla mnie zaszczytem, ale nie myślę o angażowaniu się w czynną politykę, dopóki polityka nie stanie się szanowaną instytucja w oczach ludzi... Z poważaniem..."
|
|
|
Post by lucy on Apr 2, 2023 19:45:11 GMT
💫 Próbują eksmitować Tamera Karadagliego z mieszkania w dzielnicy Gökturk, w której mieszka. Pozew złożyła właścicielka mieszkania, która wskazała, że aktor nie płaci czynszu w całości. Z pozwu właściciela wynika, że Karadagli zapłacił za czynsz 10 500 lir tureckich, czyli znacznie mniej niż cena rynkowa, a właściciel mieszkania zażądał od najemcy zapłaty kolejnych 55 000 lir tureckich
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Apr 7, 2023 9:57:41 GMT
Zwiastuny wszystkich telenowel aktualnie emitowanych na kanale Novelas+.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Apr 8, 2023 18:31:36 GMT
Ja oglądam na przekór losowi, wszedłem na canal+ online i mi się rzuciło w oczy. Ale musze zobaczyć jakie jeszcze telki leciały na novelas+
|
|
|
Post by Matthias on Apr 9, 2023 20:03:04 GMT
💥 Broadwayowski musical z udziałem Başak Gümülcinelioğlu, Ecem Bayır, Burak Yoruk, Kaan Miraç Sezen, Melis Minkari, Pelin Akil i Canan Erguder będzie miał wkrótce swoją premierę
|
|
|
Post by Matthias on Apr 9, 2023 20:03:33 GMT
✨ Mujde Uzman udzieliła wywiadu Gardırop Magazin: „Jestem w cudownym okresie życia. Czuję się bardziej dojrzała, spokojna i świadoma. Jestem bardziej doświadczona we wszystkich dziedzinach życia. Moim zdaniem najpiękniejsza rzecz w dorastaniu jest to, że stajemy się bardziej dojrzali”.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 9, 2023 20:03:44 GMT
💥Gulseren Budaicioglu zaprezentuje widzom Star TV nowy program, w którym podzieli się swoją wiedzą z zakresu psychologii i pomocy ludziom. Za produkcję programu „Gülseren Budaicioglu was słucha” odpowiada firma BBO Yapım, której właścicielami są Mahperi Altun Ucar i Safak Bakkalbasioglu. Słynna psychiatra zaproponuje rozwiązania dla tych, którzy zostawią wiadomość głosową na linii wsparcia pod numerem „0534 923 08 85”. Program będzie emitowany w każdą sobotę o godzinie 12:00 w Star TV.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 9, 2023 20:04:40 GMT
Turecka aktorka Selin Çuhadaroğlu dostała rolę w nowym filmie „Gran Turismo”, wyreżyserowanym przez Neila Blomkampa i napisanym przez Jasona Halla i Zacha Bailana. Film, wyprodukowany przez Sony Pictures i PlayStation Productions, trafi na ekrany w sierpniu. Dla Selin to pierwszy krok na drodze do sukcesu zawodowego poza Turcją, gdzie jej widzowie mogli ją zobaczyć w serialu "Akinci", gdzie zagrała Beyzę, siostrę bohatera Şükrü Ozyildiz. Menadżerem aktorki jest Asiye Degirmenci.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 9, 2023 20:04:58 GMT
⚡ Platforma cyfrowa Disney Plus, która została uruchomiona w Turcji około 10 miesięcy temu, kontynuuje współpracę z turecką megagwiazdą Tarkanem. Dzień wcześniej ukazał się film promocyjny platformy, w którym Tarkan zaprasza widzów do zapoznania się ze światem Disneya. Film promocyjny „Odkrywaj nowe światy z Disney+” został wyprodukowany przez zespół TBWA\Stambuł i Disney Plus. Reżyserami teledysku są Boran Güney i Erhan Yurik.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 9, 2023 20:05:09 GMT
🎬💥 Tarkan w reklamie platformy cyfrowej Disney Plus w Turcji
|
|
|
Post by Matthias on Apr 10, 2023 17:19:17 GMT
💫📸 Yağmur Un na łamach magazynu Cici Doktorum wraz ze swoją córką Duru, urodzoną z małżeństwa z Dogacem Ergezen. Użytkownicy mediów społecznościowych zauważają, że dziewczynka jest zdecydowanie „córką matki”, bardzo podobną do Yagmur
|
|
|
Post by Matthias on Apr 10, 2023 17:19:42 GMT
✨Według badań Ipsos Antikriz Monitör, Haluk Levent stał się najbardziej zaufaną osobą w Turcji. Lista wygląda następująco: 1. Haluk Levent - 68% 2. Muge Anli - 50% 3. Kenan Imirzalioglu - 49% 4. Ilber Ortaili - 48% 5. Acun Ilicali - 46%
|
|
|
Post by Matthias on Apr 10, 2023 17:23:06 GMT
✨ Asli Sumen, która wystąpiła w serialu telewizji platformy cyfrowej TRT Dijital „Superhero Altaiy, wyjechała na studia do Madrytu. Aslı wzięła udział w kursie prowadzonym przez światowej sławy hollywoodzkiego trenera aktorów Bernarda Hillera w Madrycie wraz z hiszpańskim aktorem Alexem Gonzalezem, znanym z filmów „X-Men” i „Toy Boy”
|
|
|
Post by Matthias on Apr 10, 2023 17:23:54 GMT
💫 Według doniesień medialnych, aktorka Burcu Binici postanowiła rozstać się z mężem, z którym była w związku małżeńskim zaledwie pół roku.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 10, 2023 17:24:26 GMT
💫 Aktor Kerem Firtina ogłosił w swoim poście na Twitterze, że będzie kandydował do parlamentu z ramienia Partii Ekologicznej Lewicy. Zaznaczył, że złożył wniosek zgodnie z propozycją kierownictwa pariasów i wyraził wdzięczność wszystkim swoim zwolennikom.
|
|
|
Post by Matthias on Apr 10, 2023 17:25:00 GMT
Turecki aktor Tuan Tunali poślubił swoją włoską ukochaną Angelę Caccamo we Włoszech. Uroczystość odbyła się w wąskim gronie rodziny i bliskich przyjaciół.
|
|