Next
Moderator
|
Post by Next on Jul 8, 2021 14:25:21 GMT
Alex zgadzam wy z tobą w 100%. Ładnie to powiedziałaś ja bym tak nie potrafił . Moim skromnym zdaniem. Nie oceniam ludzi przez pryzmat koloru skory czy orientacji, tylko czy jest dobrym człowiekiem .. A propos tej dewiacji to w 1981 WHO wykreślili z listy chorób. Tak samo jak się człowiek rodzi z daną płcią jak i z preferencjami. To tak jak bym powiedział dziewczynie hetero by kochała dziewczynę. Ludzie wierzą w PiS i TVP który robi pranie mózgu jak scjentolodzy. Polecam poczytać książkę : Jenna Miscavige Hill - Odiarowana. 7 na 10 osób dzieci LGBT miało próbę samobójcza bo są prześladowane w szkołach. Na prawdę tego chcemy niszczyć komuś psychikę bo jest ktoś inny. Żyj i pozwól żyć innym. Tak tylko powiem że są badania. Iż 7 na 10 homofobów nie są pewni swojej orientacji seksualnej. Dla tego się wyrzynają na innych.
|
|
|
Post by Alex on Jul 8, 2021 15:06:59 GMT
Naszym potomkom grozi, że tego mieć nie będą, bo syf z Netlixa wkroczy do ich prawdziwego życia. No błagam. Czyli jak człowiek obejrzy sobie w tv parę homo to też nagle zmieni zdanie i przestanie mu się podobać płeć przeciwna? Dobrze, że ja same seriale z gejami oglądam to chyba zmiana orientacji mi nie grozi. Czy grozi? Człowiek rodzi się z daną orientacją i nic nie jest w stanie tego zmienić. Żaden film, serial czy para spotkana na ulicy. Jeśli dwójka kochających się ludzi jest patologią, to czym jest na przykład małżeństwo, w którym mąż bije żonę czy żona męża, znęcanie się nad dziećmi i tak dalej? Wtedy to musiałoby być normalne, bo mamy przecież kobietę i mężczyznę. Czyli tak jak chce "natura". Człowiek w tym wszystkim jest najmniej ważny... I to, że takie opinie są dla kogoś krzywdzące i bardzo często potrafią doprowadzić do tragedii. Prawo do wyrażania własnego zdania kończy się tam, gdzie zaczyna ono krzywdzić innych. Tych, którzy tak naprawdę nie robią nic złego tylko wbrew religii i naszej obecnej władzy chcą żyć swoim życiem i według swoich zasad. Naprawdę nie trzeba się obawiać, że zgorszą nasze dzieci czy zrobią z nich gejów czy lesbijki. To tak nie działa. Jedyne co mogą zrobić to wywalczyć im świat, w którym będą mogli spokojnie przyznać, że są "inni" bez obawy o własne życie.
|
|
|
Post by Atahan on Jul 8, 2021 17:17:40 GMT
Chwila to ja chyba coś źle zrozumiałam. Bo mi się wydawało że chodzi o to, że Netflix wykupi seriale z ay yapim i będzie je pokazywał w netflixie tak jak Kara para Ask. Mnie też o to chodziło i dlatego napisałem, że wyszedłby na tym jak Zabłocki na mydle niestety. Netflix co miesiąc udostępnia sporo nowych seriali i nowych sezonów seriali oryginalnych, czy na licencji. Te seriale mają jednak to do siebie, że sezony mają po 6-12 odcinków, wyjątkiem jest The CW, które nakręci 20. Typowy widz na platformach jak zobaczy, że serial ma 150, 200, 300, czy jak w przypadku "Cukur" 400 odcinków po 45 minut to się przeżegna, machnie ręką i wybierze coś innego. "Kara Para Ask" nie dość, że co chwilę było przesuwane jeśli chodzi o premierę, to jeszcze przeszło u nas zupełnie bez echa, tak samo "Kordugum", czy "Na spacerniaku", które nawet nie doczekało się dodania 2. sezonu. Możliwe, że tylko w Turcji pojawiłoby się większe zainteresowanie (tak, jak u nas np. na "Ranczo" gdy się pojawiło na Netflixie, czy inne seriale TVP), ale z drugiej strony po co Turcy mają opłacać Netflixa za seriale od Ay Yapim skoro mają je za darmo na YouTubie. Dlatego moim zdaniem to tylko plotka, bo każdy przedsiębiorca chce, żeby firma przynosiła zyski, a zakup ogromnego asortymentu Ay Yapim byłby strzałem w kolano. No chyba, że Kerem Catay będzie tak zdesperowany, że odda to za grosze byleby zarobić. Co do wątków LGBT to Netflix nie jest wyjątkiem. W sobotę skończyła mi się subskrypcja, więc nie mogę zescreenować, ale na HBO GO jest specjalna zakładka zatytułowana "LGBTQIA+" praktycznie na samej górze, zaraz po ich hitowych produkcjach typu "Opowieść podręcznej". Bez logowania na HBO GO wyświetla się jednak zakładka "Najchętniej oglądane seriale" i na 1. miejscu jest "Genera+ion", więc nie tylko na Netflixie są produkcje z takimi wątkami. Pardon, jednak da się zobaczyć przez link. hbogo.pl/lgbtA, i jako osoba homoseksualna dziękuję za porównanie mnie do wirusa i zarazy.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jul 8, 2021 17:42:53 GMT
Dla większości cywilizowanych krajów wątek LGBT jest taki sam jak Hetero. Po prostu dorośli ludzie kochający się za obopólną zgodą. Nikt nikogo nie przymusza do oglądania seriali z wątkiem LGBT. Nie trzeba nikogo od razu kochać. Wystarczy się szanować.
|
|
|
Post by elysa7 on Jul 8, 2021 18:39:09 GMT
Spoko. Ale wkurza mnie to, że zaraz żaden serial/film nie będzie mógł być bez lgbt. Nie lubię i nie chce oglądać tych rzeczy. A w nowościach teraz ciężko by tego nie było .I to jest wpychanie na siłę ludziom lgbt. Podobnie jak "silne, niezależne kobiece postacie". Które często są wydmuszkami. I nic nie wnoszą tak naprawdę do fabuły.
Ci młodzi ludzie są często strasznie zagubieni. Media wszelakie dają im produkty, gdzie patologia wylewa się litrami. Ale oprawiona jest w narrację, że to dobre. Takie nowoczesne, zabawne, lekkie. Nie mają często żadnych porządnych wzorców, fundamentów, na których nawet zagubieni mogliby się jakoś utrzymać. Rodzice pracują, robią często wszystko, ale nie wychowują swoich dzieci. Nawet jeśli tacy mają po 15-18 lat. Więc naoglądają się serialików od netlifxa, że ćpanie, chlanie, i zabawy erotyczne to "odkrywanie siebie" i zaczynają się problemy. Bo oni nie są dojrzali emocjonalnie. Są rozchwiani. Czują, że coś jest nie tak. Ale zamiast im pomóc to fundacje i całe grupy tęczowych mówią im, że jest spoko i to tylko ci "ohydni, chorzy, nietolerancyjni homofoby" powodują ich destabilizację emocjonalną. Ileż razy widziałam na ulicach młode dziewczyny 15-19 lat, które ubrane w barwy lgbt dumnie paradowały. A na odsłoniętych nogach ślady wielokrotnych cięć, na ustach uśmiech, ale w oczach pustka. To nie jest wina ludzi, którzy nie akceptują lgbt, że ci młodzi mają myśli samobójcze. Nikt mi nie wmówi, że dziecko, któremu się wmawia, że nie ma płci i może sobie je wybrać,wyrośnie na człowieka, które nie będzie miało problemów emocjonalnych. Takie działania powodują, że pozbawia się takie dziecko podstawowego poczucia bezpieczeństwa, tego kim jest. Bo przecież według lgbt płeć to kwestia umowna i wszystko jest płynne. Więc takie dziecko, później dorosły też jest płynny, emocjonalnie zdewastowany. Zatem tak, ci biedni ludzie będą popełniać samobójstwa. Co jest ogromną tragedią. I nie mam serca nigdy takich ludzi oceniać. Ale mam już gdy wielki koncern jeden z drugim masowo wlewają taką sieczkę w ludzi.
|
|
|
Post by lucy on Jul 8, 2021 19:19:32 GMT
A, i jako osoba homoseksualna dziękuję za porównanie mnie do wirusa i zarazy. Atahan, czytaj dokładnie. Nie pisałam o ludziach, tylko o ideologii, sztucznie zresztą nadmuchiwanej głównie przez Netflixa, bo to najprostszy i najtańszy sposób, żeby wdrożyć nowy ład. Tak jak napisałam, nie mam zamiaru ciągnąc tego tematu, bo trzeba by zahaczyć o wiele aspektów tej "problematyki", w tym o handel dziećmi z probówek na targach gejowskich (założę się, że wielu by chciało być kupionych w sklepie, oczywiście z szeroko podkreślanym szacunkiem Transakcja się nazywa wynajęciem macicy... i strach pomyśleć, czy w przyszłości wystarczy surogatek ochotniczek... bo to śmierdzi niewolnictwem kobiet i nowym biznesem, który będzie rządził światem)... i tym jak droga jest to impreza oraz skąd mają się brać na to pieniądze. No najlepiej z ubezpieczenia zdrowotnego, czyli naszych podatków, nawet kosztem środków na leczenie dzieci chorych na raka... Tak to widzę i przedstawiłam to w dużym uproszczeniu.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jul 8, 2021 19:28:54 GMT
Spoko. Ale wkurza mnie to, że zaraz żaden serial/film nie będzie mógł być bez lgbt. Pamiętaj że to działa w obie strony. które ubrane w barwy lgbt dumnie paradowały. A na odsłoniętych nogach ślady wielokrotnych cięć, na ustach uśmiech, ale w oczach pustka. Teraz zadaj sobie pytanie dla czego to się tak dzieje. Bo te dzieci z flagami jak mówisz są maltretowane fizycznie i psychicznie przez te święte osoby hetero z modlitwą na ustach. I czasem dla takiej nastolatki/ nastolatka, ratunkiem jest upust emocji w podstacji cięcia się. Nie wiem czy wiesz ale 7 na 10 młodzieży lgbt miało próbę samobójczą bo nie radzi sobie z życiem. Bo te normalne społeczeństwo je niszczy. Nie dla tego że coś zrobiły tylko dla tego że są lgbt. Przeżyliśmy jeden Holocaust i niczego to ludzi nie nauczyło. Dlaczego ty jako osoba hetero ma prawo chodzić po ulicy za rękę mężem/chłopakiem, a osoby lgbt nie bo dostały by. Niemen napisał piosenkę Dziwny jest ten świat w 1966 roku i jak widać nadal jest bardzo aktualna.
|
|
|
Post by Alex on Jul 8, 2021 20:10:25 GMT
To nie jest wina ludzi, którzy nie akceptują lgbt, że ci młodzi mają myśli samobójcze. Nie no, oczywiście. Przecież słuchanie z każdej strony, że jesteś nienormalny i twoje emocje, uczucia są chore powinno czynić ich szczęśliwymi, prawda? To, że kiedy powiesz rodzicom czy przyjaciołom, że zakochałeś się w kimś o tej samej płci możesz ich widzieć po raz ostatni... To też powinno napawać ich szczęściem, nie? To, że trzymając na ulicy za rękę osobę, którą kochasz narażasz się na wyzwiska czy nawet rękoczyny... Jak mogłoby im przyjść do głowy, żeby odbierać sobie z tego powodu życie? No też tego nie rozumiem, naprawdę. Tak jak napisałam, nie mam zamiaru ciągnąc tego tematu, bo trzeba by zahaczyć o wiele aspektów tej "problematyki", w tym o handel dziećmi z probówek na targach gejowskich Tutaj przechodzimy już do kolejnego tematu, czyli legalnej adopcji dzieci przez pary homoseksualne. Gdyby coś takiego istniało to nikt nie musiałby wynajmować surogatek. Ale wychowywanie dziecka przez pary jednopłciowe jest najgorszym złem z możliwych... Nie daj Boże, by go/ją jeszcze na homoseksualistę wychowali. To już lepiej niech żyje w domu dziecka albo w patologicznej rodzinie, ale pełnej z ojcem i z matką, bo to najważniejsze. Wtedy na pewno nie będzie miało problemów emocjonalnych. Tyle ode mnie. Więcej miłości i szacunku do siebie i ludzi wokół wszystkim życzę.
|
|
|
Post by lucy on Jul 8, 2021 21:40:25 GMT
Nie daj Boże, by go/ją jeszcze na homoseksualistę wychowali. To już lepiej niech żyje w domu dziecka albo w patologicznej rodzinie, ale pełnej z ojcem i z matką, bo to najważniejsze. Wtedy na pewno nie będzie miało problemów emocjonalnych. Alex, zamiast rzeki gołosłowia, przejdźmy do cyferek. Słyszałaś o słynnym raporcie sprzed prawie 10 lat, amerykańskiego socjologa, badającego dorosłe dzieci wychowywane przez pary homoseksualne? Dodam, że wywoła ostrą panikę lobby lgbt, bo podważył ich tezy i rzekome prawdy. Jest opublikowany w internecie i mówi, że: dorosłe dzieci z domów lgbt częściej (od tych z normalnych domów) miewają myśli samobójcze, częściej i chętniej sięgają po narkotyki, częściej mają problemy z prawem, częściej nie potrafią zbudować stałego związku, częściej zdradzają i częściej korzystają z pomocy psychoterapeutów. Niemały odsetek był molestowany, albo zmuszany do seksu. Są niedojrzałe emocjonalnie i psychicznie. Maja problem z określeniem własnej tożsamości. Super, nie? Inne badanie przeprowadzone w Kanadzie i opublikowane w Review of the Economics of Households mówi, że : dzieci, które mieszkają w normalnej rodzinie mają największe szanse skończyć liceum. Gorzej od nich radzą sobie uczniowie mieszkający z rodzicami żyjącymi bez ślubu, z jednym rodzicem lub z rodzicami homoseksualnymi. O czymś to świadczy? PS: I proszę, nie piszcie głupot, że domy homoseksualne są pozbawione przemocy, zdrad, awantur, molestowanie itd. Tam to dopiero się wyprawia... Tutaj przechodzimy już do kolejnego tematu, czyli legalnej adopcji dzieci przez pary homoseksualne. Gdyby coś takiego istniało to nikt nie musiałby wynajmować surogatek. To może doczytaj sobie o biznesie adopcyjnym LGBT, napędzanym przez młodociane matki w Stanach Zjednoczonych i w Wielkiej Brytanii poprzez świadczenie usługi homoseksualistom.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jul 9, 2021 7:28:17 GMT
Słyszałaś o słynnym raporcie sprzed prawie 10 lat, amerykańskiego socjologa, badającego dorosłe dzieci wychowywane przez pary homoseksualne? Dodam, że wywoła ostrą panikę lobby lgbt, bo podważył ich tezy i rzekome prawdy. Jest opublikowany w internecie i mówi, że: dorosłe dzieci z domów lgbt częściej (od tych z normalnych domów) miewają myśli samobójcze, częściej i chętniej sięgają po narkotyki, częściej mają problemy z prawem, częściej nie potrafią zbudować stałego związku, częściej zdradzają i częściej korzystają z pomocy psychoterapeutów. Niemały odsetek był molestowany, albo zmuszany do seksu. Są niedojrzałe emocjonalnie i psychicznie. Maja problem z określeniem własnej tożsamości. Super, nie? Inne badanie przeprowadzone w Kanadzie i opublikowane w Review of the Economics of Households mówi, że : dzieci, które mieszkają w normalnej rodzinie mają największe szanse skończyć liceum. Gorzej od nich radzą sobie uczniowie mieszkający z rodzicami żyjącymi bez ślubu, z jednym rodzicem lub z rodzicami homoseksualnymi. O czymś to świadczy? PS: I proszę, nie piszcie głupot, że domy homoseksualne są pozbawione przemocy, zdrad, awantur, molestowanie itd. Tam to dopiero się wyprawia... Przeciwnicy prawa osób homoseksualnych do adopcji powołują się głównie na badania Marka Regnerusa z 2012 roku. Autor ustalił, że dzieci wychowane przez rodziców tej samej płci są mniej szczęśliwe, mają częściej depresję, są gorzej wykształcone oraz częściej stają się ofiarami molestowania. Wiarygodność badania została jednak podważona ze względu na błędy metodologiczne. Amerykański socjolog porównał starannie dobrane dzieci z heteroseksualnych stabilnych rodzin z dziećmi, które niemal wyłącznie były wychowywane przez pary homoseksualne, dla których ten związek był drugim po wcześniej zakończonym związku heteroseksualnym (i to z niego pochodziło potomstwo). W artykule opublikowanym w 2015 roku czasopiśmie naukowym „Social Science Research” (tym samym, w którym umieścił swoje wyniki Regnerus) Simon Cheng i Brian Powell wykazali dużą liczbę potencjalnych błędów w klasyfikacji typów związków, w których wychowywane były dzieci. To natomiast miało rzutować na fałszywe wnioski, które wyciągnął Regnerus. Przykładowo z 236 osób zaklasyfikowanych jako wychowywane przez pary jednopłciowe dziewięć respondentów prawdopodobnie odpowiedziało na ankietę w formie żartu. Kolejne 53 osoby miały być wychowywane przez parę jednopłciową przez mniej niż rok. Za osoby wychowywane w jednopłciowym związku przez co najmniej jeden rok Cheng i Powell uznali jedynie 51 spośród 236 osób zaklasyfikowanych przez Regnerusa do badania. Wyniki Regnerusa reanalizie poddał także Michael Rosenfeld ze Stanford University. Również on wykazał błędy metodologiczne popełnione przez badacza z Texas University. Sąd federalny w trakcie procesu o legalność małżeństw homoseksualnych w stanie Michigan odrzucił te badania uznając za niewiarygodne, zauważył m.in że badania były sponsorowane przez konserwatywne organizacje, od których Regnerus otrzymał ok. 1 mln dol. ----- Jednym z projektów naukowych o największej skali są prowadzone od lat 80. badania zespołu amerykańskiej psychiatry Nanette Gartrell (National Longitudinal Lesbian Family Study), która śledzi losy matek lesbijek i ich dzieci poczętych dzięki inseminacji w latach 80., analizując ich społeczny, psychologiczny i emocjonalny rozwój. Z badań Gartrell wynika, że dzieci z rodzin homoseksualnych są bardziej społecznie przystosowane niż te z rodzin heteroseksualnych, a jako dorośli tworzą udane związki. Są również bardziej ambitne i mniej agresywne niż dzieci z rodzin heteroseksualnych. Michael Rosenfeld z Uniwersytetu Stanforda przeanalizował w opublikowanym w 2010 roku badaniu postępy w nauce 3,5 tys. dzieci wychowywanych przez pary jednopłciowe. Nie dostrzegł żadnych różnic między nimi a ich rówieśnikami z tradycyjnych rodzin. Metaanaliza z 2010 roku objęła 33 badania z Europy i Stanów Zjednoczonych. Wyłonił się z nich konsensus co do tego, że dzieci wychowywane przez niezamężne pary lesbijek w niczym nie odbiegają od tych wychowywanych przez rodziców heteroseksualnych. Nie znaleziono żadnych dowodów na różnice pod względem przywiązania do rodziców, problemów behawioralnych, samooceny, kompetencji poznawczych czy wyników w szkole. W 2012 roku badania na dużej, reprezentatywnej dla całej populacji próbie przeprowadził Daniel Potter. Było to tzw. badanie podłużne, w którym przeanalizowano wyniki w nauce ponad 20 tys. dzieci na przestrzeni lat. Wśród uczestników 158 dzieci żyło w rodzinach homoseksualnych. Nie zauważono znaczących różnic między nimi a tymi dziećmi, które wychowywane były przez heteroseksualnych rodziców będących małżeństwem. W 2014 roku ukazały się wyniki badań z udziałem ponad 500 dzieci z rodzin nieheteroseksualnych autorstwa zespołu Simona Croucha z Uniwersytetu w Melbourne. Z analiz naukowców wynika, że dzieci wychowywane przez pary jednopłciowe są wręcz zdrowsze oraz mają lepszy kontakt ze swoimi rodzicami biologicznymi i społecznymi niż te z rodzin heteroseksualnych. Przegląd 40 badań (opublikowanych w ciągu 10 lat) dokonany przez Wendy Manning w 2014 roku zakończył się konkluzją, że w literaturze naukowej istnieje konsensus co do tego, że dzieci wychowane przez pary jednopłciowe radzą sobie równie dobrze jak te z rodzin heteroseksualnych. Ocena obejmowała: wyniki w nauce, rozwój poznawczy, rozwój społeczny, wczesną aktywność seksualną oraz uzależnienia. Różnice w dobrostanie dzieci wynikały z przyczyn socjoekonomicznych oraz trwałości rodziny. W badaniu opublikowanym w 2016 roku wykorzystano dane z US National Survey of Children’s Health. Porównano dzieci w wieku 6-17 lat w 95 rodzinach jednopłciowych (pary lesbijek) oraz w 95 rodzinach heteroseksualnych. Nie wykazano różnic pod względem ogólnego stanu zdrowia, trudności emocjonalnych i zachowań związanych z uczeniem się. Na łamach czasopisma medycznego „Journal of Developmental & Behavioral Pediatrics” opublikowano w 2018 roku badanie prof. Roberto Baiocco z Uniwersytetu La Sapienza w Rzymie. Wynika z niego, że płeć rodziców nie ma wpływu na dziecko. W badaniu udział wzięło 70 ojców gejów, którym dziecko urodziła surogatka, 125 lesbijskich matek, które zaszły w ciążę przez inseminację, i 195 heteroseksualnych par posiadających dzieci z naturalnego zapłodnienia. Dzieci badanych były w wieku 3-11 lat. W badaniu przeanalizowano dane 2971 dzieci dorastających w większości pod opieką mam-lesbijek (2786 par) i w mniejszości: ojców-gejów (185 par). Naukowcy wzięli pod uwagę wszystkie dzieci urodzone w latach 1998-2007, a ich wyniki w nauce śledzili do roku 2019. Okazało się, że większość tych uczniów wypada znacznie lepiej niż ci, którzy wychowywali się w tradycyjnym modelu rodziny. Różnice w wynikach nie są kolosalne, jednak są wyraźnie zauważalne, co daje powody do prowadzenia dalszych analiz. Naukowcy nie podają ostatecznej odpowiedzi, stawiają jedynie hipotezy. Na początku przypuszczali, że dzieci z tęczowych rodzin mogą mieć lepsze wyniki w nauce, gdyż na adopcję najczęściej decydują się osoby wykształcone i dobrze sytuowane. Mają zatem więcej środków finansowych i kapitału intelektualnego, by kształcić dzieci. Jednak po dokładnym zbadaniu tego czynnika okazało się, że również uczniowie wychowywani przez mało zamożne pary jednopłciowe uczą się znacznie lepiej niż pozostali. Postawili więc hipotezę, że powodem może być znacznie większe zaangażowanie małżeństw homoseksualnych w wychowanie dziecka niż w przypadku par heteroseksualnych, gdyż prawdopodobieństwo posiadania przez nie dziecka jest znacznie niższe i utrudnione (np. długa procedura adopcji). Zdaniem naukowców pary jednopłciowe doceniają bardziej bycie rodzicami, co przekłada się na rozwój intelektualny dziecka .
|
|
|
Post by elysa7 on Jul 9, 2021 18:15:30 GMT
Jałowa dyskusja. Kojarzycie stare, zgrane hasło "Nie ma tolerancji dla wrogów tolerancji"? To właśnie jest całe środowisko tęczowe. Biedni prześladowani. A mają całe miliardowe koncerny za sobą. Błagam.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jul 10, 2021 16:44:38 GMT
Nie ma osób lgbt, tylko osoby homo, bi, trans. LGBT to ideaologia, która skupia te trzy rodzaje orientacji seksualnej i robi się coraz bardziej natarczywa. A im większe parcie, tym większy opór. Problemem osób homo, bi i trans jest to, że pokazuje się ich jako pajaców, dewiantów, osoby bez żadnych wartości. Zamiast zmiany loga na tęczowe, jak to teraz robią wszystkie firmy (i myślą, że są cool, a homo, bi i trans to kupują), powinno się skupić na dialogu i działaniach, które uświadomią, że hetero, homo, bi i trans są ludźmi na równi. Póki co, niestety, robi się wszystko, by pokazać reszcie światu, że oni są nadzwyczajną kastą społeczną. Te wszystkie coming outy i pajacowanie Michała Szpaka niestety tylko szkodzi w tym temacie, niż pomaga.
|
|
|
Post by elysa7 on Jul 10, 2021 19:41:03 GMT
Tym, którzy chcieliby przypiąć Polsce łatkę kraju zacofanego i nietolerancyjnego, należy przypomnieć, że Polska nigdy nie wprowadziła przepisów penalizujących homoseksualizm. Przypominam tym, którzy uważają, że nasz kraj do obrzydliwy grajdołek nietolerancji lgbt, czy innych dziwactw.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jul 10, 2021 20:07:39 GMT
Polsce łatkę kraju zacofanego i nietolerancyjnego, należy przypomnieć, że Polska nigdy nie wprowadziła przepisów penalizujących homoseksualizm. Spokojnie, to jeszcze przed nami. Obecna partia rządząca chce zrobić z Polski drugą Białoruś.
|
|
|
Post by elysa7 on Jul 10, 2021 20:14:11 GMT
Praktycznie każda partia w Polsce robiłaby dokładnie to samo co robi pis. Czyli czysty zamordyzm pod pretekstem "walką z pandemią". Po za tym nie tylko na Białorusi, czy w Rosji jest tragicznie z swobodami obywatelskimi. Cudowna Europa Zachodnia robi to samo, ale o tym media już tak głośno nie krzyczą.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Jul 11, 2021 19:36:04 GMT
To właśnie jest całe środowisko tęczowe. Biedni prześladowani. A mają całe miliardowe koncerny za sobą. Błagam. Czy osoby hetero boją się wyjść na ulicę z partnerem za rękę bo mogą zostać pobici? Czy hetero mężczyźni na ulicy słyszą "o pedał"? Czy hetero kobiety słyszą od mężczyzny "choć przelece cię to na pewno zmienisz orientację"? Powiedz to osobą, które popełniły samobójstwo, bo nie wytrzymały nękania. Powiedz to Dominikowi z Bieżunia, który w wieku 14 lat popełnił samobójstwo, bo był wyzywany w szkole od "pedziów" a nawet rzucany kamieniami. Nie, nie powiesz. Bo życia im już nie zwrócisz. Co czwarty gej i lesbijka oraz 1/3 osób transpłciowych doświadczyła molestowania czy innych przejawów przemocy ze względu na ich orientację seksualną. To nie są dane z kapelusza, ale wyniki wielu badań, prowadzonych od wielu lat. Tym, którzy chcieliby przypiąć Polsce łatkę kraju zacofanego i nietolerancyjnego, należy przypomnieć, że Polska nigdy nie wprowadziła przepisów penalizujących homoseksualizm. teraz trzeba rządowi rączki całować za to, że nie zabijają ludzi za nic. Jacyś oni łaskawi. Przypominam tym, którzy uważają, że nasz kraj do obrzydliwy grajdołek nietolerancji lgbt, czy innych dziwactw. Polska jest na szarym końcu tolerancyjnych krajów w Europie. Nasz kraj już ma łatkę zacofanego i nietolerancyjnego. Bo tak niestety jest. Argument - bo w niektórych krajach jest gorzej, nie jest żadnym argumentem. Na tym kończę tę dyskusję. Naprawdę życzę wszystkim by zajęli się swoim życiem, a nie wtrącali się w czyjeś i zaglądali komuś do łóżka. Jak widać mają smutne własne życie, że tak bardzo muszą ingerować w cudze. Więcej szacunku do ludzi wokół życzę. Pozdrawiam.
|
|
|
Post by Alex on Jul 11, 2021 20:04:02 GMT
|
|
|
Post by lucy on Jul 17, 2021 13:12:34 GMT
Oj tak, niech zagrają razem. Najlepiej w kolejnej mordowni psychiczno-emocjonalnej Onura Guvenatama.
|
|
Next
Moderator
|
Post by Next on Jul 17, 2021 15:30:23 GMT
Może to będzie kolejny serial z tej nowej książki pani doktor. Ja robiłem dwa podejścia do serial pani doktor. I stwierdzam że to nie na moje nerwy.
|
|
|
Post by mira on Jul 19, 2021 9:28:01 GMT
Nie znam gościa zupełnie, twarz kompletnie obca. Z boku się wyświetliło, że ma 27 lat. Melisa chyba jest po trzydziestce, a przynajmniej tak mi się kojarzy.
|
|
|
Post by lucy on Jul 19, 2021 11:26:54 GMT
Rozpiska seriali Foxa. Po lewej - w trakcie emisji. Po prawej - nowości. Podobno Son Yaz ma przejść na sobotę.
|
|
|
Post by mira on Jul 19, 2021 12:37:40 GMT
Na ten moment nie jestem w stanie spamiętać planowanych seriali Foxa, a co dopiero pozostałych stacji...
Ciekawe, kiedy w końcu zmienią coś w systemie oceniania, jak długo będą polegać wyłącznie na oglądalności w tv.
|
|
|
Post by lucy on Jul 19, 2021 12:50:38 GMT
Ciekawe, kiedy w końcu zmienią coś w systemie oceniania, jak długo będą polegać wyłącznie na oglądalności w tv. W przypadku kanałów telewizyjnych komercyjnych, na ten moment tylko oglądalność w tv, dochody z reklam oraz sprzedaż zagraniczna generują ich zysk. Jest to logiczne, bo kanały te nie są instytucjami charytatywnymi.
|
|
|
Post by lucy on Jul 27, 2021 16:04:24 GMT
⚡ Prokuratura wniosła oskarżenie przeciwko znanej z Yasak Elma - Aysegur Cinar (22 l) i jej ex - Furkanowi Calikoglu za wszczęcie bójki w restauracji, w wyniku której 12 osób (w tym 2 policjantów) odniosło obrażenia. Jemu grożą 22 lata więzienia za usiłowanie zabójstwa pracowników restauracji (latał po restauracji z nożami, wyzywał i groził) i funkcjonariuszy policji, a jej - 6 lat za uderzenie i znieważenie funkcjonariusza policji. Niedawno było bardzo głośno o tej aferze.
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Jul 28, 2021 15:47:09 GMT
Bardzo lubię ten serial, więc się cieszę. PS. Serial wyprodukowany w Belgii, ale tak naprawdę jest „międzynarodowy”. W obsadzie kilku bohaterów różnych nacji, w tym Polak, na pokładzie samolotu. W ostatnim odcinku pojawia się Borys Szyc.
|
|
|
Post by mira on Aug 4, 2021 7:06:14 GMT
Hülya Duyar ma guza mózgu. Miała jakieś problemy zdrowotne na planie reklamy, potem zemdlała na wakacjach. Została przyjęta do szpitala, będzie operacja. Bardzo lubię tę aktorkę. Oby wszystko się udało!
|
|
|
Post by mira on Aug 9, 2021 8:25:03 GMT
Zestawienie tygodniowe seriali. Nowość (İkimizin Sırrı) wystartowała nie najgorzej, biorąc pod uwagę, jakie wyniki osiągają inne seriale. Ciekawe, co pierwsze będzie teraz do odstrzału? Oby nie "Ada Masali"
1.#KalpYarası 4,27 2.#AşkMantıkİntikam 4,20 3.#BahtOyunu 2,94 4.#SenÇalKapımı 2,61 5.#İkimizinSırrı 2,57 6.#AdaMasalı 2,10 7.#KazaraAşk 2,05 8.#AşkınTarifi 1,84 9.#BaşBelası 1,75 10.#Seksenler 1,48 11.#Camtavanlar 1,08 12.#DünyaHali 0,99
|
|
|
Post by lucy on Aug 10, 2021 10:31:19 GMT
Kanał Dizi jest od wczoraj dostępny przez Internet. Jest w pakiecie podstawowym CDA TV. Abonament 24 zł. Strona: www.cda.pl/tv/dizi_hd
|
|
Trepka
Wyjadacz
Mięka
|
Post by Trepka on Aug 10, 2021 19:36:27 GMT
Dziękuję za informację.
|
|
Liam
Moderator
|
Post by Liam on Aug 18, 2021 13:55:42 GMT
Znana meksykańska aktorka Rebecca Jones wkrótce przyjedzie do Turcji nagrać jakiś projekt telewizyjny. Aktorka dwa lata temu pokonała raka jajnika, od tego czasu pojawia się sporadycznie w nowych produkcjach.
|
|